View Full Version : Προυσός,Πανταβρέχει,Καλιακούδα,Κοκκάλια,Βαρδούσια
Είχα αρκετά χρόνια να πάω σε αυτά τα ωραία μέρη και αφού έδινε ζέστη για το τριήμερο,ευκαιρία να πάρω τα βουνά!
Με συνοπτικές διαδικασίες που λέει κι ο Βασίλης,έφθασα στο Θέρμο.
Απο εδώ και πάνω αρχίζουν τα ωραία,από Νεροσύρτη και Λαδικού συγκεκριμένα.Απίστευτα γκρέμια αριστερά του στενού χωματόδρομου ο οποίος στηρίζεται σε χτιστό πετρότοιχο και ανεβαίνω για το διάσελο του σταυρού για να κατηφορήσω Προυσό.
437005437006437007
Δεξιά για Τόρνο-Καστανιά και είναι άσφαλτος,το θυμόμουν χώμα,ωραία θέα απο ψηλά της μονής στα αριστερά μας.
437008437009
Ο δρόμος ανεβωκατεβαίνει κάμποσες ρεματιές,ξαναγίνεται χώμα και φθάνω Ροσκά όπου αρχίζει το κατέβασμα για Πανταβρέχει.
Εδώ να επισημάνω οτι ο Κρικελιώτης ήταν και το μοναδικό σημείο ολο το τριήμερο που ένιωσα να ζεσταίνωμαι παρά το πλατσούρισμα μέχρι να φθάσω στο σκιερό κομμάτι της ρεματιάς,ειρωνεία!
Φεύγω σε αναζήτηση δροσιάς ανηφορίζοντας για Στουρνάρα.
Εγκαταλειμένο χωριουδάκι σε λοφάκι μέσα στη ρεματιά που κατεβαίνει απο Καλιακούδα ,εκκλησία με πηγή δίπλα και μεγάλο υπόστεγο για να στήσω.437010437011437012437013
Δυστυχώς δεν υπάρχει σήμα κινητοφών ούτε για δείγμα και επειδή πρέπει να βλέπουν απο το σπίτι που βρίσκομαι,αναγκάζομαι να συνεχίσω.
Ανέβασμα για το διάσελο της Καλιακούδας,ο δρόμος πρόσφατα ξυρισμένος δεν έχει μεγάλες πέτρες αλλά είναι πολύ σαθρός και το CRMάκι βρίσκεται στο στοιχείο του στρίβοντας άνετα με δευτέρα στις απότομες φουρκέτες που έχουν και ανάποδη κλίση για να φεύγουν τα νερά στο γκρεμό.
437015
437016437017
Οι απαραίτητες φωτό στο διάσελο και αρχίζει το κατέβασμα και το παιχνίδι που λέγεται αποφυγή αναποφάσιστων γελαδιών!
Περνώ το καταφύγιο και την παιδική κατασκήνωση και τι πρωτότυπο,φθάνω σε διασταύρωση με εκκλησάκι και πηγή!
Αριστερά πηγαίνει για Μεγάλο χωριό ,δεξιά για Ανιάδα και πίσω ακριβώς μεγάλο πλάτωμα με διάσπαρτα τεράστια έλατα και άπλετο χώρο να στήσω όπου θέλω!
437018437019437020437021437022437023437024
Την επόμενη κατέβασμα Καρπενήσι,ανεφοδιασμός και φεύγω για την παιδική χαρά για μεγάλα παιδιά που καβαλάνε μηχανάκια,τα απίστευτα Κοκκάλια!437025437026437027437028437029437030437031437031[/ATTACH[ATTACH=CONFIG]437032
Στη μεγάλη ανηφόρα(κατηφόρα για μένα),ανεβαίνουν στη σειρά τέσσερα μεγάλα διθέσια ATV,αυτά τα μεγάλα σαν τα Ντακαρίσια,τα είδα μπροστά μου όπως ξεπρόβαλα απο το σκαλοπάτι και αναγκάστηκα να βγω απο το πάτημα και να κατέβω την χορταροπλαγιά,μια χαρά.
Παρατήρησα οτι σκάβανε ανελέητα λόγω της μεγάλης κλίσης και απο περιέργια όταν έφυγαν ,έκανα μια πάνω.Ανέβηκα σχετικά εύκολα αλλά προς το τέλος χρειάστηκε η πρώτη ,λίγα μέτρα πριν βγω στο σκαλοπάτι.
Όντως το ανέβασμα έχει γίνει πολύ σαθρό,όπως πάντα το καλοκαίρι και σχετικά δύσκολο για μεγάλα ον-οφ.
Στη συνέχεια κατέβασμα και φεύγω αριστερά στην κοπάνα μέσα απο τις Οξυές που βγάζει στην πηγή με το πιο κρύο νερό της περιοχής και ανέβασμα προς το μνημείο της μάχης της Οξυάς.437033437034437035437036437037437038
Τα Βαρδούσια,ο επόμενος προορισμός για σήμερα ξεπροβάλουν στον ορίζοντα,στο καφενείο-ταβέρνα στην Αρτοτίνα η συμπαθέστατη θείτσα- ιδιοκτήτρια με κερνάει καρπούζι και μου λέει τον πόνο της για την ερήμωση του χωριού με τους μόλις είκοσι μόνιμους κάτοικους το χειμώνα!
Παίρνω τον δρόμο για Μουσουνίτσα,στις στροφές πολλά φρεναρίσματα απο μηχανές σταματούν μισό μέτρο απο τον γκρεμό,κάποιοι βιαστικοί πέρασαν τις προηγούμενες μέρες,το ανέβασμα στο οροπεδιο σχετικά δύσκολο,οι βροχές των προηγούμενων ημερών έχουν αποσαθρώσει την διαδρομή και υπάρχουν μεγάλα νεροφαγώματα.437039437040437041437042437043437044437045
Κατεβαίνοντας λιγο πριν τον Αθανάσιο Διάκο,υπάρχει στα αριστερά μας το τέλειο πλάτωμα για διανυκτέρευση με πηγή δίπλα εννοείται!437046
Την επόμενη είχε πολύ πρωινό ξεκίνημα για αποφυγή της ζέστης,κατεβαίνω σβέλτα για Κάτω Μουσουνίτσα με τον δρόμο να έχει απίστευτη κλίση και συνεχόμενες στροφές,δεξιά στη διαστάυρωση για Συκιά,437047
και ξανά δεξιά για την πάνω πλευρά της λίμνης του Μόρνου και κατέβασμα Ναύπακτο.
Στον περιφερειακό της Πάτρας βγαίνω αριστερά για 111 και Φολόη,δεν είχα καμιά διάθεση να υποστώ την βαρετή και ζεστή Πατρών -Πύργου.
Καλές βόλτες σε όλους,πάντα όρθιοι!
Πρώτος, πάντα τέτοια.
:beer:
karellen
19/07/2022, 16:03
Ωραίες εικόνες.
Μπράβο!
Φανταστική βόλτα με την αφρόκρεμα των διαδρομών της ευρύτερης περιοχής! Είμαι σίγουρος πως απο τη μέρα που διάβασες την ανάβασή μου στα Κοκκάλια είχες μπει ήδη στην πρίζα!!!:D
Πάντα τέτοια!:beer:
Σε χαίρομαι αλλά και φοβάμαι.
Εγω με το crm νομίζω οτι το ταλαιπωρώ να γράψει τόσα χλμ και αν κάποτε χρειαστεί κάτι θα ψάχνω για ανταλλακτικά .
Μπράβο σου που το χρησιμοποιείς γι' αυτο που φτιάχτηκε!
Ζήλεψα όπως και σε άλλο νήμα την διανυκτέρευση μόνος στο βουνό .
Στα επόμενα με το καλό και να μας ενημερώνεις!
lykourgi
19/07/2022, 19:48
Αυτές είναι βόλτες!
Πάντα τέτοια, εύχομαι.
ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
19/07/2022, 20:26
Ωραία βολτα ρε φίλε! Άνοιξαν τα πνευμόνια και χάρηκε το πνεύμα! Πάντα τέτοια!
Σας ευχαριστώ όλους παιδιά,υγεία να υπάρχει και λίγος χρόνος να τριγυρνάμε,η πατρίδα μας έχει φανταστικά μέρη και είναι ο παράδεισος της ον-οφ μοτοσυκλέτας!
o_gavros
19/07/2022, 21:06
Δυνατός ο Πάρης! Πανέμορφα τα μέρη αυτά!
Μια απορία, δεν είναι επίφοβο το σκηνάκι εκεί πάνω; και μάλιστα σόλο; απο αγρίμια εννοώ (όχι τα δίποδα)
Φανταστική βόλτα με την αφρόκρεμα των διαδρομών της ευρύτερης περιοχής! Είμαι σίγουρος πως απο τη μέρα που διάβασες την ανάβασή μου στα Κοκκάλια είχες μπει ήδη στην πρίζα!!!:D
Πάντα τέτοια!:beer:
Εννοείτε οτι ήμουν στην πρίζα,είσαι κακή επιρροή και με ξεσηκώνεις τώρα στα γεράματα!:beer:
Σε χαίρομαι αλλά και φοβάμαι.
Εγω με το crm νομίζω οτι το ταλαιπωρώ να γράψει τόσα χλμ και αν κάποτε χρειαστεί κάτι θα ψάχνω για ανταλλακτικά .
Μπράβο σου που το χρησιμοποιείς γι' αυτο που φτιάχτηκε!
Ζήλεψα όπως και σε άλλο νήμα την διανυκτέρευση μόνος στο βουνό .
Στα επόμενα με το καλό και να μας ενημερώνεις!
Το CRM δεν νιώθει,εγώ κουράζομαι,καλό λαδάκι,μίξη στο τεπόζιτο και μην το φοβάσαι!
Αν εννοείς να ενημερώνω εκ των προτέρων και ψήνεσαι για διχρονοβόλτα, να το κάνω!
Δυνατός ο Πάρης! Πανέμορφα τα μέρη αυτά!
Μια απορία, δεν είναι επίφοβο το σκηνάκι εκεί πάνω; και μάλιστα σόλο; απο αγρίμια εννοώ (όχι τα δίποδα)
Γιάννη όλα τα αγρίμια φοβούνται και αποφεύγουν τους ανθρώπους,δεν θέλουν πάρε-δώσε μαζί μας,απο είκοσι χρόνων που κοιμάμαι στα βουνά,ποτέ δεν έγινε κάτι!
George_M.
19/07/2022, 21:31
πηρες πινακιδες κυριολεκτικα με αυτην την βολταρα,σαρωσες μερικα απο τα πιο δυνατα μερη της Ρουμελης!!:beer:
nikosmec
20/07/2022, 11:02
Πότε ήσουν ρε θηρίο? καναμε το προηγούμενο σκ σχεδον την ίδια διαδρομη με On-Off μηχανές, Θέρμο-Δονίστα-Ροσκα-Πάντα Βρέχει-Καλιακούδα-Κρίκελο-Σαράνταινα-Κοκκάλια-Καρπενησι. Και όντως για OnOff το ανεβασμα στα Κοκκάλια έχει γίνει δυσκολο στο σαθρό (την εφαγα την τούμπα μου). Επίσης εχουν ανοίξει δρομους για ανεμογεννητριες προς την πλευρα της Σαρανταινας και οριακα μπερδεύτικα καθώς ειχε αλλαξει η μορφολογία.
Το προηγούμενο ΣΚ,16-17,τα μόνα μοτο που είδα,ήταν ένα Άφρικα Σάββατο μεσημέρι παρκαρισμένο στο Πανταβρέχει και δύο 990 που ανέβαιναν απο Γραμμένη για μνημείο ,Κυριακή μεσημέρι.
Δεν μας φτάνει ο πόνος μας στην άσφαλτο, μας βάζεις στη μπρίζα για κανά crf...
Ωραία βόλτα!
Όσες φορές και να τα δω αυτά τα μέρη πάντα μου αρέσουν!
Ελα μωρέ σιγά τη δυσκολία που έχουν τα Κοκκάλια. Εγώ θυμάμαι έναν απίθανο τυπο moderator που ήταν πριν κάποια χρόνια εδώ ο οποίος έγραφε ότι άνετα θα μπορούσε να πάει με το Fazer1000 του όπου πήγαινα και εγώ. Οπότε εύκολα θα ανέβαινε και στα Κοκκάλια!:lol:
Υ.Γ: Μετά βέβαια έμαθα ότι πήρε χωμάτινο μηχανάκι και στις 2 φορές που μπήκε χώμα τη μια έπεσε και έχει να μπει απο τότε. Νταξ λεπτομέρειες, έπρεπε να είχε μπει με το Fazer 1000, αυτό ήτο το λάθος του!:bawl:
strokt up
27/07/2022, 15:18
Μάχη Οξυάς https://i.ibb.co/2cTXrSP/IMG-20220727-152708.jpg
Έλειψε στην μέση μου η σελα και οι αναρτήσεις του kle αλλα δεν μπορούμε να τα έχουμε και όλα https://i.ibb.co/qFMy0dv/IMG-20220727-152801.jpg