PDA

View Full Version : Ακομα ενα θεμα με αναζητηση μοτοσακο!

renos.xart
03/01/2023, 14:09
Καλησπερα και καλη χρονια σε ολες και ολους, με πολλες βολτες και παντα ορθιοι.

Ειμαι και εγω ενας ακομα αναποφασιστος υποψηφιος αγοραστης μοτο. Θα ηθελα λοιπον τη βοηθεια σας ως προς τις επιλογες που μπορω να τσεκαρω μηπως και βρω τι μου αρεσει.

Τα κριτήρια:
Μπατζετ 3000€ μαξιμουμ
Cc: 300 - 750
Καταναλωση: SOS θελω να καιει λιγοτερα απο 5,5l/100 ωστε να ειναι σοφή αγορα για να αντικαταστησει το αμαξι ως μεσο καθημερινής μετακινησης στη δουλεια.
Δεν με απασχολει η ανεση αλλα με ενδιαφερει να χωραω πανω στη μηχανη. Ειμαι 1.90 και 100 κιλα.
Δεν ενδιαφερομαι για σκουτερ και παπια.
Εχω μια σχετικη εμπειρια απο μηχανες, δεν θα ειναι η πρωτη μου δλδ.
Βρισκομαι στην Παρο και εργαζομαι σεζον, που σημαινει οτι οσο πιο αξιόπιστο το μοτο τοσο πιο ευκολη θα γινει η ζωη μου.

Σας ευχαριστώ πολύ ηδη για ολες τις απαντησεις σας και θα ειμαι παρων για εξτρα διευκρινησεις.

katsar
03/01/2023, 14:34
Καλησπέρα.
Κάποιο enduro στυλ θα έλεγα, ΧΤ 600/660 π.χ .
Νομίζω πληρεί τις προυποθέσεις ,ύψος σου,οικονομία,νησί,δεν με νοιάζει η άνεση :lol:

CorpseAlive
03/01/2023, 21:17

Ειμαι και εγω ενας ακομα αναποφασιστος υποψηφιος αγοραστης μοτο. Θα ηθελα λοιπον τη βοηθεια σας ως προς τις επιλογες που μπορω να τσεκαρω μηπως και βρω τι μου αρεσει.

Τα κριτήρια:
Μπατζετ 3000€ μαξιμουμ
Καταναλωση: SOS θελω να καιει λιγοτερα απο 5,5l/100 ωστε να ειναι σοφή αγορα για να αντικαταστησει το αμαξι ως μεσο καθημερινής μετακινησης στη δουλεια.
Δεν με απασχολει η ανεση αλλα με ενδιαφερει να χωραω πανω στη μηχανη. Ειμαι 1.90 και 100 κιλα.
Βρισκομαι στην Παρο και εργαζομαι σεζον, που σημαινει οτι οσο πιο αξιόπιστο το μοτο τοσο πιο ευκολη θα γινει η ζωη μου.

Σας ευχαριστώ πολύ ηδη για ολες τις απαντησεις σας και θα ειμαι παρων για εξτρα διευκρινησεις.

Αν μιλάμε για επαρχία και κίνηση σε επαρχιακούς δρόμους απόλυτα , κοιτάς κάτι Ιαπωνικό , κοιτάς 10+ χρόνια παλαιότητας και κοιτάς σε On/off για την άνεση.
Παραδείγματα.
Vstrom 650 (όσο πιο νέο τόσο καλύτερα)
Transalp 700
και προφανώς τα XT που έχουν ήδη αναφερθεί.
Όλα τα παραπάνω σε επαρχιακούς δρόμους που έχεις συνήθως μέτριες ταχύτητες και χαμηλές στροφές δεν καίνε πάνω από 5 αν είναι σωστά συντηρημένα και δεν τα κυνηγάς.
Αν μιλάμε για επιστροφή σε αθήνα και θες να κυνηγήσεις τα νούμερα της κατανάλωσης εκ των όσων γνωρίζω σε αυτό το Budget (σε μη κινέζικο) δεν θα βρεις.

