PDA

View Full Version : Απώλεια πρόσφυσης στο πίσω λάστιχο σε βρεγμένο αυτοκινητόδρομο.

ptc
12/11/2022, 18:38
Είχα ένα περιστατικό που με προβλημάτισε και ήθελα να μου πείτε μια γνώμη. Οδηγούσα με έντονη βροχή στον περιφερειακό Θεσσαλονίκης και ενώ πήγαινα με σταθερή ταχύτητα (~95χαω) μου έφυγε το πίσω και άρχισε να ανοίγει. Κράτησα το γκάζι και το μάζεψα σιγά σιγά- το πίσω μέρος πήγε δεξιά αριστερά 5-6 φορές μέχρι να ισιώσει. Αυτό μάλιστα έγινε δύο φορές συνεχόμενα (δλδ το μάζεψα και ξεκίνησε ξανά να ανοίγει δεύτερη φορά). Είναι η πρώτη φορά που μου συμβαίνει να χάσω το πίσω ενώ κινούμαι με σταθερή ταχύτητα και να πω την αλήθεια πήγε το σκατό στην κάλτσα (έτσι και έπεφτα στο μεσαίο ρεύμα του αυτοκινητόδρομου λογικά θα με ακούγατε στις ειδήσεις).
Φυσιολογικό να γίνει κάτι τέτοιο σε επιτάχυνση όταν δεν υπάρχουν καλές συνθήκες πρόσφυσης, αλλά με σταθερό γκάζι;

Πράγματα που μου έχουν περάσει απ το μυαλό:
- Λάστιχα καινούρια (~400 χλμ τα φοράω, ΒΤ-023).
-Σε εκείνο το σημείο υπάρχει ένα σαμαράκι στο δρόμο (για όσους ξέρουν πριν την έξοδο για Πυλαία πηγαίνοντας ανατολικά). Ίσως η αναπήδηση και η στιγμιαία απώλεια βάρους στον πίσω άξονα να το ξεκίνησε;
-Να υπάρχει κάποιο άλλο θέμα με τη μηχανή, όπως πχ να μην έχει μπει ίσια ο πίσω τροχός μετά την αλλαγή (?).

Τι θα κοιτούσατε ή τι θα έπρεπε να κάνω διαφορετικά; Μήπως απλά πήγαινα πολύ γρήγορα;

nickald
12/11/2022, 18:44
Ηταν λιγο σκατα ο δρομος σημερα εκει.

Μπορει να εφυγε κατι απο φορτηγο. Κι εγω που περασα βαρκα γιαλο με πηγε.

Pew
12/11/2022, 18:59
Είχα ένα περιστατικό που με προβλημάτισε και ήθελα να μου πείτε μια γνώμη. Οδηγούσα με έντονη βροχή στον περιφερειακό Θεσσαλονίκης και ενώ πήγαινα με σταθερή ταχύτητα (~95χαω) μου έφυγε το πίσω και άρχισε να ανοίγει. Κράτησα το γκάζι και το μάζεψα σιγά σιγά- το πίσω μέρος πήγε δεξιά αριστερά 5-6 φορές μέχρι να ισιώσει.

Πετρο, απο τοτε που ηρθα Θεσ/νικη μετακινουμαι καθημερινα στη δουλεια μου μεσω περιφερειακου, προς Βουλγαρη. 13+13χλμ περιπου.

Το εχω παθει αρκετες φορες με το σκουτερ. Σταθερα με 90 σε βρεγμενη ασφαλτο ειτε καλοκαιρι ειτε χειμωνα.
Μια φορα μοναχα, χανοντας στιγμιαια το μπροστινο. Ολες τις αλλες φορες, εχασα το πισω, προοδευτικα βεβαια, αλλα σε σημειο που κλεινω απαλα το γκαζι και ο πισω τροχος αργει να "κοψει".

Παραδειγματος χαριν. Ανεβαινω την ανηφορα πριν τα τουνελ προς ανατολικα. Σταθερο γκαζι μεσαια λωριδα με 90. Βρεγμενος αρκετα ο δρομος χωρις εκεινη τη στιγμη να ψιχαλιζει.
90 σταθερα εκει, ειμαι με μισο γκαζι αντε ισως και 3/5. 22 αλογα βγαζει το ρημαδι το σκουτερ. Ξαφνικα, λες και καποιος μου σηκωσε την πισω ροδα στον αερα. Μεχρι να μειωσω γκαζι, ο κωλος δεξια, κλεινω γκαζι και ισιωνει πολυυυυυ αργα, μεχρι να πω "ωνασουγαμησω" σχεδον ειχε ερθει στα ισια του. Κοιταω, εχω κοψει στα 70 περιπου, ανοιγω γκαζι, ομαλα, ξανα τα ιδια. Μεχρι που αποφασιζω να παιξω λιγο με το μηχανακι ορθιο και σπιναρω ανηφορικα απο τα 70 χωρις καν να επιταχυνω...!!!
Παω δεξια και ξανανοιγω γκαζι, ολα καλα! :bawl:

Εχω δει πολλες φορες γραμμες απο λαδια. ΠΟΛΛΑ λιτρα παραφλου ειδικα το καλοκαιρι. Σε αρκετα τροχαια, πλενουν το δρομο και τα στελνουν ολα αριστερα-δεξια ισα ισα να καθαρισει το σημειο οπου πατανε τα αυτοκινητα. Οταν βρεξει ολα τα λαδια και η γλιτσα επιστρεφει στην ασφαλτο. Δεν ειναι οπως μεσα στην πολη οπου θα ξεπλυθουν ολα στους υπονομους πιο ευκολα...
Κατι ακομα, αν προσεξα καλα, εχει ΕΛΙΕΣ! ΕΛΙΕΣ ΡΕΜΛΚ!!! Στη διαχωριστικη νησιδα προς ανατολικα. Μιλαμε για επιστημονες ετσι;;

Μην το ψαχνεις, κατι σκατενιο πατησες και αντιο προσφυση! Θελει πολλη προσοχη οταν ειναι βρεγμενος...

Edit: τωρα προσεξα πως λες για αυτο το σημειο: https://goo.gl/maps/tq7G8kbPoWV3VjDT9
Εκει "τρεχει" ολη η γλιτσα που προερχεται απο τα τουνελ. Να μενεις μεσαια λωριδα ή και αριστερη στα σημεια που πατανε οι ροδες απο τα αυτοκινητα!!

stefanos
12/11/2022, 19:00
Ενδεχομένως ο συνδυασμός σαμαράκι ελληνική άσφαλτος και νερά.
Μπορεί να μην επιταχύνεις αλλά στα 95 ακόμα και σταθερά απαιτείται κάποια δύναμη να περάσει στο δρόμο και χρειάζεται πρόσφυση.
Αφού το έσωσες δεν τρέχει τίποτα.
Ναι με λιγότερα δεν θα το πάθαινες αλλά να χαμε να λέγαμε...

Tallyban
12/11/2022, 19:11
Τα σκούτερ που δεν έχουν πακτωμενο το κινητήρα,όταν περάσουν με ταχύτητα από εγκάρσια έντονη ανωμαλία της ασφάλτου ο πίσω τροχός είναι στον αέρα.
Λογικό μόλις βρίσκει(άμα είσαι στην ευθεία...) πάλι κάτω να υπάρχει στιγμιαία απώλεια πρόσφυσης.

ptc
12/11/2022, 19:21
Να στε καλά παιδιά, με καθησυχάσατε. Άρα μιλάμε για κάτι που απλά μπορεί να συμβεί και δεν έχει να κάνει με κάποιο θέμα με τη μηχανή. Δε μου είχε τύχει ξανά αν και γενικά στη βροχή έχω το κακό συνήθειο να μην κόβω ιδιαίτερα την ταχύτητά μου.

