PDA

View Full Version : benelli trk 502x vs voge 500dsx

NickTrick
15/02/2023, 15:28
Καλησπερα σας παιδια εν τελη εφτασε η ωρα να παρω την μηχανη αφου πλεον το εχω αποφασισει 100%,και μεσα σε 2 εβδομαδες θελω να την εχω στα χερια μου.Η ερωτηση ειναι απλη benelli η voge ? Γενικα εγω ηθελα να παρω μια benelli που εμφανησιακα μου αρεσει περισσοτερο ωστοσο αρκετοι απο το φορουμ μου προτεινατε να δω το voge που και αυτο με την σειρα του με ενθουσιασε.Το θεμα ειναι οτι μηχανικα δεν γνωριζω και πολλα για μηχανες τετοιου κυβισμου μεχρι τωρα ειχα vespa px150 εσεις λοιπον τι μου προτεινετε?

THRESH
15/02/2023, 15:42
μεταχειρισμένο γιαπωνέζικο φίλε

NickTrick
15/02/2023, 16:12
μεταχειρισμενο ? δεν αξιζει περισσοτερο ενα καινουργια εχεις κατι να προτεινεις στο μεταχ ? για Α2?

Nostradamus
15/02/2023, 16:20
Η εισαγωγικη της voge ειναι σοβαρη. Για την αλλη δεν εχω απαοψη.

Η voge μου αρεσει περισσοτερο οπτικα. Το 500 που εχω οδηγησει ειναι ευχαριστο οδηγικα (γι αυτο που ειναι). Εχθες ημουν στο συνεργειο για το κυμκο (επισημος οπως και επισημος για την voge). Για τα χρηματα τους ειναι οκ ηταν η απαντηση του. Το 300ds εχει κατι θεματα με αισθητηρες λαμδα που αναβουν το λαμπακι κινητηρα κυριως λογω euro 5 ρυθμισεων (αυτα ειπε ο μεσιες εκει). Στο 500 δεν εχει συγκεκριμενα θεματα απο οσα παρακολουθει.

Αν ηταν να παω σε ενα απο τα δυο και μονο, θα πηγαινα στο βουγκι.. Γενικα μιλωντας, σε αυτη την κατηγορια και για πρωτο μου, θα επαιρνα μεταχειρο cb500x η nc700x.

patsavour
15/02/2023, 16:20
Voge,επειδή
1) σύμφωνα με τα τέστ στον ειδικό τύπο είναι καλύτερο απ',το benelli,
2)επειδή το έχω,και έχω αναφερθεί εκτενώς στο φόρουμ για αυτό (ψαξτο)
3) επειδή έχει καταξιωμένη και μεγαλύτερη αντιπροσωπεία στην Ελλάδα,,(μοτό Τρεντ που φέρνει τα κύmco)
Ότι άλλο θες ρωτά.

NickTrick
15/02/2023, 16:33
Η εισαγωγικη της voge ειναι σοβαρη. Για την αλλη δεν εχω απαοψη.

Η voge μου αρεσει περισσοτερο οπτικα. Το 500 που εχω οδηγησει ειναι ευχαριστο οδηγικα (γι αυτο που ειναι). Εχθες ημουν στο συνεργειο για το κυμκο (επισημος οπως και επισημος για την voge). Για τα χρηματα τους ειναι οκ ηταν η απαντηση του. Το 300ds εχει κατι θεματα με αισθητηρες λαμδα που αναβουν το λαμπακι κινητηρα κυριως λογω euro 5 ρυθμισεων (αυτα ειπε ο μεσιες εκει). Στο 500 δεν εχει συγκεκριμενα θεματα απο οσα παρακολουθει.

Αν ηταν να παω σε ενα απο τα δυο και μονο, θα πηγαινα στο βουγκι.. Γενικα μιλωντας, σε αυτη την κατηγορια και για πρωτο μου, θα επαιρνα μεταχειρο cb500x η nc700x.

Ναι και εγω που το εψαξα λιγο ολο καλα σχολια εβλεπα και πιο πολυ για την εισαγωγικη της ,Η αληθεια ειναι οτι και εγω σκεφτομουν μεταχ απλα για δυο λογους θελω ενα καινουργιο το πρωτο για να νιωσω την καινουργιλα χαχα και ο δευτερος ειναι γιατι πανω κατω βγαινουν στα ιδια λεφτα αντε κανα χιλ κατω το μεταχ ομως εχεις χασει εγγυηση και αλλα πολλα γιαυτο κατεληξε σε κουτα

NickTrick
15/02/2023, 16:34
Voge,επειδή
1) σύμφωνα με τα τέστ στον ειδικό τύπο είναι καλύτερο απ',το benelli,
2)επειδή το έχω,και έχω αναφερθεί εκτενώς στο φόρουμ για αυτό (ψαξτο)
3) επειδή έχει καταξιωμένη και μεγαλύτερη αντιπροσωπεία στην Ελλάδα,,(μοτό Τρεντ που φέρνει τα κύmco)
Ότι άλλο θες ρωτά.

Τελεια θα το ψαξω στο φορουμ την αναλυση σας, πανω κατω τα εξοδα για σερβισ και ασφαλεια ποσο να κυμενονται στο περιπου?

patsavour
15/02/2023, 17:20
Τελεια θα το ψαξω στο φορουμ την αναλυση σας, πανω κατω τα εξοδα για σερβισ και ασφαλεια ποσο να κυμενονται στο περιπου?

Το σέρβις της,αν την πάρεις καινούργια,είναι στα πρώτα 1000 αλλαγή λάδια και φίλτρο λαδιου ,και ανά 5000 χλμ,και περιλαμβάνει λάδια 2,7 λίτρα , ελέγχους και συσφίξεις, και στα 10000 χλμ,αλλαγή φιλτρου λαδιού,αέρα,βενζίνης,μπουζί.Να υπολογίζεις κάνα 60αρι στα 1000,και στα 5000,και κάνα 200αρι στα 10000 αν θυμάμαι καλά.Αν την πάρεις μτχ ,και εκτός 2ετους εγγύησης είναι ανάλογα που θα την πας,και κάθε πότε θα της κάνεις σέρβις.Οι εργατοώρες σε επίσημο εξουσιοδοτημένο είναι 45 ευρώ η εργατοωρα,και πονάει λίγο,αλλά όλοι έχουν τις ίδιες τιμές.Αυτο είναι το τίμημα της εγγύησης στα καινούργια,αλλά απ' την άλλη έχεις το κεφάλι σου ήσυχο για 2 χρόνια.

patsavour
15/02/2023, 17:23
https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=160740&highlight=Voge

skritikos
15/02/2023, 17:23
Ξέχασε τα τα μεταχειρισμένα! Ο κόσμος έχει τρελαθεί και με τις αυξήσεις των καινούργιων μαζί με την μεγάλη ζήτηση για μοτοσυκλέτες έχουν πάει τις τιμές στον θεό.
Και με ελάχιστη πλέον προσφορά σε CB500X έστω καθώς έχουν φύγει τα περισσότερα.

Voge 500DS/DSX και θα είσαι μια χαρά. Το Benelli είναι αδικαιολόγητα τεράστιο και βαρύ για την μόστρα (να θυμίζει GS).

NickTrick
15/02/2023, 17:24
ναι μια χαρα ευχαριστω πολυ!

NickTrick
15/02/2023, 17:24
Ξέχασε τα τα μεταχειρισμένα! Ο κόσμος έχει τρελαθεί και με τις αυξήσεις των καινούργιων μαζί με την μεγάλη ζήτηση για μοτοσυκλέτες έχουν πάει τις τιμές στον θεό.
Και με ελάχιστη πλέον προσφορά σε CB500X έστω καθώς έχουν φύγει τα περισσότερα.

Voge 500DS/DSX και θα είσαι μια χαρά. Το Benelli είναι αδικαιολόγητα τεράστιο και βαρύ για την μόστρα (να θυμίζει GS).

ναι αυτο βλεπω και εγω μηχανες 4ετιας ξερω γω να ειναι μονο κανα χιλιαρικο κατω και λεω πως δεν αξιζει καθολου

NickTrick
15/02/2023, 17:25
https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=160740&highlight=Voge

ευχαριστω!!!!

patsavour
15/02/2023, 17:27
Είσαι Αθήνα;;

skritikos
15/02/2023, 17:31
ναι αυτο βλεπω και εγω μηχανες 4ετιας ξερω γω να ειναι μονο κανα χιλιαρικο κατω και λεω πως δεν αξιζει καθολου

Και σκέψου πως τα καλά ακόμη και με αυτές τις τιμές φεύγουν σε λίγες μέρες.

NickTrick
15/02/2023, 17:55
Και σκέψου πως τα καλά ακόμη και με αυτές τις τιμές φεύγουν σε λίγες μέρες.

ναιι ισχυει και αυτο....

THRESH
15/02/2023, 18:42
μεταχειρισμενο ? δεν αξιζει περισσοτερο ενα καινουργια εχεις κατι να προτεινεις στο μεταχ ? για Α2?

πλάκα κάνω , γιατί θα βρεις πολλά θέματα που έγινε το debate μεταξύ καινούργιου Κινέζικου και μεταχειρισμένου γιαπωνέζικου , με πολύ ένθερμες απόψεις
η κάθε πλευρά :lol:

Απο τα 2 , θα πήγαινα στο Voge γιατί λογικά θα είναι ελαφρύτερο σημαντικά απο το Benelli και δεν είδα να αναφέρεις κάποια μεγάλη μηχανή ως εμπειρία
αλλά αν έχεις πραγματικά καψουρευτεί το Benelli , κάνε το μια βόλτα και πάρε την απόφαση.
Στο κάτω κάτω , στην Ιταλία έχει ξεπουλήσει το μοντέλο αυτό.

Εν προκειμένω , λεφτά θα χάσεις περισσότερα με το καινούργιο , προφανώς αλλά φαντάζομαι οτι το έχεις σκεφτεί αυτό.

ΥΓ απο μτχ για Α2 , μόνο περιορισμένες εκδόσεις των Tracer ή Versys 650 , που είναι μια κατηγορία πάνω με όλα τα + και τα -

NickTrick
15/02/2023, 20:36
χααχχα τελεια σε ευχαριστω

doctoras
15/02/2023, 21:12
Γιαπωνέζος Α2
https://www.car.gr/324095267
https://www.car.gr/330161978
https://www.car.gr/330502608

Για το δίλλημα τώρα, κόντρα στους περισσότερους -αναγνωρίζοντας τα μειονεκτήματα όγκου και βάρους- θα πήγαινα στο benelli (το φτηνότερο αυτο με τις 17ριδες τροχους) λόγω πιο εύπεπτου ονόματος, πιο όμορφο συνολικά, πιο όμορφη μούρη.

NickTrick
15/02/2023, 22:24
μαλιστα ναι καταλαβαινω γενικα ειναι το βαρος και ογκος το αρνητικο του βεβαια απο οτι εχω διαβασει δεν ειναι και τοσο κακο οσο λενε

Lakisss
16/02/2023, 00:37
206 κιλά με 235 είναι διαφορά, φορτωμένο το Benelli θα δυσκολεύεται.

stefanos
16/02/2023, 07:25
206 κιλά με 235 είναι διαφορά, φορτωμένο το Benelli θα δυσκολεύεται.

