PDA

View Full Version : "Χαμένο" Παντζούρι......

Bowleno
08/10/2022, 09:31
Την καλημέρα μου στο φόρουμ....
Στο σπίτι έχω συρόμενα κουφώματα, Τζάμι, σίτα και παντζούρι (όχι όλα σε ένα...:D )τα οποία "χώνονται" στον τοίχο όταν τα ανοίγω.
Την περασμένη βδομάδα ένα μάλλον άγαρμπο Σπρώξιμο έστειλε το παντζούρι στα έγκατα του τοίχου και βγήκε από την ράγα-οδηγό με αποτέλεσμα να μην μπορεί πλέον να επιστρέψει....αφού έφαγα τα καντήλια της συζύγου (sic) και έριξα και κάμποσα δικά μου στην προσπάθεια επαναφοράς, δεν....
Ξέρει κανείς κανέναν τρόπο να το επαναφέρω;
Μάλλον θα χρειαστεί να βγουν τα άλλα 2 (τζάμι και σίτα) πως βγαίνουν αυτά; δεδομένου ότι όταν είναι έξω, η άκρη τους παραμένει μέσα στον τοίχο....

Η έστω να μου συστήσετε κάποιον που βάζει τέτοια να τον καλέσω να το βγάλει διότι η γκρίνια δεν παλεύεται :lol:
Μερσώ σας

toyar
08/10/2022, 09:53
λογικα αν βγει το αρμοκαλυπτρο απο την εξω μερια θα σου δωσει λιγο χερι να τραβηξεις το πατζουρι
βιδωμενο στον τοιχο ειναι

stefanos
08/10/2022, 10:57
Μάλλον θα χρειαστεί να βγουν τα άλλα 2 (τζάμι και σίτα) πως βγαίνουν αυτά; δεδομένου ότι όταν είναι έξω, η άκρη τους παραμένει μέσα στον τοίχο....

Λογικά τα σηκώνεις και βγαίνουν από τον κάτω οδηγό. Δοκίμασε με την σίτα πρώτα το τζάμι είναι βαρύτερο και ακριβότερο.

motojojo
08/10/2022, 11:01
Η ράγα δεν βγαίνει;

lykourgi
08/10/2022, 11:48
Λογικά και χωρίς να ξέρω πως είναι τα δικά σου, θα πρέπει να αφαιρεθεί το εξωτερικό αρμοκάλυπτρο καθώς και τα 'στοπ' που βρίσκονται στο κέντρο των οδηγών, πάνω και κάτω.
Μετά σέρνεις το τζάμι και τη σίτα απέναντι. Έτσι έχεις πρόσβαση στο διάκενο του τοίχου, για να 'ψαρέψεις' το παντζούρι.

toyar
08/10/2022, 12:21
δε λεει αν ειναι μονα η διπλα
αν ειναι μονα δεν υπαρχουν στοπ στο κεντρο

lykourgi
08/10/2022, 12:41
Δίκιο έχεις.
Αυτά που γράφω ισχύουν για δίφυλλες μπαλκονόπορτες.

Bowleno
08/10/2022, 17:41
Μονές είναι. Αν ήταν διπλές δεν θα άνοιγα θέμα. Η σίτα είναι στην μέση αλλιώς θα την έβγαζα πρώτη.... το τζάμι όντως το φοβάμαι, είναι θεόβαρο.
θα δοκιμάσω αύριο να βγάλω τα αρμοκάλυπτρα έχοντας μαζί και "ψωμομένο" φίλο και βλέπουμε

STF
08/10/2022, 18:22
Όλα αυτά -πατζούρι, τζάμι, σίτα- βγαίνουν σηκωτά. Δηλαδή σηκώνεις όλο το πλαίσιο και τραβάς ελαφρά προς τα έξω (ή άνω ράγα έχει μεγαλύτερο βάθος για να σηκώνεις και να αποκτά αέρα από κάτω).
Στο τζάμι θέλει προσοχή και βοήθεια από δεύτερο άτομο και μη βάλεις πολύ δύναμη με το χέρι στο άνω πλαίσιο γιατί από το βάρος του τζαμιού μπορεί να ξεκουμπώσει.

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
08/10/2022, 20:17
Εκτός τα αρμοκαλυπτρα που πρέπει να βγάλεις αν δε βγάλεις και την υποδοχή που μπαίνει η γλώσσα της πόρτας και κλειδώνει δε θα κάνεις δουλειά.
Οπότε αρμοκαλυπτρα και την υποδοχή και δε θες τίποτα άλλο.

PaNick67
08/10/2022, 21:29
Το τζάμι αν δεν έχεις τις ειδικές βεντούζες των τζαμαδων μην το δοκιμάσεις ειδικά αν είναι διπλό.
Κίνδυνος σοβαρού τραυματισμού!

Βγάλε το αρμοκαλυπτρο το εξωτερικό, βγάλε την κάσα της σιτας και αν δεν μπορείς να τραβήξεις το παντζούρι, φώναξε επαγγελματία.

Bowleno
08/10/2022, 21:46
Το τζάμι αν δεν έχεις τις ειδικές βεντούζες των τζαμαδων μην το δοκιμάσεις ειδικά αν είναι διπλό.
Κίνδυνος σοβαρού τραυματισμού!

Βγάλε το αρμοκαλυπτρο το εξωτερικό, βγάλε την κάσα της σιτας και αν δεν μπορείς να τραβήξεις το παντζούρι, φώναξε επαγγελματία.

Το αυτό ακριβώς σκέφτηκα για το τζάμι δεν έχει εύκολη λαβή να το πιάσεις και είναι παρακινδυνευμένο.
Επαγγελματία θα καλέσω.
Έχει κανείς υπόψη κάποιον; Νέα Φιλαδέλφεια και πέριξ, δεν θα κουβαληθουν για κάτι τόσο απλό (για αυτούς) από μακριά...

Lioulios
09/10/2022, 00:14
Επειδη εχω κανει εικονα ακριβως αυτο που λες ....ειναι οντως μεγαλη ταπα.
Α και δεν βλεπω να αποφευγεις το αλουμινατζη (χρημα δηλ)
Τσεκαρε αν μπορεις με καποιο μακρυ σιδερο ή οτι νομιζεις να σηκωσεις το φυλλο και με ενα αλλο να το σπρωξεις να μπει στη ραγα ,ενω παραλληλα με το σπρωξιμο το τραβας κιολας

Bowleno
09/10/2022, 07:34
Επειδη εχω κανει εικονα ακριβως αυτο που λες ....ειναι οντως μεγαλη ταπα.
Α και δεν βλεπω να αποφευγεις το αλουμινατζη (χρημα δηλ)
Τσεκαρε αν μπορεις με καποιο μακρυ σιδερο ή οτι νομιζεις να σηκωσεις το φυλλο και με ενα αλλο να το σπρωξεις να μπει στη ραγα ,ενω παραλληλα με το σπρωξιμο το τραβας κιολας

Ηδη, πριν συμβεί αυτό είχε συμβεί και με την σίτα και βγήκε με την βοήθεια λοστού, σχετικά εύκολα.
Το παντζούρι όμως, είναι θεόβαρο και επίσης έχει χωθεί τέρμα μέσα....
Δεν γ@μείς, πλΕρώνει η γυναίκα....:lol:

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
09/10/2022, 08:04
Ηδη, πριν συμβεί αυτό είχε συμβεί και με την σίτα και βγήκε με την βοήθεια λοστού, σχετικά εύκολα.
Το παντζούρι όμως, είναι θεόβαρο και επίσης έχει χωθεί τέρμα μέσα....
Δεν γ@μείς, πλΕρώνει η γυναίκα....:lol:

Το θέμα είναι ότι θα πληρώσεις άδικα λεφτά για κάτι που μπορείς να κάνεις εσύ. Τι σε φοβίζει?Το βάρος του τζαμιού?Αν είστε 2 άτομα δεν είναι τίποτα. Και μόνος δηλαδή μη σου πω .Επειδή έχω ασχοληθεί στο λέω. Αν θες να γλυτώσεις λεφτά κάνε αυτά που σού είπαμε.
Αν το κάνεις μη ξεχάσεις να βγάλεις και αυτό που σού είπα.Μετα ακολούθησε και ότι σου είπαν τα παιδιά και είσαι έτοιμος.

Bowleno
09/10/2022, 09:21
Το θέμα είναι ότι θα πληρώσεις άδικα λεφτά για κάτι που μπορείς να κάνεις εσύ. Τι σε φοβίζει?Το βάρος του τζαμιού?Αν είστε 2 άτομα δεν είναι τίποτα. Και μόνος δηλαδή μη σου πω .Επειδή έχω ασχοληθεί στο λέω. Αν θες να γλυτώσεις λεφτά κάνε αυτά που σού είπαμε.
Αν το κάνεις μη ξεχάσεις να βγάλεις και αυτό που σού είπα.Μετα ακολούθησε και ότι σου είπαν τα παιδιά και είσαι έτοιμος.

Προτιμώ να μην το ρισκάρω γιατί ποιος την ακούει μετά (όχι σχόλια επ αυτού, παρακαλώ :lol: ) δεν φτάνει που μου τα έχωσε που το....έχωσα, αν γίνει και καμιά στραβή δεν με ξεπλένει ούτε ο Νιαγάρας λέμε. Άλλωστε αυτή πλΕρώνει.....:D

aetomenios
09/10/2022, 09:36
Προσεκτικά όλα γίνονται και μην φοβάσαι τπτ.
Και σε διπλή μεγάλη μπαλκονόπορτα με διπλά τζάμια την έχω βγάλει και άλλαξα τα συρταρωτά ροδάκια εντελώς μόνος μου,όπως και τις σίτες.
Την ακουμπάς πάνω σε ένα τραπέζι για να μπορείς να δουλέψεις άνετα.
Όταν τελειώσεις θα δεις πόσο εύκολο ήταν.

zephyr1
09/10/2022, 09:56
Παντζουρι........γαμώ της λεξεις.

ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
09/10/2022, 10:03
Και σε διπλή μεγάλη μπαλκονόπορτα με διπλά τζάμια την έχω βγάλει και άλλαξα τα συρταρωτά ροδάκια εντελώς μόνος μου,όπως και τις σίτες.

Και εγώ έτσι έκανα. Άλλαξα τα τροχακια

Bowleno
09/10/2022, 13:06

Στην διπλή έστω και μεγάλη, την τραβάς στην μέση και έχουν χώρο 2 άτομα να την πιάσουν εύκολα. Εδώ δεν υπάρχει χώρος λέμε, θέλει βεντούζες.....

motojojo
09/10/2022, 14:06
Είναι η ίδια που θες να απομακρυνθεί από το ταμείο;

Βάλε τη γυναίκα να το πιάσει. Ότι ζημια και να γινει μετά, είτε από τη γκρίνια της θα γλυτώσεις είτε από την ίδια τη γυναίκα, θα φανει σαν ατυχημα :lol:

(αστειευομαι φυσικα)

Bowleno
09/10/2022, 16:30
Είναι η ίδια που θες να απομακρυνθεί από το ταμείο;

Βάλε τη γυναίκα να το πιάσει. Ότι ζημια και να γινει μετά, είτε από τη γκρίνια της θα γλυτώσεις είτε από την ίδια τη γυναίκα, θα φανει σαν ατυχημα :lol:

(αστειευομαι φυσικα)

Είσαι μλκς πάει ο καφές:moutza::moutza:

:cry::bawl:

(λες και δεν το σκέφτηκα.....):D

vaska
10/10/2022, 07:19
Άλλαξε σπίτι. Δες αν νοικιάζεται κανένα εκεί γύρω