Σύνδεση

View Full Version : Χούφτες NC750X 2023

sam4g
29/05/2023, 19:21
Έχω μία απορία αν κάποιος γνωρίζει να μου απαντήσει. Είμαι κάτοχος ενός NC μοντέλο του τίτλου. Όταν το αγόρασα, ζήτησα και πήρα σαν δώρο, την touring ζελατίνα της Puig.

Όταν αποφάσισα να βάλω χούφτες, είδα ότι τα περισσότερα, αν όχι όλα τα καταστήματα, φέρνουν τις Givi, οι όποιες όμως απ' όσα έχω διαβάσει δεν ταιριάζουν με την ζελατίνα της Puig και θέλει κόψε-ράψε (δεν συζητάω για sw-motech, και burkbusters γιατί ξεφεύγουν σε τιμή).

Για να μην τα πολυλογώ, έπεσε το μάτι σε κάποιες κινέζικες από Alliexpress, που φαίνονταν πιο μαζεμένες από τις Givi και λόγω κόστους (παμφθηνες) είπα να τις αγοράσω και βλέπουμε. Ε, λοιπόν, σήμερα παρέλαβα, ΑΛΛΆ, εγχειρίδιο τοποθέτησης δεν υπάρχει και πέρα από αυτό, κατάλαβα ότι για να τοποθετηθούν, ουσιαστικά, καταργούνται τα αντίβαρα του τιμονιού.

443677
443678

Και ρωτώ, να τις βάλω έστω χωρίς αντίβαρα, ή θα έχω θέμα με κραδασμούς κλπ; Έχει κανείς αντίστοιχη εμπειρία;

lykourgi
29/05/2023, 20:16
Τα αντίβαρα, δεν μπαίνουν έξω από τις χούφτες;

sam4g
29/05/2023, 20:39
Τα αντίβαρα, δεν μπαίνουν έξω από τις χούφτες;

Όχι κι απ ότι έκανα ένα τεστ να δω ακουμπώντας τες πάνω αντίστοιχα εκεί που πρέπει να πιάσουν, μάλλον μπαίνουν έξω απ τα αντίβαρα. Είδωμεν…

billy84
29/05/2023, 22:38
Όταν πήρα το NC είχε χούφτες της Acerbis χωρίς τα αντίβαρα πάνω και έτσι έχει παραμείνει μέχρι σήμερα απλώς με διαφορετικές χούφτες.:lol:

lospsi
30/05/2023, 06:37
Αυτές οι χούφτες νομίζω (είμαι σχεδόν σίγουρος δηλαδή) ότι απομιμήσεις αυτών σε BMW (GS, S1000XR). Σε αυτά λοιπόν η χούφτα δένει ΕΞΩ από το αντίβαρο, στο δικό σου δεν γίνεται αυτό?

sam4g
30/05/2023, 08:39
Αυτές οι χούφτες νομίζω (είμαι σχεδόν σίγουρος δηλαδή) ότι απομιμήσεις αυτών σε BMW (GS, S1000XR). Σε αυτά λοιπόν η χούφτα δένει ΕΞΩ από το αντίβαρο, στο δικό σου δεν γίνεται αυτό?

Μάλλον έτσι είναι. Από ό,τι κατάλαβα όταν τις δοκίμασα να δω πως κάθονται, όντως, πρέπει να δένουν έξω από το αντίβαρο. Απλά δεν περιλαμβάνεται στο σετάκι αυτό η βίδα για να δέσει με το αντίβαρο. Δηλαδή, αφού ξεβιδώσω τη βίδα του αντίβαρου, μετά όταν θα θέλω να βιδώσω τη χούφτα, η μαμά βίδα δεν θα κάνει γιατί θα μεγαλώσει η απόσταση. Άρα, θα έπρεπε να μου στείλουν, θεωρητικά, πιο μακριά βίδα.

Λογικά, θα πάω εκεί που έκανα το σέρβις να του πω να μου τις βάλει.

Πάντως δοκιμάζοντας τες, δεν βρίσκουν στη ζελατίνα.

DoctoR_k6
30/05/2023, 08:42
Δοκιμασε να τις βαλεις κανονικα κ βιδωσε την δικια σου βιδα.
Λογικα θα κουμπωσουν κανονικα.

karellen
30/05/2023, 09:13
Μάλλον έτσι είναι. Από ό,τι κατάλαβα όταν τις δοκίμασα να δω πως κάθονται, όντως, πρέπει να δένουν έξω από το αντίβαρο. Απλά δεν περιλαμβάνεται στο σετάκι αυτό η βίδα για να δέσει με το αντίβαρο. Δηλαδή, αφού ξεβιδώσω τη βίδα του αντίβαρου, μετά όταν θα θέλω να βιδώσω τη χούφτα, η μαμά βίδα δεν θα κάνει γιατί θα μεγαλώσει η απόσταση. Άρα, θα έπρεπε να μου στείλουν, θεωρητικά, πιο μακριά βίδα.

Λογικά, θα πάω εκεί που έκανα το σέρβις να του πω να μου τις βάλει.

Πάντως δοκιμάζοντας τες, δεν βρίσκουν στη ζελατίνα.

Οι χούφτες όντως δένουν έξω από το αντίβαρο γι αυτό άλλωστε το στρογγυλό στην άκρη τους είναι μεγάλης διαμέτρου για να 'αγκαλιάζει' το αντίβαρο.
Επειδή όμως το πάχος του πλαστικού σε εκείνο το σημείο είναι αρκετά λεπτό δεν νομίζω να χρειαστείς μεγαλύτερη βίδα,πιστεύω αρκεί η μαμά.

sam4g
30/05/2023, 09:39
Οι χούφτες όντως δένουν έξω από το αντίβαρο γι αυτό άλλωστε το στρογγυλό στην άκρη τους είναι μεγάλης διαμέτρου για να 'αγκαλιάζει' το αντίβαρο.
Επειδή όμως το πάχος του πλαστικού σε εκείνο το σημείο είναι αρκετά λεπτό δεν νομίζω να χρειαστείς μεγαλύτερη βίδα,πιστεύω αρκεί η μαμά.

Το πάχος του πλαστικού είναι όντως μικρό, αλλά για να μπορεί να βιδωθεί, θέλει τις ροδέλες που φαίνονται στη φωτό να μπουν εξωτερικά για να μπορέσει να πιάσει η βίδα. Αυτές έχουν πάχος περίπου 0,7cm.

443686

sam4g
12/06/2023, 14:03
Λοιπόν σύντροχοι, σήμερα βρήκα την ευκαιρία και πετάχτηκα μέχρι το εξουσιοδοτημένο που μου έκανε και το πρώτο σερβις, για να μου τεντώσουν λίγο την αλυσίδα αλλά και να βάλουν τις χούφτες.

Για να μη βρίσκουν στη ζελατίνα, αναγκάστηκε να στραβώσει λίγο το λαμάκι που πιάνει στον καθρέφτη. Στα αντίβαρα χρησιμοποίησε την ίδια τη βίδα που είχε από τη μαμά χόντα.

Όλα καλά μέχρι εκεί. Την πήρα κι έφυγα.

Πριν καμία ώρα που ξαναπήρα τη μηχανή να πάω σε μια δουλειά, αντιλήφθηκα ότι τα αντίβαρα στριφογυρνάνε. Λέω δεν θα έσφιξε καλά τη βίδα. Παίρνω κατσαβίδι, να τις σφίξω, αλλά είναι τέρμα σφιγμένες. Παρ' αυτά τα αντίβαρα στριφογυρίζουν.

Φεύγω, πάω στον μάστορα του λέω αυτό κι αυτό. Φυσιολογικό μου λέει είναι.

Και ρωτάω εσας, είναι φυσιολογικό να γυρίζουν τα αντίβαρα;

sapila racing
12/06/2023, 14:06
Λοιπόν σύντροχοι, σήμερα βρήκα την ευκαιρία και πετάχτηκα μέχρι το εξουσιοδοτημένο που μου έκανε και το πρώτο σερβις, για να μου τεντώσουν λίγο την αλυσίδα αλλά και να βάλουν τις χούφτες.

Για να μη βρίσκουν στη ζελατίνα, αναγκάστηκε να στραβώσει λίγο το λαμάκι που πιάνει στον καθρέφτη. Στα αντίβαρα χρησιμοποίησε την ίδια τη βίδα που είχε από τη μαμά χόντα.

Όλα καλά μέχρι εκεί. Την πήρα κι έφυγα.

Πριν καμία ώρα που ξαναπήρα τη μηχανή να πάω σε μια δουλειά, αντιλήφθηκα ότι τα αντίβαρα στριφογυρνάνε. Λέω δεν θα έσφιξε καλά τη βίδα. Παίρνω κατσαβίδι, να τις σφίξω, αλλά είναι τέρμα σφιγμένες. Παρ' αυτά τα αντίβαρα στριφογυρίζουν.

Φεύγω, πάω στον μάστορα του λέω αυτό κι αυτό. Φυσιολογικό μου λέει είναι.

Και ρωτάω εσας, είναι φυσιολογικό να γυρίζουν τα αντίβαρα;

Ναι ετσι ειναι στα Honda. Και πριν γυριζαν αλλα δεν το ειχες παρει χαμπαρι.

sam4g
12/06/2023, 16:47
Ναι ετσι ειναι στα Honda. Και πριν γυριζαν αλλα δεν το ειχες παρει χαμπαρι.

Σε όλα τα Honda; Γιατί στο hornet που είχα δεν γύριζαν.

McGyver
12/06/2023, 19:10
Όχι δεν πρέπει να περιστρέφονται (τουλάχιστον όχι χωρίς χοντρό ζόρισμα), έχουν "πατούρα".

444102

sam4g
12/06/2023, 19:18
Όχι δεν πρέπει να περιστρέφονται (τουλάχιστον όχι χωρίς χοντρό ζόρισμα), έχουν "πατούρα".

444102

Σ ευχαριστώ. Όντως, μόλις τώρα το διάβαζα ότι τα μαμά honda αντίβαρα έχουν αυτή την πατούρα. Άρα γιατί να περιστρέφεται; Θέλει μεγαλύτερη βίδα; Δεν έκατσε καλά η πατούρα; Κάτι άλλο που δεν μου πάει το μυαλό;

Nikos77
12/06/2023, 19:20
Σ ευχαριστώ. Όντως, μόλις τώρα το διάβαζα ότι τα μαμά honda αντίβαρα έχουν αυτή την πατούρα. Άρα γιατί να περιστρέφεται; Θέλει μεγαλύτερη βίδα; Δεν έκατσε καλά η πατούρα; Κάτι άλλο που δεν μου πάει το μυαλό;

Πήγαινε με δείγμα τη βίδα σου και πάρε μεγαλύτερη από κατάστημα με βίδες. Ανοξείδωτη να μη σκουριαζει

nidok
12/06/2023, 20:00
Κάποιος αποστάτης πρέπει να λείπει ή θέλει πατέντα έναν.

McGyver
12/06/2023, 20:07

Αν κουνιέται μέσα - έξω, παίζει να μην έχει πατήσει καλά.

Παίζει και να το έσφιξε πολύ και να γ@μησε την ασφάλεια που το κρατάει.

sam4g
12/06/2023, 20:30
Αν κουνιέται μέσα - έξω, παίζει να μην έχει πατήσει καλά.

Παίζει και να το έσφιξε πολύ και να γ@μησε την ασφάλεια που το κρατάει.

Μέσα έξω δεν κουνιέται. Τώρα για την ασφάλεια δεν γνωρίζω. Δυστυχώς, επειδη ήξερα ότι μπορεί να συναντήσω κάποια δυσκολία στην τοποθέτηση, είπα να πάω για καλύτερα στον εξουσιοδοτημένο. Τώρα αν έκανε μαλακια, δεν μπορώ να το ξέρω

sam4g
12/06/2023, 20:42
Κάποιος αποστάτης πρέπει να λείπει ή θέλει πατέντα έναν.

Αποστάτης γιατί; Αφού οι χούφτες μπαίνουν έξω απ το αντίβαρο. Ουσιαστικά πιάνουν πάνω στο αντίβαρο

nidok
12/06/2023, 21:00
Δεν περνάει βίδα από τη χούφτα, κουμπωτή είναι; Μη μπερδεύω μάλλον λάθος το χω στο μυαλό μ

sam4g
12/06/2023, 21:40
444103
444105

sam4g
12/06/2023, 21:55
Όταν βρω χρόνο θα τις βγάλω και θα δω μόνος μου. Κάπως έτσι χάνεις την εμπιστοσύνη σου στους μάστορες. Μα να πω ότι ήταν κανας μαστρομητσος να πω οκ. Ο εξουσιοδοτημένος, γίνεται να μη γνωρίζει ότι δεν περιστρέφεται το αντίβαρο;

Τι να του πεις..;

nidok
12/06/2023, 22:09
Ωραίο μηχανάκι τελικά

sapila racing
13/06/2023, 00:34
Σε όλα τα Honda; Γιατί στο hornet που είχα δεν γύριζαν.

Στο δικο μου Hornet 900 παντως περιστρεφονται αν πας να τα γυρίσεις και το έχω απο καινουριο.
Τωρα ειδα και την φωτό που εβαλες και ειναι με αυτη την πατουρα που εχει και το δικο σου.

zannisvel
13/06/2023, 10:15
Και στο hornet (επειδή είχαμε το ίδιο) αν δεν ήταν πολύ καλά σφιγμένη η βίδα, το αντίβαρο γύριζε. Ήθελε locktite και καλό σφiξιμο αλλά και πάλι αν ήθελες το γύριζες.
Το ίδιο και στο NC.
Εγώ έχω βάλει τις χούφτες της barkbasters.

McGyver
13/06/2023, 14:40
Αυτό είναι από το αμερικάνικο shop manual του NC που έχω πρόχειρο, αλλά τα ίδια είναι για όλα τα NC και τα περισσότερα Honda (μιλάμε πάντα για "μαμά" αντίβαρα).

444124

Το "retainer ring" είναι αυτό που εμποδίζει το εσωτερικό (και κατά συνέπεια το εξωτερικό) αντίβαρο να περιστραφεί.
Αν ζοριστεί πολύ, το "αυτάκι" σε αυτό το δαχτυλίδι την ακούει και το αντίβαρο γυρίζει ελεύθερο.

:wave2:

sam4g
13/06/2023, 15:13
Σ ευχαριστώ McGyver. Δηλαδή πρέπει να βγάλω το εξωτερικό αντίβαρο και φαίνεται μέσα στο τιμόνι αυτό το retainer ring? Ή πρέπει να κάνω όλη τη διαδικασία με αφαίρεση γκαζιέρας και grip?

McGyver
13/06/2023, 15:54
Σ ευχαριστώ McGyver. Δηλαδή πρέπει να βγάλω το εξωτερικό αντίβαρο και φαίνεται μέσα στο τιμόνι αυτό το retainer ring? Ή πρέπει να κάνω όλη τη διαδικασία με αφαίρεση γκαζιέρας και grip?

Δε νομίζω ότι φαίνεται.
Εγώ θα έβγαζα όλο αντίβαρο, θα το ξαναέδενα και θα προσπαθούσα να φέρω το αυτάκι της ασφάλειας να κουμπώσει στην τρύπα του τιμονιού.

Αν δε μου καθόταν, θα έλυνα γκαζιέρα και θα έβγαζα αριστερό γκριπ.

Proceed at your own risk :)

Nik0s_Dk
14/06/2023, 08:25
Άσχετο απλά ως πληροφορία. Για να μπουν οι χούφτες givi με ζελατίνα puig θέλει αποστάτη στο τιμόνι για να σηκωθεί και να μη χτυπάνε. Nc750 του 20, θεωρώ ότι θα είναι αντίστοιχο στου 23. Επίσης βγάζει και η puig χούφτες που είναι πολύ όμορφες κατ εμέ κάπου στα 120 ευρώ και δεν πειράζεις τίποτα στο μηχανάκι κουμπώνουν άψογα.
Σαν πληροφορία το αφήνω εδώ. Οβερ εντ άουτ.