View Full Version : ΤΡΑΚΑΡΑΝ ΠΑΡΚΑΡΙΣΜΕΝΗ ΜΗΧΑΝΗ ΚΙ ΕΠΕΣΕ ΣΕ ΑΛΛΟ ΟΧΗΜΑ
panoSSSSSS555
20/04/2023, 22:43
καλησπερα σε ολη την ομαδα ειμαι απελπισμενος και χρειαζομαι αμεσα βοηθεια ..εχθες ημουν παρκαρισμενος τελειως νομιμα ,οχι στο πεζοδρομιο κανονικα στον δρομο, το επαναλαμβανω τελειως νομιμα..Επειτα ανεβηκα στο σπιτι της κοπελας μου για να κοιμηθω την επομενη μερα που ξυπνησα βρηκα τη μηχανη μου παρκαρισμενη σε διαφορετικο σημειο και ολη την πλευρα στα δεξια δαρμενη.Τοτε καταλαβα οτι καποιος την εριξε και εφυγε..κλασικο .....500 ευρω ζημια για to gsx r 1000 k4,αλλα δεν ειναι εκει το προβλημα...μετα απο μερικες μερες με πηρε ο ασφαλιστης μου και μου ειπε οτι οταν επεσε το μηχανακι μου απο παρκαρισμενο [[οταν μου το εριξαν δηλαδη]]επεσε σε καποιο αλλο αυτοκινητο κανοντας του βαθουλωμα και τωρα μου ζηταν τα ρεστα και απο πανω δεν φτανει που εχω 500 ευρω ζημια χωρις να κανω τιποτα ΠΑΡΚΑΡΙΣΜΕΝΟΣ ΚΟΙΜΟΜΟΥΝΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ.....κΑΛΟΥΜΕ Ν ΑΠΛΗΡΩΣΩ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΔΕΝ ΤΟ ΕΡΙΞΑ ΕΓΩ ..ΗΜΟΥΝ ΠΑΡΚΑΡΙΣΜΕΝΟΣ ΝΟΜΙΜΑ ΚΟΙΜΟΜΟΥΝ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ..Εχω κανει αρνητικη εννοειται και τωρα θελω την γνωμη σας παρακαλω..
CorpseAlive
20/04/2023, 22:48
καλησπερα σε ολη την ομαδα ειμαι απελπισμενος και χρειαζομαι αμεσα βοηθεια ..εχθες ημουν παρκαρισμενος τελειως νομιμα ,οχι στο πεζοδρομιο κανονικα στον δρομο, το επαναλαμβανω τελειως νομιμα..Επειτα ανεβηκα στο σπιτι της κοπελας μου για να κοιμηθω την επομενη μερα που ξυπνησα βρηκα τη μηχανη μου παρκαρισμενη σε διαφορετικο σημειο και ολη την πλευρα στα δεξια δαρμενη.Τοτε καταλαβα οτι καποιος την εριξε και εφυγε..κλασικο .....500 ευρω ζημια για to gsx r 1000 k4,αλλα δεν ειναι εκει το προβλημα...μετα απο μερικες μερες με πηρε ο ασφαλιστης μου και μου ειπε οτι οταν επεσε το μηχανακι μου απο παρκαρισμενο [[οταν μου το εριξαν δηλαδη]]επεσε σε καποιο αλλο αυτοκινητο κανοντας του βαθουλωμα και τωρα μου ζηταν τα ρεστα και απο πανω δεν φτανει που εχω 800 ευρω ζημια χωρις να κανω τιποτα ΠΑΡΚΑΡΙΣΜΕΝΟΣ ΚΟΙΜΟΜΟΥΝΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ.....κΑΛΟΥΜΕ Ν ΑΠΛΗΡΩΣΩ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΔΕΝ ΤΟ ΕΡΙΞΑ ΕΓΩ ..ΗΜΟΥΝ ΠΑΡΚΑΡΙΣΜΕΝΟΣ ΝΟΜΙΜΑ ΚΟΙΜΟΜΟΥΝ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ..Εχω κανει αρνητικη εννοειται και τωρα θελω την γνωμη σας παρακαλω..
