PDA

View Full Version : Ρε λες? A touch of Balκans

Nik0s_Dk
27/08/2022, 02:13
Πρόλογος Γενικώς
(Για όποιον δεν ενδιαφέρεται για εσωτερικές συναισθηματικές αναζητήσεις μπορεί να κάνει σκιπ για το επόμενο τσάπτερ!)

Από τα πρώτα πράγματα που διάβασα στο Moto ήταν τα ταξιδιωτικά.. Μαγικές εικόνες, ποιητικές περιγραφές.. Ταξίδια στην άλλη άκρη της γης, ταξίδια που ξεκίνησαν για πλάκα, ταξίδια με το παπί, με το σκούτερ, με βροχή, με χαλάζι, με έρωτα...
Πάντα το ονειρευόμουν, πάντα το φανταζόμουν και ανέκαθεν καθόμουν και σχεδίαζα χάρτες και διαδρομές ακόμα και πριν πάρω την πρώτη μηχανή στα χέρια μου, προσέχοντας να βάλω μέσα όσα περισσότερα χωράνε σε ένα ταξίδι. Να περάσω από κει, να πάω από δω, να κάνω αυτό και εκείνο. Και όλα αυτά κάθονταν αναπαυτικά σε κάποιο αρχείο κάπου χαμένο στον υπολογιστή.
Τα χρόνια πέρασαν, πήρα μηχανή, ξεκίνησα τις βόλτες, κοντινές και μακρινές όμως αυτό που είχα στο μυαλό μου για ταξίδι δεν ερχόταν. Δεν υπήρχε χώρος για αυτό. Κυρίως γιατί ΜΟΥ έβαζα εμπόδια. Πολλά εμπόδια. Είναι μεγάλο το κόστος, δεν έχω την κατάλληλη μηχανή δεν είναι καλός ο καιρός δεν δεν δεν δεν..
Και διάβαζα τα ταξιδιωτικά και ζήλευα. Και ξαναδιάβαζα τα παλαιότερα και ζήλευα ακόμα περισσότερο. Πρόπερσι τέτοια εποχή περίπου έδινα το cbr για να πάρω το NC, λέω καταλληλότερο ΘΑ του βάλω βαλίτσες ΘΑ του κάνω αυτό ΘΑ του κάνω εκείνο μέχρι που δεν έκανα τίποτα εκτός από χιλιόμετρα. Αρκετά χιλιόμετρα. Όχι όμως τόσα πολλά ταξιδιωτικά χιλιόμετρα. Και Γύρισα την Πελοπόννησο ξανά και ξανά και πήγα σε νησιά, και πήγα Στερεά Ελλάδα, και πήγα Ήπειρο και να σου πάλι από την αρχή ξανά και ξανά τις ίδιες διαδρομές.. Όμως το κενό υπήρχε ακόμα, το ταξίδι όπως το ονειρεύτηκα την πρώτη μέρα που με φαντάστηκα στη μηχανή δεν είχε έρθει ακόμα..
Μέχρι τώρα.. Μέχρι αυτή τη στιγμή που κάθομαι στον υπολογιστή χαζεύοντας τις φωτογραφίες ανακαλώντας κάθε μέρος, κάθε χώρα-πόλη-χωριό-διαδρομή. Και το κυριότερο όλων. Ανακάλυψα πως αυτό που είχα στο μυαλό μου για την έννοια ταξίδι, είχε αποτυπωθεί πολύ εύστοχα από ένα αγαπημένο μέλος του Motο, Riding is Good for the Eyes. Ελπίζω το ταξίδι αυτό να είναι η απαρχή ενός διαφορετικού μοτοσυκλετιστικού μέλλοντος με περισσότερα do και λιγότερα don’t. Και όπως λέει η υπογραφή εδώ από κάτω, live to fly, fly to live, do or die.

Nik0s_Dk
27/08/2022, 02:14
Part 1 Πέμπτη 18/8/2022 ώρα 1230

-Ρε συ Νικόλα (συνονόματος fellow corider εφεξής MaG) να έρθω να αλλάξουμε λάδια και τακάκια? Θέλω να πάω καμιά βόλτα να χαλαρώσει λίγο το μυαλό μου.
-Έλα το απόγευμα δεν κάνω τίποτα να αλλάξουμε και σε μένα.

Ωρα 1930 έχοντας σετάρει τακάκια, αλλαγή λαδιών τόσο στο NC όσο και στο GSR του φίλου (σ,σ. το gsr αγοράστηκε αρχές Ιουλίου)
MaG -Τελικά που λές να πας?
Εγώ - Δε ξέρω.. θέλω να εξαφανιστώ από Αθήνα, λέω να πάρω τα βουνά καμιά Πίνδο, Όλυμπο ξέρω γω, οπουδήποτε μακριά
Mag – Και γω χάλια είμαι. Να πας να ηρεμήσεις. Εμένα πάντως μου έχουν λείψει τα ταξίδια εκτός, μετά το covid δεν έχουμε πάει με την γυναίκα μου πουθενά.
Εγώ – Ρε συ. Πως λέγεται εκείνη η διαδρομάρα που είχατε πάει και την βρήκατε κλειστή και ξαναπήγατε για να περάσετε?
Mag – Ποια λες ρε? Στη Ρουμανία? Transfagarasan
Eγω – Τι ωραία διαδρομή ρε φίλε
Mag – Φεύγω αύριο το πρωί να την κάνω με μηχανή. Ωραία ήταν με το κάρο αλλά έχω πει όταν μπορέσω να την κάνω με μηχανή θα την κάνω
Εγω – Και γω φεύγω αύριο πρωί και Ωραία θα ταν ρε αλλά δεν παίζει, ΔΕΝ είμαι καλά οικονομικά, η μαμά ΔΕΝ είναι πολύ καλά και μπορεί να χρειαστεί να μια εδώ, ΔΕΝ ΔΕΝ ΔΕΝ
Mag – Τσέκαρε αν η μητέρα σου είναι οκ να λείψεις για κάποιες μέρες και πάμε. Θα τα βρούμε τα οικονομικά.
Εγω – Ρε λες????
…………………………………………………………………………….
Ωρα 2130
Εγω - Αγορίνα η μαμά είναι καλύτερα, φεύγουμε το πρωί
Mag – 730 Σπίτι μου
Εγω – Εκλεισε

Ωρα 0230

Εγω – ΡΕ Μ@Λ@Κ@ ΔΕΝ ΚΟΙΤΑΞΑΜΕ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ, της κακομοίρας θα γίνεται. Αλλά να σου πω? ΔΕ με νοιάζει 730 θα μια σπίτι σου θα φέρω καφέ!
Mag – Τα λέμε το πρωί!

