PDA

View Full Version : Λάστιχα για Transalp 700

CorpseAlive
19/09/2022, 22:11
Καλησπέρα σε όλους!
Δυστυχώς μετά από λιγότερο από 1 χρόνο , είμαι αναγκασμένος να αλλάξω ελαστικά λόγω φθοράς του πίσω.
Η πραγματικότητα είναι ότι έκανα πολλά χιλιόμετρα φέτος (περί τα 14000-15000χλμ )
Η χρήση που κάνω είναι πλέον 80% εντός Αττικής (αστικό περιβάλλον) 20% Βόλτες τύπου χαλκίδα-Ναύπλιο από κεντρικές οδούς και αραιά και που ταξίδια.
Η ψευδαίσθηση του Off στα 2 πλέον χρόνια κατοχής της εν λόγω κυρίας έχει εξανεμιστεί επομένως τείνω σε ασφάλτινα.
Τα πρώτα που είχα είναι τα Dunlop Trailsmart που γλίστραγαν πολύ στα πρώτα χλμ και τον χειμώνα
Τα δεύτερα τα Dunlop Trailmax που φαγώθηκαν πολύ γρήγορα.
Τι προτείνετε?

basilis_k6
20/09/2022, 00:20
next

CorpseAlive
20/09/2022, 01:02
next

Tourance NEXT ?

doctoras
20/09/2022, 08:00
Bridgestone Battlax Adventure A41

katsar
20/09/2022, 09:26
Pirelli Scorpion Trail II :wave2:
Για χρήση δρόμου (άσφαλτο) πολύ καλά !
Βέβαια δεν τα δοκίμασα ποτέ σε χώμα πέρα από απλή διάβαση και δεν ξέρω πόσο ανθεκτικά είναι στον χρόνο,
το ΧΤ μπήκε στα πιτς μόλις λίγες χιλιάδες χλμ αφού τα είχα βάλει,σε σχέση με πιο χωμάτινα που φορούσα πριν
μου έκαναν το ΧΤ.... ΚΤΜ στην άσφαλτο ! :lol:

CorpseAlive
20/09/2022, 10:40
Pirelli Scorpion Trail II :wave2:
Για χρήση δρόμου (άσφαλτο) πολύ καλά !
Βέβαια δεν τα δοκίμασα ποτέ σε χώμα πέρα από απλή διάβαση και δεν ξέρω πόσο ανθεκτικά είναι στον χρόνο,
το ΧΤ μπήκε στα πιτς μόλις λίγες χιλιάδες χλμ αφού τα είχα βάλει,σε σχέση με πιο χωμάτινα που φορούσα πριν
μου έκαναν το ΧΤ.... ΚΤΜ στην άσφαλτο ! :lol:

Δεν ξέρω αν βγαίνει το συγκεκριμένο λάστιχο στις δικές μου διαστάσεις.

CorpseAlive
20/09/2022, 10:42
Bridgestone Battlax Adventure A41

Πολλοί το προτείνουν, αλλά σαν ελαστικό μου φαίνεται ότι είναι της ίδιας λογικής με το Trailmax

Panos76
20/09/2022, 11:36
Αν θυμάσαι είχα ακριβώς τους ίδιους προβληματισμούς. Κατέληξα σε αυτά που λέει ο Katsar.

Αν και είναι μία μάρκα που αντιπαθώ (για αμάξι), το λάστιχο είναι βεντούζα σε στεγνό και βρεγμένο.

Αν βρεις τις διαστάσεις σου από εμένα είναι ναι.

(Θα μου πεις 4 μήνες τα έχω αλλά νομίζω η καλή ημέρα από το πρωί φαίνεται)

karellen
20/09/2022, 12:06
Οι σκορπιοί είναι το τρίτο ζευγάρι που βάζω στο gs.Αν υπάρχει και το δικό σου μέγεθος βουρ!

THRESH
20/09/2022, 13:13
Conti Trail Attack 3 ?

Σε Transalp 650 με ασφάλτινη κυρίως χρήση ήταν πολύ καλά

D3300
20/09/2022, 13:28
Meridian έχω βάλει στο στρωμα και ξύνω μαρσπιέδες.

Nostradamus
20/09/2022, 13:37
Το στρωμ ειναι γνωστον τοις πασι, οτι δεν παταει, ιπταται σε αυτην την γη! :lol:

Γενικα μιλωντας, τα strom βρισκουν "ευκολα" κατω, -χωρις να προσπαθω να μειωσω καθολου τις οδηγικες σου ικανοτητες-. Πραγματικα respect που το κανεις αυτο στους ελληνικους δρομους.

Να ενημερωνεις για την συμπεριφορα των ελαστικων που αναφερεις. αν κρατανε και σε βαθος χρονου τα ιδια χαρακτηριστικα και συμπεριφορες.

CorpseAlive
20/09/2022, 14:47
Έχει καταργήθει το μέγεθος για το μπροστά λάστιχο μου.
Επομένως οι Σκορπιοί είναι εκτός συζήτησης!
Άλλη πρόταση?

basilis_k6
20/09/2022, 15:15
Tourance NEXT ?

ναι. βγαζουν 50% παραπανω χλμ απο τα dunlop!
πολυ οικονομικο λαστιχο σε βαθος χρονου. δουλευει καλα, ποτε δεν σε τρομαζει, αλλα δεν ειναι και για να κυνηγας χρονομετρα.

doctoras
20/09/2022, 16:10
Πολλοί το προτείνουν, αλλά σαν ελαστικό μου φαίνεται ότι είναι της ίδιας λογικής με το Trailmax

Η φιλοσοφία της εταιρείας γενικά είναι να διαρκούν περισσότερο έναντι του ανταγωνισμού, όποτε πιστεύω θα σου πάει παραπάνω από το Dunlop

billy84
20/09/2022, 17:13
Ρίξε μια ματιά και στο Dunlop Trailmax mission. Είναι ενισχυμένο οπότε θα κρατάει αρκετά περισσότερο αλλά τελευταία φορά που ρώτησα ήταν λίγο τσιμπημένο. Είναι ένα λάστιχο που έχει πολύ καλές κριτικές στο δρόμο απο τους κατόχους του και θα το δοκιμάσω κάποια στιγμή (καλοκαιρινούς μήνες όμως).

CorpseAlive
20/09/2022, 17:26
Ρίξε μια ματιά και στο Dunlop Trailmax mission. Είναι ενισχυμένο οπότε θα κρατάει αρκετά περισσότερο αλλά τελευταία φορά που ρώτησα ήταν λίγο τσιμπημένο. Είναι ένα λάστιχο που έχει πολύ καλές κριτικές στο δρόμο απο τους κατόχους του και θα το δοκιμάσω κάποια στιγμή (καλοκαιρινούς μήνες όμως).

Δεν έχω μείνει καθόλου ευχαριστημένος από την Dunlop σαν σύνολο.
Τα Trailsmart ήταν τσόκος , μέχρι να ζεσταθούν έφτασες.
Τα Trailmax είναι για τους αρχόντους, κάθε χρόνο αλλαγή.
Δεν πολυ εμπιστεύομαι ξανά Dunlop

zannisvel
20/09/2022, 18:02
Έχω τα bridgestone AX41S, Είμαι πολύ ευχαριστημένος σε στεγνό και σε βρεγμένο.
Τα έχω περίπου 11Κ km και δε δείχνουν σημεία κόπωσης. Χωματόδρομους που έχω περάσει, ρίχνοντας την πίεση, είναι μια χαρά για τις δυνατότητες μου.

Νομίζω θα τα ξαναβάλω, αν και σκέφτομαι και τα Scorpion που ειπώθηκαν παραπάνω αν βγαίνουν για 17αρι μπροστινό.

ΥΓ: Τα έχω 13 μήνες πάνω στο μηχανάκι

basilis_k6
20/09/2022, 18:43

τα dunlop ειναι φοβερα αλλα μονο αν κυνηγας το μηχανακι. βασικα δεν ειναι για τρανσαλπ. καιγονται και γρηγορα. στις στροφες ομως ειναι φοβερα

CorpseAlive
20/09/2022, 19:26
τα dunlop ειναι φοβερα αλλα μονο αν κυνηγας το μηχανακι. βασικα δεν ειναι για τρανσαλπ. καιγονται και γρηγορα. στις στροφες ομως ειναι φοβερα

Στην αρχή που τα πήρα, έκανα 1500 χλμ περιξ του Καρπενησίου σε 3 μέρες.
Ηταν άριστα, δεν με άφησαν ούτε σε κοκκινόχωμα φρέσκο από βροχή ούτε στα στροφιλίκια.
Ωστόσο το πίσω έχει φθορά μέσα σε ούτε ένα χρόνο, σε βαθμό που ενώ μπορώ να ''πλαγιάσω'' το μηχανάκι (ξέρω προφανώς ότι δεν πλαγιάζω στην ουσία μην με φάτε) περισσότερο, αισθάνομαι να γλιστρά ο πίσω τροχός. Κάτι που όταν τα είχα πρωτοβάλει δεν το αισθανόμουν.
Παρατήρηση για το λάστιχο έφαγα και από τον μάστορα, που όταν είδε το DOT σκάλωσε.
Οι πιέσεις είναι αυτές που αναφέρονται στο ελαστικό συναρτήσει του φορτώματος και γενικά είμαι αρκετά επιμελής σε ότι αφορά την μηχανή.

billy84
20/09/2022, 20:21

Αυτό ακούγεται σαν να λες '' ααα πήρα ένα παπάκι Honda astrea supra πριν πολλά χρόνια και δε βγήκε καλό, δεν εμπιστεύομαι τη Χοντα ξανά'' :lol:

Κάθε εταιρεία βγάζει όχι μόνο λάστιχα για κάθε μοντέλο, βγάζει και διαφορετικές κατηγορίες ελαστικών! Μην κρίνεις την εταιρεία απο ένα απλό ελαστικό του κιλού το οποίο δούλεψες κυρίως μέσα στην πόλη. Αμέτρητα λάστιχα θα ξεβρακωθούν σε αυτές τις συνθήκες ειδικά μετά τα 5.000km που ξεκινά και γίνεται αισθητή η γήρανση. 15.000km είναι μια χαρά πάντως σαν αντοχή, απο εκεί και πάνω ξεκινάς και ρισκάρεις. Μπορεί οπτικά να υπάρχει πέλμα στο λάστιχο μεν αλλά όταν το χρειαστείς δε θα έχεις πρόσφυση.

CorpseAlive
20/09/2022, 22:00
Αυτό ακούγεται σαν να λες '' ααα πήρα ένα παπάκι Honda astrea supra πριν πολλά χρόνια και δε βγήκε καλό, δεν εμπιστεύομαι τη Χοντα ξανά'' :lol:

Κάθε εταιρεία βγάζει όχι μόνο λάστιχα για κάθε μοντέλο, βγάζει και διαφορετικές κατηγορίες ελαστικών! Μην κρίνεις την εταιρεία απο ένα απλό ελαστικό του κιλού το οποίο δούλεψες κυρίως μέσα στην πόλη. Αμέτρητα λάστιχα θα ξεβρακωθούν σε αυτές τις συνθήκες ειδικά μετά τα 5.000km που ξεκινά και γίνεται αισθητή η γήρανση. 15.000km είναι μια χαρά πάντως σαν αντοχή, απο εκεί και πάνω ξεκινάς και ρισκάρεις. Μπορεί οπτικά να υπάρχει πέλμα στο λάστιχο μεν αλλά όταν το χρειαστείς δε θα έχεις πρόσφυση.

Κοίτα θα το δεχτώ για τα Trailsmart Που ουσιαστικά είναι πιο ''ταξιδιάρικα'' .
Αλλά τα Trailmax έχουν παρουσιάσει προβλήματα το τελευταίο τρίμηνο σε άλλους 4 γνωστούς μου με την ίδια μηχανη , οι δυο από τους οποίους έστειλαν Email στην εταιρεία ζητώντας εξηγήσεις γιατί δεν είχαν τα ελαστικά ούτε 6μηνο.
Από ραγάδες/σκασίματα στα πλάγια του ελαστικού εως ιδιαίτερη φθορά στο πέλμα του ελαστικού στα 8000 χλμ.

CorpseAlive
31/10/2022, 08:56
Ανακινώ το θέμα.
Έχουμε κάποιο Site αξιόπιστο(ιδανικά χωρίς τοποθέτηση προιόντος) για συγκριτικό ελαστικών?

billy84
31/10/2022, 17:47
Ανακινώ το θέμα.
Έχουμε κάποιο Site αξιόπιστο(ιδανικά χωρίς τοποθέτηση προιόντος) για συγκριτικό ελαστικών?

Και να υπάρχει θα είναι απο εξωτερικό, δηλαδή σε άσφαλτο επιπέδου Αττικής οδού. Θεωρείς πως θα σε βοηθήσει ένα πόρισμα που βγήκε απο ένα τέτοιο σάιτ? Επιπλέον, πολύ δύσκολα θα βρεις αμεροληψία. Κάπως πρέπει να βγάλουν το ψωμί τους!:D

CorpseAlive
31/10/2022, 19:14
Bridgestone Battlax Adventure Trail AT41 ηταν η τελική επιλογή μου.
Κατόπιν παραίνεσης του Βουλκανιζατερ φυσικά.
Έχει βάλει κανείς άλλος το συγκεκριμένο να ξέρω τι να περιμένω?