View Full Version : Μονοήμερη Βόλτα. (ΟΧΙ Ετήσια)
CorpseAlive
10/06/2023, 13:53
Δεν μιλάνε για εκείνη τη περιοχή.
Βόρια θα γίνει χαμός...
Συνεχίζω να το κοιτάω στενά το θέμα , αν δεν αλλάξει κάτι η βόλτα παραμένει ως έχει για το τμήμα μέχρι Επίδαυρο για καφέ και μετά αναλόγως των συνθηκών προχωράμε!
Δυστηχως η δουλειά δε μου το επιτρέπει τελικά...next time ρε παίδες
Καλα να περάσετε..:beer:
CorpseAlive
10/06/2023, 15:33
444039
Δυστυχώς έχουμε επιδείνωση και στην ένταση και στην διάρκεια και στην τοποθεσία.
Προτείνω αναβολή. για το κομμάτι μετά την Επίδαυρο.
Θεωρώ πως πήγαινε έλα μέχρι τη 1 θα είμαστε στεγνοί.
Πάμε μέχρι το στορκ και βλέπουμε.
Αμα συνεχίσει να είναι έτσι η πρόβλεψη μέχρι και εκείνη την ώρα, γυρνάμε από το στορκ...
CorpseAlive
10/06/2023, 17:07
Πάμε μέχρι το στορκ και βλέπουμε.
Αμα συνεχίσει να είναι έτσι η πρόβλεψη μέχρι και εκείνη την ώρα, γυρνάμε από το στορκ...
Δεν ξεκανονίζω τίποτα και το βλέπουμε πως θα πάει η μέρα αύριο.
δλδ για να καταλαβω, αυτο που τελικα προτεινεται ειναι να παμε για ενα καφε στο στορκ και πισω?
ο καιρος παντως, μετα τις 18.00 δειχνει οτι χαλαει, αν ακυρωθει το ναυπλιο και γυρισουμε πισω κατευθειαν απ'τη ταβερνα,
νομιζω προλαβαινουμε..
εν το μεταξυ, στις εκλογες που πηγα στο χωριο, αναγκαστηκα να παω με το αμαξι επειδη στην
επιστροφη τη δευτερα εδινε κακο χαμο με εκτακτα ανακοινωθεντα κτλ, και τελικα εκανε χαρα θεου...
Vassilis
10/06/2023, 17:14
Δυστυχώς τείνω ν' αποσυρθώ αν και ανυπομονούσα. Νομίζω στην καλύτερη να είμαστε πίσω στον Σταθμό 14 κατα τις 3 παρά και είναι πολύ τσίμα τσίμα. Μπορώ να έχω μαζί μου αδιάβροχο για την επιστροφή μπας και αλλά αυτό σημαίνει επίσης αδιάβροχα μποτάκια και γάντια που με αυτή την θερμοκρασία είναι λίγο ζεστά. Corpse η ιδεα σου φοβερη, σ' ευχαριστω απο την πλευρα μου και ελπιζω να κανονιστει παλι πολυ συντομα και να μας κανει την χαρη ο καιρος. Θα τσεκαρω παλι το βραδυ μηπως εχει αλλαξει κατι και αν ειναι καλυτερα τα πραγματα θα ερθω.
τη νεφοκαλυψη παντως, δε τη δινει και εντελως χαλια, οποτε μαλλον και
η βροχη δεν θα ειναι δυνατη...
444043
CorpseAlive
10/06/2023, 17:31
Από τις 15:00 θα αρχίσει να βρέχει (Ψιλόβροχο) και θα κλιμακωθεί στις 18:00.
Το Στορκ και πίσω είναι κάτι που θα προλάβουμε να το κάνουμε χωρίς να βραχούμε στα σίγουρα.
Ο Μπατζάβαλης όμως θα είναι μεγάλο ρίσκο.
Και εγώ δεν πιστεύω ότι παίζει θέμα...
Αλλα επιμένω. Δεν έχουμε να χάσουμε κάτι... πάμε stork και από εκεί βλέπουμε...
CorpseAlive
10/06/2023, 17:46
Και εγώ δεν πιστεύω ότι παίζει θέμα...
Αλλα επιμένω. Δεν έχουμε να χάσουμε κάτι... πάμε stork και από εκεί βλέπουμε...
Το ξεκινάμε το βλέπουμε στην πορεία, δεν είναι λίγες οι φορές που πέσανε έξω. Αδιάβροχα να πάρουμε !
karellen
10/06/2023, 18:09
Συνήθως αυτές οι βαρύγδουπες προβλέψεις καταλήγουν σε απλές βροχούλες,αν δείτε άλλωστε παντού δείχνει 25άρια θερμοκρασίες.
Εγώ είμαι πανέτοιμος απλώς αντί για δερμάτινα θα βάλω κορντούρες και τα αδιάβροχα stand by.
Γράψτε εδώ ή στείλτε κανένα SMS αν δεν πάτε για φαγητό.
Δεν μπορώ να φάω για 22.
CorpseAlive
10/06/2023, 18:29
Γράψτε εδώ ή στείλτε κανένα SMS αν δεν πάτε για φαγητό.
Δεν μπορώ να φάω για 22.
ΧΑΧΑΧΑΧΑ
Έχουμε λογικά απώλεια τον Βασίλη μόνο μέχρι τώρα.
Nostradamus
10/06/2023, 18:33
Εγώ θα ξεκινήσω και το βλέπουμε στην πορεία πώς θα πάει. μέχρι Στορκ σίγουρα και βλεπουμε . Ο +1 όμως (μια για την ακρίβεια) δεν θα έρθει γιατί δεν της αρέσει να οδηγεί στην βροχή.
