View Full Version : cfmoto 650mt στην ομάδα Ζ της αστυνομίας
καλησπέρα στη παρέα,
διάβασα εδώ (https://www.iefimerida.gr/ellada/thessaloniki-elas-parelabe-motosykletes) ότι παραδόθηκαν στην ομάδα Ζ στη Θεσσαλονίκη, 18 νέες μοτοσυκλέτες Cfmoto 650MT. Από ό,τι ξέρω, πριν αγοράσει ένα όχημα η αστυνομία το δοκιμάζει αρκετά, εδώ έγινε το ίδιο, ή ήταν δωρεά (από τον ΟΛΘ) και απλά δόθηκαν χωρίς δοκιμές;
Αν έγιναν οι δοκιμές, τότε αυτό ίσως μπορεί να μας πει κάτι για την αξιοπιστία της μοτό;
Βέβαια και παλιότερα είχαν κάνει δοκιμές και πήραν aprilia mana :roflmao:
Πριν πέσουν οι απριλιάνοι να με φάνε, είμαι πρώην ευτυχισμένος κάτοχος tuono :D
Γίνονται αγορές με δημόσιο χρήμα βάσει δοκιμών και όχι μιζών;
Γίνονται αγορές με δημόσιο χρήμα βάσει δοκιμών και όχι μιζών;
Ας προσποιηθούμε για λίγο ότι ζούμε σε νορμάλ χώρα :bawl:
motojojo
19/10/2022, 16:12
Θα προσποιηθώ κι εγω λοιπόν και θα ρωτήσω.
Πώς τα δοκιμάζει; Και τι δοκιμάζει ακριβώς;
Αν τους πάνε τα μπλε Led με το λευκό χρώμα
Δεν υπαρχουν δοκιμες
Η αστυνομια επιλεγει την χαμηλοτερη προσφορα με ρητρες για καλυψη σε ανταλλακτικα σε σερβις
panavour
19/10/2022, 17:53
καλησπέρα στη παρέα,
διάβασα εδώ (https://www.iefimerida.gr/ellada/thessaloniki-elas-parelabe-motosykletes) ότι παραδόθηκαν στην ομάδα Ζ στη Θεσσαλονίκη, 18 νέες μοτοσυκλέτες Cfmoto 650MT. Από ό,τι ξέρω, πριν αγοράσει ένα όχημα η αστυνομία το δοκιμάζει αρκετά, εδώ έγινε το ίδιο, ή ήταν δωρεά (από τον ΟΛΘ) και απλά δόθηκαν χωρίς δοκιμές;
Αν έγιναν οι δοκιμές, τότε αυτό ίσως μπορεί να μας πει κάτι για την αξιοπιστία της μοτό;
Βέβαια και παλιότερα είχαν κάνει δοκιμές και πήραν aprilia mana :roflmao:
Πριν πέσουν οι απριλιάνοι να με φάνε, είμαι πρώην ευτυχισμένος κάτοχος tuono :D
ηταν δωρεα,και σε προνομιακη μαλιστα τιμη 5500 πληρως εξοπλισμενα.ΔΕΝ νομιζω ποτε η αστυνομια εδω και 60 χρονια ,να εχει κανει σε καποιο οχημα δοκιμη ΠΡΙΝ το αγορασει,απο τα παλια φορντ κορτινα και χαρλευ που ειχε μεχρι τα σημερινα ρενω και cf moto.
πυξιδας990
19/10/2022, 18:19
Άντε και 800αρι να μπει στο στόλο..
Το καλύτερο τεστ αντοχής κάνουν
motojojo
19/10/2022, 19:11
Τα δοκιμάζουν αυτοί για εμάς!
DoctoR_k6
19/10/2022, 19:35
Επαιξε μπαλα ο Ιβαν διαβασα...
Αν παρκάρουν σωστά μπροστά στα εβερεστ ; :-)
Επαιξε μπαλα ο Ιβαν διαβασα...
Πλεον Γιαννης...με 2"ν"
https://www.metrosport.gr/o-ellinas-giannis-savvidis-exoplise-me-18-michanes-tin-el-as-654482
Έτσι είχα την εντύπωση ότι μου είχε πει αστυνομικός παλιότερα, ότι τα δοκιμάζουν στην αμυγδαλέζα και μετά γίνονται οι αγορές, αλλά μάλλον κάνω λάθος.
Υπάρχει ( ή έστω υπήρχε) τμήμα ασφαλούς και γρήγορης οδήγησης, όπου αναφέρεται και σε αυτοκίνητα και σε μηχανές όπως και εκτός δρόμου. Έχω πετύχει σε αγώνα εντούρο, ομάδα ΕΛ.ΑΣ .
Έκαναν μαθήματα σε Μέγαρα, Αφίδνες , Τατόι και καρτοδρομιο.
