A-nik-i
22/06/2023, 15:41
Καλησπέρα και πάλι. Σαν αποτέλεσμα μιας διαφορετικής συζήτησης που είχα, είπα να σπάσω/μετριάσω λίγο τις απαιτήσεις μου και κοιτάω για scooter με 16άρη τροχό, όσο γίνεται κάτω από τα 2.000€.
Θέλω ιδανικά, 16άρη τροχό, τάπα καυσίμου μπροστά / όχι ίσιο πάτωμα, ABS, χώρο για full face κάτω από τη σέλα, σχετικά όρθια θέση κι όχι "καναπεδάτο", πάνω από 20 ίππους. Αν έπαιρνα σήμερα, καινούριο κάτι, θα κοίταζα Beverly, SYM HD300, Kymco Agility S300. Αυτές τις διαστάσεις και την "κατηγορία". Δυστυχώς αυτά τα "ιδανικά" θέλω, δε βρίσκονται πουθενά όλα μαζί στις επιλογές που κοιτάω.
Τα μοντέλα που έχω ξεχωρίσει είναι τα εξής (μα δυστυχώς, λόγω παλαιότητας στα χρήματα αυτά, δεν έχει κανένα ΑΒS):
Yamaha Xenter 150:
+ Yamaha
++ Πιο μοτοσυκλετιστική ανάρτηση πίσω
+ καλές γνώμες γενικά
- πολύ πολύ μικρός χώρος αποθήκευσης στη σέλα (βέβαια πουλιόταν από τη Yamaha με στάνταρ μπαγκαζιέρα στον εξοπλισμό)
- για τις διαστάσεις μου, λίγο μικρό
- 15 ίπποι
- ίσιο πάτωμα
Honda SH150:
+ Honda
+ Οικονομική
++ κατά γενική ομολογία ένα εξαιρετικό scooter
- Μικρός χώρος στη σέλα
- επίσης, κάπως μικρό
- ίσιο πάτωμα
- 15 ίπποι
Kymco People 200GTi:
+ >20 ίπποι (πάνω +30% λοιπόν από τα 150άρια)
+ πιο ευρύχωρο
- ίσιο πάτωμα
- μικρός χώρος κάτω από τη σέλα
- διασχίσαμε την East China Sea πλέον
- ίσιο πάτωμα
SYM Citycom 300:
+ το δυνατότερο μεταξύ των επιλογών μου
+ επαρκής χώρος κάτω από τη σέλα
++ έχει πραγματικά όσα θέλω (πλην ABS)
- αν και μερικοί κάτοχοι τα λατρεύουν, διαβάζω και πολλή γκρίνια για πλαστικά, ποιότητα και συνεργεία
- στα οριακά 2.000€ οι επιλογές είναι περιορισμένες, κρατάνε τιμή
Peugeot Geopolis 300 (RS):
+ ωραίο και "μουράτο"
+ μοτέρ Piaggio που διαβάζω καλά λόγια
+ ευρύχωρο
- λίγο δυσεύρετο για να υπάρχει επαρκής ανταγωνισμός τιμών.
Μετά παίζει στις τιμές αυτές και το Sym Symphony 200 ΜΕ Abs ΚΑΙ χώρο για ένα full-face κάτω από τη σέλα αλλά σχετικά αδύναμο (2ο άτομο και κατεβαίνουμε το ποτάμι ίσως όχι τόσο καλή ιδέα) συν πιο τραχύ και αερόψυκτο.
Η ιδανική επιλογή είναι το Citycom, αλλά με φοβίζει το όλο θέμα της (αν)αξιοπιστίας. Έχω διαβάσει και διθυράμβους αλλά και μοιρολόγια. Αγνοώντας αυτό, έχω στην under 16hp κατηγορία το Xenter (με τραβάει πολύ αυτή η διαφορετική ανάρτηση πίσω) και στην άνω των 20 ίππων το Geo 300.
Έχετε γνώμες για τα μοντέλα αυτά; Θα βάζατε κάποιο ακόμα στην κουβέντα; Ευχαριστώ.
Θέλω ιδανικά, 16άρη τροχό, τάπα καυσίμου μπροστά / όχι ίσιο πάτωμα, ABS, χώρο για full face κάτω από τη σέλα, σχετικά όρθια θέση κι όχι "καναπεδάτο", πάνω από 20 ίππους. Αν έπαιρνα σήμερα, καινούριο κάτι, θα κοίταζα Beverly, SYM HD300, Kymco Agility S300. Αυτές τις διαστάσεις και την "κατηγορία". Δυστυχώς αυτά τα "ιδανικά" θέλω, δε βρίσκονται πουθενά όλα μαζί στις επιλογές που κοιτάω.
Τα μοντέλα που έχω ξεχωρίσει είναι τα εξής (μα δυστυχώς, λόγω παλαιότητας στα χρήματα αυτά, δεν έχει κανένα ΑΒS):
Yamaha Xenter 150:
+ Yamaha
++ Πιο μοτοσυκλετιστική ανάρτηση πίσω
+ καλές γνώμες γενικά
- πολύ πολύ μικρός χώρος αποθήκευσης στη σέλα (βέβαια πουλιόταν από τη Yamaha με στάνταρ μπαγκαζιέρα στον εξοπλισμό)
- για τις διαστάσεις μου, λίγο μικρό
- 15 ίπποι
- ίσιο πάτωμα
Honda SH150:
+ Honda
+ Οικονομική
++ κατά γενική ομολογία ένα εξαιρετικό scooter
- Μικρός χώρος στη σέλα
- επίσης, κάπως μικρό
- ίσιο πάτωμα
- 15 ίπποι
Kymco People 200GTi:
+ >20 ίπποι (πάνω +30% λοιπόν από τα 150άρια)
+ πιο ευρύχωρο
- ίσιο πάτωμα
- διασχίσαμε την East China Sea πλέον
- ίσιο πάτωμα
SYM Citycom 300:
+ το δυνατότερο μεταξύ των επιλογών μου
+ επαρκής χώρος κάτω από τη σέλα
++ έχει πραγματικά όσα θέλω (πλην ABS)
- αν και μερικοί κάτοχοι τα λατρεύουν, διαβάζω και πολλή γκρίνια για πλαστικά, ποιότητα και συνεργεία
- στα οριακά 2.000€ οι επιλογές είναι περιορισμένες, κρατάνε τιμή
Peugeot Geopolis 300 (RS):
+ ωραίο και "μουράτο"
+ μοτέρ Piaggio που διαβάζω καλά λόγια
+ ευρύχωρο
- λίγο δυσεύρετο για να υπάρχει επαρκής ανταγωνισμός τιμών.
Μετά παίζει στις τιμές αυτές και το Sym Symphony 200 ΜΕ Abs ΚΑΙ χώρο για ένα full-face κάτω από τη σέλα αλλά σχετικά αδύναμο (2ο άτομο και κατεβαίνουμε το ποτάμι ίσως όχι τόσο καλή ιδέα) συν πιο τραχύ και αερόψυκτο.
Η ιδανική επιλογή είναι το Citycom, αλλά με φοβίζει το όλο θέμα της (αν)αξιοπιστίας. Έχω διαβάσει και διθυράμβους αλλά και μοιρολόγια. Αγνοώντας αυτό, έχω στην under 16hp κατηγορία το Xenter (με τραβάει πολύ αυτή η διαφορετική ανάρτηση πίσω) και στην άνω των 20 ίππων το Geo 300.
Έχετε γνώμες για τα μοντέλα αυτά; Θα βάζατε κάποιο ακόμα στην κουβέντα; Ευχαριστώ.