PDA

View Full Version : Legends Trackday Serres 30/9 - 2/10 2022

sapila racing
16/09/2022, 17:50
Ετοιμαζόμαστε για Σέρρες Legends Trackday 30/9 - 2/10 2022

Θα ειμαστε καλή παρέα και θα εχουμε και κλασσικά και σύγχρονα μηχανάκια.
Θα ειμαστε για ΣΚ, οχι για 3ημερο,

Αλλος κανείς απο εδω θα πάει?

Pew
16/09/2022, 18:15
Ξερεις το κοστος για μονοημερο TD ή για θεατής αν τελικα παω με το κοριτσι για την καβλαντα;

billyka
16/09/2022, 21:27
Το ψήνω εγώ να έρθω.Δεν εχω μπει ποτέ πίστα.Αλλα εχει τιμες διήμερο και 3ημερο,δεν εχει μονοημερο.

karellen
17/09/2022, 01:28
Με το καλό Άρη,ειναι χρόνια αυτός ο θεσμός.
Με ποια μηχανή θα συμμετάσχεις?

sapila racing
17/09/2022, 09:31
Ξερεις το κοστος για μονοημερο TD ή για θεατής αν τελικα παω με το κοριτσι για την καβλαντα;
Αν πας σαν θεατης δεν εχει κόστος απ οτι ξερω. Για μονοημερο δεν εχει βγαλει τιμη.

Το ψήνω εγώ να έρθω.Δεν εχω μπει ποτέ πίστα.Αλλα εχει τιμες διήμερο και 3ημερο,δεν εχει μονοημερο.
Ναι δεν εχει μονημερο, εμεις θα παμε για διημερο ΣΚ.

Με το καλό Άρη,ειναι χρόνια αυτός ο θεσμός.
Με ποια μηχανή θα συμμετάσχεις?

Yamaha R6 του 04 και Ducati Pantah του 1982

panos_zip
23/09/2022, 09:40
Θα είμαι και εγώ τελικά
Συμμετοχή της τελευταίας στιγμής

1-2/10

sapila racing
23/09/2022, 14:00
Θα είμαι και εγώ τελικά

1-2/10

Ωραία! Ελπίζω να τα πούμε εκει. :beer:

billyka
23/09/2022, 18:27
Δεν εχω μπει ποτέ πίστα.Τι κόστος να υπολογισω για διήμερο?250€ ειναι το παράβολο.Βενζινες?2 τεποζιτα? Λάστιχα εχω περσινα,νομιζω καμια 4000χλμ εχουν περπατήσει, Dunlop Sportsmart TT.Θα θέλω λάστιχα μετά το διήμερο? Ψήνομαι αλλά τα χρήματα με φρενάρουν.

sapila racing
23/09/2022, 20:52
Δεν εχω μπει ποτέ πίστα.Τι κόστος να υπολογισω για διήμερο?250€ ειναι το παράβολο.Βενζινες?2 τεποζιτα? Λάστιχα εχω περσινα,νομιζω καμια 4000χλμ εχουν περπατήσει, Dunlop Sportsmart TT.Θα θέλω λάστιχα μετά το διήμερο? Ψήνομαι αλλά τα χρήματα με φρενάρουν.

Αυτό ειναι ενα ξεχωριστό event με πραγματικούς legends και εκτός απο τις συνηθισμένες μοτο και αναβάτες θα έχει και κλασσικές μοτο και με Ελληνες και ξένους οδηγούς και πολλά Ducati.
Να σου πω την αλήθεια αυτό είναι καπως ακριβό trackday λογω Legends.
Οπότε αν σε φρενάρουν τα χρήματα και μπορείς αλλη εποχή πήγαινε αλλες μέρες.
Αν εισαι Θεσσαλονίκη, που ετσι νομίζω, ειναι εύκολο.

billyka
24/09/2022, 00:44
Απ οτι ειδα επίσης το χαμηλότερο επίπεδο που έχει στο πρόγραμμα ειναι intermediate.Εγω δεν έχω ξαναμπεί.Κανονικά θα ήμουν στους αρχάριους.Τελοσπαντων, έχεις δίκιο, καλύτερα να παω σε καποιο αλλο τρακντει.

ΟΚΤΑΝΙΟ
24/09/2022, 10:13

Εννοεις οτι οριακα προλαβες το οριο του διοργανωτη? Γιατι στο προηγουμενο TD ιππηρχαν ατομα που εκαναν εγγραφη πανω στη γραμματεια τη Παρασκευη

panos_zip
24/09/2022, 11:59
Εννοεις οτι οριακα προλαβες το οριο του διοργανωτη? Γιατι στο προηγουμενο TD ιππηρχαν ατομα που εκαναν εγγραφη πανω στη γραμματεια τη Παρασκευη

Εννοώ πως μόλις πριν 3 μέρες γυρισα Ελλάδα και τελικά θα προλάβω το event!!!

peterTHErider
26/09/2022, 09:04
Απ οτι ειδα επίσης το χαμηλότερο επίπεδο που έχει στο πρόγραμμα ειναι intermediate.Εγω δεν έχω ξαναμπεί.Κανονικά θα ήμουν στους αρχάριους.Τελοσπαντων, έχεις δίκιο, καλύτερα να παω σε καποιο αλλο τρακντει.

Ελα αρχές νοέμβρη που θα έχει πάλι τρακντει ο ζαφειρόπουλος.αν είναι καλός ο καιρός θα πάω και εγώ!

ΟΚΤΑΝΙΟ
26/09/2022, 10:11
Εννοώ πως μόλις πριν 3 μέρες γυρισα Ελλάδα και τελικά θα προλάβω το event!!!

Α, οκ καταλαβα λαθος. Γιατι και 700 να δηλωσουν συμμετοχη, ολοι θα γινουν δεκτοι

sapila racing
26/09/2022, 10:42
Α, οκ καταλαβα λαθος. Γιατι και 700 να δηλωσουν συμμετοχη, ολοι θα γινουν δεκτοι

Οι συμμετοχές παντως εχουν ήδη κλείσει απ οτι μαθαίνω.

Nitse3
26/09/2022, 11:34
Σαν θεατής αυθημερόν από Θεσσαλονίκη τι ώρα περίπου αξίζει να έρθω; Σαν κονσεπτ είναι συνεχόμενα session μεταξύ δέκα και εφτά το απόγευμα; Oι Mg Guiness και Corser υποθέτω είναι και τις τρεις ημέρες σωστά;

sapila racing
26/09/2022, 12:52
Σαν θεατής αυθημερόν από Θεσσαλονίκη τι ώρα περίπου αξίζει να έρθω; Σαν κονσεπτ είναι συνεχόμενα session μεταξύ δέκα και εφτά το απόγευμα; Oι Mg Guiness και Corser υποθέτω είναι και τις τρεις ημέρες σωστά;

Το μεσημερι υπαρχει ενα διαλλειμα για φαγητο, κατα τα αλλα περίπου οπως τα ειπες με την εννοια οτι δεν ξερω ακριβως τις ωρες.

ΟΚΤΑΝΙΟ
26/09/2022, 13:04
Οι συμμετοχές παντως εχουν ήδη κλείσει απ οτι μαθαίνω.