Πιστεύω ότι η γνώμη τους θα μετράει πρίν την αγορά, όπως και η πρώτη επαφή με την οδήγηση θα την έχουν αυτοί. Φυσικά όταν σου χαρίζουν γάιδαρο δεν τον κοιτάς στα δόντια, αλλά ίσως μπορείς να καθοδηγήσεις την χρήση, την ποσότητα το μοντέλο, που θα διανεμηθούν, και αν θα χρειάζεται ειδική εκπαίδευση για την οδήγηση τους ( πχ. Τα Hayabuza που τα οδηγούν μόνο συγκεκριμένα άτομα)
Υπάρχει ( ή έστω υπήρχε) τμήμα ασφαλούς και γρήγορης οδήγησης, όπου αναφέρεται και σε αυτοκίνητα και σε μηχανές όπως και εκτός δρόμου. Έχω πετύχει σε αγώνα εντούρο, ομάδα ΕΛ.ΑΣ .
Έκαναν μαθήματα σε Μέγαρα, Αφίδνες , Τατόι και καρτοδρομιο.
Πιστεύω ότι η γνώμη τους θα μετράει πρίν την αγορά, όπως και η πρώτη επαφή με την οδήγηση θα την έχουν αυτοί. Φυσικά όταν σου χαρίζουν γάιδαρο δεν τον κοιτάς στα δόντια, αλλά ίσως μπορείς να καθοδηγήσεις την χρήση, την ποσότητα το μοντέλο, που θα διανεμηθούν, και αν θα χρειάζεται ειδική εκπαίδευση για την οδήγηση τους ( πχ. Τα Hayabuza που τα οδηγούν μόνο συγκεκριμένα άτομα)
Κανονικά για Αστυνομική χρήση δε θα έπρεπε να κοιτάς τον γάιδαρο στα δόντια ακόμη και αν στον χαρίζουν;
panavour
19/10/2022, 22:07
Κανονικά για Αστυνομική χρήση δε θα έπρεπε να κοιτάς τον γάιδαρο στα δόντια ακόμη και αν στον χαρίζουν;
η αστυνομικη χρηση,εξαπτει μεν την φαντασια του απλου κοσμου,σε συναρτηση βεβαιως με τις χολυγουντιανες ταινιες,ομως ειναι πολυ απλουστερη απ οτι νομιζουμε οι περισσοτεροι,και συνοψιζεται στο απλο γεγονος.
ΓΡΗΓΟΡΗ μεταβαση στο περιστατικο,εντος αστικου ιστου.
Τουλαχιστον αυτο κανουν οι σοβαρες αστυνομιες.
Οπου επιχειρηθηκε να γινει κατι διαφορετικο,θρηνησαμε θυματα.
η αστυνομικη χρηση,εξαπτει μεν την φαντασια του απλου κοσμου,σε συναρτηση βεβαιως με τις χολυγουντιανες ταινιες,ομως ειναι πολυ απλουστερη απ οτι νομιζουμε οι περισσοτεροι,και συνοψιζεται στο απλο γεγονος.
ΓΡΗΓΟΡΗ μεταβαση στο περιστατικο,εντος αστικου ιστου.
Τουλαχιστον αυτο κανουν οι σοβαρες αστυνομιες.
Οπου επιχειρηθηκε να γινει κατι διαφορετικο,θρηνησαμε θυματα.
Φυσικά αλλά δεν το πήγαινα εκεί. Το θέμα αξιοπιστίας ας πούμε και το θέμα επάρκειας ανταλλακτικών είναι θέματα που όντως πρέπει να κοιτάς. Αν δε δουλεύει δε πάει ποτέ στο περιστατικό ακόμη και αν στο έχουν κάνει δώρο. Οπότε για την αστυνομία θα ήταν πάντα προτιμότερες οι δοκιμασμένες λύσεις και όχι το ανάποδο (να γίνονται δοκιμασμένες λύσεις από τους αστυνομικούς για εμάς). Μια χαρά μοτοσυκλέτες είχε η Suzuki διαχρονικά για τη χρήση της αστυνομίας.
Lioulios
19/10/2022, 22:55
Μιας και το φερε η κουβεντα ...Με ποιο σκεπτικο ,ενα ωραιο πρωί αποφασισαν και πηραν drosoduro και ποσα απο αυτα κυκλοφορουν σημερα ?
sanctusan
19/10/2022, 23:12
Γιατί έχω την εντίπωση ότι πολλά από αυτά τα μηχανάκια είναι κατασχεμένα;
Μιας και το φερε η κουβεντα ...Με ποιο σκεπτικο ,ενα ωραιο πρωί αποφασισαν και πηραν drosoduro και ποσα απο αυτα κυκλοφορουν σημερα ?
