PDA

View Full Version : HONDA CBR 125R και ΚΛΕΙΔΑΡΙΑ ΔΙΣΚΟΦΡΕΝΟΥ

dna
12/06/2022, 23:51
Είχα κάποτε ένα HONDA CBR 125R το οποίο κλείδωνα με μια κλειδαριά δισκόφρενου, εκτός από μια ημέρα που ξέχασα και μου το κλέψανε...
Μετά από χρόνια αγόρασα ένα ίδιο γιατί με βόλευε πάρα πολύ στην πόλη... Το πρόβλημα είναι είναι ενώ και τα δύο ήταν της περιόδου 2007–2010 στο 2ο δεν βλέπω να ταιράζει με τίποτα κλειδαριά δισκόφρενου... Τόσο το ABUS Granit Detecto X Plus 8008 (λόγω πλάτους δίσκου) όσο και το Granit Victory X-Plus 68 (λόγω μικρής διαμέτρου τρύπας στο δίσκο). Μήπως δεν κάνω κάτι εγώ καλά; Πως γίνεται στο ένα να κλείδωνε και στο άλλο όχι; Υπάρχει κάποιος εδώ που να έχει το ίδιο μοντέλο και να έχει δοκιμάσει με αυτές τις κλειδαριές; Υπάρχει καμμιά λύση που προτείνετε;

borgiriadis1
14/06/2022, 17:24
Καλά το οτι το κλεψανε ενω δεν εβαλες κλειδαριά ειναι 2 τελείως διαφορετικά πράγματα. Δεν παιζει να το είχαν βάλει στο μάτι και να περίμεναν ποτε θα το ξεχάσεις εσύ.
Όσο για το οτι δεν ταιριάζει το οτι ηταν ιδιας περιόδου δε σημαίνει απαραίτητα οτι ηταν ίδια μοντέλα. Ακόμα και σε ενα εξάμηνο μπορεί να έχουνε διάφορες. Επείσης πιθανώς αν το δευτερο είναι μεταχειρισμένο να έχει αλλαχτεί κάποια στιγμη ο δίσκος.

dna
19/06/2022, 02:04
Ευχαριστώ borgiriadis1 για την απάντηση. Όντως το ερώτημά μου ήταν αρκετά αόριστο. Στην ουσία αυτό που ρωτάω είναι εάν γνωρίζει κανείς ποια κλειδαριά δισκόφρενου ταιριάζει στο μαμίσιο δισκόφρενο δηλαδή σε αυτό: https://www.car.gr/parts/view/32612188-diskofreno-pisw-cbr125r Επειδή και οι τρύπες είναι πολύ μικρές (νομίζω με διάμετρο της τάξης 6mm) αλλά και το πλάτος της περιφέρειας του δίσκου είναι πολύ μεγάλο. Πραγματικά δεν καταλαβαίνω γιατί τα έβγαζαν έτσι... Μήπως καλύτερη λύση είναι αλλαγή δισκόφρενου; Ίσως αυτό να είχε κάνει αυτός που είχε αυτό που είχα παλαιότερα...

doctoras
19/06/2022, 10:38
οχι βρε μαστορα, δε θα αλλάξεις δισκόφρενο για την κλειδαριά, έχει πάρα πολλες περιπτώσεις κλειδαριών για όλες τις περιπτώσεις, σέρφαρε λίγο καλύτερα και θα πάρεις πολλές ιδέες

zannisvel
19/06/2022, 10:41
Μήπως θα μπορούσες να βάλεις λουκέτο στο πίσω γρανάζι?
Πάντως και για μπροστά σίγουρα μπορείς να βρεις αν ψάξεις.

doctor_john
19/06/2022, 11:03
Στα χαρακτηριστικά των κλειδαριών αναφέρεται η διάμετρος του πείρου. Μετράς το μέγεθος τρυπας στο δίσκο και παίρνεις μια αντίστοιχη..

dna
19/06/2022, 11:36
Στα χαρακτηριστικά των κλειδαριών αναφέρεται η διάμετρος του πείρου. Μετράς το μέγεθος τρυπας στο δίσκο και παίρνεις μια αντίστοιχη..

Ναι μάλλον έτσι πρέπει να το κάνω, απλά o 6mm πείρος μου φαίνεται πολύ μικρός, ήλπιζα μήπως υπήρχε κανένα με μεγαλύτερο "βάθος" ώστε να μην μπαίνει σε τρύπα αλλά να το πιάνει ολόκληρο...

doctor_john
19/06/2022, 13:20
436508

dna
25/06/2022, 20:11

Ευχαριστώ, τελικά αυτό έκανα, πήρα ένα της XENA με κωδικό XX6BLE και πείρο 6mm που ταιριάζει... Πολύ μικρή η διάμετρος του πείρου αλλά τι να κάνουμε...