View Full Version : Τρίξιμο στην αλλαγή ταχύτητας
Καλησπέρα σε όλο το φόρουμ μόλις ήρθα καρφί από δουλειά και πρόσεξα κάτι στην μοτό μου και με ανησύχησε γι'αυτό θα ήθελα τα φώτα σας....το λοιπόν στο ανέβασμα 1η 2ρα 3η 4η κτλπ κτλπ όλα καλά!.... όταν όμως έρθει η ώρα να κατεβάσω κόβω ταχύτητα και κάποιες φορές την παίρνει γλυκά χωρίς καν να το καταλάβεις!... και άλλες έχει ένα τρίξιμο το νιώθεις πιο έντονα στο πεντάλ για τις ταχύτητες και στο ποδοφρενο σε φάση τρίζει όλη η μηχανή λες και θα γίνει η μοτό βίδες ανά πάσα στιγμή! Δεν κάνει κάποιον θόρυβο δεν έχω παρατηρήσει κάτι σε αυτο απλά αυτή η αίσθηση μόνο αυτό λες και έχει πιάσει σκουριά παντού και τρίζουν ολα....διάβασα ότι πρέπει να γρασαρω λίγο την αλυσίδα για να πάει λάδι μέσα στο σασμάν κτλπ...η μοτό είναι honda steed ευχαριστώ για το χρόνο σας περιμένω γνώμες
karellen
03/07/2022, 07:49
Δεν νομίζω να είναι θέμα αλυσίδας αλλοιώς θα στο έκανε και στην πορεία,ρίξε της πάντως μια ματιά μήπως είναι ξερή και θέλει λίπανση.(όχι φυσικά για να...πάει λάδι στο σασμάν,ποιος άσχετος το έγραψε αυτό!!?? )
Επίσης δοκίμασε να δίνεις πρώτα μια κούφια γκαζιά πριν το κατέβασμα.
borgiriadis1
03/07/2022, 10:47
Σφιξε λίγο και την ντιζα μήπως δεν απομονώνει τελείως τις ταχύτητες.
Δοκίμασε και να κατεβάζεις πιο αποφασιστικά,όχι απλό χαίδεμα με το πόδι.
Όπως και την κούφια ξερογκαζιά που σου είπαν πιο πάνω.
Είναι λίγο καιρό στην κατοχή σου η μοτοσυκλέτα;Σου το κάνει ξαφνικά ενώ πριν όλα καλά;
Καλησπέρα στα παιδία και ευχαριστώ για την γρήγορη ανταπόκριση στο θέμα μου η μοτό είναι στα χέρια μου από τον Φεβρουάριο όχι δεν νομίζω να στο έκανε και παλιά θα κοιτάξω αυτό με την ντιζα που μου είπε ο φίλος πιο πάνω κι θ κάνω και μια λίπανση την αλυσίδα...ήτο με την κούφια γκάζια τι εννοείτε??
Καλησπέρα στα παιδία και ευχαριστώ για την γρήγορη ανταπόκριση στο θέμα μου η μοτό είναι στα χέρια μου από τον Φεβρουάριο όχι δεν νομίζω να στο έκανε και παλιά θα κοιτάξω αυτό με την ντιζα που μου είπε ο φίλος πιο πάνω κι θ κάνω και μια λίπανση την αλυσίδα...ήτο με την κούφια γκάζια τι εννοείτε??
Πατάς συμπλέκτη και δινεις μια γκαζιά (σαν να μαρσάρεις)
Οι γιαμαχαίοι ξέρουν από τερτίπια κιβωτίων...
Δοκίμασε και να κατεβάζεις πιο αποφασιστικά,όχι απλό χαίδεμα με το πόδι.
Τα παλιά μοτοσακά θέλουν πράγματι πιο αποφασιστικό πάτημα. Οι απαλές κινήσεις δεν εμπλέκουν πλήρως την ταχύτητα.
Πότε αλλάχθηκαν τα λάδια; Με φρέσκο λάδι γλυκαίνει η λειτουργία του κιβωτίου ταχυτήτων.
Φίλε νεοσσε και ο μάστορας αυτό μου είπε μάλλον είναι τα λάδια μου η αλήθεια είναι ότι έχει φτάσει η ώρα να γίνει μια αλλαγή... παρατήρησα κιόλας ότι όταν βάζω μπροστά και είναι κρύα η μηχανή (άρα πιο παχύρευστο το λάδι) δεν το κάνει μόλις ζεσταθει και γίνει πιο λεπτή η σύσταση του νομίζω ξεκινάει να εμφανίζεται και αυτό όχι πάντα κάποιες φορές κατεβάζει μαλακά σαν καινούργιο! σας ευχαριστώ όλους για τις απόψεις σας και τις συμβουλές παιδιά να είστε καλά!