.
Μετά σε άλλα Budget( αν δεν πηγαίναμε προς τα επάνω δεν θα είμασταν Moto.gr)
Θα πρότεινα το Versys 300 και το Cb500x.
Και μετά για πολύ πάνω από το Budget σου το NC που για εμένα είναι ίσως από τα πιο ισορροπημένα μηχανάκια εκεί έξω.

renos.xart
03/01/2023, 21:33
Αυτη τη στιγμη που μιλαμε η πιο γρηγορη και ευκολη προταση που μπορω να ελέγξω ειναι ενα BMW xcountry 650. Ειναι μηχανακι που το βλεπω καθε μερα και εχω μια γνωριμια με τον κατοχο. Επισης ειναι μεσα στο μπατζετ μου. Αλλα δεν με ενθουσιαζει σαν μοτο, πιθανον γιατι δεν το ξερω.

Nomand
03/01/2023, 21:48
Αυτη τη στιγμη που μιλαμε η πιο γρηγορη και ευκολη προταση που μπορω να ελέγξω ειναι ενα BMW xcountry 650. Ειναι μηχανακι που το βλεπω καθε μερα και εχω μια γνωριμια με τον κατοχο. Επισης ειναι μεσα στο μπατζετ μου. Αλλα δεν με ενθουσιαζει σαν μοτο, πιθανον γιατι δεν το ξερω.

Εκτός από τον γνωστό σου δεν νομίζω να το έχει πάρει άλλος αυτό το μηχανάκι σε όλη την επικράτεια

renos.xart
03/01/2023, 22:10
Εκτός από τον γνωστό σου δεν νομίζω να το έχει πάρει άλλος αυτό το μηχανάκι σε όλη την επικράτεια

Δεν εχεις και αδικο.
Κατι σαν το street triple 675 θα καλυπτε τα κριτηρια μου ως προς την καταναλωση?

Lioulios
03/01/2023, 23:05
Oχι

Nomand
03/01/2023, 23:29
Εκτός από την κατανάλωση 2 μέτρα που είσαι και 100 κιλά δεν νομίζω ότι χώρας σε αυτή τη μηχανή ούτε ο μισός

kostaskk
04/01/2023, 00:32
Το 675 τόσο θα καίει. μπορεί και ποιο λιγο στα 4 η 4,5 η 5 λίτρα,. Αν το πας σιγά.
μπορεί και 6-7 αν το πας τέρμα.

έχει το 80%+ τις μέγιστης ροπής του από τις 3000rpm. Θα πηγαίνεις με 6η παντού και θα τραβάει η 6η ακόμα και από τα 40-50km/h χωρίς πρόβλημα, πόσο να κάψει? Δεν είναι πχ fazer600 που θέλει 10.000 rpm για να τραβήξει και να θέλει συνεχές κατεβάσματα για να μην σκορτσαρει η να μπορεί να ανέβει μια ανηφόρα.

Αλλά αφού λες για Πάρο καλητερα on-off, gs,xt,fmx η κάτι μέχρι 300-500 κυβικά μονοκυλινδρο- δικυλινδρο για να κάει ποιο λιγο και να είναι ελαφρύ. Ίσως μεταχειρισμένο κινεζικό σε αυτά τα κυβικά η πολύ παλιότερο ιαπωνέζικο ψιλοφτερο, kle,klr250, crf300, ax250 η ότι άλλο παρόμοιο, cbf250 ισως..

phovos
04/01/2023, 06:25
Έχεις κοιτάξει για bmw f650gs; Λογικά θα έχεις λίγο αυξημένο κόστος συντήρησης αλλά είναι αξιόπιστες και οικονομικές σε κατανάλωση, θα χωράς άνετα, έχει abs και θα μπορείς να κάνεις και βόλτες σε καμία παραλία το καλοκαίρι.

skritikos
04/01/2023, 11:12

Τα κριτήρια:
Μπατζετ 3000€ μαξιμουμ

Σε νοιώθω με την εργασία σεζόν και ξέρω πόσο δύσκολα μπορεί να είναι για πολλά πράγματα.

Διαβάζοντας όμως δεν μπορώ παρά να προτείνω και ένα ελαφρώς used Voge 300DS (γύρω στα 3500 ευρώ) Ή ακόμη new με περίπου 4100 ευρώ.

300 κυβικά, δυνατό για αυτό που είναι, καινούργιο, αξιόπιστο και οικονομικό. Είναι κρίμα να πάρεις κάτι 10-15-20 ετών με τα χρήματα που με κόπο μαζεύεις όταν σε καλύπτουν και τα 300cc όπως αναφέρεις και ζεις και σε νησί.
Θα πηγαίνεις παντού χωρίς κανένα πρόβλημα (εντάξει δεν θα κάνεις motocross ή enduro) και θα έχεις κάτι ασφαλές και σύγχρονο.

renos.xart
13/01/2023, 14:58
Καλησπερα ξανα. Να παραθεσω καποιες νεες λεπτομέρειες στο ερωτημα μου που το αλλαζουν ριζικα τελικα. Μετα απο τις ομορφες εξελίξεις των Χριστουγέννων, το σκεφτηκα ξανα και λεω δγμτ θα παρω μηχανακι που μου αρεσει ασχετως καταναλωσης κτλ.

Οπότε: Δεν αλλαξε το μπατζετ, αλλαξε ομως το γουστο μου.

Aprilia Falco
Aprilia Mana
Aprilia Shiver
Triumph Street Triple 675
Triumph Sprint St 1050

Οποιος καλος ανθρωπος εχει καποια αποψη θα χαρω πολυ να την ακουσω. Δεχομαι και αλλες προτασεις εννοείται

panavour
13/01/2023, 15:10
Με 3 χιλιάρικα απ' αυτά που αναφέρεις μόνο χρεπια θα βρεις, ακόμη περισσότερο απ' ότι πραγματικά μπορούν να είναι,άσε πού θα σου καίνε τον αμπακο και σίγουρα δεν κάνουν για νησί.Ειναι σαν να έχεις άλογο κούρσας,και να το ζευεις σε άροτρο.Νομιζω ένα μετχ.300αρακι adv,η με υπέρβαση του μπάτζετ καινούργιο,(για ναχεις και την εγγύηση)θα πήγαινε καλύτερα στο νησί.Οτι και να πάρεις οδήγησε το,αν μπορείς.

telegonos
13/01/2023, 16:14
Δεν εχεις και αδικο.
Κατι σαν το street triple 675 θα καλυπτε τα κριτηρια μου ως προς την καταναλωση?

Πρώην κάτοχος.

Υπό την προυπόθεση να το πηγαίνεις ήρεμα, πολύ ήρεμα, ναι. Πορεία στην Εθνική οδό, με σταθερό γκάζι στα 120-140 χωρίς επιταχύνσεις-επιβραδύνσεις έβλεπα στιγμιαία κατανάλωση μονίμως κάτω από 5.

Σιγά μην πάρεις τέτοιο μοτέρ όμως και το πηγαίνεις ήρεμα, πολύ ήρεμα.

Πρακτικά όχι λοιπόν, εξαρτάται και τι διαδρομές θέλεις να κάνεις. Σε αστικό περιβάλλον, μόνο με πολλλλυυυυυυ εγκράτεια θα πας σε τόσο χαμηλή τιμή.

DoctoR_k6
13/01/2023, 16:39
Με αυτο το μπατζετ ξεχνας street triple (τα αλλα 4 ουτε να μου τα χαριζανε).
Εκτος κ αν βρεις κανα ρεταλι.

Bowleno
13/01/2023, 18:28
Καλησπερα ξανα. Να παραθεσω καποιες νεες λεπτομέρειες στο ερωτημα μου που το αλλαζουν ριζικα τελικα. Μετα απο τις ομορφες εξελίξεις των Χριστουγέννων, το σκεφτηκα ξανα και λεω δγμτ θα παρω μηχανακι που μου αρεσει ασχετως καταναλωσης κτλ.