2 τινά.
1. είτε κάνεις μηνυτήρια αναφορά για το συμβάν στην αστυνομία (αυτεπάγγελτα διωκόμενο το αδίκημα της εγκατάλειψης από τροχαίο ατύχημα) και έγκληση κατά αγνώστου για φθορά της ιδιοκτησίας σου και τις κοινοποιείς αμφότερες στην ασφαλιστική σου διατηρώντας την αρνητική σου δήλωση
2. είτε κάνεις θετική δήλωση στο παρκαρισμένο δεδομένου ότι δεν έχεις να χάσεις κάτι (θα πληρώσει η ασφαλιστική σου υποθέτω ) και αφού δεν πρόκεται να αποζημιωθείς μιας και ο άλλος έφυγε και για να κάνεις και το καλό αφού ούτε ο άλλος ευθύνεται λογικά
panoSSSSSS555
20/04/2023, 23:11
ΣΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΝΑ ΣΕ ΕΧΕΙ ΚΑΛΑ Ο ΘΕΟΣ
panoSSSSSS555
20/04/2023, 23:13
σευχαριστω παρα πολυ να σε εχει καλα ο θεος κατι τευλεταιο ....τροχαια η αστυνομια να παω για την μυνηση?
CorpseAlive
20/04/2023, 23:21
σευχαριστω παρα πολυ να σε εχει καλα ο θεος κατι τευλεταιο ....τροχαια η αστυνομια να παω για την μυνηση?
Αστυνομία και να ζητήσεις εγγράφως αντίγραφα της δικογραφίας που θα σχηματιστεί για να τα κοινοποιήσεις στην ασφαλιστική
panoSSSSSS555
20/04/2023, 23:28
φιλε μου να σαι καλα και μονο απο τον τροπο που γραφεις φενεται οτι εχεις βαθια γνωση γυρω απο αυτα τα θεματα...ειμαι πολυ τυχερος που μου απντησες εσυ συγκεκριμενα..φιλε μου ενα ευχαριστω ειναι λιγο...ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ
Ασφαλεια εχεις;
Αν ναι (οπως θα πρεπε) ,τοτε τι σε νοιαζει; Απο τη τσεπη σου θα τα δωσεις;
panoSSSSSS555
20/04/2023, 23:50
ενοειται πως εχω ασφαλεια καθρεφτες φλας μαμα εξατμιση την κοφτη ειμαι παντα νομιμος δεν ειμαι ο καγκουρακος που εχει συνηθισει ο κοσμος ,επισης εχω και καλο εξοπλισμο...απλα αν εγω δεχθω οτι φταιω τρωω ενα ποντο στο συστημσ ποντων που εχουν οι ασφαλιστικες, συν του οτι θα μου ερθει πιο ακριβη η ασφαλεια κατι το οποιο ειναι αμελιταιο και το ξερω, αλλα κυριως δεν πληρωνω τα σπασμενα αλλων εγω δεν πειραξα ανθρωπο θ κοιμηθω υσηχως το βραδυ...
rainmike
21/04/2023, 09:42
Ασφαλεια εχεις;
Αν ναι (οπως θα πρεπε) ,τοτε τι σε νοιαζει; Απο τη τσεπη σου θα τα δωσεις;
Θα εχει καποια προσαυξηση στα ασφαλιστρα σαν υπάιτιος,οι ασφαλιστικες δεν χαριζουν.
Επιπλεον το συμβαν θα παραμεινει στο ιστορικο του και θα παρει ευθυνη για κατι στο οποιο δεν ευθυνεται.
Φιλαράκι αλλη φορα οχι τη μηχανη στο δρομο ,αυτονοητα πραγματα.
