View Full Version : Εντελώς αρχάριος και άπειρος
Thanrouf2000
13/03/2023, 01:28
Πολύ καλημέρα σε όλους!!! Παρατηρώ ότι υπάρχετε πάρα πολλοί έμπειροι μηχανοβιοι στο φόρουμ αυτό...τι θα προτείνατε λοιπόν σαν πρώτη μηχανή σε έναν άπειρο οδηγό που η μόνη εμπειρία που έχω είναι με ένα σκούτερ sym symphon 125??? Ο λόγος που θέλω μηχανή είναι κυρίως για να μάθω οδηγηση με συμπλέκτη και για να συνηθίσω τον όγκο ενός μεγαλύτερου οχήματος...το σχέδιο που έχω στο μυαλό μου είναι να πάρω για αρχή μια μηχανή που να οδηγείται με α2 (στα 300 κυβικά) να την κρατήσω κάνα 2 χρόνια να μάθω να οδηγώ καλά και έπειτα με απεριόριστο να προχωρήσω στην αγορά μιας πιο μεγάλης μηχανής...
Έχω λοιπόν στο μυαλό κάτι σε στυλ σαν τα παλιά dr...να είναι με λίγα λόγια κάτι ελαφρύ και ευκολοδηγητο και μέσα στην Αθήνα (αφού θα πουλήσω το σκουτερακι). Και το βασικό που θέλω να αναφέρω...διαθέτω μέχρι 3μιση χιλιάρικα και ψάχνω για μεταχειρισμένο...
Συγγνώμη που σας κούρασα, απλά είμαι παντελώς άσχετος από μοντέλα και τέτοια και χρειάζομαι ΕΠΕΙΓΌΝΤΩΣ τα φώτα σας!!!
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!!!
panavour
13/03/2023, 01:43
Βάλε κάνα πεντακοσαρικο ακόμα και πάρε καινούργιο 250-300,ναχεις και εγγύηση και ABS,μιας και είσαι αρχάριος,μην μπλέξεις με μεταχειρισμένα χρεπια.
Thanrouf2000
13/03/2023, 02:06
Αδερφέ έχεις να προτείνεις μοντέλο στα λεφτά που λες?? Ευχαριστώ πολύ!!
Sym NH-T 300 η το Voge 300DS για λιγο υψος!
H το Voge 300AC. Βασικα εχεις πολλες επιλογες σε καινουρια αν διαθετεις 3-4 χιλιαρικα. Τσεκαρε και CFMOTO και Benelli.
Γυρνα αντιπροσωπειες και κατσε πανω τους στατικα. Δες πως πατας κατω με τη μηχανη ορθια. Ασε το σταντ το πλαινο οπως ειναι, απλα φερτες στην ορθια θεση και δες πως πατας κατω και πως φτανεις το τιμονι.
Thanrouf2000
13/03/2023, 02:42
Αρχηγέ πες με και περίεργο αλλά στα κυβικά αυτά οι συγκεκριμένες μάρκες δεν με εντυπωσιάζουν...Παρ ότι το σκούτερ που έχω είναι συμ και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος... Είμαι λίγο περίεργος
Μολις προσεξα οτι ψαχνεις μεταχειρα, τωρα η ψαλιδα ανοιγει πολυυυυυ :D
Thanrouf2000
13/03/2023, 05:05
Ωραία!!! Τί προτείνεις?? Απο κλασσικές μάρκες...(Kawasaki, Honda, Yamaha...) Μ αρέσουν οι μηχανές στυλ σαν αυτές που μου είπατε σε κατηγορία.
Στο budget σου σε αυτά τα κυβικά δεν θα βρεις κάτι δυστυχώς στις μάρκες που αναφέρεις, εκτός αν μιλάμε για μηχανές άνω των 20 ετών με ότι αυτό συνεπάγεται και για την ασφάλεια (έλλειψη abs) και τα μαζεματα που θα θέλει, ενώ πιθανά να είναι και καρμπυρατεράτη αντί injection
Thanrouf2000
13/03/2023, 09:38
Κατάλαβα...με κόβω κατευθείαν με το απεριόριστο μήπως βρω κάτι μεταχειρισμένο σε περισσότερα κυβικά... όπως fmx που μ έχουν προτείνει.
telegonos
13/03/2023, 10:03
Κατάλαβα...με κόβω κατευθείαν με το απεριόριστο μήπως βρω κάτι μεταχειρισμένο σε περισσότερα κυβικά... όπως fmx που μ έχουν προτείνει.
Το FMX το οδηγάς με Α2 κανονικά.
Thanrouf2000
13/03/2023, 11:27
Όντως??? Μια χαρά τότε...για κάνα τέτοιο με κόβω... εύκολο είναι για πρώτο??
skritikos
13/03/2023, 11:55
Το να θες να πάρεις μια μέτρια μοτοσυκλέτα 15ετίας σε σχέση με κάτι καινούργιο με όλη την τεχνολογία ασφάλειας στα ίδια χρήματα με ξεπερνάει σαν λογική.
panavour
13/03/2023, 13:21
Το να θες να πάρεις μια μέτρια μοτοσυκλέτα 15ετίας σε σχέση με κάτι καινούργιο με όλη την τεχνολογία ασφάλειας στα ίδια χρήματα με ξεπερνάει σαν λογική.
Και μενα,αλλα δεν εχουμε ολοι το ιδιο σκεπτικο στο κεφαλι μας.Προφανως ο φιλος μας ΔΕΝ θελει με τιποτα κινεζικο μηχανακι,για τους λογους που ο ιδιος ξερει.Ας παρει κατι αλλο σε μεταχειρισμενο.
Εγώ θα σταθώ ξανά στο θέμα abs: μην πάρεις κάτι χωρίς, είτε καινούριο είτε μτχ.
doctor_john
13/03/2023, 13:29
Αν δεν του αρέσει τι νόημα θα έχει;
Προσοχή, έλεγχος από μηχανικό και βλέπεις.
harris_x
13/03/2023, 14:24
Όντως??? Μια χαρά τότε...για κάνα τέτοιο με κόβω... εύκολο είναι για πρώτο??
Γιατι να πάρεις τόσο παλιό μηχανάκι;
Υπάρχουν πολλά πιο καινούρια και αξιολογα μηχανάκια για να επιλέξεις.
π.χ.:
https://www.car.gr/classifieds/bikes/view/331699686-kawasaki-ninja-250-sl
https://www.car.gr/classifieds/bikes/view/330643079-ktm-duke
https://www.car.gr/classifieds/bikes/view/331408973-kawasaki-ninja-300
telegonos
13/03/2023, 16:09
Και κινητήρα που κοντεύει 30 χρόνια ζωής, από το XR650L και το Dominator650.
Ποιά ιδια χρήματα ρε παιδιά?Ειπε μέχρι 3.5 και του ειπατε βαλε αλλα 500 να παει στα 4 δλδ .Fmx βρισκει πένα με 2Κ..Ποιά ίδια λεφτά?Φιλε μου μια χαρά βρισκεις καλά μηχανάκια στα 3Κ αρκεί να ξέρεις ή να ξέρεις καποιον που ξέρει πεντε πράγματα να κοιτάξει το μεταχειρισμένο που θέλεις.
Ορίστε.Και Honda και του 16 και με abs και οδηγείται με Α2
https://www.car.gr/classifieds/bikes/view/331608234-honda-cbr-300-r
Thanrouf2000
13/03/2023, 17:46
Είστε όλοι αρχηγοί!! Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες και τη βοήθεια!!! Θα το μελετήσω καλά το θέμα και θα αποφασίσω... έτσι κι αλλιώς δε βιάζομαι... μπορεί ν με ξαναδείτε στο μέλλον πού ίσως θα έχω ξανανοίξει το ίδιο θέμα
lykourgi
14/03/2023, 16:59
Δες και το KLX 250.
harris_x
15/03/2023, 12:43
Και κινητήρα που κοντεύει 30 χρόνια ζωής, από το XR650L και το Dominator650.
οπότε κοντεύει στο τέλος της... :bawl:
Σχετικά με fmx 650 και αλλαγή λαδιών,βιδάκι εξαέρωσης όπως το Χτ 600 δεν έχει?
Σχετικά με fmx 650 και αλλαγή λαδιών,βιδάκι εξαέρωσης όπως το Χτ 600 δεν έχει?
Δεν νομίζω, το ΧΤ αν θυμάμαι καλά έχει ξηρό κάρτερ όπως και το ΧΤ 660 και ο Πήγασος που είχα όπερ σημαίνει ότι το λάδι αποθηκεύεται στον σκελετό. Η τάπα αναπλήρωσης βρίσκεται ανάμεσα στο ντεπόζιτο και το τιμόνι.
Το FMX έχει κανονικό κλασικό κάρτερ όπου το λάδι μαζεύεται εκεί. Άρα απλά ξεβίδωμα τάπας από κάτω άδειασμα βίδωμα και αναπλήρωση.....
Απο τον σκελετό πέρνει και το fmx το λάδι.Αλλά δεν έχει όπως το Χτ στην δεξιά μεριά που είναι το φίλτρο λαδιού βιδάκι εξαέρωσης.Τελοσπάντων,τα βάλαμε τώρα έτσι τα λάδια
KotsosDR
17/03/2023, 10:12
Τα DR είναι για μερακλήδες ! :a014:
giannis_angel
17/03/2023, 12:00
άμα μιλάμε για μεταχειρισμένο ξέχνα sym κτλ πήγαινε σε yamaha που αντέχει όση κακουχία κι αν έχει περάσει