Aprilia Falco
Aprilia Mana
Aprilia Shiver
Triumph Sprint St 1050

Οποιος καλος ανθρωπος εχει καποια αποψη θα χαρω πολυ να την ακουσω. Δεχομαι και αλλες προτασεις εννοείται

Με αυτο το μπατζετ ξεχνας street triple (τα αλλα 4 ουτε να μου τα χαριζανε).
Εκτος κ αν βρεις κανα ρεταλι.

Το οποίο, φυσικά, θα είναι βαρέλι δίχως πάτο.....
Θα καταλήξει να έχει μηχανή ακίνητη διότι δεν θα έχει να την φτιάχνει. Αλλά τουλάχιστον θα εχει μηχανή :cry:
Στα θετικά, δεν θα έχει και καθόλου κατανάλωση, ακίνητη αφού :lol:

Ρε παλικάρι.....βάλε μυαλό. Αυτό σου λέμε ευγενικά όλοι εδώ....:wave2:

Nomand
13/01/2023, 18:44
Θα πάρεις 1000αρι street για να κυκλοφορείς στους δρόμους
Της Πάρου που επειδή την έχω γυρίσει πολλές φορές είναι για κλάματα τουλάχιστον. Ειδικά καλοκαίρι αμφιβάλλω εάν θα προλαβαίνουν τα βεντιλατερ να σβήσουν για λίγο, και τα πέντε που έγραψες μπορεί να είναι όμορφα στα μάτια σου αλλά από μεταπώληση ούτε για αστείο , εδώ φίλος άριστο trilpe R και ένα χρόνο δεν μπορούσε να το δώσει και μετά το έδωσε σε έμπορο κοψοχρονια για ανταλλαγή

renos.xart
13/01/2023, 18:51
Ρε παλικάρι.....βάλε μυαλό. Αυτό σου λέμε ευγενικά όλοι εδώ....:wave2:

Καταλαβαινω απολυτα και προσπαθω να βαλω μυαλο αλλα λεφτα δεν θελω να δωσω παραπανω για κατι που δε θα φυγει απο το νησι ξανα και δεν θα ξαναπουληθει, απο την αλλη ομως δεν ψηνομαι για 300αρι καθως δεν μου αρεσει κανενα.

Acacius
13/01/2023, 19:19
Πρώτα πρέπει να αποφασίσεις αν θέλεις να κάνεις τη δουλειά σου ή την καύλα σου. Καθημερινή μηχανή που να γουστάρεις κιόλας γίνεται πιο εύκολα από το να έχεις μηχανή για την καύλα σου που να κάνει και για καθημερινή.

Επειδή μιλάς για αντικατάσταση αυτοκινήτου, έχεις κάτσει να υπολογίσεις πόσο κάνουν σέρβις, ελαστικά και αναλώσιμα;

alexis72
13/01/2023, 19:20
Καταλαβαινω απολυτα και προσπαθω να βαλω μυαλο αλλα λεφτα δεν θελω να δωσω παραπανω για κατι που δε θα φυγει απο το νησι ξανα και δεν θα ξαναπουληθει, απο την αλλη ομως δεν ψηνομαι για 300αρι καθως δεν μου αρεσει κανενα.

για νησί νομίζω ειναι οτι πρέπει ,παίρνεις κ ρέστα απο τα 3.000 ευρω που διαθέτεις κ ειναι σχετικά κοντά στο νησί σου ,πας στην κώ το βλέπεις το οδηγείς κ αν σου αρέσει το παίρνεις ,απλά τα πράγματα...οικονομικό σε συντήρηση κ καύσιμα ,εχει και abs μια χαρά αγορά ειναι
(το εχει ενας γείτονας κ ειναι πανέμορφο απο κοντά)
https://www.car.gr/classifieds/bikes/view/330058182-daytona-t310

Bowleno
13/01/2023, 19:26

Επίσης πρέπει να βάλεις στην εξίσωση ότι και τα 5 που έβαλες, έχουν αρκετά μεγαλύτερο κόστος χρήσης/συντήρησης από το αμάξι σου.
Τέτοιες μηχανές για την.... Πάρο είναι το λιγότερο υπερβολή.
Χώρια που δεν θα έχει και κανένα συνεργείο εκεί να τα αναλαμβάνει...