Μακαρι να ειναι ετσι... αν και 200 συμμετοχες (τοσες νομιζω ειχε ακουστει οτι ηταν περιαυ) δε τις λες και λιγες...

Εδω με 140ποσοιηταν στο τελευταιο κ καθαρο γυρο δεν εβγαζες

GogosLux
27/09/2022, 12:18
Ετοιμαζόμαστε για Σέρρες Legends Trackday 30/9 - 2/10 2022

Θα ειμαστε καλή παρέα και θα εχουμε και κλασσικά και σύγχρονα μηχανάκια.
Θα ειμαστε για ΣΚ, οχι για 3ημερο,

Αλλος κανείς απο εδω θα πάει?

Θα ειμαι και εγω επάνω για τριήμερο :D

Tsber
29/09/2022, 10:12
Θα είμαι κι εγώ αύριο :)

sapila racing
30/09/2022, 11:40
Εγω ξεκιναω για πανω σημερα το απογευμα, θα ειμαι εκει ΣΚ.
Οποιος θέλει ας περασει μια βολτα απο το τελευταιο box 15 να τα πουμε.
Θα εχω και το Pantah που ξεχωριζει απο μακρια.
:beer:

panos_zip
30/09/2022, 13:03
Φορτώνω τωρα και γω
Θα τα πούμε αυριο!

sapila racing
30/09/2022, 13:06
Φορτώνω τωρα και γω
Θα τα πούμε αυριο!

Tsber
01/10/2022, 09:44
Μερικές φωτό από το event :)

438481

438482

Εξαιρετικός ο ώριμος ιδιοκτήτης της, φροντίδα και προδέρμ!

438483

438484

438485

Κούκλα και στο ημίφως (ως συνήθως :D )

438486

438487

438488

438489

Tsber
01/10/2022, 09:57
Εντυπωσιακή από κοντά :eyepop:

438490

Τα φτεράκια μάς τα χαλάνε λίγο;

438491

438492

Διαχρονική...

438493

Το κλασικό με το νεότερο δημιουργεί πάντα ένα όμορφο κοντράστ :)

438494

Και λίγη δράση...

438495

438496

438497

438498

438499

Όποιος θέλει και μπορεί να πάει σήμερα ή αύριο έστω και για βόλτα θα περάσει όμορφα :a013:

panos_zip
01/10/2022, 12:21
Να βάλουμε και κανένα σοβαρό μηχανάκι…
:bawl: :cry:

438500

billyka
01/10/2022, 15:00
Πωπω οι κλασσικούρες πανέμορφες!! Ειδικά το ασπροκόκκινο Yamaha(ποιό μοντέλο ειναι?).Καλά και το 996 άλλη καλλονή και νομίζω οτι εμφανίστηκε το 91 σαν 916!

Tsber
03/10/2022, 11:06
Πωπω οι κλασσικούρες πανέμορφες!! Ειδικά το ασπροκόκκινο Yamaha(ποιό μοντέλο ειναι?).Καλά και το 996 άλλη καλλονή και νομίζω οτι εμφανίστηκε το 91 σαν 916!

Όντως φίλε μου, τις περισσότερες φορές το μάτι μένει στα πανέμορφα κλασικά μοντέλα, παρά τα πολλά σύγχρονα τελευταίας κοπής :)

438546

Το Yamaha μου φέρνει για YZR δεκαετίας 70' - έχει και υπογραφές στο ρεζερβουάρ οπότε μπορεί να είναι και αυθεντικό!

sapila racing
03/10/2022, 18:55
Όντως φίλε μου, τις περισσότερες φορές το μάτι μένει στα πανέμορφα κλασικά μοντέλα, παρά τα πολλά σύγχρονα τελευταίας κοπής :)

438546

Το Yamaha μου φέρνει για YZR δεκαετίας 70' - έχει και υπογραφές στο ρεζερβουάρ οπότε μπορεί να είναι και αυθεντικό!

Το Yamaha με το 20 ειναι TZ. Μαλλον το 350 ειναι, αυτες οι μοτο έτρεχαν στα GP τότε.
Με το 3κυλινδρο Triumph 750 με το 71 είχαμε είχαμε μια κόντρα στην πίστα με άσχημο τρόπο που κατέληξε με εμένα έξαλλο στα πιτς.
Μια που μιλάω και Γαλλικά τα ακουσε στα Γαλλικα ο οδηγός της κι ο φίλος του αφου ηταν Γαλλοι.

sapila racing
03/10/2022, 19:14
Εγω ημουν με το Ducati Pantah του 82 στο Classic Group την Κυριακή. Οδηγούσα και φχαριστιόμουν οδήγηση μέχρι που στο βάθος φανηκε το Triumph ( αυτο με το 71 ήταν) κι αλλο ενα μηχανακι πισω του κολλητα να πηγαινουν τραινακι.
Οταν εφτασα πίσω τους είδα οτι το πίσω ηταν ενα Panigale και σκεφτηκα οτι εβγαζαν video για να πηγαινουν έτσι. Ο οδηγος του Triumph ηταν πιο γρήγορος απο εμένα μονο στην ευθεία, το Triumph ειναι 3 κυλινδρο 750 racing.
Περναω το Panigale με σκοπό να περάσω και το Triumph να φύγω, αλλά το Panigale με ξαναπερναει. Τον ξαπερναω στα φρένα της 10 αφού δεν εφευγε αλλά καθοταν παλι πισω απ το Triumph κι έτσι απλά με εκοβε αλλά με ξαναπερνάει και πάλι!!
Στο τέλος εκανα ενα χώσιμο στα φρένα της 5 και τους πέρασα και τους δύο, εβγαλα και το Triumph λίγο παραλιακά κι έφυγα. Στον ίδιο γύρο στο τέλος της ευθείας το Triumph ήρθε να με περάσει στα φρένα για την 1 απο εξωτερική αλλά δεν τον αφησα και μετα απο αυτό του εφυγα.
Οταν τελείωσε το session κι αφου ξεκαβαλησα πήγα πρωτα και βρήκα τους Γαλλους. Ρώτησα τον οδηγο του Panigale τι δουλεια ειχε στο Classic Group και μου ειπε οτι ηθελε να βγαλει video τον φιλο του.
Τον ρώτησα γιατί με ξαναπέρναγε και δεν με αφηνε να περάσω και το Triumph και να φυγω αφου ηταν πιο αργός απο εμένα κι εκεί δεν ειχε απάντηση και μου ζητησαν συγγνωμη και οι δύο.
Δεν την δέχτηκα, τους εξήγησα οτι είναι τελείως φάουλ και τους τα έχωσα γιατι μου χάλασαν όλο το (15λεπτο) session με την συμπεριφορά τους αλλά και την διάθεση γενικώς και με ζόρισαν χωρίς κανένα λόγο.
Οποιος μπορεί να μου εξηγήσει τι δουλειά εχει ενα Panigale στο Classic Group ας μου το πεί κι εμένα!
Στο ίδιο session με πέρασε και μάλιστα όχι με σωστό τρόπο κι ενα Yamaha MT07 του 2022 ανάμεσα στην 2 και στην 3.
Μονο Classic Group δεν ηταν αυτό αφού αντι να φχαριστιέσαι την μοτο σου που μετεφερες μεχρι εκει και πλήρωσες ενα ακριβό special trackday με τους παγκόσμιους Legends αλλά και με Classic Group για να περασεις καλά βρισκόσουν ξαφνικά σε επικινδυνες καταστάσεις λόγω ανεπάρκειας της διοργάνωσης.
Δεν μπορεί να σε περνάει ενα σύγχρονο μηχανακι και να φρεναρει μπροστα σου ενω εσυ καβαλάς μοτο 40 ετών! Εχει τοσο καλυτερα φρενα που ειναι συνταγη για ατύχημα.