Σε γενικές γραμμές τα πράγματα γίνονται όπως έχει αναφερθεί παραπάνω. Μειοδοτικός διαγωνισμός με ρήτρες κάλυψης ανταλλακτικών. Τέλος. Απλά παλιότερα οι μεγάλες αντιπροσωπείες στην Ελλάδα ήταν οι εξ ανατολής προερχόμενες. Σιγά-σιγά άρχισαν να μπαίνουν κι άλλοι παίκτες όπως η Aprilia. H δωρεές δε γνωρίζω με ποιες διαδικασίες γίνονται.
doctor_john
19/10/2022, 23:49
έτσι όπως τις είδα νόμιζα πως έγραφαν SUZUKI για μια στιγμή :lol:
Δεν είμαι μέσα στα πράγματα για να ξέρω, κρίνοντας όμως από το πόσα διαφορετικά μοντέλα μοτοσυκλετών έχει η αστυνομία μπορώ να υποθέσω ότι είτε το κράτος αποφάσισε να δώσει κομμάτι της πίτας σε όλους για να μην είναι κανείς παραπονεμένος, είτε οι ίδιοι οι αντιπρόσωποι τα συμφώνησαν μεταξύ τους ώστε να μπορούν όλοι να αρμέγουν επαρκώς.
Δεν καταλαβαίνω αλλιώς τη λογική του να έχεις V-Strom, Versys, Transalp, Dorsoduro, και F650 στον ίδιο στόλο.
περα απο το θεμα της δωρεας οπου λες κι ευχαριστω σε περιπτωσεις προμηθειων οι διαγωνισμοι εναι μειοδοτικοι
καμμια επιτροπη δεν θα επιλεξει το ακριβοτερο γιατι ειναι καλυτερο....αλλωστε δεν εχουν τετοιες γνωσεις
και οι εισαγωγεις χτυπανε τετοιους διαγωνισμουν οταν θελουν να ξεστοκαρουν
καποτε που πηραν ενα σωρο ακαταλληλα citroen xsara ακουγοταν οτι τα αυτοκινητα αυτα προερχονταν απο πλημυρισμενες αποθηκες του εισαγωγεα τις εποχες που φουσκωνε ο κηφισσος και επνιγε τις γυρω περιοχες
τα συμμαζεψε λιγο και τους τα εδωσε σε εξευτελιστικη τιμη
πυξιδας990
20/10/2022, 07:52
πολλα...
panavour
20/10/2022, 08:39
Σε συζήτηση που είχα με γνωστό εξουσιοδοτημένο επισκευαστη Καβασάκι,που εδρεύει ακριβώς δίπλα απ' τα κεντρικά της Τροχαίας Αθηνών,μου περιέγραφε με γλαφυρό τρόπο τα πολλαπλά προβλήματα των απριλια,όπως του τα έλεγαν οι αστυνομικοί που τα χρησιμοποιούσαν,και την συνεχή επίσκεψη τους στα συνεργεία.Δεν γνωρίζω κάτι άλλο,εκτός ότι πολλές μηχανές μια περίοδο τις έπαιρναν από κατασχέσεις εξ ου και η πολυτυπια.Το σίγουρο είναι ότι τα Σουζούκι Gsx 750 που είναι τα πιο παλια εν λειτουργία μηχανάκια που έχει το σώμα,είναι πλέον άνω των 30-35 ετών.Αυτο κάτι λέει για την αξιοπιστία τους.
πυξιδας990
20/10/2022, 08:48
Σε συζήτηση που είχα με γνωστό εξουσιοδοτημένο επισκευαστη Καβασάκι,που εδρεύει ακριβώς δίπλα απ' τα κεντρικά της Τροχαίας Αθηνών,μου περιέγραφε με γλαφυρό τρόπο τα πολλαπλά προβλήματα των απριλια,όπως του τα έλεγαν οι αστυνομικοί που τα χρησιμοποιούσαν,και την συνεχή επίσκεψη τους στα συνεργεία.Δεν γνωρίζω κάτι άλλο,εκτός ότι πολλές μηχανές μια περίοδο τις έπαιρναν από κατασχέσεις εξ ου και η πολυτυπια.Το σίγουρο είναι ότι τα Σουζούκι Gsx 750 που είναι τα πιο παλια εν λειτουργία μηχανάκια που έχει το σώμα,είναι πλέον άνω των 30-35 ετών.Αυτο κάτι λέει για την αξιοπιστία τους.
ο εξουδιοτημενος καβασακι μπορει να λεει οτι θελει,γνωστες καραμελες..
