View Full Version : ΠΑΝΤΑ ΚΡΆΝΟΣ και όσο περισσότερο εξοπλισμό μπορείτε
Όπως λέει και ο τίτλος . Πάντα Κάρανος . Πάντα όμως . Ότι έξτρα μπορείτε να φοράτε ακόμη καλύτερα. Κράνος ακόμη και για να κάνετε τον γύρο του τετραγώνου.
Είχα ατύχημα με ούτε 5 χιλιόμετρα. Δεν με είδε το φορτηγό και κατέληξα στο νοσοκομείο με θεματακι στο πόδι ( μάλλον απλό ) , θεματακι στην μέση ( μάλλον απλό ) και ένα καρούμπαλο στο κεφάλι ενώ φορούσαν ΚΡΑΝΟΣ και γάντια .
Το ατύχημα έγινε σχεδόν σταματημένος.
Σας παρακαλάω πάντα κράνος και ότι άλλο έξτρα μπορείτε α αγοράσετε και να το φοράτε.
Σκεφτείτε ότι έχω καρουμπαλακι στο κεφάλι με σχεδόν 0 χιλιόμετρα και κράνος . Αν δεν φορούσα, δεν ξέρω τι θα είχε συμβεί ....
ΠΑΝΤΑ ΚΡΆΝΟΣ
Αφου δεν επαθες τιποτα σοβαρο τα σιδερα γινονται. Κριμα παντως ρε φιλε, με καινουριο μηχανακι. Ο φορτηγατζης αφησε στοιχεια;
Οσο για το κρανος, you are preaching to the choir που λενε κι οι αγγλοι. Εδω ειμαστε ολοι "φλωροι". :p
Περαστικα και να επιστρεψεις γρηγορα στο στρωσιμο του εργαλειου. :beer:
Το μηχανάκι δεν έπαθε κάτι πέρα από σπάσιμο στο πατάκι δίπλα στις ταχύτητες και λίγο γδαρσιμο στα κάγκελα. . Δηλαδή δεν έπαθε τίποτα στην ουσία.
Ευτυχώς που είναι από τους φλώρους και φοράω πάντα κράνος ( το λιγότερο)
Ο φορτηγατζης έκανε ήδη δήλωση ότι φταίει και περαστικός μου έδωσε τα στοιχεία του σε περίπτωση που τον χρειαζομουν ως μάρτυρα
CorpseAlive
08/07/2022, 12:59
Το μηχανάκι δεν έπαθε κάτι πέρα από σπάσιμο στο πατάκι δίπλα στις ταχύτητες και λίγο γδαρσιμο στα κάγκελα. . Δηλαδή δεν έπαθε τίποτα στην ουσία.
Ο φορτηγατζης έκανε ήδη δήλωση ότι φταίει και περαστικός μου έδωσε τα στοιχεία του σε περίπτωση που τον χρειαζομουν ως μάρτυρα
Ότι να και να νιώθεις τώρα. Δήλωσε σωματική βλάβη.
Δεν ξέρεις τι μπορεί να έχει γίνει. Δεν θέλω να ακούγομαι πεσιμιστής. Απλά για να μην τρέχεις μετά και δεν καλύπτεσαι δήλωσε τραυματισμό.
DoctoR_k6
08/07/2022, 13:12
Δεν ξέρεις τι μπορεί να έχει γίνει. Δεν θέλω να ακούγομαι πεσιμιστής. Απλά για να μην τρέχεις μετά και δεν καλύπτεσαι δήλωσε τραυματισμό.
Οτι λεει...
Εξαλλου δεν θα σε πληρωσει απο την τσεπη του.
Ας δωσουνε κ κατι οι ασφαλειες τζαμπα τα πληρωνουμε?
CorpseAlive
08/07/2022, 13:19
Στείλε μου προσωπικό, αν έχεις διάθεση να σε κατατοπίσω.
να δηλωσει τραυματισμο για απλα θεματακια στο ποδι και τη μεση σε ατυχημα με σχεδον μηδενικη ταχυτητα?
ποσο ηθικο ειναι αυτο? ας κατεβαζε τα ποδια να φρεναρει και να μην επεφτε.. :p :D
(προς αποφυγη παρεξηγησεων φιλε Sachry, ο CorpseAlive θα καταλαβει ακριβως τι εννοω με αυτο, σε εκεινον απευθυνομαι..)
παμε σε σενα φιλε Sachry τωρα..
σε νιωθω.. πριν περιπου εναμιση μηνα ειχα παρομοιο περιστατικο.. σε φαναρι περιμενα να στριψω και διπλα μου φορτηγο..