Μετα απο αυτό το session βεβαίως διαμαρτυρήθηκα εντόνως και στον διοργανωτή και στον αλυταρχη. Η διοργάνωση με άφησε με πάρα πολυ ασχημη εντυπωση αυτη την φορά. :yellowcard:
Η ομάδα της Λέσχης Κλασσικής Μοτοσυκλέτας είχε μάλλον τα περισσότερα παράπονα απ όλους αφού ειδικά στο Classic Group το παράκαναν.
Πολλοί είχαν παράπονα και στα άλλα Group για κάποιους λόγους για τους οποίους εχω την γνώμη οτι εφταιγε και πάλι η διοργάνωση.
Eγιναν και ατυχήματα που πιστεύω οτι θα είχαν αποφευχθει!

Οσοι το σκέφτονταν να πάνε αλλα δεν πήγαν μάλλον έκαναν πολύ καλα αφού είχε παρα πολύ κόσμο αλλά και προβληματική διοργάνωση.
Θα αναφερω κι άλλες λεπτομέρειες αργότερα μια και μολις μπηκα σπίτι κι είμαι πτώμα.

:a06:

Tsber
03/10/2022, 19:22
Το Yamaha με το 20 ειναι TZ. Μαλλον το 350 ειναι, αυτες οι μοτο έτρχαν στα GP τότε.
Με το 3κυλινδρο Triumph 750 με το 71 είχαμε είχαμε μια κόντρα στην πίστα με άσχημο τρόπο που κατέληξε με εμένα έξαλλο στα πιτς.
Μια που μιλάω και Γαλλικά τα ακουσε στα Γαλλικα ο οδηγός της κι ο φίλος του αφου ηταν Γαλλοι.

Το Yamaha με το 20 ειναι TZ. Μαλλον το 350 ειναι, αυτες οι μοτο έτρχαν στα GP τότε.
Μια που μιλάω και Γαλλιά τα ακουσε στα Γαλλικα ο οδηγός της κι ο φίλος του αφου ηταν Γαλλοι.

Όντως φέρνει, δεν έχω τόσο καλό ""μάτι" να τα ξεχωρίζω :D

Ελπίζω να μην ήταν κάτι σοβαρό και να συνέχισες χωρίς θέματα.

Μία φορά μόνο μου έχει συμβεί παρολίγον στραβή παλαιότερα στο κλείσιμο πριν τη δέκα, ευτυχώς τον άκουσα τελευταία στιγμή, τη σήκωσα και βγήκα φρεναριστός αλλά όρθιος στο χορτάρι...

Tsber
03/10/2022, 19:27
Τώρα διάβασα το δεύτερο ποστ, έχεις τα δίκια σου σε όσα γράφεις...

sapila racing
03/10/2022, 19:46
Tsber κρίμα που πάλι δεν βρεθήκαμε.
panos_zip χάρηκα που σε είδα, κι ελπίζω για εσένα να ήταν καλύτερα τα πράγματα.

Με το R6 στο Fast group πέρασα αρκετά καλά και φχαριστήθηκα και τα 212 με κουβέρτες και γρήγορη οδήγηση απ ευθειας απο την εκκίνηση για πρώτη φορά,
Με βοήθησε να εχω εμπιστοσύνη και να παω ίσως και πιο γρήγορα απ οτι συνηθως, αλλά δεν το ξερουμε και σιγουρα αφου δεν υπήρχαν σένσορες να μας δώσουν. Φτασαμε στην πίστα Σαββατο πρωι πριν τις 9μιση.
Οταν ενημερώθηκα οτι δεν υπαρχουν σένσορες πήγα να πάρω τον σένσορα του φιλου μου του Νίκου απο το μηχανάκι του αφού είχε πέσει την προηγούμενη και η μοτο του δεν ηταν λειτουργική.
Ομως τον είχαν δώσει σε άλλον κι είχαν 2 ταυτοτητες για εναν σένσορα. Είχαμε μια συζήτηση εκει με τον κυριο οπως καταλαβαίνετε. Οι σένσορες είναι μέσα στην τιμη του trackday σημειωτέον.
Ανεβηκαμε με το R6 που εχουμε συνεταιρικό με τον κουμπαρο μου και καλό μου φιλο τον Δημητρη
Ετσι με το R6 που το καβαλησα το Σαββατο δεν εχω χρονους, αφού είχαμε προγραμματίσει την μια ημέρα να καβαλαμε το R6 εναλλαξ σε διαφορετικά group ως συνηθως αλλά την Κυριακη εγω το Pantah κι ο κουμπαρος το R6.
Την Κυριακη που είχε φύγει κόσμος ειχαν σενσορες και πήραμε.
Ετσι εχουμε χρόνους μόνον απο την Κυριακή ο κουμπαρος με το R6 κι εγω με το Pantah.
Εκτός απο αυτό υπαρχουν κι άλλα παράπονα.
Το Fast σε αυτό το trackday υποτίθεται οτι ήταν απο 1.35 και κάτω, θα μου ταίριαζε τέλεια εμένα αφού προπερσι ας πούμε ειχα 1.33.1
Αλλά είχε και καποιους πολύ πιο αργούς μέσα που επρεπε να ηταν στο Intermediate όπως και κάποιος πολύ πιο γρήγορους που καλύτερα θα ηταν στο expert.

panos_zip
04/10/2022, 10:26
Να γραψω και εγώ τα δικά μου
Τα καλά
Ήμουν πίστα 2 μέρες (Σάββατο Κυριακή) και πέρασα παρα πολύ ωραία. Είδα απο κοντά τους legends, ειδικά τον mcguinness που τον παρακολουθώ απο μικρός.
Επίσης το να κάνω 4 γυρους πίσω από τον troy μαζι στην πίστα, στην Ελλάδα, με το ρημαδι 675 μου, είναι τρομερή εμπειρία.
Είδα γνωστούς και φίλους που είχα να δω καιρό, γνώρισα νέους.
Έκανα και νέο PB στο 1:33.5
Ευχαριστήθηκα και το daytona μιας και λυθηκαν καποια θεματακια που είχα, ανανεώθηκε η σχέση μας. Θα πάρει δώρο καινούρια ζελατίνα και αυτοκόλλητα!
Μου άρεσε πάρα πολύ που είδα ξένους, πέρα απο τους γνωστους απ τις γειτονικές χώρες, να εχουν ερθει απο πολύ μακριά. Γαλλοι, γερμανοί, Αυστριακοί, πολύ φιλικοί και χαμογελαστοί.
Επίσης πολλά, καλά και ακριβά μηχανάκια. Ζηλεψα λιγο :)