Έλεγα να ξεκινήσω με καλοκαιρινό μπουφάν. Να το γυρίσω σε κορντουρα λέτε ?
Εγώ εκτός Αττικής φοράω πάντα το δερμάτινο ακόμα και ντάλα καλοκαίρι...
Το καλοκαιρινό μόνο στην Αθήνα που έχει φανάρια..
Εγώ θα ξεκινήσω και το βλέπουμε στην πορεία πώς θα πάει. μέχρι Στορκ σίγουρα και βλεπουμε . Ο +1 όμως (μια για την ακρίβεια) δεν θα έρθει γιατί δεν της αρέσει να οδηγεί στην βροχή.
Έλεγα να ξεκινήσω με καλοκαιρινό μπουφάν. Να το γυρίσω σε κορντουρα λέτε ?
Αν έχεις αδιάβροχο, μια χαρά είναι το καλοκαιρινό. Η κορντούρα, πάντως, σε περίπτωση "γερής" βροχής δεν σε σώζει....
CorpseAlive
10/06/2023, 18:39
Αν έχεις αδιάβροχο, μια χαρά είναι το καλοκαιρινό. Η κορντούρα, πάντως, σε περίπτωση "γερής" βροχής δεν σε σώζει....
Εγώ θα φοράω καλοκαιρινό με την αδιαβροχοποίηση στην μπαγκαζιέρα να την μοντάρω όταν χρειαστεί και θα έχω και κάτι αδιάβροχα παλιά που βρήκα για να τα βάλω στην περίπτωση χοντρής βροχής.
Είμαι μ@λ@κας γιατί ακόμα δεν έχω πάει να πάρω από τότε που ξέχασα τα αδιάβροχα μου σε στάση κάπου στην Εύβοια.
λοιπον ανακαλυψα εναλλακτικη για να μη φαμε βροχα στην επιστροφη...
μετα τη ταβερνα παμε μεχρι Μεθανα (30χλμ δρομος) οπου 17.15 επιβιβαζομαστε στο
φερρυ για πειραια (2 ωρες και κατι ψιλα). επιβατης €14,80 μηχανη €11,00
CorpseAlive
10/06/2023, 18:51
Εγώ μέσα!
Γαμω τις ιδέες ! Μόλις έσωσες την μέρα φίλε μου
Όχι και άσχημη ιδέα....το βλέπουμε εκεί όταν είναι
panavour
10/06/2023, 19:16
Άντε ρε,χαρλεαδες θα γίνετε;;ουουουουουου
Παρακαλώ να μετονομαστεί το νήμα σε Μονοήμερη Κρουαζιέρα. Εναλλακτικά, η ετήσια μπορεί να γίνει υετήσια (https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A5%CE%B5%CF%84%CF%8C%CF%82). :p
CorpseAlive
10/06/2023, 19:48
Παρακαλώ να μετονομαστεί το νήμα σε Μονοήμερη Κρουαζιέρα. Εναλλακτικά, η ετήσια μπορεί να γίνει υετήσια (https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A5%CE%B5%CF%84%CF%8C%CF%82). :p
Βαρύ αστείο
Εγώ μέσα!
Γαμω τις ιδέες ! Μόλις έσωσες την μέρα φίλε μου
Όχι και άσχημη ιδέα....το βλέπουμε εκεί όταν είναι
Φυσικα αυτο προϋποθετει να εχουμε ξεκινησει απ τη ταβερνα μεχρι τις 16.00
karellen
10/06/2023, 20:07
:lol:
Παίδες και εγώ με τον φίλο μου είμαστε εκτός. Θέλουμε καμια ώρα να κατεβούμε προς Ελευσίνα να συναντηθούμε και άλλο τόσο για πίσω. Ο καιρός δεν προβλέπεται καλός και είναι γεμάτη βδομάδα μπροστά. Αν κανονιστεί κάτι στο μέλλον πολύ ευχαρίστως να συμμετέχουμε. Καλό δρόμο σε όσους πάνε αύριο τελικά.
CorpseAlive
10/06/2023, 21:59
Ραντεβού στον Σταθμό 14 09:30 .
Θα περιμένουμε ΜΑΞ μέχρι τις 10:00
DoctoR_k6
11/06/2023, 00:42
Με βάση τον καιρό είμαι εκτός.
Μην κάψω το αδειοχαρτο ετσι απλά!! :cry:
Όσοι πάτε προσοχή. Στροφές κ ανήλια κομμάτια με υγρασία μου σηκώνουν την τρίχα.
Νεξτ ταιμ...
Έλα ρε συ... την ώρα που θα φύγουμε από στορκ δεν θα έχει έρθει ακόμα βροχή καθόλου...
Δυστυχώς άκυρο και από εμένα...
Next time
Ξυπνάτε ρεεεεεεε!
Ένα καφεδάκι να ανοιξει το μάτι και ξεκινάω για εκεί....
Καλημερα, λογω καιρου ακυρο απο εμενα.
επιδαυρο με βροχουλα?:nono:
AristidisZ
11/06/2023, 07:34
Καλημέρα
Ελέω καιρού λέω και εγώ να κάνω skip για σήμερα, βαριέμαι να ψάχνω αδιάβροχα κτλ…
Καλή διασκέδαση σε όλους !
karellen
11/06/2023, 07:54
Ξεκινάω σιγούλια σιγούλια.
Άντε και καλό δρόμο μάγκες. ♪♪♫♫
giorgosb
11/06/2023, 11:46
444048
Ξεκινάω σιγούλια σιγούλια.
Άντε και καλό δρόμο μάγκες. ♪♪♫♫
Συμβαίνει τώρα....:D
444049
This pic is worthless without nick's...
