View Full Version : ΜΕ ΕΙΔΑ Vol III
Σελίδες :
1
2
3
4
[
5]
6
7
8
9
...ελευθερία λόγου σου λέει μετα
harris_x
06/04/2024, 20:38
Συγνώμη κύριοι, οι οδηγίες για σούζα δεν απαγορεύονται εδώ?
θα σε μπανάρω :mad:
CorpseAlive
06/04/2024, 20:39
θα σε μπανάρω :mad:
Καλησπέρα φίλε, ζητώ συγνώμη .
Καλή Κυριακή!
harris_x
06/04/2024, 20:43
Καλησπέρα φίλε, ζητώ συγνώμη .
Καλή Κυριακή!
να διαβάσεις το παραπάνω (https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=161993&p=3203227&viewfull=1#post3203227) 46 φορές για να το αποστηθίσεις, είναι χρήσιμη συμβουλή.
και σχετικά με τις σούζες που προβοκατόρικα (μου άρεσε η λέξη, τη διάβασα πολύ σε άλλο θρεντάκι :tooth:) σχολίασες, με το δικό μου μηχανάκι δε χρειάζεται να τραβήξεις το τιμόνι, απλά ανοίγεις το γκάζι και τα υπόλοιπα γίνονται μόνα τους :smokin:
Αυτό θα πει πειθαρχια. :lol:
harris_x
06/04/2024, 20:47
:lol::lol::lol:
CorpseAlive
06/04/2024, 21:05
Ισχύει
Π.χ. αυτή είναι μια φωτογραφία με την ομάδα συντονισμού , όταν βρεθήκαμε την τελευταία φορά για χαλαρή μπύρα.
Την φωτό την τράβηξε ο Oldman για αυτό δεν φαίνεται...
452052
:lol:
Πεζικό ;
Καλά ο κύριος Old έτσι και αλλιώς δεν πολυφαινετα .Μοντελακια παντως είστε.
Edit.
.... έρχεται σκούπα
Ισχύει
Π.χ. αυτή είναι μια φωτογραφία με την ομάδα συντονισμού , όταν βρεθήκαμε την τελευταία φορά για χαλαρή μπύρα.
452052
Όσοι έχουν βάλει το λουρί κάτω από τη μύτη λες και είναι τσιγκελωτό μουστάκι, 5Φ :lol:
karellen
07/04/2024, 10:31
Με είδα να βολταρω μόνος μετά από καιρό.
Ο Πάρνωνας μαγεία που δεν φθίνει ποτέ.
452057
PaNick67
07/04/2024, 12:20
Ισχύει
452052
O Oldman είναι ξαπλωμένος γέρος άνθρωπος ε;
Ισχύει
452052
Αυτός με το λυμενο ζωνάρι, ο Μπουλένος είναι;;;;;;;;
:bawl::bawl::bawl:
karellen
07/04/2024, 13:31
Λυσσάξατε ρε.
Λυσσάξατε ρε.
Νίκο, σφουγγάρισε λίγο εδώ αγόρι μου και στείλε τα στο καφενείο, το λυμένο ζωνάρι μου άρχισε να με τρώει....:D
sanctusan
12/04/2024, 15:38
Με είδα ξεναρωμένο να ανεβαίνω την Κιφησίας με κόντρα τον αέρα στα 77km/h.
Χωρίς αέρα ανεβαίνω με 84km/h :bawl:
Με είδα να κατεβαίνω το πεζοδρόμιο και να προσπαθώ να βάλω το αριστερό μου πόδι κάτω. Μόνο που είχε περάσει το πεζοδρόμιο και δεν το πάτησε αλλα αιωρηθηκε για λίγο πάνω από το δρόμο, τόσο όσο να φύγει η μηχανή στο πλάι και να σπάσει το μαρσπιέ. Εντελώς μπούφος…
Nik0s_Dk
13/04/2024, 23:04
με ειδα να προβληματίζομαι!
Για την πόλη
452302
Για το Ταξίδι
452303
Για το ταξίδι και την Κ(*&^λα
452304
Για τον καφέ
452305
Nik0s_Dk
14/04/2024, 14:35
Αφήνω αυτό εδώ
452311
lykourgi
14/04/2024, 15:15
Το χωριό και το μαγαζί, αρχίζουν από 'Μ';
Αφήνω αυτό εδώ
452311
!@#$%^&*(
https://www.youtube.com/watch?v=SwuQekcBmuY
Nik0s_Dk
14/04/2024, 16:07
!@#$%^&*(
https://www.youtube.com/watch?v=SwuQekcBmuY
Χαχαχαχαχχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχααχ
By the way επειδή δέχομαι απειλές για ban δεν είναι ο μπατζαβαλης! Ο lykourgi ξέρει!!!
Με είδα να ξεκληρίζω το αμνοερίφιο.
452313
Με είδα να ξεκληρίζω το αμνοερίφιο.
452313
Με είδα να σε βλέπω να λιγουρεύεσαι κι εσύ το ban.....:D
Mας κολάζετε ρεεεεεεεεεεεεεεεεε! :lol:
o_gavros
14/04/2024, 19:29
Σιγά το κουίζ Νικόλα...κάνε μας λίγο νιάου
Nostradamus
14/04/2024, 21:12
Αυτό είναι μπιφτέκι?? Και που είναι??
Αυτό είναι μπιφτέκι?? Και που είναι??
Ναι, μπιφτέκι, όσο το πιάτο. Χριστόφορος στα Καλύβια.
Εν έλλειψη διπλώματος 2 μήνες
Εν μέσω νεύρων , απογοήτευσής , θλίψης , θυμού , αισθήματος ανικανότητας να μετακινούμε ελεύθερα και όπως εγώ επιθυμώ και όχι με ΜΜΜ.
Με είδα να μην μπαίνω καθόλου στο forum . μέχρι και το pandora connect ήθελα να διαγράψω από το τηλ ,να μην βλέπω ότι έχω μηχανή και κάθεται.
Το νου σας λοιπόν ,κάθε Σάββατο πρωί είναι στημένοι στην ευθεία του Ελληνικού προς Αθήνα .
Για τα πρακτικά ….125 χλμ ,175 ευρώ και 2 μήνες δίπλωμα.
Στον δρόμο μόνος , εγώ και κάτι γλάροι στον ουρανό.
Δεν άκουγαν τίποτα , είχαν όλο το μπλοκ προγραμμένο !!!!
Με ειδα να παραλαμβανω τα κλειδια απο το εταιρικο κουτι και να συνειδητοποιω οτι οι μερες της καθημερινης μετακινησης με μηχανη εφτασαν στο τελος τους.
Καλο το δικυκλο αλλα η τζαμπα μετακινηση ειναι καλυτερη. Καλη ξεκουραση στο σκυλι το Honda που δε με προδωσε οσο το χρειαζομουν 7 στα 7.
motojojo
20/04/2024, 19:17
Με ειδα να μην μπορω να ανοιξω την ταπα της βενζινης στο βενζιναδικο ενω με περιμενε ο βενζινας με την μανικα στο χερι. Δεν γυρναγε το κλειδι.
Τελικα εφυγα. Το κακό είναι οτι ειμαι στη ρεζερβα. Τελευταια ελπίδα το wd40.
karellen
20/04/2024, 19:28
Εάν σκαλώνει κούνα το πάνω-κάτω γυρνώντας το συνάμα.
Εάν σκαλώνει κούνα το πάνω-κάτω γυρνώντας το συνάμα.
That's what she said.
motojojo
20/04/2024, 21:10
Ειχε σκαλωσει ασχημα. Επιπλεον δυναμη θα εσπαγε το κλειδι.
Το wd40 εδωσε παλι τη λυση.
Το σύνηθες WD40 είναι καλό για να διαλύσει τις σκουριές και να ξεσκεβρώσει κάτι, αλλά παρέχει μόνο προσωρινή λύση. Θα πρέπει μετά να ψεκάσεις με σπρέι σιλικόνης για να λειτουργεί σωστά η κλειδαριά σε βάθος χρόνου. Απ' όταν ανακάλυψα το σπρέι σιλικόνης, έχω σώσει μερικές κλειδαριές που με το WD40 άρχιζαν να ξαναχαλάνε μετά από μερικές εβδομάδες. Σημειωτέον: Με την επωνυμία WD40 υπάρχει σειρά προϊόντων, όχι μόνο το γνωστό αντισκεβρωτικό. Βγάζει ακόμα και σπρέι σιλικόνης.
Θα στα πει καλύτερα ο Τηλέγονος που δούλευε σε κλειδαράδικο.
kostaskk
21/04/2024, 00:04
Εγώ βουτάω το κλειδί (όχι όλο,αλλά το κομμάτι που μπαίνει μέσα στην κλειδαριά) μέσα σε παλιό λάδι μηχανής (10-40, 20-50) βάζω βγάζω μερικές φορές και μετά σκούπισμα το κλειδί, όλες οι κλειδαριές μηχανακιων-σπιτιου είναι πενα
sanctusan
21/04/2024, 08:34
Εγώ βουτάω το κλειδί (όχι όλο,αλλά το κομμάτι που μπαίνει μέσα στην κλειδαριά) μέσα σε παλιό λάδι μηχανής (10-40, 20-50) βάζω βγάζω μερικές φορές και μετά σκούπισμα το κλειδί, όλες οι κλειδαριές μηχανακιων-σπιτιου είναι πενα
Κάπου είχα διαβάσει μία έρευνα που έλεγε ότι τα χρησιμοποιημένα λάδια είναι πολλά επίπεδα πιο τοξικά από μη χρησιμοποιημένα, και μίλαγε για καρκίνους σε συνεργεία και φάμπρικες που επαναχρησιμοποιούσαν τα καμμένα λάδια.