Το μηχανάκι δεν θα δυσκολεύεται , ο αναβάτης θα δυσκολεύεται.
Ανάλογο βάρος έχουν τα 1000+

skritikos
16/02/2023, 07:41
Το μηχανάκι δεν θα δυσκολεύεται , ο αναβάτης θα δυσκολεύεται.
Ανάλογο βάρος έχουν τα 1000+

Δεν έχουν την ίδια ροπή και ιπποδύναμη όμως.

stefanos
16/02/2023, 07:43
Δεν έχουν την ίδια ροπή και ιπποδύναμη όμως.

Ακόμα χειρότερα....

Dr.Monty
16/02/2023, 09:13
Φιλε και εγω εχω το 500ds. Εχω και εγώ αναφερθει εκτενώς στα πόστ μου, ψαξτα. Γενικα είχα δει απο κοντα και το benelli αλλα κατι δεν μου άρεσε στις λεπτομέρειες και το απέρριψα κατευθειαν. Αν δεις απο κοντά το Voge θα καταλάβεις. Είναι στην πένα. Από εμφάνιση, μου αρέσει πολυ περισσότερο το voge, αλλα αυτο ειναι καθαρά θεμα γουστου και δεν υπαρχει επιχειρημα.

Καποια notes κυριως σχετικά με το voge. ΔΕΝ γνωρίζω για το benelli γιατι δεν ηταν επιλογή μου λόγω εμφάνισης:

-- Στα + του benelli ειναι οτι εχει 3 χρόνια εγγυηση (παλιότερα ειχε 4) vs 2 που εχει το voge.

-- Στο Voge με 600 ευρω εχεις το τριβάλιτσο +σχάρες για να τοποθετηθει, που ειναι και η ουσία της μηχανης. ΔΕΝ ξερω ποσο εχει στο benelli. Αν πας στο βογκ παρε το τριβάλιτσο. Μετά για να το βάλεις ειναι πανω απο 1000. ΠΡΟΣΟΧΗ! Η τιμή 600 ειναι αν το παραγγήλεις με το τριβάλιτσο.

-- To Voge στην τιμή που εχει ειναι όλα μέσα. Δλδ, κεντρικό στάντ, καγκελα προστατευτικά, προστατευτικό μηχανής κτλ. Ολα αυτα συνήθως ειναι έξτρα κυρίως στις established εταιρίες. ΔΕΝ ξερω αν ολα αυτα υπαρχουν στο benelli στην αρχική τιμή. Επισης αν πας σε μεταχειρισμένο (εγω ειμαι γενικά κατα των μεταχειρισμένων) καλο θα ειναι να δεις αν και τι υπαρχουν απο όλα αυτα. Η μηχανη θα σου πεσει. Οποτε, καλο θα ειναι να την εχεις προστατευμενη.

-- Ασφάλεια interamerican οτι πιο φουλ υπαρχει + κλοπή (καλυψη 100%) + οδική βοήθεια, διαμονή επαρχία (Αλεξανδρούπολη) και ασφαλιζόμενο κεφάλαιο 6200 είναι στα 330 το χρόνο. Μάλιστα στον δεύτερο χρόνο ΔΕΝ μου μειώσαν το ασφαλιζόμενο κεφάλαιο. Αν τυχόν πηρες τώρα το δίπλωμα της κατηγορίας μη ξεχάσεις να βάλεις επασφάλιστρο νέου οδηγου (+50ευρω)

-- Τιμές για σερβις στην παρακάτω εικόνα. Επιβεβαιώνω οτι οι τιμές ειναι αυτες γιατι τα περασα και εγω σε Θεσσαλονίκη και Αλεξανδρουπολη. Η εικόνα ειναι απο το Voge club στο fb οπου τα παιδια κάνουν ΤΡΟΜΕΡΗ δουλεια. Οτι χρειαστεις ρωτας εκει. https://www.facebook.com/groups/VogeMotoClubHellas

-- Παραδοσιακά η voge είχε κανα τρίμηνο αναμονή για παράδοση. εγω ειχα πεσει νομίζω και στο θέμα του σουέζ. Δεν ξερω τι συμβαινει τωρα. Επισης δεν ξερω τι συμβαινει και με το benelli. Εγω την πηρα απο τον Louro στo Χαλάνδρι. Κανε ενα τηλέφωνο και θα στα εξηγήσει όλα. Ο τυπος εχει 500 review 5aria στο google.