ξεκιναμε, φρεναρω για να αφησω χωρο στο φορτηγο να κανει τη μανουβρα του, ελα ομως που μπλοκαρει ο τροχος, και δε προλαβαινω
να κατεβασω ποδια.. επεσα μαζι με τη μηχανη ενα σωμα οπως ημουν.. δυο βδομαδες ειχα ενοχλησεις στη πλατη δεξια..
θα ηθελα να σου πω, φιλικα παντα, οτι αυτο με το καρουμπαλο μου ακουγεται καπως περιεργο ενω φοραγες κρανος..
κατα τη γνωμη μου θα μπορουσε να συμβει μονο αμα το κρανος ειναι λαθος νουμερο (πιο μεγαλο).. κοιταξε το λιγο..
περαστικα, σιδερενιος και ποτε ξανα!! παντα ορθιος απο δω και περα.. :beer:
Δήλωσα τραυματισμό γιατί τραυματίστηκα. Μεταφέρθηκα στο νοσοκομείο εννοείται. Δεν το έκανα για να τρέξω τον κύριο αυτόν ούτε την ασφαλιστική.
Μικρή ταχύτητα ναι αλλά από ότι κατάλαβα μου χτύπησε το σώμα και το πόδι ένα επικαθημενο ( αυτό το μεγάλο φορτηγό που αφήνει την καρότσα όπου θέλει ) και μάλιστα φουλ φορτωμένο. Οπότε καταλαβαίνετε ότι η δύναμη που δέχτηκα ακόμη και με μικρή ταχύτητα δεν είναι ασήμαντη . ( Όχι τόσο στη πτώση αλλά στο χτύπημα από το φορτηγό) .
ΠΑΝΤΑ ΚΡΆΝΟΣ ξανά λέω ( το λιγότερο)
Δεν ξέρω πως να στείλω προσωπικού μήνυμα
ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
09/07/2022, 05:17
Να είσαι καλά φιλαράκι! Ευτυχώς την έβγαλες φτηνά πού λένε! Περαστικά και αγύριστα!
Ευχαριστούμε που τονίζεις για την ασφάλεια μας!
Η αλήθεια είναι ότι το περίεργο είναι αυτό με το καρουμπαλο που σου είπε ποιό πάνω ο μικες!
Να είσαι καλά φιλαράκι! Ευτυχώς την έβγαλες φτηνά πού λένε! Περαστικά και αγύριστα!
Ευχαριστούμε που τονίζεις για την ασφάλεια μας!
Η αλήθεια είναι ότι το περίεργο είναι αυτό με το καρουμπαλο που σου είπε ποιό πάνω ο μικες!
Σε ευχαριστώ πολύ.
Οι γιατροί μου είπαν ότι ναι με χτύπησα με ελάχιστα χιλιόμετρα αλλά η δύναμη ήρθε κάθετα σχεδόν ( ακαριαία δηλαδή , δεν σύρθηκε το κεφάλι) , οπότε ακόμη και έτσι μπορεί να είχε συμβεί κάτι πολύ σοβαρό αν δεν φορούσα το κράνος.
Το καρουμπαλακι υποχώρησε. Τι να σας πω . Δεν ξέρω και εγώ γιατί βγήκε .
Με την μηχανή δεν ασχολούμαι ακόμη καθώς ο μηχανικός είπε ότι η ζημιά της είναι σαν να προσπάθησα να ανεβώ και να έπεσε. Τόσο απλή.
doctor_john
09/07/2022, 20:34
Είχες ρήξη αιμοφόρων αγγείων, κάπως έτσι δημιουργείται καρούμπαλο.
Θα ήταν ωραίο να μας πεις το συγκεκριμένο μοντέλο κράνους - μέγεθος που είχες και την περίμετρο
του κεφαλιού σου στο μέτωπο.
ΓιώργοςΤΤ
09/07/2022, 21:10
Sachry περαστικά και σιδερένιος!
Καλά τα γράφουμε εδώ, αλλά τις 5 τελευταίες μέρες που παραγγέλνω συχνά στην Αθήνα, ούτε ένα ντελιβερα με κράνος δεν είδα.... Και δεν υπολογίζω όλους τους υπόλοιπους ακρανοβιτς που βλέπω συνέχεια στην πόλη.
ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
10/07/2022, 14:36
Sachry περαστικά και σιδερένιος!
Καλά τα γράφουμε εδώ, αλλά τις 5 τελευταίες μέρες που παραγγέλνω συχνά στην Αθήνα, ούτε ένα ντελιβερα με κράνος δεν είδα.... Και δεν υπολογίζω όλους τους υπόλοιπους ακρανοβιτς που βλέπω συνέχεια στην πόλη.
Έλα κάτω να δεις τι γίνεται!
Το κράνος είναι της shark . Γύρω στα 170 ευρώ το είχα πάρει . Μαύρο χρώμα .
Δεν βρίσκω μέτρο ώστε να μετρήσω την περίμετρο από το κεφάλι μου.
Τελικά δεν ήταν καρούμπαλο.
Έτσι ένιωθα εγώ γιατί όταν άγγιζα το κεφάλι στο μέτωπο πονούσαν λίγο .
Οι γιατροί μου είπαν πως λόγω χαμηλής ταχύτητας και κράνους δεν έπαθα κάτι , αν και δεν έδωσαν μεγάλη σημασία στο κεφάλι αλλά στο πόδι που πονούσα.
Εμένα μου έχει μείνει μια πολύ μικρή ζαλαδα που έρχεται μέσα στην διάρκεια της ημέρας και παλιά ελάχιστες φορές νιώθω σαν μεθυσμένος, συν ελάχιστο πόνο στο μπροστινό της κεφαλής.
Όταν τους τα είχα περιγράψει αυτά στους γιατρούς τις πρώτες ώρες μετά το τροχαίο μου είπαν, αφού με εξέτασαν κάνοντας μου διάφορες κινήσεις στο κεφάλι και δείχνοντας μου τα δάχτυλα τους , ότι για λίγες μέρες θα το έχω αυτό
@Sachry περαστικα και γρηγορη επανοδο στο μοτορι
doctor_john
10/07/2022, 20:01
Mην παρεξηγηθώ, δεν είμαι γιατρός.
Θα σου πρότεινα αν έχεις την δυνατότητα να κάνεις μια μαγνητική στο κεφάλι και να την δείξεις στους
γιατρούς που θα σου πουν από το εργαστήριο.
Νομίζω χειρουργοί κεφαλής και νευρολόγοι.
Αν έχεις κάνει το εμβόλιο καλό θα ήταν να μιλήσεις με τον αρμόδιο γιατρό που ελέγχει αν έχεις την τάση να κάνεις θρομβώσεις.
doctoras
10/07/2022, 20:50
Περαστικά! ποτέ ξανά με προσοχή και περισσότερη παθητική ασφάλεια, όλα είναι πιθανά εκεί έξω
Mην παρεξηγηθώ, δεν είμαι γιατρός.
Θα σου πρότεινα αν έχεις την δυνατότητα να κάνεις μια μαγνητική στο κεφάλι και να την δείξεις στους
γιατρούς που θα σου πουν από το εργαστήριο.
Νομίζω χειρουργοί κεφαλής και νευρολόγοι.
Αν έχεις κάνει το εμβόλιο καλό θα ήταν να μιλήσεις με τον αρμόδιο γιατρό που ελέγχει αν έχεις την τάση να κάνεις θρομβώσεις.
Δηλαδή να πάω σε ορθοπαιδικό μήπως βγήκε καμιά κήλη στον αυχένα ή σε νευροχειρουργο;
Στο εμβόλιο κατά του κορονοιου αναφέρεσαι; Τι σχέση μπορεί να έχει αυτό με το ατύχημα ;
Επίσης να αναφέρω ότι δεν είναι κάτι μόνιμο, αναφέρομαι στην ζαλάδα .
Περαστικά! ποτέ ξανά με προσοχή και περισσότερη παθητική ασφάλεια, όλα είναι πιθανά εκεί έξω
ΠΑΝΤΑ ΚΡΆΝΟΣ και όσο περισσότερο εξοπλισμό μπορεί ο καθένας. Για μεγάλες αποστάσεις ή σε δρόμους με μεγάλη ταχύτητα ακόμη και για μικρή απόσταση φουλ εξοπλισμός.
Η ζημιά στην μηχανή είναι στην ουσία σαν να έπεσε επειδή κάποιος την έσπρωξε στο πλάι , όμως θα μπορούσε να είχε συμβεί το οτιδήποτε χωρίς κράνος σε εμένα.
Δηλαδή να πάω σε ορθοπαιδικό μήπως βγήκε καμιά κήλη στον αυχένα ή σε νευροχειρουργο;
Στο εμβόλιο κατά του κορονοιου αναφέρεσαι; Τι σχέση μπορεί να έχει αυτό με το ατύχημα ;
Επίσης να αναφέρω ότι δεν είναι κάτι μόνιμο, αναφέρομαι στην ζαλάδα .
Εγώ θα πρότεινα να μη δίνεις ιδιαίτερη σημασία σε ιατρικές συμβουλές τυχαίων μελών ενός μοτοφόρουμ. Το χειρουργοί κεφαλής θα έπρεπε να σε υποψιασει. :D :beer:
doctor_john
11/07/2022, 07:19
Δεν είναι ιατρική όταν συμβουλεύεις κάποιον να κάνει εξετάσεις.