Από τότε, προτειμώ να πετάξω 5-10€ σε ενα λίτρο που ίσως χρειαστώ παρά τα σκουπίδια. Ειδικά τα κλειδιά, όσο και να τα σκουπίσεις, μέσα στη κλειδαρότρυπα θα μείνει και έχεις πάντα "λερωμένα" χέρια από βρωμόλαδα.
Δεν ξέρω τι συντελεστή προσρόφησης έχει το λάδι μηχανής, αλλά σε κλειδαριές πρέπει να λάβεις υπόψη ότι το όποιο λιπαντικό δεν πρέπει να προσροφά σκόνη και υγρασία. Διαφορετικά θα κάνει ζημιά.
Με το σπρέι σιλικόνης (https://www.skroutz.gr/s/18364239/Bison-66328-Sprei-Silikonis-400ml.html) έχω πολύ καλά αποτελέσματα σε κλειδαριές οικίας, αυτοκινήτου, λουκέτα, μέχρι και σε μηχανισμούς παραθύρων, επιβεβαιωμένα σε βάθος ετών.
DoctoR_k6
21/04/2024, 09:54
Κάτι λάθος έκανε ο Γιώργος.
Τα Σουζούκι δεν χαλάνε...:D
motojojo
21/04/2024, 10:25
Δεν ξέρω τι λέτε, με μια στιγμιαία ψεκασιά μεσα στον αφαλό μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα το κλειδι γυρναγε μονο του, χωρις καμια προσπάθεια.
Από καιρό ειχε μια δυσκολία αλλα επειδή πάταγα ελαφρως την τάπα θεωρούσα ότι δεν γλυστράει η γλωσσίτσα. Τώρα απλά γυρναω το κλειδί και η τάπα πετάγεται μόνη της προς τα επάνω με εκείνο το χαρακτηριστικό σεξουλιαρικο ποπ.
Με το wd40 (όχι μαιμου, το γνησιο) δεν έχω κανένα παράπονο. Καθαρίζει από ακαθαρσίες, διατηρεί μια λεπτότατη μεμβρανη λίπανσης χωρίς να λερώνει και δεν κολάει νερό και σκόνη. Γενικώς δεν κολάει τίποτα, σε αντίθεση με άλλα λιπαντικά που ειναι πιο "κολητικά".
Θεωρω οτι θα κρατήσει καιρό,δεδομένου ότι τόσα χρόνια δεν ειχα κάνει απολύτως τίποτα. Τώρα αν χρειαστεί κααααααποια στιγμή θα ρίξω μια ψεκασιά ακόμα. Η λίπανση της αλυσίδας που κάνω πολύ πιο συχνα είναι μεγαλύτερος μπελάς.
Και επιτέλους φούλαρα και ηρέμησα.
Dry lubricant
Search for it
WD40 DRY PTFE
Με είδα να δίνω τα αθάνατα στην κυριολεξία A-Stars μου για αλλαγή σόλας, με άψογο αποτέλεσμα :)
452484
Η νέα σόλα είναι φουλ αντιολισθητική και η δουλειά από το Πι και Φι Μπότσαρη με Όλγας συνολικά εξαιρετική:
452485
Τιμή 20 ευρώ σύνολο, θα επανέλθω με εντυπώσεις εν καιρώ :a013:
https://www.pikaifi.com.gr/partners.php?partners_groups_id=3&cities_id=%CE%92.%CE%8C%CE%BB%CE%B3%CE%B1%CF%82
Με είδα να διαρρηγνύω τα ιμάτια και μετά το...αυτοκίνητό μου :lol:
452843
Ο συναγερμός πήγαινε από το κακό στο χειρότερο με τα χρόνια, στην αρχή δεν "άκουγε" το τηλεχειριστήριο, μετά όπλιζε όποτε ήθελε ώσπου τις προάλλες κλείδωσε για τα καλά και δεν έβγαινε με τίποτα!
Ό,τι και να έκανα, τι νέα μπαταρία στο τηλεχειριστήριο έβαλα, τι την μπαταρία του αυτοκινήτου αποσύνδεσα, τίποτα...
Ακόμα και οι βίδες στο πάνελ κάτω από το τιμόνι ήταν ακέφαλες - αντικλεπτικές και δεν μπορούσα να κάνω τίποτα μέχρι να έρθει η οδική - ευτυχώς το παλικάρι είχε κάποια εργαλεία και κατάφερε να αφαιρέσει το πάνελ και να τον αποσυνδέσει και δεν δέχτηκε ούτε ένα κέρασμα, ούτε έναν καφέ για τον κόπο του.
Ευτυχώς βρήκα και κανονικές βίδες για να βάλω πλεξούδες και λοιπά σπαγγέτι πίσω στη θέση τους :D
motojojo
10/05/2024, 10:48
Τρομακτική εικόνα!
Τρομακτική εικόνα!
Απελπιστική θα έλεγα!
Τρομακτική εικόνα!
Απελπιστική θα έλεγα!
Το ήξερα ότι θα σκιαχτείτε :lol:
Στην πραγματικότητα όμως τα πράγματα είναι απλά, από τον εγκέφαλο του συναγερμού απλώς αποσυνδέθηκε ένα φις και όλα τα υπόλοιπα χάλια καλύπτονται από ένα ράφι που στερεώνεται με κλιπς και τις βίδες κάτω από την κολώνα του τιμονιού.
Ακόμα και τέλεια να μη μπει δηλαδή δεν πειράζει, γιατί πρέπει να κάνεις γιόγκα για να το δεις :D
Μας έχεις συνηθίσει σε τάξη και καθαριότητα, είναι και group vag το αμάξι :D και είπαμε κρίμα το παλικάρι :lol:
asxetost
16/05/2024, 19:14
Με είδα με κάποιο τρόπο να βρίσκομαι στη Λυων για δουλειά-δεν είμαι μηχανικός :lol:- σε συνεργείο δεινοσαύρων, ως επί το πλείστον!452935452936452937452938
Με είδα να βάζω bubble wrap - φούσκες αντί για αυτοκόλλητο ή μεμβράνη αμμοβολής στα τζάμια του γκαράζ και να μού αρέσει πολύ το αποτέλεσμα!
452986
Κάνει δουλειά και αφήνει άφθονο φυσικό φως τις ώρες της ημέρας, έχετέ το υπόψη και για αυτή τη χρήση.
Οπότε χρησιμεύει και αλλού εκτός από το να σκας τις φούσκες μανιωδώς, δεν το είχα σκεφτεί!
Οπότε χρησιμεύει και αλλού εκτός από το να σκας τις φούσκες μανιωδώς, δεν το είχα σκεφτεί!
Αποδείχτηκε καλή εναλλακτική αν θέλεις μάξιμουμ φωτεινότητα!
Και με το υπόλοιπο ρολό συνεχίζεις :D
Σ' ειδα ξαφνικα σαν την πρωτη μερα που σε πηρα.:pink:453004
harris_x
17/05/2024, 20:16
Σ' ειδα ξαφνικα σαν την πρωτη μερα που σε πηρα.:pink:453004
Ωπ, ωπ!
Τι έχουμε εδω;
Με είδα on the road again και να απολαμβάνω υπέροχα χιλιόμετρα, πλεσκαβίτσες και σλιβοβίτσες με τον Αλέξη και την Αργυρώ :beer:
453024
453025
Σύντομα και ταξιδιωτικό ;)
453026
Nostradamus
19/05/2024, 20:44
Μετά το χθεσινό Αθήνα- Λάρισα (γιατί η επιστροφή ήταν ανθρωπινη) με είδα πιασμένο μέχρι και στα νύχια.. Εχω να πω απλά: γ@μω τα κλιπον (ανοιχτά / κλειστα και οτι αλλο υπαρχει κατω απο τις τιμονοπλακες) .. :lol:
P.s. και τα γερατειά....
TheRegulator
19/05/2024, 21:30
Με ειδα να μπλεκεται η μποτα στο footpeg να προλαβαινω να κατεβασω το ποδι πριν πεσω μαζι με την μηχανη στατικος και στην προσπαθεια μου να κοπαναω το σημειο που δεν θελει κανενας αντρας να κοπανησει..
ΥΠΗΡΞΑΝ ΔΑΚΡΥΑ, ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΧΑΡΑΣ...
Με ειδα να μπλεκεται η μποτα στο footpeg να προλαβαινω να κατεβασω το ποδι πριν πεσω μαζι με την μηχανη στατικος και στην προσπαθεια μου να κοπαναω το σημειο που δεν θελει κανενας αντρας να κοπανησει..
ΥΠΗΡΞΑΝ ΔΑΚΡΥΑ, ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΧΑΡΑΣ...
Σε νοιώθω, η κλωτσιά στο αριστερό καλάμι ΠΟΝΑΕΙ!!!
:bawl:
Με είδα να ικανοποιώ τo OCD μου σήμερα το πρωί στη Δ/νση Μεταφορών & Επικοινωνιών :D ...
453029
γιατι οχι και χρώμα... OCD ειναι αυτό :lol:
Σε 10 χρόνια μπορεί να έχουμε προοδεύσει ακόμη περισσότερο και να έχουμε ένα για όλα :) ...
εννοείται, και χρώμα και σχέδιο.
Δε βλέπω να γράφει όμως πουθενά Χριστιανός Ορθόδοξος Καθολικώς Διαμαρτυρόμενος. :rolleyes:
Οι Προτεσταντες στο πηγαδι κατουρησαν και τους ξεχασες!! :lol:
Όλοι εσείς....να πάτε να σπαμάρετε αλλού, εδώ είναι το "με είδα" :D
karellen
20/05/2024, 12:20
Έχεις δίκιο νεαρέ :smokin:
harris_x
20/05/2024, 12:25
Όλοι εσείς....να πάτε να σπαμάρετε αλλού, εδώ είναι το "με είδα" :D
το καλσόν πρόσεχε εσυ
TheRegulator
26/05/2024, 19:04
Με ειδα να πλενω την μηχανη, γυρναω σπιτι να αλλαξω ρουχα να βγω βολτα και να πιω εσπρεσο με συμπαθεια, τζινακι σκισμενο, το μαυρο το νταινεζε, κρανακι, κυριος. Οσο πλησιαζω αρχιζει η μαυριλα, λεω μλκιες βλεπω ειναι απ την φιμε ζελατινα, τελικα ουτε εσπρεσσο ουτε συμπαθεια, ενα τσιγαρο στο μπαμ και επιστροφη για να μην με πιασει βροχη, ΜΑ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ. Οπως παντα γιναμε λοςκω... 40 λεπτα αποσταση (32 χλμ), 30 λεπτα βροχη.. βραχηκε το ειναι μου.
ΥΓ η ζελατινα διωχνει τα νερα απ τα 80χλμ και πανω...
ΥΓ2. αχ Ελλαδα μου με τα ¨χωρις ορια σου¨..
ΥΓ3. Πως αλλαζω νικνειμ σε rainman?! :lol:
sanctusan
31/05/2024, 19:23
Με είδα να καβαλάω Duke 990 R τουμπανιασμένο και έκλαψα από συγκήνηση και........ από τρόμο......
Με είδα να βελτιώνω την σέλα και να ηρεμεί επιτέλους ο κώλος μου...:cry::lol:
Με είδα να καβαλάω Duke 990 R τουμπανιασμένο και έκλαψα από συγκήνηση και........ από τρόμο......
το τωρινο ή το παλιο;
sanctusan
01/06/2024, 12:23
Το παλιό, αλλά όταν σου λέω τουμπανιασμένο, σκεψου ότι μέχρι τρίτες στέκεται δίπλα σε 1000XR.
Με είδα να δίνω τα αθάνατα στην κυριολεξία A-Stars μου για αλλαγή σόλας, με άψογο αποτέλεσμα :)
452484
Η νέα σόλα είναι φουλ αντιολισθητική και η δουλειά από το Πι και Φι Μπότσαρη με Όλγας συνολικά εξαιρετική:
452485
Τιμή 20 ευρώ σύνολο, θα επανέλθω με εντυπώσεις εν καιρώ :a013:
https://www.pikaifi.com.gr/partners.php?partners_groups_id=3&cities_id=%CE%92.%CE%8C%CE%BB%CE%B3%CE%B1%CF%82
Λοιπόν, μετά από υπέρ-εντατική και μαζεμένη χρήση σε ταξίδι + ετήσια τα μποτάκια άντεξαν βροχές, πολύ περπάτημα, ακόμα και σκαρφαλώματα σε βράχια και λαγκάδια προς άγραν κάδρων :D
Το συγκεκριμένο υλικό στη σόλα είναι ό,τι πιο αντιολισθητικό έχω δοκιμάσει και ταυτόχρονα άνετο και εύκαμπτο.
453575
Πόσα χρόνια έχω τα συγκεκριμένα δεν θα σας πω γιατί ντρέπομαι αλλά αν τα πατούμενά σας είναι σε καλή κατάσταση και μόνο οι σόλες είναι φθαρμένες, αξίζει σίγουρα η επισκευή :)
Extra tip – πραγματικά δεν ξέρω πώς γίνεται να παραμένουν αδιάβροχα μετά από τόσο καιρό, φέτος πάντως δοκίμασα και αυτά τα καλύμματα που φοριούνται εύκολα και γρήγορα:
453576
https://tinyurl.com/k7n8cr7w
Δεν εμποδίζουν καθόλου την κίνηση και το περπάτημα και εκεί που βοηθούν πολύ είναι στην περίπτωση που όλοι έχουμε βιώσει, όταν περνάμε μια βαθιά λακκούβα και όλο το πόδι γίνεται λούτσα μέχρι τον αστράγαλο :yuck: και φυσικά σε περίπτωση που τα παπούτσια μας δεν είναι αδιάβροχα, το μόνο αρνητικό είναι ότι δεν μαζεύονται πολύ σε όγκο, σίγουρα πάντως χωρούν σε κάποιες μοτοσικλέτες με αρκετό χώρο κάτω από τη σέλα και φυσικά σε έναν σάκο ή βαλίτσα για το ταξίδι.
