Σύνδεση

View Full Version : Αγορά μεταχειρισμένης μηχανής έως 2000€

TolisLB
04/04/2023, 20:56
Καλησπέρα σας, είμαι νέος στην ομάδα και χρειάζομαι μερικες γνώμες. Ξέρω οτι τέτοια θέματα έχουν ξανασυζητηθεί αλλά θεωρώ οτι η αγορά σε σχέση με παλιότερα είναι αρκετά διαφορετική. Αποφάσισα να κάνω μετάβαση απο παπί (2 χρόνια καθημερινή χρήση) σε κάποια μηχανή χειροκίνητη και οχι σκούτερ. Η χρήση που την θέλω είναι για καθημερινές μετακινήσεις εντός Αττικής και για να ξεκινήσω να κάνω κάποιες εκδρομές με την μηχανή 100-200 χιλιόμετρα. Το μπάτζετ που διαθέτω ειναι 2000€ για κάποια ιδιαίτερη περίπτωση μπορεί να έβαζα και καποια εκατοσταρικα (2-3) παραπάνω. Ένα απο τα προβλήματα μου ειναι ότι διαθέτω δίπλωμα Α2 το οποίο με περιορίζει. Οι μηχανές που εχω δει είναι είτε κατι σε on/off όπου μπορώ να οδηγήσω μόνο KLE 500 και suzuki freewind από όσο ξέρω. Είτε κάποιο 250αρι όπως Cbf ybr και inazuma. Οποιαδήποτε άποψη ειναι χρήσιμη.

leftos
05/04/2023, 07:26
Τα 250 που κοιτάς είναι πιο οικονομικά σε κάυσιμο και λίγο στην συντήρηση αλλά το πλεονέκτημα τους είναι οτι είναι πιο αξιόπιστα λόγω οτι είναι και πιο νέα σαν μοντέλα.
Το θέμα είναι αν βρίσκεις σε αυτά τα χρήματα.
Το inazuma το έχει φίλος το έχω οδηγήσει και για χρήση Αθήνας και ταξιδάκια είναι άνετο και θα το ευχαριστηθείς ακόμα και δικάβαλος αν είσαστε σε φυσιολογικά κιλά. Φαντάζομαι κάπως έτσι θα κυμαίνονται και τα άλλα.
Τα kle500, freewind θα θέλουν μαζεματάκια και σαν νέος δεν θα μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα μόνος σου . Το να πηγαίνεις σε μάστορα εκτός του χρηματικού είναι κουραστικό ψυχολογικά και ίσως σου χαλάει την όρεξη για βόλτα. Τα συγκεκριμένα θα είναι καλύτερα στο δικάβαλο φορτωμένος ( πολυήμερα ταξίδια ) και σε χωματόδρομους.
Αν πιστεύεις ότι σε ενδιαφέρουν τα τελευταία τότε ψάξε να βρείς κάποιο. Αλλιώς θεωρώ οτι θα περάσεις καλύτερα με τα 250 .

Ape1
05/04/2023, 07:28
Καλημέρα και καλώς ήρθες.
Προσωπικά θα πήγαινα σε ένα από τα δύο on/off που παραθέτεις.
Θεωρώ οτι τα μικρά θα σε κουράσουν γρηγορότερα και θα ψάχνεις να τα ξεφορτωθείς μετά απο λίγο καιρό. Ενώ αντίθετα και το KLE αλλά και το Freewind (πρώτη μου μηχανή) είναι μηχανές που θα σε πάνε παντού μπορείς να κάνεις ταξίδια με αυτές (λίγο πιο εύκολα με το KLE ως δικύλινδρο) και πατάνε και χώμα. Επίσης μπορώ να σου πω για το Suzuki οτι έχει εύκολη συντήρηση που μπορείς να τη κάνεις και μόνος σου αν γνωρίζεις λίγα πράγματα.

CorpseAlive
05/04/2023, 09:30
Είδα έναν που πουλάει μια τρανσαλπ 650 του 2004 νόμιζω με 100600 χλμ σε τέλεια (από τις φωτογραφίες ) κατάσταση και με πολλά εξτραδάκια στα 1800 (μου έκανε φουλ εντύπωση η τιμή)
Αλλά είδα φευγαλέα την αγγελία στο Facebook στην ομάδα Hellas Transalp Club Αγγελίες. Τσέκαρε την αξίζει φουλ.

panavour
05/04/2023, 10:00
Μην μπλέξεις με τα 2 αναφερόμενα γιατί τα 95% είναι πλέον πολύ παλιά και τα περισσότερα είναι χρεπια,και θα σου φάνε χρήμα για επισκευές.Βαλε δόσεις και πάρε κάτι καινούργιο στα 250, να έχεις εγγύηση, ηλεκτρονικό ψεκασμό καί ABS.

rainmike
05/04/2023, 10:26
Είδα έναν που πουλάει μια τρανσαλπ 650 του 2004 νόμιζω με 100600 χλμ σε τέλεια (από τις φωτογραφίες ) κατάσταση και με πολλά εξτραδάκια στα 1800 (μου έκανε φουλ εντύπωση η τιμή)
Αλλά είδα φευγαλέα την αγγελία στο Facebook στην ομάδα Hellas Transalp Club Αγγελίες. Τσέκαρε την αξίζει φουλ.

Τον καλυπτει το Α2 για να πάρει το τρανσαλπ?
Μεχρι 47 ιππους δεν ειναι?

CorpseAlive
05/04/2023, 10:33
Τον καλυπτει το Α2 για να πάρει το τρανσαλπ?
Μεχρι 47 ιππους δεν ειναι?

Δεν είχα δει ποτέ ότι κοιτάει Α2 .
Δεν γνωρίζω τότε απλά είδα το μέχρι 2000 και μου είχε κάνει εντύπωση εκείνη η αγγελία.

TolisLB
05/04/2023, 14:45
Σας ευχαριστώ πολυ για τις απαντήσεις. Δηλαδή θεωρείτε οτι η αγορά μιας αρκετά προσεγμένης μηχανής 15-17 ετιας δεν είναι καλή επιλογή?

CorpseAlive
05/04/2023, 14:54
Σας ευχαριστώ πολυ για τις απαντήσεις. Δηλαδή θεωρείτε οτι η αγορά μιας αρκετά προσεγμένης μηχανής 15-17 ετιας δεν είναι καλή επιλογή?

Είναι σπάνιο να βρεις μια αρκετά προσεγμένη μηχανή 15-17 ετίας.

Bowleno
05/04/2023, 16:41

Πολύ δύσκολα με βρεθεί προσεγμένη άνω της 15ετιας... Συνήθως μετά τα 10 χρόνια οι περισσότεροι αρχίζουν να εκτελούν αμελούν τα βασικά της συντήρησης, οπότε.... Και όσα είναι όντως προσεγμένα, ζητάνε την μάνα τους και τον πατέρα τους...

Tallyban
05/04/2023, 19:35
Μηχανάκια χωρίς πολλά πλαστικά μένουν πολλά χρόνια στο δρόμο.
ΧΤ600 βλέπω πάμπολλα στο δρόμο σε αξιοπρεπέστατη, γνήσια κατάσταση.

panavour
05/04/2023, 19:37
Μηχανάκια χωρίς πολλά πλαστικά μένουν πολλά χρόνια στο δρόμο.
ΧΤ600 βλέπω πάμπολλα στο δρόμο σε αξιοπρεπέστατη, γνήσια κατάσταση.

με τι κοστος ομως για τους ιδιοκτητες,βαρελια διχως πατο.

Tallyban
05/04/2023, 20:09
Και καινούργιο να πάρεις με το που βγεις από το μαγαζί μεταχειρισμένο είναι,ειδικά τα β' ποιότητας (κινέζικα)

TolisLB
05/04/2023, 20:10
Βλέποντας στο car.gr βρίσκεις κάποια KLE 500 του 07 τα οποία μοιάζουν προσεγμένα και παίζουν κοντά στα 2000€. Ένα τέτοιο δεν θα αποτελούσε μια αξιόλογη αγορά λαμβάνοντας υπόψη οτι τα αντίστοιχα cbf250 ειναι στα 1700-1900€ και πουλιούνται

panavour
05/04/2023, 20:39
Βλέποντας στο car.gr βρίσκεις κάποια KLE 500 του 07 τα οποία μοιάζουν προσεγμένα και παίζουν κοντά στα 2000€. Ένα τέτοιο δεν θα αποτελούσε μια αξιόλογη αγορά λαμβάνοντας υπόψη οτι τα αντίστοιχα cbf250 ειναι στα 1700-1900€ και πουλιούνται????

fixed.

Lioulios
05/04/2023, 22:25
Ενας πολυ γνωστος μου στην Κρητη πουλαει ενα Κle 500 πενα .
Μεγαλωσε και θελει σκουτερ .Το μηχανακι ειναι πολυ καλοσυντηρημενο και φαντασου προσφατα αλλαξε και λαστιχα πολυ επωνυμα και ακριβα.
Το μονο που θελει απο οτι μου ειπε ειναι ενα κοντερ γιατι εχει χαλασει.
Αγγελια δεν το εχει βαλει πουθενα ,αλλα ειναι στο μπατζετ σου .
...απλα ειναι Κρητη .

Bowleno
06/04/2023, 01:04
Και καινούργιο να πάρεις με το που βγεις από το μαγαζί μεταχειρισμένο είναι,ειδικά τα β' ποιότητας (κινέζικα)

Είχες η έχεις κινέζικο και τα λες β' ποιότητας;:confused:

Tallyban
06/04/2023, 18:59
Κινέζικο παπί έχω,δεν είναι στην ποιότητα των γνωστών ιαπωνικών +μοντένας παπιων.

Bowleno
06/04/2023, 20:36
Κινέζικο παπί έχω,δεν είναι στην ποιότητα των γνωστών ιαπωνικών +μοντένας παπιων.

Μόνο που εδώ δεν μιλάμε για παπί....

antoncbf
06/04/2023, 23:01
φιλε,οτι και να πάρεις στα 2.000 ευρω (που λογικά θα ειναι μοτο 15-20 -25 ετων)
,εκτός απο το ψάξιμο για τρακάρισμα η για θεμα στον κινητηρα η στα ηλεκτρικά κλπ,
απαραιτήτως να δείς αν εχει κυκλοφορήσει αρκετα η μοτο στην ελλάδα κ υπάρχουν ανταλλακτικά σε καινουργια η μεταχειρισμένα

KotsosDR
07/04/2023, 12:39
Είχες η έχεις κινέζικο και τα λες β' ποιότητας;:confused:

Έχεις ή είχες ιαπωνικό και λες ότι είναι ίδιας ποιότητας με τα κινέζικα ; :a09:

panavour
07/04/2023, 12:53
Μην τσακώνεται ώρε ζαγαρια,ούτως η άλλως όλα σε λίγα χρόνια στην Κίνα θα φτιάχνονται οπότε κινέζικα θα ψωνίζετε με τον ένα η τον άλλο τρόπο.

KotsosDR
07/04/2023, 12:58
Μην τσακώνεται ώρε ζαγαρια,ούτως η άλλως όλα σε λίγα χρόνια στην Κίνα θα φτιάχνονται οπότε κινέζικα θα ψωνίζετε με τον ένα η τον άλλο τρόπο.

εμείς που έχουμε Ιαπωνικό δεν θα χρειαστεί να αγοράσουμε από Κίνα γιατί το Ιαπωνικό είναι Αθάνατο και θα δουλεύει ακόμα :lol:

panavour
07/04/2023, 13:42
εμείς που έχουμε Ιαπωνικό δεν θα χρειαστεί να αγοράσουμε από Κίνα γιατί το Ιαπωνικό είναι Αθάνατο και θα δουλεύει ακόμα :lol:

Ε άμα δουλεύει κράτα το.Εγω πάντως πήρα κινέζικο στα γεράματα καινούργιο,μετά από 31 χρόνια που τραβιομουνα με μτχ(ευρωπαικα και γιαπωνέζικα)και δεν το μετάνιωσα μέχρι στιγμής καθόλου.Ετσι για αλλαγή και ανανέωση.Επαθα πολιτισμικό σοκ καί μου άρεσε πολύ που τοπαθα

KotsosDR
07/04/2023, 14:51
Ε άμα δουλεύει κράτα το.Εγω πάντως πήρα κινέζικο στα γεράματα καινούργιο,μετά από 31 χρόνια που τραβιομουνα με μτχ(ευρωπαικα και γιαπωνέζικα)και δεν το μετάνιωσα μέχρι στιγμής καθόλου.Ετσι για αλλαγή και ανανέωση.Επαθα πολιτισμικό σοκ καί μου άρεσε πολύ που τοπαθα

Σε πειράζω βρε :beer:

panavour
07/04/2023, 15:08
Σε πειράζω βρε :beer:
Δεν πειραζομαι σ' αυτήν την ηλικία.Παντως επειδή κρατάει χρόνια η ίδια κουβέντα, πρώτα για ευρωπαϊκά versus γιαπωνέζικα,και τώρα όλοι εναντίον Κινέζων,το μόνο που έχω να πω είναι ότι ο κόσμος αλλάζει ραγδαία, καί πλέον δεν υπάρχει φραγή στην γνώση.Οποιος δεν ακολουθήσει χάνεται.Ο νοων νοητω.Τιποτα άλλο.
Επίσης για τους νέους χρήστες που θέλουν να μπουν στην μοτό,να ξέρουν ότι η φτηνεια τρώει τον παρα.Καντε λίγο οικονομία να πάρετε κάτι καινούργιο, παρά κάποιο χρεπι μτχ/νο ,που θα σας αδειάσει την τσέπη εν ευθέτω χρόνω.Αποσταγμα 45χρονης εμπειρίας.Τομαθα αργά όμως.Καλλιο αργά, παρά ποτέ.

Bowleno
07/04/2023, 16:39
Δεν πειραζομαι σ' αυτήν την ηλικία.Παντως επειδή κρατάει χρόνια η ίδια κουβέντα, πρώτα για ευρωπαϊκά versus γιαπωνέζικα,και τώρα όλοι εναντίον Κινέζων,το μόνο που έχω να πω είναι ότι ο κόσμος αλλάζει ραγδαία, καί πλέον δεν υπάρχει φραγή στην γνώση.Οποιος δεν ακολουθήσει χάνεται.Ο νοων νοητω.Τιποτα άλλο.
Επίσης για τους νέους χρήστες που θέλουν να μπουν στην μοτό,να ξέρουν ότι η φτηνεια τρώει τον παρα.Καντε λίγο οικονομία να πάρετε κάτι καινούργιο, παρά κάποιο χρεπι μτχ/νο ,που θα σας αδειάσει την τσέπη εν ευθέτω χρόνω.Αποσταγμα 45χρονης εμπειρίας.Τομαθα αργά όμως.Καλλιο αργά, παρά ποτέ.

Ίδια εμπειρία κι εδώ.... Αλλά "μόνο" 37 χρόνια...:D

Bowleno
07/04/2023, 16:42
Έχεις ή είχες ιαπωνικό και λες ότι είναι ίδιας ποιότητας με τα κινέζικα ; :a09:

Είχα, 4 κιόλας, made in Japan επειδή τότε μόνο εκεί τα έφτιαχναν.... Κι έχω πονέσει ΠΟΛΥ!
Το να πρωτοθυμηθω; Τα πηνία σε χόντα; Τους σπασμένους μαγνήτες στο βολάν σε καβασάκι; Άσε....

KotsosDR
07/04/2023, 19:16
Μόνο που εδώ δεν μιλάμε για παπί....

Είχα, 4 κιόλας, made in Japan επειδή τότε μόνο εκεί τα έφτιαχναν.... Κι έχω πονέσει ΠΟΛΥ!
Το να πρωτοθυμηθω; Τα πηνία σε χόντα; Τους σπασμένους μαγνήτες στο βολάν σε καβασάκι; Άσε....

Εμ ... Δεν είχες Σουζούκαρα ! :bawl:

Tallyban
07/04/2023, 19:36
Κινέζικη μοτό θα επαιρνα μόνο χτισμένη με απλότητα παπιου.
Δηλαδή, μονοκύλινδρο, αερόψυκτο με ρουλεμάν, καρμπυρατερατο,και αναλογικά όργανα.

Bowleno
07/04/2023, 19:39
Κινέζικη μοτό θα επαιρνα μόνο χτισμένη με απλότητα παπιου.
Δηλαδή, μονοκύλινδρο, αερόψυκτο με ρουλεμάν, καρμπυρατερατο,και αναλογικά όργανα.

Με καρμπυρατέρ, ούτε κινέζικο πλέον δεν υπάρχει....:D

ptc
07/04/2023, 19:47
Ενδιαφερουσα συζητηση. Πρωτη φορα τα ξαναδιαβαζω ολα αυτα. :whiteflag:

Μηχανη με οριο τα 2000€ - παρε καινουριο κινεζικο. Καλημερα Γιαννη - κουκια σπερνω. :cry:

Το σχολιο του Lioulios ακουγεται υποσχομενο παντως.

panavour
07/04/2023, 20:49
Με επιχειρήματα ομως

zephyr1
09/04/2023, 09:28
Και με abs

https://www.car.gr/classifieds/bikes/view/331944219-honda-cbr250r