Nik0s_Dk
27/08/2022, 02:15
Part 2
Day 1
Το βράδυ φάνηκε ατελείωτο. Κατάφερα να κοιμηθώ περίπου 3 ώρες και αυτές με δυσκολία. Τα μη και δεν, δεν με άφηνα να ηρεμήσω. Μέχρι που χτύπησε το ξυπνητήρι. Σηκώθηκα χωρίς περιστροφές, ντύθηκα, έβαλα τα σαμάρια στη μηχανή και πριν το καταλάβω καν το ταξίδι είχε αρχίσει.
Στόχος της πρώτης μέρας ήταν να βγάλουμε την Ελλάδα και να φτάσουμε Σόφια μέσα στη μέρα. Πολλά χιλιόμετρα, ατελείωτος δρόμος της Εθνικής παρόλο που το πρώτο 3ωρο ο καιρός μας έκανε τη χάρη και ο ήλιος δεν μας έκαιγε βασανιστικά. Στάσεις για ανεφοδιασμό ανα τακτά διαστήματα και καπου το μεσημέρι φτάσαμε Θεσσαλονίκη.
437676

Γρήγορο φαγητό και δρόμο για Σόφια. Καμία κούραση, καμία κακουχία παρότι ο αέρας πλέον ήταν καυτή ανάσα δράκου..
Προσωπικά πάνω από την Θεσσαλονίκη δεν είχα φτάσει ποτέ, οπότε για μένα το νέο, το διαφορετικό ξεκινάει από κει. Το ταξίδι για μένα αποκτά νόημα και ύπαρξη στα σύνορα με την Βουλγαρία. Τι κάνουμε ? Πως περνάμε? Που πάμε? Ένα συνονθύλευμα σκέψεων, ενθουσιασμός και φόβος, έξαψη και περιέργεια.
Περνάμε τα σύνορα με σχετική ευκολία, πολλή κίνηση (θα ταν και 4 5 χλμ) ωστόσο διακριτικά την παρακάμψαμε, δώσαμε διαβατήριο (Mag) Και ταυτότητα (εγω και το κρατάμε σαν πληροφορία).
Μπαίνοντας στη Βουλγαρία το πρώτο πράγμα που μου κεντρίζει το ενδιαφέρον είναι η τιμή της βενζίνης. ΣΟΚ.
Προχωρώντας το τοπίο μοιάζει πανέμορφο. Γίνονται κάποια έργα, και η παράκαμψη μας πηγαίνει παράλληλα με τον ποταμό Στρούνα. Η κίνηση στον δρόμο μου επιτρέπει να χαζεύω το τοπίο και να βγάζω φωτός και βίντεο. (Σχωράτε με, αμάρτησα ουκ ολίγες φορές στο ταξίδι αυτό..) Το τοπίο πανέμορφο και παρότι πίστευα θα είχε ομοιότητες με την Ελλάδα για έναν περίεργο λόγο όλα μου φαίνονταν διαφορετικά όμορφα!
437677

Η είσοδος στον αυτοκινητόδρομο μου χάλασε αυτό το συναίσθημα ωστόσο ήταν καιρός να φτάσουμε και στο μέρος που θα μέναμε το οποίο και το κλείσαμε στην τελευταία στάση στην Ελλάδα! Μετά από 12 περίπου ώρες μαζί με τις στάσεις κλπ φτάσαμε Σόφια.. Βρήκαμε το χοτελ, 11 χλμ από το κέντρο (χμμμμμ επιτυχία…) εναποθέσαμε πράγματα, ανεβήκαμε στη μοτό μου και κατεβήκαμε στο κέντρο να φάμε και να δούμε λίγο τη νυχτερινή ζωή στην πρωτεύουσα της Βουλγαρίας.

437678

437679
Μια εικόνα από την περιοχή που μείναμε

437695
Προσωπικά σαν πόλη, το λίγο που την είδα δεν είχε κάτι το ενδιαφέρον. Μια μίξη παλιού και νέου χωρίς ωστόσο να έχει κάποια ταυτότητα. Αν μη τι άλλο δεν μπορώ να είμαι αντικειμενικός καθότι την είδα μόνο βράδυ και λίγο αλλά αυτό που είδα δεν είναι κάτι που θα μου έμενε! Παρασκευή βράδυ γαρ, ο κόσμος πολύς, αλλά η κούραση μας περισσότερη οπότε μετά από μια βόλτα στον κεντρικό πεζόδρομο (αφού είχαμε φάει φυσικά) η επιστροφή στο χοτέλ ήταν νομοτελειακά η ενδεδειγμένη λύση. Μάλλον η απαραίτητη γιατι….
Ο καιρός έδειχνε άστατος και στόχος της δεύτερης μέρας ήταν να κάνουμε την trasfagarasan και την trasalpina και να μείνουμε στο Σιμπιου… Μα επειδή οι ΜΗ υπολογισμοί οδηγούσαν σε ΜΗ βιώσιμα πλάνα επιλέξαμε σαν επόμενο προορισμό το Βουκουρέστι.

Nik0s_Dk
27/08/2022, 02:34
Day 2
Πρωινό ξύπνημα χαλαρά, ετοιμασίες και φόρτωμα και μετά από ένα σύντομο καφέ ξανά στον δρόμο με προορισμό το Βουκουρέστι. (Δυστυχώς) Επιλέξαμε να φύγουμε από τον αυτοκινητόδρομο οπότε ουσιαστικά το ταξίδι δεν είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον μέχρι τα σύνορα με την Ρουμανία. Απαραίτητη στάση για να δροσιστούμε στην πόλη Obnova
437683

437694
Να σημειώσω εδώ ότι δεν είχαμε πάρει καμία πληροφορία για την διάσχιση χωρών με ότι αυτό συνεπάγεται. Για παράδειγμα τα οχήματα όλα πληρώνουν κάποιο ποσό για να διασχίσουν την γέφυρα του Δούναβη που οδηγεί στην Ρουμανία, τα μηχανάκια όχι, οπότε εκτός από τον χρόνο που χάσαμε εκεί και την αφόρητη ζέστη που μας έλιωνε αντιμετωπίσαμε και το γεμάτο απορία βλέμμα της κοπέλας στο γκισέ που πραγματικά βγηκε σχεδόν ολη από το παράθυρο του γκισε και με ένα απεγνωσμένο νόημα μας εκανε την κίνηση να περάσουμε! Η είσοδος στη Ρουμανία επίσης ευκολη και γρήγορα χωρίς κάτι ιδιαίτερο (στον φίλο, ζήτησαν να βγάλει το κράνος, εμένα με ρώτησαν που πάω…) και ο δρόμος για το Βουκουρέστι ήταν ανοιχτός.
437682
H Ρουμανία έμοιαζε τελείως διαφορετική χώρα. Πλούσια σε ομορφιά μα φτωχή σε ζωή. Εν αρχή τα χωράφια με ήλιους και καλαμπόκια.. Άπειρες καλλιέργειες που έδιναν ένα ιδιάζον θέαμα, καθώς περνούσαμε αναμεσά τους. Σπίτια που έμοιαζαν σαν να βγήκαν από άλλες εποχές, χτισμένα με πυρότουβλα ή κατι παρόμοιο, χωρίς να είναι βαμμένα εξωτερικά δίνοντας την αίσθηση του μισοτελειωμένου (για εμάς, γιατί από όσο είδα το σενάριο αυτό έπαιζε σχεδόν σε όλες τις χώρες που τελικά περάσαμε!
Φτάσαμε στο Bουκουρέστι νωρίς οπότε είχαμε την ευκαιρία να το περπατήσουμε με φως του ήλιου, και να βγάλουμε κάποιες φωτό!