Δηλαδή, για να καταλάβω, πληρώνουμε τις ασφαλιστικές για να καλύπτουν τις ζημιές σε κάποιο ατύχημα, αλλά όταν συμβεί το ατύχημα δεν κάνουμε δήλωση γιατί θα αυξηθούν τα ασφάλιστρα; Δηλαδή οι ασφαλιστικές τη βγάζουν πάντα καθαρή και τα κονομάνε τρομοκρατώντας τους πελάτες; Αυτό λέτε;
Γι' αυτό τις πληρώνουμε τις ασφαλιστικές. Αν είναι δυνατόν να κάνουμε αρνητική δήλωση σε κάποιον που χτυπήσαμε επειδή "θα αυξηθούν τα ασφάλιστρα". Πόσο θα αυξηθούν; 2€; 5€; Και επίσης ποιος ξανακάνει συμβόλαιο στην ίδια ασφαλιστική μετά τη λήξη του εν έτει 2023; Σκεφτείτε να ήσασταν στη θέση του ανθρώπου και να έπρεπε να πληρώσετε 100, 200, 300€ ζημιά επειδή κάποιος δε σας έκανε δήλωση για να μην πληρώσει 10€ παραπάνω. Fuckin mercy.
rainmike
21/04/2023, 09:51
Δηλαδή, για να καταλάβω, πληρώνουμε τις ασφαλιστικές για να καλύπτουν τις ζημιές σε κάποιο ατύχημα, αλλά όταν συμβεί το ατύχημα δεν κάνουμε δήλωση γιατί θα αυξηθούν τα ασφάλιστρα; Δηλαδή οι ασφαλιστικές τη βγάζουν πάντα καθαρή και τα κονομάνε τρομοκρατώντας τους πελάτες; Αυτό λέτε;
Γι' αυτό τις πληρώνουμε τις ασφαλιστικές. Αν είναι δυνατόν να κάνουμε αρνητική δήλωση σε κάποιον που χτυπήσαμε επειδή "θα αυξηθούν τα ασφάλιστρα". Πόσο θα αυξηθούν; 2€; 5€; Και επίσης ποιος ξανακάνει συμβόλαιο στην ίδια ασφαλιστική μετά τη λήξη του εν έτει 2023; Σκεφτείτε να ήσασταν στη θέση του ανθρώπου και να έπρεπε να πληρώσετε 100, 200, 300€ ζημιά επειδή κάποιος δε σας έκανε δήλωση για να μην πληρώσει 10€ παραπάνω. Fuckin mercy.
Ποιος ειπε να μην πληρώσει?
Αυτο το συμπερασμα απο που βγήκε?
Ειπα οτι θα του αυξηθουν τα ασφαλιστρα πραγμα που ισχυει
motojojo
21/04/2023, 10:15
2 θεματα για την ίδια αιτία....
Γιατι να μην κάνει αρνητική; Αυτος προκάλεσε το ατύχημα; Τον ιδιο ποιος θα τον αποζημειώσει;
Από τη στιγμή που δεν φταίει καλά κάνει και ενδιαφέρεται για την βαθμολογία του. Μπορεί να τη χρειαστεί αργότερα, που θα είναι ο ίδιος υπαίτιος σε κάποιο άλλο ατύχημα.
Τρομοκρατία των ασφαλιστικών. Αυτό ακριβώς λέω. Τις πληρώνετε και δεν τις χρησιμοποιείτε. Ανεχτείτε να πλουτίζουν στις πλάτες τις δικές σας και των συμπολιτών σας, επειδή θα χαλάσει η "βαθμολογία".
Το ποιος προκάλεσε το ατύχημα και τι ακριβώς έγινε δεν το ξέρει κανείς. Το γεγονός είναι ότι το μηχανάκι του βρέθηκε πάνω στο αυτοκίνητο ενός άλλου. Βάσει όσων μας λέει.
Κάντε ό, τι θέλετε, φυσικά. Θα το θυμηθείτε όταν βρεθείτε εσείς σε παρόμοια θέση και προτιμήσουν τη "βαθμολογία" τους αντί εσάς.
rainmike
21/04/2023, 10:40
Ρε συ κατευθυνεις το θέμα σε ασχετα πραγματα ,ποια τρομοκρατια και ιστοριες.
Το θεμα ειναι αν ο ανθρωπος ειναι υπαιτιος η οχι.
Με την ιδια λογικη καποιος που στουκάρει μονος του θα λεει φιλαρακι ελα πες οτι με χτυπησες θα τα στησουμε να βρεθει
το μηχανακι σου πανω στο αμαξι μου για να τα πληρωσει η ασφαλιστικη που ετσι και αλλιως πλουτιζει στις πλατες μας.
Ο ανθρωπος πρεπει να πει την αληθεια οτι δηλαδη εγινε ,αυτο ειναι το σωστο.
Εχει δικιο ο Μπλιτζερ 100%
Εγω στην θεση του θα εκανα δηλωση να
φτιαξει ο ανθρωπος το οχημα του
Για ποιο λογο να κανω το ιδιο κακο που συνεβη σε εμενα
ενω μπορω τουλαχιστον να εξυπηρετησω τον αλλον
2 ανθρωποι βρεθηκαν χωρις να φταινε με ζημια στα οχηματα τους
δυστυχως ο ενας μαλλον δεν θα πληρωθει απο ασφαλιστικη
για ποιο λογο να μην πληρωθει και ο αλλος
ενω υπαρχει η δυνατοτητα και μαλιστα με ουσιαστικα κανενα
κοστος
Στο κατω κατω ζητα του τα 10 ευρω που θα σου ανεβει η ασφαλεια
Ρε συ κατευθυνεις το θέμα σε ασχετα πραγματα ,ποια τρομοκρατια και ιστοριες.
Το θεμα ειναι αν ο ανθρωπος ειναι υπαιτιος η οχι.
Με την ιδια λογικη καποιος που στουκάρει μονος του θα λεει φιλαρακι ελα πες οτι με χτυπησες θα τα στησουμε να βρεθει
το μηχανακι σου πανω στο αμαξι μου για να τα πληρωσει η ασφαλιστικη που ετσι και αλλιως πλουτιζει στις πλατες μας.
Ο ανθρωπος πρεπει να πει την αληθεια οτι δηλαδη εγινε ,αυτο ειναι το σωστο.
Ναι, οκ, είναι μια άποψη κι αυτή. Αλλά λέγοντας την "αλήθεια", δύο άνθρωποι, που πληρώνουν ασφάλειες, θα επισκευάσουν τα οχήματά τους από την τσέπη τους. Η ασφαλιστική τσεπώνει 2 συμβόλαια και θα δώσει ακριβώς 0€ για 2 ζημιές. Ποιος κερδίζει, ποιος χάνει; Δε μιλάμε για απατεωνιά εδώ, μιλάμε για ανθρωπιά.
rainmike
21/04/2023, 10:53
Ναι, οκ, είναι μια άποψη κι αυτή. Αλλά λέγοντας την "αλήθεια", δύο άνθρωποι, που πληρώνουν ασφάλειες, θα επισκευάσουν τα οχήματά τους από την τσέπη τους. Η ασφαλιστική τσεπώνει 2 συμβόλαια και θα δώσει ακριβώς 0€ για 2 ζημιές. Ποιος κερδίζει, ποιος χάνει; Δε μιλάμε για απατεωνιά εδώ, μιλάμε για ανθρωπιά.
Σε αναλογη περιπτωση που καποιος με τρακαρε με οπισθεν πολλοι με προετρεψαν να φτιαξω στο σπασμενο φτερο της μηχανης το οποιος ομως ηταν ηδη σπασμενο και φυσικα αρνηθηκα.
Καταλαβαινω τι λες αλλα προσωπικα προτιμω να τα εχω καλά με τη συνείδηση μου κανοντας και λεγοντας αυτο που πρεπει.