Σκέφτηκα κιόλας ότι στην αλλαγή ελαστικών μου έβαλαν λογικά πίσω τη πίεση που αναγράφεται πάνω στο προστατευτικό της αλυσίδας (42psi) που για μένα είναι μάλλον υπερβολή. Δεν ασχολήθηκα να αφαιρέσω λίγο αέρα όπως κάνω συνήθως. Ήρθαν μάλλον όλα μαζί κι έδεσε το γλυκό.

Ευτυχώς με το ΜΤ09 το παιχνίδι με τον πίσω το είχα μάθει καλά και η σωστή αντίδραση (να μην κλείσω δλδ απότομα το γκάζι) μου βγήκε αντανακλαστικά.

panavour
12/11/2022, 20:02
Λάδια κατά 90%.τυχερος ησανε.

billy84
12/11/2022, 20:30
Μου ήρθε στο μυαλό η γλίτσα στο συγκεκριμένο σημείο αλλά θα είχε λογική με ψιλόβροχο όχι με έντονη βροχή όπως αναφέρεις. Μπορεί να είχε χυθεί και κάτι απο κάποιο φορτηγό όπως αναφέρθηκε ή απλώς το σαμαράκι έκανε τη ζημιά σε συνδυασμό με το απαράδεκτο οδόστρωμα. Σε κάθε περίπτωση το ΒΤ023 είναι μια χαρά λάστιχο αλλά ειδικά σε τέτοιες συνθήκες πόλης και οδόστρωμα πρέπει να είσαι πολύ συντηρητικός. Αυτό στο λέω μιας και έχω γράψει εκατοντάδες χιλιάδες km με πισινά BT023. Μπροστά δε θα το έβαζα ούτε δώρο να μου το έκαναν.

Tsber
12/11/2022, 20:37
Ελληνική άσφαλτος απλά και χείριστο παράδειγμα ο περιφερειακός τον οποίο αποφεύγω σαν την πανούκλα.

Με την παραμικρή ανωμαλία σε βρεγμένο ή νωπό οδόστρωμα η πρόσφυση πάει περίπατο και παίζει σε λούπα "το καραντί θα μας μπατάρει".

Μπράβο σου που το κράτησες, έχω δει σκούτερ να πέφτει μπροστά μου επειδή έκλεισε απότομα γκάζι...

doctoras
12/11/2022, 21:55
Ο περιφερειακός έχει διάφορους τάπητες, από μετεορα μέχρι τούνελ εχουν πρόσθετα όπως των ορεινών ασφαλτοστρώσεων τα οποία κρατάνε πρόσφυση. Έκτος από τα σημεία από τούνελ προς ανατολικά και από παπαγεωργιου προς δυτικά.
Εσυ έπεσες στο σημείο με την γουβα, μπορεί να εχουν συμβεί όλα αυτά που ανέφεραν τα παιδιά από πάνω. Θα το ξανά δοκιμάσεις και σε άλλες συνθήκες αφού περνασ καθημερινά για να αποκλείσεις κάθε αλλο ενδεχόμενο προερχόμενο από το μηχανάκι και τα περιφερειακά του

Και εγώ δεν πιστεύω ότι έχει συμβεί κάτι στο λάστιχο εκτός από το ότι είναι ακόμη άστρωτα, όμως ένα σχόλιο για τα bt023 επειδή τα έχω βάλει. Είναι λάστιχο σπορ τουρινκ παλιάς τεχνολογίας καλό για να βγάλει χλμ αλλά από πρόσφυση αρκετά υποδεέστερο συγκριτικά με τις μοντέρνες σειρές T30/31/32. Ας το έχεις υπόψη σου για την επόμενη φορά και καλοριζικα

alexis72
12/11/2022, 22:57
με ΕΝΤΟΝΗ βροχή γράφεις κ ετρεχες με 95 χλμ ????
αφου εισαι ορθιος κ δεν ειχες τιποτα με τρεχαματα σε νοσοκομεία κλπ αναψε κανα κερί αυριο σε εκκλησία ...

Pew
12/11/2022, 23:50
Βαλε street view και περιηγησου λιγο στην δεξια λωριδα κυκλοφοριας. Λαδια βρωμια και μηδεν φρεατια.
Εχει απιστευτη λιγδα που μαζευεται! Η ασφαλτος καθαριζει μονο μετα απο παρατεταμενες βροχοπτωσεις!!

Υ.Γ. Και απο ανταλλακτικα, πληρης ειναι! https://goo.gl/maps/7wru4Du1EeZk6dBn7
Λιγο πιο πισω αν δεις απο το αμαξι του street view, καποιος το εχασε στην ευθεια και πηρε παραμαζωμα τη διαχωριστικη μπαριερα. https://goo.gl/maps/rJm1Ydx4xKn17kYG6
Η νησιδα δε, εχει ξεχειλισει απο χωματα. Μια ομορφια!

Ο περιφερειακος παντως, ειναι μακραν πιο ασφαλης απο το να διασχιζεις το κεντρο.
Δεν εχω κινδυνεψει αναλογικα με τα δρομολογια σπιτι-δουλεια-σπιτι και τα χιλιομετρα ουτε στο ελαχιστο, σε συγκριση με τα εντος πολης!

ptc
12/11/2022, 23:51
Δίκιο έχεις που με κράζεις φίλε Αλέξη. Κι η μαλακία είναι ότι άλλες φορές πήγαινα και με περισσότερα σε αντίστοιχες συνθήκες. Τουλάχιστον έμαθα αναίμακτα.

Χρήστο για τα Τ30 πήγαινα αλλά μου είπε φίλος που τα είχε ότι το μπροστά είχε μεγάλη πτώση γύρω στα 6-7 χιλιάδες χλμ. Που για εμένα είναι χιλιόμετρα που θα τα κάνω στο πεντάμηνο περίπου. Οπότε είπα να πάω σε κάτι πιο ανθεκτικό. Αλλά μάλλον πρέπει να προσαρμοστώ και οδηγικά στο πιο ανθεκτικό λάστιχο.

Έτσι είναι Βαγγέλη, χάλι μαύρο όντως. Η πλάκα είναι ότι έστρωσαν καινούρια άσφαλτο το καλοκαίρι στο ίδιο ύψος απ την άλλη κατεύθυνση και όχι απ αυτήν. Go figure...

Pew
12/11/2022, 23:55
Δίκιο έχεις που με κράζεις φίλε Αλέξη. Κι η μαλακία είναι ότι άλλες φορές πήγαινα και με περισσότερα σε αντίστοιχες συνθήκες. Τουλάχιστον έμαθα αναίμακτα.

Χρήστο για τα Τ30 πήγαινα αλλά μου είπε φίλος που τα είχε ότι το μπροστά είχε μεγάλη πτώση γύρω στα 6-7 χιλιάδες χλμ. Που για εμένα είναι χιλιόμετρα που θα τα κάνω στο πεντάμηνο περίπου. Οπότε είπα να πάω σε κάτι πιο ανθεκτικό. Αλλά μάλλον πρέπει να προσαρμοστώ και οδηγικά στο πιο ανθεκτικό λάστιχο.

Έτσι είναι Βαγγέλη, χάλι μαύρο όντως. Η πλάκα είναι ότι έστρωσαν καινούρια άσφαλτο το καλοκαίρι στο ίδιο ύψος απ την άλλη κατεύθυνση και όχι απ αυτήν. Go figure...

Καλα μη φανταστεις οτι ειναι καλυτερη η αλλη ασφαλτος, δωστης 1-2 σεζον και θα πεσει η προσφυση στα προσδοκωμενα απο τον εργολαβο!! :bawl:
Χθες με τη μηχανη & κρυα λαστιχα σπιναρα με 5η !! Αλλα επιπεδα προσφυσης!!

o_gavros
13/11/2022, 07:41
όμως ένα σχόλιο για τα bt023 επειδή τα έχω βάλει. Είναι λάστιχο σπορ τουρινκ παλιάς τεχνολογίας καλό για να βγάλει χλμ αλλά από πρόσφυση αρκετά υποδεέστερο συγκριτικά με τις μοντέρνες σειρές T30/31/32. Ας το έχεις υπόψη σου για την επόμενη φορά και καλοριζικα
Πέντε ζευγάρια ΒΤ023 φόρεσα στο Ζ και δε συμφωνώ καθόλου με το παραπάνω.
Ειδικά δε, όταν επρόκειτο για βρεγμένο δρόμο, τα λάστιχα ήταν αστέρια! Πέρσι τέτοια εποχή, Βελιγράδι- Λιβαδειά 15 σχεδόν ώρες υπό βροχή,ταχύτητες έως 150χαω, το πισω μου είχε γίνει σλικ κι όμως δεν έλεγε να γλυστρίσει. Την επόμενη που γυρισα Πειραιά, πεταξε λινα.
Δεν του φταιξαν τα λάστιχα εδώ του πουτς.

doctoras
13/11/2022, 08:29
Πέντε ζευγάρια ΒΤ023 φόρεσα στο Ζ και δε συμφωνώ καθόλου με το παραπάνω.
Ειδικά δε, όταν επρόκειτο για βρεγμένο δρόμο, τα λάστιχα ήταν αστέρια! Πέρσι τέτοια εποχή, Βελιγράδι- Λιβαδειά 15 σχεδόν ώρες υπό βροχή,ταχύτητες έως 150χαω, το πισω μου είχε γίνει σλικ κι όμως δεν έλεγε να γλυστρίσει. Την επόμενη που γυρισα Πειραιά, πεταξε λινα.
Δεν του φταιξαν τα λάστιχα εδώ του πουτς.

φίλε δεν ξερω πως του κάθονται στον καθέενα, οδικό στύλ, διαδρομες κλπ, εγώ αναφέρομαι για πρόσφυση εντός θεσσαλονίκης (είτε καλοκαιρι/χειμωνα είτε ζεστά/κρύα) που είναι και πολύ δύσκολη εξίσωση, εκτός δουλεύουν καλά, όπως τα περισσότερα λάστιχα. Όταν ήρθε δε ο καιρός να τα αλλάξω με τα πρώτα roadsmart τότε, ήταν θεαματική η διαφορά στην σύγκριση με τις ίδιες συνθήκες.

Το ικανότερο λάστιχο για βροχή απο τα σπροτουρινγ της bridgestone είναι το bt45/46, αλλά υποδεέστερο στο στεγνό.
H σειρα Τ30-32 αποτελεί την ναυαρχίδα των σπορτουρινκ της εταιρείας

thunder ace
13/11/2022, 08:36
Λάδια κατά 90%.τυχερος ησανε.

To αυτο.

RaGe_Raptor
13/11/2022, 10:22
Ο περιφερειακός Θεσσαλονίκης είναι μακράν ότι χειρότερο έχω οδηγήσει. Σαπούνι κανονικό.

billyka
13/11/2022, 10:30
Ούτε λάδια ούτε τίποτα.. Όποιος ξέρει απο Θεσσαλονίκη ΟΛΟΙ οι δρόμοι της πόλης ειναι γυαλί.Ο περιφερειακός είναι εντελώς χάλια και όταν βρέχει ειναι φουλ επικίνδυνος.Οποτε βρέχει κάτι γίνεται.95 στον περιφερειακό με βροχή επίσης είναι πολλά

ptc
13/11/2022, 10:46
Ισχύει παιδιά, απλά είναι δρόμος που τον διασχίζω κυριολεκτικά κάθε μέρα. Σταυρούπολη-Ανατολική Θεσσαλονίκη και πίσω, 7 στα 7, όλο το χρόνο με κάθε καιρό (πλην χιονιού). Δε μου έτυχε άλλη φορά, οπότε κι εγώ είμαι της άποψης ότι κάτι υπήρχε εκεί πέρα.

Σίγουρα θα είμαι πιο μαζεμένος πλέον γιατί πρέπει να υπολογίζω και για τέτοιες παραμέτρους.

νεοσσός
13/11/2022, 14:53
Σχετικά με τα Bridgestone Battlax BT-023, χωρίς διάθεση διαφωνίας με τον γαύρο, δεν με άφησαν ικανοποιημένο. Δεν είμαι οδηγός που τρέχει, αλλά ενίοτε εξαντλώ τα περιθώρια πρόσφυσης στο φρενάρισμα, όταν πετάγεται κανένα αμάξι μπροστά μου μέσα στην κίνηση. Τα κράτησα 2,5 χρόνια και περίπου 14.000 km. Αργούσαν να ζεσταθούν, κρύα ήταν πίκρα, ζεστά μέτρια. Η χαρά του ABS. Για τη δική μου χρήση, δεν είναι επαρκή. Λογικό βέβαια, διότι είναι παλαιάς τεχνολογίας. Όταν έβαλα Bridgestone Battlax S21 είδα το φως μου και ακόμα καλύτερα με τα Pirelli Diablo Rosso Corsa 2.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως ο βασικός παράγοντας είναι η πρόσφυση του δρόμου. Μεγάλο κομμάτι των ελληνικών δρόμων είναι γυαλί. Επικίνδυνοι στο στεγνό και καταστροφικοί στο βρεγμένο. Αν δε, υπάρχει ελάχιστο λάδι, δεν υπάρχει σωτηρία. Πριν από λίγες μέρες, κινούμουν μέσα στην πόλη με 50 km/h. Με πιάνει φανάρι και φρενάρω σχετικά δυνατά (η φάση περνάω/δεν περνάω το πορτοκαλί, που τελικά αποφασίζεις να σταματήσεις). Ο μπροστινός τροχός μια χαρά, αλλά πρώτη φορά ένιωσα το πίσω ABS να χτυπάει τόσο πολλές φορές. Σταματημένος στο κόκκινο, κοιτάζω πίσω, τι να δω; Γραμμή από λάδι από ελιές που είχαν συνθλιφτεί. Ο δρόμος είχε μπόλικα ελιόδεντρα και ήταν η εποχή που έπεφταν οι ελιές στο δρόμο.

Επαναλαμβάνοντας πράγματα που ειπώθηκαν, στα 95 km/h ο πίσω τροχός βγάζει στην άσφαλτο μπόλικη ισχύ, ώστε να υπερνικήσει την αντίσταση του ανέμου. Αν έπεσες σε σημείο με σαμαράκι και γλίτσα/λάδι, μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο. Ομολογώ ότι πριν διαβάσω το μήνυμά σου, δεν θα το είχα σκεφτεί (μαθαίνουμε από τις εμπειρίες των άλλων). Τώρα ως προς το γκάζι, νομίζω ότι το ιδανικό είναι να μειώσεις λίγο το άνοιγμά του, διότι με την απώλεια πρόσφυσης αυξάνεται η περιστροφή του τροχού περισσότερο από την περιστροφή που αντιστοιχεί στην ταχύτητα κίνησης. Αν συνυπολογίσουμε και το γεγονός ότι η τριβή ολίσθησης είναι μικρότερη από τη στατική τριβή που υπάρχει κατά την ομαλή κύλιση, τότε πρέπει με κάποιο τρόπο να μειωθεί η ισχύς που φθάνει πίσω, ώστε να ξαναβρεθεί η πρόσφυση. Εκείνη τη στιγμή βέβαια δεν προλαβαίνεις να σκεφθεί πολλά, οπότε καλύτερα σταθερό γκάζι, παρά πολύ κλειστό, διότι με το τελευταίο πας σούμπιτος για high side μόλις βρεθεί πρόσφυση.

