Σύνδεση

View Full Version : Το δίλημμα των 9000 ευρώ

Σελίδες : [1] 2

lospsi
15/03/2023, 18:04
Εδώ και κάμποσο καιρό σκέφτομαι κάποιες μελλοντικές επιλογές μοτοσυκλέτας. Μια από αυτές είναι να γυρίσω σε λίγο μικρότερα κυβικά/άλογα και με λιγότερα χρήματα. Παρόλα αυτά, έχοντας καλομάθει τα τελευταία χρόνια με ηλεκτρονικά, ευκολίες, τζιτζιμπλίκια, θα ήθελα να διατηρήσω κάποια από αυτά. Η κατηγορία που κοιτάω είναι τα ον οφ ή ψηλά στρητ.

Κι εκεί που σε αυτά τα χρήματα, μπορείς να κινηθείς στα κλασσικά Tiger sport, Tracer, ίσως κανά Multi 950 2017, αρχίζω και μπαίνω σοβαρά στο τρυπάκι του CF MOTO 800 MT. Έχει ότι θέλω από μπλιμπλίκια (cruise, θερμαινόμενα γκριπ, σίφτερ) και ακόμα παραπάνω (θερμαινόμενες σέλες, οθόνη κτλ), όσα υπάρχουν μτχ έχουν ελάχιστα χλμ (μόνο μεταχειρισμένα κοιτάω).

Το δίλημμα λοιπόν είναι:
Μεταχειρισμένο 2-5 ετών με 20-30-50000χλμ από "γνωστό, ποιοτικό και καταξιωμένο" κατασκευαστή ή μηχανή σχεδόν καινούργια με γυαλιστερά καθρεπτάκια για τον ιθαγενή των ευκολιών αλλά άγνωστη ποιότητα, υποστήριξη, μεταπώληση σε βάθος χρόνου?
Μπορεί επίσης να επεκταθεί σε πιο premium μοτοσυκλέτες (R1200GS, Multi 1200, Crosstourer κτλ) που όμως θα είναι ακόμα παλιότερες και πιθανώς αρκετά πιο φορτωμένες από χιλιόμετρα.

Και μια προσωπική υποσημείωση:
Έχοντας την τυχή τα τελευταία χρόνια να αποκτήσω αρκετές premium μοτοσυκλέτες (Multi 1200S, S1000XR, SD1290GT, 1290SAS) έχω καταλήξει πως οι τρομερές δυνατότητες στην απόδοση αυτών των μοτοσυκλετών είναι χρήσιμη λίγες φορές και μένει μόνο η ικανοποίηση της κατοχής τους, το "niche" της υπόθεσης. Εξαιρούνται τα ηλεκτρονικά που περιέγραψα παραπάνω και που είναι πραγματικές ευκολίες χρήσης.
Από την στιγμή που αυτά είναι διαθέσιμα σε πιο οικονομικά μηχανάκια, θέλω να πιστεύω πως μια τέτοια "υποβάθμιση" δεν θα με χάλαγε, τουλάχιστον για λίγο καιρό.

Εσείς τι λέτε?

thunder ace
15/03/2023, 18:22
''Το δίλημμα των 9000 ευρώ '' αυτο το σεβομαι
Αφου εχεις 9000

Tsber
15/03/2023, 18:25
Άβυσσος η ψυχή που αναφέρεις στην υπογραφή σου :beer:

Πάντως μου φαίνεται λογικό αυτό που λες για τη χρηστικότητα των πολλών κυβικών και αφού το έχεις αποδεχθεί πρώτος από όλους εσύ η επόμενη επιλογή σου θα γίνει κατά τι ευκολότερη.

karellen
15/03/2023, 18:28
Με 9.000 € παίρνεις gs του 10-12 με τους διπλούς εκκ. συν abs-traction-esa (ηλεκτρικές αναρτήσεις)-θερμαινόμενα κλπ.
Όχι απαραίτητα φορτωμένο με χλμ και σίγουρα όχι καγκουρεμένο.

billyka
15/03/2023, 18:36
Στην τελευταία βόλτα που πήγα με το gsxr 1000 σκέφτηκα αυτό ακριβώς που αναφέρεις για την δυνατότητες στην απόδοση.Σε συνολική βόλτα 320 χιλιομέτρων,το κοντέρ έδειξε μια φορα 240 για ενα δύο δευτερόλεπτα οπου ξαναπεσα στα 150,μισο λεπτό στα 200 και ολη η υπόλοιπη βολτα γινόταν σε ταχυτητες 150-160 και για κανα δεκάλεπτο στα 180.Σκέφτηκα οτι το γκάζι του το χρησιμοποιώ ίσως το 5% του χρόνου που το οδηγάω

lospsi
15/03/2023, 18:39
Με 9.000 € παίρνεις gs του 10-12 με τους διπλούς εκκ. συν abs-traction-esa (ηλεκτρικές αναρτήσεις)-θερμαινόμενα κλπ.
Όχι απαραίτητα φορτωμένο με χλμ και σίγουρα όχι καγκουρεμένο.

Μπράβο, να ένα μέρος του διλήμματος.

Με τα ίδια λεφτά που παίρνεις μοντέλο 2022 με 3000χλμ, να πάρεις μηχανή 10ετίας+ με 50-70000χλμ.

Προσωπικά, μάλλον όχι. Αν θέλω Premium ξανά (BMW GS ή ΚΤΜ 1290 κτλ) θα ανέβω σε χρήματα.

lospsi
15/03/2023, 18:43
Στην τελευταία βόλτα που πήγα με το gsxr 1000 σκέφτηκα αυτό ακριβώς που αναφέρεις για την δυνατότητες στην απόδοση.Σε συνολική βόλτα 320 χιλιομέτρων,το κοντέρ έδειξε μια φορα 240 για ενα δύο δευτερόλεπτα οπου ξαναπεσα στα 150,μισο λεπτό στα 200 και ολη η υπόλοιπη βολτα γινόταν σε ταχυτητες 150-160 και για κανα δεκάλεπτο στα 180.Σκέφτηκα οτι το γκάζι του το χρησιμοποιώ ίσως το 5% του χρόνου που το οδηγάω

Ακριβώς το ίδιο σκέφτηκα και εγω προχθές που γύρισα με το GT. Πάμε βόλτες παρέα με vstrom, με TDM, με GS και όλοι πάμε μαζί, όλοι μπορούμε να κινηθούμε σβέλτα χωρίς πρόβλημα. Από την άλλη, είναι ωραίο το να έχεις το γκάζι ή τα ηλεκτρονικά και ας το χρειάζεσαι 1 φορά στις 10.

husky21
15/03/2023, 18:45
Έχοντας την τυχή τα τελευταία χρόνια να αποκτήσω αρκετές premium μοτοσυκλέτες (Multi 1200S, S1000XR, SD1290GT, 1290SAS) έχω καταλήξει πως οι τρομερές δυνατότητες στην απόδοση αυτών των μοτοσυκλετών είναι χρήσιμη λίγες φορές και μένει μόνο η ικανοποίηση της κατοχής τους, το "niche" της υπόθεσης.

Εσείς τι λέτε?

Θα πω την γνωμη μου μονο ως προς αυτο το κομματι
Αν τα οικομομικα μου ειναι τετοια ωστε να απολαμβανω αυτα μου μου δινουν αυτες οι πριμιουμ κατασκευες εστω κ 2 φορες τον χρονο χωρις να τα στερουμαι απο καπου αλλου ή να μην με πολυαπασχολει αν σε μια βολτα αντι για 20 ευρω χουφτωσω το γκαζι και καψω 40 και τα γενικοτερα υψηλα κοστη κτηση κ χρησης
μου ειναι αδιαφορα θα συνεχιζα να εχω τετοιο μοτοσακο

billyka
15/03/2023, 18:47
Από την άλλη, είναι ωραίο το να έχεις το γκάζι ή τα ηλεκτρονικά και ας το χρειάζεσαι 1 φορά στις 10.

Ε ναι!

billyka
15/03/2023, 18:49
να μην με πολυαπασχολει αν σε μια βολτα αντι για 20 ευρω χουφτωσω το γκαζι και καψω 40 και τα γενικοτερα υψηλα κοστη κτηση κ χρησης

Έχω το παπί για την οικονομία και την καθημερινότητα,οπότε..Χούφτωστο χούφτωστο!

Nostradamus
15/03/2023, 18:50
Το έχεις τεστάρει/βολτάρει το cf moto?

stefanos
15/03/2023, 18:52
Δηλαδή τα ηλεκτρονικά και το γκάζι είναι οι διαφορές ενός Κινέζου με τα μηχανάκια των 20Κ+...

panavour
15/03/2023, 18:56
:a014:

BLiTzER
15/03/2023, 19:03
Δεν υπάρχει δίλημμα. Το μεταχειρισμένο, με λεπτομερή έλεγχο, είναι πάντα η καλύτερη επιλογή για τα χρήματά σου.

panavour
15/03/2023, 19:09
Δεν υπάρχει δίλημμα. Το μεταχειρισμένο,με τα ελαχιστα χιλιομετρα με λεπτομερή έλεγχο, είναι πάντα η καλύτερη επιλογή για τα χρήματά σου.

φιξεντ.

ptc
15/03/2023, 19:17
Δεν υπάρχει δίλημμα. Το μεταχειρισμένο, με λεπτομερή έλεγχο, είναι πάντα η καλύτερη επιλογή για τα χρήματά σου.

Ειδικά όταν αλλάζεις μηχανή συχνά να συμπληρώσω εγώ.

Για αγοραστή που έχει αποδείξει ότι δεν μπορεί να κρατήσει μηχανή και πάντα είναι με το car ανοιχτό, το καινούριο μου φαίνεται κακή επιλογή.

Edit: Με μπέρδεψε το σχόλιο που απάντησα. Τώρα είδα ότι μιλάμε για μτχ έτσι κι αλλιώς. Δε θα με προβλημάτιζε το να έπαιρνα κινέζικο στη θέση σου. Στον ένα χρόνο που θα το κρατήσεις τι να βγάλει.

STF
15/03/2023, 19:25
Εδώ και κάμποσο καιρό σκέφτομαι κάποιες μελλοντικές επιλογές μοτοσυκλέτας. Μια από αυτές είναι να γυρίσω σε λίγο μικρότερα κυβικά/άλογα και με λιγότερα χρήματα. Παρόλα αυτά, έχοντας καλομάθει τα τελευταία χρόνια με ηλεκτρονικά, ευκολίες, τζιτζιμπλίκια, θα ήθελα να διατηρήσω κάποια από αυτά. Η κατηγορία που κοιτάω είναι τα ον οφ ή ψηλά στρητ.

Κι εκεί που σε αυτά τα χρήματα, μπορείς να κινηθείς στα κλασσικά Tiger sport, Tracer, ίσως κανά Multi 950 2017, αρχίζω και μπαίνω σοβαρά στο τρυπάκι του CF MOTO 800 MT. Έχει ότι θέλω από μπλιμπλίκια (cruise, θερμαινόμενα γκριπ, σίφτερ) και ακόμα παραπάνω (θερμαινόμενες σέλες, οθόνη κτλ), όσα υπάρχουν μτχ έχουν ελάχιστα χλμ (μόνο μεταχειρισμένα κοιτάω).

Το δίλημμα λοιπόν είναι:
Μεταχειρισμένο 2-5 ετών με 20-30-50000χλμ από "γνωστό, ποιοτικό και καταξιωμένο" κατασκευαστή ή μηχανή σχεδόν καινούργια με γυαλιστερά καθρεπτάκια για τον ιθαγενή των ευκολιών αλλά άγνωστη ποιότητα, υποστήριξη, μεταπώληση σε βάθος χρόνου?
Μπορεί επίσης να επεκταθεί σε πιο premium μοτοσυκλέτες (R1200GS, Multi 1200, Crosstourer κτλ) που όμως θα είναι ακόμα παλιότερες και πιθανώς αρκετά πιο φορτωμένες από χιλιόμετρα.

Έχοντας την τυχή τα τελευταία χρόνια να αποκτήσω αρκετές premium μοτοσυκλέτες (Multi 1200S, S1000XR, SD1290GT, 1290SAS) έχω καταλήξει πως οι τρομερές δυνατότητες στην απόδοση αυτών των μοτοσυκλετών είναι χρήσιμη λίγες φορές και μένει μόνο η ικανοποίηση της κατοχής τους, το "niche" της υπόθεσης. Εξαιρούνται τα ηλεκτρονικά που περιέγραψα παραπάνω και που είναι πραγματικές ευκολίες χρήσης.
Από την στιγμή που αυτά είναι διαθέσιμα σε πιο οικονομικά μηχανάκια, θέλω να πιστεύω πως μια τέτοια "υποβάθμιση" δεν θα με χάλαγε, τουλάχιστον για λίγο καιρό.

Εσείς τι λέτε?

Δηλαδή τα ηλεκτρονικά και το γκάζι είναι οι διαφορές ενός Κινέζου με τα μηχανάκια των 20Κ+...

Τα τελευταία δυο ερωτήματα σου απαντούν με λίγο πονηρή σκέψη.
Είναι φύση αδύνατο με την εμπειρία που έχεις και με τις μοτοσυκλέτες που πέρασαν από τα χέρια σου να μη μετανιώσεις άντε.... στο 2ο 24ώρο. Και δεν το λέω από άποψη ηλεκτρονικών ή απουσίας δύναμης. Καλά και τίμια τα CFmoto αλλά εδώ θα σε ξενέρωνε ένα downsizing με οτιδήποτε άλλο από τα κλασικά επώνυμα. Άλλο πράγμα είναι το "με έφερε η ζωή σε αυτές τις επιλογές", το οποίο είναι σεβαστό από όποια οπτική και αν το δει κανείς και άλλο είναι να λες θα πειραματιστώ προς αυτή τη κατεύθυνση. Οριακά σε βλέπω να μπορείς να συνυπάρξεις με ένα Tracer φορτωμένο με καλές αναρτήσεις.