Αν είχαμε ανθρώπους σαν εσένα να μας κυβερνούν θα πηγαίναμε πολύ μπροστά. Πού είναι ο τόγιαρ; :D
CorpseAlive
21/04/2023, 11:10
Αν κάποιος είχε όρεξη και άφθονο χρήμα για πέταμα, θα έκανε δήλωση θετική και μετά θα έκανε αναγωγή στο Διοικητικό Δικαστήριο με εναγόμενο το Ελληνικό Δημόσιο που δια της παράλειψης του να αστυνομεύσει επαρκώς το σημείο , διαπράχθηκε αδίκημα , αυτό της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και της εγκατάλειψης που άλλως δεν θα είχε συμβεί .
Υπάρχει και πλούσια νομολογία πέραν της πλάκας , στην ίδια βάση που αποζημιώθηκε η Μυρτώ (περίπτωση βιασμού στην Πάρο) και στην ίδια βάση που αποζημιώθηκαν οι καταστηματάρχες του κέντρου για τα επεισόδια με τον Γρηγορόπουλο.
Μπορεί να χρειαστεί να πληρώσεις 2-3 φορές την ζημιά σου αλλά θα έχεις κάνει το σωστό!
PaNick67
21/04/2023, 11:15
Το bonus malus εχει καταργηθει εδω και χρονια. Αν ανεβει η ασφαλεια θα ειναι της ταξης των 5-10€ τον χρονο και μπορεις παντα να βρεις αλλη φθηνοτερη, αυτο δεν κανουμε ολοι αλλωστε;
Για ποιον λογο να μην εξυπηρετησεις τον ανθρωπο που αδικα επαθε ζημια αφου δεν θα σου κοστισει κατι; Αυτο ειναι πιο ανθρωπινο και λογικο.
Αν θυμαμαι καλα και στις καραμπολες ετσι γινεται, ο πισω πληρωνει τον μπροστα του
Αν θυμαμαι καλα και στις καραμπολες ετσι γινεται, ο πισω πληρωνει τον μπροστα του
Δεν ισχύει αυτό. Ο υπαίτιος πληρώνει πάντα. Αν ένας ευθύνεται για όλη την καραμπόλα, θα αποζημιώσει όλα τα οχήματα.
CorpseAlive
21/04/2023, 11:49
Δεν ισχύει αυτό. Ο υπαίτιος πληρώνει πάντα. Αν ένας ευθύνεται για όλη την καραμπόλα, θα αποζημιώσει όλα τα οχήματα.
Not true.
Υπαίτιος είναι και αυτός που δεν τηρούσε τις νόμιμες αποστάσεις από προπορευόμενο , όρια ταχύτητας κλπ.
Μέσες άκρες ισχύει αυτό που λέει ο Παππάς με τις φυσικές αποκλίσεις ανάλογα την περίπτωση.
Και πώς θα αποδείξεις οτιδήποτε από αυτά σε μια καραμπόλα; Εμένα 2 φορές που μου έχει τύχει, πάντως, ο πίσω πλήρωσε κανονικά τους πάντες, ως όφειλε.
CorpseAlive
21/04/2023, 12:05
Και πώς θα αποδείξεις οτιδήποτε από αυτά σε μια καραμπόλα; Εμένα 2 φορές που μου έχει τύχει, πάντως, ο πίσω πλήρωσε κανονικά τους πάντες, ως όφειλε.
Κάμερες , μάρτυρες, πραγματογνώμονες , κατάσταση οχημάτων κλπ κλπ κλπ.
Υπάρχει και η πιθανότητα αυτός που σου ζητάει να κάνεις δήλωση να είναι αυτός που σου έριξε την μηχανή :smokin:
Μπααα
Στην περιπτωση μου ο υπαιτιος πληρωσε με 6 μηνες με αναστολη (ουτε καν στο δικαστηριο δεν ηρθε) και ενα ποσο ως προστιμο
Εγω ως τελευταιος που δεν ειχα καμια ευθυνη γιατι
1ον ειχα αποσταση αλλα το οχημα στο οποιο επεσα πανω του μπηκε στην λωριδα μου δευτερολεπτα πριν το ατυχημα που προκαλεσε ο μπροστινος του (υπαιτιος)
2ον δεν ειχα καν οπτικη επαφη με το ατυχημα μπροστα μου οποτε ουτε χρονο αντιδρασης (βλεπε παραπανω γιατι)
Πληρωσα (η ασφαλιστικη μου) κανονικα τον μπροστινο μου και εννοειται δεν αποζημιωθηκα απο τον υπαιτιο του ατυχηματος γιατι δεν ειχα επαφη μαζι του (δεν με χτυπησε)
Κατα τα αλλα συμφωνω μαζι σου. Την πληρωνω την ασφαλιστικη ας πληρωσει μια φορα.
panavour
21/04/2023, 13:42
Φίλε εφ όσον όπως είπες δεν υπάρχουν μαρτυρίες και πιθανώς και κάμερες,δεν υπάρχει περίπτωση να βρουν κανέναν.Οποτε πληρώνεις την ζημιά σου,εφ όσον δεν έχεις μικτή ασφάλεια,απ' την τσέπη σου,και κάνοντας θετική δήλωση πληρώνει η ασφάλεια σου τον άλλον.Αλλιως με κάποιον τρόπο αρνεισαι και τραβιεσαι στα δικαστήρια με συνήθως δυσμενεστερο οικονομικό αποτέλεσμα για σένα.
Lioulios
21/04/2023, 16:43
Καμερα εκει κοντα δεν παιζει ?
Μπορει αν υπαρχει να εχει καταγραψει το συμβαν και ετσι να βρεις ακρη να μην πληρωσεις ουτε τη ζημια σου
Αν πετύχεις κάμερα ή μάρτυρα είσαι τυχερός. Ρώτα κανέναν εκεί γύρω αν τυχόν είδε τίποτα, ποτέ δεν ξέρεις. Αν δεν βρεθεί ο υπαίτιος εγώ στη θέση σου πάντως θα έκανα θετική. Έχοντας βιώσει στο πετσί σου πόσο μαλακια είναι να σου κάνει κάποιος ζημιά χωρίς να φταις και να την πληρώνεις από την τσέπη σου, καταλαβαίνεις πως αισθάνεται και ο άλλος. Κάνε λοιπόν το καλό στον άνθρωπο και αν ισχύει το κάρμα ή ότι άλλο πιστεύει ο καθένας, μπορεί μια μέρα να σου το γυρίσει.
ΥΓ όσο για τον κερατά που κατάφερε σε φαρδύ δρόμο να μου βαθουλώσει όλο το φτερό στο φιατάκι και εξαφανίστηκε, εύχομαι το κάρμα να τον ξαναφέρει στη γη ως κοπροσκαθάρι.
Namastē
Ήμουν με το μηχανάκι της δουλειάς,στην κίνηση σταματημένος πισω απο αυτοκίνητο.Ένα αυτοκίνητο ηθελε να στρίψει στο ρεύμα μας και δεν χωρούσε,το μπροστά μου αυτοκίνητο καρφώνει όπισθεν και μέχρι να προλαβω να τον φωναξω με χτυπάει με τον προφυλακτήρα του και σπάει το φτερό της μοτο.Φταίχτης βγήκε αυτός
panavour
21/04/2023, 22:48
Άσχετο με το θέμα μας.
zannisvel
22/04/2023, 08:45
Σyμφωνώ 100% με τους από πάνω. Η Ασφάλεια σου δε θα ανέβει που και να ανέβει θα είναι τόσο λίγο που δε θα το καταλάβεις. Επίσης υπάρχει και η κάλυψη Bonus malus.
Εχθές είδα άνθρωπο με πρόβλημα όρασης να τραυματίζεται στο μηρό από πινακίδα μηχανής που ηταν παρκαρισμένη στο πεζοδρόμιο, δε θέλω να σου περιγράψω τι ήθελα να κάνω στο μηχανάκι εκείνη τη στιγμή.
Το bonus malus εχει καταργηθει εδω και χρονια. Αν ανεβει η ασφαλεια θα ειναι της ταξης των 5-10€ τον χρονο και μπορεις παντα να βρεις αλλη φθηνοτερη, αυτο δεν κανουμε ολοι αλλωστε;
Για ποιον λογο να μην εξυπηρετησεις τον ανθρωπο που αδικα επαθε ζημια αφου δεν θα σου κοστισει κατι; Αυτο ειναι πιο ανθρωπινο και λογικο.
Οχι μονο δεν εχει καταργηθει αλλα ισα ισα που εχει συσταθει εδω και χρονια μια εταιρεια ονοματι ΥΣΑΕ και ενημερωνουν ολες οι ασφαλιστικες για τα τροχαια καθως και το ποιος ηταν υπαιτιος, εφοσον υπαρχει αποφαση. Απο εκει και μετα, η ασφαλιστικη πριν τη νεα ασφαλιση, αν το εχει υλοποιησει, επικοινωνει με την ΥΣΑΕ για να μαθει τις ζημιες στις οποιες ησουν υπευθυνος και αναλογως αυξανει τα ασφαλιστρα.
Αυτό που προσφέρουν πλέον αρκετες ασφαλιστικες ειναι η καλυψη προστασιας bonus malus, δηλ να μην σου αυξησει η νυν εταιρεια τα ασφαλιστρα σε περιπτωση που ησουν υπαιτιος.
Ωστοσο θα συμφωνησω και εγω οτι η οποια αυξηση σε νεα ασφαλιστικη θα εχει μικρη διαφορα.
ολα τα ασφαλιστκικα συμβολαια εχουν προστασια bonus/malus μεχρι δυο ζημιες ανα ετος.. δλδ αμα κανεις μεχρι 2 δηλωσεις σε ενα χρονο,
δεν σου αυξανεται το ασφαλιστρο.. κατι μικροαυξησεις της ταξης των 5-7 € το χρονο γινονται για αλλους λογους (οικονομοτεχνικους κυριως)..
κι εγω τις πληρωνω κι ας εχω να κανω ζημια πανω απο 15ετια..
αλλα εμενα αλλο με προβληματιζει..
αυτος που επικοινωνησε με την ασφαλιστικη σου ερημην σου, πως ξερει οτι το βαθουλωμα του εγινε απο τη μηχανη σου? εσυ τη μηχανη τη βρηκες
ξαπλα στο δρομο, η να ακουμπαει πανω σε αλλο αυτοκινητο?
μηπως εγινε αυτο που ειπε ο viper πιο πισω οτι υπαρχει περιπτωση αυτος που σου εριξε τη μηχανη, να σου ζηταει τωρα και τα ρεστα
θελωντας απο εσενα να του πληρωσεις και τη ζημια που μονος του εκανε στο αμαξι του?
εγω στη θεση σου παντως για να ειμαι σιγουρος, δηλωση θα εκανα ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ αυτος που μου ζητουσε τα ρεστα, μου εφερνε και
τρανταχτες αποδειξεις οτι οντως υπαιτιος για τη ζημια του ειμαι εγω και οχι καποιος αλλος.. αμα δε μπορει να αποδειξει τον ισχυρισμο του, τοτε
οτι και να ζηταει δε θα μπορει να κανει τιποτα.. αλλιως θα μπορουσα κι εγω να βρω τις ασφαλιστικες 5-6 γειτονων μου και να ζηταω αποζημιωσεις
για καθε χτυπημα που εχει πανω το αμαξι μου..
Lioulios
23/04/2023, 23:51
Πες τα ρε Μικε .
HelenKoR
24/04/2023, 22:10
Επειδή διάβασα ότι παρκαρες νόμιμα στο δρόμο, να πω ότι ο νόμιμος τρόπος για να παρκάρεις στο δρόμο είναι παράλληλα στο πεζοδρόμιο (κι όχι κάθετα όπως συνηθίζουμε).
Ωστόσο, θα συμφωνήσω με τα παιδιά παραπάνω, ότι πρέπει να εχουμε όλοι το νου μας γιατί οι περισσότεροι (αν όχι όλοι) επιχειρούν να μας εξαπατήσουν...