View Full Version : Arai RX-7V evo
Πήρα καινούριο κράνος...
440437
440438
440439
Το RX-7GP μου, το οποίο χρησιμοποιούσα καθημερινά τα τελευταία 6 χρόνια, είχε αφήσει το πνεύμα του εδώ και κάποιο καιρό και η αντικατάστασή του είχε πλέον γίνει αναγκαία.
Τα σημάδια του είναι απο τις 2 πτώσεις, που είχα με το BMW.
Ο αντικαταστάτης του είναι το RX-7V evo, μίας και εκτός οτι μου κάθεται κουτί στο κεφάλι (καλύτερα απο το NXR 2, το GT-Air 2 και το Quantic που δοκίμασα), έμεινα πολύ ευχαριστημένος απο το GP και δεν υπήρχε λόγος να πειραματιστώ με κάτι διαφορετικό.
Θα ενημερώσω το θέμα μόλις το οδηγήσω κάποια χιλιόμετρα για να έχω εικόνα.
Μέχρι τώρα το έχω φορέσει μόνο μέσα στο σπίτι, για να δοκιμάσω αν τα ηχεία της ενδοεπικοινωνίας έχουν κάτσει σε σωστό σημείο (κομπλέ ήταν τελικά... ανοιξα την ενδοεπικοινωνία και αφού συνδέθηκε με το κινητό μου, πάτησα το κουμπί που ξεκινάει τη μουσική και απόλαυσα το let it go απο το frozen που είχα βάλει νωρίτερα να ακούσει η κόρη μου, κατόπιν αιτήματός της)
George_M.
03/01/2023, 23:53
Καλοφόρετο κ αγραντζουνιστο.
Κορυφαίο κρανος, θα το φχαριστηθεις.
Οπως όλα τα Αραι.
Έχω το ίδιο σε χρώματα Kenny Robert's.
DoctoR_k6
04/01/2023, 01:03
Αγρατζουνιστο κ καλές βόλτες.
Εγώ σιγά σιγά κλείνω 6ετια με το 7v...
Σίγουρα θα είναι Arai κ το επόμενο.
Μετά από συνεχόμενη χρήση είναι ακόμα σαν καινούριο.
Τρομερή ποιότητα.
7 ετία εγω με το RX-7 GP. Aξεπέραστο κρανος, είχα το RX-7 XX 1998-2005, και με μια απιστία αρκετων χρονων με το πρωτο Shoei X-Spirit πήρα πάλι το GP. Μονο παραπονο οτι σε μονόχρωμο βγαινει συνήθως μονο ασπρο και μαυρο. Σπανια σε γκρι και ακόμα σπανιότερα στο σκούρο μπλέ που πήρα το GP.
Περιμενω να βρεθούν τα χρηματα για το Evo...εχει και λίγο περισότερο χωρο στο σαγονι το Εvo από οτι ειδα στην δοκιμή. Στο Quantic επρεπε να κατέβω ενα νούμερο, το Shoei ΝΧR με τίποτα, το GT Air δεν εχει DD-ring, το αλλο του Μαρκες δεν μου αρεσει. Αrai RX-7 πάλι οταν βρεθει το σχεδόν 1000αρικο για το Pepsi.
Ευχομαι και εγω αγρατζουνιστο και καλες βολτες.
Ειναι αυτό που τα αυτακια βγαινουν πατώντας το μαυρο κουμπάκι και κρατιόνται πάνω στο κρανος; Επιτελους!!!!
Καλοφόρετο και αχρείαστο*!! Ακόμα έχω το δικό μου RX-7 Corsair, αγορά το 2008 και καμιά φορά το φοράω αν και πλέον αρχίζουν και ξεκολλάνε διάφορα από πάνω:lol:
Πλέον είμαι σε shoei gt air 2 καθώς μου φαίνεται τρομέρα χρήσιμη η εσωτερική φυμέ ζελατίνα αλλά θα πρέπει να παραδεχθώ ότι η εφαρμογή στο Arai είναι πιο "γλυκεία" στο κεφάλι μου.