-- Απο προβήματα, είχε καποιες παιδικές ασθένειες, καταβάση false alarm με αισθητήρες. Η μηχανή δεν με αφησε ποτέ. Τα προβηματα λυθηκαν με επισκεψη στο συνεργείο και παντα με χρέωση στην εγγυηση (πολλές φορες και επιπλεον πραγματα προληπτικα)

Οτι θες ρωτα. Αλλα νομίζω τα εχω γράψει όλα

EDIT: Τα παραπάνω τα έγραψα για το 500ds και οχι το 500dsx. Ισχύουν ολα. Νομίζω ότι οι μόνες διαφορές ειναι οτι το dsx εχει μπροστά 19αρη τροχό (vs 17άρη στο ds) και και οτι έχει κουμπάκι για να βγαίνει το ABS (ενω το ds δεν έχει).

441444

skritikos
16/02/2023, 10:04
φίλτρο αέρα στο Voge: 13 euro
φίλτρο αέρα στο CB500X: 57 euro

Κλαίω με τα χάλια μας (Honda)

Τα λάδια όμως, γιατί 49 euro τα 3 λίτρα;

stefanos
16/02/2023, 10:46
φίλτρο αέρα στο Voge: 13 euro
φίλτρο αέρα στο CB500X: 57 euro

Κλαίω με τα χάλια μας (Honda)

Πλενόμενο. Το πληρώνεις μια φορά και στα επόμενα 200Κ χιλ. δεν ξαναπληρώνεις τίποτα.:)

skritikos
16/02/2023, 11:10
Πλενόμενο. Το πληρώνεις μια φορά και στα επόμενα 200Κ χιλ. δεν ξαναπληρώνεις τίποτα.:)

Δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ σε μηχανή δρόμου είναι αλήθεια. Θα το κοιτάξω.

patsavour
16/02/2023, 13:40
Φιλε και εγω εχω το 500ds. Εχω και εγώ αναφερθει εκτενώς στα πόστ μου, ψαξτα. Γενικα είχα δει απο κοντα και το benelli αλλα κατι δεν μου άρεσε στις λεπτομέρειες και το απέρριψα κατευθειαν. Αν δεις απο κοντά το Voge θα καταλάβεις. Είναι στην πένα. Από εμφάνιση, μου αρέσει πολυ περισσότερο το voge, αλλα αυτο ειναι καθαρά θεμα γουστου και δεν υπαρχει επιχειρημα.

Καποια notes κυριως σχετικά με το voge. ΔΕΝ γνωρίζω για το benelli γιατι δεν ηταν επιλογή μου λόγω εμφάνισης:

-- Στα + του benelli ειναι οτι εχει 3 χρόνια εγγυηση (παλιότερα ειχε 4) vs 2 που εχει το voge.

-- Στο Voge με 600 ευρω εχεις το τριβάλιτσο +σχάρες για να τοποθετηθει, που ειναι και η ουσία της μηχανης. ΔΕΝ ξερω ποσο εχει στο benelli. Αν πας στο βογκ παρε το τριβάλιτσο. Μετά για να το βάλεις ειναι πανω απο 1000. ΠΡΟΣΟΧΗ! Η τιμή 600 ειναι αν το παραγγήλεις με το τριβάλιτσο.

-- To Voge στην τιμή που εχει ειναι όλα μέσα. Δλδ, κεντρικό στάντ, καγκελα προστατευτικά, προστατευτικό μηχανής κτλ. Ολα αυτα συνήθως ειναι έξτρα κυρίως στις established εταιρίες. ΔΕΝ ξερω αν ολα αυτα υπαρχουν στο benelli στην αρχική τιμή. Επισης αν πας σε μεταχειρισμένο (εγω ειμαι γενικά κατα των μεταχειρισμένων) καλο θα ειναι να δεις αν και τι υπαρχουν απο όλα αυτα. Η μηχανη θα σου πεσει. Οποτε, καλο θα ειναι να την εχεις προστατευμενη.

-- Ασφάλεια interamerican οτι πιο φουλ υπαρχει + κλοπή (καλυψη 100%) + οδική βοήθεια, διαμονή επαρχία (Αλεξανδρούπολη) και ασφαλιζόμενο κεφάλαιο 6200 είναι στα 330 το χρόνο. Μάλιστα στον δεύτερο χρόνο ΔΕΝ μου μειώσαν το ασφαλιζόμενο κεφάλαιο. Αν τυχόν πηρες τώρα το δίπλωμα της κατηγορίας μη ξεχάσεις να βάλεις επασφάλιστρο νέου οδηγου (+50ευρω)

-- Τιμές για σερβις στην παρακάτω εικόνα. Επιβεβαιώνω οτι οι τιμές ειναι αυτες γιατι τα περασα και εγω σε Θεσσαλονίκη και Αλεξανδρουπολη. Η εικόνα ειναι απο το Voge club στο fb οπου τα παιδια κάνουν ΤΡΟΜΕΡΗ δουλεια. Οτι χρειαστεις ρωτας εκει. https://www.facebook.com/groups/VogeMotoClubHellas

-- Παραδοσιακά η voge είχε κανα τρίμηνο αναμονή για παράδοση. εγω ειχα πεσει νομίζω και στο θέμα του σουέζ. Δεν ξερω τι συμβαινει τωρα. Επισης δεν ξερω τι συμβαινει και με το benelli. Εγω την πηρα απο τον Louro στo Χαλάνδρι. Κανε ενα τηλέφωνο και θα στα εξηγήσει όλα. Ο τυπος εχει 500 review 5aria στο google.

-- Απο προβήματα, είχε καποιες παιδικές ασθένειες, καταβάση false alarm με αισθητήρες. Η μηχανή δεν με αφησε ποτέ. Τα προβηματα λυθηκαν με επισκεψη στο συνεργείο και παντα με χρέωση στην εγγυηση (πολλές φορες και επιπλεον πραγματα προληπτικα)

EDIT: Τα παραπάνω τα έγραψα για το 500ds και οχι το 500dsx. Ισχύουν ολα. Νομίζω ότι οι μόνες διαφορές ειναι οτι το dsx εχει μπροστά 19αρη τροχό (vs 17άρη στο ds) και και οτι έχει κουμπάκι για να βγαίνει το ABS (ενω το ds δεν έχει).

441444

Οι τιμές που αναφέρονται στον πίνακα είναι με φ.π.α.;;

Dr.Monty
16/02/2023, 16:55
Δεν ξέρω. Λογικά ναι.

NickTrick
18/02/2023, 15:57

441444

φιλε μου σε υπερευχαριστω ησουν αρκετα κατατοπιστικος

Tallyban
18/02/2023, 18:31
Συγγνώμη, αλλά το βόγκυ χωράει δεύτερο άτομο;

patsavour
18/02/2023, 18:46
Συγγνώμη, αλλά το βόγκυ χωράει δεύτερο άτομο;
Και τρίτο αν σκεφτείς ότι εγώ είμαι ήδη 2

Tallyban
18/02/2023, 19:06
Βάλε καμία φωτό να δούμε πόσος χώρος μένει για τον τρίτο.

doctoras
18/02/2023, 19:29
Tallyban for president!!:)