Κανόνισε να βρεθούμε για ένα καφεδάκι επιτέλους!

:beer:

BLiTzER
15/03/2023, 19:41
Edit: Με μπέρδεψε το σχόλιο που απάντησα. Τώρα είδα ότι μιλάμε για μτχ έτσι κι αλλιώς. Δε θα με προβλημάτιζε το να έπαιρνα κινέζικο στη θέση σου. Στον ένα χρόνο που θα το κρατήσεις τι να βγάλει.

Το ίδιο ισχύει και μεταξύ 2 μεταχειρισμένων: αυτό με την υψηλότερη αρχική αξία (αξία, όχι τιμή) είναι προφανώς η καλύτερη επιλογή. Και μιλώντας πάντα για κοντινές χρονολογίες, όχι διαφορά 20 ετών. Ο καλός έλεγχος είναι αυτονόητος. Η χρυσή τομή έχω καταλήξει ότι είναι περίπου στα 3 χρόνια: είναι αρκετά καινούριο για να μην πάρεις χρέπι, αλλά έχει χάσει ήδη σημαντικό μέρος της αξίας του.

CorpseAlive
15/03/2023, 19:58
Το ίδιο ισχύει και μεταξύ 2 μεταχειρισμένων: αυτό με την υψηλότερη αρχική αξία (αξία, όχι τιμή) είναι προφανώς η καλύτερη επιλογή. Και μιλώντας πάντα για κοντινές χρονολογίες, όχι διαφορά 20 ετών. Ο καλός έλεγχος είναι αυτονόητος. Η χρυσή τομή έχω καταλήξει ότι είναι περίπου στα 3 χρόνια: είναι αρκετά καινούριο για να μην πάρεις χρέπι, αλλά έχει χάσει ήδη σημαντικό μέρος της αξίας του.

Teach us senpai

karellen
15/03/2023, 20:06
Βοτζ 500 (ή βογκ πως δι@λο λέγεται).
Θα το ακούσουμε κι αυτό οσονούπω.

panavour
15/03/2023, 20:07

:a014:

AUFGEBRACHT
15/03/2023, 20:13

-Τι μηχανάκι έχεις;
-Δεν ξέρω πως το λένε.

panavour
15/03/2023, 20:30
-Τι μηχανάκι έχεις;
-Δεν ξέρω πως το λένε.

δεν θελω να το μαθω,θελω να το φαω.

https://www.google.com/search?rlz=1C1JZAP_elGR885GR885&tbm=vid&sxsrf=AJOqlzVUm4jmvY6Lsr65NgU-sl3T2Bzkag:1678908452704&q=%CE%B4%CE%B5%CE%BD+%CE%B8%CE%B5%CE%BB%CF%89+%CE%BD%CE%B1+%CF%84%CE%BF+%CE%BC%CE%B1%CE%B8%CF%89+%CE %B8%CE%B5%CE%BB%CF%89+%CE%BD%CE%B1+%CF%84%CE%BF+%CF%86%CE%B1%CF%89&sa=X&ved=2ahUKEwij3ruv1d79AhUtbvEDHWgtB0IQ8ccDegQIDBAF&biw=1350&bih=583&dpr=1#fpstate=ive&vld=cid:a51e1fe6,vid:jzDlkBZLsMQ

basilis_k6
15/03/2023, 20:48
Tracer gt. Γιατι ειναι λεφτα στην τραπεζα, φευγει δηλαδη σε καλη τιμη ευκολα. Γιατι ειναι απροβληματιστο και ικανο. Γιατι κανει το 95% οσων εκαναν τα premium που κατείχες.

motojojo
15/03/2023, 20:48
Αφού έχεις αλλάξει τόσες μηχανές και τωρα σου γυάλισε το κινέζικο, είναι τόσο κακό να το δοκιμάσεις;

Αν απογοητευτείς το δίνεις σε ενα μήνα στα ίδια λεφτά.

THRESH
15/03/2023, 20:56

και για τα ΜΤ-07 ισχύει αυτό ?
(έχω πάθει πλάκα με αυτά που βλέπω στο car.gr)
:lol:

doctoras
15/03/2023, 21:27
Η Μότο είναι προσωπική υπόθεση, καλύτερα να το απαντήσεις εσυ το δίλλημα ειδικά για την περιπτωση σου που έχεις περάσει από ένα σωρό premium κατασκευές.

Ετσι οπως το θέτεις η λογική λέει ότι αν μπορεις / θελεοσ και έχεις την οικονομική δυνατότητα να αλλαζεισ εύκολα μοτοσυκλέτα πηγαίνε και στο cfmoto. Για την εμπειρία και την ποικιλία.

Για μεταχειρισμένο, βάζοντας τις ευκολίες των ηλεκτρονικών μέσα, περιορίζεσαι σε μεταχειρισμένο του λίτρου όχι μικρότερο και όχι παλαιότερο από 3 ετών

Καλη φαση για την περίσταση θα ήταν να δεις την περίπτωση χρόνιας μίσθωσης (leasing) όπου γλιτώνεις τα μεγάλα κεφάλαια κανεις την πλάκα σου και το επιστρέφεις με την λήξη του συμβολαίου. Ξέρω ότι η Benelli έχει μπει σε τετοια προγράμματα. Ενδέχεται να υπάρχουν και άλλες εταιρείες.

Ο καθένας μας έχει διαφορετική συμπεριφορά πάνω σε αυτό.
Εγώ για παράδειγμα επειδή δένομαι και δύσκολα αποχωρίζομαι έχω το φετίχ να πάω σε παραδοσιακό κατασκευαστή, αυτό που μπορω να αγοράσω ε; Και συμβιβάζομαι ακόμη και με μικρές κατηγορίες. Μπραφ, χωρίς δάνεια και τετοια..

lospsi
15/03/2023, 21:56
Θα πω την γνωμη μου μονο ως προς αυτο το κομματι
Αν τα οικομομικα μου ειναι τετοια ωστε να απολαμβανω αυτα μου μου δινουν αυτες οι πριμιουμ κατασκευες εστω κ 2 φορες τον χρονο χωρις να τα στερουμαι απο καπου αλλου ή να μην με πολυαπασχολει αν σε μια βολτα αντι για 20 ευρω χουφτωσω το γκαζι και καψω 40 και τα γενικοτερα υψηλα κοστη κτηση κ χρησης

Σωστός και είναι και αυτή μια σκέψη. Δεν στερούμαι, δεν έχω ανάγκη απλά αναρωτιέμαι αν θα πάρω το 90% της εμπειρίας ε το 70% των χρημάτων.

Ναι, δεν τρελάθηκα αλλά με 15λ γύρω από την Καλλιθέα, τι να δεις? Εξάλλου, δεν τρελάθηκα όυτε όταν οδήγησα πχ. το Vstrom 1050, γενικά με ένα τεστ ράιντ πολύ δύσκολα θα πώ ουάου.

Σαφώς και όχι.

100% συμφωνώ. Πάντα μεταχειρισμένο σε μοτοσυκλέτα μιας και αλλάζω σχετικά συχνά.

Ειδικά όταν αλλάζεις μηχανή συχνά να συμπληρώσω εγώ.

Για αγοραστή που έχει αποδείξει ότι δεν μπορεί να κρατήσει μηχανή και πάντα είναι με το car ανοιχτό, το καινούριο μου φαίνεται κακή επιλογή.

Πέτρο, ναι νομίζω ότι είναι ένα "στεγανό" που νοιώθω έτοιμος να σπάσω. Θα δούμε.

Τα τελευταία δυο ερωτήματα σου απαντούν με λίγο πονηρή σκέψη.
Είναι φύση αδύνατο με την εμπειρία που έχεις και με τις μοτοσυκλέτες που πέρασαν από τα χέρια σου να μη μετανιώσεις άντε.... στο 2ο 24ώρο. Και δεν το λέω από άποψη ηλεκτρονικών ή απουσίας δύναμης. Καλά και τίμια τα CFmoto αλλά εδώ θα σε ξενέρωνε ένα downsizing με οτιδήποτε άλλο από τα κλασικά επώνυμα. Άλλο πράγμα είναι το "με έφερε η ζωή σε αυτές τις επιλογές", το οποίο είναι σεβαστό από όποια οπτική και αν το δει κανείς και άλλο είναι να λες θα πειραματιστώ προς αυτή τη κατεύθυνση. Οριακά σε βλέπω να μπορείς να συνυπάρξεις με ένα Tracer φορτωμένο με καλές αναρτήσεις.

Κανόνισε να βρεθούμε για ένα καφεδάκι επιτέλους!

:beer:

Στέφανε, οπώς έγραψα και παραπάνω, δεν είναι ότι τα έφερε κάπως συγκεκριμένα η ζωή και πρέπει να μαζευτώ, απλά σκέφτομαι μήπως δοκιμάσω κάτι πιο "λογικό" χωρίς να χάσω κάποιες από τις ευκολίες των σύγχρονων μοτο. Σίγουρα μπορεί να φάω ξενέρα, μπορεί και όχι, είναι αχαρτογράφητα νερά μιας και τα τελευταία μοτό μου είναι "μεγάλα". Tracer είχα και πράγματι δεν ενθουσιάστηκα, πιθανώς το ίδιο να γίνει και με το cf moto.

Tracer gt. Γιατι ειναι λεφτα στην τραπεζα, φευγει δηλαδη σε καλη τιμη ευκολα. Γιατι ειναι απροβληματιστο και ικανο. Γιατι κανει το 95% οσων εκαναν τα premium που κατείχες.

Σωστός. Αν πούμε όμως, μπακαλίστικα, ότι το tracer gt κάνει το 95% όσων κάνουν τα μεγάλα, το cf moto κάνει το 85-90%? Με λιγότερα χρήματα και σχεδόν καινούργιο. Είναι οι πτυχές του διλήμματος που ανέφερα στην αρχή, το 800ΜΤ είναι μια μοτοσυκλέτα που σου δίνει πλέον επιλογές (τεχνικά χαρακτηριστικά, επιδόσεις, εξοπλισμο) σε σχέση με την τιμή του που ανακατέβει την τράπουλα αρκετά!

Αφού έχεις αλλάξει τόσες μηχανές και τωρα σου γυάλισε το κινέζικο, είναι τόσο κακό να το δοκιμάσεις;

Αν απογοητευτείς το δίνεις σε ενα μήνα στα ίδια λεφτά.

Έτσι το σκέφτομαι κι εγώ. Κουβέντα να γίνεται και απόψεις να ανταλλάσουμε...

sam4g
15/03/2023, 22:00

Το δίλημμα λοιπόν είναι:

Εσείς τι λέτε?

Πολύ δύσκολη απόφαση να κανεις τέτοιου είδους downsizing. Λέω δύσκολο, γιατί απ ό,τι καταλαβαίνω απ τα λεγόμενα, δεν το υπαγορεύουν οι συνθήκες ζωής σου, αλλά μάλλον, η ανάγκη δοκιμής μιας άλλης φιλοσοφίας.

Δεδομένου, ότι έχεις αλλάξει πολλές μοτοσικλέτες premium κατηγορίας, θεωρώ ένα cf moto, θα σε καλύψει για κανα 3μηνο-4μηνο, μέχρι δλδ να φύγει ο ενθουσιασμός του Καινούργιου.

Τα πράγματα, σαφώς, θα ήταν διαφορετικά, αν ο λόγος που κοιτάζεις να κατέβεις κατηγορία, ήταν πιο ουσιώδης, πχ αλλαγή οικονομικής κατάσταση, αλλαγή προτεραιοτήτων κ.ο.κ...

basilis_k6
15/03/2023, 22:02
Η Μότο είναι προσωπική υπόθεση, καλύτερα να το απαντήσεις εσυ το δίλλημα ειδικά για την περιπτωση σου που έχεις περάσει από ένα σωρό premium κατασκευές.

Ετσι οπως το θέτεις η λογική λέει ότι αν μπορεις / θελεοσ και έχεις την οικονομική δυνατότητα να αλλαζεισ εύκολα μοτοσυκλέτα πηγαίνε και στο cfmoto. Για την εμπειρία και την ποικιλία.

Για μεταχειρισμένο, βάζοντας τις ευκολίες των ηλεκτρονικών μέσα, περιορίζεσαι σε μεταχειρισμένο του λίτρου όχι μικρότερο και όχι παλαιότερο από 3 ετών

Καλη φαση για την περίσταση θα ήταν να δεις την περίπτωση χρόνιας μίσθωσης (leasing) όπου γλιτώνεις τα μεγάλα κεφάλαια κανεις την πλάκα σου και το επιστρέφεις με την λήξη του συμβολαίου. Ξέρω ότι η Benelli έχει μπει σε τετοια προγράμματα. Ενδέχεται να υπάρχουν και άλλες εταιρείες.

Εγώ για παράδειγμα επειδή δένομαι και δύσκολα αποχωρίζομαι έχω το φετίχ να πάω σε παραδοσιακό κατασκευαστή, αυτό που μπορω να αγοράσω ε; Και συμβιβάζομαι ακόμη και με μικρές κατηγορίες. Μπραφ, χωρίς δάνεια και τετοια..

Δλδ τι προγραμματα εχει η μπενελι για leasing ιδιωτη. Ξερω για bmw που εφερε ο βαγιανελης.νομιζω αλλα οι τιμες ειναι εξωφρενικες.

lospsi
15/03/2023, 22:03

Σίγουρα κανέις δεν μπορεί να απαντήσει για μένα, οι γνώμες όμως είναι ευπρόσδεκτες!

To Leasing δεν μου κανεί, είναι πεταμένα λεφτά κατά την γνώμη μου. Με μια σωστή αγορά μτχ μπορείς να χάσεις ελάχιστα χρήματα στην πώληση.

lospsi
15/03/2023, 22:11
Πολύ δύσκολη απόφαση να κανεις τέτοιου είδους downsizing. Λέω δύσκολο, γιατί απ ό,τι καταλαβαίνω απ τα λεγόμενα, δεν το υπαγορεύουν οι συνθήκες ζωής σου, αλλά μάλλον, η ανάγκη δοκιμής μιας άλλης φιλοσοφίας.

Δεδομένου, ότι έχεις αλλάξει πολλές μοτοσικλέτες premium κατηγορίας, θεωρώ ένα cf moto, θα σε καλύψει για κανα 3μηνο-4μηνο, μέχρι δλδ να φύγει ο ενθουσιασμός του Καινούργιου.

Τα πράγματα, σαφώς, θα ήταν διαφορετικά, αν ο λόγος που κοιτάζεις να κατέβεις κατηγορία, ήταν πιο ουσιώδης, πχ αλλαγή οικονομικής κατάσταση, αλλαγή προτεραιοτήτων κ.ο.κ...

Ναι, δεν έχεις άδικο.
Σίγουρα, το να κατέβω σε αξία δικύκλου σημαίνει ότι θα υπάρχουν διαθέσιμα κάποια έξτρα χρήματα για οτιδήποτε και αυτό είναι ένα μικρό μπόνους. Πιο σημαντικό όμως είναι αυτό που όμορφα περιέγραψες ως "(ανάγκη) δοκιμής μιας άλλης φιλοσοφίας", είναι κάτι που σκέφτομαι σαν εναλλακτική εδώ και καιρό.

doctoras
15/03/2023, 22:17
Για μπενελλι τυχαία βρέθηκα με έναν φίλο στον εισαγωγέα που τον έχουμε εδω πάνω σαλονικα, στην κουβέντα με τον πωλητή αυτός μου υπέδειξε μοντέλα που είχαν δεσμευτεί από κατόχους με πρόγραμμα μίσθωσης. Τώρα τι; και πως; και ποσό; Δε ρώτησα αλλά επειδη προς τα εκεί οδηγούμαστε (κατάργηση της ιδιοκτησίας), ενδέχεται για κάποιον που μπορεί να τον συμφέρει.

Τώρα αν το τούμπανο gs1250 η μίσθωση του βγαίνει στον θεό επειδή κοστίζει 28k είναι θέμα προς οικονομοτεχνική ανάλυση

Παίζει όμως να υπάρχουν και εταιρείες πιο «λαϊκης» βάσης που να μπαίνουν στα προγράμματα όπως η cfmoto, δεν ξέρω, just suggesting.

πυξιδας990
15/03/2023, 22:21
Ούτε καν 9...στα 7900 ...
Σίδερα όλα είναι και όταν τα οδηγείς όλα,έχεις και ολοκληρωμένη άποψη..τι σου κάνει,τι όχι κτλπ..
Η cf moto είναι φως φανάρι ότι ήρθε να μείνει,δεν τη βάζουν τυχαία μαγαζιά μέσα που πουλάνε και πάνω ράφι μοντέλα..

https://www.car.gr/classifieds/bikes/view/326980857-cfmoto-800mt-sport

lospsi
16/03/2023, 09:58
Ούτε καν 9...στα 7900 ...
Σίδερα όλα είναι και όταν τα οδηγείς όλα,έχεις και ολοκληρωμένη άποψη..τι σου κάνει,τι όχι κτλπ..
Η cf moto είναι φως φανάρι ότι ήρθε να μείνει,δεν τη βάζουν τυχαία μαγαζιά μέσα που πουλάνε και πάνω ράφι μοντέλα..

https://www.car.gr/classifieds/bikes/view/326980857-cfmoto-800mt-sport

To έχω δει, εντύπωση μου κάνει που δεν φεύγει σε αυτά τα χρήματα. Βέβαια, το πακέτο του 800 είναι δελεαστικό με όλα τα έξτρα που το "απλό" sport δεν έχει, ίσως αυτός είναι και ο λόγος.

πυξιδας990
16/03/2023, 10:19
To έχω δει, εντύπωση μου κάνει που δεν φεύγει σε αυτά τα χρήματα. Βέβαια, το πακέτο του 800 είναι δελεαστικό με όλα τα έξτρα που το "απλό" sport δεν έχει, ίσως αυτός είναι και ο λόγος.

9 στα 10 που πουλιουνται ειναι ακτινωτα,εχει βαση αυτο που λες

man25
16/03/2023, 10:34
Ίσως επειδή υπάρχει και καινούριο στα 8690 δεν φεύγει το συγκεκριμένο, πχ εδώ:

https://www.car.gr/classifieds/bikes/view/327026047-cfmoto-800mt-sport

πυξιδας990
16/03/2023, 10:40
Ίσως επειδή υπάρχει και καινούριο στα 8690 δεν φεύγει το συγκεκριμένο, πχ εδώ:

https://www.car.gr/classifieds/bikes/view/327026047-cfmoto-800mt-sport

παιζει αυτο,8990 ειναι η <επισημη>τιμη για το sport....
βεβαια,το ακτινωτο εχει παραπανω αυτα
• QuickShifter Up & Down
• Stabilizer τιμονιού
• Σύστημα Ελέγχου Πίεσης Ελαστικών
• Θερμαινόμενη Σέλλα οδηγού
• Θερμαινόμενες χειρολαβές
• Χούφτες προστασίας
• Κεντρικό Σταντ
• Προστατευτικές ποδιές από Αλουμίνιο και HDPE και τιμη <επισημη> τα 10390

billy84
16/03/2023, 12:02

Εσείς τι λέτε?

Συμφωνώ. Σε πραγματικές συνθήκες παρεϊστικης βόλτας πόσες φορές θα εκμεταλλευτείς το γκάζι και τα υπόλοιπα των ''μεγάλων''? Το ερώτημα είναι όμως, τα ηλεκτρονικά των μικρότερων μοτοσυκλετών δουλεύουν το ίδιο καλά? Των κινέζικων? Όλα τα υπόλοιπα? Ψεκασμός? Ποιότητα κύλισης? Οικονομία? Το ΜΤ800 πόσο λιγότερο θα κάψει? Δεν το λες και μη πιεσμένο το μοτεράκι.

Σίγουρα κανέις δεν μπορεί να απαντήσει για μένα, οι γνώμες όμως είναι ευπρόσδεκτες!

To Leasing δεν μου κανεί, είναι πεταμένα λεφτά κατά την γνώμη μου. Με μια σωστή αγορά μτχ μπορείς να χάσεις ελάχιστα χρήματα στην πώληση.

Είναι όμως μια κινέζικη μοτοσυκλέτα μια σωστή αγορά από άποψη μεταπώλησης? Δύσκολο το βλέπω στην παρούσα φάση. Ένα Tracer 900 σίγουρα είναι όπως σωστά είπε ο Βασίλης. Όμως από ότι είπες το είχες και δεν σου είπε κάτι. Ένα άλλο ερώτημα είναι τι θα σου πει το ΜΤ800 όταν το tracer δεν σε συγκίνησε?

Σε κάθε περίπτωση ένα σωστό τεστ ράιντ κατά προτίμηση πολύωρο, με πραγματικό ενδιαφέρον ώστε να πειστούν να στο δώσουν, ίσως σε πείσει για το αν σου κάνει.

ptc
16/03/2023, 12:03
Παντως εχω την αισθηση οτι το θεμα ανοιχτηκε πιο πολυ για την κουβεντα. Εχεις ηδη αποφασισει μεσα σου οτι θες κατι καινουριο και ψαχνεις να βρεις δικαιολογιες για να πεισεις και τον εαυτο σου οτι υπαρχει καποιος ουσιαστικος λογος για την αλλαγη περα απο τον αυτοσκοπο της αλλαγης (hint: μαλλον δεν υπαρχει). Been there, done that: Θελω κατι πιο ελαφρυ, θελω κατι πιο μικρο, θελω κατι πιο δυνατο, θελω κατι που να σηκωνεται ευκολα και παει λεγοντας. Η αληθεια ηταν παντα οτι απλα ηθελα να αλλαξω γκομενα και εψαχνα να βρω κατι για να εκλογικευσω αυτην την αυθορμητη και ενστικτωδη ορμη.

Μην κουραζεσαι αδικα, μην προσπαθεις να πεισεις κανεναν για το οτιδηποτε και πανω απ'ολα μην πας να αναλυσεις με λογικη κατι που πηγαζει απο αυθορμητισμο/ορμη/κουσουρι/οπως θες πες το. Βαλε αγγελια το ΚΤΜ και παρε αυτο που σου γυαλισε. Η λογικη μου λεει οτι η πωληση του κινεζου θα ερθει σε χρονο ρεκορ σε σχεση με τα υπολοιπα πολυ πιο ολοκληρωμενα μηχανακια που ειχες κατα καιρους. Αλλα και τι να λεει... Θα εχεις ξυσει τη φαγουρα σου και θα εχεις ακομα λιγοτερες πιθανοτητες να σου βγαλει κατι σε τοσο μικρο διαστημα. :p

DoctoR_k6
16/03/2023, 12:41
Μετα απο αυτα που καβαλουσες πως θα πας σε MT800...?
Δηλαδη προσπαθω να το αναλυσω/σκεφτω αλλα ο εγκεφαλος μου δεν το δεχεται.

Για αρχη ξερεις τι κατηγορια θες?
Θες παραπανω ασφαλτο η χωμα να παιζεις?
Σε ενδιαφερει το γκαζι η συμβιβαζεσαι με 70-80-90 αλογατα?

skritikos
16/03/2023, 13:32
Πήγα, όχι από ανάγκη αλλά από λογική, από Multi και 990 Adv σε Α2 Honda και είμαι μια χαρά. Αν το μυαλό είναι έτοιμο τα υπόλοιπα απλά έρχονται.
Και η προσαρμογή είναι ευκολότερη όταν είσαι πραγματικά έτοιμος για downsizing κάθε είδους.
Στόχους να βάλεις, να κάνεις την καλύτερη επιλογή στο range που σε ενδιαφέρει και όλα καλά.

Johny the Fox
16/03/2023, 13:33
Έχω στο κρεβάτι μια ζουμερη 30 χρονη Ευρωπαία που με ξετιναζει κάθε φορά.Λεω να την αλλάξω με μια μεσοκοπη καταθλιπτικη κινέζα ,έτσι για την εμπειρία.Γιατρε μου μετά το φαγητό είπες να παίρνω τα κόκκινα χάπια;

skritikos
16/03/2023, 13:36
Έχω στο κρεβάτι μια ζουμερη 30 χρονη Ευρωπαία που με ξετιναζει κάθε φορά.Λεω να την αλλάξω με μια μεσοκοπη καταθλιπτικη κινέζα ,έτσι για την εμπειρία.Γιατρε μου μετά το φαγητό είπες να παίρνω τα κόκκινα χάπια;

Αν συγκρίνεις μοτοσυκλέτες 30 ετών με καινούργιες με όλα τα καλούδια τους, μάλλον τα μπλε χάπια χρειάζεσαι :lol:

Johny the Fox
16/03/2023, 13:49
Αν συγκρίνεις μοτοσυκλέτες 30 ετών με καινούργιες με όλα τα καλούδια τους, μάλλον τα μπλε χάπια χρειάζεσαι :lol:
To δικυλινδρο αυστριακό κτήνος που οδηγεί ο άνθρωπος αλλαγή με τον κινεζικο κατιμα . Γκουρού;

Dr.Monty
16/03/2023, 14:00
Εγω αλλαξα το Xiaomi με NOKIA3210. Τι να το κανεις το ιντερνετ ,τις εφαρμογες, καμερες και το 5G κτλ. Αξιοπιστία θελουμε. O παλιός ειναι αλλιώς

husky21
16/03/2023, 14:20

Συμφωνω απολυτα με τον φιλο..
Το αναποδο θα μπορουσα πολυ ευκολα να το κατανοησω,δεν εχω κατι με τις κινεζικες μοτοσυκλετες
Αν ειχα ενα μετριο επωνυμο μηχανακι(π.χ. ενα vstrom)
θα πηγαινα πολυ ευκολα σε ΜΤ800

Lioulios
16/03/2023, 14:41
Δεν υπαρχει ωραιοτερο πραγμα απο το να εχεις μοτο με παραπανω spects απο αυτα που χρειασεσαι .
Αν δηλ δεν εχεις θεμα με το κασερι , ποιος ο λογος να αφησεις τις τορπιλες wp ή ohlins που βλεπεις και πινεις καφε και λες "αυτο ειναι δικο μου" με τα κινεζικα συνολα που απευθηνονται στον μικρομεσαιο .
Δε βρισκω λογικη .
Μονο αν δυσκολεψει η κατασταση οικονομικα .Εκει το καταλαβαινω.

Nostradamus
16/03/2023, 14:43
Εγω αλλαξα το Xiaomi με NOKIA3210. Τι να το κανεις το ιντερνετ ,τις εφαρμογες, καμερες και το 5G κτλ. Αξιοπιστία θελουμε. O παλιός ειναι αλλιώς

Κοιτα, θα φλερταρω με τιν κιτρινη και το ξερω αλλα νταξει... Δεν εχει καν νοημα αυτο που λες.. Αρχικα δεν ειπε οτι θα περιορισει τα τεχνολογικα καλουδια πουθενα.. Ειπε μαλιστα το ακριβως αντιθετο... Οτι θελει τα περισσοτερα απο αυτα. Δεν κανει επιστροφη στις ριζες του μοτοσυκλετισμου (ΑΝ κανει).. Σκεφτεται αρχικα για downsizing με τεχνολογια 2023... Η αυτο καταλαβα εγω...

Απο εκει και περα.. Μην το παρεις ουτε το επομενο στραβα αλλα.... Καβαλας ενα μοτοσακο -αν δεν κανω λαθος- πανω στη εγνατια Αλεξανδρουπολη / Θεσσαλονικη κανενα χρονο τωρα... Εχεις πολυ μελλον μεχρι να μπορεσεις να καταλαβεις τις χαοτικες διαφορες μεταξυ διαφορων μοτοσυκλετων.. Needs time and experience, οχι απλα unlimited access σε data online... Οποτε διαβαζε περισσοτερο, καβαλα περισσοτερο και take your time prior to any comments...

Στο θεμα τωρα.. Αφου το εχεις ηδη καβαλησει το ΜΤ, ξερεις.. Δεν υπαρχει right or wrong.. Θες αλλαγη, υποψιαζομαι οτι θες να δεις και τα νεα "φρουτα" εξ ανατολας, οποτε go for it.

Αγορασα πριν 2 μηνες μεταχειρο, και πριν 10 μηνες ενα μπαουλο με ροδες καινουργιο. Και στις δυο περιπτωσεις, στις 15 μερες, παλι στο car κοιτουσα τιμες. Καθημερινα κανω διαλογισμο, σκεφτομαι πιθανους συνδιασμους το πως και για τι θα φυγουν.. Και το δυο, το ενα απο τα δυο, ελα εσυ, φυγε εσυ και παει λεγοντας.. Αν δεν ειχα τον θηλυκο δαιμονα σπιτι, θα αλλαζα καθε 6 μηνες φανταζομαι.. :lol:

Οποτε have fun αφου μπορεις ..

Nitse3
16/03/2023, 15:30
Παρεξηγηθηκε το σχόλιο της αλεπούς και βγήκε λίγο ξυδακι. Δεν πειράζει. Όταν αναφέρεται σε 30χρονη Ευρωπαία δεν εννοούσε την ηλικία της μηχανής. Παρομοίασε το καινούριο ktm με 30χρονη Ευρωπαία και το καινούριο cf με μεσοκοπη κινέζα.

Για το ερώτημα τώρα θα έλεγα ναι με χίλια σιγά το ρίσκο στην περίπτωση σου, αν δεν υπήρχε το σχόλιο για το tracer. Αν δεν σου έκανε αυτό δύσκολο να σου κάνει και το cf.

doctoras
16/03/2023, 15:56
Καθημερινα κανω διαλογισμο, σκεφτομαι πιθανους συνδιασμους το πως και για τι θα φυγουν.. Και το δυο, το ενα απο τα δυο, ελα εσυ, φυγε εσυ και παει λεγοντας.. Αν δεν ειχα τον θηλυκο δαιμονα σπιτι, θα αλλαζα καθε 6 μηνες φανταζομαι.. :lol:

για ψυχογράφημα είμαστε... :cry:

skritikos
16/03/2023, 16:12
To δικυλινδρο αυστριακό κτήνος που οδηγεί ο άνθρωπος αλλαγή με τον κινεζικο κατιμα . Γκουρού;

Αλλάζουν οι ανάγκες και οι επιθυμίες των ανθρώπων. Οι περισσότεροι που προσωπικά γνωρίζω πάμε σε κάθε νέα μοτοσυκλέτα σε πιο βολικά πράγματα. Και όχι για οικονομικούς λόγους ανάγκης.
Δεν θα πω "γερνάμε" γιατί ξέρω κι άλλους που μένουν μια ζωή με 1200+
Αν είμασταν όλοι ίδιοι....

Dr.Monty
16/03/2023, 18:34
Κοιτα, θα φλερταρω με τιν κιτρινη και το ξερω αλλα νταξει... Δεν εχει καν νοημα αυτο που λες.. Αρχικα δεν ειπε οτι θα περιορισει τα τεχνολογικα καλουδια πουθενα.. Ειπε μαλιστα το ακριβως αντιθετο... Οτι θελει τα περισσοτερα απο αυτα. Δεν κανει επιστροφη στις ριζες του μοτοσυκλετισμου (ΑΝ κανει).. Σκεφτεται αρχικα για downsizing με τεχνολογια 2023... Η αυτο καταλαβα εγω...

Απο εκει και περα.. Μην το παρεις ουτε το επομενο στραβα αλλα.... Καβαλας ενα μοτοσακο -αν δεν κανω λαθος- πανω στη εγνατια Αλεξανδρουπολη / Θεσσαλονικη κανενα χρονο τωρα... Εχεις πολυ μελλον μεχρι να μπορεσεις να καταλαβεις τις χαοτικες διαφορες μεταξυ διαφορων μοτοσυκλετων.. Needs time and experience, οχι απλα unlimited access σε data online... Οποτε διαβαζε περισσοτερο, καβαλα περισσοτερο και take your time prior to any comments...

Δεν καταλαβες τι εγραψα και που. Οποτε οκ. Ποτε δεν ειχαμε επαφη.

Δεν ξερω τι σου εκανε trigger. Μπορω να σου δειξω πανω απο 30 ποστ διαφορων εδω μεσα που κανουν χαβαλε με τα κινεζικα και κανενας δεν ασχολειται. Εγραψα εγω τη μαλακια μου και ηξερα οτι θα φαω απαντηση ή συσταση. Εσυ βεβαια το πηγες και επι προσωπικου, αλλα κλαιν. Το εχεις ξανακανει. Who gives a fuck για ραντομ ποστερς.

Στην συγκεκριμένη συζήτηση δεν θα ξαναμπω. Ειναι μια συζήτηση που με ελάχιστους θα μπορουσα να κανω εδω μεσα. Και για να την κανεις θελει αλλα skills, οχι χιλιομετρα.

Τέλος αυτο με την εμπειρία να το δειτε λιγο. Εγραψε ενας αλλος για οδηγηση στην Αθήνα και πεσατε ολοι να του πειτε ποσο νουμπης ειναι. Σε άλλο θέμα γραφαμε για τα κινεζικα και ο ενας αλλος πέταξε ραντομ κατι για την ευσταθεια λογω καθρέφτη. Αναφορά σε θέμα που ειχα ανοιξει εγω, δλδ ποσο νουμπης ειμαι (με ταπωσε κανονικα).

Πεθαινουν που πεθαινουν τα φορουμ (μαζι και αυτο) μη διώχνετε και τους ελάχιστους νεους που εγγράφονται (δεν αναφερομαι σε εμενα). Ας ειμαστε αγαπημένοι στην κηδεία.

panavour
16/03/2023, 19:19
Δεν υπαρχει ωραιοτερο πραγμα απο το να εχεις μοτο με παραπανω spects απο αυτα που χρειασεσαι .
Αν δηλ δεν εχεις θεμα με το κασερι , ποιος ο λογος να αφησεις τις τορπιλες wp ή ohlins που βλεπεις και πινεις καφε και λες "αυτο ειναι δικο μου" με τα κινεζικα συνολα που απευθηνονται στον μικρομεσαιο και λιγο μπατιρακο
Δε βρισκω λογικη .
Μονο αν δυσκολεψει η κατασταση οικονομικα , και γινεις και συ λιγο μπατιρακος Εκει το καταλαβαινω.

fixed.:lol:

Nostradamus
16/03/2023, 19:45

......... Εγραψα εγω τη μαλακια μου και ηξερα οτι θα φαω απαντηση ή συσταση......

Τέλος αυτο με την εμπειρία να το δειτε λιγο.....
.....

Δεν πειράζει που δεν κατάλαβα εγώ.. . Το σημαντικό είναι ότι ήξερες τι έγραψες εσύ και ήξερες και τι θα έρθει.. :lol:

Το θέμα "εμπειρία" δεν χρειάζεται να το δούμε..Είναι κάτι που υπάρχει σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής και έρχεται με τα χρόνια και την τριβή.. Δεν είναι κακό να μην έχει κάποιος.. Κακό είναι να επιμένει επειδή διάβασε 5 αράδες κάπου και νομίζει ότι τα έμαθε όλα. Είσαι νέος ναι. Όπως ήμουν και εγώ και είμαι ακόμη ίσως, για αρκετους εδώ μέσα.

Οδηγώ 28 χρόνια δίκυκλο και μόλις 1 χρόνο καθημερινά στην Αθήνα.. Τι μπορώ να πω για κάποιον που έχει γράψει όλα του τα χιλιόμετρα στην Αττική καθημερινά ? Ότι ξέρω καλύτερα?

Έχω κάνει κάποια σχολεία. Τι να πω σε πρώην αγωνιζόμενους, η χομπιστες που έχουν κάψει πολλά ζευγάρια λάστιχα μέσα σε πίστες? Έλα να σου πω για την Κ5, επειδή μπήκα 5 φορές?

Περιμένουμε ακόμη να γράψεις, πως εξελίσσεται η συνύπαρξη σου με το βουγκι. Εντυπώσεις, σέρβις, καθημερινότητα, προβλήματα. Πρόσθεσε σε αυτό που έχεις και ξέρεις και δώσε feedback για να μαθαίνουν όσοι μπαίνουν .. Και στα υπόλοιπα περισσότερο άκου.. Καλό θα σου κάνει..

lospsi
16/03/2023, 21:07
Συμφωνώ. Σε πραγματικές συνθήκες παρεϊστικης βόλτας πόσες φορές θα εκμεταλλευτείς το γκάζι και τα υπόλοιπα των ''μεγάλων''? Το ερώτημα είναι όμως, τα ηλεκτρονικά των μικρότερων μοτοσυκλετών δουλεύουν το ίδιο καλά? Των κινέζικων? Όλα τα υπόλοιπα? Ψεκασμός? Ποιότητα κύλισης? Οικονομία? Το ΜΤ800 πόσο λιγότερο θα κάψει? Δεν το λες και μη πιεσμένο το μοτεράκι.

Είναι όμως μια κινέζικη μοτοσυκλέτα μια σωστή αγορά από άποψη μεταπώλησης? Δύσκολο το βλέπω στην παρούσα φάση. Ένα Tracer 900 σίγουρα είναι όπως σωστά είπε ο Βασίλης. Όμως από ότι είπες το είχες και δεν σου είπε κάτι. Ένα άλλο ερώτημα είναι τι θα σου πει το ΜΤ800 όταν το tracer δεν σε συγκίνησε?

Σε κάθε περίπτωση ένα σωστό τεστ ράιντ κατά προτίμηση πολύωρο, με πραγματικό ενδιαφέρον ώστε να πειστούν να στο δώσουν, ίσως σε πείσει για το αν σου κάνει.

Σωστές όλες οι απορίες αλλά δυστυχώς δεν μπορούν να απαντηθουν με ένα τεστ ράιντ, θα χρειαστεί ένα leap of faith (άλμα πίστης) αλλά και μια σωστή αγορά ώστε να περιοριστεί τυχόν χασούρα κατά την μεταπώληση. Αυτό όμως ισχύει σε κάθε αγορά, έτσι δεν έιναι?

Για αρχη ξερεις τι κατηγορια θες?
Θες παραπανω ασφαλτο η χωμα να παιζεις?
Σε ενδιαφερει το γκαζι η συμβιβαζεσαι με 70-80-90 αλογατα?

Δεν θέλω να αλλάξω κατηγορία, δεν με ενδιαφέρει τόσο το γκάζι (πιστεύω). Γιατί όμως δυσκολεύεσαι να επεξεργαστείς το downsize από 1290 σε ΜΤ800? Είναι θέμα κυβικών/αλόγων ή θέμα Κίνας? Αν ήταν MTS950 ή 890 adventure ας πούμε θα ήταν πιο εύπεπτο? Γιατί σε αυτή τη περίπτωση θα δυσκολευόμουν έγω να δεχτώ να δώσω τουλάχιστον τα λεφτά του 1290 για να το πάρω. Θέλω να πω ότι όλα είναι λίγο σχετικά.

Παντως εχω την αισθηση οτι το θεμα ανοιχτηκε πιο πολυ για την κουβεντα. Εχεις ηδη αποφασισει μεσα σου οτι θες κατι καινουριο και ψαχνεις να βρεις δικαιολογιες για να πεισεις και τον εαυτο σου οτι υπαρχει καποιος ουσιαστικος λογος για την αλλαγη περα απο τον αυτοσκοπο της αλλαγης (hint: μαλλον δεν υπαρχει). Been there, done that: Θελω κατι πιο ελαφρυ, θελω κατι πιο μικρο, θελω κατι πιο δυνατο, θελω κατι που να σηκωνεται ευκολα και παει λεγοντας. Η αληθεια ηταν παντα οτι απλα ηθελα να αλλαξω γκομενα και εψαχνα να βρω κατι για να εκλογικευσω αυτην την αυθορμητη και ενστικτωδη ορμη.

Μην κουραζεσαι αδικα, μην προσπαθεις να πεισεις κανεναν για το οτιδηποτε και πανω απ'ολα μην πας να αναλυσεις με λογικη κατι που πηγαζει απο αυθορμητισμο/ορμη/κουσουρι/οπως θες πες το. Βαλε αγγελια το ΚΤΜ και παρε αυτο που σου γυαλισε. Η λογικη μου λεει οτι η πωληση του κινεζου θα ερθει σε χρονο ρεκορ σε σχεση με τα υπολοιπα πολυ πιο ολοκληρωμενα μηχανακια που ειχες κατα καιρους. Αλλα και τι να λεει... Θα εχεις ξυσει τη φαγουρα σου και θα εχεις ακομα λιγοτερες πιθανοτητες να σου βγαλει κατι σε τοσο μικρο διαστημα. :p

Πέτρο, σωστά λες ότι το θέμα ανοίχτηκε καταρχήν για την κουβέντα. Δεν έχω αποφασίσει ακόμα τπτ, δεν ξέρω καν τι θα κάνω με τα μηχανάκια μου (ακόμα δεν έχει πουληθεί κανένα), έχεις δίκιο όμως να λες ότι ουσιαστικά αλλάζω απλά για τον αυτοσκοπό της αλλαγής (το έχω καταλάβει ότι δεν υπάρχει λόγος). Δεν προσπαθώ να πείσω κανέναν, ούτε τον εαυτό μου παρά μόνο μέσω των διαφορετικών απόψεων να προσπαθήσω να καταλάβω αν αυτό που σκέφτομαι έχει βάση. Ευτυχώς, δεν έχω κολλήματα και ταμπού, δεν δένομαι με σίδερα, αν κάτι δεν κάτσει προχωρώ παρακάτω.

Γενικότερα, το δίλημμα των 9000 ευρώ δεν είναι (μόνο) το 800ΜΤ, αυτό μπαίνει στην εξίσωση αξιολογώντας τις επιλογές μου σε πιθανό downsize. Το γράφω στο αρχικό ποστ, αν κάποιος αποφασίσει ότι δεν χρειάζεται τα "μεγάλα" μηχανάκια, θέλει να πάει σε κάτι μικρότερο είτε για λόγους οικονομικούς, είτε χρηστικούς, είτε ότιδήποτε άλλο:
-κοιτάει τις αντίστοιχες προτάσεις των premium εταιρειών στα 900αρια (με τιμές όμως τσιμπημένες)
-πάει σε μτχ ώστε να κερδίσει και κάποια χρήματα πίσω στην τσέπη του
-ή βλέπει και τον κινέζο που έχει premium πακέτο σε τιμή μτχ?

Για μένα, η πρώτη επιλογή δεν υφίσταται καν (το έγραψα πιο πάνω γιατί) και βλέπω ανάμεσα στο οικονομικότερο μτχ και στον Κινέζο. Αυτά όσον αφορά το downsize κατά την δική μου γνώμη. Από εκεί και πέρα, μπορώ κάλλιστα να μείνω με αυτό που έχω (υπό προυποθέσεις), ή να πάω σε κάτι άλλο με αντίστοιχα χρήματα (έτσι για την αλλαγή που λέει και ο ptc).

STF
16/03/2023, 21:27
Εγώ πάλι έχω άλλο πρόβλημα. Κάποτε και περίπου μέχρι το 2011 άλλαζα τις μηχανές σαν τα πουκάμισα.
Το 2017 έδωσα αυτό που είχα και πήρα ένα μικρό 250cc και από τότε δε μπορώ να σκεφτώ τη πιθανότητα να το δώσω. Πριν από ενάμιση χρόνο κατάφερα και πήρα και ένα δεύτερο μεγαλύτερο στα 900cc και δε μπορώ να σκεφτώ τη πιθανότητα να το δώσω ούτε αυτό.
Βλέπω κάποιες μοτοσυκλέτες και τις ζηλεύω (ευτυχώς ελάχιστες), παρ' όλα αυτά η λέξη πώληση έχει εξαφανιστεί από τον χάρτη του εγκέφαλου μου. Οπότε ή θα βρεθώ με 3η μηχανή ή θα κάτσω στα αυγά μου.

lospsi
16/03/2023, 21:40
Εγώ πάλι έχω άλλο πρόβλημα. Κάποτε και περίπου μέχρι το 2011 άλλαζα τις μηχανές σαν τα πουκάμισα.
Το 2017 έδωσα αυτό που είχα και πήρα ένα μικρό 250cc και από τότε δε μπορώ να σκεφτώ τη πιθανότητα να το δώσω. Πριν από ενάμιση χρόνο κατάφερα και πήρα και ένα δεύτερο μεγαλύτερο στα 900cc και δε μπορώ να σκεφτώ τη πιθανότητα να το δώσω ούτε αυτό.
Βλέπω κάποιες μοτοσυκλέτες και τις ζηλεύω (ευτυχώς ελάχιστες), παρ' όλα αυτά η λέξη πώληση έχει εξαφανιστεί από τον χάρτη του εγκέφαλου μου. Οπότε ή θα βρεθώ με 3η μηχανή ή θα κάτσω στα αυγά μου.

Μια χαρά είσαι Στέφανε! Με το καλό και το 3ο:D

Nostradamus
17/03/2023, 08:31
Γιωργο, τα δικυκλα τα εχεις και για καθημερινη μετακινηση? Και αν ναι που, Αθηνα? Η εχεις γαΐδαρακο για τα καθημερινα? Νομιζω στο κεφαλι σου ειναι πιο ξεκαθαρα παντως τα πραγματα απο οτι ισως περνανε στο πληκτρολογιο. :)

Εχεις δοκιμασει το κινεζακι εστω και σε test ride, δεν εχεις "πραγματικο" λογο για την αλλαγη ουτε αναγκαζεσαι απο συνθηκες, εχεις παιξει το παιχνιδι αρκετες φορες με τις αλλαγες οποτε ξερεις τα της αγορας, μπορεις αμεσα και χωρις θεματα να διορθωσεις "λαθος", οποτε εγω σαν επομενο βημα, να σου πω την αληθεια περιμενω να μας το παρουσιασεις.. ;)

o_gavros
17/03/2023, 08:54

Δεν ξερω τι σου εκανε trigger. Μπορω να σου δειξω πανω απο 30 ποστ διαφορων εδω μεσα που κανουν χαβαλε με τα κινεζικα και κανενας δεν ασχολειται. Εγραψα εγω τη μαλακια μου και ηξερα οτι θα φαω απαντηση ή συσταση. Εσυ βεβαια το πηγες και επι προσωπικου, αλλα κλαιν. Το εχεις ξανακανει. Who gives a fuck για ραντομ ποστερς.

Στην συγκεκριμένη συζήτηση δεν θα ξαναμπω. Ειναι μια συζήτηση που με ελάχιστους θα μπορουσα να κανω εδω μεσα. Και για να την κανεις θελει αλλα skills, οχι χιλιομετρα.

Τέλος αυτο με την εμπειρία να το δειτε λιγο. Εγραψε ενας αλλος για οδηγηση στην Αθήνα και πεσατε ολοι να του πειτε ποσο νουμπης ειναι. Σε άλλο θέμα γραφαμε για τα κινεζικα και ο ενας αλλος πέταξε ραντομ κατι για την ευσταθεια λογω καθρέφτη. Αναφορά σε θέμα που ειχα ανοιξει εγω, δλδ ποσο νουμπης ειμαι (με ταπωσε κανονικα).

Πεθαινουν που πεθαινουν τα φορουμ (μαζι και αυτο) μη διώχνετε και τους ελάχιστους νεους που εγγράφονται (δεν αναφερομαι σε εμενα). Ας ειμαστε αγαπημένοι στην κηδεία.

Δεν καταλαβαίνω αυτή την εμμονικη πλεον προσπαθεια να θέτεις τον εαυτό σου "απέναντι" .
Και επίσης την ανάγκη σου να έχεις παντα εριστικό υφος. Γιατί ρε φίλε;
Λεφτά σου ζητήσανε; δε σου κάνει το τι απαντήσεις δίνονται; γράψε την όποια γνώμη σου και άσε τους άλλους στην δική τους.
Τόσο ισχυρογνωμονας που θα "μας" πεισεις "όλους" για το δίκιο σου;
Και αντε να δεχτούμε ότι μπορεί και να έχεις δίκιο. Πιστευεις αυτός είναι ο κατάλληλος τρόπος να το επικοινωνείς;

Δε μ'αρέσει να νουθετω κανέναν αλλά εσυ ρε παιχτη φλερτάρεις μόνιμα με την ένταση, χωρίς ουσιαστικά να υπάρχει λόγος.
Ποιος ο λόγος αμα χαλιεσαι;

billy84
17/03/2023, 09:36
Σωστές όλες οι απορίες αλλά δυστυχώς δεν μπορούν να απαντηθουν με ένα τεστ ράιντ, θα χρειαστεί ένα leap of faith (άλμα πίστης) αλλά και μια σωστή αγορά ώστε να περιοριστεί τυχόν χασούρα κατά την μεταπώληση. Αυτό όμως ισχύει σε κάθε αγορά, έτσι δεν έιναι?

Το θέμα είναι ότι μια καινούργια Κινέζικη μοτοσυκλέτα αυτή τη στιγμή που μιλάμε έχει μεγαλύτερη χασούρα αν πεις ότι την πουλάς σε 1-2 χρόνια. Δεν τα εμπιστεύεται ακόμα ο κόσμος για να πεις ότι το έβαλες αγγελία και έφυγε σχετικά σύντομα και σε καλά λεφτά.

Δεν ξέρω τι άλλες μοτο κοιτάς αλλά πρέπει να ξεκαθαρίσεις τι ακριβώς θες να κάνεις στο μυαλό σου. Γιατί το 800ΜΤ δεν το λες και σοβαρή αλλαγή κατηγορίας από άποψη όγκου, οικονομίας, βάρους κλπ.

skritikos
17/03/2023, 09:58
Το θέμα είναι ότι μια καινούργια Κινέζικη μοτοσυκλέτα αυτή τη στιγμή που μιλάμε έχει μεγαλύτερη χασούρα αν πεις ότι την πουλάς σε 1-2 χρόνια. Δεν τα εμπιστεύεται ακόμα ο κόσμος για να πεις ότι το έβαλες αγγελία και έφυγε σχετικά σύντομα και σε καλά λεφτά.

Δεν ξέρω τι άλλες μοτο κοιτάς αλλά πρέπει να ξεκαθαρίσεις τι ακριβώς θες να κάνεις στο μυαλό σου. Γιατί το 800ΜΤ δεν το λες και σοβαρή αλλαγή κατηγορίας από άποψη όγκου, οικονομίας, βάρους κλπ.

Έχοντας μεσολαβήσει σε αρκετές πωλήσεις τελευταία, ένας από τους λόγους που αρκετά δεν φεύγουν άμεσα είναι γιατί με λίγα περισσότερα ο άλλος το παίρνει καινούργιο.
Και επειδή τα χρήματα είναι 4-5-6-7-8-9 και όχι 14+ είναι ευκολότερο για κάποιον να πάρει το καινούργιο και όχι το 'καινούργιο' των 2500km.

Αν έπαιρνα πχ το CFMOTO MT800 τώρα θα ήταν για να το κρατήσω όπως όλες τις μοτοσυκλέτες μου 4+ χρόνια.
Τότε η 'απώλεια' από την πώληση θα είναι ελάχιστης σημασίας και με τις συνέχεια αυξανόμενες τιμές των καινούργιων ίσως και πολύ μικρή σε σχέση με κάτι περισσότερο 'επώνυμο'.

Σε 4-5 χρόνια οι Κινέζοι κατασκευαστές θα είναι πολύ υψηλότερα τόσο σε service όσο και στην υπόληψη του κόσμου.

KotsosDR
17/03/2023, 10:06
Έχοντας μεσολαβήσει σε αρκετές πωλήσεις τελευταία, ένας από τους λόγους που αρκετά δεν φεύγουν άμεσα είναι γιατί με λίγα περισσότερα ο άλλος το παίρνει καινούργιο.
Και επειδή τα χρήματα είναι 4-5-6-7-8-9 και όχι 14+ είναι ευκολότερο για κάποιον να πάρει το καινούργιο και όχι το 'καινούργιο' των 2500km.

Αν έπαιρνα πχ το CFMOTO MT800 τώρα θα ήταν για να το κρατήσω όπως όλες τις μοτοσυκλέτες μου 4+ χρόνια.
Τότε η 'απώλεια' από την πώληση θα είναι ελάχιστης σημασίας και με τις συνέχεια αυξανόμενες τιμές των καινούργιων ίσως και πολύ μικρή σε σχέση με κάτι περισσότερο 'επώνυμο'.

Σε 4-5 χρόνια οι Κινέζοι κατασκευαστές θα είναι πολύ υψηλότερα τόσο σε service όσο και στην υπόληψη του κόσμου.

το ερώτημα είναι πόσο εύκολα θα πάρει κάποιος κινέζικο κάποιας ά αξίας μεταχειρισμένο και εκτός εγγύησης. Σε 4-5 χρόνια μπορεί να γίνει αυτό που λές αλλά μπορεί να συμβεί και το αντίθετο , να αρχίσουν να βγαίνουν προβλήματα αξιοπιστίας και αντοχής στο χρόνο . Δηλαδή πρώτα πρέπει να αποδείξουν τα υλικά την αντοχή τους στο χρόνο και μετά να προστεθεί πάνω σε αυτό το δεδομένο το καλό service ώστε να κρατήσουν τιμή .

skritikos
17/03/2023, 10:19
το ερώτημα είναι πόσο εύκολα θα πάρει κάποιος κινέζικο κάποιας ά αξίας μεταχειρισμένο και εκτός εγγύησης. Σε 4-5 χρόνια μπορεί να γίνει αυτό που λές αλλά μπορεί να συμβεί και το αντίθετο , να αρχίσουν να βγαίνουν προβλήματα αξιοπιστίας και αντοχής στο χρόνο . Δηλαδή πρώτα πρέπει να αποδείξουν τα υλικά την αντοχή τους στο χρόνο και μετά να προστεθεί πάνω σε αυτό το δεδομένο το καλό service ώστε να κρατήσουν τιμή .

