PDA

View Full Version : DAYTONA MAVERICK 500

Xtikoulas
21/06/2023, 13:23
DAYTONA - MAVERICK 550

Κατασκευάστρια εταιρία (Κίνα) KOVE - 500X
Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑΣ:
Αργεντινή: RVM - Tekken 500
Χιλή: TAKASAKI – TKR500
Αυστραλία: HUNTER – Maverick 500
Αγγλία: LEXMOTO – Pioneer 500X
Ιταλία: KL – Raticosa 500X
Ισπανία: MACBOR – Montana 500X

Tallyban
21/06/2023, 19:20
Υπάρχει σε κάποια από αυτές τις χώρες σάιτ με τιμές ανταλλακτικών;

Xtikoulas
22/06/2023, 08:29
Δεν το έχω ψάξει

D3300
22/06/2023, 08:47
Υπάρχει σε κάποια από αυτές τις χώρες σάιτ με τιμές ανταλλακτικών;

https://www.chinesemotorcyclepartsonline.co.uk/microfiche

Xtikoulas
23/06/2023, 07:23
https://www.chinesemotorcyclepartsonline.co.uk/microfiche

Καλό, πολύ καλό!!!

Bowleno
23/06/2023, 07:37
Καλό, πολύ καλό!!!

Γράψε ρε συ λίγα λόγια για την μοτοσικλέτα....

Xtikoulas
23/06/2023, 08:26
Ναι για τη μοτοσυκλέτα θα γράψω, αλλά έλεγα μήπως μπεί θέμα στα "ΜΟΝΤΕΛΑ" ως Daytona Maverick 500 και από κάτω να κρεμαστούν υποενότητες με θέματα σχετικά. Έστειλα κάποιο μήνυμα, αν το έστειλα σωστά, στους διαχειριστές κι επειδή δεν έχω λάβει απάντηση ακόμα, δεν έχω προχωρήσει. Αν δε γίνεται, να αρχίσω να γράφω εδώ;;;

Bowleno
23/06/2023, 08:38
Ναι για τη μοτοσυκλέτα θα γράψω, αλλά έλεγα μήπως μπεί θέμα στα "ΜΟΝΤΕΛΑ" ως Daytona Maverick 500 και από κάτω να κρεμαστούν υποενότητες με θέματα σχετικά. Έστειλα κάποιο μήνυμα, αν το έστειλα σωστά, στους διαχειριστές κι επειδή δεν έχω λάβει απάντηση ακόμα, δεν έχω προχωρήσει. Αν δε γίνεται, να αρχίσω να γράφω εδώ;;;

Απλά άρχισε να τα γράφεις εδώ, εν καιρώ, με ότι βλέπεις/σου αρέσει/σε χαλάει κλπ.
Κάπως έτσι έχουν ξεκινήσει όλες οι υποενότητες μοντέλων που βλέπεις....

Xtikoulas
23/06/2023, 08:58
Ωραία, τέλεια. Το ετοιμάζω και .... ξεφουρνίζω αργότερα!

Xtikoulas
23/06/2023, 11:25
Λοιπόν, και για να δώσω το στίγμα μου και τις απαιτήσεις μου πάνω κάτω, οι μοτοσυκλέτες που είχα είναι ΧΤ 600 1984, KLE 500, BMW 650 X-CHALENGE, XT 660 TENERE 2008.

MAVERICK 500 στο διά ταύτα.
Όμορφη και κομψή στην εμφάνιση, χωρίς σχεδιαστικές ακρότητες, βασισμένη σε οπτικά καθιερωμένα πρότυπα της εποχής. Όσον αφορά την οδηγική απόλαυση δε θα σε ξετρελάνει, όμως βρίσκεται σε καλό μέσο όρο, στον οποίο όμως βρίσκονται κι άλλες, ακριβότερες. Το ξετρελαίνει οδηγικά άλλωστε σημαίνει τουλάχιστο τα διπλά χρήματα, σε αγορά και συντήρηση.
Το μόνο που λίγο ξενίζει αρχικά είναι η κάπως χαμηλή θέση οδήγησης, όμως ταυτόχρονα είναι κι ένα από τα δυνατά σημεία της. Δίνει μεγάλη σιγουριά σ’ έναν νεοεισερχόμενο στο χώμα οδηγό και είναι και πολύ βολική η όρθια στάση που σχεδόν επιβάλλεται σε τέτοιο τερέν.
Τα πιο δυνατά της σημεία.
Οι εξαιρετικές και πλήρως πλήρως ρυθμιζόμενες αναρτήσεις, πολύ καλύτερες από πολλά στην κατηγορία και παρόμοιες με το TENERE 700. (πιο κάτω σχετικό youtube link). Ευχάριστη έκπληξη ο πολύ μαλακός συμπλέκτης όπως και το κιβώτιο ταχυτήτων. Μαλακές αθόρυβες και σαφέστατες αλλαγές, πολλές φορές από στάση με 3η κατεβάζεις λες και είναι ηλεκτρικό το κιβώτιο. Στρίβει πανεύκολα, λατρεύει επαρχιακούς και στροφιλίκια, και όπως και στην εθνική, δίνει μια πολύ συμπαγή αίσθηση σταθερότητας και ακαμψίας. Ακόμα και σε ψιλοαγριεμένο χωματάκι που το έβαλα περνά αέρα και νεροφαγώματα με τις αναρτήσεις να απορροφούν θαυμάσια ότι βρίσκουν από κάτω. Μια μικρή σύγκριση εδώ με το MOTOMORINI X-CAPE 650, όπου οδηγώντας το, μου φάνηκε ατσούμπαλο, με τυχαία θέση οδήγησης, με κινητήρα άσχετο ή άσχετα ρυθμισμένο για την κατηγορία του η τέλος πάντων σε σχέση με το βάρος του που είναι πάνβαρυ. Πάνβαρυ είναι και το BENELLI TRK ας πούμε που απέκλεισα από την αρχή βασικά λόγω του βάρους.
Ποιοτικά μου αρέσουν διάφορα. Αλουμινένιο στάντ, λεβιεδάκι ταχυτήτων, διάφορες λεπτομέρειες όπως διάφανα αυτοκόλλητα στα σημεία επαφής καθίσματος ντεπόζιτου για να μην σημαδεύεται, τρυπούλες νεροχύτης στις επάνω βίδες των πλαϊνών καπακιών του ντεπόζιτου για να μη λιμνάζει το νερό, τάπα ψυγείου νερού δεμένη με αλυσιδάκι για ασφάλεια. Παρά τον μικρό ανεμοθώρακα, η προστασία από τον αέρα, (1,75 το ύψος μου) πραγματικά πολύ καλή, χωρίς να χρειάζεται να θυσιάσεις ορατότητα βάζοντας μεγαλύτερο. Επίσης αντικειμενικότατη η κατανώλση που δείχνει στο κατράν, όπως και το "υπόλοιπο χιλιομέτρων" που δείχνει και μάλιστα πολύ εξυπηρετικό.
Θα ήθελα βελτιωμένα επίσης διάφορα όπως. Λίγο μεγαλύτερο «φρυδάκι» στον πίνακα οργάνων ώστε να σκιάζεται περισσότερο (λύνεται), καλύτερη συναρμολόγηση στα πλαστικά για αποφυγή μικροτριξιμάτων, (κι αυτό θεωρώ ότι λύνεται), λίγο μεγαλύτερους καθρέπτες, ίσως λίγο περισσότερο αφρολέξ στο εμπρός κάθισμα και κάπως καλύτερη ταπετσαρία.
Προβλήματα κι ατασταλίες….. εκτός από μια βίδα της ποδιάς που πήρε το δικό της δρόμο δεν έχει γίνει κάτι άλλο. Τρία χρόνια κυκλοφορά, 4.200 χλμ. Νωρίς ακόμα θα μου πείτε, το BMW X-CHALLENGE όμως που είχα και μάλιστα από καινούριο, αμέσως έδειξε τη χαμηλή ποιότητα κατασκευής (πολύ χαμηλότερη γενικά) τον μηδενικό κυριολεκτικά έλεγχο ποιότητας παραγωγής και στην ίδια χρήση είχε αρχίσει τα πρώτα προβλήματα.

karellen
23/06/2023, 11:33
Ωραία παρουσίαση μπράβο!

Έχε το θέμα στα υπ' όψιν σου και ενημέρωνέ το και με άλλες πληροφορίες,οδηγικές εντυπώσεις,σέρβις,κόστη κλπ.
:beer:

Bowleno
23/06/2023, 11:43
3 χρόνια και μόνο 4.200 χλμ; ναυτικός είσαι ωρέ; :lol:

εγώ το έχω μόλις 6 μήνες και πλησιάζει το 2ο σέρβις.... (5.000 χλμ.)

patsavour
23/06/2023, 11:45
3 χρόνια και μόνο 4.200 χλμ; ναυτικός είσαι ωρέ; :lol:

ΕΣΥ εισαι γυριστρουλης.Γι αυτο.Εχει καρφια ο κωλος σου,και δεν εχεις ησυχασμό.:lol:

Xtikoulas
23/06/2023, 11:46
ΑΞΙΟΠΙΣΤΑ ΆΡΘΡΑ, κατά τη γνώμη μου πάντα.
Τα καλύτερα, πιο ενημερωμένα κι αντικειμενικά ίσως που έχω βρεί είναι τα εξής. Για το δεύτερο βάλτε αυτόματους υπότιτλους. Υπάρχουν.
https://www.ethnos.gr/moto/article/235508/todaytonamaverick500diatarasseitokatesthmeno
https://www.youtube.com/watch?v=D12_TdAIHdY&list=PLlweZu7BxN9gboYq85w7Xrwfm9pTOYjPb&index=28&t=133s&ab_channel=JoshuG%C3%B3mez

Xtikoulas
23/06/2023, 11:55
3 χρόνια και μόνο 4.200 χλμ; ναυτικός είσαι ωρέ;

χαχα μεταχειρισμένο το πήρα με 2.000 χλμ στις 8 Μαϊου. Τα υπόλοιπα 2.200 τα έκανα σε' ένα μήνα:lol::lol::lol:

μεταχειρισμένο το πήρα με 2.000 χλμ στις 8 Μαϊου. Τα υπόλοιπα 2.200 τα έκανα σε' ένα μήνα:lol::lol::lol:

Xtikoulas
23/06/2023, 12:11
Ωραία παρουσίαση μπράβο!

Έχε το θέμα στα υπ' όψιν σου και ενημέρωνέ το και με άλλες πληροφορίες,οδηγικές εντυπώσεις,σέρβις,κόστη κλπ.

Ναι εννοείται, αυτός είναι κι ο λόγος που το άνοιξα.:D

Xtikoulas
23/06/2023, 12:22
SERVICE MAVERICK & ΜΕΡΙΚΑ ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ

Xtikoulas
27/06/2023, 08:17
ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΊΑ ΕΊΝΑΙ
TIBET NEW SUMMIT MOTOR CO LTD
https://www.cccme.cn/shop/cccme4215/index.aspx

Όπως λέει στη σελίδα, έχει βραβευτεί από την κινέζικη βιομηχανία μοτοσυκλετών, ως κορυφαίο μοντέλο 2019

Νομίζω δεν μπορώ να κάνω διόρθωση στο αρχικό μήνυμα που είχα βάλει. Σωστά;

AUFGEBRACHT
27/06/2023, 17:48
Καλησπέρα,

Εάν μου επιτρέπεις, καθώς το φόρουμ -όπως υποδηλώνει και η ονομασία του- είναι πρωτίστως βήμα διαλόγου, το να γίνεται μια "ξερή" παράθεση στοιχείων όπως πχ πως κυκλοφορεί φασόν σε διάφορες αγορές, ή που κατασκευάζεται και ποια είναι η κατασκευάστρια εταιρεία... θυμίζει λίγο... κάρτες υπερατού, και δεν προσφέρει κάτι για το μοντέλο καθαυτό. Μάλιστα, στο εν λόγω κινεζοlink που παρέθεσες, η μοτοσυκλέτα αναγράφεται και λάθος ως Colve...

Τονίζω ότι η επισήμανσή μου είναι καθαρά προσωπική οπτική και εντελώς καλοπροαίρετη.

Xtikoulas
28/06/2023, 09:02
Καλησπέρα,

Εάν μου επιτρέπεις, καθώς το φόρουμ -όπως υποδηλώνει και η ονομασία του- είναι πρωτίστως βήμα διαλόγου, το να γίνεται μια "ξερή" παράθεση στοιχείων όπως πχ πως κυκλοφορεί φασόν σε διάφορες αγορές, ή που κατασκευάζεται και ποια είναι η κατασκευάστρια εταιρεία... θυμίζει λίγο... κάρτες υπερατού, και δεν προσφέρει κάτι για το μοντέλο καθαυτό. Μάλιστα, στο εν λόγω κινεζοlink που παρέθεσες, η μοτοσυκλέτα αναγράφεται και λάθος ως Colve...

Τονίζω ότι η επισήμανσή μου είναι καθαρά προσωπική οπτική και εντελώς καλοπροαίρετη.

https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=72682

Απλά για ενημέρωση Colve η Colove. Μάλλον λάθος μετάφραση από τα κινέζικα είναι. Ούτως ή άλλως όμως KOVE λέγεται πλέον σε όλο τον κόσμο για να είναι πιο εύηχο
Και μια διευκρίνηση. Δεν κυκλοφορεί φασόν. Αλλο είναι το φασόν. Απλά τη διανομή της KOVE MOTO την αναλαμβάνει διαφορετική εταιρία στις χώρες που πηγαίνει και βάζει τη φίρμα που θέλει.

Xtikoulas
28/06/2023, 09:38
Για την KOVE λοιπόν κι επειδή όταν μιλάμε για κινέζους υπάρχει κι ένα σχετικό... μειδίαμα το οποίο υπήρχε κάποτε και για τους γιαπωνέζους, παραθέτω μερικά ενδιαφέροντα πραγματάκια

Kove – Το «φαινόμενο» του Rally Dakar 2023
https://www.bikeit.gr/agones-3/nea-agonon-pagkosmiou-2/item/32995-kove-to-fainomeno-tou-rally-dakar-2023

Ιστορική πρώτη διπλή νίκη για την κινέζικη Kove στο ESBK 2023 στην Βαλένθια
https://bikerspirit.net/main/istoriki-proti-dipli-niki-gia-tin-kineziki-kove-sto-esbk-2023-stin-valenthia/

patsavour
28/06/2023, 12:23
Για την KOVE λοιπόν κι επειδή όταν μιλάμε για κινέζους υπάρχει κι ένα σχετικό... μειδίαμα το οποίο υπήρχε κάποτε και για τους γιαπωνέζους,

Κόβεται σιγά σιγά αυτό το ειρωνικό μειδίαμα.Ο κίτρινος δράκος,ηρθε για να μείνει, όπως εκανε και στα ηλεκτρονικά,στα τηλέφωνα,και στις ηλεκτρικές συσκευές.Και σε όλα τα υπόλοιπα προσεχώς.

Xtikoulas
28/06/2023, 12:36
Εκεί δείχνει οτι πηγαίνει το πράγμα σταθερά. Βλέπω να παίρνει διεθνή χρώματα ο δράκος :lol:

Xtikoulas
29/06/2023, 09:08
ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ MAVERICK 500

Εδώ μπορείτε να βρείτε το ανταλλακτικό που ζητάτε και να παραγγείλετε.

https://haritosmoto.gr/b/2953/m/21785/g/21786/model/e01-kapaki-kefalis-daytona-maverick-500-e5#parts

Acacius
29/06/2023, 12:15
Δεν ξέρω το κανάλι, αλλά σε αυτό το εκτεταμένο συγκριτικό (https://youtu.be/FKA5R8fTGz0?t=3671) ο τύπος το εκθειάζει, αν και δεν το προτείνει για πρακτικούς λόγους. Φαίνεται να είναι το μόνο της κατηγορίας που τα πηγαίνει σχετικά καλά στο χώμα.

Xtikoulas
29/06/2023, 12:54
Έτσι πιστεύω κι εγώ!

tzarot
29/06/2023, 14:14
Προσωπικά το οδήγησα καμιά 50αριά χιλιόμετρα, σε test-drive και μου φάνηκε εξαιρετικό. Καθόλου κραδασμοί, καλό μοτέρ, θαυμάσιες αναρτήσεις και θέση οδήγησης. Πανέμορφες ζάντες.
Θεωρώ ότι είναι μια εξαιρετικά τίμια και όμορφη μοτοσυκλέτα. Αν ξεπεράσουμε το mindset του "είναι κινέζικο" και ειδικά για την τιμή του, είναι μια χαρά στην κατηγορία του.
Τελικά βέβαια αγόρασα άλλο, αλλά πάλι κινέζικο αγόρασα. btw η πιό ακραία moda που είδα στο συγκεκριμένο μοντέλο ήταν η παρακάτω (και μου άρεσε, ο τύπος έχει κάνει τρελλή δουλειά!):
444437

Acacius
29/06/2023, 17:06
btw η πιό ακραία moda που είδα στο συγκεκριμένο μοντέλο ήταν η παρακάτω (και μου άρεσε, ο τύπος έχει κάνει τρελλή δουλειά!):
444437

Μου κάνει εντύπωση πόσο έχουν προοδεύσει σχεδιαστικά οι Κινέζοι τα λίγα τελευταία χρόνια. Απόδειξη ότι βλέπω την προπέλα πάνω στο Daytona και δεν μου φαίνεται παράταιρη.

Ποτέ όμως δε θα καταλάβω γιατί να ευτελίζεις αυτό που αγόρασες δίνοντάς του μία ψεύτικη ταυτότητα. Καλύτερα τίμιος Κινέζος παρά ψεύτικος Γερμανός.

Tsber
29/06/2023, 17:21
Μου κάνει εντύπωση πόσο έχουν προοδεύσει σχεδιαστικά οι Κινέζοι τα λίγα τελευταία χρόνια. Απόδειξη ότι βλέπω την προπέλα πάνω στο Daytona και δεν μου φαίνεται παράταιρη.

Ποτέ όμως δε θα καταλάβω γιατί να ευτελίζεις αυτό που αγόρασες δίνοντάς του μία ψεύτικη ταυτότητα. Καλύτερα τίμιος Κινέζος παρά ψεύτικος Γερμανός.

Στο θέμα ντιζάιν θα συμφωνήσω, η αλήθεια είναι ότι ειδικά τα περισσότερα μοτοσικλετάκια μικρού κυβισμού είναι ζωγραφιές και γυρνάς να τα ξαναδείς.

Οι περισσότεροι παραδοσιακοί κατασκευαστές δείχνουν κορεσμένοι - βολεμένοι σχεδιαστικά εδώ και πολλά χρόνια.

doctor_john
30/06/2023, 10:10
Ποιο αργοί σίγουρα, κορεσμένοι όχι τόσο.
Τι εννοώ: έχοντας "εξαντλήσει" σχεδιαστικά τα λειτουργικά χαρακτηριστικά των μοτοσυκλετών, είμαστε στην φάση που επαναχρησιμοποιούνται χαρακτηριστικά που μας αρέσουν από κάθε περίοδο ενώ οι αθλητικες μοτοσυκλέτες ξεπέρασαν τον τεχνικό φουτουρισμο των πολύ αιχμηων σχημάτων και ωριμαζουν χρησιμοποιώντας και καμπύλες.

Πρόβλημα που μπορεί να αποδειχθεί όσον αφορά το σχεδιασμό υπάρχει σε κάθε μοτό που σχεδιάστηκε από συμβούλιο και όχι από κάποιο γραφείο. Συνήθως χοντα αλλά βρίσκεις και σε άλλους κατασκευαστές.

Tsber
30/06/2023, 11:01
Πρόβλημα που μπορεί να αποδειχθεί όσον αφορά το σχεδιασμό υπάρχει σε κάθε μοτό που σχεδιάστηκε από συμβούλιο και όχι από κάποιο γραφείο.

Όσον αφορά τους Big 4 συμφωνώ, η parts bin philosophy και η σχετικά καθιερωμένη θέση που απολαμβάνουν στις προτιμήσεις και στην "πίτα" της αγοράς οδηγεί ανά τακτά διαστήματα σε σχεδιαστική τελμάτωση.

Όταν "ξυπνούν" ή αναθέτουν το design σε ξένους βλέπεις αμέσως διαφορά, όπως με το Katana ή με το δικό μας Er6 :a01: συγκριτικά με παλαιότερες σχεδιαστικές φιλοσοφίες.

Όμορφα για κάποιους, άσχημα για κάποιους άλλους, αλλά σίγουρα διαφορετικά.

Xtikoulas
22/08/2023, 15:36
Παιδιά, ξέρει κανείς πως θα μπορούσα να βρω Service manual για το MAVERICK?

THRESH
22/08/2023, 16:23
Παιδιά, ξέρει κανείς πως θα μπορούσα να βρω Service manual για το MAVERICK?

δοκίμασε λίγο αυτό , στο εξωτερικό είναι γνωστό ως Kove 500X

https://kovemoto.com/uploadfile/202211/0400b27488abe64.pdf

Xtikoulas
22/08/2023, 21:44
Ναι, το εχω δει αυτό αλλά είναι το owners manual. Εγώ θέλω το servise που απευθύνεται σε μηχανικούς.

THRESH
22/08/2023, 22:06
Στείλε ένα formal mail στην Kove/Daytona ή/και ψάξε κάποια ομάδα σε social

Xtikoulas
23/08/2023, 17:13
Ναι, εχω στείλει. Ενδεχομένως να το πουλά κι ο Γκοργκόλης, αλλά προς το παρόν διακοπάρουν. Δεν υπάρχει βιασύνη, βλέπουμε.

Bowleno
23/08/2023, 18:11
Ναι, εχω στείλει. Ενδεχομένως να το πουλά κι ο Γκοργκόλης, αλλά προς το παρόν διακοπάρουν. Δεν υπάρχει βιασύνη, βλέπουμε.

Θα ξέρεις φαντάζομαι ότι δεν είναι τζάμπα..... και ούτε φτηνό!

THRESH
23/08/2023, 20:47
Εδώ πάντως δίνει δωρεάν το MAINTENANCE MANUAL
για το 500F , που κυκλοφορεί και στην ελληνική αγορά
ως Daytona Rockstar 500, που σε κινητήρα πρέπει να
είναι ίδιο με αυτό που ψάχνει ο φίλος....

https://kovemoto.com/index.php?c=category&id=9

Xtikoulas
24/08/2023, 09:00
Α ναι, βλακεία μου. Πως δεν το σκέφτηκα οτι θα είναι το ίδιο Rockstar και Maverick
ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ ΠΟΛΎ!!!

THRESH
24/08/2023, 12:45
Δε ξέρω αν ειρωνεύσαι αδερφέ, μια βοήθεια είπα να δώσω, ειδικά αν παίζουν και κόστη αγοράς τέτοιου manual κλπα.

Προφανώς δεν θα είναι επακριβώς το ίδιο πράμα Maverick και Rockstar αλλά μοτερικά πρέπει να είναι , ίσως και σε άλλα υποσυστήματα της μηχανής

Peace out :beer:

Xtikoulas
28/08/2023, 08:24
Δε ξέρω αν ειρωνεύσαι αδερφέ, μια βοήθεια είπα να δώσω, ειδικά αν παίζουν και κόστη αγοράς τέτοιου manual κλπα.

Προφανώς δεν θα είναι επακριβώς το ίδιο πράμα Maverick και Rockstar αλλά μοτερικά πρέπει να είναι , ίσως και σε άλλα υποσυστήματα της μηχανής

Peace out :beer:

Οχι δεν ειρωνεύομαι καθόλου. Πράγματι οι δυο μοτοσυκλέτες είναι μάλλον ηλεκτρομηχανολογικά ίδιες.
Σ' ευχαριστώ και πάλι

THRESH
29/08/2023, 12:23
Οχι δεν ειρωνεύομαι καθόλου. Πράγματι οι δυο μοτοσυκλέτες είναι μάλλον ηλεκτρομηχανολογικά ίδιες.
Σ' ευχαριστώ και πάλι

nikka
04/09/2023, 11:10
Μπες cove 500 x ή macbor montana xr5 manual και κατέβασε το σε pdf

rman
06/09/2023, 13:23
Καλησπέρα σε όλους. Στα 19000 χλμ μου άναψε το check engine και δεν έχω καταφέρει να το ξεφορτωθώ. Θα ήθελα να ρωτήσω αν έχει αντιμετωπίσει κάποιος άλλος ιδιοκτήτης κάτι παρόμοιο ; Επίσης κάποιες φορές όταν παίρνει μπροστά κυρίως το πρωί μετά από 1-2 δευτερόλεπτα και μέχρι να σταθεροποιηθεί το ρελαντί ακούγονται 2-3 χτυπήματα κάπου μπροστά νομίζω. Το κάνει γενικά αυτό ; Δεν το είχα παρατηρήσει νωρίτερα και θέλω να δω αν συσχετίζεται με το check engine.

patsavour
06/09/2023, 16:22
Μπες στο άρθρο μου,στην ενότητα voge500 ds ,που έχω αναφερθεί αναλυτικά για αυτό.Η μηχανή του μαβερικ είναι η ίδια της loncin ,που έχει και το voge.Aναμενεται από την αντιπροσωπεία της βογκ το σχετικό ανταλλακτικο,που είναι ένα μικρό πιστονάκι που συμπιέζει τον αέρα,πριν από τον ψεκασμό,και το οποίο λόγω σφιχτων ανοχών δεκάτου του χιλιοστού,δυσλειτουργει σε ψηλές θερμοκρασίες με αποτέλεσμα να ανάβει το τσεκ εντζιν, χωρίς όμως να δυσλειτουργει το μηχανάκι,απλώς ανεβαίνει γύρω στο 10-15% η κατανάλωση.Το ανταλλακτικό στην βογκ έχει έρθει είναι στο τελωνείο, άλλα εσύ η θα το πάρεις απ' την κυμκο η θα πρέπει να απευθυνθείς στον γκοργκολη,που πιθανώς να μην ξέρει τίποτα ακόμα

rman
06/09/2023, 16:51
Ωχ δεν θα βγάλω άκρη ποτέ… Μου έχουν αλλάξει εκτός από τα μπουζί (και λόγω service), πολλαπλασιαστές και εγκέφαλο. Έχεις ιδέα τι σφάλμα σου είχε γράψει ; Το δικό μου βγάζει P0300 P0301 P0302 (cylinder misfire)

nikka
06/09/2023, 18:18
Το ίδιο πρόβλημα έχω με 13.000 χιλιόμετρα. Κάποιες φορές αναβοσβηνει ειδικά κόβοντας το γκάζι και ξανανάβει όταν το ανοίξεις. Εν τω μεταξύ σκορτσαρει στη πρώτη και δεύτερη πολλές φορές σαν να έχει πρόβλημα τροφοδοσίας ρεύματος ή βενζίνης. Τότε είναι που ανάβει όταν μου το σβήσουν με το τεστερ

rman
06/09/2023, 21:39
Το ίδιο πρόβλημα έχω με 13.000 χιλιόμετρα. Κάποιες φορές αναβοσβηνει ειδικά κόβοντας το γκάζι και ξανανάβει όταν το ανοίξεις. Εν τω μεταξύ σκορτσαρει στη πρώτη και δεύτερη πολλές φορές σαν να έχει πρόβλημα τροφοδοσίας ρεύματος ή βενζίνης. Τότε είναι που ανάβει όταν μου το σβήσουν με το τεστερ

Με daytona, voge ή κάτι άλλο ; 13.000 χιλιόμετρα λογικά είσαι σε εγγύηση, έχεις κάνει ενέργειες ; Τι σου έχουν πει ;

nikka
06/09/2023, 22:06
Με Daytona. Θα κλείσω ραντεβού να το ανοίξουν και να δουν μπουζί πολλαπλασιαστές και μπεκ. Ναι είναι στην εγγύηση.

patsavour
07/09/2023, 08:02
Ωχ δεν θα βγάλω άκρη ποτέ… Μου έχουν αλλάξει εκτός από τα μπουζί (και λόγω service), πολλαπλασιαστές και εγκέφαλο. Έχεις ιδέα τι σφάλμα σου είχε γράψει ; Το δικό μου βγάζει P0300 P0301 P0302 (cylinder misfire)

Όχι δεν γνωρίζω τον κωδικό.Οταν σου ανάβει και μένει αναμμένο το λαμπάκι, παρατηρείς δυσλειτουργία στο μηχανάκι η απλώς είναι αναμμένο το λαμπάκι;;;

rman
07/09/2023, 09:09
Όχι δεν γνωρίζω τον κωδικό.Οταν σου ανάβει και μένει αναμμένο το λαμπάκι, παρατηρείς δυσλειτουργία στο μηχανάκι η απλώς είναι αναμμένο το λαμπάκι;;;

Εκτός από 2-3 χτυπήματα κατά την εκκίνηση που δεν ξέρω αν συσχετίζονται, ότι ανοίγει λίγο ποιο απρόθυμα και ίσως ελάχιστα αυξημένη κατανάλωση αλλά μπορεί να είναι και ψυχολογικό…

MakenKak
21/11/2023, 00:34
Α ναι, βλακεία μου. Πως δεν το σκέφτηκα οτι θα είναι το ίδιο Rockstar και Maverick
ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ ΠΟΛΎ!!!

Βασικα η μηχανή ειναι η ιδια του voge της loncin. επισης ενας τυπας αγόρασε ανταλλακτικά απο το honda cb500x, καθώς ειναι σχεδον ίδιες λενε οι μηχανες και του εκατσαν ολα φυσιολογικα χωρίς προβλήματα.

rman
25/11/2023, 15:46
Με Daytona. Θα κλείσω ραντεβού να το ανοίξουν και να δουν μπουζί πολλαπλασιαστές και μπεκ. Ναι είναι στην εγγύηση.

Είχες καμία εξέλιξη ;

Snowteo
05/12/2023, 14:58
Βασικα η μηχανή ειναι η ιδια του voge της loncin. επισης ενας τυπας αγόρασε ανταλλακτικά απο το honda cb500x, καθώς ειναι σχεδον ίδιες λενε οι μηχανες και του εκατσαν ολα φυσιολογικα χωρίς προβλήματα.

Δεν είμαι 100% σίγουρος αλλά νομίζω είναι από την Kove ο κινητήρας και όχι από την loncin

patsavour
05/12/2023, 15:01
Δεν είμαι 100% σίγουρος αλλά νομίζω είναι από την Kove ο κινητήρας και όχι από την loncin

οχι,της λοντσιν ειναι,που κι αυτη τον φτιαχνει με αδεια της χοντα,ειναι αντιγραφο του χοντα cb500x.

giorgosb
05/12/2023, 15:15
οχι,της λοντσιν ειναι,που κι αυτη τον φτιαχνει με αδεια της χοντα,ειναι αντιγραφο του χοντα cb500x.

Γιατί να κάνει κάτι τέτοιο η Honda; Έχεις κάποιο λινκ;

THRESH
05/12/2023, 17:14
Μόνο pro link φίλος :p

Snowteo
05/12/2023, 17:33

Πάντως αν μπεις στο site του γκοργκολη αυτό λέει.
Ότι η Kove μπήκε στην αγορά με το Μάβερικ μέσω daytona.
Λογικά έχουν συνεργασία Daytona και Kove

patsavour
05/12/2023, 22:26
Πάντως αν μπεις στο site του γκοργκολη αυτό λέει.
Ότι η Kove μπήκε στην αγορά με το Μάβερικ μέσω daytona.
Λογικά έχουν συνεργασία Daytona και Kove

Δεν ειπα το αντιθετο,αλλωστε τα daytona ΔΕΝ ειναι αυθυπαρκτη μαρκα,αλλα εμπορικη ονομασια ΜΟΝΟ για τον ΓΚΟΡΓΚΟΛΗ.Δηλαδη παραγγελνει ο γκοργκολης απο 10 διαφορετικες εταιρειες αναλογως κυβικων,και τους λεει να βαλουν το ονομα DAYTONA.To μηχανακι λεγεται MAVERICK στην Ελλαδα, MACBOR MONTANA XR5 ,στην ισπανια και JAWA RMV 500 στην αργεντινη,και κατασκευαζεται απο την KOVE, και στις 3 περιπτωσεις.

https://www.bikeit.gr/street-touring-daytona/item/25479-daytona-maverick-500-2021

https://www.jawa.eu/rvm-500-by-jawa-adventure-en

https://www.macbor.com/montana-xr5-500-m-17-es

bulmont
06/12/2023, 04:49
Δεν ειπα το αντιθετο,αλλωστε τα daytona ΔΕΝ ειναι αυθυπαρκτη μαρκα,αλλα εμπορικη ονομασια ΜΟΝΟ για τον ΓΚΟΡΓΚΟΛΗ.Δηλαδη παραγγελνει ο γκοργκολης απο 10 διαφορετικες εταιρειες αναλογως κυβικων,και τους λεει να βαλουν το ονομα DAYTONA.To μηχανακι λεγεται MAVERICK στην Ελλαδα, MACBOR MONTANA XR5 ,στην ισπανια και JAWA RMV 500 στην αργεντινη,και κατασκευαζεται απο την KOVE, και στις 3 περιπτωσεις.

https://www.bikeit.gr/street-touring-daytona/item/25479-daytona-maverick-500-2021

https://www.jawa.eu/rvm-500-by-jawa-adventure-en

https://www.macbor.com/montana-xr5-500-m-17-es

Πωπωπω μαϊμούδες..... θ' αρχίσουν να τις πουλάνε σε λίγο οι μαύροι στην Ομόνοια

:bawl::bawl::bawl:

patsavour
06/12/2023, 10:46
Πωπωπω μαϊμούδες..... θ' αρχίσουν να τις πουλάνε σε λίγο οι μαύροι στην Ομόνοια

:bawl::bawl::bawl:

https://youtu.be/R_li0W_MSOs?si=efJz0p-K5Xop_5b4

Cycoeira
30/08/2024, 08:54
Ο/Η Cycoeira είπε:
Χθες 22:02
Καλησπέρα, ήθελα να ρωτήσωαν ξέρετε, αν έχει πρόβλημα το Kove 500 x με τον ψεκασμό όπως το svt 640 X ή το MT 450. Το χω βάλει στο μάτι και έχω τρομάξει μ αυτά που διαβάζω απ όλους για τα κινέζικα. Απ την άλλη βλέπω ότι δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν σε σχέση με τα γιαπωνέζικα (πχ NX500)και κάποια όπως το kove 500x φοράνε και καλύτερα περιφερειακά και έχουν κι έξτρα καλούδια. Οπότε ήθελα να ρωτήσω, αν μοτερικά είναι εντάξει, με λοξυγκες και σκαμπανευασματα εννοώ, γιατί διαβάζω και βλέπω βίντεο που αναφέρονται σε άλλα μοντέλα (συγκεκριμένα Svt650x, MT 450, Voge 300 rally ) ότι δεν έχουν σωστό ψεκασμό οπότε όταν δίνεις γκάζι αργεί η απόκριση 1-2 sec κι όταν το κλείνεις πάλι καθυστερεί να φρενάρει ο κινητήρας 1-2 sec.

THRESH
30/08/2024, 13:46
για βάλε κάνα βίντεο με τα θέματα αυτά

kordix
30/08/2024, 14:32
Ο/Η Cycoeira είπε:
Χθες 22:02
Καλησπέρα, ήθελα να ρωτήσωαν ξέρετε, αν έχει πρόβλημα το Kove 500 x με τον ψεκασμό όπως το svt 640 X ή το MT 450. Το χω βάλει στο μάτι και έχω τρομάξει μ αυτά που διαβάζω απ όλους για τα κινέζικα. Απ την άλλη βλέπω ότι δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν σε σχέση με τα γιαπωνέζικα (πχ NX500)και κάποια όπως το kove 500x φοράνε και καλύτερα περιφερειακά και έχουν κι έξτρα καλούδια. Οπότε ήθελα να ρωτήσω, αν μοτερικά είναι εντάξει, με λοξυγκες και σκαμπανευασματα εννοώ, γιατί διαβάζω και βλέπω βίντεο που αναφέρονται σε άλλα μοντέλα (συγκεκριμένα Svt650x, MT 450, Voge 300 rally ) ότι δεν έχουν σωστό ψεκασμό οπότε όταν δίνεις γκάζι αργεί η απόκριση 1-2 sec κι όταν το κλείνεις πάλι καθυστερεί να φρενάρει ο κινητήρας 1-2 sec.

Προφανώς έχουν να ζηλέψουν τον άψογο ψεκασμό και την αποδεδειγμένη αξιοπιστία.

Για τα κινέζικα κανείς δεν γνωρίζει σε βάθος χρόνου πόσο γερά θα βγούνε.

Cycoeira
02/09/2024, 12:19
https://www.youtube.com/watch?v=JCDVh0Mfdpk

ένα είναι αυτό.

harris_x
02/09/2024, 14:01
https://www.google.com/search?q=kove+800x+pro+review&client=ms-android-xiaomi-rvo3&sca_esv=419ad3eaf305d86b&sxsrf=ADLYWIKDkVpQfuk8i_JcBxlKLZLpeZlbtg%3A1725268256570&ei=IIHVZsa1IpSL7NYP0uj36AM&oq=800x+pro+&gs_lp=EhNtb2JpbGUtZ3dzLXdpei1zZXJwIgk4MDB4IHBybyAqAggFMgUQABiABDIGEAAYFhgeMgYQABgWGB4yBhAAGBYYHjIGEA AYFhgeMgYQABgWGB4yBhAAGBYYHjIGEAAYFhgeSOxJUKgRWMcscAR4AZABAJgByAGgAYsNqgEFMC45LjG4AQHIAQD4AQGYAg6gAu cPqAIPwgIKEAAYsAMY1gQYR8ICBxAjGCcY6gLCAgsQABiABBixAxiDAcICCxAuGIAEGLEDGIMBwgIOEC4YgAQY1AIYxwEYrwHCAg gQABiABBixA8ICDhAuGIAEGLEDGIMBGIoFwgIREC4YgAQYsQMYgwEYxwEYrwHCAgsQLhiABBjHARivAcICCBAAGIAEGKIEwgIIEA AYgAQYywGYAxmIBgGQBgiSBwU0LjguMqAHjTg&sclient=mobile-gws-wiz-serp#fpstate=ive&vld=cid:53908c78,vid:JCDVh0Mfdpk,st:0 ένα είναι αυτό.
Αυτό δεν οδηγεί πουθενά.

Cycoeira
02/09/2024, 15:07
Ναι αναφέρει γύρω γύρω και μιλάει για τον ψεκασμό του. Γι αυτό τον λόγο ρώτησα άτομα που το έχουν τι παίζει, γιατί το μηχανάκι το θέλω. Θέλω να μάθω πως και τι λίγα πράγματα παραπάνω γιατί έχασα το test ride και δεν το βρίσκω Θεσσαλονίκη ή γύρω περιοχές για δοκιμή ακόμη. Ξέρεις κάτι εσύ;

giorgosb
02/09/2024, 15:11
Ναι αναφέρει γύρω γύρω και μιλάει για τον ψεκασμό του. Γι αυτό τον λόγο ρώτησα άτομα που το έχουν τι παίζει, γιατί το μηχανάκι το θέλω. Θέλω να μάθω πως και τι λίγα πράγματα παραπάνω γιατί έχασα το test ride και δεν το βρίσκω Θεσσαλονίκη ή γύρω περιοχές για δοκιμή ακόμη. Ξέρεις κάτι εσύ;

Δεν βγάζει κάπου το λινκ που έβαλες. Δείχνει να είναι μια αναζήτηση στο Google αλλά δεν δείχνει τίποτα.

Edit: Το Maverick λέγεται και Kove 500X, δεν το ήξερα.

karellen
02/09/2024, 15:20
Εμένα μου βγάζει βίντεο στο ΥΤ κανονικά.

Volpad
02/09/2024, 17:36
Αυτό δεν οδηγεί πουθενά.

https://www.youtube.com/watch?v=JCDVh0Mfdpk

Ήταν απο αναζήτηση στο google, λινκ που έστελνε στο youtube και είχε ένα κάρο redirects του browser του κινητού.
Το link του video ήταν κάπου εκεί στο τέλος...

Cycoeira
02/09/2024, 18:26
Λάθος δικό μου για τον ψεκασμό, για το QJ SVT μιλούσε...

strokt up
25/11/2024, 10:13
Επειδή δεν υπάρχει πουθενά ΕΝΑ ΦΙΛΤΡΟ ΛΑΔΙΟΥ για να μην ταλαιπωρείστε με κινέζικους κωδικούς γνησίου, σε hiflofiltro είναι hf204.

telegonos
26/11/2024, 17:40
Επειδή δεν υπάρχει πουθενά ΕΝΑ ΦΙΛΤΡΟ ΛΑΔΙΟΥ για να μην ταλαιπωρείστε με κινέζικους κωδικούς γνησίου, σε hiflofiltro είναι hf204.

Το κλασσικό Φίλτρο που φοράνε τα περισσότερα πολυκύλινδρα Honda δλδ.

strokt up
26/11/2024, 23:03
Το κλασσικό Φίλτρο που φοράνε τα περισσότερα πολυκύλινδρα Honda δλδ.

Σωστά

Tallyban
27/11/2024, 06:56
Λογικά θα είναι πιο ακριβό (ταυλανδης είναι) από το κινέζικο φίλτρο του εργοστασίου.

strokt up
28/11/2024, 10:51
Τελικά άκυρο δεν ταιριάζει το hf204 στο daytona δεν ήμουν παρόν να δω αν κάνει κάποιος άλλος παραπλήσιος κωδικός, πάντως η αντιπροσωπεία δεν έχει φίλτρο και δεν θα έχει για καιρό απ'οτι φαίνεται. Τελικά τα κινέζικα μοτέρ δεν είναι καν πιστή αντιγραφή χόντα αφού τα βασικά ανταλλακτικά και αναλώσιμα δεν ταιριάζουν.

strokt up
28/11/2024, 10:53
Λογικά θα είναι πιο ακριβό (ταυλανδης είναι) από το κινέζικο φίλτρο του εργοστασίου.

Ένας τέτοιος κωδικός φίλτρου σε εταιρίες όπως hiflofiltro, mann κλπ κοστίζει γύρω στα 8-9€ όταν το γνήσιο daytona κοστίζει γύρω στα 14-15€

strokt up
28/11/2024, 10:54
Επειδή δεν υπάρχει πουθενά ΕΝΑ ΦΙΛΤΡΟ ΛΑΔΙΟΥ για να μην ταλαιπωρείστε με κινέζικους κωδικούς γνησίου, σε hiflofiltro ΔΔΕΕΕΕΝΝΝ είναι hf204.
ΟΧΙ HF204

Peterjackson
03/12/2024, 04:02
Ελεω του καλού καιρού, θελανε νερό τα χωράφια, μόνο κοιτάω και δεν ψωνίζω!
Έπεσα σήμερα πάνω σε ένα τέτοιο και μου φάνηκε καλή περίπτωση. Είδα και την τιμή και άρχισα να το σκέφτομαι. Οι ιδιοκτήτες τι λέτε; Περπατάει στους επαρχιακούς δρόμους και στους χωματόδρομους, δασικούς της χώρας;
Η γυναίκα επιμενει στο Himalayan, αλλά αντιστέκομαι, για την ώρα :pantofla:

Bowleno
03/12/2024, 08:04
Έπεσα σήμερα πάνω σε ένα τέτοιο και μου φάνηκε καλή περίπτωση. Είδα και την τιμή και άρχισα να το σκέφτομαι. Οι ιδιοκτήτες τι λέτε; Περπατάει στους επαρχιακούς δρόμους και στους χωματόδρομους, δασικούς της χώρας;

Καλημέρα, κάνε έναν κόπο και διάβασε όλο το παρόν θρεντ και θα σου λυθούν αρκετές απορίες, πιστεύω

kordix
03/12/2024, 14:33

CF MT450

bulmont
03/12/2024, 17:34
Iδιοκτήτης δεν είμαι, το 'χει όμως φίλος και το έχω οδηγήσει.
Αψογο σε λειτουργία μοτέρ, χωρίς θορύβους, σαν ραπτομηχανή.
Καλές αναρτήσεις, μιά χαρά από εξοπλισμό, στα λεφτά που κάνει
το καλοβλέπω κι' εγώ.
Λίγα τέλη, φτηνή ασφάλεια, εύκολο σε σέρβις, αν δεν βγάλει πρόβλημα
θα τα βγάλει τα λεφτά του

Τώρα σε σχέση με την πρόταση του Κωστα από πάνω....δύσκολα τα
πράγματα στην επιλογή, πιστεύω καλύτερη αγορά το ΜΤ,
πιό φρέσκο, πάρα πολλά άφτερμάρκετ αξεσσουάρ....κλπ,κλπ,.....

Αν μπορείς οδήγησέ τα, κι' όποιο σου κάνει κλίκ............................

(χάσαμε και τον πατσαβούρ που ήταν αυθεντία στα κινέζικα γαμώτο.....)

Tallyban
03/12/2024, 18:50
Ωχ,γιατί διώξανε τον Αζναβούρ;

Peterjackson
03/12/2024, 20:12
Δεν έχω καταφέρει να οδηγήσω ούτε ποδήλατο ακόμη, αλλά το MT κάπου με χαλάει, χωρίς να ξέρω το γιατί. Διαισθητικά δηλαδή, θα προτιμούσα το RE.
Ιδωμεν… Καταγράφω εγώ στο μπλοκάκι μου τα πάντα και όταν έρθει η ώρα της εκταμίευσης θα δούμε.