*Διορθώνω την ευχή, που είδα σε παρακάτω ποστ, γιατί μου αρέσει περισσότερο:D:lol:
doctoras
04/01/2023, 08:49
το fit δεν υπάρχει στα arai.. όσα κράνη και να φόρεσα εώς τώρα (έχω nxr2) κανένα δεν κάνει την διαφορά στο fit που κάνει ακόμη και το πιο basic arai.
Καλοφόρετο και αχρείαστο!
karellen
04/01/2023, 08:52
Καλοφόρετο και αχρείαστο! :beer:
Καλοφόρετο και αχρείαστο να είναι. Πανέμορφο το χρωματάκι
peterTHErider
04/01/2023, 10:17
καλοφόρετο και αχρείαστο!όποιος ασχοληθεί λίγο με τα κράνη ξέρει πως είναι τα αραι και τα...άλλα...μπορεί κάποιοι να στραβώσουν αλλά έτσι είναι...
από βδομάδα περίμένω και το δικό μου νέο rx-7v!
argiris34
04/01/2023, 12:01
Salonika mode on/
Φιλλλαρακι σαν την ARAI δεν εχει
Salonika mode off/
Καλοφορετο και αγρατσουνιστο να ειναι
Σημερα έκανα τα πρώτα 40 χιλιόμετρα με το ducati.
το πρώτο που παρατήρησα είναι ότι το νέο κράνος δεν μπάζει αέρα από το αεραγωγό του σαγονιου, όπως το gp που είχε σπάσει από πτώση...
Γενικά, δεν έμπαζε καθόλου μα καθόλου αέρα (με κλειστούς τους αεραγωγούς προφανως), εναντι του gp και υποψιάζομαι ότι μεγάλο μέρος αυτής της βελτίωσης είναι η προσθήκη υποσαγωνου στο νέο, που καλύπτει πολύ μεγάλο μέρος του κενού.
Άλλο ένα πολύ σημαντικό που παρατήρησα είναι ότι το νέο κράνος είναι σαφώς πιο ήσυχο. οι αεροδυναμικοί θόρυβοι άρχιζαν να με ενοχλούν σε ταχύτητες πολύ υψηλότερες των 160-170 που είναι η αγαπημένη μου ταχύτητα όταν ταξιδεύω σε αυτοκινητοδρομους.
Στο gp μετά τα 150 με ενοχλούσε ο θόρυβος. το πρόβλημα βέβαια λυνόταν με τη χρήση ωτοασπίδων, τις οποίες φοράω ούτως ή άλλως σε βόλτες και ταξίδια.
Η εφαρμογή του evo μου φαίνεται καλύτερη από του gp. Βέβαια το δεύτερο ήταν και 6 χρόνων, αλλά από όσο θυμάμαι από τις αρχές της κτήσης του, ήθελα τα μάγουλά του να είναι λίγο πιο σφιχτά πάνω στο πρόσωπό μου, από ότι ήταν. (χωρίς το gp να έχει "κενο" στο πρόσωπο μου και χωρίς να "παίζει" δεξιά-αριστερά. απλά το ένοιωθα σχετικά χαλαρό για τα γούστα μου)
Το νέο είναι ακριβώς όπως πιστεύω ότι θα έπρεπε να είναι.
Από αεροδυναμικής άποψης, δεν αντιμετώπισα κάποιο θέμα και δεν ένοιωσα καμία διαφορά με το gp, σε καμία ταχύτητα.
Αυτά για τώρα.
Πολύ ωραίο, καλοφόρετο και αγρατζούνιστο :beer:
σε ταχύτητες πολύ υψηλότερες των 160-170 που είναι η αγαπημένη μου ταχύτητα όταν ταξιδεύω σε αυτοκινητοδρομους.
.
440473:D:lol:
Καλοφόρετο και κυρίως αχρείαστο να είναι! :beer: