View Full Version : Άδεια vs Πραγματικότητα για δίπλωμα Α2
ChrisPas
24/04/2023, 15:12
Καλησπέρα σε όλους και ετχαριστώ προκαταβολικά για τις απαντήσεις. Σε λιγο θα βγάλω και εγω επιτέλους το δίπλωμα Α2, οπότε πλησιάζω σιγά σιγά στην αγορά μηχανής. Ανέκαθεν απο μικρός ήθελα ktm 640, αργότερα όμως συνειδητοποίησα οτι δυστυχώς δεν με καλύπτει το Α2, με αποτέλεσμα μετά να κοιτάω Aprilia Pegaso Strada, (μιας και οτιδήποτε σε xt660 είναι πολύ εκτός budget, και προσωπικα δεν θα ηθελα να παω σε xt600 κλπ). Μετά απο λίγο καιρό και απο διάφορες συζητήσεις με γνωστούς και φίλους κ διάφορα sites, έμαθα οτι παρα πολλλα 640 στην Ελλάδα είτε δεν εχουν δηλωμένα καθόλου τα άλογα είτε ήρθαν restricted στα 25 αν δεν κάνω λάθος άλογα δηλωμένα στην άδεια. Σε περίπτωση που βρω ένα μηχανάκι το οποίο είναι σε αυτή την κατηγορία, μπορώ να το οδηγήσω κανονικά? Και ρωτάω αυτο γιατι θεωρητικά αν αγόραζα καινούριο μηχανάκι θα μπορούσα να το εχω restricted απο το εργοστάσιο όσα άλογα και να είναι και να οδηγάω κανονικότατα και νόμιμα.
basilis_k6
24/04/2023, 16:41
Μου εκανε εντύπωση που ειπες οτι τα χτ ειναι εκτος budget και μπήκα να δω τιμες. Πολυ πλακα... Πριν πέντε χρονια τα εδιναν λιγοτερο απο σημερα. Θυμαμαι στα 3κ εβρισκες ανετα 08 και τωρα βλεπω κατι 4κ+. Ποιος τρελλος τα παιρνει;
έμαθα ότι πάρα πολλά 640 στην Ελλάδα είτε δεν έχουν δηλωμένα καθόλου τα άλογα είτε ήρθαν restricted στα 25 αν δεν κάνω λάθος άλογα δηλωμένα στην άδεια. Σε περίπτωση που βρω ένα μηχανάκι το οποίο είναι σε αυτή την κατηγορία, μπορώ να το οδηγήσω κανονικά?
Θεωρητικά και εφόσον είναι επίσημα δηλωμένη στην άδεια από το υπουργείο η χαμηλότερη ιπποδύναμη, μπορείς να το οδηγήσεις. (παραεισαγωγής είναι αυτές οι παρτίδες; )
Ωστόσο καλύτερα να σου πει κάποιος υπεύθυνα (ασφαλιστής//Υπουργείο μεταφορών 2106508000).
DoctoR_k6
25/04/2023, 09:06
Βεβαια ΚΤΜ 640 με λιγα χρηματα μπορει να σημαινει πως μπορει να περναει περισσοτερο χρονο σε συνεργειο παρα να το ευχαριστιεσαι να το οδηγας.
Δες κατι πιο αξιοπιστο για αρχη...
Shinigami Ryuk
25/04/2023, 09:39
Πως ειναι δυνατον ενας LC4 να φιμωθει τοσο ωστε να βγαζει τα μισα αλογα απο αυτα που πραγματικα βγαζει ή τουλαχιστον αυτα που λεει στην αδεια οτι βγαζει?
ChrisPas
25/04/2023, 11:32
Βεβαια ΚΤΜ 640 με λιγα χρηματα μπορει να σημαινει πως μπορει να περναει περισσοτερο χρονο σε συνεργειο παρα να το ευχαριστιεσαι να το οδηγας.
Δες κατι πιο αξιοπιστο για αρχη...
Έχω νιώσει λιγάκι αρκετά τι πάει να πει αναξιοπιστία από το αμάξι που οδηγάω τα τελευταία χρόνια, οπότε έχοντας αυτό σαν δεδομένο προτιμώ η μηχανή να έχει αυτό το «κατι» παρα να είναι το αντίστοιχο Corolla και ας ξοδεψει λίγο περισσότερο χρόνο/χρήμα στον μηχανικό. Τουλάχιστον αυτό δεν θα σημαίνει ότι στον ένα χρόνο από την στιγμή που θα το πάρω θα ψάχνω να το πουλήσω μιας κ θα αναβαθμισω κι το δίπλωμα
ChrisPas
25/04/2023, 11:32
Θεωρητικά και εφόσον είναι επίσημα δηλωμένη στην άδεια από το υπουργείο η χαμηλότερη ιπποδύναμη, μπορείς να το οδηγήσεις. (παραεισαγωγής είναι αυτές οι παρτίδες; )
Ωστόσο καλύτερα να σου πει κάποιος υπεύθυνα (ασφαλιστής//Υπουργείο μεταφορών 2106508000).
Υποθέτω ότι αυτή είναι η καλύτερη και πιο σωστή επιλογή που μπορώ να κάνω ευχαριστώ πολύ!
ChrisPas
25/04/2023, 11:34
Πως ειναι δυνατον ενας LC4 να φιμωθει τοσο ωστε να βγαζει τα μισα αλογα απο αυτα που πραγματικα βγαζει ή τουλαχιστον αυτα που λεει στην αδεια οτι βγαζει?
Εδώ έχω διαβάσει για 1000cc supersport κόσμος να τα παίρνει για α2 περιορισμένα οπότε το lc4 μάλλον δεν είναι καν το πιο ακραίο παράδειγμα
rainmike
25/04/2023, 11:39
Εδώ έχω διαβάσει για 1000cc supersport κόσμος να τα παίρνει για α2 περιορισμένα οπότε το lc4 μάλλον δεν είναι καν το πιο ακραίο παράδειγμα
Εσυ γιατι θελεις να πάρεις φιμωμενο,σκοπευεις να βγάλεις καποια στιγμή το Α η θελεις απλά να το πάρεις φιμωμενο και να το ξεφιμώσεις?
Προσωπικά δεν βρίσκω κανένα λόγο να πάρει κάποιος 1000cc supersport φιμωμένο πληρώνοντας ενα σκασμό λεφτά οταν υπάρχουν ενα σωρο αξιολογα μηχανάκια Α2
DoctoR_k6
25/04/2023, 12:21
Έχω νιώσει λιγάκι αρκετά τι πάει να πει αναξιοπιστία από το αμάξι που οδηγάω τα τελευταία χρόνια, οπότε έχοντας αυτό σαν δεδομένο προτιμώ η μηχανή να έχει αυτό το «κατι» παρα να είναι το αντίστοιχο Corolla και ας ξοδεψει λίγο περισσότερο χρόνο/χρήμα στον μηχανικό. Τουλάχιστον αυτό δεν θα σημαίνει ότι στον ένα χρόνο από την στιγμή που θα το πάρω θα ψάχνω να το πουλήσω μιας κ θα αναβαθμισω κι το δίπλωμα
Μιλαμε για 20 ετιας ΚΤΜ κ λιγο χρημα στον μηχανικο η κατι πιο καινουριο?
Εχεις εμπειρια απο ΚΤΜ λογικα ετσι?
Shinigami Ryuk
25/04/2023, 13:55
Μιλαμε για 20 ετιας ΚΤΜ κ λιγο χρημα στον μηχανικο η κατι πιο καινουριο?
Εχεις εμπειρια απο ΚΤΜ λογικα ετσι?
Για να λεει ΛΙΓΟ χρημα και χρονο μαλλον δεν εχει και πολυ εμπειρια απο ΚΤΜ 20ετιας
Για να λεει ΛΙΓΟ χρημα και χρονο μαλλον δεν εχει και πολυ εμπειρια απο ΚΤΜ 20ετιας
Και μάλιστα, LC4; Προφανέστατα....:lol:
ChrisPas
25/04/2023, 14:17
Και μάλιστα, LC4; Προφανέστατα....:lol:
Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω εμπειρία από KTM αλλά θα φέρω σαν παράδειγμα πάλι τα έξοδα από το αυτοκίνητο το οποίο στην μου βάρεσε καδένα στα 70κ χλμ και καίει λάδι λες και είναι δίχρονο με αποτέλεσμα να θέλει σε λίγο ανακατασκευή η οποία θα φτάσει τα 2-3 χιλιάρικα, οπότε γιαυτο χρησιμοποίησα την έκφραση «λίγο χρήμα» έχοντας σαν γνώμονα την εμπειρία που όντως έχω και τις συζητήσεις που έχω κάνει με κόσμο που είχε αντίστοιχα μηχανάκια
βάρεσε καδένα στα 70κ χλμ και καίει λάδι λες και είναι δίχρονο
:uplate: πώς το κατάφερες αυτό σε καινούριο αμάξι;; Μήπως εννοείς ιμάντα;
Shinigami Ryuk
25/04/2023, 14:37
Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω εμπειρία από KTM αλλά θα φέρω σαν παράδειγμα πάλι τα έξοδα από το αυτοκίνητο το οποίο στην μου βάρεσε καδένα στα 70κ χλμ και καίει λάδι λες και είναι δίχρονο με αποτέλεσμα να θέλει σε λίγο ανακατασκευή η οποία θα φτάσει τα 2-3 χιλιάρικα, οπότε γιαυτο χρησιμοποίησα την έκφραση «λίγο χρήμα» έχοντας σαν γνώμονα την εμπειρία που όντως έχω και τις συζητήσεις που έχω κάνει με κόσμο που είχε αντίστοιχα μηχανάκια
Τι αμαξι οδηγας?
ChrisPas
25/04/2023, 14:38
Εσυ γιατι θελεις να πάρεις φιμωμενο,σκοπευεις να βγάλεις καποια στιγμή το Α η θελεις απλά να το πάρεις φιμωμενο και να το ξεφιμώσεις?
Προσωπικά δεν βρίσκω κανένα λόγο να πάρει κάποιος 1000cc supersport φιμωμένο πληρώνοντας ενα σκασμό λεφτά οταν υπάρχουν ενα σωρο αξιολογα μηχανάκια Α2
Δεν ανέφερα να πάρω φιμωμένο ούτε ότι συμφωνώ με το να έχεις 1000αρι ss προφανώς δεν αξίζει το έφερα απλώς σαν παράδειγμα για το ότι το lc4 με restrictor να είναι στα 25 άλογα δεν είναι καν το πιο ακραίο που έχω ακούσει
ChrisPas
25/04/2023, 14:39
Τι αμαξι οδηγας?
Όχι δεν εννοώ ιμάντα καδένα εννοώ
Leon 1p 1800cc
Από εργοστάσιο είχε ψυχολογικά αυτό το αμάξι με το μοτέρ δυστυχώς
motojojo
25/04/2023, 14:57
Αν δεν κανω λάθος (τουλάχιστον εδω εχω διαβάσει) μόνο καινουργιο μπορεί να παρθεί φιμωμένο, στην Ελλάδα. Εκ των υστέρων δεν μπαίνει φίμωτρο.
Το σίγουρο είναι ότι δεν μπορούν να φιμωθούν όλα. Δεν έχω δει καμία μηχανή πάνω από 100 άλογα να δίνεται και για Α2. Συνήθως η μαξ αρχική ιπποδύναμη που πρέπει να έχει είναι τα 80-90 άλογα.