Αν τα δοκιμάσετε πάρτε τα μόνο σε όσο μεγαλύτερο μέγεθος γίνεται και σε μαύρο - σκούρο χρώμα!
Με είδα να κάνω μια γρήγορη βολτούλα και να παίζω λίγο με τις ρυθμίσεις του μπροστινού. Ωραίο το ινδικό παιχνιδάκι.
Με είδα να νοσταλγώ τα ταξιδιωτικά-περιηγητικα του Μπίλλυ του '84.................................
Με είδα να νοσταλγώ τα ταξιδιωτικά-περιηγητικα του Μπίλλυ του '84.................................
Έλα, πως κάνεις έτσι,εδώ είμασται!
https://forum.4troxoi.gr/category/9943/foroym-ektos-dromoy
https://www.youtube.com/watch?v=HVhDRtzwRF8
:bawl::bawl:
Ilias_83
04/06/2024, 23:21
Με είδα να συνειδητοποιώ μετά από τόσο καιρό με το μηχανάκι σε αγγελία στο car.gr πως η περιγραφή δεν φαίνεται καθώς περιέχει ένα link...
karellen
05/06/2024, 08:15
Δε σου φτάσανε τα Μεθεόρτια δηλαδής;
panavour
05/06/2024, 11:31
Με είδα χτες αργά το βράδυ να συγκρούομαι ευτυχώς με λίγα χιλιόμετρα με το τελευταίο αγριογούρουνακι της αγέλης ,ανεβαινοντας από σκάλα Ωρωπού προς Κρυονέρι.Το γουρουνάκι σκοτώθηκε,εγώ την γλυτωσα με εκδορές στα χέρια και στο γόνατο,το μηχανάκι με στραβωμενα κάγκελα,μια αριστερή χούφτα και αριστερό φλας,και ελαφρώς στραβωμενο τιμόνι.Προσοχη- προσοχή τα βράδια.Το φαινόμενο έχει γίνει μάστιγα.Και τεχνική συμβουλή: Όταν βλέπετε αγέλη να περνάει τον δρόμο μπροστά σας,σταματήστε αμέσως (αν προλάβετε) αφήστε την αγέλη να απομακρυνθεί,και μετά ξεκινήστε πολύ αργά,παρατηρώντας αν υπάρχει κάποιο τελευταίο καθυστερημένο μέλος της αγέλης που δεν πρόλαβε να περάσει τον δρόμο .
karellen
05/06/2024, 11:37
Τα αγριογούρουνα είναι μεγάλη πληγή,εδώ κάτω έχουν κατέβει μέχρι τη θάλασσα.
Περαστικά και ποτέ ξανά!
Με είδα χτες αργά το βράδυ να συγκρούομαι ευτυχώς με λίγα χιλιόμετρα με το τελευταίο αγριογούρουνακι της αγέλης ,ανεβαινοντας από σκάλα Ωρωπού προς Κρυονέρι.Το γουρουνάκι σκοτώθηκε,εγώ την γλυτωσα με εκδορές στα χέρια και στο γόνατο,το μηχανάκι με στραβωμενα κάγκελα,μια αριστερή χούφτα και αριστερό φλας,και ελαφρώς στραβωμενο τιμόνι.Προσοχη- προσοχή τα βράδια.Το φαινόμενο έχει γίνει μάστιγα.Και τεχνική συμβουλή: Όταν βλέπετε αγέλη να περνάει τον δρόμο μπροστά σας,σταματήστε αμέσως (αν προλάβετε) αφήστε την αγέλη να απομακρυνθεί,και μετά ξεκινήστε πολύ αργά,παρατηρώντας αν υπάρχει κάποιο τελευταίο καθυστερημένο μέλος της αγέλης που δεν πρόλαβε να περάσει τον δρόμο .
Αυτό το καθυστερημένο μέλος είναι του νεοσσου :bawl:
panavour
05/06/2024, 11:51
Αυτό το καθυστερημένο μέλος είναι του νεοσσου :bawl:
Μα κι αυτό "νεοσσός" γουρουνάκι ήταν.
giorgosb
05/06/2024, 11:53
Ρε τον Billy... ωραίος μπράβο!
Τι έχει να τραβήξει το έρμο το Qashqai :cry: :lol:
Περαστικά και ποτέ ξανά!
Περαστικά....ελπίζω τουλάχιστον να το μάζεψες να πάει σχάρα....
Nostradamus
05/06/2024, 14:03
Περαστικα.
panavour
05/06/2024, 16:49
Περαστικά....ελπίζω τουλάχιστον να το μάζεψες να πάει σχάρα....
Μπα,που να το μαζέψεις,δεν είναι κουνέλι,αν και "νεοσσός"ζυγίζει όσο ένας μέτριος σκύλος,άσε που το έσπρωχναν 3 ,για να το ξεμπερδεψουν απ' την μηχανή.Τελος πάντων,μου βγάλε κίτρινη κάρτα ,ο Μιχαήλ ( ο Αρχάγγελος).Μάλλον bmwδακιας είναι,και τον ενόχλησαν οι σκωπτικες μου κριτικές για τους Βαυαρούς.χαχαχα.
RaGe_Raptor
05/06/2024, 16:59
Περαστικά.
Μάλλον δεν δούλεψε το αβς,ε? :D
panavour
05/06/2024, 17:10
Περαστικά.
Μάλλον δεν δούλεψε το αβς,ε? :D
Δεν ήταν θέμα ABS, διότι δεν πατήθηκε φρένο ποτέ.Η αγέλη πέρασε στα 65 μέτρα μπροστά μου, ενώ πήγαινα με καμμιά 50ρια χιλιόμετρα.Οταν την έφτασα είχε ήδη περάσει και προχωρούσε μέσα στα χωράφια.Εγω την κοίταζα έχοντας στρέψει το βλέμμα μου και γυρνώντας το κεφάλι μου προς τα δεξιά,νομίζοντας ότι έχει περάσει ολόκληρη,έτσι το λάθος μου ήταν ότι δεν είδα το από αριστερά ερχόμενο καθυστερημένο αγριογουρουνάκι,που πέρασε σφαίρα τρέχοντας να προλάβει την ήδη περασμένη αγέλη.Το λάθος μου ήταν ότι έπρεπε να σταματήσω τελείως,και να σιγουρευτώ.Αλλωστε το αναφέρω στο αρχικό ποστ.Προσοχη λοιπόν και τα μάτια μας 14.
DoctoR_k6
05/06/2024, 17:58
Ευτυχώς όλα καλά. Περαστικά.
Είναι πληγή αυτά τα αγριογούρουνα.
Και στο χωριό τα ίδια τραβάμε κάθε καλοκαίρι ειδικά δίπλα στις πηγές που πάνε και πινουνε νερό.
Από το να σε σκοτώσουν μέχρι να πάθεις υπερβολικά μεγάλη ζημιά!!!
Περαστικά! Ευτυχώς που δεν χτύπησες πολύ.
..."νεοσσός"ζυγίζει όσο ένας μέτριος σκύλος ...
Το εκλαμβάνω αυτό σαν κομπλιμέντο. :lol:
motojojo
05/06/2024, 21:47
Ευτυχως πέτυχες το μικρό, τυχερός ήσουν.
Είχες βοήθεια;
panavour
05/06/2024, 21:59
Ευτυχως πέτυχες το μικρό, τυχερός ήσουν.
Είχες βοήθεια;
Σταμάτησαν πίσω μου δυο αυτοκίνητα και με βοήθησαν ,καλά να είναι οι ανθρώποι.
Σταμάτησαν πίσω μου δυο αυτοκίνητα και με βοήθησαν ,καλά να είναι οι ανθρώποι.
Ευτυχώς απ' ότι διαβάζω υπήρξαν μόνο υλικές ζημιές . Θέλει πολύ μεγάλη προσοχή την νύχτα.
Πρόσφατα η νυχτερινή κάμερα τράβηξε μια αγέλη 12 αγριογούρουνων στην περιοχή έξω από την Ανάβυσσο. Αυτό σημαίνει ότι όταν πολλαπλασιαστούν περισσότερο τα ζώα θα υπάρχει σοβαρό θέμα και σε πιο κεντρικούς δρόμους όπως στον παραλιακό προς το Σούνιο ή από Σούνιο προς Λαύριο, ειδικά σε μέρη που υπάρχουν εξοχικές κατοικίες γιατί εκεί βρίσκουν φαγητό.
Ξανά περαστικά και προσοχή την νύχτα.
motojojo
06/06/2024, 07:56
Ευτυχώς απ' ότι διαβάζω υπήρξαν μόνο υλικές ζημιές . Θέλει πολύ μεγάλη προσοχή την νύχτα.
Πρόσφατα η νυχτερινή κάμερα τράβηξε μια αγέλη 12 αγριογούρουνων στην περιοχή έξω από την Ανάβυσσο. Αυτό σημαίνει ότι όταν πολλαπλασιαστούν περισσότερο τα ζώα θα υπάρχει σοβαρό θέμα και σε πιο κεντρικούς δρόμους όπως στον παραλιακό προς το Σούνιο ή από Σούνιο προς Λαύριο, ειδικά σε μέρη που υπάρχουν εξοχικές κατοικίες γιατί εκεί βρίσκουν φαγητό.
Ξανά περαστικά και προσοχή την νύχτα.
Ψάξου λίγο για καμιά παγίδα, θα κάνεις γερό τσιμπούσι αν καταφέρεις να πιάσεις ένα! :D
Ψάξου λίγο για καμιά παγίδα, θα κάνεις γερό τσιμπούσι αν καταφέρεις να πιάσεις ένα! :D
Ναι ναι ναι, ναι ναι ναι ναι...
Είμαι υπό σκέψην :D
(Ατάκα του Ρίζου προς την Φιφίκα στην ταινία "Της κακομοίρας".)
Ρε τον Billy... ωραίος μπράβο!
Τι έχει να τραβήξει το έρμο το Qashqai :cry: :lol:
Ω ρε φίλε!!! Υπάρχει και ένας ακόμα με fiat panda 4X4 Jim Klark που γράφει νομίζω και στους τέσσερις τροχούς και στο petrolheads και είναι παρόμοια περίπτωση. Μπορεί και να συναντηθείτε πάνω στα βουνά :lol:
CorpseAlive
06/06/2024, 09:23
Περαστικά ! Σιδερένιος και με το καλό να ξανακαβαλήσεις!
(έχω την εντύπωση ότι υπεύθυνος είναι ο οικείος δήμος αν ο δρόμος που ήσουν δεν είχε κατάλληλη σήμανση να σε προειδοποιεί για την διέλευση άγριων ζώων, μίλα με κάποιον συνάδελφο μου να σε κατατοπίσει αν έχεις μεγάλη ζημιά)
Περαστικα...
sanctusan
06/06/2024, 23:12
Περαστηκά και να μην ξανασυμβει ποτέ
doctor_john
07/06/2024, 07:12
Ωπ! Περαστικά Πάνο!
δεν φοβήθηκες ρε θηρίο; συνέχισες και πέρασες;..
Πολύ ανεξέλεγκτο συμβάν, να είσαι καλά και να μην ξανατύχει.
Ευτυχώς που δεν διασταυρώθηκες με τη μάνα...
Περαστικά.
Billymuse
16/06/2024, 20:03
Με είδα σήμερα να θέλω να πάω προς παραλία Αλμυρής στην Κόρινθο και να με περιμένει μια έκπληξη από τον παλιό καθώς και η βυθιζόμενη γέφυρα στα Ίσθμια είναι εκτός λειτουργίας και το πέρασμα από την παλιά εθνική προς Ισθμό να ειναι κλειστός ο δρόμος μετά το συμβάν (https://www.protothema.gr/greece/article/1506672/megales-zimies-apo-tin-purkagia-vutioforou-ston-isthmo-tha-prepei-na-ginei-kathairesi-tmimaton-tis-aerogefuras/) πριν λίγες μέρες, με αποτέλεσμα να πρέπει να γυρίσω προς Αγίους Θεοδώρους και να μπω εθνική για να φτάσω στον προορισμό μου.
Το νου σας όσοι θέτε να πάτε προς Κορινθία από τον παλιό δρόμο...
motojojo
16/06/2024, 20:25
Η βυθιζομενη από την αλλη πλευρα;
Αν κατάλαβα σωστά,ο μόνος δρόμος για την άλλη πλευρά(δυτικά),ήταν η γέφυρα που καταστράφηκε!
panavour
16/06/2024, 21:45
ΟΧΙ.Η πελοπονησσος,συνδεεται με την Στερεα με 3 γεφυρες.Μια απ τα ΙΣΘΜΙΑ (νοτια δυτικα) ,μια απ την Ποσειδωνία (βορειο δυτικα) και μια (η κεντρικη ) του ΙΣΘΜΟΥ.Και απο τις τρεις μπορεις να πας στον προορισμο σου.Απλως η μια απο τις τρεις δεν θα λειτουργησει για επισκευες.
ΟΧΙ.Η πελοπονησσος,συνδεεται με την Στερεα με 3 γεφυρες.Μια απ τα ΙΣΘΜΙΑ (νοτια δυτικα) ,μια απ την Ποσειδωνία (βορειο δυτικα) και μια (η κεντρικη ) του ΙΣΘΜΟΥ.Και απο τις τρεις μπορεις να πας στον προορισμο σου.Απλως η μια απο τις τρεις δεν θα λειτουργησει για επισκευες.
Και η γέφυρα στο Ριον τι συνδέει;;;;;;