Να στο θέσω διαφορετικά, πχ για το μεγάλο CFMOTO 800. Ότι αξιοπιστία σου δίνει ένα KTM 790 (που το νέο του 23 μοντέλο θα είναι και 100% by CFMOTO) σου την δίνει κι αυτό. Και σε σημεία ίσως είναι και καλύτερο.
Θα είναι η κορυφαία αξιοπιστία πχ ενός Honda? Όχι, αλλά δεν θα παρουσιάσει και τίποτα παραπάνω. Και ποιος κατασκευαστής δεν έχει κάποια έστω προβλήματα στις μέρες μας;

Υπάρχουν ταξιδιώτες και δοκιμαστές που ήδη έχουν γράψει εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμετρα. Μια σοβαρή βιομηχανία δεν περιμένει τους πελάτες της για να κάνει εξέλιξη ποιότητας.
Εδώ είμαστε και θα τα δούμε σε λίγα χρόνια.

KotsosDR
17/03/2023, 10:23
υποθετικά όλα αυτά , η ΚΤΜ έχει λόγο που έχει 2 μοντέλα , ένα made in china και ένα made in austria και η αξιοπιστία δεν είναι το δυνατότερο της ατού .

Nitse3
17/03/2023, 10:27
Είναι και λίγο περίεργη η συγκυρία για τους Κινέζους . Δηλαδή επιχειρούν μπάσιμο σε πολλές κατηγορίες με πολλά μοντέλα και πολλούς κινητήρες ενώ το πράγμα πάει προς τις μπαταρίες. Θα επενδύσουν τόσα λεφτά για περιορισμένο χρονικό ορίζοντα;; Εκτός αν πια στις μηχανές αργήσει τόσο πολύ το πράγμα ή στηρίζονται την εξέλιξη των αυτοκινήτων οπού εκεί όντως στα ηλεκτρικά έχουν προβάδισμα.

Dr.Monty
17/03/2023, 10:30
Δεν καταλαβαίνω αυτή την εμμονικη πλεον προσπαθεια να θέτεις τον εαυτό σου "απέναντι" .
Λεφτά σου ζητήσανε; δε σου κάνει το τι απαντήσεις δίνονται; γράψε την όποια γνώμη σου και άσε τους άλλους στην δική τους.
Και αντε να δεχτούμε ότι μπορεί και να έχεις δίκιο. Πιστευεις αυτός είναι ο κατάλληλος τρόπος να το επικοινωνείς;

Δε μ'αρέσει να νουθετω κανέναν αλλά εσυ ρε παιχτη φλερτάρεις μόνιμα με την ένταση, χωρίς ουσιαστικά να υπάρχει λόγος.

Πραγματικά θέλω να απαντήσω, αλλά δεν προλαβαίνω τώρα. Την τρίτη μάλλον.

panavour
17/03/2023, 11:30

Πραγματικά θέλω να απαντήσω, αλλά δεν προλαβαίνω τώρα. Την τρίτη μάλλον.

Eδω υπαρχει ενας ερωτας μεγαλος.
Love is in the air.:lol::bawl:

katsar
17/03/2023, 12:27
Εγώ νομίζω είναι πιο απλά τα πράγματα.
Με το ΜΤ800 θα κάνεις τα πάντα σαν μοτοσυκλετιστής άνετα και όμορφα.Δεν δείχνει και κανένα για συνταξιούχους,τραβάει.
Απλά δεν θα καβαλάς/νιώθεις/βλέπεις* Ducati ή ΚΤΜ πχ αν με καταλαβαίνεις :wave2
Αν το επέλεγα στην τιμή του θα προσπαθούσα να το πάρω καινούργιο,το θεωρώ πιο τίμια επιλογή από άλλα made in asia με τιμή made in EU.

lospsi
17/03/2023, 12:44
Γιωργο, τα δικυκλα τα εχεις και για καθημερινη μετακινηση? Και αν ναι που, Αθηνα? Η εχεις γαΐδαρακο για τα καθημερινα? Νομιζω στο κεφαλι σου ειναι πιο ξεκαθαρα παντως τα πραγματα απο οτι ισως περνανε στο πληκτρολογιο. :)

Εχεις δοκιμασει το κινεζακι εστω και σε test ride, δεν εχεις "πραγματικο" λογο για την αλλαγη ουτε αναγκαζεσαι απο συνθηκες, εχεις παιξει το παιχνιδι αρκετες φορες με τις αλλαγες οποτε ξερεις τα της αγορας, μπορεις αμεσα και χωρις θεματα να διορθωσεις "λαθος", οποτε εγω σαν επομενο βημα, να σου πω την αληθεια περιμενω να μας το παρουσιασεις.. ;)

Για Αθήνα έχω σκούτερ, η μοτοσυκλέτα είναι καθαρά για αναψυχή. Θα δούμε πως θα εξελιχθεί το θέμα, προς το παρόν ευχαριστιέμαι τα θηρία:D
Για να είμαι πάντως ειλικρινής, εκπλήσσομαι με τον εαυτό μου πως το 800ΜΤ μου έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον και με κάνει να το σκέφτομαι σαν μια φθηνότερη εναλλακτική.

Καταρχήν, δεν σκέφτομαι την αγορά καινούργιου. Άρα μεγάλο μέρος της χασούρας θα "φάει" ο προηγούμενος, το όποιο δικό μου θα είναι διαχειρίσιμο ελπίζω σε ότι κι αν επιλέξω. Επίσης, δεν γράφω για αλλαγή κατηγορίας αλλά για ενδεχόμενο downsize χωρίς να χάσω κάποιες ευκολίες. Η κατηγορία ονοφ/ψηλό στρητ έχω καταλήξει ότι είναι αυτή που μου ταιριάζει στη παρούσα φάση και άρα εκεί κοιτάω.

Βάσει του παραπάνω συλλογισμού λοιπόν βλέπω τις επιλογές μου και εκεί μπαίνει και το CF MOTO στην εξίσωση, δηλαδή αν αξίζει περισσότερο σαν αγορά σε σχέση όχι με το 1290 αλλά με τα αντίστοιχης αξίας "μεσαία" μηχανάκια (MTS 950, Tracer 900, Tiger sport κτλ) που κινούνται στα ίδια περίπου χρήματα σαν μεταχειρισμένα. Δεν ψάχνω τον άξιο αντικαταστάτη του ΚΤΜ αλλά τι θα μπορούσα να πάρω σε περίπτωση που θέλω να κατέβω σε χρήματα, σε επιδόσεις χωρίς να μου λείψουν κάποιες ευκολίες χρήσης. Τώρα αν μου λείψουν όσα μου έδιναν τα μεγάλα, γυρνάω πίσω. Αν όχι, κρατάω τα λεφτάκια μου, τα δίνω για άλλο μηχανάκι, για άλλο χόμπυ κτλ.

Τελικά, μέσα από την κουβέντα συνειδητοποιώ ότι και το οικονομικό παίζει ρόλο στις σκέψεις μου, όχι τόσο στο ότι έχω κάποια ανάγκη για χρήματα σήμερα αλλά στο αν αυτά τα χρήματα δικαιολογούν την ευχαρίστηση που παίρνω από την μοτοσυκλέτα. Τις ωραιότερες βόλτες μου τις θυμάμαι όχι για το ότι είχα το τρομερό γκάζι, τα απίστευτα κρατήματα αλλά για τα μέρη που είδα και επισκέφτηκα και με τις παρέες που έκατσα. Μπορώ να διαθέσω τα χρήματα για ένα μεγάλο μηχανάκι αλλά μήπως και με λιγότερα χρήματα θα περνάω το ίδιο όμορφα? Ίσως αυτό να είναι και το τεστ που τελικά σκέφτομαι να κάνω.

katsar
17/03/2023, 13:08
Από την στιγμή που έχεις ξεπεράσει την κατάσταση που το όχημα γίνεται αντικείμενο fetish λόγο του ονόματος,της κληρονομιάς και αυτού που είναι σαν κατασκευή
και σε ενδιαφέρει ο καθαρός μοτοσυκλετισμός -αναφέρεις βόλτες με φίλους,τοπία- τότε σίγουρα θα πάρεις την ευχαρίστηση που θέλεις .
Περάσαν και τόσα εργαλεία από τα χέρια σου,την έκανες την κ@@λα σου κατά κάποιο τρόπο :wave2:

PortisHead
17/03/2023, 13:27
Το οτι 2 εταιρειες προσφέρουν τα ιδια ηλεκτρονικα τσιτσιμπλικια δε σημαινει οτι ειναι και της ίδιας ποότητας.

billy84
17/03/2023, 13:44
Από την στιγμή που έχεις ξεπεράσει την κατάσταση που το όχημα γίνεται αντικείμενο fetish λόγο του ονόματος,της κληρονομιάς και αυτού που είναι σαν κατασκευή
και σε ενδιαφέρει ο καθαρός μοτοσυκλετισμός -αναφέρεις βόλτες με φίλους,τοπία- τότε σίγουρα θα πάρεις την ευχαρίστηση που θέλεις .
Περάσαν και τόσα εργαλεία από τα χέρια σου,την έκανες την κ@@λα σου κατά κάποιο τρόπο :wave2:

Βασικά αυτό ακριβώς ετοιμαζόμουν να του γράψω. Βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο και το σκέφτεται πολύ σωστά κατά τη γνώμη μου. Οτιδήποτε και αν αγοράσει τελικά, ακόμα και να μη βγει η σούπερ αγορά, βαδίζει στο απλό μονοπάτι που θα τον βγάλει σε εγγυημένη θέα (για να μιλήσω και λίγο με ορειβατικούς όρους :D)

Johny the Fox
17/03/2023, 13:47
Τις ωραιότερες βόλτες μου τις θυμάμαι όχι για το ότι είχα το τρομερό γκάζι, τα απίστευτα κρατήματα αλλά για τα μέρη που είδα και επισκέφτηκα και με τις παρέες που έκατσα. Μπορώ να διαθέσω τα χρήματα για ένα μεγάλο μηχανάκι αλλά μήπως και με λιγότερα χρήματα θα περνάω το ίδιο όμορφα? Ίσως αυτό να είναι και το τεστ που τελικά σκέφτομαι να κάνω.

Τελικα πιστευω οτι πιθανα δεν εισαι και τοσο παθιασμενος με την μοτοσυκλετα σαν χομπυ και μαλλον απο σποντα αντλεις ευχαριστηση απο αυτην.Εγω προσωπικα παιρνω παραδειγμα τον εαυτο μου καθως μου συμβαινουν τα αντιθετα απο εσενα πραγματα '' Τις ωραιότερες βόλτες μου τις θυμάμαι για το ότι είχα το τρομερό γκάζι, τα απίστευτα κρατήματα και οχι τα μέρη που είδα και επισκέφτηκα και τις παρέες που έκατσα.'' Συγκεκριμενα προσεχω δευτερευοντως προσωπα και τοπια και προτευοντως καταγραφω οδηγικες εντυπωσεις.Και αυτο μου συμβαινει τα τελευταια 40 χρονια.Μυριζω -ακουω-αισθανομαι,αισθηση και ηχο κινητηρα ,ηδονιζομαι απο συγκεκριμενες διτροχες καλονες και νοιωθω τρελη χαρα να ντυνω και να στολιζω οτι εχω .Εχθες το βραδυ την καληνυχτισα σχεδον σαν παιδι μου και κοιταξα τις αδελφες της εαν ειναι καλα σκεπασμενες για να μην σκονιζονται.Ποτε δεν θα σκευτομουν μετα απο τοση αφιερωση που της δειχνω ,να την πουλησω για κατι κατωτερο της για να επωφεληθω απο το οποιο οικονομικο κερδος,εκτος εαν δεν ειχα να φαω.Η αγαπη για την μοτοσυκλετα ,ειναι υπερβολη και παρορμητισμος ,ειδικα εαν δεν εχεις το τευτερι της οικονομικης αναγκης για τροχοπεδη. Το 1290 gt ειναι η απωθημενη μου καυλα και μεχρι προσφατα το κοιταζα επισταμενα για το επομενο μου και θεωρω τελειως κουφη επιλογη το cf 800 αντι αυτου και ειδικα οταν δεν εχεις οπως λες οικονομικο θεμα.Γνωμη μου καντο ενα μεγαλο τεστ πρωτα και εαν συνεχισεις τις σκεψεις σου χτυπα ενα fortza 750 να σε καλυπτει σε ολα και για παντα.

lospsi
17/03/2023, 14:17

Βασικά αυτό ακριβώς ετοιμαζόμουν να του γράψω. Βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο και το σκέφτεται πολύ σωστά κατά τη γνώμη μου. Οτιδήποτε και αν αγοράσει τελικά, ακόμα και να μη βγει η σούπερ αγορά, βαδίζει στο απλό μονοπάτι που θα τον βγάλει σε εγγυημένη θέα (για να μιλήσω και λίγο με ορειβατικούς όρους :D)

Ναι μεν, αλλά ΟΚ δεν έγινα και ο Ρόμπερτ Πίρσιγκ να ταξιδεύω και να αναζητώ το νόημα της ζωής. Με ιντριγκάρει ακόμα μια καλή μοτοσυκλέτα, ένα ιδιαίτερο μοντέλο και μεγάλο μέρος της όλης εμπειρίας κατοχής μοτοσυκλέτας είναι να την βλέπω, να την γουστάρω. Υπάρχουν μηχανάκια που στο κάνουν αυτό με 5000ε , με 15000ε και με 35000ε. Κάπου λοιπόν ψάχνω την χρυσή τομή:)

Τελικα πιστευω οτι πιθανα δεν εισαι και τοσο παθιασμενος με την μοτοσυκλετα σαν χομπυ και μαλλον απο σποντα αντλεις ευχαριστηση απο αυτην.Εγω προσωπικα παιρνω παραδειγμα τον εαυτο μου καθως μου συμβαινουν τα αντιθετα απο εσενα πραγματα '' Τις ωραιότερες βόλτες μου τις θυμάμαι για το ότι είχα το τρομερό γκάζι, τα απίστευτα κρατήματα και οχι τα μέρη που είδα και επισκέφτηκα και τις παρέες που έκατσα.'' Συγκεκριμενα προσεχω δευτερευοντως προσωπα και τοπια και προτευοντως καταγραφω οδηγικες εντυπωσεις.Και αυτο μου συμβαινει τα τελευταια 40 χρονια.Μυριζω -ακουω-αισθανομαι,αισθηση και ηχο κινητηρα ,ηδονιζομαι απο συγκεκριμενες διτροχες καλονες και νοιωθω τρελη χαρα να ντυνω και να στολιζω οτι εχω .Εχθες το βραδυ την καληνυχτισα σχεδον σαν παιδι μου και κοιταξα τις αδελφες της εαν ειναι καλα σκεπασμενες για να μην σκονιζονται.Ποτε δεν θα σκευτομουν μετα απο τοση αφιερωση που της δειχνω ,να την πουλησω για κατι κατωτερο της για να επωφεληθω απο το οποιο οικονομικο κερδος,εκτος εαν δεν ειχα να φαω.Η αγαπη για την μοτοσυκλετα ,ειναι υπερβολη και παρορμητισμος ,ειδικα εαν δεν εχεις το τευτερι της οικονομικης αναγκης για τροχοπεδη. Το 1290 gt ειναι η απωθημενη μου καυλα και μεχρι προσφατα το κοιταζα επισταμενα για το επομενο μου και θεωρω τελειως κουφη επιλογη το cf 800 αντι αυτου και ειδικα οταν δεν εχεις οπως λες οικονομικο θεμα.Γνωμη μου καντο ενα μεγαλο τεστ πρωτα και εαν συνεχισεις τις σκεψεις σου χτυπα ενα fortza 750 να σε καλυπτει σε ολα και για παντα.

Ενώ ξέρω ότι δεν έγραψες με σκοπό να προσβάλεις, το σχόλιο σου ότι "πιθανα δεν εισαι και τοσο παθιασμενος με την μοτοσυκλετα σαν χομπυ και μαλλον απο σποντα αντλεις ευχαριστηση απο αυτην" με χάλασε. Χτυπήσες μια ευαίσθητη χορδή μου καθώς πίστέυω ότι είμαι καταρχήν μοτοσυκλετιστής από αγάπη και πάθος για τα δίκυκλα και δευτερόντως για οτιδήποτε άλλο. Παρόλα αυτά, δεν μπορώ να τις προσωποποιήσω, να τους δώσω υπόσταση και συναίσθημα πέρα από αυτό που τους αναλογεί, κατά την γνώμη μου πάντα. Προφανώς όμως εσύ το βλέπεις διαφορετικά και δεν είναι κακό.

Όχι όμως και "χτυπα ενα fortza 750 να σε καλυπτει σε ολα και για παντα", κάπου ώπα δηλαδή...
:lol:

Nitse3
17/03/2023, 14:19
Ωχ!

Johny the Fox
17/03/2023, 14:32
Ναι μεν, αλλά ΟΚ δεν έγινα και ο Ρόμπερτ Πίρσιγκ να ταξιδεύω και να αναζητώ το νόημα της ζωής. Με ιντριγκάρει ακόμα μια καλή μοτοσυκλέτα, ένα ιδιαίτερο μοντέλο και μεγάλο μέρος της όλης εμπειρίας κατοχής μοτοσυκλέτας είναι να την βλέπω, να την γουστάρω. Υπάρχουν μηχανάκια που στο κάνουν αυτό με 5000ε , με 15000ε και με 35000ε. Κάπου λοιπόν ψάχνω την χρυσή τομή:)

Ενώ ξέρω ότι δεν έγραψες με σκοπό να προσβάλεις, το σχόλιο σου ότι "πιθανα δεν εισαι και τοσο παθιασμενος με την μοτοσυκλετα σαν χομπυ και μαλλον απο σποντα αντλεις ευχαριστηση απο αυτην" με χάλασε. Χτυπήσες μια ευαίσθητη χορδή μου καθώς πίστέυω ότι είμαι καταρχήν μοτοσυκλετιστής από αγάπη και πάθος για τα δίκυκλα και δευτερόντως για οτιδήποτε άλλο. Παρόλα αυτά, δεν μπορώ να τις προσωποποιήσω, να τους δώσω υπόσταση και συναίσθημα πέρα από αυτό που τους αναλογεί, κατά την γνώμη μου πάντα. Προφανώς όμως εσύ το βλέπεις διαφορετικά και δεν είναι κακό.

Όχι όμως και "χτυπα ενα fortza 750 να σε καλυπτει σε ολα και για παντα", κάπου ώπα δηλαδή...
:lol:Μα με την καμμια δεν εχω προσβλητικο σκοπο.Ψυχογραφημα προσπαθω να σου κανω ,κρινωντας εξ ιδιων.Απο την αλλη ετυχε να δανειστω ενα CF 700 σαν μηχανακι εξυπηρετησης απο το συνεργειο που παω για σερβις αυτοκινητου και ομολογω ,θα προτιμουσα 100% ενα σκουτερ απο αυτο.Αλλωστε με το fortza που σου προτεινω κλεινω ενα χρονο σε λιγο στην κατοχη μου και δεν στο ειπα καθολου ειρωνικα.Απο το cf 800 θαρρω παντου θα υπερεχει λιγο,εκτος τιμης βεβαια.

sam4g
17/03/2023, 15:11
Τις ωραιότερες βόλτες μου τις θυμάμαι όχι για το ότι είχα το τρομερό γκάζι, τα απίστευτα κρατήματα αλλά για τα μέρη που είδα και επισκέφτηκα και με τις παρέες που έκατσα. Μπορώ να διαθέσω τα χρήματα για ένα μεγάλο μηχανάκι αλλά μήπως και με λιγότερα χρήματα θα περνάω το ίδιο όμορφα? Ίσως αυτό να είναι και το τεστ που τελικά σκέφτομαι να κάνω.

Τα είπες όλα μέσα σε μια πρόταση.... :beer:

Dr.Monty
17/03/2023, 16:01
Eδω υπαρχει ενας ερωτας μεγαλος.
Love is in the air.:lol::bawl:

Ban is in the air

CorpseAlive
17/03/2023, 16:04
Ban is in the air

Αν φας ban σε κάθε πόστ του Γαύρου θα γράφω
#FreeMonty.
Είσαι το αλατοπίπερο στις βαρετές πλέον συζητήσεις για τα κινέζικα.
@Gavros
Εγώ π.χ. δεν τον βλέπω για εριστικό, περισσότερο καβλωμένο με την μοτό του και μπράβο του...
Βέβαια θα μπορούσε να ρίξει ένα τσακ τους τόνους για να κυλάει πιο ομαλά η κουβέντα αλλά εγώ την ψιλοχαίρομαι την άκακη μανούρα για μηχανάκια.
Αυτά τα ολίγα από έναν αμήχανο Corpsealive .
(Θα πάρω και εγώ ένα Τζαζ τελικά @BLITZER)

KotsosDR
17/03/2023, 16:08
... Σε άλλο θέμα γραφαμε για τα κινεζικα και ο ενας αλλος πέταξε ραντομ κατι για την ευσταθεια λογω καθρέφτη. Αναφορά σε θέμα που ειχα ανοιξει εγω, δλδ ποσο νουμπης ειμαι (με ταπωσε κανονικα).

Αυτός ο κάποιος δεν πέταξε κάτι ράντομ σε άσχετο θέμα ... απάντησε σε ένα μαζικό τσουβάλιασμα που είχες κάνει , σε κατι μπούμερς , ζουμερς φουμερς που έλεγες και σε κάτι φράσεις του τύπου : Αν θεωρειτε οτι εχετε εμπειρια σε θέματα μηχανικής επειδη οδηγήσατε 10 μηχανες στη ζωή σας, οκ.

και δεν σε τάπωσε ... συμβουλή σου έδωσε και συγκεκριμένα στο ξαναγράφω σε περίπτωση που κατάλαβες λάθος

Δεν είναι κακό να αγαπάς τη μοτοσυκλέτα σου όποια και αν είναι (το εννοώ αυτό και δεν υποτιμώ την αγάπη κανενός προς το δίκυκλό του) , κακό είναι να εθελοτυφλείς και να γειώνεις την άποψη (όπως χαρακτήρισες) "ανθρώπων που οδηγήσαν 10 μοτοσυκλέτες και νομίζουν οτι τα ξέρουν όλα" όταν εσύ ο ίδιος έχεις εμπειρία μηδέν και δεν ξέρεις αν επηρεάζει τη σταθερότητα της μοτοσυκλέτας σου το να οδηγείς με ένα καθρέπτη .
Συγνώμη αν σε έθιξα , δεν το είχα σκοπό αλλά το τσουβάλιασμα σου σε όποιον μοτοσικλετιστή δεν υιοθετεί την άποψή σου παραείναι επιθετικό .

Για να ξεκαθαρίζουμε λίγο κάποια πράγματα , μου είναι παντελώς αδιάφορο να σε "ταπώσω" ή αν είσαι νουμπάς όπως λες ή να το παίξω κάποιος , ειλικρινά . Μη τα παίρνεις τόσο της μετρητής όλα

SeniorCanardo
17/03/2023, 17:07
Off topic Alert:

Ποιος την έχει πιο μεγάλη...(την εμπειρία), αυτός που είχε 10μηχανές από 6 μήνες την κάθε μια ή ο άλλος που έχει μια για 5 χρόνια; :confused:

Προαιώνια ερωτήματα που ταλανίζουν μοτοσυκλετιστικές ψυχές.:bawl:

On Topic Alert:
Θα είχε τρομερό ενδιαφέρον η εμπειρία και η αξιολόγηση (VFM) του θεματοθέτη με τον κινέζο, αν τελικά προχωρήσει στην κίνηση.
Δεν ξέρω τι μηχανές είχε πριν, αλλά από την στιγμή που μένει στην ίδια κατηγορία θα είναι η σύγκριση, (σχεδόν) μήλα με μήλα και όχι με πορτοκάλια.
Ειδικά για εμάς τους μπατίρηδες που δεν μπορούμε να πάρουμε, ούτε το φθηνό, ούτε το ακριβό.:rolleyes:

doctoras
17/03/2023, 17:51
Ειδικά για εμάς τους μπατίρηδες που δεν μπορούμε να πάρουμε, ούτε το φθηνό, ούτε το ακριβό.:rolleyes:

έχει και για τους μπατίριδες ωραία μηχανάκια ;)
σε όλες τις κατηγορίες

panavour
17/03/2023, 19:56
Μη τα παίρνεις τόσο της μετρητής όλα

Τοις μετρητοίς.

BLiTzER
17/03/2023, 21:12
Off topic Alert:

Ποιος την έχει πιο μεγάλη...(την εμπειρία), αυτός που είχε 10μηχανές από 6 μήνες την κάθε μια ή ο άλλος που έχει μια για 5 χρόνια; :confused:

Προαιώνια ερωτήματα που ταλανίζουν μοτοσυκλετιστικές ψυχές.:bawl:

Ποτέ δεν ήταν θέμα αριθμού, είτε μοτοσικλετών, είτε χιλιομέτρων. Μοναδική σημασία έχει ΠΩΣ τις (την) οδηγείς.

On topic: δε θα έδινα 9 χιλιάρικα για σοβαρό μηχανάκι, πόσο μάλλον για κινέζικο. :p

KotsosDR
18/03/2023, 00:34
Τοις μετρητοίς.

Σωστά , ευχαριστώ.

zpaf
18/03/2023, 06:30
Ακριβώς το ίδιο σκέφτηκα και εγω προχθές που γύρισα με το GT. Πάμε βόλτες παρέα με vstrom, με TDM, με GS και όλοι πάμε μαζί, όλοι μπορούμε να κινηθούμε σβέλτα χωρίς πρόβλημα. Από την άλλη, είναι ωραίο το να έχεις το γκάζι ή τα ηλεκτρονικά και ας το χρειάζεσαι 1 φορά στις 10.

Αν όλες οι φορές που βάζεις μπροστά το GT είναι να βολτάρεις με αυτής της κατηγορίας μηχανές νομίζω και πολύ το κράτησες.
Πιστεύω αν είχες δίπλα σου μηχανές αντίστοιχης κατηγορίας όπου οι βόλτες θα ήταν σε άλλους ρυθμούς αλλά και οι συζητήσεις στο καφέ θα ήταν για το πως πλασαρίστηκες σε μια στροφή ή το πως φρέναρες σε μια παρακάτω δεν θα σκεφτόσουν την αλλαγή.

husky21
18/03/2023, 09:57
Αυτο δεν νομιζω να ισχυει
Το οτι εχω καλυτερο μοτοσακο δεν σημαινει
οτι μπορω και να παω καλυτερα απο αλλον
με υποδεεστερο
Για καφενειακη κουβεντα που λες ναι ισχυει
συνηθως αυτος που την ανοιγει στο υφος που περιγραφεις
ειναι και ο πιο κουλος:p

telegonos
18/03/2023, 10:03
Endo με taxi, ο ''παθιασμένος'' που μυρίζει τα μέταλα (το κανει και η γάτα αυτό, βρε μπας και είναι παθιασμένη και αυτή) και καληνυχτίζει το παιδί του, δεν ξέρει πως γράφεται το όνομα του οχήματός του που το προτείνει και σε άλλους και το γράφει λάθος.