437684

Nik0s_Dk
27/08/2022, 02:54
Day 3
Το πλάνο είχε ήδη αλλάξει ελέω καιρού. Ο προορισμός παρέμενε ο ίδιος, η πόλη Σιμπίου, αλλά η διαδρομή που θα κάναμε ήταν μόνο η trasfagarasan.
Πρωινός καφές και ξεκίνημα για την διάσημη διαδρομή. Ο MaG την είχε ήδη κάνει και του είχα ζητήσει να μην μου δείξει τιποτα ουτε φωτό ουτε κάτι που θα μου χαλούσε την πρώτη εικόνα… Και είχα δικιο.. Από τα πρώτα χιλιόμετρα η διαδρομή αυτή σε αφήνει με το στόμα ανοιχτό..

437697

437698
Μεχρι που …
Αααα να ένα γεφυράκι. Ας κατέβω να βγάλω μια φωτό. Σταντ, κατεβαίνω, βγάζω φωτογραφική, μια σταγόνα, βγάζω φωτό 2η σταγόνα, βαζω φωτογραφική στην τσάντα, οι καταρράκτες του Νιαγάρα θα ζήλευαν την ποσότητα του νερού που έπεσε πάνω μου…
Νομίζω τέτοια βροχή δεν έχω ξαναματαδεί.. Με τα πολλά οσο γρηγορα μπορώ προσπαθώ να βάλω τα αδιαβροχα. Ο Mag έχει προχωρήσει μπροστά και ξέρω δεν έχει αδιάβροχα μαζί του.. Ντυνομαι και ξεκινάω να βρω κάπου να σταθώ από κάτω. Τον πετυχαινω στον δρόμο να προσπαθεί να βαλει κατι πάνω να μη γινει εντελώς μούσκεμα. Με τα πολλά πετυχαίνω ένα κιόσκι που μοιάζει κλειστό ωστόσο έχει χώρο να μπουμε από κάτω και να προστατευτουμε. Σύντομα φτάνει παρέα άλλος ένα σύντροχος εκ Ρουμανίας που εκανε τη διαδρομή με τη φιληγυναικαγκομενα του! Περιμέναμε τουλαχιστον 1.5 ωρα να κοπάσει η βροχή και όταν φυγαμε ειδαμε πως στα (κυριολεκτικά) 200 μετρα είχε κιοσκι με φαι κλπ που θα μπορούσαμε να έχουμε καθίσει,……

437699
Δε πειράζει! Οσα συμβαίνουν δίνουν στο ταξίδι ουσία, μας γεμίζει εμπειρία και θέληση και προχωράμε!
Η βροχή κόπασε και ξεχυνόμαστε στον δρόμο προς την κορυφή. Αφήνω τις φωτό να μιλήσουν!

Φτάνουμε Σιμπίου μετα από μια μαγευτική διαδρομή!
Η πολη του σιμπίου μικρή, όμορφη και εύκολα «περπατήσιμή»

Nik0s_Dk
27/08/2022, 02:59
437700

437701

437702

Nik0s_Dk
27/08/2022, 03:05
437704

437705

437706

Nik0s_Dk
27/08/2022, 03:25
437714

437715

437716

Nik0s_Dk
27/08/2022, 03:28
437717

437718

437719

Nik0s_Dk
27/08/2022, 03:31
437720

437721

437722

Nik0s_Dk
27/08/2022, 03:32
Θα μπορούσα να ανεβάζω όλο το βράδυ ωστόσο κάνω μια παύση και η συνέχεια από αύριο!

karellen
27/08/2022, 07:48
Ωραίες διαδρομές και πανέμορφα τοπία.
Μπράβο παιδιά!! :beer:

Nik0s_Dk
28/08/2022, 00:26
Day 4

Τo τέλος της προηγούμενης μέρας μας βρήκε βρεγμένους, τα πράγματα μας μουλιασμένα αλλά τη διάθεση μας στα ύψη. Η βραδινή μπύρα στο Σιμπίου ήταν το μέρος όπου θα ορίζαμε την επόμενη μέρα.

437728

437729

Το πλάνο για την Trasalpina εχει εγκαταληφθεί οριστικά καθώς ο καιρός είναι ξεκάθαρα ενάντια μας ωστόσο δεν πτοούμαστε και αποφασίζουμε να την κάνουμε προς Σερβία..

Και η μαγεία συνεχίζεται.
437730
Από τα σύνορα και έπειτα, μια χώρα μαγική! Παλιά και νέα! Ομορφη και «άσχημη» σε τέτοια ισορροπία που αδυνατείς να σκεφτείς γιατί να μένεις αλλού παρά εδώ. Μοιάζει μια χώρα επίπεδη που βοηθά το μάτι να χάνεται στις απέραντες εκτάσεις πράσινου.
Φτάνουμε Βελιγράδι, όπου αποφασίσαμε να το ρίξουμε έξω μένοντας σε ξενοδοχείο για να έχουμε κάποιες ανέσεις (πχ ac για να μπορέσουμε να στεγνώσουμε ρούχα που ηταν ακόμη βρεγμένα!) Αφού τακτοποιούμαστε κατεβαίνουμε στο κέντρο να δούμε τη νυχτερινή ζωή της πόλης.

Στην επιστροφή από το κέντρο αποφασίσαμε να πάμε και μια βόλτα στον Δούναβη, όπου πετύχαμε ανοιχτή μια πλωτή πάμπ και ήπιαμε μια μπύρα. Ο Νεμάνια, μουρλοκομείο εκ γενετής αλλά φανταστικός τύπος μας έπιασε την κουβέντα στα ελληνικά αφού είχε δουλέψει 4 μηνες στην Χαλκιδική και έπρεπε να μάθει ελληνικά για να συνενοείται.. Σε 4 μήνες. Θεούλης και Ρισπέκτ!

Nik0s_Dk
28/08/2022, 00:31
437731

437732

437733

Nik0s_Dk
28/08/2022, 00:36
437734

437735

Nik0s_Dk
28/08/2022, 01:18
Day 5
Το προηγούμενο βράδυ, εκεί πάνω στον Δούναβη ορίσαμε πορεία για την επόμενη. Θα πηγαίναμε στο Ζλάτιμπορ και θα περνούσαμε και από την Μόκρα Γκόρα. Ωστόσο το πρωί ήταν βροχερό, κρύο και εν τέλει πειστήκαμε πως έπρεπε να πάρει ο Μag αδιάβροχα ( έφαγε τουλούμια βροχή.,….) και ίσως και οι 2 γκέτες αφού τα παπούτσια ημών δεν ήταν αδιάβροχα.. Κάναμε μια βόλτα σε κάποια μοτομάγαζα ( μικρές έως ανύπαρκτες διαφορές στις τιμές στα προϊόντα) βρήκαμε αδιάβροχα και γκέτες. Επιστροφή στο ξενοδοχείο φόρτωμα και δρόμος.
Στο μαγαζί που πήραμε τα αδιάβροχα ρωτήσαμε για το αν έχει κάποια όμορφη διαδρομή η Σερβία, και η απάντηση που πήραμε ήταν… ΟΛΕΣ. Παρόλα αυτά είπαμε ότι πάμε προς Ζλάτιμπορ και μας προέτρεψε να πάμε μέσω της πόλης Ουμπ. Πρακτικά ο δρόμος συνέχεια του Ουμπ περνούσε από τα ορεινά της Σερβίας σχεδόν μια ανάσα από τα σύνορα με την Βοσνία.
437738
Η διαδρομή οργιαστικά όμορφη, ο δρόμος απίθανος, η θεά τέλεια. Κανoντας μια μικρη παράκαμψη βρισκομαστε στην τεχνιτη λίμνη Jablanica. Εκτός από την μαγευτική φύση πετύχαμε και 2 Σερβοπούλες που μας χαρισαν ένα χαμόγελο!
437736
Τα χωριά που διασχίσαμε όπως το Valjevo το Rovni και όλα τα υπόλοιπα, μέρη απείραχτα από τον χρόνο.

437737

Οσο ανεβαίναμε μπαίναμε σε πυκνά σύννεφα που δημιουργούσαν ένα μυσταγωγικό τοπίο αλλά μας περιόρισε στο να βλέπουμε τα πολύ κοντινά μας στερώντας μας την θέα που είχαμε μερικά χιλιόμετρα παρακάτω.
Ωστόσο δεν απογοητευτήκαμε καθόλου! Εφόσον δεν βραχήκαμε η αποστολή εστέφθει με επιτυχία! Φτάσαμε στη Μόκρα Γκόρα και παρότι αρχικά μας φάνηκε σαν την Αράχωβα της Σερβίας αφού την περπατήσαμε ειδαμε πως είναι ένα πανέμορφο χωριό με θέα ονειρική.
Η απόσταση ήταν αρκετή, μας πήρε αρκετές ώρες ωστόσο δεν υπήρξε στιγμή που ενας από τους δυο να πει ότι κουράστηκε. Νομίζω η διαδρομή μας ανανέωσε μας αναζωογόνησε και μας έδωσε δυνάμεις για να συνεχίσουμε αυτό το περίεργο, ανέλπιστο και τελειως yolo ταξίδι! Τελικώς διανυκτερεύσαμε στη Μόκρα Γκόρα και αφήσαμε το Ζλάτιμπορ για πέρασμα την επόμενη..

Nik0s_Dk
28/08/2022, 01:26
Το χωριό της Μόκρα Γκόρα έχει διατηρήσει την παραδοσιακή τεχνική κατασκευής σπιτιών με αυτόν τον ιδιάζοντα τρόπο που είναι ιδανικός για τους χειμερινούς μήνες και το χιόνι που έχει η περιοχή.
Στην πρώτη φωτογραφία διακρίνεται και ένα τρένο το οποίο εν αρχή πιστέψαμε οτι είναι ντεκόρ ωστόσο το επόμενο πρωί είδαμε πως λειτουργεί κανονικά, κάνει μια διαδρομή 2.30 ωρών με 5 στάσεις για φωτό και επιστροφή. Με 12 ευρώ αυτό. (σημείωση του συγγραφέα ο οδοντωτός για το Διακοφτό Καλάβρυτα είχε 20 ευρώ την τελευταία φορά που το κοίταξα)
437739

437740

437741

Ενας μελλοντικός Σέρβος σύντροχος! Με την άδεια της μαμας του βγάλαμε την φωτό και με το ζόρι κατέβηκε αφού του άρεσε να κάνει βρουμ βρουμ!
437742

Nik0s_Dk
28/08/2022, 01:53
437743

437744

437745

437746

To be continued..:D

Nik0s_Dk
28/08/2022, 16:46
Day 6
Πρωινός καφές, κάτι φαγώσιμο για δυνάμεις, αποχαιρετισμός του τρένου που ξεκινούσε το δρομολόγιο του και… κορώνα γράμματα για την επόμενη διαδρομή!
Το γεγονός ότι ήμασταν 4 χιλιόμετρα από την Βοσνία μας ιντρίγκαρε να περάσουμε ακόμα ένα σύνορο καθώς θα κατεβαίναμε προς Μαυροβούνιο με τελικό προορισμό την Ποντγκόριτσα. Δυστυχώς το νόμισμα στο «κορώνα γράμματα» που κρίθηκε η πορεία μας είχε άλλη άποψη και ξεκινήσαμε ακολουθώντας το αρχικό σχέδιο που έλεγα να κατέβουμε μέσω Ζλατιμπορ.
Σε γενικότερο επίπεδο αν και το ξαναείπα η Σερβία είναι μια πολύ όμορφη χώρα και οι πόλεις της ως επι το πλήστον είναι και αυτές γραφικές και φιλικές στο μάτι καθώς εναρμονίζονται με το περιβάλλον χωρίς να μοιάζουν με γκρι μεγαλουπόλεις με πανύψηλες πολυκατοικίες και έναν απρόσωπο χαρακτήρα.
Φτάνοντας στο Ζλάτιμπορ σταματάμε για ανεφοδιασμό όμως..
Mag – Ρε συ τσέκαρε λίγο τον αέρα στο πίσω, νομίζω πατάει πολύ..
Ρίχνω μια ματιά.. Και την βλέπω.. Βιδούλα ωραία χωμένη στο ελαστικό. Φακ. Προφανώς ΔΕΝ είχαμε μακαρόνι ή οτιδήποτε θα μπορούσε να βοηθήσει άμεσα. Κάνω μια απόπειρα να μιλήσω με τους ανθρώπους στο βενζινάδικο, γρι αγγλικά… Φακ στο τετράγωνο. Ο γκούγκλις ξέρει λέω και αρχίζουμε τον Mag να ψάχνουμε για όπου θα μπορούσε αυτό να φτιαχτεί. Βρίσκουμε βουλκανιζατέρ αυτοκινήτων, ας πάμε και βλέπουμε. Φουσκώνω πίσω λάστιχο και είμαι τυχερός γιατί δεν χάνει πολύ παρά μόνο όταν πλαγιάζει προς τα αριστερά και πιέζεται η βίδα. Φτάνουμε στα 12 χλμ στο βουλκανιζατερ ο θεός να το κάνει, Ισόγειο σπιτιού με άπειρα λάστιχα και έναν υπέροχο σκυλάκο!
Έρχεται ο φίλτατος σέρβος, γρι αγγλικά, με νοηματική και λίγη καλή θέληση μας λέει ότι δεν μπορεί να βοηθήσει. Φακ στον κυβο. Που να πάμε τον ρωτάμε Ούζιτσε λέει. Τι Ούζιτσε πανάθεμα, είναι 40 χλμ μακριά.. Φακ εις την Τετάρτη. Χωρίς επιλογές κινούμαστε προς Ούζιτσε προσεκτικά. Μετά από αρκετή ώρα φανερώνεται η πόλη η οποία είναι και αυτή μια οπτική τελειότητα ωστόσο το μυαλό είναι στο λάστιχο και αν φτιάχνεται.. Βρίσκουμε το μέρος, εμοιαζε πιο κανονικό συνεργείο για ελαστικά. Προσπαθούμε να συνεννοηθούμε γρι αγγλικά. Ρε γμτ λέω κανείς εδώ? Ώσπου έρχεται ένα τεραστιούλης τύπος ξέρετε κλασικός Σέρβος όπου μας ρωτάει τι πρόβλημα έχουμε του εξηγώ και μου λέει «όλα καλά, θα το φτιάξουμε, περίμενε» και κάνει τα κουμάντα του. Έρχεται πιτσιρικάκος πετάει μακαρόνι, ελέγχει πιέσεις τσουπ έτοιμο. Ρωτάω τον τύπο, πόσο θα πάει? Εδώ στη Σερβία μου λέει όλα είναι φθηνά. Έρχεται μετά από λίγο ο πιτσιρικάς, Θρι γιούρο λέει, Σκαλώνω. Του δίνω 10, τον υπερευχαριστώ και φεύγουμε ανακουφισμένοι για τη συνέχεια του ταξιδιού..
Τώρα το Ούζιτσε έμοιαζε ακόμα πιο όμορφο!

437747

Μετά από ώρες και χωρίς άλλα εμπόδια φτάνουμε στα σύνορα. Τα τελευταία 40-50 χιλιόμετρα αυτού του οδικού δικτύου είναι σίγουρα στα τοπ 5 των διαδρομών που έγιναν σε όλο αυτό το ταξίδι. Μιλάμε για τοπία άγριας ομορφιάς , δρόμος που δεν θες να σταματήσεις να οδηγάς και γενικά ένα άλλο πράγμα..

437748

437749

Nik0s_Dk
28/08/2022, 16:46
Και φτάνουμε στα σύνορα με Μαυροβούνιο.. Δίνει διαβατήριο ο Mag άδεια μηχανής και μετα από 3 λεπτά έχει περάσει. Φτάνω και γω, δίνω ταυτότητα. Με κοιτάει ο τύπος με νόημα τι είναι αυτό. Ταυτότητα λέω, από που είσαι λέει (με μια μιξη αγγλικών, Σέρβικων, αλβανικών, Μαυροβουνιακών κοκ) που φυσικά καταλαβαίνω το 1/500 από όσα λέει. Δε περνάς μου λέει, (νο πας) (και ολο αυτό γιατι η ελληνική ταυτότητα επάνω γράφει Hellenic Republic και όχι Greece οπότε δεν το αναγνώριζε με τίποτα ο φιλος), εμπασυ τολντ μι οκ του λέω εγώ (για του λόγου το αληθές ήταν το πρώτο προγραμματισμένο πράγμα που έγινε καθώς για πάσα σιγουριά είχα στείλει μέιλ στην πρεσβεία εκεί να βεβαιωθώ ότι μπορώ να μπω). Αρχίζει και ρίχνει μάλλον κάτι καντήλια σε γλώσσες που έμοιαζαν λίγο με των ξωτικών από τον άρχοντα, αγέρωχος εγώ πάνω στη μηχανή είμαι σίγουρος θα περάσω. Εμπασι οκ εξάλλου. Βγαίνει από το γκισε πάει σε προϊστάμενο βγαίνει ο προϊστάμενος του λέει οκ οκ οκ τύπου τελείωνε τώρα δε θα σκάσουμε για αυτόν τώρα και με τα πολλά περνάω. Καλά πήγε αυτό λέω!!
Η διαδρομή για ποντγκόριτσα συνεχίστηκε ομαλά, λίγο επαρχιακό, λίγο εθνική, χωρίς κάτι ιδιάιτερο στα τοπία και στη φύση παρά μόνο η νέα τους Εθνική οδός που μοιάζει ένα άψογο έργο. Η Ποντγκόριτσα στα 30 χλμ και μεις σταματάμε να κλείσουμε μέρος να μείνουμε. Εύκολο αυτό, βρίσκουμε κλείνουμε ξεκινάμε..
Κλασικά, αφήνουμε την πράματά μας στο δωμάτιο, σενιαριζόμαστε και κατεβαίνουμε κέντρο. Η πόλη σαν πόλη δεν έλεγε πολλά πράγματα. Η αλήθεια είναι ότι το Μαυροβούνιο είναι σχετικά νέο κράτος, σχεδόν χτισμένο από την αρχή οπότε δεν υπήρχε ταυτότητα ιστορική ή κάτι άλλο που να έδειχνε το παρελθόν. Παρόλα αυτά, ήταν πάμφθηνο με ΦΠΑ στα φαγητά 7% και στα ποτά 21%.. Γυρίσαμε αργά, και ήδη σκεφτόμαστε το ταξίδι επιστροφής στην Ελλάδα.

437750

Η διαδρομή για ποντγκόριτσα συνεχίστηκε ομαλά, λίγο επαρχιακό, λίγο εθνική, χωρίς κάτι ιδιάιτερο στα τοπία και στη φύση παρά μόνο η νέα τους Εθνική οδός που μοιάζει ένα άψογο έργο. Η Ποντγκόριτσα στα 30 χλμ και μεις σταματάμε να κλείσουμε μέρος να μείνουμε. Εύκολο αυτό, βρίσκουμε κλείνουμε ξεκινάμε..
Κλασικά, αφήνουμε την πράματά μας στο δωμάτιο, σενιαριζόμαστε και κατεβαίνουμε κέντρο.

437751

Η πόλη σαν πόλη δεν έλεγε πολλά πράγματα. Η αλήθεια είναι ότι το Μαυροβούνιο είναι σχετικά νέο κράτος, σχεδόν χτισμένο από την αρχή οπότε δεν υπήρχε ταυτότητα ιστορική ή κάτι άλλο που να έδειχνε το παρελθόν. Παρόλα αυτά, ήταν πάμφθηνο με ΦΠΑ στα φαγητά 7% και στα ποτά 21%.. Γυρίσαμε αργά, και ήδη σκεφτόμαστε το ταξίδι επιστροφής στην Ελλάδα.

437752

Nik0s_Dk
28/08/2022, 17:19
Day 7

Το πρωί μας βρίσκει κουρασμένους, ξέρουμε ότι η μέρα θα είναι μεγάλη και το χειρότερο μάλλον ότι από την επόμενη θα είμαστε πίσω στην Αθήνα.. Τι να κάνεις δε μπορείς να τα έχεις όλα.
Στόχος της ημέρας να διασχίσουμε την Αλβανία και να φτάσουμε το βραδάκι Ιωάννινα όπου και θα ήταν ο τελευταίος προορισμός πριν την επιστροφή στα πάτρια.
Βέβαια όπως και στην είσοδο έτσι και στην έξοδο από το Μαυροβούνιο αντιμετώπισα το ίδιο πρόβλημα. Αυτή τη φορά δεν μιλησα καθόλου περιμένοντας απλά να μου δώσει το οκ να φύγω. Δε ξέρω, μάλλον δε τους άρεσε η ταυτότητα μου η ή φάτσα μου! Όπως και να χει αφού είδε και αποείδε με άφησε και το μόνο που ειπα είπα ένα θενγκ γιου μαν. Ωραίο να γίνεται η δουλειά σου χωρίς να μιλάς, δεν ξέρω αν πρέπει βέβαια να λογίζομαι στους κωλόφαρδους αλλά τζομπ ιζ νταν!
Τα πρωτα 150 200 χλμ στην Αλβανία ειλικρινά ένα μαρτύριο. Κίνηση και ουρές χιλιομέτρων, ανάμεσα στα αυτοκίνητα γυναίκες και παιδιά να ζητούν χρήματα, η ζέστη ανυπόφορη, η υγρασιά περίπου 20000% τα νευρα στην τσίτα και ο δρομος ατελείωτος. Ηταν και η μοναδική φορά που κινδύνεψα καθώς πάνω σε μια προσπέραση αποφάσισε να κανει και ο μπροστινος μου χωρις φλας ελεγχο κλπ και έζησα λιγο σαν τομ κρουζ στο ΜΙ2 με τη ρόδα οριακα να περναει από τον αέρα του ρύθρου εξ αριστερών (οδηγουσα το gsr του φίλου) ο οποίος ήταν μαρτυρας του σκηνικου κοιτώντας μάλλον με τρόπο από πισω την ώρα που του συνέβαινε σχεδόν το ιδιο με εμένα πιο ηπιο αλλα και πάλι τρομακτικο.. τα καταφέραμε, βγηκαμε ζωντανοί και συνεχίσαμε έως τη Φουσα Κρούγια όπου κάναμε στάση για καφέ. Φυσικά καρτα δεν δέχονταν, ευρώ δεν είχαμε αναγκαστηκαμε να βγαλουμε. Η μοναδικη φορά που χρειάστηκε. Και το τεράστια προμηθεια και το μικρότερο ποσο περίπου 5000 λεκ καπου 50 ευρω δλδ. Τα βαλαμε βενζίνες αλλα και παλι ήταν κάπως.
Με τα τη Φουσα βγηκαμε εθνική, δεν αντεχόταν άλλο η κατάσταση με την κίνηση και το gps επαιζε με τα νεύρα μας. Το ομορφότερο κομμάτι ήταν πάλι το τελευταίο προς τα ελληνικά σύνορα. Γραφικά χωριά στις πλαγιές των βουνών, πράσινο παντού και ως εκ θαύματος οι δρομοι τίμιοι και οδηγικα ευχαριστοι.
437753

437754

437755

Φτάνουμε σύνορα, η κοπέλα στο γκισε μας μιλάει ελληνικά, το ίδιο και ο αξιωματικός υπηρεσίας που μου έκανε μια έρευνα στα σαμαρια για τυχόν υποπτα περίεργα πράγματα. Δεν βρήκε κατι αλλα πιάσαμε την κουβέντα για 10 15 λεπτα μεχρι να αλλάξουμε καθοτι είχαμε φορέσει τα αδιάβροχα για ένα ψιλοβροχο που έπιασε αλλα τελικά σταμάτησε και μεις στάζαμε μεσα στις νιτσεράδες.. Συνέχεια στα ελληνικά συνορα, ηρεμη κουβέντα με τον αξιωματικό με το κ9 και διακριτικά το σκυλακι να μας μυρίζει αλλα είμασταν καθαροί και φυγαμε.
Ελλάδα. Γυρίσαμε. Η διαδρομη μεχρι τα γιάννενα στο σούρουπο, δημιουργούσε ανάμεικτα συναισθήματα. Παρόλα αυτά σταματήσαμε για κάποιες φωτό!
Φτασαμε Γιάννενα. Χοτέλ, ντους, κέντρο, φαι, μπύρα πίσω.

Nik0s_Dk
28/08/2022, 17:25
437756

437757

437758

Nik0s_Dk
28/08/2022, 17:56
Day 8
Το πρωί ξυπνήσαμε χαλαροί, εφόσον το πρόγραμμα δεν ήταν σφιχτό, ήμασταν σε Ελληνικό έδαφος οπότε και μεις αποφασίσαμε να πάμε χαλαρά. Μπουγάτσα σε ψαγμένο μαγαζάκι, καφέ επιτέλους κρύο, και δρόμο για Άρτα για έναν καφέ με μια παλιά φίλη που είχα να δω πάνω από 12 χρόνια..
Φυσικά δεν πήραμε καθόλου εθνική και ο παλιός δρόμος που συνδέει Αρτα με Γιάννενα είναι υπέροχος και άδειος. Παρότι λεγεται ότι είναι επικίνδυνος, με 3 4 αυτοκινητα που συναντήσαμε στα 66 χιλιόμετρς εως την άρτα θα τα χαρακτήριζα και διασκεδαστικά!
Αρτα καφέ, νέα, ώρα για επιστροφή. Συνεχίζουμε από επαρχιακό, κατεβαίνουμε προς Μενίδι. Οι δρόμοι άδειοι και μέχρι την Αμφιλοχία ο δρόμος είναι απόλαυση. Λίγο μετά αποφασίζουμε να πάμε εσωτερικά της Αιτωλοακαρνανιας και να πέσουμε Ναύπακτο περνώντας πάνω από την λίμνη Τριχωνίδα. Μαλλον λαθος απόφαση. Κλειστη διαδρομή με πολλές στροφές και τώρα η κούραση έκανε πολύ αισθητή την παρουσία της. Παρόλα αυτά η διαδρομή ήταν εντυπωσιακή.

437761

437762Πέσαμε σε ένα γκρουπάκι πολωνών που έκαναν τη σταση τους διασχίζοντας και αυτοί την Ελλάδα στη μέση. Με τα πολλά φτάσαμε Ναύπακτο όπου η στάση για φαγητό ήταν επιβεβλημένη.

437760

Η απόφαση πάρθηκε το υπόλοιπο να μη γινει από Ιτέα Γαλαξίδι αλλά να βγούμε στη γέφυρα και να γυρίσουμε από εθνική. Ηταν μάλλον σοφή απόφαση. Το βραδάκι Αθήνα. Ξεπακετάρισμα, ξεσκαρτάρισμα, φωτογραφίες στο πισι και μια μελαγχολία για κάτι όμορφο που άρχισε ξαφνικά και τελείωσε γρήγορα.
Όπως και να χει σαν πρώτη εμπειρία εξόδου από τη χώρα με τη μηχανή μου, δεν θα άλλαζα τίποτα. Το ταξίδι αυτό ήταν σχολείο, ήταν εμπειρία και πλέον μια ανάμνηση που μπορώ να μοιραστώ μαζί σας..
Να είστε καλά και πάντα όρθιοι.
Στα δικάς σας, στα δικά μας, Στα επόμενα..:beer:

437759

Nik0s_Dk
28/08/2022, 18:12
Λεπτομέρειες και κόστη ταξιδιού
Έγιναν συνολικά 3608 χιλιόμετρα
437763
Κόστος βενζίνης (για το nc) 253,12 σε 15 γεμίσματα
Κόστος βενζίνης (για το gsr) 354
Κόστος διαμονής 116 ευρώ το άτομο
Φαγητό 107 το άτομο (φαγητό, καφέδες, μπύρες, σουπερ μάρκετ)
Εξτρα
10 ευρω Λαστιχο
25 ευρώ γκέτες (εγώ)
35 ευρώ αδιαβροχα (mag)

https://www.google.gr/maps/dir/%CE%91%CE%B8%CE%AE%CE%BD%CE%B1/Sofia,+Bulgaria/%CE%92%CE%BF%CF%85%CE%BA%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%AD%CF%83%CF%84%CE%B9,+Romania/%CE%A3%CE%B9%CE%BC%CF%80%CE%AF%CE%BF%CF%85,+Romania/Belgrade,+Serbia/Mokra+Gora,+Serbia/U%C5%BEice+%D0%A3%D0%B6%D0%B8%D1%86%D0%B5/Podgorica,+Montenegro/%CE%99%CF%89%CE%AC%CE%BD%CE%BD%CE%B9%CE%BD%CE%B1/Athens/@38.5809306,20.5887982,8.5z/data=!4m92!4m91!1m10!1m1!1s0x14a1bd1f067043f1:0x2736354576668ddd!2m2!1d23.7275388!2d37.9838096!3m4!1 m2!1d22.9433072!2d40.640601!3s0x14a839af3a3239ad:0x4bd8dcd112cb71f!1m5!1m1!1s0x40aa8682cb317bf5:0x40 0a01269bf5e60!2m2!1d23.3218675!2d42.6977082!1m10!1m1!1s0x40b1f93abf3cad4f:0xac0632e37c9ca628!2m2!1d2 6.1025384!2d44.4267674!3m4!1m2!1d24.636761!2d45.3410782!3s0x474d279b6cec81d7:0x9f1c4691483a5a9a!1m5! 1m1!1s0x474c6788fd2c1cd5:0x3ade9d214e3390b4!2m2!1d24.1212945!2d45.7935607!1m10!1m1!1s0x475a7aa3d7b53 fbd:0x1db8645cf2177ee4!2m2!1d20.4612299!2d44.8125449!3m4!1m2!1d19.9968921!2d44.430195!3s0x475a1fd5ca 447403:0x42e11362cae26154!1m5!1m1!1s0x47583632940863a5:0xeece427bcc243207!2m2!1d19.5120382!2d43.7939 168!1m5!1m1!1s0x4759d34266ef8b59:0x58e8ff863b5b6aab!2m2!1d19.842471!2d43.8555729!1m10!1m1!1s0x134de8 079606867d:0x6bf78a76ea588ae9!2m2!1d19.2593642!2d42.4304196!3m4!1m2!1d19.9892162!2d40.6354566!3s0x13 5a983b30702d9d:0xe90f5b2e8bb70877!1m15!1m1!1s0x135be9a2defedd67:0x400bd2ce2b997c0!2m2!1d20.8537466!2 d39.6650288!3m4!1m2!1d20.8531124!2d39.3953051!3s0x135bf64e7bd0c45f:0x20f536a073065b0c!3m4!1m2!1d21.6 608901!2d38.5685282!3s0x135e580412cb0f75:0xf286d8eeae64bfc3!1m5!1m1!1s0x14a1bd2f4ee83b4f:0xae5c77c09 ffc86b2!2m2!1d23.7220869!2d37.985865!3e0

o_gavros
28/08/2022, 18:12
Μέσες άκρες, οι ίδιες αγωνίες για όποιον βγήκε έξω για πρωτη φορά.
Τυγχάνει και εγώ να είχα τη Ρουμανία σαν πρώτη εξόρμηση.
Δρόμο σαν την τρανσαλπινα, δεν έχω ξαναοδηγησει!
Απολαυστική η βόλτα σου και η εξιστόρηση της.
Θα δεις, ότι όσο συνεχίζεις με τις εκτός συνόρων εξορμήσεις, α) θα τις αποζητας περισσοτερο και β) θα σου φαίνονται όλο και πιο παιχνιδακι. Χρόνο και λίγο χρήμα θελει απλά. Μετά είναι μεταξυ εσου και της σελας σου.
Τόσα κι άλλα τόσα λοιπόν!

Ilias_83
28/08/2022, 18:58
Εξαιρετική εξιστόρηση και φωτογραφίες!

Λίγο πολύ τις ίδιες σκέψεις είχα και εγώ αγοράζοντας το Δεκέμβρη που μας πέρασε μηχανή. Μεγάλα ταξίδια και διαδρομές με πολλές μέρες πάνω στη σέλα.

Εννοείται αγόρασα ακατάλληλη μηχανή για ταξίδια, αλλά μέχρι στιγμής με 2-3 ταξιδάκια εντός Ελλάδας (1000-1200χλμ τη φορά σε 2-3 ημέρες) έχω καταλήξει στο συμπέρασμα πως τα πάντα είναι θέμα απόφασης. Ήταν τόση η απόλαυση με κάτι πρωτόγνωρο για εμένα που δεν με κούρασε στιγμή το όλο εγχείρημα. Άλλωστε αν ήθελα την απόλυτη άνεση θα έπαιρνα το αυτοκίνητο...

gior-gos
28/08/2022, 19:26
Ωραίος Νίκο!

Πολύ ωραία η περιγραφή σου και οι φωτογραφίες!
Τα ταξίδια στο εξωτερικό με τη μηχανή εξελίσσονται σε εθισμό..

Και στα επόμενα! :beer:

Dr.Monty
28/08/2022, 20:27
Τελειο φίλε! Εξαιρετική περιγραφή και φωογραφίες! Και στα επόμενα!

airmav
29/08/2022, 08:00
ωραια μερη, διαδρομες, εμπειριες...τα βαλκανια ειναι ανεξαντλητα...
τωρα που εμαθες το κολπο πιες του το αιμα

:beer::beer::beer: και στα επομενα....

Υ.Γ. απο τις φωτο καταλαβαινω οτι ΔΕΝ εφαγες πολυ νερο στη Ρουμανια...(ακου τι σου λεω...)

giorgosb
29/08/2022, 08:15
Πολύ ωραία! :beer:

gaslion
29/08/2022, 10:12
Μπράβο στην παρέα!

sheanachai
29/08/2022, 11:03
Πάρα πολύ ωραία όλα: ταξίδι, φωτογραφίες, αφήγηση. Δίνεις κίνητρο τώρα κι εσύ με τη σειρά σου σε εκείνους που δεν το έχουν τολμήσει ακόμα (σαν και μένα) :beer:
Και στα επόμενα και πάντα όρθιος.

katsar
29/08/2022, 12:45
Πολύ καλό !!

billy84
29/08/2022, 15:09
Σουπερ ταξίδι! Τα Βαλκάνια είναι μάλλον το πιο VFM ταξίδι που μπορεί να κάνει κάποιος. Δεν υστερούν σε εικόνες και είναι πραγματικά πολύ φθηνά! Άντε και στα επόμενα τώρα!

Μιας και έχω ταξιδέψει στα περισσότερα απο τα μέρη που περάσατε θα μου μείνει ένα πράγμα απο αυτό το ταξιδιωτικό. Οτι κάπου κάπως κάποτε υπήρξε άνθρωπος που ξεκίνησε πολυήμερο ταξίδι σε μέρη που δεδομένα βρέχει συνέχεια, χωρίς να πάρει αδιάβροχα μαζί του! :lol: Αυτό πρέπει να είναι παγκόσμια πρωτοτυπία!

AXL954
29/08/2022, 20:03
Ομορφες περιγραφές και εικόνες.

Είμαι σίγουρος ότι ήδη δουλεύεις το επόμενο ταξίδι. Ετσι γίνεται πάντα....δεν έχει επιστροφή

Να είσαι γερός, να ταξιδεύεις πάντα και να χαρίζεις όμορφες εικόνες στον εαυτό σου.

Nik0s_Dk
29/08/2022, 22:25
Πάρα πολύ ωραία όλα: ταξίδι, φωτογραφίες, αφήγηση. Δίνεις κίνητρο τώρα κι εσύ με τη σειρά σου σε εκείνους που δεν το έχουν τολμήσει ακόμα (σαν και μένα) :beer:
Και στα επομένα και πάντα όρθιος.

Να είσαι καλά αδερφέ, θα έρθει εκεί που δεν το περιμένεις!! ΜΕ το καλό να πας σε οποια μέρη επιθυμείς!

Nik0s_Dk
29/08/2022, 22:29
Σουπερ ταξίδι! Τα Βαλκάνια είναι μάλλον το πιο VFM ταξίδι που μπορεί να κάνει κάποιος. Δεν υστερούν σε εικόνες και είναι πραγματικά πολύ φθηνά! Άντε και στα επόμενα τώρα!

Μιας και έχω ταξιδέψει στα περισσότερα απο τα μέρη που περάσατε θα μου μείνει ένα πράγμα απο αυτό το ταξιδιωτικό. Οτι κάπου κάπως κάποτε υπήρξε άνθρωπος που ξεκίνησε πολυήμερο ταξίδι σε μέρη που δεδομένα βρέχει συνέχεια, χωρίς να πάρει αδιάβροχα μαζί του! :lol: Αυτό πρέπει να είναι παγκόσμια πρωτοτυπία!

αχαχχααχαχχαχαχα Μπιλ άκου να δεις τωρα για τα αδιάβροχα!! Είδαμε οτι θα βρέχει, το ξέραμε, εγώ είχα αδιάβροχα, πήρα μάλλιστα και ένα έξτρα παντελόνι μαζί μου (αλλα δυστυχως δεν εκανε στον φιλο). Ωστόσο ο φίλος δεν είχε καν αδιάβροχα, στην αθήνα ήταν με σκούτερ και ένα ελαφρώς αδιάβροχο μακρύ μπουφάν και μηχανή πήρε κυριολεκτικά πριν ένα μηνα! Πήγαμε για τη φουλ για την εμπειρία, φουλ yolo και σε τελική όπως έκατσε ΔΕΝ το μετανιώσαμε νανοσεκόντ!

οσον αφορά τα Βαλκάνια, γι΄αυτο λέω a touch of them γιατί είδαμε κάτι απειροελάχιστο που μας έκανε τρελη εντύπωση οπότε σίγουρα έχει ψωμί πολύ!!

Nik0s_Dk
29/08/2022, 22:30
Ομορφες περιγραφές και εικόνες.

Είμαι σίγουρος ότι ήδη δουλεύεις το επόμενο ταξίδι. Ετσι γίνεται πάντα....δεν έχει επιστροφή

Να είσαι γερός, να ταξιδεύεις πάντα και να χαρίζεις όμορφες εικόνες στον εαυτό σου.

Εννοείται φίλε έχω ΉΔΗ έτοιμο το επόμενο!! Απλώς θέλει μεγαλύτερη προετοιμασία και λίγο περισσότερη οργάνωση γιατι οκ αυτό μας βγήκε μια αλλά δεν χρειάζεται να παίζουμε κορώνα γράμματα συνέχεια!!! Να είσαι καλά!!

billy84
30/08/2022, 12:35
αχαχχααχαχχαχαχα Μπιλ άκου να δεις τωρα για τα αδιάβροχα!! Είδαμε οτι θα βρέχει, το ξέραμε, εγώ είχα αδιάβροχα, πήρα μάλλιστα και ένα έξτρα παντελόνι μαζί μου (αλλα δυστυχως δεν εκανε στον φιλο). Ωστόσο ο φίλος δεν είχε καν αδιάβροχα, στην αθήνα ήταν με σκούτερ και ένα ελαφρώς αδιάβροχο μακρύ μπουφάν και μηχανή πήρε κυριολεκτικά πριν ένα μηνα! Πήγαμε για τη φουλ για την εμπειρία, φουλ yolo και σε τελική όπως έκατσε ΔΕΝ το μετανιώσαμε νανοσεκόντ!

οσον αφορά τα Βαλκάνια, γι΄αυτο λέω a touch of them γιατί είδαμε κάτι απειροελάχιστο που μας έκανε τρελη εντύπωση οπότε σίγουρα έχει ψωμί πολύ!!

Πήρε μηχανή πριν απο ένα μήνα και έφυγε για εξωτερικό ο σκύλος 1ο ταξίδι? Respect!!!!

Άντε και στο επόμενο σύντομα εύχομαι!:beer:

zannisvel
30/08/2022, 12:59
Ρε Νίκο τι διαμάντι ήταν αυτό???
Πολλά μπράβο για το ταξίδι αλλά και για το ρεπορτάζ. Ήταν απολαυστικό!!
Το διάβασα προερχόμενος από άδεια και μου άλλαξε τη διάθεση!! :beer:

Άντε και τώρα που έκανες την αρχή, δώσε του να καταλάβει.

Nik0s_Dk
30/08/2022, 13:01
Ρε Νίκο τι διαμάντι ήταν αυτό???
Πολλά μπράβο για το ταξίδι αλλά και για το ρεπορτάζ. Ήταν απολαυστικό!!
Το διάβασα προερχόμενος από άδεια και μου άλλαξε τη διάθεση!! :beer:

Άντε και τώρα που έκανες την αρχή, δώσε του να καταλάβει.

Ζαννη φίλε μου ξέρεις τι ζόρι τραβάω... έγινε αυτό και μου άλλαξε η διάθεση.. θα τα πούμε και από κοντά κάποια στιγμή!

Garfield
30/08/2022, 14:56
Πήρε μηχανή πριν απο ένα μήνα και έφυγε για εξωτερικό ο σκύλος 1ο ταξίδι? Respect!!!!

Άντε και στο επόμενο σύντομα εύχομαι!:beer:

Όχι σαν και μένα που το σκέφτομαι 3 χρόνια!

Και από εμένα χίλια respect στα δύο αυτά παλικάρια!

Nik0s_Dk
30/08/2022, 15:01
Όχι σαν και μένα που το σκέφτομαι 3 χρόνια!

Και από εμένα χίλια respect στα δύο αυτά παλικάρια!

Και γω το σκέφτομαι πολλά χρόνια. Μια το ένα μια το άλλο μια πραγματικά προβλήματα μια προβλήματα στο μυαλό... νομίζω ότι απλά ήρθε μια ευκαιρία και απλά δεν την άφησα να ξεφύγει..

Ναι 1 μήνα το έχει το gsr. Είχε σκούτερ και ενα DRZ που κάνει βόλτες στα βουνά.. από δρόμο δεν είχε εικόνα..

pektis
30/08/2022, 16:06
Ωραιος ρε Νικο!
Ωραιο ταξιδακι και περιγραφη!
Αφου εκανες το πρωτο, ηδη θα σχεδιαζεις και το επομενο...:)

SAVVAS62
30/08/2022, 20:16
Εύγε στην παρέα !
Και σε άλλα τέτοια ωραία με υγεία !:beer:

costas106
30/08/2022, 23:26
Μπράβο!!!
Άντε και στα επόμενα που φαίνεται να είναι κοντά...

giovani64
05/09/2022, 21:00
Φοβερή η διαδρομή και πολύ καλή η περιγραφή. Μπράβο σας και του χρόνου πάλι καλοτάξιδοι!!!

DimisK
06/09/2022, 14:50
Μπράβο Νίκο που νίκησες τα ΔΕΝ σου! respect, όπως επίσης και για το γράψιμό σου!

Κι εγώ ακόμα το ψάχνω! Αλλά που θα μου πάει! ;)

Ωραίος ο GSRης! Λογικά τον φωνάζετε ''Ο Αδιάβροχος''; :D

Πάντα τέτοια:beer:

Balkan_express
18/09/2022, 08:01
Συγχαρητήρια και στους δυο σας! Υπέροχα Βαλκάνια, υπέροχοι άνθρωποι, πολυ καλός στην περιγραφη σου!
Να είσαστε γεροί και πάντα όρθιοι!!!

Tsber
19/09/2022, 19:03
Μπράβο παιδιά, εξαιρετική εμπειρία, πολύ όμορφο ταξίδι :beer:

Τα Βαλκάνια έχουν τη μαγεία τους όπως και να το κάνουμε.

Πάντα τέτοια με υγεία!