οι κατοχοι που τα δουλευουν μονο προβλημα ειναι ο πισω λογω χωρου και ζεστης...και εχει πολλους κατοχους με φαρους
doctor_john
20/10/2022, 08:57
Σαν τώρα με θυμάμαι το 2003 ? να κατεβαίνω σε κεντρικό δρόμο του πειραιά και να ουρλιάζω στην κυριολεξία για το πως συμπεριφέρονταν στα dorso
που ήταν με τις ζελατίνες.
Αν λειτουργούν ακόμα η αντοχή τους ξεπερνά κάθε λογική για εμένα.
πυξιδας990
20/10/2022, 09:23
Σαν τώρα με θυμάμαι το 2003 ? να κατεβαίνω σε κεντρικό δρόμο του πειραιά και να ουρλιάζω στην κυριολεξία για το πως συμπεριφέρονταν στα dorso
που ήταν με τις ζελατίνες.
Αν λειτουργούν ακόμα η αντοχή τους ξεπερνά κάθε λογική για εμένα.
δεν υπηρχε dorso το 2003,καπου το 2010 τα πηραν,ισως 2009
doctor_john
20/10/2022, 09:47
Να έχω μπερδέψει τόσο πολύ τις ημερομηνίες; είχαν κάποιο άλλο aprilia τοτε;
Θυμάμαι συγκεκριμένα εκείνες τις ημέρες τι έκανα και το έχω συνδυάσει αλλά για να το λες..
πυξιδας990
20/10/2022, 09:59
Θυμάμαι συγκεκριμένα εκείνες τις ημέρες τι έκανα και το έχω συνδυάσει αλλά για να το λες..
αυτο δεν το γνωριζω,,το dorso παρουσιαστηκε το 2008
sanctusan
20/10/2022, 10:27
Επίσης η Δίας δημιουργήθηκε το 2010
Nostradamus
20/10/2022, 10:30
κατα καιρους παντως βλεπω μερικα να κυκλοφορουν.
Πριν τα dorso είχαν και κάποιους Πήγασους αλλά και πάλι νομίζω όχι το 2003 λίγο αργότερα
doctor_john
20/10/2022, 10:47
όχι ήταν δικύλινδρα V, δεν θα με ερέθιζε αλλιώς, μάλλον μπερδεύτηκα με τις ημερομηνίες. Ή με τον Πειραιά γιατί το 'χω να μπερδεύομαι εκεί :)
panavour
21/10/2022, 11:40
ο εξουδιοτημενος καβασακι μπορει να λεει οτι θελει,γνωστες καραμελες..
οι κατοχοι που τα δουλευουν μονο προβλημα ειναι ο πισω λογω χωρου και ζεστης...και εχει πολλους κατοχους με φαρους
Τι να σου πω,ότι μου είπε γράφω, επειδή είναι στα 50 μέτρα απ' την τροχαία,και τους έχει και πελάτες.Δεν μου ανέφερε κάτι για τις άλλες μάρκες που έχουν, αλλά μόνο για τα απριλια.
doctoras
22/10/2022, 07:52
εντάξει τι να πάθουν τα μηχανάκια πρώτη δευτέρα ταχύτητα μέσα στην πολη, αν σε ενα απο τα επόμενα σερβις αλλάξουν ένα γρανάζι κοντύνοντας το βήμα για το φορτίο που κουβαλάνε δεν περιμένω να έχουν θέματα. Συνδυαστικά και με τις ρήτρες για καμιά 10ρια χρόνια σε ανταλλακτικά.
Ομως αυτό που συνεχίζει να προκαλεί εντυπώσεις και να βγάζει συμπεράσματα σε διάφορα περίεργα που γίνονται στην πολη, είναι η σχέση του "γιάννη" με την αστυνομία της πόλης...
stefanos
23/10/2022, 13:26
όχι ήταν δικύλινδρα V, δεν θα με ερέθιζε αλλιώς, μάλλον μπερδεύτηκα με τις ημερομηνίες. Ή με τον Πειραιά γιατί το 'χω να μπερδεύομαι εκεί :)
Mana
Ομως αυτό που συνεχίζει να προκαλεί εντυπώσεις και να βγάζει συμπεράσματα σε διάφορα περίεργα που γίνονται στην πολη, είναι η σχέση του "γιάννη" με την αστυνομία της πόλης...
Αν εννοεις τον "Yamaha-Γιαννη" το περιεργο ειναι
που γενικα καποιος πηγαινει το μηχανακι του εκει
Αν εννοεις τον "Yamaha-Γιαννη" το περιεργο ειναι
που γενικα καποιος πηγαινει το μηχανακι του εκει
Όχι, εννοεί τον capo di capi της εγκληματικής οργάνωσης που δρα στην πόλη...
Υποθέτω...
Όχι, εννοεί τον capo di capi της εγκληματικής οργάνωσης που δρα στην πόλη...
Υποθέτω...
οκ τωρα μπηκα στο νοημα...
Ναι εχει ενα δικιο σε αυτο