Τα κακά
Υπήρξαν όντως προβλήματα στη διοργάνωση.
Πολλες συμμετοχές, και πολλά τα group. Με 2 ειδικά group (ducati, classics) έμειναν 3 για να χωριστουν αρχαριοι εως αγωνιζόμενοι οι οποιοι είμαστε αλλες 90-100 συμμετοχές…
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα αυτο που έγραψε και ο Άρης απο πάνω. Μεγάλες διαφορές στο επίπεδο αναμεσα στους αναβάτες σε καθε γκρουπ.
Αν καταλαβα καλά, έβαλαν αρχάριους αναβάτες στο γκρουπ με τα κλασσικά (;!;!;!1). Θυμαμαι χαρακτηριστικά ενα srad, πρωτη φορά πίστα, τον έβαλαν στα κλασσικά, και τη δευτερη μέρα «έφαγε πόρτα» γιατί ειχε πιο καινουριο μηχανακι με αποτελεσμα να μενει ξεκρέμαστος.
Εγώ ήμουν στο intermediate, σκεφτηκα να ζητησω να ανέβω αλλα παρακολουθώντας το φαστ ειδα καποιους παρα πολύ γρηγορους, αρα συνεχισα στο ιδιο. Κάποιοι ανέβηκαν, ειχε πολλά άτομα και στα 2 γκρουπ.
Στο intermediate ο πρώτος χρόνος με τον τελευταίο, είχε πάνω απο 20δλ διαφορά… Στο φαστ η διαφορά ήταν μικρότερη αλλα εξίσου σημαντική.
Θα ηταν καλό την Κυριακή που ειχε λιγότερο κοσμο να γινει πάλι ανακατανομή.
Χρονομέτρηση εγω είχα, αλλά οι χρονοι του σαββατου ανέβηκαν το βραδυ, και της κυριακής μετα το μεσημέρι δεν ανέβηκαν ποτέ.
Επίσης, πρώτη φορά μπαινω με την καινουρια άσφαλτο. Είναι ιδέα μου ή ειχε πολλά σαμαράκια, ειδικά στις ενώσεις;
Μην παρεξηγηθω, ειναι καλυτερα απο πριν. Αλλά τέλεια δεν ειναι.
Τέλος, είχα και λίγο περίεργη φθορά στο πίσω ελαστικό, το οποίο σίγουρα χρειάζεται έρευνα. Το μόνο που αλλαξε πάντως ειναι η πίστα. Δηλαδή με ίδιο μηχανακι και ίδια μαρκα λάστιχα, πιέσεις, κουβέρτες κλπ
εβγαλαν 6 (έξι) μέγαρα χωρις τουμπάρισμα. Και τωρα με το καινούριο σετ έχει φθαρεί υπερβολικά.

Χαμένο trackday σίγουρα δεν ηταν. Περασα καλά, δεν έπεσα, και βελτιώθηκα απο το 2020 που ανεβηκα τελευταια φορά. Ήταν βέβαια ακριβότερο, αλλά αυτο το ξέραμε πριν ανεβούμε.
Εύχομαι να καταφέρω να ξανανέβω σέρρες φέτος.

sapila racing
04/10/2022, 13:39
Χαμένο trackday σίγουρα δεν ηταν. Περασα καλά, δεν έπεσα, και βελτιώθηκα απο το 2020 που ανεβηκα τελευταια φορά. Ήταν βέβαια ακριβότερο, αλλά αυτο το ξέραμε πριν ανεβούμε.
Εύχομαι να καταφέρω να ξανανέβω σέρρες φέτος.

Εγω τωρα σκοπεύω να προγραμματίσω για την Ανοιξη.
Για Legends δεν με ξαναβλέπω στο μέλλον παντως και γενικά απο την παρέα μας των κλασσικών οι περισσότεροι έχουν στραβώσει με την φάση.
Φιλος με κλασσικό μηχανακι που ηταν για ΣΚ σηκωθηκε κι εφυγε για ΑΘήνα πριν το μεσημερι της Κυριακής αφού κι αυτός τα εχωσε πρωτα στην διοργάνωση.

Να πω οτι εγω συνάντησα κι άλλα συγχρονα μηχανακια στο Classic Group εκτός απο το Panigale και το MT του 22 που προανέφερα, οπως πχ μια κοπελα με ενα σύγχρονο Aprilia που πηγαινε βόλτα πανω στην αγωνιστικη γραμμή, εναν πολυ αργό οδηγό με Suzuki μαλλον SRAD που του εριξα και γυρο με το Pantah κλπ κλπ.
Υποτίθεται οτι το Classic Group ηταν για μοτο μέχρι το 1992 αλλά τελικά έβαζαν οποιον ναναι.

Επίσης μετα το τελευταιο ποστ κοιταξα τους χρονους κι ειδα οτι τελικα μου χρονομετρησαν μονο ενα session της Κυριακης.
Μετα πηγαν φαινεται για φαγητο η για καφε οι χρονομετρες, δεν ξερω. :rolleyes:
Δηλαδη απο όλο το ΣΚ τελικά έχω χρόνους μόνο για 5 γύρους με το Pantah, εκ των οποίων οι 3 ηταν πίσω απο τα τραινακι Triumph-Panigale που λέγαμε νωρίτερα.

Του χρόνου τέτοια εποχή αντί για Legends μάλλον θα κανονίσω να ξαναπαω στο Grab The Flag στην Rijeka, αυτοί ξερουν απο διοργανώσεις για κλασσικές μοτο και μπορείς να ευχαριστηθείς την κλασσικη σου μοτοσυκλέτα οπως πρεπει.

billyka
04/10/2022, 18:14
Ήρθα την Κυριακή σαν θεατής με την κοπελα μου.Σας είδα δλδ σίγουρα αλλά χωρίς να ξέρω ποιοι είστε :lol:Εμένα σαν θεατής μου άρεσε η φάση αλλά σίγουρα εσείς που και συμμετείχατε αλλα και γενικά έχετε εμπειρία εκ των έσω τα βλέπετε/ξέρετε αλλιώς.Το είδα το srad το οποίο το είχε κούκλα και ήταν επίσης και ενα 1100 επίσης κούκλα.Γενικά είχε πολλά μηχανάκια όμορφα,παλιά και νέα. Ένα μηχανάκι που είχε πτώση ήταν σίγουρα ενα μαύρο Gsxr k4.Το είδα πισω απ τα πιτς.Εμένα μου έκανε εντύπωση πάντως το Ιντερνασιονάλ της υπόθεσης,δεν περίμενα να δώ τόσους ξένους,οκ Βούλγαρους ναι,είναι στην κυριολεξία δίπλα.Πάντως καλά εκανα τελικά και δεν συμμετείχα,είμαι εντελώς άπειρος απο πίστα και δεν θα ήμουν άνετος.Έκατσα μέχρι και το διάλειμμα όπου είδα Κόρσερ κ Μακπίντ(τον είδα και στο isle of man φέτος) και μετά φύγαμε.Ωραία Κυριακή για μένα