:beer: :beer: :beer:
:beer: :beer: :beer:πρωτη μουρη ειναι ο νικος ρε φιλε, δεν τον ειδες;;
karellen
11/06/2023, 14:34
:beer: :beer: :beer:
Αργότερα στο paint.
Που ήσουν ρε Τομ?
πρωτη μουρη ειναι ο νικος ρε φιλε, δεν τον ειδες;;
Με κάποιους γνωριζόμαστε κύριος, όχι με όλους.
Αργότερα στο paint.
Που ήσουν ρε Τομ?
Από Τρίπολη το πήρα καρφί πίσω Αθήνα Νίκο, αποφάσισα να προλάβω τον κατακλυσμό.
Ευτυχώς δε μου ξέφυγε, έφαγα όλα τα είδη βροχής από Κινέτα μέχρι αεροδρόμιο :D.
Έχω πλέον πλήρη εικόνα του τι μπορούν να κάνουν τα Road 6 :D :D :D.
Έφτασα....
Γαμησε η βόλτα. Μπράβο μας!!
A btw, δεν φάγαμε καθόλου βροχή στο δρόμο!!!
CorpseAlive
11/06/2023, 17:30
Φτάσαμε και εμείς !
Ούτε ψιχάλα δεν φάγαμε .
Nik0s_Dk
11/06/2023, 18:09
Εμείς ήρθαμε από παλιά πάλι χαλαρά σταγόνα δεν φάγαμε, περάσαμε σούπερ, φάγαμε καλά γενικά το χαρήκαμε!!! Και εις αλλά με υγεία!! Στα επόμενα!!:beer:
Ανεβάστε καμία φώτο ρεεεε!!!
Εγώ φωτο θα βάλω αργά το βράδυ.
karellen
11/06/2023, 18:12
Πρυμνοδέτησα επιτυχώς κι εγώ.
Στον Κολοσούρτη έφαγα μια μπόρα που ήταν όλη δική μου,βάλαμε και στο σώβρακο,όλα καλά όμως.
Βόλτα μπομπάτη,συγχαρητήρια στον corps που την οργάνωσε.
Παίδες τα ξαναλέμε σύντομα! :beer:
πισω στη βαση μου κι εγω εδω και κανα 45λεπτο.. ωραια ηταν βροχη φαγαμε στη ταβερνα
(μεταξυ λοιπων εδεσματων), αλλα στο δρομο ουτε σταγονα.. αστε δε που ηταν και στεγνος
σε ολη τη διαδρομη (η τουλαχιστον ετσι μου φανηκε εμενα)..
ο δε ταβερνιαρης, ξηγηθηκε τερμα μορτικα, και στην ποιοτητα και στην ποσοτητα και στην
εξυπηρετηση, και στο λογαριασμο..
φωτο σε λιγακι, πρεπει πρωτα να τις περασω στον υπολογιστηρα και να τις φιξαρω..
Nik0s_Dk
11/06/2023, 18:14
Μια που έβγαλα γω από το φαΐ!! Κάποιοι είχαν πέσει με τα μούτρα!!!!:a33:
444070
giorgosb
11/06/2023, 18:35
Βόλτα, παρέα και φαγητό όλα σούπερ! Και στην επόμενη! :beer:
αυτες τραβηξα μονο παιδες... ανεβαστε και οι υπολοιποι οτι εχετε...
444071
444072
444073
Dimmanoukas
11/06/2023, 20:00
Πάντα τέτοια και εις άλλα με υγεία.
Είναι αυτές οι στιγμές που μας δίνουν κουράγιο να παλεύουμε κάθε μέρα, ο καθένας με τα δικά του...η καλύτερη ψυχοθεραπεία.
Άντε και στις επόμενες μπας και καταφέρει και εγώ.
Ο Δημήτρης γύρισε ωρε???
ποιος δημητρης?
CorpseAlive
11/06/2023, 20:15
ποιος δημητρης?
O DimiK γύρισε είναι οκ μου έστειλε μήνυμα!
Vassilis
11/06/2023, 20:46
Μπράβο ρε παιδιά, χαίρομαι που δεν βραχήκατε! Τα υπόλοιπα τα θεωρώ δεδομένα γι αυτό δεν λέω μπράβο :p Ελπίζω να ξανακανονιστει σύντομα!
Πίσω κι εγώ στο σπίτι.... Ήθελε η γυναίκα βόλτα και άργησα να μπω.
Χάρη, βάλε ρε viber....:moutza::p
CorpseAlive
11/06/2023, 21:10
Αφού γυρίσαμε όλοι σώοι και αβλαβείς να πω δύο λόγια .
Ευχαριστώ πολύ για την παρέα, ήταν ανακουφιστικό να ξέρω ότι αν γίνει μαλακία θα υπάρχει κάποιος να βοηθήσει.
Ήταν μια καθόλα γεμάτη βόλτα , με τα απροόπτα με το άγχος για τον καιρό και με αρκετή διάθεση για να χαρούμε τις μηχανές μας.
Μπατζάβαλης εξαιρετικός. Στορκ μια χαρά ωραία θέα .
Χάρηκα που γνώρισα φάτσες πίσω από Nicknames
Ιδιαίτερη μνεία στον Karellen που ήρθε από Καλαμάτα και δεν είχε ούτε μια σταλιά κούραση πάνω του.
Ακόμα πιο ιδιαίτερη μνεία στον Νίκο που ενώ του έκατσε η μαλακία πριν λίγο καιρό, πήρε το νέο του NC και μας ανέβασε τον Ρυθμό και την διάθεση.
Θα πω καλώς να γίνει η επόμενη , γιατί σίγουρα θα κανονιστεί!
Ο Δημήτρης γύρισε ωρε???