Το συμπέρασμα είναι ότι είναι πολλές οι φορές που κινούμαστε στα όρια της πρόσφυσης, χωρίς να το έχουμε αντιληφθεί.

νεοσσός
13/11/2022, 14:58
Παραδειγματος χαριν. Ανεβαινω την ανηφορα πριν τα τουνελ προς ανατολικα. Σταθερο γκαζι μεσαια λωριδα με 90. Βρεγμενος αρκετα ο δρομος χωρις εκεινη τη στιγμη να ψιχαλιζει.
90 σταθερα εκει, ειμαι με μισο γκαζι αντε ισως και 3/5. 22 αλογα βγαζει το ρημαδι το σκουτερ. Ξαφνικα, λες και καποιος μου σηκωσε την πισω ροδα στον αερα. Μεχρι να μειωσω γκαζι, ο κωλος δεξια, κλεινω γκαζι και ισιωνει πολυυυυυ αργα, μεχρι να πω "ωνασουγαμησω" σχεδον ειχε ερθει στα ισια του. Κοιταω, εχω κοψει στα 70 περιπου, ανοιγω γκαζι, ομαλα, ξανα τα ιδια. Μεχρι που αποφασιζω να παιξω λιγο με το μηχανακι ορθιο και σπιναρω ανηφορικα απο τα 70 χωρις καν να επιταχυνω...!!!
Παω δεξια και ξανανοιγω γκαζι, ολα καλα! :bawl:
Αυτό πρέπει να το έχουμε πει πολλοί, όταν τη γλιτώνουμε στο τσακ.
https://www.youtube.com/watch?v=PA-DBDSn-z8&t=10s

DoctoR_k6
13/11/2022, 16:07
42 πίεση? Μόνο εμένα μου φάνηκε υπερβολική?
Κ σε δρόμους γυαλιά όπως είναι στη Σαλόνικα?
Με το αμάξι που περνούσα κ έλεγα πως οδηγούν εδώ τις μότο ρε φίλε?
Τραζικ...

νεοσσός
13/11/2022, 16:24
42 πίεση? Μόνο εμένα μου φάνηκε υπερβολική?
36 πιεσάει μπροστά, 42 πιεσάει πίσω δίνει ο κατασκευαστής (https://ownersmanuals2.com/honda/nc700d-2012-owners-manual-72036/page-125). Ακούγεται πολύ, αλλά τόσο δίνει.

giorgosb
13/11/2022, 18:32
36 πιεσάει μπροστά, 42 πιεσάει πίσω δίνει ο κατασκευαστής (https://ownersmanuals2.com/honda/nc700d-2012-owners-manual-72036/page-125). Ακούγεται πολύ, αλλά τόσο δίνει.

Συνήθως προτείνεται πίεση ανάλογα με το φορτίο, εδώ έχει μόνο μία τιμή..

alexis72
13/11/2022, 21:47
εδω παιδιά τι εχουμε κ εφαγαν τούμπα τα καλό-παιδα του κούλη (οπως λέει κ ο τίτλος της ειδησης)...?
να το δείτε παρακαλώ κ ΔΕΝ θέλω γέλια κ καλά να πάθουν ας πρόσεχαν κ παρόμοια :bawl::bawl::bawl:
https://www.makeleio.gr/%ce%b5%cf%80%ce%b9%ce%ba%ce%b1%ce%b9%cf%81%ce%bf%cf%84%ce%b7%cf%84%ce%b1/%ce%9f%ce%9b%ce%97-%ce%97-%ce%95%ce%9b-%ce%91%ce%a3-%ce%a4%ce%9f%ce%a5-%ce%9c%ce%97%ce%a4%ce%a3%ce%9f%ce%a4%ce%91%ce%9a%ce%97-%ce%a3%ce%95-%ce%95%ce%9d%ce%91-%ce%92%ce%99%ce%9d%ce%a4%ce%95%ce%9f/

DoctoR_k6
13/11/2022, 22:31

Ρε νεοσσε 42 να βάλεις αν πας κάνα ταξίδι φορτωμένος κ με ταχύτητες 170+ για να μην φυτιλιασεις το λάστιχο. 42 μέσα στην πόλη? Άσε τι λέει...
Δεν έχουν λογαριάσει την άσφαλτο στην Ελλάδα. Τι νομίζεις ότι έχουμε ποιότητα σαν του Ευρωπαίους η την Ιαπωνία?
Το λάστιχο είναι μπαλόνι μετά.

ptc
13/11/2022, 23:06
Βάζω 34f/39r προσωπικά, λαμβάνοντας υπόψιν την "άριστη" ποιότητα ασφάλτου της συμπρωτεύουσας. Και όντως ο λαστιχάς μου είχε βάλει 36/42 όπως λέει ο κατασκευαστής. Σήμερα το πρωί τα διόρθωσα.

Dant3
13/11/2022, 23:32
Διαβασα στα γρηγορα τα σχολια και μου κανει εντυπωση που δεν αναφερει κανεις το πιο προφανες.

Με καταρρακτωδη βροχη και ταχυτητα 95 χλμ, θεωρω το πιο πιθανο την υδρολισθηση.

Pew
13/11/2022, 23:58
Διαβασα στα γρηγορα τα σχολια και μου κανει εντυπωση που δεν αναφερει κανεις το πιο προφανες.

Οχι απαραιτητα. Η περιγραφη του Πετρου, τον οποιο γνωριζω προσωπικα, ηταν αρκετα ξεκαθαρη για να καταλαβω τι του συνεβη.

Σχετικα με υδρολισθηση, πρεπει να πεσεις σε τοσο βαθυ νερο και με τετοια ταχυτητα που πιστεψε με, πρωτα θα βρεθεις πανω απο το τιμονι λογω επιβραδυνσης και μετα θα ξαπλωθεις.
Ο πισω τροχος παταει σε λιγοτερα νερα απο τον μπροστα. Ο Πετρος, εχασε τον πισω τροχο.

Ο περιφερειακος με decent λαστιχα, οδηγιεται μια χαρα και με 130 ακομα και με πολυ νερο. Σαφως και με τετοιες συνθηκες δεν αναφερομαι σε επιδοσεις φρεναρισματος ή δυνατοτητα ελιγμου, αλλα σε καμια περιπτωση δεν φευγει το μηχανακι αλλου γι'αλλου αν δεν πατησεις λαδια ή ο,τι αλλο σκατενιο! Αντε να δουμε τι θα αντικρυσουμε αυριο οι daily commuters του περιφερειακου!! :bawl:

telegonos
14/11/2022, 00:53
Ούτε λάδια ούτε τίποτα.. Όποιος ξέρει απο Θεσσαλονίκη ΟΛΟΙ οι δρόμοι της πόλης ειναι γυαλί.Ο περιφερειακός είναι εντελώς χάλια και όταν βρέχει ειναι φουλ επικίνδυνος.Οποτε βρέχει κάτι γίνεται.95 στον περιφερειακό με βροχή επίσης είναι πολλά

Και στραβό οδόστρωμα σε πολλά σημεία, και μπαλώματα, και ανωμαλίες, και ζάρες-κανάλια-ακμές της ασφάλτου από φορτηγά, και ΠΑΛΑΒΟΙ με άγνοια κινδύνου που πάνε με πάνω από 90 σε αυτό το πράγμα.

Απορώ, η δεύτερη μεγαλύτερη ένωση πόλεων της Ελλάδας, γιατί έχει ένα τόσο επικίνδυνο και χάλια δρόμο.

(Διευκρίνιση, τελευταία φορά τον οδήγησα το 2017, αν έχει ξαναστρωθεί και βελτιωθεί από τότε, δεν το ξέρω. Αλλά ποτέ μου δεν έχω νοιώσει τόση απειλή από κάθε μεριά σε άλλο δρόμο εντός Ελληνικής επικράτειας, ΚΑΙ με μοτοσυκλέτες ΚΑΙ με αυτοκίνητα που τον έχω περάσει)

Η απορία δεν πρέπει να είναι γιατί γλύστρησε το λάστιχο, αλλά γιατί δεν είχε ήδη γλυστρήσει νωρίτερα, και που πας ευλογημένε PTC με 95 σε αυτό το πράγμα ΚΑΙ βρεγμένο, συναίσθηση του δρόμου, δεν έχεις κατακαθόλου;

Panos76
14/11/2022, 13:50
Μόνο σε εμένα όλα τα παραπάνω είναι καθημερινότητα;; :confused:

Άπειρες φορές με το που βγαίνω από Αττική Οδό και μπροστινό και πισινό, όλα δηλώνουν τάσεις ανεξαρτησίας, με σκόρπιον 6 μηνών (καλά με τα ντανλοπ δεν το συζητώ καν) και με νέο μηχανάκι, είτε σε στεγνό είτε σε βρεγμένο.

Στην Ευρώπη, όπου έχω πάει, δεν έχω δει χειρότερους δρόμους (εξαιρώ τα λιθόστρωτα της Ρώμης) από εδώ και δεν μιλάω μόνο για την ποιότητα, αλλά και για τα άπειρα λάδια στους δρόμους (ούτε πετρέλαια είναι ούτε παραφλού).

Tsber
14/11/2022, 13:57
Στην Ευρώπη, όπου έχω πάει, δεν έχω δει χειρότερους δρόμους (εξαιρώ τα λιθόστρωτα της Ρώμης) από εδώ και δεν μιλάω μόνο για την ποιότητα, αλλά και για τα άπειρα λάδια στους δρόμους (ούτε πετρέλαια είναι ούτε παραφλού).

Δυστυχώς αυτή είναι η μαύρη αλήθεια, κράνος, εξοπλισμός και προσοχή μεγάλη πάντα και παντού...

ptc
14/11/2022, 14:22
Μήπως έχει να κάνει με το ότι φορούσα πάντα ss λάστιχα στις μηχανές μου και ήταν η πρώτη φορά που πήγα σε sport touring;

Αν και με το Kymco πήγαινα με 100-110 χωρίς θέμα και στο βρεγμένο που φορούσε σκουτερολάστιχο Metzeler.

Panos76
14/11/2022, 14:24
Μήπως έχει να κάνει με το ότι φορούσα πάντα ss λάστιχα στις μηχανές μου και ήταν η πρώτη φορά που πήγα σε sport touring;

Αν και με το Kymco πήγαινα με 100-110 χωρίς θέμα κατ' στο βρεγμένο που φορούσε σκουτερολάστιχο Metzeler.

Πλάκα κάνεις έτσι; Όλα τα (επώνυμα) λάστιχα είναι more than μια χαρά, αλλά δεν μπορούν να κάνουν και θαύματα!

Nostradamus
14/11/2022, 15:13
και εγω νομιζω οτι ειναι συνδιασμος ολων των παραπανω που εστειλε το λαστιχο εκτος προσφυσης ετσι ξαφνικα.

Αυτο που εχω απορια παντως ειναι το εξης. Γιατι ενας πανελληνιος συλλογος (δικηγορων/μηχανικων/ σαν γνωστες, ή καποιος τελωσπαντων, τυπου προστασιας καταναλωτη) δεν αρχιζει τα εξωδικα σε δημους και περιφερεια για τα χαλια των ελληνικων δρομων. Δεν μπορει να μη δεν υπαρχει ισχυουσα νομοθεσια, υποχρεωσεις, ελαχιστα αποδεκτες συνθηκες οδοστρωματατος, καταστασης φρεατιων και κτλ κτλ .. περιουσιες και ζωες χανονται καθε μερα.

Πραγματικη απορια ειναι και θα με ενδιεφερε να καταλαβω πραγματικα απο μελη που ειναι στο χωρο η ισως ξερουν.

νεοσσός
14/11/2022, 15:46

Παίζει κι αυτό στα 95 km/h με έντονη βροχή.
https://motorcyclehabit.com/can-a-motorcycle-hydroplane/

Ο πίσω τροχός τρώει μεν πιο λίγο νερό, αλλά είναι και πιο πλατύς.
Βέβαια, όπως είχε ο DrBig, η αυξημένη πίεση ελαστικών μειώνει την πιθανότητα υδρολίσθησης

Pew
14/11/2022, 17:16
και εγω νομιζω οτι ειναι συνδιασμος ολων των παραπανω που εστειλε το λαστιχο εκτος προσφυσης ετσι ξαφνικα.

Αυτο που εχω απορια παντως ειναι το εξης. Γιατι ενας πανελληνιος συλλογος (δικηγορων/μηχανικων/ σαν γνωστες, ή καποιος τελωσπαντων, τυπου προστασιας καταναλωτη) δεν αρχιζει τα εξωδικα σε δημους και περιφερεια για τα χαλια των ελληνικων δρομων. Δεν μπορει να μη δεν υπαρχει ισχυουσα νομοθεσια, υποχρεωσεις, ελαχιστα αποδεκτες συνθηκες οδοστρωματατος, καταστασης φρεατιων και κτλ κτλ .. περιουσιες και ζωες χανονται καθε μερα.

Πραγματικη απορια ειναι και θα με ενδιεφερε να καταλαβω πραγματικα απο μελη που ειναι στο χωρο η ισως ξερουν.

Γιατι πολυ απλα αν καποιος αποφασισει να ξεβρακωσει ΟΛΟΥΣ τους εμπλεκομενους του κρατικου μηχανισμου:

1) Θα υποστει τις "συνεπειες". Ποσο μαλλον αν δεν ειναι οχι 99,9% αλλα 100% νομιμος σε ΟΛΑ!
2) Θα σπαταλησει πολυ χρονο, χρημα και ψυχοφαρμακα μεχρι να βγει ακρη.

Πες μου τωρα εσυ για μεγαλα κεφαλια δικηγορικων συλλογων, για τυχον εργολαβους μηχανικους κτλ που θα βαλουν την υπογραφη τους ωστε να καταδικαστουν οι υπαιτιοι ή να ξεκινησουν οι αγωγες. Ειναι στο 100% νομιμοι;
Η μηπως θα υποστουν και αυτοι με τη σειρα τους τις οποιες "συνεπειες".

aris19
14/11/2022, 17:49
Όποιος ξέρει απο Θεσσαλονίκη ΟΛΟΙ οι δρόμοι της πόλης ειναι γυαλί.
Αυτό. Παντού. Ακόμα και κάποιοι δρόμοι που στο μάτι φαίνονται καλοί (χωρίς λακούβες και ρωγμές) γλιστράνε πάρα πολύ, όπως ο δρόμος που οδηγεί μεταξύ Χορτιάτη και Παπανικολάου βγαίνοντας από το Πανόραμα. Όσον αφορά τον περιφερειακό, εγώ χρησιμοποιώ κυρίως το κομμάτι μεταξύ κόμβου προς Καβάλα και Καλαμαριάς και η αλήθεια είναι ότι μόνο ένα σημείο με προβληματίζει πάρα πολύ. Αυτό είναι ο κόμβος που βρίσκεται μεταξύ Παπαγεωργίου και Επταπυργίου (https://goo.gl/maps/vME2rrDrVaxF4Z2p8) για να μπεις στο ρεύμα προς Καλαμαριά (ανατολικά). Σε αυτή την παρατεταμένη καμπή το πίσω μέρος αρχίζει να "παίζει" με το που πλαγιάζω για να στρίψω, χωρίς αυξομειώσεις στο γκάζι (ανοιχτό σε λογικά πλαίσια πάντα) και έχω περάσει από εκεί και με Hypersport S21 και με S22. Tην πρώτη φορά ήμουν σχετικά αρχάριος και χέστηκα πάνω μου, γενικά θέλει πολλή προσοχή όμως. Και μιας που πιάσαμε το θέμα, έχει κάποιος άλλος πρόβλημα σε εκείνο το σημείο;

doctor_john
14/11/2022, 17:57
Να θυμίσω ότι μόλις επέστρεψαν πανηγυρικά οι κλέφτες της siemens που τους είχε δώσει "άσυλο" η γερμανία.
Επίσης ότι ο Γ. Καραϊβάζ εκτελέστηκε για να προστατευθούν πολιτικοί και "επιχειρηματίες".

stefanos
14/11/2022, 19:18
Γιατι πολυ απλα αν καποιος αποφασισει να ξεβρακωσει ΟΛΟΥΣ τους εμπλεκομενους του κρατικου μηχανισμου:

1) Θα υποστει τις "συνεπειες". Ποσο μαλλον αν δεν ειναι οχι 99,9% αλλα 100% νομιμος σε ΟΛΑ!
2) Θα σπαταλησει πολυ χρονο, χρημα και ψυχοφαρμακα μεχρι να βγει ακρη.

Πες μου τωρα εσυ για μεγαλα κεφαλια δικηγορικων συλλογων, για τυχον εργολαβους μηχανικους κτλ που θα βαλουν την υπογραφη τους ωστε να καταδικαστουν οι υπαιτιοι ή να ξεκινησουν οι αγωγες. Ειναι στο 100% νομιμοι;
Η μηπως θα υποστουν και αυτοι με τη σειρα τους τις οποιες "συνεπειες".

Δεν υπάρχει θέμα συνεπειών.
Τα έργα έχουν συγκεκριμένες προδιαγραφές που οι εργολάβοι οφείλουν να ακολουθούν, όπως και οι μελέτες κλπ.
Υπάρχει μηχανισμός ελέγχου και από την μεριά του εργολάβου και από την μεριά του κυρίου του έργου σε μεγάλα έργα και από ανεξάρτητο σύμβουλο που ελέγχει υλικά κλπ ώστε να τηρούνται οι προδιαγραφές.
Από τη στιγμή της παραλαβής του έργου ακολουθεί μια χρονική περίοδος 1-3 χρόνια που ο εργολάβος οφείλει να διορθώσει τυχόν κακοτεχνίες που θα εμφανιστούν.
Πέρα από αυτό το χρονικό διάστημα όλα περνάνε στο φορέα που συντηρεί το έργο.
Και όταν λέω κακοτεχνίες εννοώ βλάβες που δεν οφείλονται σε χρήση βανδαλισμό κλπ αλλά καθαρά για σφάλματα στην κατασκευή.
Οπότε πλην εξαιρέσεων θέμα με συνέπειες δεν υπάρχει.
Το πρόβλημα είναι στην συντήρηση που κανονικά πρέπει να περιλαμβάνει και καθαριότητες και διαχείριση των ομβρίων και κλείσιμο λακκούβες και τέλος αντικατάστασή του κάποια στιγμή.
Εκεί πονάμε γενικά γιατί την συντήρηση την έχει η τοπική αυτοδιοίκηση με τα γνωστά οικονομικά προβλήματα.
Θα πρότεινα στον κόσμο να κάνει παράπονα για ότι στραβό βλέπουμε στις αρμόδιες υπηρεσίες.

ptc
14/11/2022, 19:43
Πλάκα κάνεις έτσι; Όλα τα (επώνυμα) λάστιχα είναι more than μια χαρά, αλλά δεν μπορούν να κάνουν και θαύματα!

Ρε συ Πάνο, γιατί στραβώνετε μερικοί με την απορία μου; Είπαμε είναι δρόμος που τον περνάω καθημερινά. Με ίδιες συνθήκες νερού και αντίστοιχες ταχύτητες έχω περάσει απ το ίδιο σημείο δεκάδες φορές. Δεν είχα ξανά θέμα και τώρα ξαφνικά έχω. Όταν κάνεις το ίδιο πείραμα εκατό φορές και τις 99 έχεις το ίδιο αποτέλεσμα λογικό είναι να αναρωτηθείς τι άλλαξε την εκατοστή.

Επειδή πρόσφατα άλλαξα λάστιχα πήγε αρχικά εκεί το μυαλό μου. Είτε θέμα με την τοποθέτηση, είτε λάθος πίεση,ή χειρότερη πρόσφυση σε σχέση με ό,τι είχα μάθει. Ναι η ταχύτητα είναι μεγάλη αλλά θα συμφωνήσω με τον Pew που επίσης τυχαίνει να περνάει τον δρόμο καθημερινά ότι υπό νορμάλ συνθήκες δεν τίθεται θέμα με τέτοιες ταχύτητες.

Σόρι αλλά το ο δρόμος είναι γυαλί δεν είναι εξήγηση που με καλύπτει γιατί τότε είναι ανεξήγητο που δεν έχω σκοτωθεί μέχρι τώρα. Συμφωνώ ότι καλό θα είναι να πηγαίνω πιο σιγά ώστε να είμαι καλυμμένος και για το έξτρα στραβό που θα τύχει να βρεθεί στο διάβα μου. Αλλά το πήγαινες γρήγορα /ο δρόμος είναι γυαλί -όσο σωστά κι αν είναι, που είναι- δεν εξηγούν από μόνα τους αυτό που έγινε. Είναι σίγουρα παράμετροι που συνεισφέρουν αλλά όχι η αιτία, για το λόγο που εξήγησα.

Άρη το σημείο που λες είναι όντως τραγικό, εκεί όποτε στρίβω πηγαίνω σαν κότα. Όρθιος βασικά.

Pew
14/11/2022, 22:00
Οταν ο εργολαβος και η μαφια του μαζι με ολους τους διοικητικους απο τις ΔΥ βρεθουν στα ζορια, ελα να μου πεις μετα αν τιθεται θεμα συνεπειων που τολμησες και τους χαλασες τη μπιζνα με αγωγες και μηνυσεις!!

nickald
15/11/2022, 08:18
Γνωστο σημειο με πολλους κατοχους οικοπεδων. Επισης αριστερα οπως ανεβαινεις εχει πολλα ανταλλακτικα αυτοκινητων. Μπαινουν οι χεραδες της Νεαπολης - Πολιχνης - Συκεων και κανουν καθημερινα την καταθεση τους σε προφυλακτιρες, φτερα, μασκες, καρτερ και λοιπα αναλωσιμα.

Πρεπει να μπει μια καμερα εκει να πεθανουμε στο γελιο με τα μπλουπερς.

Panos76
15/11/2022, 08:39
Ρε συ Πάνο, γιατί στραβώνετε μερικοί με την απορία μου;

Δε στραβώνω! Στην ουσία λέω τον πόνο μου για τους δρόμους!

Ένα από τα δεκάδες παραδείγματα: Εδώ και μία εβδομάδα έξω από το σπίτι μου, υπάρχει μία λωρίδα λαδιού πολλών δεκάδων μέτρων - άγνωστο από που αρχίζει - και τρέμω όταν θα ρίξει ένα ψιλόβροχο. Που θα πάει όλο αυτό το λάδι; Θα βγει στην επιφάνεια και θα το φάω στη καρκάλα.

PaNick67
15/11/2022, 09:00
Τα έργα έχουν συγκεκριμένες προδιαγραφές που οι εργολάβοι οφείλουν να ακολουθούν, όπως και οι μελέτες κλπ.
Υπάρχει μηχανισμός ελέγχου και από την μεριά του εργολάβου και από την μεριά του κυρίου του έργου σε μεγάλα έργα και από ανεξάρτητο σύμβουλο που ελέγχει υλικά κλπ ώστε να τηρούνται οι προδιαγραφές.
Από τη στιγμή της παραλαβής του έργου ακολουθεί μια χρονική περίοδος 1-3 χρόνια που ο εργολάβος οφείλει να διορθώσει τυχόν κακοτεχνίες που θα εμφανιστούν.
Πέρα από αυτό το χρονικό διάστημα όλα περνάνε στο φορέα που συντηρεί το έργο.
Και όταν λέω κακοτεχνίες εννοώ βλάβες που δεν οφείλονται σε χρήση βανδαλισμό κλπ αλλά καθαρά για σφάλματα στην κατασκευή.
Οπότε πλην εξαιρέσεων θέμα με συνέπειες δεν υπάρχει.
Το πρόβλημα είναι στην συντήρηση που κανονικά πρέπει να περιλαμβάνει και καθαριότητες και διαχείριση των ομβρίων και κλείσιμο λακκούβες και τέλος αντικατάστασή του κάποια στιγμή.
Εκεί πονάμε γενικά γιατί την συντήρηση την έχει η τοπική αυτοδιοίκηση με τα γνωστά οικονομικά προβλήματα.
Θα πρότεινα στον κόσμο να κάνει παράπονα για ότι στραβό βλέπουμε στις αρμόδιες υπηρεσίες.

Αν και δεν αφορα την Θεσσαλονικη αλλα την Αθηνα και τον Κηφισο. Απο τον Ιουλιο εχουν αρχισει και στρωνουν ασφαλτο σε κομματια του Κηφισου. Το κομματια κυριολεκτικα γιατι εχουν αφησει τμηματα 100-200 μετρων με την παλια. Γιατι; Κανεις δεν ξερει.

Το θεμα ειναι οτι τα νεα κομματια πλην του θορυβου ειναι χειροτερα απο τα παλια! Εχουν συνεχεις ανωμαλιες με αποτελεσμα να κραδαζεται συνεχεια το οχημα και να ηρεμει μολις μπει στα παλια ενω ταυτοχρονα αυξανεται ο θορυβος κυλισης!!!!

Ποιος ασχετος, βλακας εστρωσε ετσι τον δρομο; Ποιος πιστευει οτι οταν σε 2 χρονια θα παραδωθει το εργο θα υπαρξει καποιος που δεν θα το παραλαβει γι' αυτον τον λογο; Ειδικα οταν το προγραμμα προβλεπει αλλαγη φωτισμου με led, αλλαγη στηθαιων ασφαλειας, νεα σημανση, μεχρι και παρεμβασεις στις γεφυρες για ασφαλεστερη εισοδο - εξοδο;

Στο θεμα τωρα, εχω να παω Θεσσαλονικη 15+ χρονια αλλα αυτο που θυμαμαι ειναι η αθλια ασφαλτος παντου. Ειδικα στην Γεωργικης Σχολης οταν εβρεχε μπορουσες καλλιστα να δεις την μουρη σου στην ασφαλτο. Για τοσο καθρεφτη μιλαμε!

Ερχομενος απο Αθηνα και μπαινοντας στον Περιφερειακο με βρεγμενο δρομο ηταν εμφανης η αλλαγη στην προσφυση

doctor_john
15/11/2022, 09:11
Δε στραβώνω! Στην ουσία λέω τον πόνο μου για τους δρόμους!

Ένα από τα δεκάδες παραδείγματα: Εδώ και μία εβδομάδα έξω από το σπίτι μου, υπάρχει μία λωρίδα λαδιού πολλών δεκάδων μέτρων - άγνωστο από που αρχίζει - και τρέμω όταν θα ρίξει ένα ψιλόβροχο. Που θα πάει όλο αυτό το λάδι; Θα βγει στην επιφάνεια και θα το φάω στη καρκάλα.

Όσο είναι νωπό μαζεύεται με σόδα, καλαμποκάλευρο, άμμο για γάτες, ταλκ, ότι βρίσκεις φθηνότερο.
Επιβάλλεται σκούπισμα μετά. Γλιστράνε το ίδιο.

Όταν λερώνουμε εμείς είναι εύκολο. Τώρα αν είναι πολλά μέτρα, ίσως με ζεστό πιεστικό αν έχει ο δήμος αλλά θα πρέπει
να κλείσει ο δρόμος κατα την διάρκεια.

Μπορείς να βγάλεις μερικές φωτό και να καλέσεις την υπηρεσία του δήμου σου ζητώντας το email του διευθυντή τους
για να τις στείλεις κ.λπ. Αν είσαι τέρμα ευγενικός και οι φωτό δείχνουν δράματα, έχεις ελπίδες.
Πολύ περισσότερες αν καλούσατε περισσότεροι την πυροσβεστική όταν ήταν φρέσκο..

ΟΚΤΑΝΙΟ
15/11/2022, 10:11
με ΕΝΤΟΝΗ βροχή γράφεις κ ετρεχες με 95 χλμ ????

Θυμαμαι πρν 20 χρονια να γυριζουμε απο Σερρες και εξω απο Θεσσαλονικη προς λαμια πηγαιναμε 180-200ρες
.
.
.
.
.
.
.
εριχνε μπολικο μερο
.
.
.
.
.
.
και το ενα R1 ειχε μπαλωμενο λαστιχο και βαλμενο αναποδα :lol:

Pew
15/11/2022, 10:52
Θυμαμαι πρν 20 χρονια να γυριζουμε απο Σερρες και εξω απο Θεσσαλονικη προς λαμια πηγαιναμε 180-200ρες
.
.
.
.
.
.
.
εριχνε μπολικο μερο
.
.
.
.
.
.
και το ενα R1 ειχε μπαλωμενο λαστιχο και βαλμενο αναποδα :lol:
Μια χαρα!!! Στο Δερβενι 299 κοντερ με 120 πραγματικα, ευκολακι!! hahahahaha

billy84
15/11/2022, 15:54

Αν και με το Kymco πήγαινα με 100-110 χωρίς θέμα και στο βρεγμένο που φορούσε σκουτερολάστιχο Metzeler.

Προφανώς τα SS λάστιχα είναι άλλο επίπεδο δεν το συζητάμε. Αλλά δεν είναι απόλυτο πως έχει να κάνει με ότι έγινε.

Υ.Γ: Το ότι υπάρχουν διόδια εδώ και 2-3 χρόνια σε αυτόν τον ''δρόμο'' και δεν έχουν κατέβει τρακτέρ απο αγανακτισμένους να τα γκρεμίσουν είναι απορίας άξιο ε...:evil:

alexis72
15/11/2022, 20:00
Προφανώς τα SS λάστιχα είναι άλλο επίπεδο δεν το συζητάμε. Αλλά δεν είναι απόλυτο πως έχει να κάνει με ότι έγινε.

Υ.Γ: Το ότι υπάρχουν διόδια εδώ και 2-3 χρόνια σε αυτόν τον ''δρόμο'' και δεν έχουν κατέβει τρακτέρ απο αγανακτισμένους να τα γκρεμίσουν είναι απορίας άξιο ε...:evil:

φίλε billy84 ,η μόνη δικαιολογία ειναι οτι ο κόσμος γενικά θα ελεγα ,
εχει πάθει ΜΑΛΑΚ@ΝΣΗ στον εγκέφαλο ,δεν εξηγείται διαφορετικά ...

doctor_john
15/11/2022, 20:15
Δεν είναι ακριβώς μαλάκυνση, είναι μια σειρά αντιπερισπασμών που εφαρμόζονται για να δημιουργείται χάος και να μην εστιάζεις στο πρόβλημα.
Το διαίρει και βασίλευε σε μια σύγχρονη καταιγιστική απόδοση.

Pew
15/11/2022, 20:40
Δεν είναι ακριβώς μαλάκυνση, είναι μια σειρά αντιπερισπασμών που εφαρμόζονται για να δημιουργείται χάος και να μην εστιάζεις στο πρόβλημα.
Το διαίρει και βασίλευε σε μια σύγχρονη καταιγιστική απόδοση.

Ελα τωρα, ποιοι αντιπερισπαμοι; Ο κοσμος ειναι ηλιθιος και δεν ξερει τι του γινεται. Σαν χωρα παμε κατα διαολου γιατι πολυ απλα η πλειοψηφια ειναι απαιδευτοι και στ'αρχιδιστες.
Οταν ο μεσος ελληναρας δεν νοιαζεται για το ιδιο του το σπιτι θα κατσει νομιζεις ν'ασχοληθει με τα εξω απο αυτο τεκταινομενα; Ειμαστε σοβαροι;
Ο φρεντο να ναι καλα, τα τσιπουρομεζεδαδικα, να σκρολλάρει το facebook/tiktok/instagram smooth στα 120fps και δε γαμεις !!

Δεν τιθεται κανενας αντιπερισπασμος, ο λαος επιλεγει αυτο που του αξιζει. Πριν καποια χρονια εβλεπα Live στο youtube τον Baumgartner να πηδαει απο τη στρατοσφαιρα... ενα φιλαρακι ηρθε απο το σπιτι να ανοιξουμε τη μπυριτσα μας να κανουμε χαβαλε με το "show" της Red Bull. Η υπολοιπη παρεα μας εκραζε που δεν βγηκαμε για καφε 4η φορα μεσα στην εβδομαδα να κοιταμε εξω απο τη βιτρινα το νυφοπαζαρο. Αποβλακωση λεγεται, οχι αντιπερισπασμος.

doctor_john
15/11/2022, 23:42
Μην εστιάζεις στα ζώα, δες πως δημιουργήθηκαν. Ζώα είναι, αν δουν ότι θα "φανε" καλύτερα με άλλο τρόπο θα τους πάρει μιλισεκοντ να αλλάξουν.
Δεν είναι αυτοί το κοινό που ελπίζεις να συμπεριφερθεί σωστά, είναι αυτοί που ελπίζεις ότι θα επιβιώσουν μέχρι να τους επηρεάσεις.

Το θέμα είναι τι "προτυποποιούν" και συμπεριφέρονται έτσι; Ποιον βλέπουν να την βγάζει με αυτή τη συμπεριφορά; "Αυτός" γιατί το καταφέρνει;

Αυτοί που έχουν πραγματικά την δύναμη της επιρροής, δηλαδή αυτοί που δέχονται τις μλκσμνες συμπεριφορές τις αμείβουν, τις επικροτούν κ.λπ.
Αυτοί είναι που λέω ότι είναι ο στόχος των διαρκών "αντιπερισπασμών".

Και μη μου λες ποιοι αντιπερισπασμοί, οτιδήποτε λειτουργεί ενάντια στο κοινό είναι αρκετό και χρήσιμο.
Με την γαμωγρίπη πόσους εξευτελιστικούς νόμους και τροπολογίες πέρασαν; Πόσα δικαιώματα μας αναιρέθηκαν;
Τώρα προσπαθούν για ασυλία των επιστημόνων υγείας, που να ασχοληθούμε όμως, έχουμε την
προπαγάνδα για την αλλαγή κλίματος που όλως τυχαίως καταλήγει στο πορτοφόλι μας!
Δεν ξανά είχαμε κλιματική αλλαγή, δεν έχουμε στοιχεία 500 χρόνια πίσω, αργήσαμε αλλά βρήκαμε τη λύση να επηρεάζουμε το κλίμα. Πολύ έξυπνο!
Μήπως φαντάζεσαι τι κατέγραψαν μόνο τα διόδια την περασμένη εβδομάδα; μπορείς να αξιολογήσεις την πληροφορία;
Ποιός θα ασχοληθεί με τις κραυγές των ανθρώπων που μας λένε παιδιά ο τάδε αγόρασε αποθήκες, τις γεμίζει τρόφιμα και τα αφήνει να σαπίσουν;
Έχουμε και πόλεμο, τελείως τυχαίο και αυτό. Το ότι ο Μπαϊντεν το '99 έλεγε πως οποιαδήποτε αλλαγή στο στατους του νατο θα είναι σαν να προκαλούμε
πόλεμο, δεν πιάνει σήμερα ε;
Δεν έχουμε άλλο καημό παρά το ΔΝΤ (https://www.ot.gr/2022/10/13/diethni/gkeorgkieva-dnt-oi-ipa-prepei-na-epikentrothoun-sti-sygkratisi-tou-plithorismou/)να πάρει τον έλεγχο της Ουκρανίας. Και ποιος έχει τον έλεγχο του; το FED. Tι; είναι ιδιωτική επιχείρηση; άχου ε, τι να κάνουμε τώρα είναι από παλιά.. έτσι είναι ο καπιταλισμός, ελεύθερη αγορά να σκοτώνουμε
όποιον νομοθετεί εναντίον μας. Τι ασχολείσαι εδώ οι τούρκοι θέλουν πόλεμο :D
Όταν πήγαινε κάθε μήνα σε συναντήσεις και λέγαμε παρακαλεί για διάφορα ήταν εφιαλτικά σενάρια και που να ασχοληθούμε τώρα που θα μείνουμε από χαρτί στο μπάνιο.

το κόβω, νομίζω κατάλαβες τι εννοώ.

karellen
16/11/2022, 07:55
Κύριοι το θέμα μας είναι το συμβάν του ptc,απλά και μόνο.
Οι υπόλοιπες αναλύσεις δεν έχουν θέση εδώ.

Την καλημέρα μου.

telegonos
16/11/2022, 18:48
κατάλαβες τι εννοώ.

Υπάρχει κάποια μορφή ευφυίας, βιολογική, τεχνητή, εξωγήινη ή ότι άλλο, που να το έχει καταφέρει έστω μια φορά αυτό;

panavour
17/11/2022, 15:56
Υπάρχει κάποια μορφή ευφυίας, βιολογική, τεχνητή, εξωγήινη ή ότι άλλο, που να το έχει καταφέρει έστω μια φορά αυτό;

Εγώ

ptc
30/11/2022, 19:50
Σήμερα στο ίδιο σημείο είχε χτυπήσει νταλίκα με ένα yaris και είχε διπλώσει, κλείνοντας τις δύο απ τις τρεις λωρίδες. Ο οδηγός ήταν αιμόφυρτος κάτω όταν πέρασα. :(