peterTHErider
04/10/2022, 22:39
Ήρθα την Κυριακή σαν θεατής με την κοπελα μου.Σας είδα δλδ σίγουρα αλλά χωρίς να ξέρω ποιοι είστε :lol:Εμένα σαν θεατής μου άρεσε η φάση αλλά σίγουρα εσείς που και συμμετείχατε αλλα και γενικά έχετε εμπειρία εκ των έσω τα βλέπετε/ξέρετε αλλιώς.Το είδα το srad το οποίο το είχε κούκλα και ήταν επίσης και ενα 1100 επίσης κούκλα.Γενικά είχε πολλά μηχανάκια όμορφα,παλιά και νέα. Ένα μηχανάκι που είχε πτώση ήταν σίγουρα ενα μαύρο Gsxr k4.Το είδα πισω απ τα πιτς.Εμένα μου έκανε εντύπωση πάντως το Ιντερνασιονάλ της υπόθεσης,δεν περίμενα να δώ τόσους ξένους,οκ Βούλγαρους ναι,είναι στην κυριολεξία δίπλα.Πάντως καλά εκανα τελικά και δεν συμμετείχα,είμαι εντελώς άπειρος απο πίστα και δεν θα ήμουν άνετος.Έκατσα μέχρι και το διάλειμμα όπου είδα Κόρσερ κ Μακπίντ(τον είδα και στο isle of man φέτος) και μετά φύγαμε.Ωραία Κυριακή για μένα

Τι είναι ρε παιδιά το srad??:confused:

Nitse3
04/10/2022, 22:53
gsxr

DoctoR_k6
04/10/2022, 22:56

Really που λένε στο χωριό μου? :confused:
Έρωτας το srad τέλη 90's...

Bowleno
05/10/2022, 04:35

Suzuki Ram Air Direct .... ένα σύστημα της (προφανώς) σουτζούκι το οποίο έστελνε με πίεση αέρα στο φιλτροκούτι αυξάνοντας την απόδοση του μοτέρ στης υψηλές ταχύτητες. Ήκμασε εκεί, στην δεκαετία του ΄90 το φορούσαν όλα τα GSXR της εποχής.....

sapila racing
05/10/2022, 09:03

Ασε το SRAD και παρε κουβερτες.
Πολύ καλή φαση και επρεπε να τις εχω παρει νωρίτερα. Πολύ ωραίο το να μπαίνεις και να οδηγείς αμέσως κανονικά κι επίσης πολύ μειωμένη φθορά στα D212 σε σχεση με χωρις κουβερτες.
Το λεω σχετικά με συζητηση που ειχαμε παλιότερα. :wave2:

peterTHErider
05/10/2022, 09:29
Πολύ καλή φαση και επρεπε να τις εχω παρει νωρίτερα. Πολύ ωραίο το να μπαίνεις και να οδηγείς αμέσως κανονικά κι επίσης πολύ μειωμένη φθορά στα D212 σε σχεση με χωρις κουβερτες.

πήρα κουβέρτες,από μηχανάκι για πίστα έχω μείνει τώρα...:cry:άααααστο...είχα βγάλει και αεροπορικά να έρθω σε αυτό το τρακ ντει.ήρθε όλη η παρέα και εγώ έμεινα να κάνω babysitting..:a7:
εννοείται πως μειώνει πολύ τη φθορά αλλά για μένα το σημαντικότερο είναι η σωστές πιέσεις που μπορείς να βρείς με τα ζεστά ελαστικά.μετά το πρώτο σεσσιον κάνεις και μια μικρό ρύθμιση και είσαι μάγκας!

Pew
05/10/2022, 14:08

Αν και το τελευταιο μου TD ηταν με θερμοκρασιες κοντα στα 32αρια ... πως ηταν η δικη σου φθορα στα D212 ?
Εμενα το Medium εμπρος σχεδον ξεφτιλιστικε και δεν το περιμενα... το Endurance πισω επειδη δεν ανοιγα στις εξοδους σαν παλαβος καθως ηθελα να πιεσω στις εισοδους με trailbraking, την παλεψε καλα!
Στο 1:30-1:31 γυρναγα, χωρις κουβερτες, εκανα 6-7 Session

sapila racing
05/10/2022, 15:11
Αν και το τελευταιο μου TD ηταν με θερμοκρασιες κοντα στα 32αρια ... πως ηταν η δικη σου φθορα στα D212 ?
Εμενα το Medium εμπρος σχεδον ξεφτιλιστικε και δεν το περιμενα... το Endurance πισω επειδη δεν ανοιγα στις εξοδους σαν παλαβος καθως ηθελα να πιεσω στις εισοδους με trailbraking, την παλεψε καλα!
Στο 1:30-1:31 γυρναγα, χωρις κουβερτες, εκανα 6-7 Session

Χωρίς κουβερτες τα πραγματα ειναι πολύ καλύτερα με ψηλες θερμοκρασίες αλλά με πιο χαμηλες ειναι ζορι με τα D212.
Εγω το πήρα απόφαση και τις αγόρασα οταν στο προηγούμενο trackday Σερρες ειχε ψύχρα καθως ηταν και Νοέμβριος κι εμεινα απο πίσω λαστιχο τοσο γρηγορα που δεν το πίστευα. Φαγωθηκε χωρις να δινει και προσφυση γιατι δεν ζεσταινόταν σωστα, μεχρι και παντιλικι στην εξοδο της 12 ειχα κανει, δεν το περιμενα αυτο βεβαια.
Με D212 Μedium εμπρος και Endurance πίσω οπως κι εσυ το παω.
Το εμπρος φαγωθηκε λιγο ασχημα τωρα κι ειναι για πέταμα αλλά ηταν το 3ο του 2ημερο Σερρες! Το πίσω ηταν καινουριο και άντεξε μια χαρα με τουμπαρισμα στο τελος της 1ης ημερας.
Το πίσω θα εβγαζε αλλα 2 sessions ας πουξε, οχι παραπανω.
Σημείωσε οτι το μηχανακι παιζει συνεχως σε 2 sessions με 2 οδηγούς και κανει παρα πολλούς γυρους. Σαν να ειναι διπλό trackday ας πουμε φαντασου.
Οι χρονοι πρεπει να ηταν καπου 1.32-33 με εμενα και 1.36 με τον κουμπαρο. Δεν μας εδωσαν σενσορες αυτη την φορά γιατι ειχαν τελειωσει οποτε δεν ξερουμε κι ακριβως.

Βαλε στο μυαλό σου οτι με τις κουβερτες των 200 Ευρω σε 2 Trackdays τα εβγαλες τα λεφτα τους αφού το ζευγαρι D212 κανει 350 Ευρω σημερα το λιγότερο.
Επίσης οδηγας κανονικα απο την εκκίνηση και εμενα μου εκανε μεγαλη διοαφορα αυτό.

RaGe_Raptor
05/10/2022, 16:49
Πολύ καλή οργάνωση για επίσκεψη. Η συμμετοχή φαίνεται πως ήταν ψιλοπροβληματική, σύμφωνα με τα λεγόμενα σας.
Πολύ καλή φάση οι κουβέρτες, κυριότερα για το σταθερό σημείο αναφοράς, παρά για το ότι μπορείς να πιέσεις από το 1ο μέτρο. Κι αυτό πολύ καλό, βέβαια.

SRAD έχουν όλα τα GSX-R από το SRAD κ μετά.

