PDA

View Full Version : Μεταβίβαση μηχανής μέσω gov.gr

gimli
06/12/2022, 21:08
Έχει δοκιμάσει κανείς να μεταβιβάσει μηχανή μέσω του gov.gr;

Εδώ (https://www.gov.gr/ipiresies/polites-kai-kathemerinoteta/metakineseis/metabibase-okhematos-idiotikes-khreses-ikh) η διαδικάσία, δείχνει απλή, αλλά το θέμα είναι λειτουργεί το σύστημα χωρίς προβλήματα;

Road Pirat
07/12/2022, 07:37
Σε αμάξι πριν ένα μήνα λειτούργησε καλά και έγινε η μεταβίβαση γρήγορα

gimli
07/12/2022, 09:06
Μετά για να πάρεις την κανονική άδεια πρέπει να πας στο μηχανολογικό ή γίνεται η διαδικασία και από ΚΕΠ;

Road Pirat
08/12/2022, 07:11
Εγώ πούλησα αμάξι, αλλά αν θυμάμαι καλά μου είπε ο αγοραστής ότι μετά από ένα μήνα βγαίνει η κανονική άδεια και πας την παίρνεις από το υπουργείο, δεν θυμάμαι να έχει άλλη διαδικασία

geagelak
09/12/2022, 08:58
Απλή και εύκολη διαδικασία αρκεί τα οι δύο συμβαλλόμενοι να είναι εξοικειωμένοι με ηλεκτρονικές διαδικασίες.
Εγώ πούλησα τη μοτοσυκλέτα μου από την άνεση του γραφείου μου σε 15 λεπτά.
Επιβεβαιώνω ότι ο αγοραστής πρέπει να πάει στο δηλωμένο στην μεταβίβαση μηχανολογικό για να πάρει την καιρνούρια άδεια.

gimli
09/12/2022, 11:19
Τελικά έκανα χθες την αγορά και πραγματικά η διαδικασία είναι εύκολη και χρειάζεται 15 λεπτά το πολύ...
Για ΚΕΠ δεν θα ψαχτώ γιατί η διεύθυνση μεταφορών με βολεύει αρκετά...

ptc
13/05/2024, 15:36
Μπορεί κάποιος να περιγράψει τη διαδικασία επιγραμματικά; Τι κάνει το κάθε μέρος της συναλλαγής;

telegonos
13/05/2024, 16:03
Έχει δοκιμάσει κανείς να μεταβιβάσει μηχανή μέσω του gov.gr;

Εδώ (https://www.gov.gr/ipiresies/polites-kai-kathemerinoteta/metakineseis/metabibase-okhematos-idiotikes-khreses-ikh) η διαδικάσία, δείχνει απλή, αλλά το θέμα είναι λειτουργεί το σύστημα χωρίς προβλήματα;

ΕΔΙΤ: Ωπα απαντάω σε παλιό ποστ, δεν πειράζει ομως, ας υπάρχει σαν αναφορά καλής λειτουργίας

Το έκανα εγώ την Παρασκευή που μας πέρασε. Μια χαρά όλα, σε 20 λεπτά, είχαμε ξεμπερδέψει, και ο αγοραστής έφυγε με το δίτροχο κύριος.

Ούτε πωλητής, ούτε αγοραστής είχαν επικαιροποιημένα στοιχεία επικοινωνίας στο ταξιςνετ, το κάναμε κι αυτό στην διαδικασία γιατί το ζητάει, και έτσι μας πήρε 20 λεπτά, αλλιώς θα μας είχε πάρει 10. Η πληρωμή του τέλους μεταβίβασης έγινε κι αυτή στην διαδικασία μέσω web banking.

Taz
13/05/2024, 16:21
Συμφωνώ απόλυτα. Έκανα την διαδικασία το Σάββατο.
Ο αγοραστής πήγε σήμερα στο Σταυρό Αγίας Παρασκευής και του είπαν να πάει σε 3-4 ημέρες να παραλάβει την καινούρια. Όσοι δεν είχαν κάνει την διαδικασία ηλεκτρονικά (γινόταν χαμός, μου είπε για περίπου 100 άτομα) τους έδιωξαν λόγω έλλειψης προσωπικού

telegonos
13/05/2024, 16:26
Μπορεί κάποιος να περιγράψει τη διαδικασία επιγραμματικά; Τι κάνει το κάθε μέρος της συναλλαγής;

Ο πωλητής μπαίνει με τα στοιχεία του και δηλώνει πώληση οχήματος στο τάδε ΑΦΜ του αγοραστή.

Ο αγοραστής μπαίνει με τα στοιχεία του και δηλώνει ότι αποδέχεται την πρόταση του πωλητή.

Στην συνέχεια ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ προχωράνε την διαδικασία, μέχρι το σημείο που οριστικοποιουν την αιτηση μεταβιβασης.

Μέσα στην διαδικασία, πληρώνεται το τέλος μεταβίβασης με κωδικό πληρωμής RFχχχχχχχχ, και επιπλέον, αν οποιοσδήποτες από τους δύο, δεν έχει κάνει επικαιροποίηση των στοιχείων επικοινωνίας του στο taxisnet , του ζητείται να το κάνει, αλλιώς δεν προχωράει στην μεταβίβαση. Ουσιαστικά για την επικαιροποίηση, σου στέλνει ένα κωδικό με sms στο κινητό που δηλώνεις, και ενα link με μηνυμα εμαιλ, τον κωδικό τον γράφεις στην σελίδα επικαιροποιησης, το λινκ το πατας, ενώ στο τέλος θέλει να διαλέξεις και μια τράπεζα στην οποία έχεις λογαριασμό, για να στείλει κι αυτή επικαιροποίηση (αυτο ειδικά είναι τελείως αυτόματο, απλά διαλέγεις την τράπεζα).

Πέραν αυτών των δυο, είναι τόσο ''σε παίρνει από το χεράκι'' η διαδικασια, που δεν χρειάζεται ιδιαίτερη περιγραφή, θα τα βρεις εύκολα όλα.

2stroker
15/05/2024, 15:04
Και αφου γινουν ολα τα παραπανω εχεις περιθωριο ενα μηνα να πας στο υπουργειο μαζι με την παλια αδεια υπογεγραμενη απο πωλητη και αγοραστη να την καταθεσεις και μεσα σε μερικες ωρες εκδιδεται η νεα στο ονομα σου και την παραλαμβανεις.

ptc
15/05/2024, 20:47
Πέραν αυτών των δυο, είναι τόσο ''σε παίρνει από το χεράκι'' η διαδικασια, που δεν χρειάζεται ιδιαίτερη περιγραφή, θα τα βρεις εύκολα όλα.

Οπως τα ειπες. :beer:

Rad
09/10/2024, 19:52
Καλησπέρα σε όλους .

Και πως γίνεται η διαδικασία πληρωμής ; Είμαι ο αγοραστης στην προκειμένη περίπτωση,
υπάρχει κάποια προστασία για εμένα που θα στείλω τα χρήματα σε λογαριασμό του πωλητή.

Ευχαριστω εκ των προτερων

ptc
09/10/2024, 20:14
Καλησπέρα σε όλους .

Και πως γίνεται η διαδικασία πληρωμής ; Είμαι ο αγοραστης στην προκειμένη περίπτωση,
υπάρχει κάποια προστασία για εμένα που θα στείλω τα χρήματα σε λογαριασμό του πωλητή.

Ευχαριστω εκ των προτερων

Στην περιπτωση μου (δις) αυτο που καναμε ειναι να γινει πρωτα η μεταβιβαση ηλεκτρονικα και αμεσως μετα η καταθεση. Θεωρητικα ο πωλητης εχει την καλυψη οτι η μηχανη ειναι στην κατοχη του (ως υλικο) οποτε αν δε δει το κασερι απλα δεν τη παραδιδει. Ο αγοραστης εχει την καλυψη οτι εχει γινει η μεταβιβαση. Φυσικα προϋποθεση ειναι μια στοιχειωδης εμπιστοσυνη και απο τα δυο μερη. Κοινως αν δε σου κολλαει κατι με τον πωλητη καλυτερα διαλεξε μια αλλη μεθοδο.

Rad
09/10/2024, 21:15
Σωστα, ευχαριστω για την αμεση απαντηση.

Rad
11/10/2024, 12:09
Για την ηλεκτρονική μεταβίβαση , σε κάποιο σημείο αναφέρει.
“Ύηρεσια που θέλω να εξυπηρετηθώ “ τι επιλέγει ο πωλητής και ο αγοραστείς αντίστοιχα ?

Sorath
11/10/2024, 12:26
Απο ποιό υπουργείο θέλεις να πάς να πάρεις την άδεια. Ότι σε βολεύει.

Ο πωλητής δεν χρειάζεται να πάει κάπου.