Αν ψάχνεις μτχ για Α2 μόνο μέχρι 50 ονομαστικά άλογα.
ChrisPas
25/04/2023, 15:08
Αν δεν κανω λάθος (τουλάχιστον εδω εχω διαβάσει) μόνο καινουργιο μπορεί να παρθεί φιμωμένο, στην Ελλάδα. Εκ των υστέρων δεν μπαίνει φίμωτρο.
Το σίγουρο είναι ότι δεν μπορούν να φιμωθούν όλα. Δεν έχω δει καμία μηχανή πάνω από 100 άλογα να δίνεται και για Α2. Συνήθως η μαξ αρχική ιπποδύναμη που πρέπει να έχει είναι τα 80-90 άλογα.
Αν ψάχνεις μτχ για Α2 μόνο μέχρι 50 ονομαστικά άλογα.
Ναι συμφωνώ το ξέρω ότι αν είναι μεταχειρισμένο ότι δεν φιμώνεται απλά η στην άδεια γράφει η τα περιορισμένα άλογα η δεν γράφει τίποτα, αυτή ήταν και η αρχικη ερώτηση αν σε αυτή την περίπτωση μπορώ να την οδηγάω κανονικά και με ασφάλεια και όλα?
motojojo
25/04/2023, 15:17
Αν μιλάς για καινουργιο δε γνωρίζω τι γραφει, γιατί στα καινουργια λογικά δίνεται η δυνατότητα αφαίρεσης του περιοριστή.
Στα πιο παλιά θα γράφει τα ονομαστικά άλογα, η άδεια δεν αναφέρει τίποτα για δίπλωμα.
Για να είσαι νόμιμος φροντίζεις απλά το μηχανάκι που έχεις να μην έχει στην άδεια παραπάνω άλογα από αυτά που επιτρέπει το δίπλωμα σου.
Δες τι προδιαγραφές επιτρέπει το Α2 και ψάξε για μηχανή που να πληροί αυτές τις προδιαγραφές. Τοσο απλά.
ΓιώργοςΤΤ
25/04/2023, 15:19
Αυτά που ήταν περιορισμένα ήταν τα 625 SMC. Είχαν ένα στοπ στο γκάζι και δεν άνοιγε όλο.
Το να βρεις τέτοιο είναι σπάνιο. Να βρεις και να είναι και σε κατάσταση κυκλοφορίας ισοδυναμεί με το το να πετύχεις T rex βγαίνοντας βόλτα στο πάρκο. Καλή τύχη.
telegonos
25/04/2023, 15:31
Aν κάνεις τον κόπο και διαβάσεις τις προδιαγραφές του Α2, και πας εκεί που λέει για τα περιορισμένα, θα δεις ότι λέει μια φράση κάπως έτσι: Η μηχανή να ΜΗΝ προέρχεται από αρχική ιπποδύναμη άνω της διπλάσιας της περιορισμένης. Δλδ αν το όριο του Α2 είναι οι 47 ίπποι, μπορούν να περιοριστούν μηχανές το πολύ 94 ίππων, όχι παραπάνω. Ενα Hayabusha ας πούμε ΔΕΝ έχει δικαίωμα να περιοριστεί στο Α2, γιατί η αρχική του ιπποδύναμη είναι παραπάνω από το διπλάσιο του ορίου για το Α2.
Τις σχετικές παραγράφους, μπορείς να τις βρεις εύκολα π.χ. εδώ >>> https://drivingschool.gr/diplomata/diploma-moto_a2.htm
και η ειδική παράγραφος εδώ:
Δικαίωμα οδήγησης:
Μοτοσικλέτες μέγιστης ισχύος 35 kW και με μέγιστο λόγο ισχύος προς βάρος μικρότερο από 0,2 kW/kg, που δεν προέρχονται από διασκευή άλλης μοτοσικλέτας, ισχύος μεγαλύτερης του διπλάσιου της ισχύος της διασκευασθείσας μοτοσικλέτας.
SeniorCanardo
25/04/2023, 17:56
Αυτά που ήταν περιορισμένα ήταν τα 625 SMC. Είχαν ένα στοπ στο γκάζι και δεν άνοιγε όλο.
Το να βρεις τέτοιο είναι σπάνιο. Να βρεις και να είναι και σε κατάσταση κυκλοφορίας ισοδυναμεί με το το να πετύχεις T rex βγαίνοντας βόλτα στο πάρκο. Καλή τύχη.
Καλά στα λέει αυτός, αλλά πρόσθεσε και τα 660 smc, που επίσης είχαν περιορισμό κάποια.
640 με περιορισμό δεν έχω ακούσει ποτέ.
Μηχανάκι 20 ετίας και δη μονοκύλινδρο με 50άλογα, KTM, Γιαπωνέζικο, Κινεζικό ή Σαουδαραβικό θα χρειαστεί δουλειά, εκτός κι αν βρεις "την ευκαιρία".
Αν πιάνουν τα χέρια σου γιατί όχι, αν θες να κάνεις προίκα για την κόρη του μάστορα, καλύτερα όχι.
Ανταλλακτικά παίζουν, αλλά κυρίως μεταχειρισμένα και after market.
Αθήνα γενικά σκάνε περιπτώσεις που θα τις κοιτούσα, σαν βάση για να στήσεις κάτι καλό, αλλά παίζει και πάρα, μα πάρα πολύ σαβούρα.
Καλή τύχη σε ότι και αν επιλέξεις.
basilis_k6
25/04/2023, 18:21
Καλά στα λέει αυτός, αλλά πρόσθεσε και τα 660 smc, που επίσης είχαν περιορισμό κάποια.
640 με περιορισμό δεν έχω ακούσει ποτέ.
Μηχανάκι 20 ετίας και δη μονοκύλινδρο με 50άλογα, KTM, Γιαπωνέζικο, Κινεζικό ή Σαουδαραβικό θα χρειαστεί δουλειά, εκτός κι αν βρεις "την ευκαιρία".
Αν πιάνουν τα χέρια σου γιατί όχι, αν θες να κάνεις προίκα για την κόρη του μάστορα, καλύτερα όχι.
Ανταλλακτικά παίζουν, αλλά κυρίως μεταχειρισμένα και after market.
Αθήνα γενικά σκάνε περιπτώσεις που θα τις κοιτούσα, σαν βάση για να στήσεις κάτι καλό, αλλά παίζει και πάρα, μα πάρα πολύ σαβούρα.
Καλή τύχη σε ότι και αν επιλέξεις.
αν ηθελα τοσο παλιο σμ θα κοιτουσα κανα εντουρο να το κανω εγω μετατροπη. συνηθως ειναι πολύ καλυτερα προσεγμενα και συντηρημενα και βρισκεις και αρκετά νεοτερα μοντελα. βεβαια δεν παιρνουν συνεπιβατη οπως τα πολιτικα.
ChrisPas
26/04/2023, 12:38
Update: μετα απο δυο τρια ισως λιγα παραπανω τηλεφωνα στο υπουργειο μεταφορων, με ενημερωσαν οτι αν στην αδεια γραφει τον περιορισμενο αριθμο ιππων τοτε δεν υπαρχει προβλημα, και σε περιπτωση που δεν γραφει πανω τιποτα θα πρεπει κυριως για να μην εχω θεμα με "κανεναν περιεργο τροχονομο" οπως μου ειπαν, να αλλαχτει η αδεια κυκλοφοριας και απο την στιγμη που στο δελτιο τυπου υπηρχε περιορισμενη ιπποδυναμη στην συγκεκριμενη μηχανη ειναι δυνατον να αναγραφει ετσι. Οπως και να χει ευχαριστω πολυ ολους για τις απαντησεις σας!
rainmike
26/04/2023, 13:19
Update: μετα απο δυο τρια ισως λιγα παραπανω τηλεφωνα στο υπουργειο μεταφορων, με ενημερωσαν οτι αν στην αδεια γραφει τον περιορισμενο αριθμο ιππων τοτε δεν υπαρχει προβλημα, και σε περιπτωση που δεν γραφει πανω τιποτα θα πρεπει κυριως για να μην εχω θεμα με "κανεναν περιεργο τροχονομο" οπως μου ειπαν, να αλλαχτει η αδεια κυκλοφοριας και απο την στιγμη που στο δελτιο τυπου υπηρχε περιορισμενη ιπποδυναμη στην συγκεκριμενη μηχανη ειναι δυνατον να αναγραφει ετσι. Οπως και να χει ευχαριστω πολυ ολους για τις απαντησεις σας!
Το θέμα ειναι να μην έχεις πρόβλημα με καμμιά περιέργη ασφαλιστική
Τζάμπα η κουβέντα. Αν δε σου φτάνουν τα λεφτά για ΧΤ660, δε σου φτάνουν και για ΚΤΜ. Μην κοιτάς που το ένα κάνει 4 και το άλλο 2 για την αγορά.
SeniorCanardo
26/04/2023, 18:34
Έλα, ποιος θα βγει να του πει να πάρει MT07, για να τελειώσει η κουβέντα, εκτός και αν αλλάξαμε και προτείνουμε τίποτα άλλο τελευταία.:bawl:
Σε ποιο σύμπαν υπήρξε το 07 απάντηση σε νήμα για Α2 και μάλιστα με μπάτζετ 2-3 χιλιάρικα;
Καινούριο κινέζικο είναι η απάντηση πασπαρτού, get with the times old man. :D
ChrisPas
26/04/2023, 19:05
Αρχικα να πω οτι αλλο το να χρειαστει να μαζεψεις +2κ μεσα σε δυο μηνες για να παρεις xtx το οποιο δεν προτιμω και για προσωπικους λογους, και αλλο το να εχεις μεσα σε εναν χρονο να δωσεις παραπανω λεφτα ειτε σε μηχανικο ειτε οτιδηποτε. Επισης, οσον αφορα το κομματι του κινεζικου ειλικρινα δεν ξερω, μπορει οντως να ειναι η καλυτερη επιλογη αλλα εστω για τωρα ειμαι ακομα αρκετα διστακτικος, ισως εχω δικιο ισως οχι ειλικρινα δεν γνωριζω. Οσον αφορα το κομματι της ασφαλιστικης, ειναι το επομενο μειζον θεμα, εχω ηδη μιλησει με μερικες αλλα τις 8 απο τις 10 φορες η απαντηση ηταν "ποσα κυβικα σου επιτρεπει το διπλωμα" η ενα διαμαντακι που ακουσα οταν με ρωτησε τι μαρκα ειναι και ειπα ktm και μου απαντησε Yamaha δεν ειναι αυτο? Οποτε ειμαι στην διαδικασια που ψαχνβ καποια ασφαλιστικη να μιλησω με σιγουρια και οταν μαθω περαιτερω πληροφοριες εννοειται θα ενημερωσω γιατι πιστευω δεν ειμαι ο μονος με αυτη την ερωτηση.
SeniorCanardo
26/04/2023, 19:14
Σε ποιο σύμπαν υπήρξε το 07 απάντηση σε νήμα για Α2 και μάλιστα με μπάτζετ 2-3 χιλιάρικα;
Καινούριο κινέζικο είναι η απάντηση πασπαρτού, get with the times old man. :D
Γιατί σε ποιο σύμπαν απαντάμε στο moto σε αυτό που ρωτάει ο άλλος.:bawl:
Άσε που με ξένο πορτοφόλι γενικά, είμαστε large, ανεβαίνουμε 2-3 χιλιαρικάκια για πλάκα.
ΓιώργοςΤΤ
26/04/2023, 19:28
Ασφαλιστικές, σχολές οδήγησης, τροχαία και λοιποί φορείς, ενώ έπρεπε να ξέρουν τους νόμους απ'έξω, δεν γνωρίζουν βασικά πράγματα, όπως τί όχημα οδηγάς με το κάθε δίπλωμα, ποιοί περιορισμοί ισχύουν κλπ.
Σαν να πηγαίνεις στο φαρμακείο για να ζητήσεις χάπι για τον πονοκέφαλο και να σου δίνουν Proviron.
O νόμος είναι σαφέστατος σχετικά με το ποια οχήματα οδηγάς.
Στο θέμα της αναζήτησης, με τα λεφτά που έχεις ΚΤΜ που να μπορείς να το καβαλήσεις για βόλτα δεν παίρνεις. Για να το έχεις χαλασμένο στη αυλή σου ή στο συνεργείο μια χαρά είναι.
Επειδή έχω δύο παλιές μηχανές, έχω να πω ότι όσο καλά φτιαγμένες και αξιόπιστες να είναι, δεν μπορούν να νικήσουν την φθορά του χρόνου με αποτέλεσμα να βγάζουν χαζές βλάβες μεν, που τις ακινητοποιούν δε. Τις παραπάνω, τις φτιάχνω μόνος μου. Εσύ; Γιατί για κάθε χαζό πρόβλημα που θα βγαίνει ανά δύο μήνες θα χρειάζεσαι τουλάχιστον €20 συνεργείο και δύο με τρεις χαμένες μέρες. Δεν σου λέω τώρα να πάθεις κάτι χοντρό.
Εν κατακλείδι, μαζεύεις λεφτά και κοιτάς κάτι άλλο, πριν δέκα χρόνια μεταξύ μεταχειρισμένου και Κινέζου, θα σου έλεγα μεταχειρισμένο, σήμερα σου λέω Κινέζο, όχι γιατί είναι τίποτα τρομερό, απλά είναι αξιοπρεπέστατα οχήματα για τα χρήματα τους. Δεν έχουν τα εξωτικά κράματα των SS, ούτε τα μοτέρ υψηλών επιδόσεων άλλων εταιριών, απλά κινούνται με αξιοπρέπεια και έχεις το πλεονέκτημα της εγγύησης, δηλαδη θα έχεις σίγουρα μηχανή για 2 χρόνια, κάτι που με αυτά που κοιτάς τώρα είναι αμφίβολο.
SeniorCanardo
27/04/2023, 11:05
Και κάτι ακόμα το XTX με 4χιλιάρικα δεν είναι ότι βγήκε από βιτρίνα, συνήθως θα έχει και καμιά 60k+ στην πλάτη του, το λιγότερο, οπότε και αυτό κάτι θα θέλει.
Άντε ας πούμε ότι θα θέλει ένα 500αρικό (αισιόδοξος είμαι :D).
Άντε να πούμε ότι το ΚΤΜ, θα χρειαστεί 2χιλιάρικα για να γίνει σωστό.
Ε, πάλι και πιο φθηνά θα σου βγει και πολύ καλύτερο μηχανάκι θα έχεις και ότι πιο κοντά σε "πολιτική" έκδοση supermoto.
Βέβαια 4 χιλιάρικα είναι πάρα πολλά για μηχανάκι 20ετίας, αλλά "περι ορέξεως..."
Άλλος δίνει 4 για Κινέζο, άλλος για σκούχτερ, άλλος τα ρίχνει στο παπί για να το κάνει πύραυλο.
Βασική προϋπόθεση, είτε LC4, είτε ΧΤΧ, είτε DRZ, είτε CCM, πολύ καλός έλεγχος, για να μην βγει ο "κούκος, αηδόνι".