Pew
05/10/2022, 21:21
Χωρίς κουβερτες τα πραγματα ειναι πολύ καλύτερα με ψηλες θερμοκρασίες αλλά με πιο χαμηλες ειναι ζορι με τα D212.
Εγω το πήρα απόφαση και τις αγόρασα οταν στο προηγούμενο trackday Σερρες ειχε ψύχρα καθως ηταν και Νοέμβριος κι εμεινα απο πίσω λαστιχο τοσο γρηγορα που δεν το πίστευα. Φαγωθηκε χωρις να δινει και προσφυση γιατι δεν ζεσταινόταν σωστα, μεχρι και παντιλικι στην εξοδο της 12 ειχα κανει, δεν το περιμενα αυτο βεβαια.
Με D212 Μedium εμπρος και Endurance πίσω οπως κι εσυ το παω.
Το εμπρος φαγωθηκε λιγο ασχημα τωρα κι ειναι για πέταμα αλλά ηταν το 3ο του 2ημερο Σερρες! Το πίσω ηταν καινουριο και άντεξε μια χαρα με τουμπαρισμα στο τελος της 1ης ημερας.
Το πίσω θα εβγαζε αλλα 2 sessions ας πουξε, οχι παραπανω.
Σημείωσε οτι το μηχανακι παιζει συνεχως σε 2 sessions με 2 οδηγούς και κανει παρα πολλούς γυρους. Σαν να ειναι διπλό trackday ας πουμε φαντασου.
Οι χρονοι πρεπει να ηταν καπου 1.32-33 με εμενα και 1.36 με τον κουμπαρο. Δεν μας εδωσαν σενσορες αυτη την φορά γιατι ειχαν τελειωσει οποτε δεν ξερουμε κι ακριβως.

Βαλε στο μυαλό σου οτι με τις κουβερτες των 200 Ευρω σε 2 Trackdays τα εβγαλες τα λεφτα τους αφού το ζευγαρι D212 κανει 350 Ευρω σημερα το λιγότερο.
Επίσης οδηγας κανονικα απο την εκκίνηση και εμενα μου εκανε μεγαλη διοαφορα αυτό.

Thanks for info, αρα για 26/10 που θα παω ξανα, μαλλον θα πρεπει να ειμαι αρκετα πιο συνετος μεχρι να ζεσταθουν. Ας ελπισουμε να εχει λιακαδα να το αφηνω να λιαζεται!! :bawl:

Δεν κολλαω στο κοστος κουβερτων, αλλα το να μεταφερω εμπρος πισω stand + μπαλαντεζα + κουβερτες και ολη την προικα, προυποθετει το κοριτσι να ερθει με το αμαξι για support ή καποιος απο την παρεα.
Αυτο ειναι το πιο ζορικο. Αλλιως 90χλμ μακρια ειμαι, παταω μιζα και εφυγα!

Μετρησες καθολου πιεσεις μετα απο δυνατο session ωστε να εχω και εγω ενα μπουσουλα για το που να στοχευω;

sapila racing
05/10/2022, 22:51
Thanks for info, αρα για 26/10 που θα παω ξανα, μαλλον θα πρεπει να ειμαι αρκετα πιο συνετος μεχρι να ζεσταθουν. Ας ελπισουμε να εχει λιακαδα να το αφηνω να λιαζεται!! :bawl:

Δεν κολλαω στο κοστος κουβερτων, αλλα το να μεταφερω εμπρος πισω stand + μπαλαντεζα + κουβερτες και ολη την προικα, προυποθετει το κοριτσι να ερθει με το αμαξι για support ή καποιος απο την παρεα.
Αυτο ειναι το πιο ζορικο. Αλλιως 90χλμ μακρια ειμαι, παταω μιζα και εφυγα!

Μετρησες καθολου πιεσεις μετα απο δυνατο session ωστε να εχω και εγω ενα μπουσουλα για το που να στοχευω;

Ειχα στο μυαλό μου στην αρχή να πάρω μετρήσεις αλλά μετά δεν ασχολήθηκα γιατι καθώς τα λάστιχα ηταν τέλεια σε απόδοση και δεν φθείρονταν καθώς περνούσαν τα 2πλά sessions το ξέχασα τελείως. :uplate:
Οντως έχει κουβάλημα και θέλει αμάξι, ενώ αλλιώς πας και καβάλα με τα D212. Παντως αν πηγαίνεις συχνά συμφέρουν πολύ τελικα.

Κι εγώ έτσι έκανα, το αφηνα στον ήλιο όταν καθόταν στα πίτς. :lol:
Αλλά αυτό δεν κάθετια και πολύ.
Φαντασου οτι χωρίς κουβέρτες το 29 εκανε και με τους 2 μας 105 γυρους στο trackday με ζέστη, και στο επόμενο που ηταν Νοέμβριος στούς 50 είχε πεθάνει κιόλας προ πολλού το πίσω.

Pew
06/10/2022, 21:07
Ειχα στο μυαλό μου στην αρχή να πάρω μετρήσεις αλλά μετά δεν ασχολήθηκα γιατι καθώς τα λάστιχα ηταν τέλεια σε απόδοση και δεν φθείρονταν καθώς περνούσαν τα 2πλά sessions το ξέχασα τελείως. :uplate:
Οντως έχει κουβάλημα και θέλει αμάξι, ενώ αλλιώς πας και καβάλα με τα D212. Παντως αν πηγαίνεις συχνά συμφέρουν πολύ τελικα.

Κι εγώ έτσι έκανα, το αφηνα στον ήλιο όταν καθόταν στα πίτς. :lol:
Αλλά αυτό δεν κάθετια και πολύ.
Φαντασου οτι χωρίς κουβέρτες το 29 εκανε και με τους 2 μας 105 γυρους στο trackday με ζέστη, και στο επόμενο που ηταν Νοέμβριος στούς 50 είχε πεθάνει κιόλας προ πολλού το πίσω.

Δεν με πειραζει τοσο η φθορα του πισω, καθως η μηχανη χρησιμοποιειται οσο πιο "ισορροπημενα" γινεται, ωστε το λαστιχο να ξεζανταριστει χρησιμοποιημενο στο 100% (Πλαγια-μεση-κεντρο!).
Το μπροστα απο την αλλη ειναι θεμα... δες εδω κατασταση μετα απο ανοιξιατικο TD...

Εμπρός - Κρυο 32psi

438609

Πίσω - Κρυο 26psi

438610

Hμουν πολυ υπομονετικος στο ανοιγμα γκαζιου καθως ακολουθουσα φιλους ενω οταν εβγαινα μπροστα για 1 καλο γυρο πριν το σβησιμο, στα φρενα το γονατιζα!
Η φθορα του εμπρος με παραξενεψε...

lospsi
07/10/2022, 06:53
Δεν με πειραζει τοσο η φθορα του πισω, καθως η μηχανη χρησιμοποιειται οσο πιο "ισορροπημενα" γινεται, ωστε το λαστιχο να ξεζανταριστει χρησιμοποιημενο στο 100% (Πλαγια-μεση-κεντρο!).
Το μπροστα απο την αλλη ειναι θεμα... δες εδω κατασταση μετα απο ανοιξιατικο TD...

Εμπρός - Κρυο 32psi

438609

Πίσω - Κρυο 26psi

438610

Hμουν πολυ υπομονετικος στο ανοιγμα γκαζιου καθως ακολουθουσα φιλους ενω οταν εβγαινα μπροστα για 1 καλο γυρο πριν το σβησιμο, στα φρενα το γονατιζα!

