View Full Version : Scooter με monoshock
Από όσο έχω ψάξει λίγα σκούτερ έχουν μονό αμορτισέρ και από αυτά μόνο το honda x-adv είναι για τις ελληνικές λακούβες.
Υπάρχει κάποια ένδειξη στην αγορά ότι σύντομα θα βγάλουν και άλλες τέτοια σκούτερ και ακόμη καλύτερα με μικρά και οικονομικά μοτέρ ώστε να είναι και εύκολη η αγορά τους αλλά και η συντήρηση τους ;
Το χ-adv κοστίζει 16+ χιλιάρικα....:cry::lol: άρα ανέκδοτο από μόνο του.
Έχεις δει πόσο έχουν πάει τα 150άρια κυβικά ασχέτως μάρκας, τα απλά;
όταν λέμε μικρό οικονομικό μοτέρ, πάντα είναι και τα περιφερειακά τους ανάλογα....όποτε η απάντηση στην ερώτησή σου, είναι όχι δεν πρόκειται ποτέ να γίνει κάτι τέτοιο.
Μόνο η γιαμαχα είχε βγάλει παλιά το xenter, άλλος κανένας νομίζω.
Nikospiaggio
23/12/2022, 07:01
Ειναι και το kymco krv 160 αλλα οχι ελλαδα ακομη
Και το Yamaha Majesty S που σταμάτησε το 2016 είχε επίσης monoshock απ ότι θυμάμαι. Σε καινούριο δεν βλέπω κάτι άλλο.
doctoras
23/12/2022, 07:34
https://sym.gr/model/drg160/
karellen
23/12/2022, 08:22
Τι ρόλο παίζει αν έχουν μονό ή διπλό πίσω αμορτισέρ?
doctor_john
23/12/2022, 08:32
Από όσο έχω ψάξει λίγα σκούτερ έχουν μονό αμορτισέρ και από αυτά μόνο το honda x-adv είναι για τις ελληνικές λακούβες.
Υπάρχει κάποια ένδειξη στην αγορά ότι σύντομα θα βγάλουν και άλλες τέτοια σκούτερ και ακόμη καλύτερα με μικρά και οικονομικά μοτέρ ώστε να είναι και εύκολη η αγορά τους αλλά και η συντήρηση τους ;
Καλύτερα πες τι ακριβώς θέλεις να κάνεις με το scooter και τις διαδρομές που θα κινείσαι.
Έτσι στον αέρα είναι σαν να στήνεται ένα άτσαλο advertorial και δεν έχεις χρήσιμες απαντήσεις για τις ανάγκες σου.
Kickstart
23/12/2022, 08:45
Τι ρόλο παίζει αν έχουν μονό ή διπλό πίσω αμορτισέρ?
440195
karellen
23/12/2022, 08:57
:D :D
Προσυπογράφω τη δήλωση του kickstart :D
(για εμένα που έχω θέμα με τη μέση + αυχενικό + οστεόφυτα, κλπ)
Dimmanoukas
24/12/2022, 13:28
Κάποια στιγμή στο 2023 θα κυκλοφορήσει και το Peugeot xp 400 και μάλιστα με 17αρι μπροστά!
Τώρα το πόσο θα κοστίσει?
Εν αναμονή λοιπόν
Αυτό ακριβώς. Μετακίνηση κυρίως εντός και γύρω από πόλη αλλά το θέμα του monoshock είναι οι αναρτήσεις γιατί τα διπλά πονάνε απίστευτα.
Μικρό εννοώ 300( με 400) κ.εκ. που κάνει τα πάντα ώστε να είναι και οικονομικό σε όλα του αλλά όχι σε μέγεθος. Μην είναι δηλαδή σαν το sym μου αναφέρθηκε.
Σχεδόν όλες οι μηχανές ακόμη και 125 ή 300 κ.εκ. αν δεν έχουν φουλ σφιχτές αναρτήσεις είναι κατά πολύ καλύτερες στο πώς νιώθει το σώμα στις λακούβες σε σχέση με οποιαδήποτε πανάκριβο σκούτερ όσο και να κοστίζει...
karellen
24/12/2022, 19:27
Κάπου έχεις μπερδευτεί λίγο.
Το πρόβλημα καταπόνησης που αντιμετωπίζεις στο σκούτερ δεν έχει να κάνει αν είναι με μονό ή διπλό αμορτισέρ αλλά με αυτή καθεαυτή τη σχεδίαση της ανάρτησης,τα σκούτερ λόγω κατασκευής δεν μπορούν να έχουν μεγάλη διαδρομή στο αμορτισέρ,το πλαίσιο απέχει ελάχιστα από τη ρόδα,οπότε το κοπάνημα θεωρείται δεδομένο.
Το δε X-Adv που αναφέρεις στο παράδειγμα είναι σχεδιασμένο για πιο ον-οφ καταστάσεις γι αυτό το αμορτισέρ του έχει μεγαλύτερη διαδρομή.
Κάπου έχεις μπερδευτεί λίγο.
Το πρόβλημα καταπόνησης που αντιμετωπίζεις στο σκούτερ δεν έχει να κάνει αν είναι με μονό ή διπλό αμορτισέρ αλλά με αυτή καθεαυτή τη σχεδίαση της ανάρτησης,τα σκούτερ λόγω κατασκευής δεν μπορούν να έχουν μεγάλη διαδρομή στο αμορτισέρ,το πλαίσιο απέχει ελάχιστα από τη ρόδα,οπότε το κοπάνημα θεωρείται δεδομένο.
Το δε X-Adv που αναφέρεις στο παράδειγμα είναι σχεδιασμένο για πιο ον-οφ καταστάσεις γι αυτό το αμορτισέρ του έχει μεγαλύτερη διαδρομή.
Το 350 adv της honda δηλαδή με διπλό αμορτισέρ δεν είναι απλά λιγάκι καλύτερο από τα υπόλοιπα σκούτερ σε αυτό το κομμάτι απλά και μόνο για τα καλύτερα αμορτισέρ ενώ το x adv λόγω monoshock είναι κλάσης ανώτερο;;; Αμφότερα δεν έχουν μεγαλύτερη απόσταση?
( Δεν γνωρίζω για αυτό και ρωτάω)
basilis_k6
24/12/2022, 20:02
Το 350 adv της honda δηλαδή με διπλό αμορτισέρ δεν είναι απλά λιγάκι καλύτερο από τα υπόλοιπα σκούτερ σε αυτό το κομμάτι απλά και μόνο για τα καλύτερα αμορτισέρ ενώ το x adv λόγω monoshock είναι κλάσης ανώτερο;;; Αμφότερα δεν έχουν μεγαλύτερη απόσταση?
( Δεν γνωρίζω για αυτό και ρωτάω)
η μεγαλυτερη διαδρομη του adv το κάνει αρκετα πιο ανετο απο τα κοινα σκουτερ. οχι κατι φοβερο ουτε κοντα σε μοτοσυκλετα ον οφ. το xadv δεν ειναι καν σκουτερ. εχει μεταδοση με αλυσιδα και το βαρος ειναι ολο στο κεντρο. δεν θελει σφιχτη αναρτηση πισω και εχει και χωρο για μπολικη διαδρομη. βασικα ειναι τελειως διαφορετικο "σκουτερ", πιο κοντα σε μοτοσυκλετα.
Λογικά ότι ισχύει για adv ισχύει και για για dtx 360 kymco. Όμως αυτό του x- adv δεν μπορεί να γίνει και σε μικρότερα κυβικά ;
Αν μιλάμε για το adv350 και όχι για το xadv 750, δεν είναι καν τόσο άνετο, κοπανάει αρκετά. Το νέο Beverly πχ είναι πιο άνετο σε αναρτήσεις.
Αν μιλάμε για το adv350 και όχι για το xadv 750, δεν είναι καν τόσο άνετο, κοπανάει αρκετά. Το νέο Beverly πχ είναι πιο άνετο σε αναρτήσεις.
Ναι για αυτό ρώτησα γιατί για το x adv γνωρίζω.
Από ότι κατάλαβα όμως άνεση x adv σε μικρά κυβικά με καλή τιμή δύσκολα να βγει . Μακάρι οι φίλοι μας οι Κινέζοι να αλλάξουν γνώμη......
Αν θυμάμαι καλά τώρα έχεις το Voge 300ds; Δεν είσαι ικανοποιημένος; Γιατί στο θέμα άνεσης ανάρτησης, δύσκολα θα βρεις κάτι σε σκούτερ. Το πιο άνετο αυτή τη στιγμή έως 300cc μάλλον είναι το beverly (εξαιρώ τα monoshock τύπου drg160 τα οποία δεν έχω δει καν από κοντά)
Αν θυμάμαι καλά τώρα έχεις το Voge 300ds; Δεν είσαι ικανοποιημένος; Γιατί στο θέμα άνεσης ανάρτησης, δύσκολα θα βρεις κάτι σε σκούτερ. Το πιο άνετο αυτή τη στιγμή έως 300cc μάλλον είναι το beverly (εξαιρώ τα monoshock τύπου drg160 τα οποία δεν έχω δει καν από κοντά)
Σωστά . Είμαι φουλ ικανοποιημένος από όλο το πακέτο , το μόνο που με ενοχλεί είναι ότι έχει ταχύτητες ( χαχα). Επίσης ρωτώ πληροφορίες για το έμμεσο μελλον
Σήμερα χάζευα στο φανάρι και πρόσεξα δίπλα μου ένα σκούτερ με monoshock. Yamaha Xenter 150 - δεν το είχα υπόψιν μου ως μοντέλο. Λίγο παλιότερο βέβαια, αλλά θυμήθηκα αυτό το νήμα.
Και εκτός του xenter υπάρχει και το majesty s 125 (2014) που είχε monoshock. Απλώς δεν υπάρχει κάτι σε καινούριο δυστυχώς.
Nostradamus
11/03/2023, 11:07
Επειδή αναφέρθηκε. Το dtx360 της Kymco, έχει και αυτό ιδιαίτερα σκληρές αναρτήσεις.
Lioulios
11/03/2023, 11:11
Οποιος θελει και μπορει , ας οδηγησει το καινουριο sym joyride 300 .
Ειμαι κατοχος και οι αναρτησεις ειναι σε πολυ καλυτερο επιπεδο απο οτι περιμενα .
(Εχω και γω μεση)
strokt up
11/03/2023, 11:32
Όλα τα burgman της suzuki νομίζω έχουν επίσης monoshock εκτός τα μικρά 125+200