Θα στηριχθώ στο γεγονός ότι δεν είμαι γιατρός και θα τζογάρω τη ζωή του άλλου έστω και ελάχιστα;
Είναι φυσιολογικό μετά από χτύπημα στο κεφάλι να μην τον εξετάσουν; έχουμε χάσει λίγους μερικές μέρες μετά;
Όσον αφορά το εμβόλιο, είναι η συμβουλή κάποιου τυχαίου από ένα φόρουμ ή μήπως είναι μια εξέταση που την έκαναν
οι περισσότεροι με την οδηγία του γιατρού τους;
Αν μπορείς μην γίνεσαι προσβλητικός.
DoctoR_k6
11/07/2022, 09:33
Εγώ θα πρότεινα να μη δίνεις ιδιαίτερη σημασία σε ιατρικές συμβουλές τυχαίων μελών ενός μοτοφόρουμ. Το χειρουργοί κεφαλής θα έπρεπε να σε υποψιασει. :D :beer:
Συμφωνω με ptc.
@Sachry Αν οντως νιωθεις περιεργα πας ΓΙΑ ΑΡΧΗ σε ενα γιατρο κ θα σε κατατοπισει αυτος τι πρεπει να κανεις κ τι να δεις.
Απο μονος σου εξετασεις κ μετα σε γιατρο...δεν το λες σαν φυσιλογικη οδο.
@doctor_john Εδω γιατροι (με πτυχιο) μπορει να μην πουν καν την γνωμη τους σε ενα φορουμ...ποση σημασια μπορει να εχουν τα λογια ενος μελους που ΣΙΓΟΥΡΑ δεν ειναι γιατρος κ δεν εχει ιδεα απο αυτη την δουλεια/λειτουργημα (πες το οπως θες) που ο αλλος διαβαζει καμια 20αρια χρονια μετα το σχολειο ακομα?
Η καλυτερη συμβουλη ειναι πηγαινε σε ενα γιατρο για να σε κατατοπισει.&-
doctor_john
11/07/2022, 10:42
Το κάνετε θέμα χωρίς να κερδίζει κάποιος.
Σου φάνηκε υπερβολή; Είπα κάτι διαφορετικό;
Πρέπει να πάει σε γιατρό (; ) που θα του πει ποιος γιατρός είναι αρμόδιος για να απευθυνθεί
σε αυτόν και να του πει κάνε μια μαγνητική να δούμε;
Είναι κάτι υπερβολικό που επηρεάζει τον οργανισμό έτσι;
Αν μας έλεγε χτύπησε λίγο μπροστά η μοτό και κάνει διάφορα το ψυγείο, δεν θα λέγαμε πήγαινε να το ελέγξεις και δες και τα υγρά;
Το τι κάνουν γιατροί με πτυχίο στην προσωπική τους ζωή, θα πρέπει να επηρεάζει την ανησυχία μου για κάποιον που έκανε
καρούμπαλο μέσα από το κράνος και μιλάμε δημόσια;
Νομίζω ότι εστιάζετε αλλού και το άσχημο είναι ότι δικαιολογείτε την στάση του γιατρού που τον έδιωξε χωρίς να τον τσεκάρει.
DoctoR_k6
11/07/2022, 11:22
Το κάνετε θέμα χωρίς να κερδίζει κάποιος.
Σου φάνηκε υπερβολή; Είπα κάτι διαφορετικό;
Πρέπει να πάει σε γιατρό (; ) που θα του πει ποιος γιατρός είναι αρμόδιος για να απευθυνθεί
σε αυτόν και να του πει κάνε μια μαγνητική να δούμε;
Είναι κάτι υπερβολικό που επηρεάζει τον οργανισμό έτσι;
Αν μας έλεγε χτύπησε λίγο μπροστά η μοτό και κάνει διάφορα το ψυγείο, δεν θα λέγαμε πήγαινε να το ελέγξεις και δες και τα υγρά;
Το τι κάνουν γιατροί με πτυχίο στην προσωπική τους ζωή, θα πρέπει να επηρεάζει την ανησυχία μου για κάποιον που έκανε
καρούμπαλο μέσα από το κράνος και μιλάμε δημόσια;
Νομίζω ότι εστιάζετε αλλού και το άσχημο είναι ότι δικαιολογείτε την στάση του γιατρού που τον έδιωξε χωρίς να τον τσεκάρει.
Το θεμα αυτη την στιγμη ειναι οτι εχει ενα καρουμπαλο/ενοχληση.
Οποτε αυτο που πρεπει να κανει ειναι να παει σε καποιον γιατρο.
Εγω προσωπικα δεν θα του υποδειξω ουτε σε ποιον η ουτε την εξεταση.
Επισης το να κατσω να κραξω τον προηγουμενο γιατρο για το τι του ειπε η τι δεν εκανε δεν ειναι της παρουσης κ δεν βοηθαει καπου.
Το κεφαλι με την μοτο κ πιθανη βλαβη της δεν εχουν το ιδιο βαρος ως προς τις συμβουλες.