Johny the Fox
18/03/2023, 10:26
Endo με taxi, ο ''παθιασμένος'' που μυρίζει τα μέταλα (το κανει και η γάτα αυτό, βρε μπας και είναι παθιασμένη και αυτή) και καληνυχτίζει το παιδί του, δεν ξέρει πως γράφεται το όνομα του οχήματός του που το προτείνει και σε άλλους και το γράφει λάθος.

Εκ παραδρομης το λαθος κυριε τελεγκονε .Ζητω την επιεικεια σας.Δεν ειμαι τοσο γραμματιζουμενος οσο εσεις.Αλλα ευτυχως ουτε με τα ιδια ψυχιατρικα προβληματα.

stefanos
18/03/2023, 10:45
Τελικά, μέσα από την κουβέντα συνειδητοποιώ ότι και το οικονομικό παίζει ρόλο στις σκέψεις μου, όχι τόσο στο ότι έχω κάποια ανάγκη για χρήματα σήμερα αλλά στο αν αυτά τα χρήματα δικαιολογούν την ευχαρίστηση που παίρνω από την μοτοσυκλέτα. Τις ωραιότερες βόλτες μου τις θυμάμαι όχι για το ότι είχα το τρομερό γκάζι, τα απίστευτα κρατήματα αλλά για τα μέρη που είδα και επισκέφτηκα και με τις παρέες που έκατσα. Μπορώ να διαθέσω τα χρήματα για ένα μεγάλο μηχανάκι αλλά μήπως και με λιγότερα χρήματα θα περνάω το ίδιο όμορφα? Ίσως αυτό να είναι και το τεστ που τελικά σκέφτομαι να κάνω.

Ok κάπου αρχίζω να καταλαβαίνω καλύτερα τι εννοείς.
Προσδιορίζεις τις ανάγκες σου και ψάχνεις το καταλληλότερο προϊόν για να τις ικανοποιήσεις.
Αυτό είναι και το σωστό κατά τη γνώμη μου.
Καί φυσικά το καλύτερο μεγαλύτερο γρηγορότερο δεν χωράει σε όλες τις χρήσεις ειδικά στην χώρα μας.
Δηλαδή για να πώ την αλήθεια δεν ξέρω ακριβώς τι μπορεί να χρειάζονται 150 άλογα στην Ελλάδα αλλά οκ
πάντα υπάρχουν οι ατέλειωτες σούζες και τα παντηλίκια για να δικαιολογήσουν την ύπαρξή τους.
Βέβαια με αυτά συνήθως πάνε και οι ανάλογες αναρτήσεις πλαίσια γεωμετρίες φρένα που χρειάζονται σε ΟΛΕΣ τις περιπτώσεις
και σε ΟΛΕΣ τις μοτοσυκλέτες και είναι κάτι που πρέπει να εξετάσεις.
Θέλω να πω ότι στο σκεπτικό σου ενδεχομένως να θεωρείς δεδομένα μερικά πράγματα που έχεις στις μοτο των 20κ
και περίπου σίγουρα δεν υπάρχουν στην κατηγορία 9κ (αίσθηση, feedback)
Δεν πληρώνεις μόνο γκάζια gadget και μόστρα (νομίζω, δεδομένου ότι δεν σκοπεύω να δώσω τόσο χρήμα για μοτοσυκλέτα).

zannisvel
18/03/2023, 11:10
Ψηλέ μου να σου πω και εγώ την γνώμη μου, Αφού έχει ξεπεράσει πλέον τις εφτά σελίδες το θέμα σου, έχεις πάρει πολλές και ωραίες απαντήσεις να σου δώσω και τα δυο cents μου.
Οι τελευταίες σου μοτοσυκλέτες ηταν από το από πάνω ράφι, δε μιλάω μόνο από οικονομικής άποψης αλλά περισσότερο από οδηγικής. Αυτό που περισσότερο ψάχνεις αυτή τη στιγμή είναι ένα γενικό Reset. Τι εννοώ, ψάχνεις ένα σημείο αφετηρίας και να δώσεις χρόνο στον εαυτό σου, και χώρο, για τις επόμενες. Στην πραγματικότητα θεωρώ πως θελεις να πειραματιστείς με το 800, να δεις αν τελικά τα εννιά χιλιάρικα σε καλύπτουν,και στην τελική αν δε σε καλύψουν να συνεχίσεις την αναζήτησή σου προς την Ιθάκη.

Why not. Δοκίμασε το, τι έχεις να χάσεις δυο τρεις χιλιάδες που θα μπορούσες να τις χάσεις από οποιαδήποτε αγορά έκανες αυτή τη στιγμή;

Μπορεί το 800 να σε ξε κουνήσει και να κάνεις ακόμα περισσότερες βόλτες μόνο και μόνο για να αποδείξεις αν όντως είναι καλύτερο ή ότι δεν είναι. Στην περίπτωση σου μόνο θετικό είναι.

panavour
18/03/2023, 11:51
Επειδη λογω αφραγκιας ποτε μου δεν ψωνισα απ το ''πανω ραφι'' παντα ειχα μηχανακια μετριου ''οδηγικου'' αναστηματος,-αν καταλαβαινετε τι εννοω,που ομως παντα τα εφτανα σχεδον στα ορια τους,που συνηθως λογω μετριοτητος τα εφτανα.
Νομιζω λοιπον οτι θα ειναι μια καλη ευκαιρια για σενα,που παντα οδηγουσες τις κορυφες,να παρεις ενα ''κατωτερο'' μηχανακι,και να εχεις την ικανοποιηση οτι καταφερες να το ξεπερασεις.(Με ασφαλεια παντα).:beer:

toyar
18/03/2023, 14:41
ειναι πραγματικα αστειο να υπαρχουν τσακωμοι για μηχανακια τη στιγμη που τα κριτηρια του καθενος ειναι τοσο διαφορετικα
εγω πχ δεν θελω με τπτ να ειμαι σκλαβος των πραγματων οποτε δεν θα επαιρνα ποτε κατι σουπερ ντουπερ πανακριβο
οποτε το μηχανακι που χαιρομαι εγω καθε μερα αλλος δεν το καβαλαει ουτε μεχρι το περιπτερο
και το αντιστροφο βεβαιως....

Johny the Fox
18/03/2023, 17:25
ειναι πραγματικα αστειο να υπαρχουν τσακωμοι για μηχανακια τη στιγμη που τα κριτηρια του καθενος ειναι τοσο διαφορετικα
εγω πχ δεν θελω με τπτ να ειμαι σκλαβος των πραγματων οποτε δεν θα επαιρνα ποτε κατι σουπερ ντουπερ πανακριβο
οποτε το μηχανακι που χαιρομαι εγω καθε μερα αλλος δεν το καβαλαει ουτε μεχρι το περιπτερο
και το αντιστροφο βεβαιως....

Οχι μωρε ,κανεις δεν τσακωθηκε με κανεναν. Απλα προσπαθεια αναλυσης για το ποιες ειναι οι σκεψεις που μπορουν να σε ωθησουν στα καλα καθουμενα και χωρις κανενα προβλημα στις δυσεξηγητες για το μυαλο μου συνθηκες να μετακινηθεις απο αριστερα προς τα δεξια 442084

Endo με ταξι,που λεει και ο φιλος μου ο Τρελεγκονος ,αγνοια εμπειριας χρησης για να σου δημιουργηθει περιεργεια πως θα ειναι ενα downsizing σε μικροτερα μηχανακια δεν ειναι λογικο οτι υπαρχει ,καθως ολοι μας απο μικρα εχουμε ξεκινησει και μαθει πρωτου καταληξουμε στα μεγαλα.Οποιος μπορεσει να μου εξηγησει το απολυτο downsize της εικονας εχει δωρεαν ναρκωτικα.

toyar
18/03/2023, 17:34
η εξηγηση που καταλαβαινω εγω απο τον δημιουργο του θεματος ειναι η αδυναμια καλυψης εξοδων χρησης και συντηρησης της premium κατασκευης
ξερεις ποσοι τα τελευταια χρονια πηγαν αναγκαστικα απο καγιεν σε clio κι απο ss σε σκουτερ;

Johny the Fox
18/03/2023, 17:46
η εξηγηση που καταλαβαινω εγω απο τον δημιουργο του θεματος ειναι η αδυναμια καλυψης εξοδων χρησης και συντηρησης της premium κατασκευης
ξερεις ποσοι τα τελευταια χρονια πηγαν αναγκαστικα απο καγιεν σε clio κι απο ss σε σκουτερ;

Εαν δεν εχω καταλαβει καλα και ισχυει αδυναμια καλυψης εξοδων χρησης τοτε παω πασο.Αλλα αυτες οι απαντησεις με μπερδεψαν εξ αρχης.https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=162035&p=3159874&viewfull=1#post3159874

Bowleno
18/03/2023, 18:16
Οχι μωρε ,κανεις δεν τσακωθηκε με κανεναν. Απλα προσπαθεια αναλυσης για το ποιες ειναι οι σκεψεις που μπορουν να σε ωθησουν στα καλα καθουμενα και χωρις κανενα προβλημα στις δυσεξηγητες για το μυαλο μου συνθηκες να μετακινηθεις απο αριστερα προς τα δεξια 442084

Endo με ταξι,που λεει και ο φιλος μου ο Τρελεγκονος ,αγνοια εμπειριας χρησης για να σου δημιουργηθει περιεργεια πως θα ειναι ενα downsizing σε μικροτερα μηχανακια δεν ειναι λογικο οτι υπαρχει ,καθως ολοι μας απο μικρα εχουμε ξεκινησει και μαθει πρωτου καταληξουμε στα μεγαλα.Οποιος μπορεσει να μου εξηγησει το απολυτο downsize της εικονας εχει δωρεαν ναρκωτικα.

Εύκολα, όπως το έκανα κι εγώ, πριν 3 χρόνια (https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=159255&highlight=%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B4%CE%B9%CE%AC+%CE%BB%CE%AD%CE%B5%CE%B9+%CF%8C%CF%87%CE%B9+%CE%BC%CE %B7) όταν πλέον ήταν αδύνατον να συντηρώ 600αρι....
Αλλά και τώρα, 3 χρόνια μετά, τώρα που μπορώ, πλέον "απλώνω τα ποδάρια μου μέχρι εκεί που φτάνω" και χρειάζομαι.
Πάντως, ο δημιουργός του θέματος δεν νομίζω ότι επαφίεται στο οικονομικό του πράγματος, παρά μόνο σε "πραγματικές ανάγκες" (οι οποίες, φυσικά, διαφέρουν στον καθένα) όπου οι περισσότεροι από εμάς, κακά τα ψέματα, καταλήγουμε μεγαλώνοντας....

Κανένα τσιγαρλίκι κερδίζω; :D

Johny the Fox
18/03/2023, 18:32
Εύκολα, όπως το έκανα κι εγώ, πριν 3 χρόνια (https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=159255&highlight=%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B4%CE%B9%CE%AC+%CE%BB%CE%AD%CE%B5%CE%B9+%CF%8C%CF%87%CE%B9+%CE%BC%CE %B7) όταν πλέον ήταν αδύνατον να συντηρώ 600αρι....
Αλλά και τώρα, 3 χρόνια μετά, τώρα που μπορώ, πλέον "απλώνω τα ποδάρια μου μέχρι εκεί που φτάνω" και χρειάζομαι.
Πάντως, ο δημιουργός του θέματος δεν νομίζω ότι επαφίεται στο οικονομικό του πράγματος, παρά μόνο σε "πραγματικές ανάγκες" (οι οποίες, φυσικά, διαφέρουν στον καθένα) όπου οι περισσότεροι από εμάς, κακά τα ψέματα, καταλήγουμε μεγαλώνοντας....

Κανένα τσιγαρλίκι κερδίζω; :D

Το χρηματικο επιβαλει τα παντα δεν χωραει συζητηση.Οταν το χρημα δεν παρεμβαλεται πως οι πραγματικες αναγκες δεν καλυπτονται απο ενα μεγαλυτερο. και σε βαθμο μαλιστα να το αλλαξεις με σημαντικα κατωτερο.Δλδ τι θα πετυχεις ετσι ;

Bowleno
18/03/2023, 19:16
Το χρηματικο επιβαλει τα παντα δεν χωραει συζητηση.Οταν το χρημα δεν παρεμβαλεται πως οι πραγματικες αναγκες δεν καλυπτονται απο ενα μεγαλυτερο. και σε βαθμο μαλιστα να το αλλαξεις με σημαντικα κατωτερο.Δλδ τι θα πετυχεις ετσι ;

Θα σου δώσω ένα δικό μου παράδειγμα....
Όταν πήρα το ac κόστιζε 6.500 και είχε με 200 ευρώ λιγότερα το heritage 700 γιατί δεν πήρα εκείνο; Παραπάνω κυβικά, σχεδόν 30 ίππους παραπάνω και 200 ευρώ στην τσέπη για βενζίνες.... Απλά, δεν ήθελα παραπάνω κυβικά, τα άλογα ήταν όσα χρειάζομαι για την καθημερινή μου χρήση, μου άρεσε πολύ το ac, το συνεργείο του δίπλα στο σπίτι μου:D.
Όπως καταλαβαίνεις, οι παράγοντες επιλογών είναι πολλοί και διαφέρουν στον καθένα μας. Κοινώς, άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου....