Σύνδεση

View Full Version : Οδήγηση στην Αττική Οδό με 125 κυβικά

MikCh
18/05/2023, 14:47
Όπως λέει και ο τίτλος, σκέφτομαι να διανύσω την απόσταση Ηλιούπολη - Ραφήνα με ένα Honda PCX 125. Είμαι ολίγον προβληματισμένος όμως αφενός γιατί είμαι νέος οδηγός και αφετέρου γιατί το σκούτερ θέλει λίγο ζόρισμα με το γκάζι γενικά. Ισχύει ότι στην δεξιά λωρίδα δεν θα έχω θέμα;

CorpseAlive
18/05/2023, 14:55
Όπως λέει και ο τίτλος, σκέφτομαι να διανύσω την απόσταση Ηλιούπολη - Ραφήνα με ένα Honda PCX 125. Είμαι ολίγον προβληματισμένος όμως αφενός γιατί είμαι νέος οδηγός και αφετέρου γιατί το σκούτερ θέλει λίγο ζόρισμα με το γκάζι γενικά. Ισχύει ότι στην δεξιά λωρίδα δεν θα έχω θέμα;

Είναι επικίνδυνο σε κάθε λωρίδα και ειδικά Αττική οδό που όλοι τρέχουν παραπάνω.
Θα πρότεινα να μην το κάνεις αν έχεις την δυνατότητα και να πας από άλλον δρόμο.

DoctoR_k6
18/05/2023, 15:06
Ευκολα πας. Πιασε δεξια ανοιξε το μεχρι τα 80-100 κ εισαι οκ.
Δεν εχει θεμα.
Τωρα ποσο νεος οδηγος εισαι δεν ξερω. Εχεις κανει χλμ καθολου η θα μας πεις ειναι η πρωτη σου βολτα?

giorgosb
18/05/2023, 15:07

Γιατί δεν δοκιμάζεις να πας από Μεσογείων; Πιο άνετα θα σαι.

MikCh
18/05/2023, 15:22
Ευκολα πας. Πιασε δεξια ανοιξε το μεχρι τα 80-100 κ εισαι οκ.
Δεν εχει θεμα.
Τωρα ποσο νεος οδηγος εισαι δεν ξερω. Εχεις κανει χλμ καθολου η θα μας πεις ειναι η πρωτη σου βολτα?

Είμαι τριών εβδομάδων οδηγός με γύρω στα 300 χλμ

MikCh
18/05/2023, 15:22
Γιατί δεν δοκιμάζεις να πας από Μεσογείων; Πιο άνετα θα σαι.

Αυτό είναι το σχέδιο Β

DoctoR_k6
18/05/2023, 15:27
Είμαι τριών εβδομάδων οδηγός με γύρω στα 300 χλμ

Δεν ξερω μηπως η Μεσογειων ειναι χειροτερη. Εκει γινεται πολεμος...
Ειδικα για την διαδρομη που θες να κανεις μεσω περιφερειακης Υμηττου θεωρω οτι ειναι πολυ πιο ασφαλες.
Δεξια κ δεν ενοχλεις κανεναν.

CorpseAlive
18/05/2023, 15:49
Ειδικα για την διαδρομη που θες να κανεις μεσω περιφερειακης Υμηττου θεωρω οτι ειναι πολυ πιο ασφαλες.

Απλά στις εξόδους κοντά να έχει τον νου γιατί μπαίνουν με τα χίλια όσοι τελευταία στιγμή θυμούνται ότι πρέπει να βγουν.
Πρόσφατα πήγε να με κάνει χαλκομανία μια κοπέλα με Aygo που βγηκε από αριστερή σε έξοδο για Πλαπουτά.

MikCh
18/05/2023, 15:54

Γι'αυτό σκέφτηκα εξαρχής την Αττική Οδό. Από Μεσογείων έχω περάσει αρκετές φορές και εχω δει σκηνικά Ινδίας.

DoctoR_k6
18/05/2023, 15:57
Γι αυτο να εχει τα ματια του 14.
Δεν σημαινει πως δεν μπορει να συμβει τιποτα στην Αττικη αλλα σε σχεση με το πολεμικο πεδιο της Μεσογειων ειναι αλλη φαση.
Να κοιτας κ τους καθρεπτες σου.
Δεν χρειαζεται αγχος...

thunder ace
18/05/2023, 18:25
Γι'αυτό σκέφτηκα εξαρχής την Αττική Οδό. Από Μεσογείων έχω περάσει αρκετές φορές και εχω δει σκηνικά Ινδίας.

Eτοιμασου να φας μυνηση απο Ινδους

MikCh
18/05/2023, 19:24
Eτοιμασου να φας μυνηση απο Ινδους

Ή μύηση και μετά θα πηγαίνω ετσι:

https://qph.cf2.quoracdn.net/main-qimg-b1980e24cc03ca6fe8f61a2e8391ce06-lq

BLiTzER
18/05/2023, 19:30
AO και Συγγρού είναι οι μόνοι 2 δρόμοι εντός Αθήνας που θα απέφευγα με 125.

atom_smasher
18/05/2023, 21:46
δεξιά και τέρμα το γκάζι. θυμάμαι όταν το πρωτοεκανα και εγώ με το 125 το μακρινό 2006. Ελαφρως ριψοκίνδυνο. 110 με ευνοϊκό άνεμο.

νεοσσός
18/05/2023, 21:52
Το όριο ταχύτητας στην Αττική οδό είναι στο μεγαλύτερο μέρος της 100 km/h, ενώ στην Περιφερειακή Υμηττού, που θα κάνει κυρίως ο θεματοθέτης, μεγάλο μήκος έχει όριο ταχύτητας 70 km/h και 80 km/h. Θεωρώ ότι δεν υπάρχει ζήτημα με 125cc scooter. Οι αυτοκινητόδρομοι είναι ασφαλέστεροι από τις λεωφόρους.

Εννοείται ότι χρειάζεται παντού προσοχή και προνοητικότητα.

Nostradamus
19/05/2023, 05:58
Εγώ θα το ρωτήσω και ας ακουστω κάπως.. "διανύσω" ή "διανύω" ?

Αν είναι μια φορά τότε μην το κάνεις και καθόλου που λέει ο λόγος. Η πήγαινε από νότια να κάνεις και "ταξιδακι" και χωρίς κίνηση ... Αν είναι να το κάνεις συχνά τότε αλλάζει το πράγμα. Υπό προϋποθέσεις παίζει σε συγκεκριμένες ώρες να είναι τέτοια η κίνηση σε κάποια (πολλά) κομμάτια της διαδρομής που θα πηγαίνεις με πολύ λιγότερα από την τελική του..

MikCh
19/05/2023, 07:15
δεξιά και τέρμα το γκάζι. θυμάμαι όταν το πρωτοεκανα και εγώ με το 125 το μακρινό 2006. Ελαφρως ριψοκίνδυνο. 110 με ευνοϊκό άνεμο.

Αυτό με το τέρμα το γκάζι ίσως είναι ένα θέμα γιατί είναι τα πρώτα χιλιόμετρα του σκούτερ.

McGyver
19/05/2023, 07:23
Περιφερειακή Υμηττού, βγαίνεις Γλυκά Νερά - Αγία Παρασκευή και πιάνεις παράδρομο Αττικής Οδού, Μαρκόπουλο, Βραυρώνα, Λούτσα, Ραφήνα.

Καλό δρόμο!

MikCh
19/05/2023, 07:25
Εγώ θα το ρωτήσω και ας ακουστω κάπως.. "διανύσω" ή "διανύω" ?

Αν είναι μια φορά τότε μην το κάνεις και καθόλου που λέει ο λόγος. Η πήγαινε από νότια να κάνεις και "ταξιδακι" και χωρίς κίνηση ... Αν είναι να το κάνεις συχνά τότε αλλάζει το πράγμα. Υπό προϋποθέσεις παίζει σε συγκεκριμένες ώρες να είναι τέτοια η κίνηση σε κάποια (πολλά) κομμάτια της διαδρομής που θα πηγαίνεις με πολύ λιγότερα από την τελική του..

Παρόν: διανύω
Παρελθόν: διένυσα
Μέλλον: θα διανύσω

Δεν είναι δρομολόγιο που πρόκειται να το κάνω πολύ συχνά. Το σκέφτηκα σαν επιλογή για να γλυτώσω την κίνηση και την βαβούρα από την Μεσογείων. Τώρα όσο για το ταξίδι απέ τα νότια θα είχε πλάκα αλλά δεν ξέρω αν με παίρνει απο θέμα χρόνου για να προλάβω το καράβι.
Σήμερα λόγω των εκλογών θα έχει αρκετή κίνηση λογικά.

leftos
19/05/2023, 08:06
Μια χαρά θα είσαι σε αυτό το κομμάτι μην το σκέφτεσαι και με 80 χλμ να πήγαινεις.
Το καλό στο κομμάτι αυτό είναι οτι δεν έχει φορτηγά που κρατάνε σταθερή πραγματική ταχύτητα 90 χλμ άρα πρέπει να είσαι παραπάνω για να μην είσαι αναμεσά τους και να πηγαίνεις το μηχανάκι τέρμα.

PaNick67
19/05/2023, 08:07
Το όριο ταχύτητας στην Αττική οδό είναι στο μεγαλύτερο μέρος της 100 km/h, ενώ στην Περιφερειακή Υμηττού, που θα κάνει κυρίως ο θεματοθέτης, μεγάλο μήκος έχει όριο ταχύτητας 70 km/h και 80 km/h. Θεωρώ ότι δεν υπάρχει ζήτημα με 125cc scooter. Οι αυτοκινητόδρομοι είναι ασφαλέστεροι από τις λεωφόρους.

Εννοείται ότι χρειάζεται παντού προσοχή και προνοητικότητα.

Ναι και στην Μεσογειων ειναι 50-70 οπως και στην Μαραθωνος, 50 η δεξια, 70 η αριστερη. Και; Τι θα κανει αν δει οτι ολοι πανε 20-30-40 παραπανω;

Η καλυτερη διαδρομη ειναι απο Μεσογειων. Πολλα φαναρια, αστικο τοπιο μεχρι και την Παλληνη.

Απο την αλλη ερχεσαι απο Ηλιουπολη. Η περιφερειακη Υμηττου ειναι σαφως γρηγοροτερη για να πας Ραφηνα. Αν το σκουτερ κραταει ευκολα 80χαω και με προσοχη στις εξοδους της Περ Υμ, πας ανετα απο εκει

kyriakosrod
19/05/2023, 09:42
Από Αττική οδό καλύτερα. Με 90-95 μια χαρά είσαι

panavour
19/05/2023, 09:48
ατικη οδο,δεξια με 80-90,δεν θα σε ενοχλησει κανεις.Και τα μεγαλα οχηματα εκει με τοσα πανε.Προχωρα και μην φοβασαι.Προσεχε μονο στις εξοδους τους ερχομενους απο αριστερα,που θελουν να βγουν στην εξοδο δεξια.

viper1
19/05/2023, 10:45
Να φέρω ένα τρέιλερ να το πάμε Ραφήνα και να έρθουμε?
Γιατί βλέπω να γράφουμε σελίδες πάλι

MikCh
19/05/2023, 10:50
Ναι και στην Μεσογειων ειναι 50-70 οπως και στην Μαραθωνος, 50 η δεξια, 70 η αριστερη. Και; Τι θα κανει αν δει οτι ολοι πανε 20-30-40 παραπανω;

Η καλυτερη διαδρομη ειναι απο Μεσογειων. Πολλα φαναρια, αστικο τοπιο μεχρι και την Παλληνη.

Απο την αλλη ερχεσαι απο Ηλιουπολη. Η περιφερειακη Υμηττου ειναι σαφως γρηγοροτερη για να πας Ραφηνα. Αν το σκουτερ κραταει ευκολα 80χαω και με προσοχη στις εξοδους της Περ Υμ, πας ανετα απο εκει

Το σκούτερ επειδή είναι στα πρώτα του χιλιόμετρα αποφεύγω να έχω το γκάζι φουλ. Πάντως τα 80 τα φτάνει οκ. Μετά αρχίζει να ζοριζεται.

motojojo
19/05/2023, 11:11
Άμα ειναι καινουργιο το σκουτερ καλυτερα από μεσογείων. Τουλαχιστον έτσι θα έκανα κι εγω.

Αλλιώς από ΑΟ θεωρώ δεν θα έχεις θέμα αρκεί να μην πέφτεις κάτω από τα 80. Το σημαντικό είναι ακολουθείς τη ροή ωστε να μην μπαινει κανείς σε διαδικασια προσπέρασης.

JasonEV
19/05/2023, 11:48
Το σκούτερ επειδή είναι στα πρώτα του χιλιόμετρα αποφεύγω να έχω το γκάζι φουλ. Πάντως τα 80 τα φτάνει οκ. Μετά αρχίζει να ζοριζεται.

Δηλαδη ειναι στο στρωσιμο; ποσα χλμ εχει κανει;

νεοσσός
19/05/2023, 17:53
Θεωρώ ότι η Μεσογείων δεν είναι η καλύτερη επιλογή για νέο οδηγό.

300 χιλιόμετρα είπε (https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=162196&p=3165184&viewfull=1#post3165184) ότι έχει κάνει.

kachius
19/05/2023, 17:54
Mε μηχανάκι ή αυτοκίνητο περνάω συχνά την Π.Υ με τα όρια ταχύτητας δλδ με 80χλμ και δεν είχα ποτέ κανένα πρόβλημα για κανένα λόγο!
Ούτε καν "στην άκρη" δεν έχει χρειαστεί να είμαι, κινούμε κανονικά στη δεξιά λωρίδα (στη μέση της, με μηχανάκι) και δε με έχει ενοχλήσει κανείς ποτέ.

Πήγαινε από εκεί (όλη τη διαδομή, μέχρι Πικέρμι που φτάνει), μια χαρά θα πας, πολύ καλύτερα και πιο ήσυχα από τη "μάχη" στους άλλους δρόμους.

νεοσσός
19/05/2023, 17:58
Η Περιφερειακή Υμηττού έχει πολλά σημεία με 70 km/h, καθώς και σημεία με διακλαδώσεις σε σήραγγες που το όριο είναι 60 km/h, οπότε το μηχανάκι θα κινείται με κάποια ποικιλία στροφών για να μην κακοστρωθεί με σταθερή ταχύτητα.

Το μόνο σημείο που δεν μου αρέσει είναι η ανηφόρα στη Λεωφόρο Ελευθερίου Βενιζέλου στην Ηλιούπολη, που θα απέφευγα να την κανω δικάβαλο στο στρώσιμο 125αριού. Είναι και κοντά στο ξεκίνημά σου με κρυο κινητήρα, οπότε θέλει προσοχή με την κλίση 10-15%.

Tallyban
19/05/2023, 19:43
Εκεί στην ανηφόρα του Καρέα κάποιος με ένα μεγάλο μηχανάκι καρφώθηκε στο τοιχιο με πολλά
χθες το βραδακι μου είπαν γνωστοί από Ηλιούπολη .
50 όριο έχει εκεί,μεγάλα παιδιά είμαστε,τα λάθη πληρώνονται...

STOYBI
20/05/2023, 13:21

1) Με οτι μπορει να παει με 80 κμ στην δεξια λωριδα .... Πας ανετα ανεξαρτητων κυβικων...!

2) Νεος Οδηγος ...??? Μια ευθεια πιανεις και πας .. Τι αλλο θελεις..??

Panos76
22/05/2023, 09:11
1) Με οτι μπορει να παει με 80 κμ στην δεξια λωριδα .... Πας ανετα ανεξαρτητων κυβικων...!

2) Νεος Οδηγος ...??? Μια ευθεια πιανεις και πας .. Τι αλλο θελεις..??

Όπως τα λέει ο συνφορουμίτης.

Χρησιμοποιώ τον περιφερειακό 16 χρόνια με διάφορα μηχανάκια (90cc, 150cc, 500cc) για την ίδια σχεδόν διαδρομή χωρίς κανένα θέμα.

Ακόμα και με το παπί των 36+ ετών πήγαινα 70-80 έως και 90 (εκεί τρέμει ολόκληρο).

Τα γελοία όρια ταχυτήτων (από 60 έως 80) σου δίνουν το πλεονέκτημα να κινείσαι με αυτές τις ταχύτητες.

Θα συμφωνήσω ωστόσο ότι το μηχανάκι είναι καινούριο και η ΑΟ δεν του κάνει καλό μέχρι να στρωθεί. Οπότε μέχρι να συμπληρώσεις τουλ. 1000km καλύτερα Μεσογείων.

Ζούγκλα είναι παντού, ακόμα και η Μαραθώνος, απλά προσοχή, απόσταση και ελεγχόμενη ταχύτητα παντού και πάντα.

MikCh
22/05/2023, 18:24
Πήγα και γύρισα απο ΑΟ τελικά δεξιά λωρίδα με 80 - 90. Όντως θέλει λίγο προσοχή όταν πλησιάζεις εξόδους γιατί μερικοί παθαίνουν κάποιο σύνδρομο και κάνουν σπασμωδικές κινήσεις για να βγουν, κατά τα άλλα ήταν πολύ καλύτερα και ξεκούραστα από Μεσογείων. Για όσους ξέρουν απο lord of the rings, η Μεσογείων απ'οτι εχω δει (και είμαι νέος οδηγός) πρέπει να είναι κάτι σαν τη Μόρντορ της οδήγησης.

telegonos
22/05/2023, 18:30
Πήγα και γύρισα απο ΑΟ τελικά δεξιά λωρίδα με 80 - 90. Όντως θέλει λίγο προσοχή όταν πλησιάζεις εξόδους γιατί μερικοί παθαίνουν κάποιο σύνδρομο και κάνουν σπασμωδικές κινήσεις για να βγουν, κατά τα άλλα ήταν πολύ καλύτερα και ξεκούραστα από Μεσογείων. Για όσους ξέρουν απο lord of the rings, η Μεσογείων απ'οτι εχω δει (και είμαι νέος οδηγός) πρέπει να είναι κάτι σαν τη Μόρντορ της οδήγησης.

Δεν έχεις δει πραγματικές οδηγικές Μορντορ στην Ελλάδα. Σίγουρα πάντως είναι η λεωφόρος Μεσο-Γη

MikCh
22/05/2023, 18:48
Δεν έχεις δει πραγματικές οδηγικές Μορντορ στην Ελλάδα. Σίγουρα πάντως είναι η λεωφόρος Μεσο-Γη

Περνάω από εκεί τα πρωινά εδώ και ένα μήνα περίπου για να πάω στη δουλειά και εχω δει σκηνικά με μηχανάκια να καρφώνονται σε αυτοκίνητα και αυτοκίνητα να χώνονται με το έτσι θέλω και να να δυσκολεύουν την κυκλοφορία. Τώρα θα μου πεις μόνο εκεί γινεται αυτο; Σε όσους κεντρικούς δρόμους όμως εχω κυκλοφορήσει μέχρι στιγμής μόνο εκεί το βλέπω σε μεγάλο βαθμό.

νεοσσός
22/05/2023, 18:58
Περνάω από εκεί τα πρωινά εδώ και ένα μήνα περίπου για να πάω στη δουλειά και εχω δει σκηνικά με μηχανάκια να καρφώνονται σε αυτοκίνητα και αυτοκίνητα να χώνονται με το έτσι θέλω και να να δυσκολεύουν την κυκλοφορία. Τώρα θα μου πεις μόνο εκεί γινεται αυτο; Σε όσους κεντρικούς δρόμους όμως εχω κυκλοφορήσει μέχρι στιγμής μόνο εκεί το βλέπω σε μεγάλο βαθμό.
Στα περισσότερα ατυχήματα που έχω δει μεταξύ αυτοκινήτου και μοτοσυκλέτας, έφταιγε ο οδηγός της μοτοσυκλέτας. Είτε επειδή κινούνταν με μεγάλη ταχύτητα, είτε επειδή έκανε διήθηση (παράνομο), είτε επειδή έκανε επικίνδυνους ελιγμούς.

Πολλοί μοτοσυκλετιστές έχουν την προσδοκία να μην ακολουθούν τη ροή, αλλά να κινούνται ταχύτερα από αυτήν, γι' αυτό άλλωστε υπάρχουν τόσα μηχανάκια στον αστικό ιστό. Αυτό συνεπάγεται ρίσκο, είτε λόγω παρανομίας, είτε επειδή κινείται μεν νόμιμα, αλλά πολύ πάνω από τη ροή. Η προσδοκία γρήγορης μετακίνησης δεν πρέπει να εξελίσσεται σε απαίτηση προς τους οδηγούς αυτοκινήτων να προσέχουν τους μοτοσυκλετιστές που εκούσια εκθέτουν τους εαυτούς τους σε σοβαρό κίνδυνο.

Μου έχει μείνει ανεξίτηλη η εντύπωση τον πρώτο χρόνο που οδηγούσα αυτοκίνητο, που δυσκολευόμουν ιδιαίτερα να αλλάξω λωρίδα στις λεωφόρους, επειδή κινούνταν ανάμεσά τους παράνομα μοτοσυκλέτες, με πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα από εκείνη της ροής των υπόλοιπων οχημάτων. Δεν έχω κορνάρει, ούτε γκαζώσει ποτέ σε αμάξι για να κάνει στην άκρη, είτε οδηγώ μηχανή, είτε αμάξι. Υπάρχει η προσδοκία να μην με καθυστερήσει κάποιος, αλλά δεν την αφήνω να εξελιχθεί σε απαίτηση.