Πιθανότατα να φταίνε οι ρυθμίσεις των αναρτήσεων σου.

Παλιότερα που έκανα κανά trackday, παρακολουθούσα βίντεο του Dave Moss και πράγματι κάποιες από τις οδηγίες του για τις αποσβέσεις που δοκίμασα είχαν διορθώσει κάποιες περίεργες φθορές στα ελαστικά μου (βέβαια οι χρόνοι μου ήταν πολύ μέτριοι). Ειδικά ενα που είχε κάνει με την Triumph ήταν πολύ επεξηγηματικό, δυστυχώς δεν το βρίσκω και πλέον τα περισσότερα του είναι επί πληρωμή.

sapila racing
07/10/2022, 08:49

Εμπρός - Κρυο 32psi

Πίσω - Κρυο 26psi

Το πίσω ειναι σχετικά νορμαλ, αλλά το εμπρός έχει πρόβλημα.
Δεν θα επρεπε να ειναι ετσι!
Θα σου ελεγα κι εγω να ψαχτείς με την εμπρός ανάρτηση.
Τα 212 τα εχω χρησιμοπιησει αρκετά και ακόμα και με την ψύχρ απου μου πέθανε πρόωρα το πίσω, το εμπρός δεν είχε θέμα.
Το R6 μου ειναι του 04 με το κανονικο πηρούνι αλλά εχει μεσα cartridge Gubellini και ειναι πολύ καλό οπότε το αποδίδω εκει.
Να πω οτι στο περσινο trackday Νοεμβριου ειδα κι άλλα μπρoστινα D212 φαγωμένα ακριβώς σαν το δικό σου σε αλλες μοτο.

Pew
07/10/2022, 08:59
Το εμπρος εχει αψογη συμπεριφορα για συμβατικο!! Εχω φερει sag εκει που πρεπει με ελατηρια wilbers και 10αρι λαδακι. Δεν εχει αλλες ρυθμισεις... Μαλλον "ασυμβατοτητα" ταπητα με συγκεκριμενη γομα ελαστικου θα ειναι. Στο πισω οι αποσβεσεις φαινεται δεν επαρκουν, αλλα δεν μπορει να σφιξει αλλο στην επαναφορα που με ενδιαφερει...

Θυμαμαι που ανεφερες και περσι για γρηγορη φθορα, γιαυτο και μπηκα σφηνα (και με συγχωρεις) στο τοπικ σου.
Ας υπαρχει σαν data αυτο τουλαχιστον και βλεπουμε οσο ο ταπητας αλλαζει και πατιεται, πως θα συμπεριφερθουν τα ελαστικα του χρονου...

Thanks for your time, καλημερες!!

sapila racing
07/10/2022, 09:03
Το εμπρος εχει αψογη συμπεριφορα για συμβατικο!! Εχω φερει sag εκει που πρεπει με ελατηρια wilbers και 10αρι λαδακι. Δεν εχει αλλες ρυθμισεις... Μαλλον "ασυμβατοτητα" ταπητα με συγκεκριμενη γομα ελαστικου θα ειναι. Στο πισω οι αποσβεσεις φαινεται δεν επαρκουν, αλλα δεν μπορει να σφιξει αλλο στην επαναφορα που με ενδιαφερει...

Θυμαμαι που ανεφερες και περσι για γρηγορη φθορα, γιαυτο και μπηκα σφηνα (και με συγχωρεις) στο τοπικ σου.
Ας υπαρχει σαν data αυτο τουλαχιστον και βλεπουμε οσο ο ταπητας αλλαζει και πατιεται, πως θα συμπεριφερθουν τα ελαστικα του χρονου...

Thanks for your time, καλημερες!!

Καλημερα, σιγα την σφηνα. Για trackdays μιλαμε.
Δεν νομιζω οτι ισχύει αυτό που έγραψες περι 'ασυμβατότητας' ταπητα με τα D212, γιατι το δικο μου μπροστινό Medium που ειχα και φέτος, είχε κανει αλλα 2 trackdays (ενα παλι με 2 αναβατες και το 2ο μονος μου) χωρίς κουβέρτες και ηταν μια χαρα.
Εγω εβαζα κρυο 30 εμπρός οταν δεν ειχα τις κουβέρτες.

sapila racing
11/10/2022, 11:28
Video απο το Σαββατο στο Fast Group με το R6 του 04.
Το video κοβεται απότομα γιατι εκανε κολπα η καμερα. :mad:
Ισως βαλω κι αλλο αργότερα.

https://youtu.be/L6riD-Vt9qQ

sapila racing
11/10/2022, 22:25
Μολις ξεκαβαλησε ο Μητσος απο το Intermediate και το παίρνω εγω κατ ευθείαν για το Fast. Μετά θα του βάλουμε τις κουβερτες μέχρι να ξαναρθει η σειρα μας.
sapila racing R6 του 04 χωρίς εμπρός φτερό γιατι δεν χωράει η κουβέρτα. Εχει κανονικά 120/60 λάστιχο αυτό το μηχανακι απο μαμα ισα ισα χωραγε το φτερό....

Το μηχανακι ειναι φοβερό. Μερικοί λένε θα το διαλύσετε ετσι αλλά αυτό δεν καταλαβαίνει τίποτα. :beer:
Την φωτο την εβγαλε ο κουμπαρος ο Γιώργος, και φαινόμαστε αλλοι 3 κουμπάροι. :D

Pew
12/10/2022, 08:31
Η αληθεια ειναι πως με τα νερα στους 99 βαθμους σκιαχτηκα λιγο...!!:beer:
Ωραιοι!! Χαρήκατε οδήγηση... 2 βδομαδες εμειναν να παω για 4η φορα φετος, δεν κρατιεμαι!!

ΟΚΤΑΝΙΟ
12/10/2022, 09:00
..... παω για 4η φορα φετος, δεν κρατιεμαι!!

Σε μισώ να ξερεις
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
σε μισώ πολύ

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

sapila racing
12/10/2022, 09:46
Η αληθεια ειναι πως με τα νερα στους 99 βαθμους σκιαχτηκα λιγο...!!:beer:
Ωραιοι!! Χαρήκατε οδήγηση... 2 βδομαδες εμειναν να παω για 4η φορα φετος, δεν κρατιεμαι!!

Ποιους 99, οταν ξεκιναω απ τα πιτς δειχνει 103, αλλα και παλι ειναι ΟΚ, μολις τσουλήσει πεφτει παλι στα νορμαλ επίπεδα.

Θα πας για 4η φορά φέτος?? Καλά σου λεει ο απο πανω! :lol:
Να το ευχαριστηθείς τέρμα. :beer:

Pew
12/10/2022, 10:22
Οκτάνιε!! Φετος ειπα να το τερματισω, καθως περισυ μεσα στο κατακαλοκαιρο μου ετυχε μια στραβη και εμεινα χωρις μηχανη για σχεδον 6 μηνες! Οταν πατησα μιζα ηταν πρωτοχρονια, μετα απο ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ κοπο.
Ειχα φαει τετοια ξενερα που απλα, δεν ηθελα να προχωρησω με αυτα που ειχα σκοπο να κανω σαν project και το τραιναρα αφου φθινοπωρινη σεζον ειχε χαθει προ πολλου και ο χειμωνας δεν μου ενεπνεε καμια ορεξη να καβαλησω.
Εν τελει, Χριστουγεννα & μεχρι Πρωτοχρονια, με παροτρυνση φιλου και λιγη καζουρα, κατεβαινα καθημερινα στο γκαραζ και το τελειωσα! Βραδυ πρωτοχρονιας, μετα απο γκαραζ 6μηνων, φρεσκοδεμενο, δουλεμενο στατικα και τριπλοτσεκαρισμενα ολα, βγηκα βραδινη με ψοφοκρυο για δοκιμη στον περιφερειακο. Πηρα και μερικα αλογακια στις ψηλες πλεον και ειπα να το χαρω! :beer:

Εαν ειχα παρεα που ανεβαινει συχνοτερα ή/και καποιον με αμαξι που να μπορει να supportάρει για stands κουβερτες καρεκλες τραπεζακια κτλ, θα εξαντλουσα το budget μου χα-λα-ρα μεχρι να το σιχαθω το σπορ! :lol:
Βεβαια θελω και μια RTX3080ti γαμω το φελεκι! :cry:

Αρη, να 'σαι καλα!! Γεροι να ειμαστε και τα μηχανακια να μη βροντανε, γι'αυτο και το ματι μου πηγε στα νερα! Οταν πραγματικα αρχισα να το πιεζω, καταλαβα πως ενα ψυγειο λαδιου ή ενα μεγαλυτερο νερου, θα ηταν χρησιμο!

Ilias_83
12/10/2022, 19:20
Video απο το Σαββατο στο Fast Group με το R6 του 04.
Το video κοβεται απότομα γιατι εκανε κολπα η καμερα. :mad:
Ισως βαλω κι αλλο αργότερα.

https://youtu.be/L6riD-Vt9qQ

Ίσως χαζή ερώτηση, αλλά όταν βγαίνεις από την κ16 στην ευθεία και σε όλη την ευθεία γιατί κάνεις έτσι τις αλλαγές;
Κατά λάθος (δεν προλαβαίνεις) ή υπάρχει κάποιος άλλος λόγος;

Για να μην παρεξηγηθώ, δεν πάω να το παίξω γνώστης, γνήσια απορία είναι.

sapila racing
13/10/2022, 08:04
Ίσως χαζή ερώτηση, αλλά όταν βγαίνεις από την κ16 στην ευθεία και σε όλη την ευθεία γιατί κάνεις έτσι τις αλλαγές;

Δεν κατάλαβα τι εννοείς ακριβώς. Πως τις κανω δηλαδη τις αλλαγές?
Οσο πιο γρήγορα μπορώ χωρις να τις βαλω καρφωτες, χωρις shifter κλπ κολπα και όσο το δυνατόν χωρίς να χάσω στροφές.
Χρησιμοποιώ συμπλέκτη παντα.
Πριν την εξοδο στην ευθεία ανεβαζω 4η χωρις να εχει γεμίσει γιατι το μηχανακι θα γραναζώσει αρκετά στην 16.
Ετσι οταν ειμαι πλέον στην ευθεία και το μηχανακι ισιωνει το στροφομετρο μενει σταθερό για λιγο ενω επιταχυνει.

Tsber
13/10/2022, 09:59

Οι αλλαγές από τέρμα γκάζι με το χέρι λυγισμένο και το γκάζι στο στοπ διαφέρουν αρκετά από τις πιο casual, αντίστοιχες μια γρήγορης βόλτας π.χ.

Γενικά στην πίστα καλό είναι να προτιμώνται οι καθαρές αλλαγές σε σχέση με τις γρήγορες, ειδικά αν επιστρέφουμε σπίτι με το ίδιο μηχανάκι αργότερα :lol:

Τα ελάχιστα χιλιοστά που κερδίζεις με την τέλεια αλλαγή δεν αξίζουν το ρίσκο.

Με εμπειρία και εξάσκηση τις κάνεις και καθαρά και γρήγορα σαν τον sapila racing.

sapila racing
13/10/2022, 10:36
Αλλο ενα video του Σαββάτου απο το Fast Group, θα δειτε και καποιους πιο γρηγορους να περνανε. Αυτη την φορά η καμερα αντεξε μεχρι το τελος του session.
Γενικά οταν αισθανθώ καποιον πίσω μου τον αφηνω να περασει, δεν κανουμε αγωνες, trackday ειναι και αφου εφτασε πισω μου μάλλον θα ειναι και πιο γρήγορος.
Βεβαια υπάρχει ενα θέμα με τα 1000ρια που με κανουν κοσκινο στην ευθεία και μετα ειμαι πάλι πισω τους, αλλά ετσι παει το πραγμα.

https://youtu.be/H1f63-Sk2p0

Ilias_83
17/10/2022, 16:58
Δεν κατάλαβα τι εννοείς ακριβώς. Πως τις κανω δηλαδη τις αλλαγές?
Οσο πιο γρήγορα μπορώ χωρις να τις βαλω καρφωτες, χωρις shifter κλπ κολπα και όσο το δυνατόν χωρίς να χάσω στροφές.
Χρησιμοποιώ συμπλέκτη παντα.
Πριν την εξοδο στην ευθεία ανεβαζω 4η χωρις να εχει γεμίσει γιατι το μηχανακι θα γραναζώσει αρκετά στην 16.
Ετσι οταν ειμαι πλέον στην ευθεία και το μηχανακι ισιωνει το στροφομετρο μενει σταθερό για λιγο ενω επιταχυνει.

Οι αλλαγές από τέρμα γκάζι με το χέρι λυγισμένο και το γκάζι στο στοπ διαφέρουν αρκετά από τις πιο casual, αντίστοιχες μια γρήγορης βόλτας π.χ.

Γενικά στην πίστα καλό είναι να προτιμώνται οι καθαρές αλλαγές σε σχέση με τις γρήγορες, ειδικά αν επιστρέφουμε σπίτι με το ίδιο μηχανάκι αργότερα :lol:

Τα ελάχιστα χιλιοστά που κερδίζεις με την τέλεια αλλαγή δεν αξίζουν το ρίσκο.

Με εμπειρία και εξάσκηση τις κάνεις και καθαρά και γρήγορα σαν τον sapila racing.

Σας ευχαριστώ και τους δύο. Νομίζω κατάλαβα...
Δεν έχω μπει ακόμα πίστα (δεν έχω κλείσει καν έτος σαν αναβάτης) με τη μηχανή και πραγματικά ήταν γνήσια η απορία.
Στα αυτιά μου ακουγόταν σαν να μην προλαβαίνεις να κλείσεις το γκάζι όταν αποσυμπλέκεις.

Το εντυπωσιακό χαζεύοντας τα πλάνα σου (δεν είχα βάλει να δω μηχανή στις Σέρρες ποτέ) είναι το πόσο στενές φαίνονται οι Κ6-7-8 που με το αυτοκίνητο πρακτικά γίνονται σχεδόν με ένα τιμόνι...

..Εύγε και εύχομαι να έρθει και η δική μου σειρά σύντομα για Σέρρες.