Σπίτι κι εγώ, χάρηκα πολύ για την γνωριμία με όλους σας! Ελπίζω και σε επόμενη βόλτα
Η ταβέρνα απαιχτη!:beer:
Σε λίγο θα βάλω και φωτογραφίες.
Να κοιμηθεί η μικρή μικρή για να μπορέσω να τις περάσω στο πισι
Πάμε λοιπόν...
Στο Stork:
444076
Του οποίου η θέα:
444077
Μετά, στον Μπατζάβαλη:
444078
444079
Και απο την άλλη πλευρά, selfies απο το κινητό:
444080
444081
Φωτό που μας έβγαλαν οι διπλανοί:
444082
Η θέα στο Μπατζάβαλη απο τη μία:
444083
444084
και απο την άλλη:
444086
444087
Και τέλος, φωτογραφίες που έβγαλα στη στάση που κάναμε στο γυρισμό, πριν τα λουτρά για τσιγάρο,νερό και ανεφοδιασμό...
444088
444089
444090
444091
444092
444093
Και 2 λόγια απο εμένα.
Η βόλτα ήταν πολύ ωραία.
Κινηθήκαμε απο παλιά εθνική μέχρι τον Ισθμό, με πολύ ήρεμο ρυθμό και όλες οι μοτοσυκλέτες ήταν πάντα μαζεμένες.
Μετά τα λουτρά, σπάσαμε κάπως κυρίως γιατι είχα ένα θέμα με τη θερμοκρασία της Βενζίνης (η οποία κυριολεκτικά έβραζε μέσα στο ντεπόζιτο), λόγω της πολύ αργής ταχύτητας με την οποία περάσαμε τα λουτρά (60Km/Hr). Δεν ξέρω ποιανού ιδέα ήταν να πάμε τόσο αργά....
Εκεί λοιπόν εγώ σταμάτησα στην άκρη (έμεινα με άλλα λόγια) και περίμενα να σταματήσει να βράζει η βενζίνη για να μπορέσω να ξεκινήσω πάλι.
Μαζί με εμένα, σταμάτησαν και 2 παιδιά να μου κάνουν παρέα, να μην κάθομαι στην άκρη μόνος μου σα μαλάκας.
Καθόμουν λοιπόν στην άκρη σα μαλάκας, με άλλους 2.
Δεν ξέρω πόση ώρα κάτσαμε εκεί αλλα μόλις ξεκινήσαμε, για να τους ευχαριστήσω που έμειναν μαζί μου, άνοιξα το γκάζι και εξαφανίστηκα...
Στα μέσα της διαδρομής προς το Stork, άρχισε να ρίχνει κάτι ψιχάλες. Οι ψιχάλες ήταν λίγες και δεν χρειαζόταν αδιάβροχο. 3-4 στροφές μετά, οι ψιχάλες σταμάτησαν και ήταν και η τελευταία φορά που οδήγησα στη βροχή σε αυτή τη βόλτα.
Έφτασα στο Στορκ και βρήκα τους υπόλοιπους στο πάρκινγκ να φωτογραφίζονται...
Χώθηκα και εγώ στη φωτογραφία για να μην φανεί πουθενά οτι άργησα γιατι έμεινε το Ducati (δειτε το post 250 του Mikes)....
Ήπιαμε το καφεδάκι μας μαζί με τον Karellen ο οποίος ήταν μέσα και μας περίμενε όσο εμείς βγάζαμε φωτογραφίες και ξεκινήσαμε για το φαι
Στο μπατζάβαλη περάσαμε φοβερά. Το φαί ήταν πάρα πολύ καλό, η παρέα έδεσε όμορφα και γελάσαμε πολύ.
Αφού είχαμε φάει, έπιασε μία τρελή βρόχα, και αγχώθηκα γιατι είχαμε 3 γερμανικά στη παρέα και σκεφτόμουν οτι με τόσο νερό παίζει να μην παίρνουν μπροστά...
Μόλις σταμάτησε η βροχή, φορέσαμε τα αδιάβροχά μας και ξεκινήσαμε για το γυρισμό.
Εκτός απο εκείνο το σημείο που μόλις είχε βρέξει, όλος ο υπόλοιπος δρόμος ήταν στεγνός. (τσάμπα τα αδιάβροχα)
Η βόλτα ήταν άψογη και η παρέα αψογότερη.
Άντε και στην επόμενη!!
άααλλα δύο λόγια κ από μένα μιας και μόλις τώρα έπιασα λαπετοπ.
Πολύ όμορφη Κυριακάτικη βολτα. Ακριβώς όπως τα είπαν και οι πάνω!
Ο CorpseAlive λένε, έπειτα από εξαντλητικές αναλύσεις και υπολογισμούς, πέτυχε το ακατόρθωτο!
Η βροχή έκατσε ακριβώς όση ώρα τρώγαμε τις σαλάτες στην ταβέρνα, με αποτέλεσμα να υπάρχει ένα ρομαντικό κλίμα και μια χαλαρή ατμόσφαιρα που πολύ χαρήκαμε!
Κάτι ακόμα που σκεφτόμουν κατά την χωνευτική επιστροφή.
2η (ή 3η) φορά που συμμετέχω σε βόλτα εδώ και επιβεβαιώνεται ξανά, ότι όλα ανεξαιρέτως τα παιδιά (μέχρι και αυτά με dct honda), έχουν ωραία, μοτοσυκλετιστική κουλτούρα, εξαιρετική διάθεση, αλληλοσεβασμό και χιούμορ, για αυτό και όλοι περνάμε όμορφα στο τέλος.
Χάρηκα για τη γνωριμία
και
Σύντομα στην επόμενη!
Για το ντουκουντουκου-κάτι τι να σχολιάσεις τώρα...
panavour
12/06/2023, 06:54
Καλά να περνάτε,θαρχομουν και γω , άλλα φοβήθηκα την βροχή.Μια ερώτηση στον volpad γιατί βράζει η βενζίνη στο ντουκατι αν πηγαίνεις σιγά;;
Μπράβο ρε παιδιά!
::beer: :beer:
γιατί βράζει η βενζίνη στο ντουκατι αν πηγαίνεις σιγά;;
Σε ένδειξη διαμαρτυρίας!
Nostradamus
12/06/2023, 07:28
Ανδρεα την αλλη φορα με το benelli. Ασε αυτα που εχουν χαρακτηρα για την πολη ρε συ.
Σας είχα το νου μου και αναρωτιόμουν πως θα πάει η εξόρμηση. Από ότι είδα περάσατε σούπερ. Την παρακολουθούσα τη βόλτα και σκεφτόμουν μήπως το συνδυάσω κάπως και έρθω να σας δω λίγο αλλά το τραγικό συμβάν της Παρασκευής με έχει επηρεάσει πολύ και δεν ήμουν για χαβαλέ σε μεγάλη παρέα. Σε κάποια επόμενη κάπως θα συνδυαστεί.
Πάντα όρθιοι με χαμόγελο!:beer:
DoctoR_k6
12/06/2023, 08:50
Ευτυχως γυρισατε πισω στεγνοι.
Ωραια περασατε κ αυτο μετραει.
Αντε στην επομενη τωρα κ να μην μας κανει νουμερα ο καιρος.
:beer:
CorpseAlive
12/06/2023, 09:21
Ιούλιος αρχές
:eek::cool:
θα ανοιχτεί νέο topic , όταν το σιγουρέψω για εμένα.
444098
Ιούλιος αρχές
444098
Ιούλιο μήνα;;; Πας καλά; Θα βράσουμε ρε συ...:lol:
karellen
12/06/2023, 09:27
Η περισσότερη επιστροφή ήταν με λιακάδα ή λίγα σύννεφα,ιδανικά δηλαδή.Ανεβαίνω τις φουρκέτες του Κολοσούρτη ψιλοτάπα,τα λάστιχα ζεστά το gs γουργούριζε.Μόλις περνάω το χωριό Αχλαδόκαμπο αρχίζουν οι πρώτες σταγόνες,κόβω στην άκρη να βάλω τα αδιάβροχα,λέω 'μπα υπομονή 1-2 χιλιόμετρα πιο κάτω είναι η εκκλησούλα θα σταματήσω μια και καλή'.
Με το που ξαναξεκινάω στα 100 μέτρα ανοίξανε οι ουρανοί! Το νερό κουρτίνα ούτε με κλειστή ζελατίνα έβλεπα ούτε με ανοιχτή! Κάποια στιγμή φτάνω στο εκκλησάκι σταματάω,παω να βάλω αδιάβροχα,αλλά για ποιο λόγο,να προστατέψω τα ήδη μουσκεμένα ρούχα? Τελικά τα φόρεσα.
Κάθομαι κανά 10λεπτο η βροχή μία έκοβε μία δυνάμωνε.Δε γίνεται δουλειά έτσι λέω,βάζω μπρος και φεύγω στη βροχή να κερδίσω τουλάχιστον κανά χιλιόμετρο.
Με πήγε έτσι μέχρι την Τρίπολη και παρακάτω,η θερμοκρασία είχε πέσει στους 18 βαθμούς και σε συνδυασμό με τα βρεγμένα ρούχα το συναίσθημα ήταν λίγο άβολο.
Με το που έπιασα Μεσσηνία έβγαλε ξανά ήλιο λαμπερό,τα αδιάβροχα στέγνωσαν ήδη στο λεπτό.Σταματάω λοιπόν σε ένα πλάτωμα τα βγάζω και συνέχισα με τα βρεγμένα ρούχα τα οποία μέχρι να φτάσω Καλαμάτα είχαν στεγνώσει κι αυτά και μπήκα στο σπίτι μου άρχοντας! :lol:
Nik0s_Dk
12/06/2023, 09:49
άααλλα δύο λόγια κ από μένα μιας και μόλις τώρα έπιασα λαπετοπ.
Πολύ όμορφη Κυριακάτικη βολτα. Ακριβώς όπως τα είπαν και οι πάνω!
Ο CorpseAlive λένε, έπειτα από εξαντλητικές αναλύσεις και υπολογισμούς, πέτυχε το ακατόρθωτο!
Η βροχή έκατσε ακριβώς όση ώρα τρώγαμε τις σαλάτες στην ταβέρνα, με αποτέλεσμα να υπάρχει ένα ρομαντικό κλίμα και μια χαλαρή ατμόσφαιρα που πολύ χαρήκαμε!
Κάτι ακόμα που σκεφτόμουν κατά την χωνευτική επιστροφή.
2η (ή 3η) φορά που συμμετέχω σε βόλτα εδώ και επιβεβαιώνεται ξανά, ότι όλα ανεξαιρέτως τα παιδιά (μέχρι και αυτά με dct honda), έχουν ωραία, μοτοσυκλετιστική κουλτούρα, εξαιρετική διάθεση, αλληλοσεβασμό και χιούμορ, για αυτό και όλοι περνάμε όμορφα στο τέλος.
Χάρηκα για τη γνωριμία
και
Σύντομα στην επόμενη!
Για το ντουκουντουκου-κάτι τι να σχολιάσεις τώρα...
Ε όχι και DCT ρε κουμπάρε!! :bawl:
Vassilis
12/06/2023, 09:53
Ιούλιος αρχές
444098
Οχι 2 μονο, παντρευομαι :p 8-9 μια χαρα!
Ό, τι κάνεις πριν τις 02/07! Μετά γειά σας περβόλια και γειά σας ρεματιές
γειά σας φιλιά και ξένες αγκαλιές :wave2:
karellen
12/06/2023, 10:33
:lol:
DoctoR_k6
12/06/2023, 10:37
Ό, τι κάνεις πριν τις 02/07! Μετά γειά σας περβόλια και γειά σας ρεματιές
γειά σας φιλιά και ξένες αγκαλιές :wave2:
Μην λετε τετοια του ανθρωπου...
Οχι καμαρι μου να παντρευτεις.
Μονο εμεις να την φαμε στον λοκω...
Με τις σαλάτες δένει η φιλία. :p
Μπράβο σε όλους για τη συμμετοχή. Ελπίζω στην επόμενη να τα καταφέρω.
Τώρα το είδα με το τρέξιμο, μπράβο σε όλους παιδιά, πάντα εξαιρετικές βόλτες, παρέες και μαζώξεις σας εύχομαι :beer:
Μια ερώτηση στον volpad γιατί βράζει η βενζίνη στο ντουκατι αν πηγαίνεις σιγά;;
Ξεκίνησα να γράψω 2 λόγια και βγήκε έκθεση... Bear with me...
Αυτά παθαίνει ένα μηχανάκι όταν η εταιρία αποφασίζει να πάρει ένα μοτέρ απο το WSBK της και να το πετάξει πάνω σε ένα σασί sport touring...
Φαντάσου κιόλας οτι το ST4S βγάζει και 2 (ολογράφως δύο) άλογα παραπάνω απο το 996...
Ο κάθετος κύλινδρος απέχει απο το ντεπόζιτο περίπου 1 πόντο. Μπροστά απο τον κύλινδρο, είναι το φιλτροκούτι με αποτέλεσμα να θέλει πολύ αέρα για να ψυχθεί.
Όταν πηγαίνεις αργά, δεν περνάει αρκετός αέρας για να γίνει δουλειά...
Όσο πάς με πάνω απο 70-80, η ψύξη απο το ψυγείο νερού και το ψυγείο λαδιού είναι αρκετή. Η θερμοκρασία του νερού θα είναι περίπου 85 βαθμούς.
Όμως, τα μέταλλα ζεσταίνονται και κρατάνε τη θερμοκρασία και μόλις σταματήσεις (πχ σε διόδια) η θερμοκρασία του νερού ανεβαίνει στους 120 σε δευτερόλεπτα...
Όταν η μηχανή είναι ζεστή, άν πηγαίνεις με 50-60 σταθερά δεν μπορεί να ρίξει τη θερμοκρασία κάτω απο τους 100 με τίποτα.
BTW, το βεντιλατέρ ανάβει στους 104 και σβήνει στους 98...
Δεδομένου λοιπόν οτι το ντεπόζιτο απέχει 1 πόντο απο τον κύλινδρο που ψύχεται δύσκολα, η θερμοκρασία της βενζίνης προφανώς ανεβαίνει τόσο ωστε να βράσει... (απάρεντλι...)
Βοήθησε και το γεγονός οτι φόραγα το μαύρο δερμάτινο bagster, με το αντίστοιχο tankbag απο πάνω και το ντεπόζιτο δεν είχε ελεύθερη μεταλλική επιφάνεια για να ψυχθεί.
Βέβαια, υποψιάζομαι οτι το πρόβλημα δεν ήταν οτι έβραζε η βενζίνη αυτό καθε αυτό.
Όταν σταμάτησα στην άκρη, έβγαλα το tankbag και είδα οτι είχε βγεί λίγη βενζίνη απο τη τάπα, πραγμα που σημαίνει οτι η βαλβίδα αναπνοής που έχει, είχε βουλώσει.
Προφανώς και όταν την άνοιξα έκανε όπως όταν ανοίγεις ένα καινούριο γυάλινο βάζο με μαρμελάδα και ρούφηξε αέρα μέσα...
Ουσιαστικά, αν βουλώσει η βαλβίδα, δεν υπάρχει τρόπος να μπεί στο ντεπόζιτο αέρας και καθώς η τρόμπα διώχνει τη βενζίνη και κατεβαίνει η στάθμη, δημιουργείται υποπίεση.
Τότε λοιπόν σκέφτηκα οτι το πρόβλημα ήταν πως η τρόμπα δεν μπορούσε πια να υπερνικήσει αυτή την υποπίεση, με αποτέλεσμα να μείνουν απο βενζίνη τα beck.
Άφησα ανοιχτή τη τάπα, έβαλα το κλειδί στη μίζα και το γύρισα για να ακούσω αν η τρόμπα έκανε prime ή αν κάηκε. Έκανε prime κανονικά, οπότε λέω λογικά θα πάρει τώρα.
Όντως πήρε, αλλα μετά απο 2-3 δευτερόλεπτα ξαναέσβησε με το ίδιο σύμπτωμα.
Αμέσως έκλεισα και άνοιξα διακόπτη και έσκυψα για να ακούσω αν η τρόμπα κάνει prime πάλι.
Αφού την άκουσα, κατάλαβα οτι το πρόβλημα δεν ήταν εκεί, αλλα στο σύστημα που δίνει ρεύμα στη τρόμπα.
Κάτω απο τη σέλα έχω 4 ασφάλειες, 2 spare και 2 που δουλεύουν.
Η μία είναι της τρόμπας και η άλλη του βεντιλατέρ.
Τις τσέκαρα και ήταν κομπλέ (αναμενόμενο βέβαια γιατι αλλιώς η τρόμα δεν θα δούλευε καθόλου).
Ακόμα, ακριβώς δίπλα είναι και οι 2 αντίστοιχοι ρελέδες της τρόμπας και του βεντιλατέρ.
Ο ένας έκαιγε και ο άλλος ήταν κομπλέ.
Έ, τους έκανα τράμπα μεταξύ τους, έβαλα σέλα, έκλεισα την τάπα, έβαλα το κράνος μου και έφυγα για το stork...
Στη διαδρομή πήγαινα αρκετά γρήγορα (προς πολύ γρήγορα) και όταν πάρκαρα, άνοιξα την τάπα και δεν ακούστηκε καθόλου θόρυβος το οποίο σημαίνει οτι αυτό που εμπόδιζε τη βαλβίδα, δεν υπήρχε πιά.
Δεν ξέρω τι ήταν και μάλλον δεν θα μάθω και ποτέ. Παρόλα αυτά θα αλλάξω τους 2 ρελέδες με νέους γιατι όπως και να το κάνεις, είναι απο το 2004.
Θα λύσω και την τάπα να την καθαρίσω (να φύγουν και κάτι σκουριές που έχει εξωτερικά) και βλέπουμε...
Μπράβο παίδες! Με το καλό και στην επόμενη!
alexis72
12/06/2023, 13:57
μπραβο παιδιά -παντα τέτοιες ωραίες κ ασφαλές εκδρομές -
δεν μας ειπατε ομως στο τέλος κέρασε ο μπατζάβαλης το καθιερωμένο γλυκό η ειχε τελειώσει ?
sapila racing
12/06/2023, 14:07
Πολυ ωραια, μπραβο σας!! :beer:
taxydromos
12/06/2023, 14:30
Πάντα τέτοια ΠΑίδες! :beer:
Ο κάθετος κύλινδρος απέχει απο το ντεπόζιτο περίπου 1 πόντο.
Γιατί δεν μονώνεις το ντεπόζιτο;
[QUOTE=Volpad;3167486] Ο κάθετος κύλινδρος απέχει απο το ντεπόζιτο περίπου 1 πόντο. /QUOTE]
Γιατί δεν μονώνεις το ντεπόζιτο;
Μέχρι χθές, δεν είχε προκύψει ποτέ κάποιο θέμα οπότε δεν είχε περάσει απο το μυαλό μου.
Χθές, μου πέρασε. Όμως, δεν είμαι σίγουρος για το τι είναι καλύτερο... Να μην βράζει το ντεπόζιτο αλλα να ψύχεται ο κύλινδρος ή να μην βράζει το ντεπόζιτο αλλα να βράζει ο κύλινδρος?
Θα μου πείς ο κύλινδρος ψύχεται και απο το νερό και το λάδι... Αμα μονώσω, απλά θα ανέβει η θερμοκρασία του νερού και το ψυγείο θα πρέπει να κάνει καλύτερη δουλειά...
Θα κοιτάξω τι λένε τα ξένα φόρα (ducati.ms) και αν είναι τακτική που έχουν ακολουθήσει και άλλοι θα το κάνω και εγώ.
Η απλούστερη λύση πάντως, είναι να μην βάζω το bagster όταν πρόκειται να κινηθώ με χαμηλές ταχύτητες για πολύ ώρα...
Μόνωση ανάμεσά τους χωράει, ώστε να ψύχεται μεν ο κύλινδρος, αλλά να μην φθάνει η θερμότητά του στο ντεπόζιτο;
60 km/h είναι σενάριο που συμβαίνει συχνά σε παρατεταμένη διαδρομή. Ειδικά καλοκαίρι ενδέχεται να έχεις θέμα συχνά.
Η εναλλακτική να τρέχεις πάντα περισσότερο δεν είναι πάντοτε ασφαλής ή βολική.
Στο δικό μου είχα δει οτι δεν φθάνει η ψύξη του φαινομένου ανέμου, όταν η ταχύτητά μου είναι κάτω από 30 km/h και η θερμοκρασία περιβάλλοντος πάνω από 40°C. Αλλά άναβε το βεντιλατέρ σε τέτοια περίπτωση, που ευτυχώς συνέβαινε σπάνια.
karellen
12/06/2023, 15:08
δεν μας ειπατε ομως στο τέλος κέρασε ο μπατζάβαλης το καθιερωμένο γλυκό η ειχε τελειώσει ?
Ένα ολόκληρο δίσκο παγωτα πύραυλο.
Α και τα ποτά όλα κερασμα,σε όλους τους μοτοσυκλετιστες που πάνε στο μαγαζί του!
Μόνωση ανάμεσά τους χωράει, ώστε να ψύχεται μεν ο κύλινδρος, αλλά να μην φθάνει η θερμότητά του στο ντεπόζιτο;
60 km/h είναι σενάριο που συμβαίνει συχνά σε παρατεταμένη διαδρομή. Ειδικά καλοκαίρι ενδέχεται να έχεις θέμα συχνά.
Η εναλλακτική να τρέχεις πάντα περισσότερο δεν είναι πάντοτε ασφαλής ή βολική.
Στο δικό μου είχα δει οτι δεν φθάνει η ψύξη του φαινομένου ανέμου, όταν η ταχύτητά μου είναι κάτω από 30 km/h και η θερμοκρασία περιβάλλοντος πάνω από 40°C. Αλλά άναβε το βεντιλατέρ σε τέτοια περίπτωση, που ευτυχώς συνέβαινε σπάνια.
Κοίτα.
Λογικά ναι, μιας και ο κύλινδρος ψύχεται απο τα πλάγια κυρίως και όχι απο πάνω...
Το θέμα είναι οτι ακόμα και αυτή η απαγωγή της θερμότητας προς το ντεπόζιτο (και κατ επέκταση τη βενζίνη), βοηθάει στη ψύξη του μοτέρ όπως και να το κάνεις και δεν ξέρω αν θέλω να το σταματήσω αυτό.
Έχω ταξιδέψει πολλές φορές με φοβερή ζέστη καλοκαίρι και δεν είχα ποτέ πρόβλημα όσο ήμουν σε κίνηση. μόλις σταμάταγα βέβαια (βλέπε διόδια) η θερμοκρασία ανέβαινε στο διάολο...
Δεν συμβαίνει τόσο συχνά να πηγαίνω παρατεταμένα με 60. Το μόνο μέρος είναι εκεί, στα λουτρά, που είναι το ένα χωριό κολλητά με το άλλο και έχει κάμερες και τη στήνουν με πιστόλια συνέχεια.
Αλλιώς, ακόμα και για λίγο να χρειαστεί να πάω με 60, μόλις δώ οτι η θερμοκρασία πάει 90-95, στη πρώτη ευθεία κάνω ένα άνοιγμα και αμέσως πέφτει στους 75. Δεν χρειάζεται πολύ. Είναι μεγάλο το ψυγείο.
Ακόμα και έτσι όμως, δεν θα είχα πρόβλημα.
Προφανώς και το ζήτημα της θερμοκρασίας, δεν απασχολεί μόνο εμένα σε αυτό το μοντέλο...
Στα ξένα φόρα έχει αναφερθεί 100άδες φορές απο ανήσυχους νέους ιδιοκτήτες που βλέπουν 120 και 125 βαθμούς πρώτη φορά στο κοντέρ του υδρόψυκτου μοτέρ τους.
Δεν υπάρχει θέμα στη πραγματικότητα. Δεν παθαίνει κάτι. Περισσότερο ψυχολογικό είναι (+ οτι ζεματίζονται τα μπουτια, οι γάμπες και τα @@ σου).
Το πρόβλημα είναι οτι βούλωσε η βαλβίδα. Έχω μία υποψία για το τι μπορεί να φταίει. Όταν βρώ λίγο χρόνο, θα το εξετάσω και αν όντως φταίει αυτό που έχω στο νού μου, θα το διορθώσω.
Επιβεβαιώνω τον Νίκο:
444101:D:D:D
Κι άλλο κορόιδο εδώ....:(
:p
Με το καλό ρε!:beer:
[QUOTE=Lakisss;3167508]
Μέχρι χθές, δεν είχε προκύψει ποτέ κάποιο θέμα οπότε δεν είχε περάσει απο το μυαλό μου.
Χθές, μου πέρασε. Όμως, δεν είμαι σίγουρος για το τι είναι καλύτερο... Να μην βράζει το ντεπόζιτο αλλα να ψύχεται ο κύλινδρος ή να μην βράζει το ντεπόζιτο αλλα να βράζει ο κύλινδρος?
Θα μου πείς ο κύλινδρος ψύχεται και απο το νερό και το λάδι... Αμα μονώσω, απλά θα ανέβει η θερμοκρασία του νερού και το ψυγείο θα πρέπει να κάνει καλύτερη δουλειά...
Θα κοιτάξω τι λένε τα ξένα φόρα (ducati.ms) και αν είναι τακτική που έχουν ακολουθήσει και άλλοι θα το κάνω και εγώ.
Η απλούστερη λύση πάντως, είναι να μην βάζω το bagster όταν πρόκειται να κινηθώ με χαμηλές ταχύτητες για πολύ ώρα...
Γι'αυτό αγοράζουμε σχάρα και βαλίτσα και το κάνουμε πανάσχημο σαν το voge (τι, μόνο εμένα θα κοροϊδεύουν;:lol:)
panavour
12/06/2023, 16:40
[QUOTE=Volpad;3167509]
Γι'αυτό αγοράζουμε σχάρα και βαλίτσα και το κάνουμε πανάσχημο σαν το voge (τι, μόνο εμένα θα κοροϊδεύουν;:lol:)
Γι αυτο εχουμε χαμηλης ιπποδυναμης (47 αλογατα) μηχανακια, ψηλα, με χωρο απο κατω ,και δεν ζεσταινεται τιποτα.Τα ζεστα βρακια ,θελουν κρυους κωλους.:lol:
Έχω και σχάρα και βαλίτσα και τις πλαινές σκληρές της Ducati με τις βάσεις τους...
Τις βάζω μόνο σε ταξίδια. Την πίσω μόνο όταν πηγαίναμε διακοπές για πολλές μέρες με τη γυναίκα...
Για μικρές αποστάσεις βάζω τσάντα στη πλάτη, αλλα για 300Κμ δεν παίζει...
Γενικά η προτεραιότητα ανάλογα με τις ανάγκες χώρου είναι:
Tankbag,
1 πλαϊνή βαλίτσα
2 πλαινές βαλίτσες,
2 πλαινές βαλίτσες + tankbag,
2 πλαινές βαλίτσες + tankbag + τσαντα στη πλάτη,
2 πλαινές βαλίτσες + tankbag + τσαντα στη πλάτη + σακούλα στο αριστερό χέρι,
2 πλαινές βαλίτσες + tankbag + τσαντα στη πλάτη + σακούλα στο αριστερό χέρι + βαλίτσα με ρόδες που σέρνεται στο δρόμο δεμένη στο πόδι μου,
Αυτοκίνητο.
2 πλαινές βαλίτσες + tankbag + τσαντα στη πλάτη + βαλίτσα πίσω.
Πάντως υπάρχει μονωτικό με πάχος τρία χιλιοστά η και λιγότερο. Το ρεζερβουάρ δεν είναι μέσον απαγωγής θερμότητας του κυλίνδρου, και δεν πρεπει να είναι. Στην θέση σου θα το έκανα, δεν χάνεις κάτι και σίγουρα δεν κάνεις ζημιά.
Μπράβο σας ρε παιδιά!! Ωραία περασατε... Ευτυχώς που γλυτώσατε την βροχή!!:beer: