View Full Version : Φτάνει με το σκούτερ, ώρα για μηχανή!
Vasilis.a
07/06/2023, 00:31
Καλησπέρα παιδιά. Θέλω ιδέες από τους πιο έμπειρους.
Κάτοχος σκούτερ εδώ και 10 χρόνια, 125 κυβικά, 9 άλογα, ικανότητα μεταφοράς έως 4 σακούλες σούπερ μάρκετ
Ήρθε η ώρα για ανανέωση. Πάντα υπήρχε το απωθημένο για μια μηχανή. Η ανάγκες μου βέβαια φωνάζουν πάρε ένα σκούτερ 250-300 κυβικά. Κάθε μέρα πάνε έλα δουλειά (15χιλιομετρα), ΣΚ καμία βόλτα στη πόλη (Θεσσαλονίκη).
Παρ όλα αυτά, θέλω να κάνω το πέρασμα μου από μια μηχανή για κάποια χρόνια τουλάχιστον με την οποία θα καλύπτω τις καθημερινές μετακινήσεις και καμιά βόλτα προς τα έξω (100-200 κμ)
Τώρα πάμε στο γρίφο επιλογή μηχανής.
Είμαι 30, 1.80 και 90κιλα, εμπειρία από μηχανές μηδενική θα πω, εκτός απ' τα μαθήματα για το δίπλωμα πριν 10 χρόνια, και 4-5 βόλτες το τετράγωνο με μηχανές φίλων.
Μπάτζετ: 4000-4200 για τη μηχανή, συν κάτι ψιλά για κάνα συμμάζεμα αν χρειάζεται
Θέλω κάτι όσο γίνεται αξιόπιστο, από κατανάλωση οκ μην παντρευτώ και τον βενζινα
Με μια έρευνα στην αγορά, αυτα που έχω ξεχωρίσει:
ΚΤΜ 390 duke, με προβληματισμό για την αξιοπιστία και λίγο το μικρό του μέγεθος
ΜΤ-03 μου αρέσει πολύ, ίσως χρειαστεί να κάνω καμιά οικονομία ακόμα κάνα 500αρι αν θέλω του 15' και μετά
BMW G310r, ίδια φιλοσοφία με τα δύο πάνω νομίζω
Yamaha Xt660, πάντα μ άρεσε αυτό το μηχανάκι, απλά βλέπω τις τιμές λίγο στο θεό για μοντέλα 15+ ετών
Μ αρέσουν πολύ τα motard και τα γυμνά, δεν ξέρω βέβαια πόσο μπορώ να εμπιστευτώ τα ΚΤΜ που παίζουν σ αυτά τα λεφτά που είναι και πριν το 2010 όλα
Bonus: Μηχανες που μ άρεσαν οπτικά και μόνο σ' αυτά τα λεφτά χωρίς να χω ψάξει κάτι, aprilia dorsoduro 750 έχει αρκετά, κάνα δυο Ducati Hypermotard 796
Συγνώμη για το σεντόνι, ευχαριστούμε όσους αφιερώσουν λίγο χρόνο να απαντήσουν
Disclaimer: Ξέρω ότι μπορώ να πάρω κούτα κινεζικό σ αυτά τα λεφτά, αλλά δεν είναι στις πρώτες μου επιλογές
Δες και τα aprilia Pegaso strada με τα μισά λεφτά περίπου και θα με θυμηθείς.....
panavour
07/06/2023, 08:46
Πάρε κανά 250-300ρακι καινούργιο,ναχεις εγγύηση καί ABS για την ασφάλεια σου,και άσε τα αρχαιολογικά χρεπια.
PaNick67
07/06/2023, 08:53
Ο,τι και να παρεις, να εχει ABS.
Σε γυμνο σε αυτα τα λεφτα, τι λες για το sv650; λογικη καταναλωση, αξιοπιστο και ομοιο μοτερ με το vstrom, αρα ανταλλακτικα ευκολα προσβασιμα.
CorpseAlive
07/06/2023, 11:58
Κάτοχος σκούτερ εδώ και 10 χρόνια, 125 κυβικά, 9 άλογα, ικανότητα μεταφοράς έως 4 σακούλες σούπερ μάρκετ ������
Ήρθε η ώρα για ανανέωση. Πάντα υπήρχε το απωθημένο για μια μηχανή. Η ανάγκες μου βέβαια φωνάζουν πάρε ένα σκούτερ 250-300 κυβικά. Κάθε μέρα πάνε έλα δουλειά (15χιλιομετρα), ΣΚ καμία βόλτα στη πόλη (Θεσσαλονίκη).
Παρ όλα αυτά, θέλω να κάνω το πέρασμα μου από μια μηχανή για κάποια χρόνια τουλάχιστον με την οποία θα καλύπτω τις καθημερινές μετακινήσεις και καμιά βόλτα προς τα έξω (100-200 κμ)
Είμαι 30, 1.80 και 90κιλα, εμπειρία από μηχανές μηδενική θα πω, εκτός απ' τα μαθήματα για το δίπλωμα πριν 10 χρόνια, και 4-5 βόλτες το τετράγωνο με μηχανές φίλων.
Μπάτζετ: 4000-4200 για τη μηχανή, συν κάτι ψιλά για κάνα συμμάζεμα αν χρειάζεται
Θέλω κάτι όσο γίνεται αξιόπιστο, από κατανάλωση οκ μην παντρευτώ και τον βενζινα
ΜΤ-03 μου αρέσει πολύ, ίσως χρειαστεί να κάνω καμιά οικονομία ακόμα κάνα 500αρι αν θέλω του 15' και μετά
Yamaha Xt660, πάντα μ άρεσε αυτό το μηχανάκι, απλά βλέπω τις τιμές λίγο στο θεό για μοντέλα 15+ ετών
Μ αρέσουν πολύ τα motard και τα γυμνά, δεν ξέρω βέβαια πόσο μπορώ να εμπιστευτώ τα ΚΤΜ που παίζουν σ αυτά τα λεφτά που είναι και πριν το 2010 όλα
Bonus: Μηχανες που μ άρεσαν οπτικά και μόνο σ' αυτά τα λεφτά χωρίς να χω ψάξει κάτι, aprilia dorsoduro 750 έχει αρκετά, κάνα δυο Ducati Hypermotard 796
Disclaimer: Ξέρω ότι μπορώ να πάρω κούτα κινεζικό σ αυτά τα λεφτά, αλλά δεν είναι στις πρώτες μου επιλογές
Καλησπέρα, σχετικά με το 390 KTM έχω ακούσει καλά λόγια .
Ίδια περίπτωση σε πιο χαλαρό μοτεράκι είναι και το Kawasaki 300.
Για μοταρντ με αρκουδόγκαζο και ροπάρα από σκούτερ δεν ξέρω αν θα στο πρότεινα. Ειναι χαοτική η διαφορά και δεν ξέρω κατά πόσο θα μπορείς να το οδηγήσεις. (επειδή ανέφερες Dorsoduro & Hypermotard. )
Για καταναλώσεις κοιτάς για μοντέλα μετά το 15. Αλλιώς το 6ρι/100 χλμ είναι στην καλύτερη των περιπτώσεων .
Φτηνή λύση και για πείραμα σε Motard θα ήταν το XTX. Αν δεν σου κάνει φεύγει εύκολα μετά.
doctor_john
07/06/2023, 13:40
Πολυ εύκολο και οικονομικό είναι
και το versys 650 αν αρέσει.
suzuki sv - sfv, kawasaki er - versys, honda nc 700 - cb(f-x)
strokt up
07/06/2023, 16:32
Παρε ενα γυμνό 500αρι honda να κάνεις την δουλειά σου χωρίς να ζοριζεσαι, να είσαι οικονομικός και άνετος.
basilis_k6
07/06/2023, 16:55
https://www.car.gr/classifieds/bikes/view/329243702-suzuki-sv-650
θα σου ελεγα μτ-07 αλλα οι πωλητες νομιζουν οτι θα βγάλουν και κερδος με μοτοσυκλέτα δεκαετίας οπότε μην τους κανεις την χάρη. μτ-03 ειναι το καλυτερο απο αυτα που εβαλες. το 390 εχει θεματακια αλλα οχι κατι φοβερο. 310 μην κοιτας καν.
Vasilis.a
07/06/2023, 17:47
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις παιδιά
Όντως θέλω κάτι με abs όπως είπε και ο φίλος πιο πάνω
Το Sv650 ωραίο φαίνεται, απλά το βλέπω λίγο πάνω απ' το μπάτζετ μου, θα το χω υπόψιν
Το Aprilia pegaso το χω δει, μ αρέσει το στήσιμο και είναι και φθηνό, αλλά 15ετιας και πάνω ότι βλέπω
Για τα υπόλοιπα μου φαίνονται λίγο ογκώδη για πόλη, κίνηση κτλ?? Ή κάνω λάθος
Κανένας κάτοχος mt-03 ή bmw g310r, να δώσει καμία παραπάνω πληροφορία??
Το Ζ300 δεν το βάζω γτ πρέπει να έχει συνολικά ένα μεταχειρισμένο στο καρ
Vasilis.a
07/06/2023, 17:51
Ναι το είδα σήμερα αυτό, όταν πρότεινε ο φίλος το sv650. Πένα φαίνεται
Λιιιιγο το φανάρι με χαλάει, μου κάνει πολύ 90'-00'
motojojo
07/06/2023, 18:58
Το 390 φαίνεται να είναι το ιδανικό για είσοδο σε μοτοσυκλέτα. Μικρό, σβέλτο και ευέλικτο. Όμως μονοκύλινδρο (κακό για εκτός πόλη) και μαλλον μικρό για το μποι σου.
Το sv που αναφέρθηκε επίσης πολύ καλή πρόταση, όπως και το er. Υποθέτω θα σε βολέψουν περισσότερο λόγω μεγέθους, δεν καίνε τον άμπακο και είναι αρκετά ευέλικτα μέσα στην πόλη.
Για ποιο καινούργιο θα πρότεινα το cb500F, κινείται στην ίδια κατευθυνση με τα παραπάνω με οικονομικό, ροπάτο και αξιόπιστο κινητήρα. Ο 500αρης της χοντα έχει αποδείξει την αξία του.
Γενικά με τις παραπάνω μοτοσυκλέτες δεν θα δυσκολευτείς καθόλου και δεν θα τρομάξεις ποτέ. Είναι εύκολες και μανιτζεβελες.
CorpseAlive
07/06/2023, 19:28
Το Sv650 ωραίο φαίνεται, απλά το βλέπω λίγο πάνω απ' το μπάτζετ μου, θα το χω υπόψιν
Το Aprilia pegaso το χω δει, μ αρέσει το στήσιμο και είναι και φθηνό, αλλά 15ετιας και πάνω ότι βλέπω
To 310 της Bmw για μένα είναι εντελώς Not value for money.
Νομίζω για όλους μας. Δεν έχει τον Premium χαρακτήρα που έχουν τα μεγαλύτερα της μάρκας και γενικά δεν το πολυσυμπαθώ.
Vasilis.a
07/06/2023, 21:15
Το bmw το έβαλα στο παιχνίδι γτ μοιάζει σε στήσιμο με το duke και το Mt, και βρίσκεις γύρω στα 4.000.
Τώρα από ποιότητα κατασκευής δεν ξέρω αν συγκρίνεται με τα άλλα δύο, σίγουρα είναι αρκετά πιο αδύναμο απ' ότι είδα
basilis_k6
07/06/2023, 21:51
ειναι λιγο πανω σε λεφτα αλλα το value for money δεν εχει καμια επαφη με το 390. για το 03 παιζεται αλλα και παλι παιρνεις μεσαια μοτοσυκλέτα που μπορεις να κρατησεις ΠΟΛΛΑ χρονια και οχι μικρη. λογω ηλικιας θεωρω οτι ο συνεπιβατης ειναι στο προγραμμα και η σελα του 03 ειναι για να πας μεχρι το περιπτερο. το 650 εχει κανονικη σελα, παιρνει και βαλιτσα και ζελατινα (νομιζω παιρνει ακομη και τριβαλιτσο), εχει αδιανόητα ευκολη συντηρηση και με το μοτερ του στρομ στο φτιάχνει οποιοσδήποτε οπουδηποτε. αυτο δεν ισχυει για το 390 πχ. το μονο κακο ειναι οτι δεν πουλιεται ευκολα αλλα αν το παρεις 4500 δεν ειναι προβλημα γιατι τα λεφτα τα εχασε ο πρωτος οποτε με μια καλη τιμη το διωχνεις και εσυ.
Vasilis.a
07/06/2023, 22:05
ειναι λιγο πανω σε λεφτα αλλα το value for money δεν εχει καμια επαφη με το 390. για το 03 παιζεται αλλα και παλι παιρνεις μεσαια μοτοσυκλέτα που μπορεις να κρατησεις ΠΟΛΛΑ χρονια και οχι μικρη. λογω ηλικιας θεωρω οτι ο συνεπιβατης ειναι στο προγραμμα και η σελα του 03 ειναι για να πας μεχρι το περιπτερο. το 650 εχει κανονικη σελα, παιρνει και βαλιτσα και ζελατινα (νομιζω παιρνει ακομη και τριβαλιτσο), εχει αδιανόητα ευκολη συντηρηση και με το μοτερ του στρομ στο φτιάχνει οποιοσδήποτε οπουδηποτε. αυτο δεν ισχυει για το 390 πχ. το μονο κακο ειναι οτι δεν πουλιεται ευκολα αλλα αν το παρεις 4500 δεν ειναι προβλημα γιατι τα λεφτα τα εχασε ο πρωτος οποτε με μια καλη τιμη το διωχνεις και εσυ.
Κοίτα για βαλίτσες, μεγάλες ζελατίνες, μπαγκαζιερα κτλ δεν το πολύσκέφτομαι καθώς μεγάλο ταξίδι δεν νομίζω να κάνω, καμία μονοήμερη εδώ γύρω το πολύ
Αλλά αυτό που λες για δεύτερο άτομο ισχύει όντως.
Είδα προχθές στο δρόμο ένα 390 και παρ οτι πανέμορφο και "μάχιμο", φτιαγμένο για ένα άτομο είναι
Κάτι που προέκυψε αυτές τις μέρες που είμαι σε αναζήτηση, είναι το σοκ που έχω πάθει με τις τιμές που παίζουν σε μεταχειρισμένα, έχει ξεφύγει το θέμα
malakas45
07/06/2023, 22:43
Φίλε, καλησπέρα κι από μένα! Το μόνο που μπορώ να επιβεβαιώσω σαν κάτοχος SV, είναι ότι κυριολεκτικά περνάς ανάμεσα από τα αμάξια σαν να είσαι με ποδήλατο (Το τιμόνι και το πάχος του είναι όσο πρέπει και για να νιώσεις ότι οδηγάς μηχανή και για να είσαι ευέλικτος)! Οικονομικό επίσης!
Τώρα για το φανάρι, είναι καθαρά γούστα αλλά εγώ θα πω ότι αυτό το στρογγυλό φανάρι σε συνδυασμό με το sport / vintage look Μου αρέσει πολύ! (Προσωπική άποψη: Νιώθω ότι κάθε φορά που βλέπω κάποιον οδηγεί Duke/MT Κάτω από το κράνος του υπάρχει ένας εικοσάχρονος ενώ σε μία τέτοια μηχανή τριαντάχρονος Δε σημαίνει ότι έχω δίκιο αλλά το ΜΤ και το Duke ειναι πιο τεκνό φάση στο μυαλό μου)
Πριν χάσω τα ωραία μου μαλλιά μ αυτά που διαβάζω
Σε καμία περίπτωση το απρίλια που σου λέει είναι ουρδέλο
Μακριά και από ΚΤΜ
Ειδικά η Γιαμάχα στα ανταλλακτικά ΕΧΕΙ Γ.....στις αυξήσεις και δεν ξέρω αν το μεταχίρο συμφέρει τελικά
Άσε που έχουν τρελαθεί όλοι και ζητάνε κάτι φράγκα απίστευτα για μηχανάκια ιστορικής αξίας
Έτσι όπως έχουν τα πράγματα αυτή τη στιγμή -δυστυχώς- θα σου πω πάρε το σκούτερ καινούργιο
turogalos
08/06/2023, 01:09
Παλικάρι με ΚΤΜ 390 με σταμάτησε σε φανάρι να μου πει ότι οι δονήσεις από τον μονοκύλινδρο κινητήρα του μουδιάζουν τα χέρια και του πονάνε οι καρποί μετά από 30 λεπτά οδήγηση. Ψαχνόταν να το αλλάξει άμεσα. Ήταν στο ύψος σου.
Πριν χάσω τα ωραία μου μαλλιά μ αυτά που διαβάζω
Σε καμία περίπτωση το απρίλια που σου λέει είναι ουρδέλο
Αν δεν το έχεις/είχες, καλύτερα να μην εκφέρεις τέτοιους χαρακτηρισμούς, δεν είναι δίκαιο....:rolleyes:
CorpseAlive
08/06/2023, 09:03
Το bmw το έβαλα στο παιχνίδι γτ μοιάζει σε στήσιμο με το duke και το Mt, και βρίσκεις γύρω στα 4.000.
Τώρα από ποιότητα κατασκευής δεν ξέρω αν συγκρίνεται με τα άλλα δύο, σίγουρα είναι αρκετά πιο αδύναμο απ' ότι είδα
Με παρεξήγησες, προφανώς δεν είπα ότι δεν έχει ποιότητα κατασκευής. Απλά αυτή η ποιότητα είναι 2-3 κλικ κάτω από τα νορμαλ μοντέλα της BMW , πράγμα που την καθιστά ασύμφορη αγορά στα μάτια μου.
Κοίτα και δικάβαλο και Naked και νέο και 4.000 ευρώ μας έχεις βάλει δύσκολα.
Αν συζητάγαμε για On/off Adv στυλ υπάρχουν πολλά για ακριβώς αυτή την χρήση.
Καλημέρα
Δύο λόγια για το 310 (το γυμνό) μιας και το έχω πάρει αρκετές φορές ως μηχανάκι αντικατάστασης από το συνεργείο
Πανάλαφρο, εύκολο, φρένα και στήσιμο αξιόλογα, κραδασμούς δεν αισθάνθηκα κάτι ενοχλητικό σε καμία περίπτωση παρόλο που το δούλευα ψηλά και επίσης συμπλέκτης πούπουλο!
Το γκάζι του υπεραρκετό. Με 2ο άτομο πίσω (~65κλ) είτε σε κίνηση κέντρο μεσημέρι με 34C+, είτε σε ανοιχτό δρόμο στυλ Συγγρού, με κάλυψε αρκετά καλά.
Η σέλα σε πρώτη αίσθηση δείχνει σκληρή, αλλά μέχρι και 45λεπτά που έκατσα σε σερί commuting Αθήνας δεν ενόχλησε καθόλου!
Να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο εκτελούσε τις υπηρεσίες του 2-3 χρόνια σίγουρα....οπότε καταλαβαίνεις τι θα έχει τραβήξει. (ένας λόγος που με εντυπωσίασε παραπάνω).
Αυτά. Καλοτάξιδο όποιο και αν είναι το νέο σου αμόρε
υ.γ.: δοκίμασε αν μπορέσεις κάποια από αυτά, έστω στατικά. Να δεις πως σου κάθεται πρώτα
Νομίζω απ' όλα αυτά το sv650 είναι αυτό που ψάχνεις
harris_x
08/06/2023, 16:05
Κάτοχος σκούτερ εδώ και 10 χρόνια, 125 κυβικά, 9 άλογα, ικανότητα μεταφοράς έως 4 σακούλες σούπερ μάρκετ ������
aprilia dorsoduro 750, άσπαστο μηχανάκι και πολύ όμορφο.
harris_x
08/06/2023, 16:07
Παλικάρι με ΚΤΜ 390 με σταμάτησε σε φανάρι να μου πει ότι οι δονήσεις από τον μονοκύλινδρο κινητήρα του μουδιάζουν τα χέρια και του πονάνε οι καρποί μετά από 30 λεπτά οδήγηση. Ψαχνόταν να το αλλάξει άμεσα. Ήταν στο ύψος σου.
Περίεργο... μήπως είχε πειράξει τίποτα αντιβαρα ή κάτι τελοσπάντων;
Έχω κάνει παρα πολλες βόλτες με το 390 (το μοντέλο του 2019) και δεν έχει κάποιο τέτοιο θέμα.
Edit: Όυτε το μοντέλο του 2023 έχει τέτοιο θέμα.
Vasilis.a
08/06/2023, 16:22
Μου βάλατε για τα καλά το Sv στο παιχνίδι είναι η αλήθεια
Το Bmw το έχω στο μυαλό μου γτ μ αρέσει σαν εμφάνιση και βρίσκω σε λογική τιμή και σχεδόν κούτα, κάποια και με εγγύηση ακόμα
Για mt-03, κ αυτό το βρίσκω οριακά εντός μπάτζετ
Το παλικάρι που είπε για το Aprilia 750, όντως είναι κούκλα και παίζουν στα 4κ, 10'-12' μοντελο. Αλλά βλέπω υπάρχει μια αρνητική διάθεση των μηχανοβιων προς τα Aprilia και μ ανησυχεί αυτό
Όσον αφορά το σκούτερ, που είπε ο φίλος πάνω, το ξέρω ότι βάση αναγκών, χρήσης και μπάτζετ, η πιο λογική λύση θα ήταν το σκούτερ. Αλλά είπα να κάνω το πέρασμα μου απ' τις μηχανές. Σε λίγα χρόνια θα ξαναγυρίσω στο σκούτερ εκτός απροόπτου, είμαι ψιλοσιγουρος.
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις παιδιά, βοηθάτε όλοι καθώς οι γνώσεις μου για μηχανές και μοντέλα είναι καθαρά θεωρητικές.
basilis_k6
08/06/2023, 17:14
Περίεργο... μήπως είχε πειράξει τίποτα αντιβαρα ή κάτι τελοσπάντων;
Έχω κάνει παρα πολλες βόλτες με το 390 (το μοντέλο του 2019) και δεν έχει κάποιο τέτοιο θέμα.
Edit: Όυτε το μοντέλο του 2023 έχει τέτοιο θέμα.
Απλα δεν ειχε οδηγησει ποτε μονοκύλινδρο. Ακομη και αυτοι οι κραδασμοι βεβαια λυνονται με ενα πιο μαλακο γκριπ στο τιμονι. Θυμάμαι καποτε κυκλοφορουσα με καθαρο 500αρι με φλιδες για γκριπ και κοκκινιζε τις παλαμες μεσα απο γαντι. Ωραιες εποχες...
asxetost
08/06/2023, 18:52
Το Dorsoduro 750 μην ξεχναμε οτι είναι και 92 άλογα, το είχε φίλος 6 χρόνια. Καμία επαφή με νοοτροπία μοτοσυκλετιστή δυστυχώς, είχε κάποια εμπειρία με σκουτερ πριν το πάρει. Με αξιοπιστία δεν είχε θέματα από ότι θυμάμαι, μόνο το κλασσικό χιλιάρικο κάθε φορά που είχε ατύχημα..
ενα er6 θα ηταν πολυ καλη επιλογη
Το Dorso ειναι πραγματικα επικινδυνο στους δρομους με ανυπαρκτη προσφυση που εχουμε στην Σαλονικουλα
ειδικα αν δεν εχει κ ABS
Vasilis.a
08/06/2023, 21:38
Το er6 λόγω παλαιότητας δεν έχει abs να φανταστώ ε?
Πάντως πολύ ωραίο και σε λογικές τιμές νομίζω
basilis_k6
08/06/2023, 22:44
Το er6 λόγω παλαιότητας δεν έχει abs να φανταστώ ε?
Πάντως πολύ ωραίο και σε λογικές τιμές νομίζω
νομιζω απο 08 και μετα εχει αβς. παρε και βερες ομως
asxetost
09/06/2023, 01:05
Το Dorso ειναι πραγματικα επικινδυνο στους δρομους με ανυπαρκτη προσφυση που εχουμε στην Σαλονικουλα
ειδικα αν δεν εχει κ ABS
Έχει abs.
Εμένα γενικά-πειτε με φλώρο- μου φαίνεται κακή ιδέα για καθημερινό και ακραίο σαν μετάβαση για το παλικάρι.
doctor_john
09/06/2023, 07:07
Ανάλογα το παλικάρι, αν ο φίλος οδηγεί με βάση τον κοκ και δεν εκφράζει τις όποιες δυσκολίες του τυχαίνουν κάνοντας
απότομους χειρισμούς και τρέλες, είναι μια εύκολη και απολαυστική μοτό.
Το κόστος χρήσης της καθημερινά είναι μεγαλύτερο από μια μικρή μοτό. Στα πλαίσια της λογικής. Δεν είναι μικρή μοτό όμως και τα έξοδά της
είναι πιο κοντά σε μεγάλη.
ενα er6 θα ηταν πολυ καλη επιλογη
ειδικα αν δεν εχει κ ABS
Είναι το μόνιμο άγχος μου όλα τα χρόνια.
Δες το θετικά: τουλάχιστον εσείς πέφτετε σε ωραίο μέρος, με ωραίο κόσμο.. :sweat:
Dorso για νέο οδηγό; Δεν είναι και τόσο καλή ιδέα....
Vasilis.a
09/06/2023, 17:48
Abs σιγουρακι τελικά, δεν το διακινδυνεύω
Και χωρίς εμπειρία είμαι, αλλά ακόμα και στο σκούτερ που οδηγάω 10 χρόνια, δεν έχω τρακάρει αλλά έχω πέσει 2 φορές λόγω απουσίας Abs
Από βδομάδα ξεκινάω τις "στενές επαφές" με υποψήφια αποκτήματα. Το πρώτο που σκοπεύω να δω είναι κάποιο mt-03 καθώς εμφανισιακά κ από βίντεο είναι αυτό που μ έχει κάνει ένα κλικ
Χθες ξαναέκανα μια καλή αναζήτηση για Χτ660 και απογοητεύτηκα. Κάποια του 05' στα 3000+ και όσα ήταν λίγο πιο καινούργια και περιποιημένα, αγγίζουν κάτι 4500 :uplate:
Vasilis.a
09/06/2023, 18:09
http://https://www.car.gr/classifieds/bikes/view/328825381-honda-crf-250
Για αυτό το μοντέλο έχουμε κάποια άποψη??
Κάνει για χρήση μες τη πόλη ή μιλάμε για μηχανάκι για χωματοδρομο κυρίως??
basilis_k6
09/06/2023, 18:26
γ@μει ΚΑΙ στην πολη. βγαζει γουστα αυτο το μηχανάκι αλλα δεν ειναι για ολους. μπορει να το λατρεψεις μπορει και να το μισησεις. επισης δεν εχει χωρο ουτε για κινητο τηλεφωνο, ποσο μαλλον για κρανος. αμα ειναι να του βαλεις βαλιτσα και να το καταστρεψεις οπτικα, παρε κατι αλλο. επισης ταξιδι δεν πας και γυναικα πισω βαζεις μονο αν θες να χωρισεις.
γ@μει ΚΑΙ στην πολη. βγαζει γουστα αυτο το μηχανάκι αλλα δεν ειναι για ολους. μπορει να το λατρεψεις μπορει και να το μισησεις. επισης δεν εχει χωρο ουτε για κινητο τηλεφωνο, ποσο μαλλον για κρανος. αμα ειναι να του βαλεις βαλιτσα και να το καταστρεψεις οπτικα, παρε κατι αλλο. επισης ταξιδι δεν πας και γυναικα πισω βαζεις μονο αν θες να χωρισεις.
Ότι είπε ο Βασίλης, μόνο που το γ@μει και στην πόλη, σημαίνει παντιαί, κωλιαί και λοιπά ασυμμάζευτα λόγω τακουνιών:lol: είναι καθαρά χωματερό, με κοντή τελική μετάδοση, θα σε κουράσει χωρίς λόγο.
Κοίτα κάτι άλλο, κατ' εμέ
Vasilis.a
20/06/2023, 18:36
Επιστροφή στο θέμα, είμαι ακόμα στην αναζήτηση
Καμία γνώμη για το Aprilia Shiver 750??
Βρίσκω κάποια σε καλή τιμή με abs και μένουν και ρέστα για κάνα συμμάζεμα αν χρειάζεται
Θα με δυσκολέψει πολύ για κίνηση εντός πόλης??
Επίσης αν υπάρχει κάποιος ιδιοκτήτης, να μ πει το να προσέξω αν πάω να δω κάποιο, για τι κατανάλωση μιλάμε, υψηλό/φυσιολογικό κόστος σέρβις κτλ
Σε άλλα νέα, συνεχίζω να γλυκόκοιτάω το mt-03, αλλά δεν παίζουν και πολλά στο καρ εντός μπάτζετ
Κάτοχος μτ 03,μια χαρά μηχανάκι ειναι για μέσα στην πόλη,κατανάλωση 3,8-4,4 και αυτό στα κόκκινα συνέχεια,μεγάλο σέρβις κάθε 10.000 χλμ είναι 130-140 και το μικρό 50-60 σε εξουσιοδοτημένα γιαμάχα,τελική 182 και αυτό τελείως κρεμασμένο,τα φρένα του ικανοποιητικά αν και εγώ θα ήθελα πιο δυνατά.Για μένα για μέσα στην πόλη είναι μια χαρά,δεν ξέρω ομως πόσο θα σε βολέψει λόγω ογκου και ύψους οπότε θα πρότεινα να πας να κάτσεις να το δεις.
Vasilis.a
21/06/2023, 16:15
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες
Το μόνο που με προβληματίζει λίγο είναι το μέγεθος του που είναι αρκετά μαζεμένο
Πρέπει να πάω να κάτσω πάνω σε ένα όπως λες
Και είναι και λίγο τσιμπημενα στη τιμή στο καρ
Vasilis.a
26/06/2023, 16:14
Επιστρέφω στο θέμα
Το σκούτερ έφυγε, το μπάτζετ υπάρχει
Νομίζω έχω κατασταλάξει σε 3 επιλογές
Πρώτη και επικρατέστερη στο μυαλό μου το mt-03
Σαν δεύτερη επιλογή έχω δύο σκέψεις
1η: Voge 300 ac ή acx κούτα
2η: Να παραμείνω σε σκούτερ με μεταχειρισμένο Beverly 300/350 του 15' και μετά
Υ.Γ. Αυτές τις μέρες που είμαι στο ψάξιμο, νομίζω οτι λείπει απ' την αγορά ένα motard, με ένα μοτεράκι σαν του mt-03 ή του duke 390, ελαφρύ και με ωραία περιφερειακά. Πιστεύω μια τέτοια συνταγή θα πουλούσε σαν τρελή
Πολύ καλά όλα, ανάφερες πιο πριν και κάτι 660 κάτι 750ρια ,εγώ λέω ΜΤ03 το παλιότερο με το μοτέρ του ΧΤ660, μοτάρντ δεν ήθελες ;Ε αυτό δεν είναι αλλά έχει κοινά σαν θέση τιμονιού και επιθετικο στυλ
σε όλα τα άλλα που είπες για ταξίδια σουπερμαρκετ δεν κάνει αλλά έτσι το ανάφερα γιατί μαρέσει :smokin:
άντε με το καλό ότι και να διαλέξεις όλα είναι καλά οχήματα.
Vasilis.a
27/06/2023, 11:29
Κάτι Aprilia και Ducati που ανέφερα αρχικά, τα βγαλα απ' το πλάνο, ήταν όνειρα θερινής νυκτός
Το Xtx μ αρέσει, αλλά πάει 4χιλιαρικα, για μηχανή 15ετιας χωρίς abs, δεν αξίζει
Mt-03 ψάχνω μόνο το 300αρι πλέον αλλά θέλει υπομονή για να βρω κάποιο εντός μπάτζετ
Ε καλά το 390 σαν motard είναι. Εκτός αν εννοείς ότι θέλεις ψηλό φτερό. Μήπως να έβλεπες και κανένα svartpilen;; Δεν ξερω αν είναι εντός μπάτζετ.
Επιστρέφω στο θέμα
Το σκούτερ έφυγε, το μπάτζετ υπάρχει
Νομίζω έχω κατασταλάξει σε 3 επιλογές
Πρώτη και επικρατέστερη στο μυαλό μου το mt-03
Σαν δεύτερη επιλογή έχω δύο σκέψεις
1η: Voge 300 ac ή acx κούτα
2η: Να παραμείνω σε σκούτερ με μεταχειρισμένο Beverly 300/350 του 15' και μετά
Υ.Γ. Αυτές τις μέρες που είμαι στο ψάξιμο, νομίζω οτι λείπει απ' την αγορά ένα motard, με ένα μοτεράκι σαν του mt-03 ή του duke 390, ελαφρύ και με ωραία περιφερειακά. Πιστεύω μια τέτοια συνταγή θα πουλούσε σαν τρελή
Καινούριο acx με εγγύηση. Ούτε παλιό 15τιας ούτε μεταχειρισμένο με κίνδυνο να σου βγάλει κατι
Dimmanoukas
27/06/2023, 15:59
Σε αυτά τα λεφτά καινούργιο για μένα τα acx, svartpilen 250 και καθαρά για λόγους αισθητικής hunter της royal enfield.
Ωραίες από αισθητικής απόψεως, με το svartpilen να έχει και τα καλύτερα περιφερειακά και οδηγικά χαρακτηριστικά, αλλά με ίσως πιο ακριβό στη συντήρηση.
Τώρα σε ελαφρώς μεταχειρισμένο θα πρέπει να δεις το sv 650, το svartpilen 400 αλλά και το voge ac500 αν βρεθεί.
Εδώ τα πράγματα είναι καλύτερα από άποψη επιδόσεων και πιο future proof επιλογές για να καλύψουν καλύτερα τις ανάγκες.
Ήμουν σε τέτοια διλήμματα και απλά μια ευκαιρία για το clx 700 μου τα έσβησε όλα και έγινε δικό μου.
Τι θα του βγάλει δηλαδή ένα mt /03 τετραετίας;;
Vasilis.a
27/06/2023, 17:38
Svartpilen ξεφεύγει από μπάτζετ, και δεν παίζουν και μεταχειρισμένα. Για το 400αρι μιλάω, σε 250 δεν πάω
Sv650 μου το ξαναειπαν, αλλά το απέρριψα λόγω εμφάνισης και τιμής , στα 5000+ παίζει
Το acx όμορφο είναι, καλοστημένο πρέπει να είναι, έχει και επίσημο αντιπρόσωπο Θεσσαλονίκη, έχω και τα λεφτά να το πάρω κούτα. Είναι Κίνα, ότι σημαίνει αυτό για ποιότητα και κυρίως μεταπώληση, και είναι και αρκετά αδύναμο σε σχέση με άλλα 300αρια-400αρια. Θέλει σκέψη
Ότι λέει κ ο φίλος πάνω πάντως, αν βρω ένα mt-03 ,4-5 χρονών, με τα σερβίς του, το ΚΤΕΟ και ένα καλό έλεγχο σε μηχανικό, πόσο κινδυνεύω πια να πέσω σε πατάτα
Μες τη βδομάδα θα πάω να δω τα Voge, να κάτσω πάνω, να δω αν μπορώ να κλεισω κάνα τεστ ντραιβ
Και το 500 το ac είναι καλή επιλογή, αλλά θέλει υπομονή, να το βρω μεταχειρισμένο, ελάχιστα παίζουν
Καγκουρό ερώτηση: Αν πάρω 300αρι, πχ το Mt-03, σε πόσο καιρό θα ξεκινήσει να με τρώει να πάω στο Mt-07??? :look:
Καγκουρό ερώτηση: Αν πάρω 300αρι, πχ το Mt-03, σε πόσο καιρό θα ξεκινήσει να με τρώει να πάω στο Mt-07??? :look:
ΠΟΛΥ πιο σύντομα από όσο ίσως πιστεύεις :D
Πάρε κατευθείαν το ac 500 κούτα να τελειώνεις, ειδικά τώρα που είναι και σε προσφορά.
Vasilis.a
27/06/2023, 18:22
Εμ εσύ ωραία τα λες, αλλά είμαστε στην καλύτερη 1.500 πάνω απ' τα μάξιμουμ που μπορώ να δώσω
Dimmanoukas
27/06/2023, 18:36
Να σου πω τη δική μου εμπειρία με την φαγούρα.
Ήθελα από εξ απ' ανέκαθεν που λένε (χαχαχα) γυμνό.
Έβγαλα δίπλωμα και ενώ είχα πάρει σκούτερ, το cb του δασκάλου με έκανε να χαζογελαω όλη την ώρα.
Το σκούτερ είχε 33 ολόκληρα άλογα και καλή ροπή και συμπεριφορά οδηγική (για σκούτερ πάντα)
Τη δουλειά μου την έκανα, αν και έπιανα σιγά σιγά τον εαυτό μου να ανοίγει το γκάζι όλο και πιο βαθιά.
Η μηχανή που έχω έχει λίγο πάνω από 70 άλογα.
Στο πρόγραμμα eco έχει περίπου στα 50, όσο και το ac το 500αρι και πρέπει να είναι και κοντά στα κιλά 190.
Ε με τα 50 άλογα είναι μια χαρά και όπως πρέπει ειδικά σε πυκνή κίνηση και λογικές επιταχύνσεις...έτυχε όμως δοκιμαστικά να βάλω και το σπορ σε ανοιχτό δρόμο και η αλήθεια είναι ότι εκεί μάλιστα το πράγμα έχει νόημα (ειδικά σε περισσότερα χιλιόμετρα και ίσως με φόρτωμα) αν και λίγο αγριευει, ειδικά και για ένα νέο οδηγό. (Βέβαια είναι και ο τρόπος που έρχεται η δύναμη κάποιος πιο απότομα με ξέσπασμα).
Τι θέλω να πω...ότι είναι στα 300 κυβικά και περί τα 30 άλογα θα είναι λύση ανάγκης και εικάζω ότι το πολύ σε ένα έτος θα αρχίσει άσχημα η φαγούρα.
Εκεί στα 50 άλογα και 500 κυβικά θα είσαι οκ για την πλειοψηφία των περιπτώσεων και είναι η Χρυσή τομή απόδοσης και κόστους.
Τώρα με τα 650 ή και 700, δεν νομίζω ειλικρινά να θέλει κάτι άλλο κάποιος που θέλει να κάνει με μέτρο την μετακίνηση του αλλά και να το απολαμβάνει (αλλά θέλει σύνεση και προσοχή).
Για μένα δανεισου, σφίξου λίγο ακόμη και πήγαινε στο 500αρι, δικυλινδρος κινητήρας, ωραία περιφερειακά, εξαιρετικά λάστιχα πρώτης τοποθέτησης.
Και εγώ με 5000 Χιλ πήρα το clx με 1600 χλμ πάνω...ούτε που είχε στρώσει.
Αλλά δες τα από κοντά, κάτσε και κάνε και κανένα test ride για να σχηματίσεις και ο ίδιος άποψη
Δες οπωσδήποτε το 525dsx και πόσο μάλλον σε αυτήν την τιμή που είναι κλοπή κατ εμέ.
Vasilis.a
27/06/2023, 19:47
Ευχαριστώ για την αναλυτική απάντηση.
Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει η δυνατότητα να αυξηθεί το ποσό που μπορώ να διαθέσω δυστυχώς
Όντως πρέπει να κάνω ένα τεστ ντραιβ, γιατί προς το παρόν ότι απόψεις έχω για τις μηχανές που αναφέρω είμαι θεωρητικές
Όσον αφορά το σκούτερ που λες, τα 33 άλογα εντός πόλης πιστεύω ήταν αρκετά ε? Λέγοντας αρκετά εννοώ, ικανά να ξεφύγουν απ' την κίνηση σε ένα φανάρι και να παει αξιοπρεπώς το μηχανάκι με δύο άτομα πάνω. Ρωτάω γτ αν καταλήξω να πάω σε σκούτερ, πρώτη επιλογή έχω το Beverly 350, που κάπου εκεί παίζει σε ιπποδύναμη
Για το 525dsx που λες, δεν θέλω να πάω σε on off, δεν είμαι φίλος της κατηγορίας είναι η αλήθεια
Dimmanoukas
27/06/2023, 20:11
Κοίτα για το σκούτερ και την πόλη έχουν ένα πλεονέκτημα λόγω της συνεχούς μετάδοσης στο να πεταχτούν μπροστά από φανάρι σε φανάρι.
Και ναι δύο άτομα θα τα κινήσει αξιοπρεπώς από τράβηγμα.
Ωστόσο όσο φορτώνεται τόσο είναι πιο ξερή η αντίδραση του και το κοπανημα γίνεται πιο έντονο.
Το μόνο θετικό είναι ότι μπορεί να σου φύγει η πέτρα από τα νεφρά τσάμπα... χαχαχα, αλλά θα ψάχνεις τα σφραγίσματα σου.
Επίσης δεν ξέρω για την αξιοπιστία των Beverly σε μεταχειρισμένο...?
Τέλος το sv δες το από κοντά...είναι πολύ ωραίο και παίζει και από 4,5 χιλιάδες... πιστεύω αξίζει.
Κάνε όμως δοκιμές...πάρε ένα σκούτερ και δες πως πάει στα 30 άλογα
Καβάλα μια μηχανή και δες αντίστοιχα
Όλα θα ξεδιαλύνουν γρήγορα μέσα σου
Vasilis.a
28/06/2023, 16:31
Για τις αναρτήσεις των περισσότερων σκούτερ ξέρω. Αλλά είμαι εκπαιδευμένος, 10 χρόνια με 125αρι σκούτερ μέτριας ποιότητας, έχω νιώσει όλες της λακούβες της Θεσσαλονίκης
Εν το μεταξύ σήμερα γυρνοντας από δουλειά ήμουν στο φανάρι δίπλα δίπλα με ένα beverly και απ' την άλλη ένα mt-07 και είμαι έτοιμος να πουλήσω κάνα καναπέ, καμία τηλεόραση απ' το σπίτι, να πάω πάρω το Yamaha :D
Εν τω μεταξύ πουλάνε τα mt7 του 2015 που τότε κάναν 6 χιλιάρικα γύρω στα 5000€ σήμερα οκτώ χρόνια μετά.Παράνοια
Ψαχνε μήπως κάτσει καμία ευκαιρία σαν αυτή του παιδιού με το clx . Υπάρχουν πάντα κάποιοι που τα δίνουν μετά από λίγους μήνες . Αλλιώς κανά er 6n δεκαετίας με abs ίσως.
Dimmanoukas
28/06/2023, 17:41
Το cfmoto στην έκδοση του heritage είναι κλοπή για αυτό που είναι (με την καλή έννοια)
Ονομαστική τιμή 6.300 πράγμα που σημαίνει ότι το όριο των 5.000 σε καλομεταχειριμενο, δεν είναι ουτοπικό. Στην Αθήνα στο car έτρεχαν άλλες τέσσερις αγγελίες πριν πάρω το δικό μου.
Βέβαια έχει ένα μεγάλο μείον ότι μάλλον καίει λίγο παραπάνω.
Εγώ δεν είμαι δείγμα γιατί τώρα μαθαίνω αλλά ίσως να είναι λίγο πιο τσιμπημενη η κατανάλωση του, πχ σε σχέση με 4αρια του mt και άλλων.
Επίσης κατ' εμέ, εφόσον υπάρχει μεταφορικό μέσο, ψαξτο περισσότερο και πάρε το χρόνο σου...οδήγησε όσα περισσότερα μπορείς και κάνε υπομονή για να δεις εάν μπορείς να πας έως τα πέντε γιατί εκεί ανοίγει άλλο παράθυρο στα μτχ.
Επίσης όταν με το καλό βγει το καλοκαίρι και μπούνε σιγά σιγά τα κρύα συνήθως μπαίνουν και κάποιες αγγελίες και ίσως πέφτουν και λιιιιγο οι τιμές.
Για τις αναρτήσεις των περισσότερων σκούτερ ξέρω. Αλλά είμαι εκπαιδευμένος, 10 χρόνια με 125αρι σκούτερ μέτριας ποιότητας, έχω νιώσει όλες της λακούβες της Θεσσαλονίκης
Εν το μεταξύ σήμερα γυρνοντας από δουλειά ήμουν στο φανάρι δίπλα δίπλα με ένα beverly και απ' την άλλη ένα mt-07 και είμαι έτοιμος να πουλήσω κάνα καναπέ, καμία τηλεόραση απ' το σπίτι, να πάω πάρω το Yamaha :D
Με λίγη προσοχη για πρώτη μηχανή το ΜΤ07 πάντως
Μπα, δεν κάνεις τίποτα, χάρισα εγώ 2 καναπέδες σε άριστη κατάσταση, πριν λίγο καιρό....:D
:p
Vasilis.a
28/06/2023, 23:22
Ναι θα δώσω χρόνο στο ψάξιμο. Δεν με πιέζει κάτι να το πάρω άμεσα, μόνο αν αποφασίσω να παω τελικά σε σκούτερ, που εκεί οι επιλογές είναι πολλές, θα βρω άμεσα στο μπάτζετ μου
Αυτο της cfmoto, να πω την αμαρτία μου δεν μαρεσε καθόλου
Αν ήταν να πάω σε κάτι τέτοιο, θα πήγαινα ή benelli leoncino ή Voge 500ac. Και υπεραρκετά κυβικά και μ αρέσουν εμφανισιακά. Με υπομονή μπορεί να βρω από Σεπτέμβρη κάνα μεταχειρισμένο στα 4.500
Το mt-07 απαγορευτικό σε νέο οδηγό??
μια χαρα ειναι το mt-07 για νεο οδηγο
basilis_k6
29/06/2023, 02:46
Ναι θα δώσω χρόνο στο ψάξιμο. Δεν με πιέζει κάτι να το πάρω άμεσα, μόνο αν αποφασίσω να παω τελικά σε σκούτερ, που εκεί οι επιλογές είναι πολλές, θα βρω άμεσα στο μπάτζετ μου
Αν ήταν να πάω σε κάτι τέτοιο, θα πήγαινα ή benelli leoncino ή Voge 500ac. Και υπεραρκετά κυβικά και μ αρέσουν εμφανισιακά. Με υπομονή μπορεί να βρω από Σεπτέμβρη κάνα μεταχειρισμένο στα 4.500
μια χαρα ειναι το μτ αλλα επιβραβευεις τους μαυραγοριτες που τα πουλάνε πιο ακριβα απο οσο τα αγόρασαν. ειναι ηθικο το ζητημα.
Ως ευτυχής κάτοχος MT-07 θα πω το εξής.
Η μηχανή είναι καταπληκτική αλλά δεν θα τη συνηστούσα σε νεο οδηγό.
Ο κινητήρας είναι πολύ νευρικός/παιχνιδιάρικος και προδιαθέτει για καγκουριές. Αν ο οδηγός είναι άπειρος, υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να πάει γυρεύοντας και να μην έχει καλή κατάληξη.
Μην παρεξηγηθώ, δεν έχουν όλοι τα ίδια μυαλά. Αλλά θεωρώ το MT-07 εξαιρετικά ατίθασο για πρώτο μηχανάκι.
Κατά τα άλλα, αν αποφασίσεις να το πάρεις, θα είσαι μονίμως με ζωγραφισμένο χαμόγελο :)
Απαγορευτικό εφόσον έχεις το δίπλωμα σου και την ασφάλιση σου δεν είναι τίποτα :lol:
Απλά όπως σου λέμε ως κάτοχοι, θέλει λίγη εγκράτεια μέχρι να μάθεις τη συμπεριφορά του , έχει αρκετή ροπή στις χαμηλές.
Αυτα που λέει ο βασίλης για μαυραγορίτες είναι λίγο άκομψα, προσφορά και ζήτηση λέγεται.
Ήταν απο τα καλύτερα μηχανάκια της κατηγορίας του για πολλά χρόνια,λογικό είναι να γίνει ποθητό όπως κ άλλα μοντέλα με αυτό το μοτέρ ή με τον CP3.
Τώρα , οι διαστρεβλωμένες τιμές στα μεταχειρισμένα δεν είναι μόνο στο χώρο της μοτοσυκλέτας αλλά γενικότερα.
Τα καλοπούλητα έχουν πάρει τα πάνω τους.
panavour
29/06/2023, 11:42
μια χαρα ειναι το μτ αλλα επιβραβευεις τους μαυραγοριτες που τα πουλάνε πιο ακριβα απο οσο τα αγόρασαν. ειναι ηθικο το ζητημα.
Η αγορά δεν έχει ηθική,μόνο προσφορά και ζήτηση.
υπάρχουν και τύποι που πουλάνε παραπάνω απο όσο αγοράσαν....
φτύσιμο θέλουν κατ ιδίαν και όχι τηλεφωνικά θέλουν.
motojojo
29/06/2023, 14:05
Η αγορά δεν έχει ηθική,μόνο προσφορά και ζήτηση.
Αυτό!
Vasilis.a
29/06/2023, 17:25
Δεν με φοβάμαι στο θέμα να πάω το μηχανάκι παραπάνω απ' ότι μπορώ, σε θέμα γκάζι και καγκουριλικιου. Μόνο μέχρι να μάθω λίγο τη μηχανή, τον συμπλέκτη κτλ, μην κινδυνεψω λόγω δύναμης σε συνδιασμό με λάθη απειρίας
Οι τιμές είναι αυτές, τι να κάνουμε, δεν είμαι χαρούμενος που κοιτάω μηχανές 5-6 ετών σε λεφτά που κάνανε καινούργιες, αλλά απ' τη στιγμή που και κούτα η μηχανή έχει 8000+ πλέον, δεν γίνεται να μην ακολουθήσουν και τα μεταχειρισμένα
επειδή ημουν στο ίδιο διλημμα και εν τέλει πήρα το μτ 03 και οχι το 07,αν έχεις λίγο τα μυαλά στη θέση τους,πάρε το 07 που θα το βαρεθείς πιο δύσκολα.
Vasilis.a
29/06/2023, 20:26
Αν πω ότι πάω στα 5000, με μεγάλη δυσκολία βέβαια, πάω ή σε mt-03 του 21' μπορεί και 22'
Αλλιώς σε Mt 07 του 16'-17'