Καλή η καύλα που αναφέρθηκε, άλλωστε κι εγώ λόγω καύλας πήρα το 500 ενώ μια χαρά έκανα την δουλειά μου και με το 300.
Όμως, το πήρα χωρίς να το χρωστάω σε κανέναν αφενός και το πήρα κούτα και θα έχω ήσυχο το κεφάλι μου για 2 χρόνια, α αφετέρου.

doctoras
13/01/2023, 19:51

Aprilia Falco
Aprilia Mana
Aprilia Shiver
Triumph Sprint St 1050

Falco εξαιρετικά σπάνιο δεν βρίσκονται
Sprint ST1050 είναι sporttouring σε νησί με χαλια οδόστρωμα χωρις εθνική και πίστα εντελώς άχρηστο κατα την γνώμη μου
triple 675 αν σου αρέσει πάρτο είναι λίγο μικρό για το μποι σου αλλά δεν αγοράζουμε μοτο για να φαινόμαστε
Mana όμορφο μηχανάκι, έχει cvt που το κάνει να ακουγεται και να συμπεριφέρεται σα σκουτερ. Επίσης είναι λίγα και θέλει ψάξιμο να βρεις ένα καλό
Shiver ή πιο ρεαλιστική επιλογή άπο όσα έβαλες

επίσης δες το αδερφάκι του shiver με μακρύτερες διαδρομές αναρτήσεων το Dorsoduro 750

Και πάλι σε Aprilia ίσως το πιο ενδεδειγμένο για νησί το Pegaso Strada Factory

dorso
13/01/2023, 23:42
Shiver πάντως με ψάξιμο θα βρεις σε αυτά τα λεφτά..

katsar
14/01/2023, 10:19
Φίλε πάρε όποιο θέλεις κάνει-δεν κάνει για νησί ,μια ζωή την έχουμε,με 3 χιλιάρικα δεν καταστράφηκε κανείς.

Bowleno
14/01/2023, 11:05
με 3 χιλιάρικα δεν καταστράφηκε κανείς.

Νομίζεις.....

Lioulios
14/01/2023, 15:28
Πρώην κάτοχος.

Υπό την προυπόθεση να το πηγαίνεις ήρεμα, πολύ ήρεμα, ναι. Πορεία στην Εθνική οδό, με σταθερό γκάζι στα 120-140 χωρίς επιταχύνσεις-επιβραδύνσεις έβλεπα στιγμιαία κατανάλωση μονίμως κάτω από 5.

Σιγά μην πάρεις τέτοιο μοτέρ όμως και το πηγαίνεις ήρεμα, πολύ ήρεμα.

Πρακτικά όχι λοιπόν, εξαρτάται και τι διαδρομές θέλεις να κάνεις. Σε αστικό περιβάλλον, μόνο με πολλλλυυυυυυ εγκράτεια θα πας σε τόσο χαμηλή τιμή.

Σαν κατοχος και εγω θα πω τα ιδια .
Αν θες την καταμαλωση που λες ,μπορεις να το πετυχεις αλλα θα μισησεις το μηχαμακι .
Επισης δεν σου κανει οπως ειπωθηκε λογω σωματοτυπου .
Για νησί ,θες on-off

Viking
14/01/2023, 15:46

Aprilia Falco
Aprilia Mana
Aprilia Shiver
Triumph Sprint St 1050

έχω άποψη για το Falco ως πρώην κάτοχος..

Aprilia με το γνωστό v60 -rotax μοτερ.

Πρέπει να πάρεις κάτι που να το γνωρίζεις καλά και να έχει υποστεί τουλάχιστο τις γνωστές αλλαγές σε:
- ταχυσύνδεσμο κάτω από το ντεπόζιτο, ο μαμά πλαστικός ραγίζει με το καιρό και σπάει..
- κόμπλερ μίζας, καλό θα είναι να έχει αλλαχτεί..
- φίσα ανορθωτή (ίσως και η άλλη που έρχεται από τα πηνία). Με την μαμά είχα 13 βολτ στην μπαταρία με τον κινητήρα σε λειτουργια (καθόλου καλά). Με φτηνή μετατροπή που έκανα μόνος, είχα 14,5 βολτ σταθερά και φόρτιζε ωραία.

Αυτά τα προβλήματα είχα.

Επίσης, θέλεις σωστό μάστορα που να ξέρει τι κάνει (συχγρονισμό στους κυλίνδρους με καυσανάλυση κτλ κτλ)

Αν τα έχεις όλα αυτά θα πάρεις μια μοτό που:
στα συν
- είναι πανέμορφη,
- ταξιδεύει ωραία,
- στρίβει ωραία,
- φρενάρει καλά (εντάξει το πίσω ήταν ανύπαρκτο αλλά προσωπικά πολύ σπάνια χρησιμοποιώ το πίσω)

και στα πλην
- καίει λιγάκι παραπάνω,
- εκεί κάτω από την αλυσίδα αν δεν είναι καλά τεντωμένη βρίσκει στον λαιμό της εξάτμισης..

Αυτά θυμάμαι αλλά ότι άλλο θες ρωτάς.

πάρε και μία από Σέρρες

440683

όπως βλέπεις είχε μπει ψηλό τιμόνι και ψαλίδι από τουονο 1ης γενιας. Όταν οδήγησα ένα σε μαμά διαμόρφωση μου άρεσε πολύ περισσότερο το μαμά.

Επίσης πρόσφατα είδα και προβλήματα στα καλώδια που δίνουν ρεύμα από την μπαταρία στη μίζα.. Εύκολη αλλαγή αλλά ...καταλαβαίνεις.. πρέπει να το θέλεις το μηχανάκι!

Το άλλαξα μόνο και μόνο για να πάρω tuono 1ης γενιάς.

renos.xart
14/01/2023, 17:39
Μακαρι να μπορουσα να αλλαξω το αρχικο μου ποστ και να το παρω απο την αρχη.

Δεν ψαχνομαι πλεον με την καταναλωση, ας καίει κ παραπάνω απο το αμαξι μου η μηχανη. Τα καυσιμα για να παω/ερχοναι στη δουλεια θα ειναι πληρωμενα.

Οπότε ψαχνω το Car.gr και αναζητω με μονο κριτηριο το μπατζετ μου οτι μου αρεσει για αρχη οπτικα.

Επειδη μηχανικους δεν ξερω ποσο καλους εχει η Παρος, τουλαχιστον εχω την Αθηνα ενα καραβι δρομο.

renos.xart
14/01/2023, 18:19
Viking σε ευχαριστώ για την αναλυση σου με το falco. Δυστυχως υπαρχουν μολις 3 και ειναι δυσκολο να καταληξω σε αυτο.

Nomand
14/01/2023, 18:47
https://www.car.gr/classifieds/bikes/view/320124061-triumph-sprint-rs
Αν μπορείς να κατεβαίνεις για τα service στο Σάκη και να το πας για έλεγχο
Το εχει στο car περίπου ένα χρόνο, οπότε φαντάζομαι θα παίζει και πιο χαμηλά σε τιμη.

renos.xart
14/01/2023, 18:59
https://www.car.gr/classifieds/bikes/view/320124061-triumph-sprint-rs
Αν μπορείς να κατεβαίνεις για τα service στο Σάκη και να το πας για έλεγχο
Το εχει στο car περίπου ένα χρόνο, οπότε φαντάζομαι θα παίζει και πιο χαμηλά σε τιμη.

Για καθε σερβις δυσκολα να ερχομαι. Για τα μεγαλα ή ενα σοβαρο προβλημα εννοείται.
Παντως κοιταω τα sprint 1050st που ειναι και πιο συγχρονα. Αν και πλεον να σου πω την αληθεια το εχω αφησει στην ακρη σαν μηχανη καθως ειναι πραγματι too much.

Viking
14/01/2023, 20:36
Μακαρι να μπορουσα να αλλαξω το αρχικο μου ποστ και να το παρω απο την αρχη.

Δεν ψαχνομαι πλεον με την καταναλωση, ας καίει κ παραπάνω απο το αμαξι μου η μηχανη. Τα καυσιμα για να παω/ερχοναι στη δουλεια θα ειναι πληρωμενα.

Οπότε ψαχνω το Car.gr και αναζητω με μονο κριτηριο το μπατζετ μου οτι μου αρεσει για αρχη οπτικα.

Επειδη μηχανικους δεν ξερω ποσο καλους εχει η Παρος, τουλαχιστον εχω την Αθηνα ενα καραβι δρομο.

Το ασημί που πουλάει ο Ρομποτής (επίσημος aprilia) φαίνεται καθαρό και έχει και ohlins πίσω.
Εμένα μου έκατσε falco από ανταλλαγή και μπορώ να πω ότι μου άρεσε αρκετά.

Αν είχα 3000 όμως και είχα την επιλογή μάλλον δεν θα το έπαιρνα (εκτός και αν για κάποιο λόγο το έχεις απωθημένο).
Είναι καλό μηχανάκι μεν (ειδικά μετά τα απαραίτητα μαζέματα) αλλά θεωρώ ότι πρέπει να κοιτάξεις επίσης προς

Fazer 1000 πχ https://www.car.gr/classifieds/bikes/view/322716133-yamaha-fzs-1000-fazer
CB900 Hornet πχ https://www.car.gr/classifieds/bikes/view/329964579-honda-cb-900-f-hornet - πάντα το είχα μεράκι αυτό το μηχανάκι

και ίσως CBF1000 , SV1000S

Αν είσαι πολύ μάγκας πας και σε γυμνο blackbird, το ίσως συλλεκτικό Χ11 https://www.car.gr/classifieds/bikes/view/319743331-honda-x-eleven :a014:

Εδώ (https://www.car.gr/classifieds/bikes/?fs=1&category=226&category=224&category=223&category=29&price-from=%3E2500&price-to=%3C3500&registration-from=%3E2005&engine_size-from=%3E900&engine_size-to=%3C1100&pg=1&sp=666) το φίλτρο στο καρ, με το οποίο έπαιξα λίγη μπάλα :D

toyar
15/01/2023, 08:54
1000αρια στην Παρο;:eek:

ΓιώργοςΤΤ
15/01/2023, 11:28
Επειδή ζω δύο χρόνια σε νησί, έχω παρατηρήσει τα παρακάτω:

1. Οι δρόμοι είναι άθλιοι, όχι μόνο σαν άσφαλτος με μπαλώματα παντού αλλά και σαν χάραξη, τυφλά σημεία, διπλές στροφές, απότομα στενώματα κλπ.

2. Εντόπιοι και εισαγόμενοι οδηγοί: ας μην σχολιάσω....

3. Συνεργεία: τα συνεργεία το καλοκαίρι ασχολούνται με ενοικιάσεις γουρουνιών, σκούτερ και Buggy. Επίσης ασχολούνται πολύ με την συντήρηση τους που σημαίνει ότι το πρόγραμμα τους είναι φορτωμένο. Αν πας Ιούνιο με βλάβη τύπου "μάστορα κάτι κάνει, δες το", το πιο πιθανό είναι να το πάρεις πίσω τον Νοέμβριο που κλείνει η σεζόν.

Γενικά όσοι είστε μαθημενοι με συνεργεία επιπέδου Αθήνας, Θεσσαλονίκης κλπ θα πέσετε από τα σύννεφα με αυτά που έχω δει. Ακόμα και οι μάστορες που δοκιμασμένα από εμένα κάνουν καλή δουλειά είναι σε μια φάση χαλαρή του στυλ "άστο, όταν το φτιάξω θα σε πάρω και τιμή βλέπουμε".

Ανταλλακτικά φεξε μου και γλίστρησα, αν υπάρχει Αθήνα και το παραγγείλεις Δευτέρα, θα φτάσει Τετάρτη.

Γενικά πιστεύω ακόμα και το ΤΤ μου είναι υπερβολή, δεν υπάρχει δρόμος που να πας με πάνω από 80 χωρίς να κινδυνεύεις πραγματικά.

Τώρα 600cc, 4κ κλπ ούτε για αστείο. Αυτά από εμένα. Καλή τύχη.

katsar
15/01/2023, 11:40
Συμφωνώ,έχω βγάλει και εγώ σεζόν σε νησί ( Θάσο ) και είχα ΧΤ 600 τότε,ήταν ότι έπρεπε.
Καταλαβαίνω και το θέμα της αισθητικής,ξέρω κόσμο που καβαλάει 750-1000κε SS και δεν έχει καν κράνος!!,σπίτι-καφέ.( Δεν εννοώ κάτι ανάλογο για τον renos.xart φυσικά )
Το Aprilia Strada που αναφέρθηκε ωραίο ,θα κάθεσαι και σαν άνθρωπος που είσαι και ψηλός.Τώρα αν γουστάρεις κάτι άγριο που κάνει φασαρία και μπαντιλίκια γιατί έτσι ε,
έχει και κάτι Ζ1000 κοντά στα λεφτά σου :smokin:

renos.xart
27/01/2023, 21:39
Λοιπον για να μη μενει το θεμα ανοιχτο χωρις λογο και αιτια, πρεπει να το ενημερωσω μια τελευταια φορα.
Τελικα δεν προλαβα να καταληξω σε καποιο μοντελο, βασικα δεν προλαβα καν να δω εστω ενα απο κοντα, γιατι η ζωη πολλες φορες τα φερνει αλλιως.
Στο δια ταυτα, σας ευχαριστώ πολυ ολους οσοι μπηκατε στον κοπο να απαντησετε και να μοιραστειτε την αποψη σας αλλα δεν θα προχωρησω σε αγορα μηχανης καθως αναμένουμε νεο μελος στην οικογενεια μας!!!

spyrval
28/01/2023, 08:47
Και σου λέγανε ότι τα 1000άρια καίνε υπερβολικά :D
Με το καλό το μωράκι!
Τα ξαναλέμε σε 2 χρόνια που θα ξαναμπεί το μικρόβιο μέσα σου...

billy84
28/01/2023, 09:40

Τα κριτήρια:
Μπατζετ 3000€ μαξιμουμ

Θα σου προτείνω κάτι μικρό, άνετο, άθραυστο και ιδανικό για αυτό που ψάχνεις. Και θα σου μείνουν και ρέστα. Honda CBF250 https://www.car.gr/classifieds/bikes/?fs=1&make=22&model=1545&pg=1&sp=0

Υ.Γ: Έβγαινε και σε 500cc περίπου στα ίδια λεφτά παίζει.

spyrval
28/01/2023, 10:42
Billy έχασες επεισόδια. Κατέληξε σε μοντέλο που καίει περισσότερο από κακορυθμισμένο τρίλιτρο αμάξι στην κίνηση της Πατησίων

billy84
28/01/2023, 22:10
Billy έχασες επεισόδια. Κατέληξε σε μοντέλο που καίει περισσότερο από κακορυθμισμένο τρίλιτρο αμάξι στην κίνηση της Πατησίων

:a014: πω πω δεν είδα καν την τελευταία τοποθέτηση του φίλου! Πράγματι αυτό το μοντέλο καίει πολύ αλλά είναι ευτυχία! Να είναι καλά ο φίλος και με το καλό το νέο μέλος!

agriniopk
30/01/2023, 13:26
και κάπως έτσι μου θύμησες τις δικές μου αποφάσεις...
να χαίρεσαι το νέο μέλος και όλα τα άλλα αργότερα.
Τώρα έχεις άλλα να απολαύσεις.!!!