View Full Version : Παιδική Χαρά
Να πω την άποψη μου σαν κάτοχος Voge DS525X.
Μηχανάκι έχω από το 1993, μεγάλωσα δίπλα στην Αύρα όπου περνούσαν και έβλεπα τα rd και τα boldor της εποχής.
Δυστυχώς οι συνθήκες δεν μου επέτρεψαν όπως πολλοί εδώ μέσα να κάνω την κ@υλα μου, και να οδηγήσω κάποια από τα μηχανάκια που ήθελα πάντα...είμαι στερημένος. Πάντα μου άρεσαν τα street, αν είχα λεφτά θα γέμιζα το γκαράζ με τα μηχανάκια των εφηβικών μου χρόνων, nsr. rgv, tzr. gullarm, yzf, srad κτλ.
Αισίως στα 46 μου αποφάσισα να δοκιμάσω την on-off κατηγορία (όχι ότι θα καβαλήσω τα βουνά), αλλά για χαλαρές πολυθρονάτες βόλτες.
Ταβάνι τα 6000 και εδώ έρχεται το δίλημμα, καινούργιο η μετ/νο Ιάπωνα/Ευρωπαίο; Εγώ για την δουλειά μου δεν χρησιμοποιώ μέσον, τα χλμ που κάνω είναι μόνο την Κυριακή για βόλτα. Ότι πάρω δηλ. δεν θα ταλαιπωρείται στην κίνηση. Επειδή θέλω να αγοράζω καινούργια (εκτός μεγάλης ευκαιρίας) αποφάσισα να μην κοιτάξω μηχανές με 80.000 σκισμένες στην Αθήνα, και πήρα το ρίσκο του Κινέζου.
Το DSX μου άρεσε, και δεδομένης της προηγούμενης καλής εμπειρίας με το 300acx το τόλμησα.
Πήρα το dream bike μου; Όχι. Πήρα το υπερεργαλείο; Όχι. Πήρα αυτό που μου έκανε κλικ από το ράφι που αντέχει η τσέπη μου.
Γιατί το τόλμησα ξανά με Κινέζο; Γιατί το μηχανάκι βγαίνει μόνο σε βόλτες, δεν το σπάω, δεν το σουζάρω, μπαίνει γκαράζ, δεν θα το πάω χώμα και δεν θα το φέρω στα όρια της μηχανολογικής του αντοχής. Είναι μοτέρ με απόδοση σχεδόν 100 άλογα στο λίτρο και δεν είμαι κανίβαλος.
Θα αγόραζα Κινέζικο superbike με απόδοση 200 άλογα/λίτρο να πιάνω 300αρες στην Εθνική; Όχι βέβαια! Δεν τρελάθηκα ακόμα.
Ξέρω λοιπόν τι έχω πάρει, έχω συμβιβαστεί με την επιλογή μου, το προσέχω εννοείται περισσότερο από ένα Honda/Yamaha και ελπίζω για το καλύτερο.
Πάρα πολλοί το κοιτάνε στο φανάρι και με ρωτάνε αν είναι καλό, τους λέω θα δείξει και αυτή είναι η αλήθεια.
Μέχρι στιγμής είμαι ευχαριστημένος. Δεν έχω βέβαια μέτρο σύγκρισης καθώς δεν έχω καβαλήσει κάτι αντίστοιχο Ιαπωνικό, θα ήθελα να οδηγήσω ένα cb500x για να δω πόσο καλύτερο είναι το Honda. Πάντα η αντιγραφή είναι χειρότερη, πόσο μάλλον όταν είναι και low budget.
Εμένα πάντως μου αρέσει που το βλέπω, και χαίρομαι που το καβαλάω. Ίσως βγει μούφα (η τραγική) η αγορά, θα δείξει. Ουδείς άσφαλτος που έλεγε και η Άντζελα Δημητρίου.
Αύριο το πρωί ο Κινέζος θα με πάει στα Βίλια στο Deseo και μετά κάπου για προβατίνα. Όποιος ανέβει ας πει ένα γεια και ας το δει από κοντά.
Dimmanoukas
04/11/2023, 18:39
Καλοτάξιδο να είναι και να το χαρείς.
Σε τι χρωματισμό το πήρες?
Βάλε και καμία φωτό να το δούμε, προσωπικά δεν το έχω δει από κοντά.
Nostradamus
04/11/2023, 19:02
Να το χαρείς και να κάνεις το κέφι σου. Είναι όμορφο, στα μάτια μου πολύ πιο όμορφο από το προηγούμενο.
Η πολυτέλεια δεν είναι κάτι σχετικο.. Γίνεται σχετικο αν αρχίσουμε τις θεωρίες, απλά και μόνο για να προσπαθήσουμε να υποστηρίξουμε την άποψη μας.
Μιλώντας για προσωπικές απόψεις. Οι περισσότεροι που κυκλοφορούν στο δρόμο με κινεζικές μπραντες είναι νεαροί ή "νέοι" αναβάτες, που για τον οποιοδήποτε λόγο δεν είχαν στο παρελθόν δίκυκλο. Οι χαμηλές τιμές και το "πολύ" μηχανή για τα χρήματα τους είναι ο πιο συχνός λόγος που πήγαν εκεί. Προφανώς δεν αναφέρομαι στις περιπτώσεις όπως ο Δημήτρης ή ο Λευτέρης εδώ μέσα που έχουν γράψει τα χιλιόμετρα τους και έκαναν την συγκεκριμένη επιλογή.
Αν αποδείξουν την αξιοπιστία τους, θα τις δούμε και σε άλλα χέρια με τα χρόνια. Αν και υποψιάζομαι ότι θα κλείσει η ψαλίδα διαφοράς τιμής.. Μέχρι τότε οι πενταετίας ή δεκαετίας γνωστές εταιρίες θα συνεχίζουν να αποτελούν πρώτη επιλογή για τους υπόλοιπους αντί για "κούτα" κινεζικό. Και όχι μόνο λόγω αξίας. Άλλα και γιατί μοντέλα τους ήξερες, γουσταρες και ήθελες να πάρεις. Δεν ξέρω ακόμη κανέναν να λέει , "γουστάρω" τρελά ενα cfmoto ή ένα voge.. θα φανεί σε μια δεκαετία.
karellen
04/11/2023, 19:28
Να πω την άποψη μου σαν κάτοχος Voge DS525X.
[...]
Το 525 για μένα είναι πανέμορφο,σου εύχομαι να το χαρείς με πολλά καλά χιλιόμετρα!
Πέρα από όλα αυτά πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι ο Κινέζος κατάφερε να μπει στο χαμηλό (και μη) βαλάντιο του Έλληνα και να του δώσει ένα αξιοπρεπές ABS,ένα shifter,cruise και traction control που υπό άλλας συνθήκας θα έπρεπε να αποτανθεί σε ακριβότερα Ιαπωνικά ή Ευρωπαϊκά.
Καλοτάξιδο να είναι και να το χαρείς.
Σε τι χρωματισμό το πήρες?
Βάλε και καμία φωτό να το δούμε, προσωπικά δεν το έχω δει από κοντά.
447762
447763
447764
panavour
04/11/2023, 19:36
https://youtu.be/hG1fIrffQmk?si=Yo0K_ndH3trtZrxr
Ένα ωραίο βιντεάκι για τις νέες εποχές στις μοτό που έρχονται.
Dimmanoukas
04/11/2023, 22:17
Φτου φτου μια ομορφιά είναι.
doctoras
04/11/2023, 22:30
πολύ ωραίο Λάκη καλοτάξιδο να το χαρείς! :beer:
doctor_john
05/11/2023, 09:43
Ωραίοι!
Καλά χιλιόμετρα και μην ανησυχείς, μπορεί τα αναλώσιμα να έχουν μικρή διαφορά αλλά δεν πιστεύω πως θα γίνει αντιληπτό
όπως δεν έγινε στο TRK. Σαν να λέμε την διαφορά σε δίσκους συμπλέκτη μιας επώνυμης των 70ε με τους εργοστασιακούς, μικρή δηλαδή.
Το συγκεκριμένο σχέδιο δείχνει καλύτερα απο τα περισσότερα TRK. ;)
υγ: ο μικρός κινητήρας εμένα μου δίνει το ελεύθερο να τον ρυθμίσω με προτεραιότητα τις δικές του ανάγκες
για να αποδίδει ότι μπορεί χωρίς να ζορίζεται. Χοντράδες, μη δίνεις σημασία :lol:
Voge superbike! (https://www.gazzetta.gr/gmotion/2270967/apokleistiko-h-voge-etoimazei-entyposiki-superbike?utm_source=GmotionFacebook&utm_medium=social&fbclid=IwAR0vwYiUFHMM4JWnDq2m2JoD1RgnoghPVa3HjbM3QRP_7JKF-HHUGKUE0M0)
Ε, ρε, σφαγή και μανούρα που έχει να πέσει.... :lol:
Η δυναμική μιάς εταιρείας δεν φαίνεται από αντιγραφές δοκιμασμένων ήδη
μοντέλων από άλλες εταιρείες (οι οποίες μάλιστα είχαν κάποιες αστοχίες όταν
πρωτοπαρουσίασαν αυτά τα μηχανάκια). Εκεί βλέπεις μόνο πόσο καλοί
αντιγραφείς μπορούν να γίνουν, ενα πεδίο όπου για την ώρα οι κινέζοι
παίρνουν άριστα.
Οποια εταιρεία έχει @ρχίδι@ μπαίνει στους αγώνες με δικό της πακέτο
κινητήρων, πλαισίων, οδηγών κλπ.....Μέχρι στιγμής οι κινέζοι μόνο με
την KOVE έχουν κάνει μιά εμφάνιση στο περσινό Ντακάρ (όπου πήγαν μιά
χαρά για πρωτοεμφανιζόμενοι και με όχι κορυφαίο οδηγό...)
Πιστεύω πώς θέλουν πολύυυυυ δρόμο ακόμα και πολύ χρήμα
για να πλησιάσουν τις KTM, APRILIA, οι οποίες χρόνια τώρα το
παλεύουν για να φτάσουν τις ''μεγάλες'' δυνάμεις DUCATI, HONDA
YAMAHA στις πίστες του moto.gp
Voge superbike! (https://www.gazzetta.gr/gmotion/2270967/apokleistiko-h-voge-etoimazei-entyposiki-superbike?utm_source=GmotionFacebook&utm_medium=social&fbclid=IwAR0vwYiUFHMM4JWnDq2m2JoD1RgnoghPVa3HjbM3QRP_7JKF-HHUGKUE0M0)
Ε, ρε, σφαγή και μανούρα που έχει να πέσει.... :lol:
Έδινα!!!
Έδινα!!!
Για τούτο δω, το πολύ πολύ εκείνο το χωραφάκι στην Άνω ραχούλα.
Για το ανάλογο της προπέλας, τουλάχιστον ένα νεφρί.....:cry:
:lol:
stefanos
05/11/2023, 20:12
Στην κατηγορία "καθημερινά μηχανάκια" δεν απαιτείται συμμετοχή σε αγώνες κλπ.
Ούτε καν πρωτότυπος κινητήρας.
Προσωπικά εάν οι κινέζοι δεν είχαν αυτή την αλλοπρόσαλλή προσέγγιση στην προώθηση των μοτοσυκλετών τους,
και σχεδίαζαν λιγότερο κραυγαλέα και περισσότερο ουσιαστικά, ενδεχομένως θα ψαχνόμουνα περισσότερο.
Στην κατηγορία "μοτο ελευθέρου χρόνου" όντος ο μόνος δρόμος περνάει από τους αγώνες και είναι στρωμένος με χρήμα, και δεν νομίζω να ενδιαφέρονται να τον ακολουθήσουν προς το παρόν τουλάχιστον.
panavour
05/11/2023, 21:41
Η δυναμική μιάς εταιρείας δεν φαίνεται από αντιγραφές δοκιμασμένων ήδη
μοντέλων από άλλες εταιρείες (οι οποίες μάλιστα είχαν κάποιες αστοχίες όταν
πρωτοπαρουσίασαν αυτά τα μηχανάκια). Εκεί βλέπεις μόνο πόσο καλοί
αντιγραφείς μπορούν να γίνουν, ενα πεδίο όπου για την ώρα οι κινέζοι
παίρνουν άριστα.
Οποια εταιρεία έχει @ρχίδι@ μπαίνει στους αγώνες με δικό της πακέτο
κινητήρων, πλαισίων, οδηγών κλπ.....Μέχρι στιγμής οι κινέζοι μόνο με
την KOVE έχουν κάνει μιά εμφάνιση στο περσινό Ντακάρ (όπου πήγαν μιά
χαρά για πρωτοεμφανιζόμενοι και με όχι κορυφαίο οδηγό...)
Η bmw σε τι αγώνες έχει μπει τα τελευταία 35 χρόνια,και μονοπωλεί τις πωλήσεις με τα gs?.
stefanos
05/11/2023, 21:51
Η bmw σε τι αγώνες έχει μπει τα τελευταία 35 χρόνια,και μονοπωλεί τις πωλήσεις με τα gs?.
Ο boxer δοκιμάστηκε εκτεταμένα στους αγώνες κατά την εξέλιξή του πριν ένα αιώνα περίπου :lol:
H BMW είχε παρουσία σε αγώνες σχεδόν απ' όταν ξεκίνησε να κατασκευάζει δίκυκλα
Σε άσφαλτο και χώμα....
Ολες οι εταιρείες που θέλαν να πουλήσουν μοτοσυκλέττες είχαν εμπλοκή σε αγώνες.
Από εκεί ερχόταν η αναγνώριση από το κοινό και κατά συνέπεια οι πωλήσεις.
panavour
05/11/2023, 23:07
Είχε.Οπως τοπες,είχε.Οταν η εξέλιξη ερχόταν από τους αγώνες.Τωρα έρχεται από το το κομπιούτερ.
Είχε.Οπως τοπες,είχε.Οταν η εξέλιξη ερχόταν από τους αγώνες.Τωρα έρχεται από το το κομπιούτερ.
Η από το φωτοαντιγραφικό.......
panavour
06/11/2023, 06:55
Ας έρθει κι απ' τον ουρανό,απ' τον Θεό,με τις δέκα εντολές.Χεστηκαμε και η βάρκα έγειρε.Εμενα σαν καταναλωτή με ωφελεί.Δεν θα κάτσω να ψυρίσω την μαϊμού,ούτε θα ζητήσω πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων.Παρθενογενεση,δεν υπάρχει πλέον,όλοι αντιγράφουν από κάπου.Απ την στιγμή που κάτι θα εφευρεθεί,ΘΑ ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΙ.Ετσι μεταδίδεται η γνώση,από γενιά σε γενιά.Και στο σχολείο και στις επιστήμες κάτι ήδη εφευρεθεν μαθαίνουμε.
doctor_john
06/11/2023, 07:45
Ρε παιδιά υπάρχουν κανόνες για να μπορεί να διατεθεί το προϊόν πλέον. Υπάρχουν και τα δεδομένα που δημιουργούν
οι εταιρείες που δημιούργησαν πρώτες τον τύπο κινητήρα και το σύνολο, που καλύπτει τους κανόνες - ανάγκες.
Με βάση αυτά και το δεδομένο ότι ο πλανήτης ζητά μικρό μεταφορικό μέσο με χαμηλό αποτύπωμα, τι έπρεπε να γίνει;
Να σχεδιάσουν από την αρχή το KLE με σκοπό να φτιάξουν ένα ίδιο; Όταν μάλιστα οι αρχικοί δημιουργοί λένε πάρτε το παιδιά
με αυτή την συμφωνία;
Αν καθόντουσαν μερικά χρόνια και έβγαζαν το ίδιο μοτέρ με κάτι διαφορετικό - πειραματικό, θα είχαν καλύτερη ή όχι απόκριση από τον κόσμο;
Εμείς θα είχαμε την διάθεση να πληρώσουμε παραπάνω για τα χρόνια που πέρασαν;
Βγαίνουν κινητήρες και αρκετά διαφορετικοί και γέροι κ.λπ. Γιατί νομίζετε δεν έχουμε παγκόσμια μοντέλο με περιστροφικό δίχρονο κινητήρα
να καίει ελάχιστα και να μολύνει λιγότερο ενώ αποδίδει πολύ παραπάνω;
Πέρα από την παραγωγή στην κίνα, οι μεγάλες εταιρείες γιατί δεν παρουσιάζουν κάποιον απο αυτούς που εξελίσσουν, η minarelli, η rotax, η innengine κ.λπ.;
Εμείς είμαστε το πρόβλημα. Σε έναν κόσμο που η επικοινωνία βρίθει και προφανώς, όπως προστάζει η λογική, το δίκαιο κ.λπ. είναι ανεξέλεγκτη
το "κοινό", που περιλαμβάνει και το δίκτυο συντήρησης επισκευής και το νομοθετικό σώμα απέναντι στο μέσο και τους επενδυτές , είναι πολύ πιο επικίνδυνο από οποιαδήποτε εταιρεία παραγωγής που λειτουργεί πάνω κάτω με τον ίδιο τρόπο - αξίες.
Tallyban
05/12/2023, 18:50
Έχω γλυτώσει χιλιάδες € (10+)που δεν ασφάλιζω τίποτα τα τελευταία χρόνια .
Δεν έχω κερδίσει μόνο εγώ,αλλά και οι ασφαλιστικές (....) που βρίσκουν δικαιολογία τη μείωση των εσόδων για τις αυξήσεις στα κορόιδα.
Γουιν-Γουιν κατάσταση.
AUFGEBRACHT
05/12/2023, 19:03
448732
panavour
05/12/2023, 22:12
Έχω γλυτώσει χιλιάδες € (10+)που δεν ασφάλιζω τίποτα τα τελευταία χρόνια .
Δεν έχω κερδίσει μόνο εγώ,αλλά και οι ασφαλιστικές (....) που βρίσκουν δικαιολογία τη μείωση των εσόδων για τις αυξήσεις στα κορόιδα.
Γουιν-Γουιν κατάσταση.
και πως κυκλοφορεις???ανασφαλιστος?
karellen
14/12/2023, 13:19
Είδα Φρήγουιντ με μυτάκι.
Θα σέβεcτε. :priest:
449018 449019
harris_x
14/12/2023, 13:24
449018 449019
:lol::lol::lol:
CorpseAlive
14/12/2023, 13:26
449018 449019
Όλοι GS θέλουν . Τόσα μυτάκια που βάζουν σε τρανσαλπ,Vstrom και λοιπά δεν εξηγείται διαφορετικά.
o_gavros
14/12/2023, 13:46
Να βρείτε τη φωτο με τον καφέ και το σαντουι στο "μυτακι" της μαουνας του κορντιξ στον ισεθμο της Κορίνθου όσοι αναρωτιοσαντε γιατί πεμβε
panavour
14/12/2023, 13:52
Ασε που το μυτακι ΔΕΝ εφευρεθηκε απο την BMW ,αλλα απο την SUZUKI.Mε το DRBIG.
harris_x
14/12/2023, 13:55
ισχύει
panavour
14/12/2023, 13:58
ισχύει
ειδες,για να ειμαι γερος,που ξερω πραγματα που οι νεουληδες που δεν ειχαν γενηθει τοτε ,το αγνοουν????:a024:
https://www.motorcyclespecs.co.za/model/suzu/Suzuki_dr750%2088.htm
Όλοι GS θέλουν . Τόσα μυτάκια που βάζουν σε τρανσαλπ,Vstrom και λοιπά δεν εξηγείται διαφορετικά.
Και ποια η χρησιμότητα του εν λόγω μυτακίου πέραν του να ακουμπάς τον καφέ και το σάντουιτς σου; :confused:
peterTHErider
14/12/2023, 14:13
και πως κυκλοφορεις???ανασφαλιστος?
Σοβαρά, μια απορία που έχω και εγώ και θα ήθελα πολύ να ακούσω την απάντηση...
Γιατί μου φαίνεται αδιανόητο να εννοεί αυτό που νομίζουμε...
Και ποια η χρησιμότητα του εν λόγω μυτακίου πέραν του να ακουμπάς τον καφέ και το σάντουιτς σου;
Nα πουλάς μούρη επειδή ξέρεις ότι πρωτομπήκε σε μπίγκουλα....
panavour
14/12/2023, 14:23
Οτι μπορει ο καθενας,αλλος ετσι αλλος αλλιως ,το πουλ-μουρ,ποτε δεν πεθαινει.:D
Κι εγώ το γνώριζα :a024:
Αλλά εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω την χρηση του πέραν του καφέ.....
panavour
14/12/2023, 14:38
Κι εγώ το γνώριζα :a024:
Αλλά εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω την χρηση του πέραν του καφέ.....
Αν δεις το πρωτοτυπο στο σουζουκι,που παρεθεσα δεν εκτελουσε χρεη φτερου ,διοτι υπηρχε απο κατω κανονικο φτερο.Εκτοτε χρησιμοποιηθηκε κυριως για αισθητικους λογους για να μην ειναι γυμνη η μουρη στην ακρη της.Εμενα μ αρεσει ,σ αλλους οχι.Περι ορεξεως .........................μουροπιττα.
karellen
14/12/2023, 16:01
Να βρείτε τη φωτο με τον καφέ και το σαντουι στο "μυτακι" της μαουνας του κορντιξ στον ισεθμο της Κορίνθου όσοι αναρωτιοσαντε γιατί πεμβε
Φίλε έχω ακουμπήσει απάνου από τορξ,πένσα έως και κινητό! :tooth:
telegonos
28/12/2023, 08:23
Ωραία παρουσίαση και ιδιαίτερη μοτοσυκλέτα που ξεφεύγει από την γιαπωνέζικη σούπα.
Για την Ιστορία να αναφέρουμε πως οι εγκαταστάσεις και τα δικαιώματα της "Ιταλικής" Husqvarana αγοράστηκαν από (τι άλλο) Κινέζους) μαζί με στελέχη της Cagiva, ανέστησαν της παλία Ιταλική SWM (όπως επιβάλει η μόδα) και συνεχίζουν να βγάζουν με τροποποιήσεις, κάποια από τα μοντέλα της εποχής (βλ. ΤΕ510/SM510R).
Νταξ, τα κουσούρια που αναφέρεις είναι minor.
Υπάρχουν κάτι αξιόπιστα best seller που έσβηναν κύλινδροι από τα νερά και κάτι άλλα που τα ψαλίδια τους γίνονταν ενυδρεία.
Από την άλλη βλέπω και κάτι λακαμάδες, σ' αυτά τα πλυντήρια "κουλοχέρηδες", αυτά με τα κέρματα ντε, να βαράνε χωρίς αύριο με το πιεστικό τα όργανα και τα ρουλεμάν, νομίζοντας ότι έχουν ακόμα το φιατάκι της μαμάς τους και το πλένουν πριν βγάλουν την γκομενίτσα βόλτα Σάββατο βράδυ.:lol:
Κατά τα άλλα για το αστείο με τα λευκά, κόκκινα και πορτοκαλί ΚΤΜ, αυτή είναι δυστυχώς η ουσία του καπιταλισμού. (Οι "οικονομολόγοι" του φόρουμ μπορούν να μας πουν περισσότερα για τις νομοτέλεις τις αγοράς:rolleyes:).
Το μεγάλο ψάρι, τρώει τα μικρά.
Και όπως λέει και η πρωθυπουργάρα μας, όποιος δεν γουστάρει "ξύδι".:bawl:
Προς τι τα δάκρυα;
Oτι πεις Λιάνα
Endo με taxi, admins και mods, πολιτικά δεν είναι απαγορευμένα δια ροπάλου; Τούτος εδώ γιατί αφήνεται να ξερνάει κατεπανάληψη κομματικό μίσος και δογματική τοξικότητα;
panavour
28/12/2023, 08:32
Oτι πεις Λιάνα
Endo με taxi, admins και mods, πολιτικά δεν είναι απαγορευμένα δια ροπάλου; Τούτος εδώ γιατί αφήνεται να ξερνάει κατεπανάληψη κομματικό μίσος και δογματική τοξικότητα;
Δεν είναι όλα τα δάχτυλα ίσα ωρε ζαγαρ'.
SeniorCanardo
28/12/2023, 10:42
Oτι πεις Λιάνα
Τι έγινε "κορίτσια" δεν σας βγήκε καλό το bottox και βγάλατε νευράκια...:bawl:
Καλά μας έλεγαν παλιά, "Προσέχτε τους ρουφιάνους, πάνε πάντα δυο-δυο".
Μετά τον γυμνοσάλιαγκα, ακολουθεί και ο ασπάλακας.
Σας φιλώ,
Λιάνα.
449382
Υ.Γ. Καλά ρε "Τρελόγονε" μιλάς εσύ για δογματικότητα...:bawl:
stefanos
28/12/2023, 12:18
Πέρα από τα κομματικά οι πολιτικές αποφάσεις είναι αυτές που ορίζουν ποιοι τομείς της παραγωγής θα αναπτυχθούν και ποιοι όχι.
Σε αυτά τα πλαίσια και μέσα από επιδοτήσεις φοροελαφρύνσεις κλπ κάποιες χώρες κατάφεραν να έχουν παραγωγή μοτοσυκλετών αυτοκινήτων κλπ
και άλλες όχι.
o_gavros
28/12/2023, 12:37
Τι έγινε "κορίτσια" δεν σας βγήκε καλό το bottox και βγάλατε νευράκια...:bawl:
Καλά μας έλεγαν παλιά, "Προσέχτε τους ρουφιάνους, πάνε πάντα δυο-δυο".
Μετά τον γυμνοσάλιαγκα, ακολουθεί και ο ασπάλακας.
Σας φιλώ,
Λιάνα.
449382
Υ.Γ. Καλά ρε "Τρελόγονε" μιλάς εσύ για δογματικότητα...:bawl:
Μη δίνεις σημασία σε τσουτσέκια.
Πίσω από τα πληκτρολογια (και μόνο) βρίσκουν ευκαιρία να νιώσουν σημαντικοί.
Γιατί επιτρέπεται σε αυτόν τον χρήστη να ποσταρει ακόμα εδώ μεσα, με ξεπερνάει.
Το προηγουμενο αρχαϊκής έμπνευσης νικνεημ του, είχε φάει μόνιμο μπαν από προηγουμενες διαχειρισεις. Έχει δείξει αμέτρητες φορές ότι τον νοιάζει μόνο να εκφράσει την τοξικότητα του, ενίοτε πασπαλισμενη με συμβουλές ταχα βοήθειας.
Χάρη, Θόδωρε και Αντών, μήπως πρέπει να ξανασκεφτείτε κάποιες πρακτικες;
harris_x
28/12/2023, 16:24
Δεν είναι όλα τα δάχτυλα ίσα ωρε ζαγαρ'.
Μιλάς εσυ;
harris_x
28/12/2023, 16:25
Oτι πεις Λιάνα
Χαλάρωσε λιγάκι.
panavour
28/12/2023, 18:10
Μιλάς εσυ;
Ναι εγώ μιλάω.Και επειδή έλαβα προειδοποίηση,Φαντάζομαι να εσταλει προειδοποίηση και στα μέλη ,που απάντησαν με προσωπικούς χαρακτηρισμούς .Εγώ ομιλησα γενικώς, διότι παλαιόθεν πιστεύω ότι οι διαχειριστές κρατούν μεροληπτική στάση, ανάλογα με τις προτιμήσεις τους λόγω φιλίας και προσωπικών σχέσεων.Και ΔΕΝ κάνω λάθος.
o_gavros
28/12/2023, 18:27
Μνόπανα.
Ξεκαθαρα
harris_x
28/12/2023, 18:49
Ναι εγώ μιλάω.Και επειδή έλαβα προειδοποίηση,Φαντάζομαι να εσταλει προειδοποίηση και στα μέλη ,που απάντησαν με προσωπικούς χαρακτηρισμούς .Εγώ ομιλησα γενικώς, διότι παλαιόθεν πιστεύω ότι οι διαχειριστές κρατούν μεροληπτική στάση, ανάλογα με τις προτιμήσεις τους λόγω φιλίας και προσωπικών σχέσεων.Και ΔΕΝ κάνω λάθος.
Καλά, κοιτά να ηρεμήσεις και τα υπόλοιπα άστα.
Αν δε σου αρέσει η διαχείριση και ο συντονισμός του φορουμ, μπορείς να μη ξαναγράψεις.
Αν όμως θέλεις να συνεχίσεις, θα πρέπει να αποδεχτείς τα παραπάνω και να μη προκαλείς όπως συνηθίζεις.
panavour
28/12/2023, 22:46
Καλά, κοιτά να ηρεμήσεις και τα υπόλοιπα άστα.
Αν δε σου αρέσει η διαχείριση και ο συντονισμός του φορουμ, μπορείς να μη ξαναγράψεις.
Αν όμως θέλεις να συνεχίσεις, θα πρέπει να αποδεχτείς τα παραπάνω και να μη προκαλείς όπως συνηθίζεις.
Ήρεμος είμαι,δεν χαρακτήρισα κανέναν όπως "τσουτσεκια" "γυμνοσαλιαγκας" "ασπαλακας" απάντησα δημοσίως σε μια εύλογη απορία του "τηλεγονου"(με τον οποίον πολλές φορές έχω διαφωνήσει "κοσμιως" όμως).Απ ότι φαίνεται υπάρχουν διαφορετικά μέτρα και σταθμά.Οντως τελικά,"όλα τα δάκτυλα ΔΕΝ είναι ίσια"
Coyote.V
29/12/2023, 09:57
Τα δάκτυλα όντως δεν είναι ίσια, όταν όμως κόψεις οποιοδήποτε από αυτά πονάει το ίδιο με τα υπόλοιπα.
Shinigami Ryuk
29/12/2023, 21:45
Ήρεμος είμαι,δεν χαρακτήρισα κανέναν όπως "τσουτσεκια" "γυμνοσαλιαγκας" "ασπαλακας" απάντησα δημοσίως σε μια εύλογη απορία του "τηλεγονου"(με τον οποίον πολλές φορές έχω διαφωνήσει "κοσμιως" όμως).Απ ότι φαίνεται υπάρχουν διαφορετικά μέτρα και σταθμά.Οντως τελικά,"όλα τα δάκτυλα ΔΕΝ είναι ίσια"
Μωρε ηρεμος εισαι αλλα ταυτοχρονα προβοκαρεις κιολας.Καθε φορα που θα το φερει η κουβεντα θα ριξεις την μπηχτη σου σε αυτους που εχουν διαφορετικη αποψη.Οποτε...
panavour
29/12/2023, 21:58
Όλοι λίγο πολύ το κάνουμε,άλλωστε αυτό είναι και το αλάτι στα φόρα,πάντα όμως με αξιοπρέπεια και ποτέ με ύβρεις.Οπως τις συνηθίζουν κάποιοι που κάποιες φορές ΔΕΝ ανήκουν στην κατηγορία των απλών χρηστών, αλλά αυτών που έχουν αυξημένες αρμοδιότητες στο φόρουμ,και θαπρεπε να είναι κοσμιωτεροι.Ειμαι 18 χρόνια στο φόρουμ και ξέρω τι λέω.Δεν μπορούμε όλοι να έχουμε την ίδια άποψη,και οφείλουμε να υποστηρίζουμε την άποψη μας "κοσμιως" όμως.Αλλιως να κατεβάσουμε τα ρολα.
harris_x
29/12/2023, 22:01
Νομίζω αρκετά το αναλύσαμε.
Πάμε παρακάτω.
Shinigami Ryuk
29/12/2023, 22:12
Όλοι λίγο πολύ το κάνουμε,άλλωστε αυτό είναι και το αλάτι στα φόρα,πάντα όμως με αξιοπρέπεια και ποτέ με ύβρεις.Οπως τις συνηθίζουν κάποιοι που κάποιες φορές ΔΕΝ ανήκουν στην κατηγορία των απλών χρηστών, αλλά αυτών που έχουν αυξημένες αρμοδιότητες στο φόρουμ,και θαπρεπε να είναι κοσμιωτεροι.Ειμαι 18 χρόνια στο φόρουμ και ξέρω τι λέω.Δεν μπορούμε όλοι να έχουμε την ίδια άποψη,και οφείλουμε να υποστηρίζουμε την άποψη μας "κοσμιως" όμως.Αλλιως να κατεβάσουμε τα ρολα.
Να παλι το κανεις.Δεν θα μπω στην κουβεντα να κρινω τους διαχειριστες,γιατι καλα τα λεμε εμεις αλλα ειμαστε εξω απο τον χορο.
Ενιγουεις.
Εγω μια απορια εχω,και για εσενα αλλα και γενικα με οποιον το κανει αυτο.
Δεν μπορειτε απλα να προσπερασετε πραγματα?Να πεις αυτο που ειναι να πεις και να πας παρακατω.Ασχετα με το αν το εχει κανει προσωπικο ο συνομιλητης σου ή οχι.
Γιατι κολλατε?
Με ολο τον σεβασμο η ερωτηση μου και απευθυνεται σε ολους οσους το κανουν.
panavour
29/12/2023, 22:39
Εγώ είπα αυτό που είχα να πω στην ερώτηση του τηλεγονου, θεωρώντας ότι οι διαχειριστές ευνοούν κατά το δοκούν και εσύ μας αποκαλέσες όπως μας αποκαλέσες.Γι αυτό μάλιστα έλαβα παρατήρηση ότι καταστρατηγω τους κανόνες του φόρουμ.Μαλιστα αμέσως μετά απάντησε, στην χαρακτηριστική σου απαντηση και κάποιος τρίτος με χαρακτηρισμούς και αυτός.Ειμαι περίεργος να μάθω αν και εσύ και ο τρίτος έλαβαν τις ίδιες προειδοποιήσεις με μενα.Βεβαια κανείς δεν απάντησε επί της ουσίας στον τηλεγονο.Αυτα για την ιστορία.Απο μένα ΤΕΛΟΣ και έτερον ουδέν.Αλλη φορά οι απαντήσεις θα δίδονται με προσωπικό μήνυμα,για να μην διαταρασσουμε τα εσκαμμένα.
Νομίζω ότι οι περισσότεροι εδώ μέσα αποφεύγουν να ασχολούνται (πίτουρα, κότες, γιου νόου) αλλά ενώ -καλώς, πιστεύω- δεν επιτρέπεται πλέον ο πολιτικο-ιδεολογικός σχολιασμός, φαίνεται να υπάρχει μία ελαφρά ανοχή σε σχόλια αριστερότερα του κέντρου, ακόμα και επιθετικά. Στη συγκεκριμένη περίπτωση ο Senor Canardo έκανε κατ'επανάληψη σχόλια για τον καπιταλισμό, το μητσοτακέικο και άλλα τέτοια πρωτότυπα τις τελευταίες ημέρες, αλλά ύβρεις και επίπληξη δέχθηκε αυτος που -ομολογουμένως εριστικά- επισήμανε την ανακολουθία, κυρίως λόγω "βεβαρημένου προτέρου βίου".
Είναι λογικό ότι κάποιοι στο φόρουμ έχουν μεγαλύτερη άνεση να εκφράζονται, αυτό όμως πρέπει να διατηρείται υπό έλεγχο.
karellen
30/12/2023, 08:24
Ακάκιε το φόρουμ όντως δεν υποστηρίζει τον κομματικό σχολιασμό στα γραφόμενά του,αν αφηνόταν κάτι τέτοιο ελεύθερο το πράγμα θα έφτανε εν ριπή σε ακραίες καταστάσεις.
Τώρα αν μία στο τόσο σε κάποια δημοοσίευση περαστεί στα ψιλά "με τον Αλέξη πάθαμε το τάδε" ή "Κούλη δεν θέλατε; τραβάτε τα" αυτό δεν συνιστά κομματικό σχολιασμό εφόσον δεν συνεχίζεται από τον γράφοντα.
Άλλωστε τα πιο πολλά πολιτικά-χιουμοριστικά ποστ που υπάρχουν εδώ μέσα είναι κάτι memes με τον Αντρέα να μας θυμίζει συνεχώς ότι τρώγαμε με χρυσά κουτάλια,πηγαίναμε στα μπουζούκια,στη Μύκονο,αγοράζαμε ακριβά μηχανάκια...
Την καλημέρα μου :wave2:
Εγώ πάντως δεν σας θυμισα ποτέ ότι τρώγαμε με χρυσά κουταλιά κλπ...
:p
karellen
30/12/2023, 09:55
Άλλα μας έλεγες στο Μπατζάβαλη...:D
harris_x
30/12/2023, 10:05
Άλλα μας έλεγες στο Μπατζάβαλη...:D
Πότε θα παμε;
Εγώ δεν έχω φάει εκεί :(
karellen
30/12/2023, 10:07
Πότε θα παμε;
Όποτε θέλεις βάλε φωνή!
Του Μικέ μόνο μην του το πεις.
SeniorCanardo
30/12/2023, 10:18
Ας βάλουμε μερικά πράγματα στη θέση τους.
Η "μοτοσυκλέτα" σαν κουλτούρα και σαν δραστηριότητα δεν υφίσταται in vacuo, επηρεάζεται από τις κοινωνικές, πολιτικές και οικονομικές συνθήκες της κάθε εποχής (οικονομική κρίση, καραντίνα, ενεργειακή κρίση κλπ), άρα ένας πολιτικός σχολιασμός θα υπάρχει πάντα σε ένα μοτοσυκλετιστικό φόρουμ.
Σε ποιο βαθμό, είναι θέμα κυρίως της διαχειριστικής ομάδας.
Πάμε στο τώρα στο θέμα μας.
Γράφω, σχολιάζοντας γιατί η Husqvarna εξαγοράστηκε από την Cagiva, την BMW και τέλος από την KTM, είπα ότι το "μεγάλο ψάρι, τρώει το μικρό" και ότι είναι κάτι που συμβαίνει κατά κόρον στο υφιστάμενο οικονομικό σύστημα, που είναι ο καπιταλισμός.
Αυτό είναι γεγονός!
Από τους θεωρητικούς του καπιταλισμού ως οικονομική και κοινωνική θεωρία, μέχρι την νεοφιλελεύθερη εκδοχή τους, τους Κευνσιανούς κανείς δεν το αρνείται.
Δεν έχει περάσει μήνας που υφυπουργός της κυβέρνησης, πρότεινε ως λύση στις ατομικές και μικρές επιχειρήσεις να συνασπιστούν σε μεγαλύτερες οικονομικές οντότητες, για να επιβιώσουν του ανταγωνισμού.
Είναι αυτό "αριστερόστροφο", "κομματικό μίσος", "τοξική πολιτικοποίηση" ή κάτι άλλο;
Στην συνέχεια χρησιμοποιώ μια φράση του πρωθυπουργού σε γνωστό δημοσιογράφο, περί "ξυδιού".
Η έκφραση έγινε viral, αντίστοιχα με το "Λεφτά υπάρχουν", "Θα βαράμε τους ζουρνάδες" κ.ο.κ.
Φαντάζομαι αν είχε χρησιμοποιηθεί, μια από αυτές δεν θα υπήρχε πρόβλημα.
(Βέβαια αυτός κυβερνάει τώρα, αυτόν θα σχολιάσουμε, όταν θα έρθει άλλος τότε τα ξανά λέμε).
Τι κομματικό υπάρχει σε αυτό, πέρα από τα ερεθισμένα Νεοδημοκρατικά αντανακλαστικά του "Τρολλόγουνου" και του "Παναβούρ".
Ακόμα και αν υποθέσουμε ότι τα σχόλια μετέδιδαν, πολιτικό μίσος ή ότι άλλο, υπάρχει κουμπάκι αναφοράς μηνύματος και μπορούν οι διαχειριστές να ελέγξουν αν παραβιάζεται κάποιος κανόνας του φόρουμ και να πράξουν τα δέοντα.
Αντ' αυτού ο "Τρολλόγονος" αποκαλεί εμένα "Λιάνα" (σε μια απέλπιδα προσπάθεια να με θίξει) και εγκαλεί τους διαχειριστές για πλημμελή εποπτεία του φόρουμ, συνεπικουρούμενος από τον "έτερο Καππαδόκη".
Του δίνω ένα άλλοθι, γιατί είναι προφανές ότι δεν κατανοεί πλήρως τις έννοιες που επικαλείται, απλά ξεπατικώνει φρασούλες που διάβασε σε κάποια φυλλάδα.
Στόχος δικός του, όπως και του δεύτερου, ΔΕΝ είμαι εγώ, αλλά οι διαχειριστές και εν τέλει το ίδιο το φόρουμ.
Από τη μια ο "Παναβουρ" είναι αυτός που κατεξοχήν εκφράζει πολιτικές απόψεις με κάθε ευκαιρία στα όρια του "φασισμού" και πολλές φορές πέραν αυτού και τώρα κάνει την θιγμένη "παρθένα" που την αδίκησαν.
Τον ενόχλησε ο "ασπάλακας".
Ο ασπάλακας βγαίνει από την τρύπα του, όταν αισθανθεί ασφαλής.
Βρήκε την ευκαιρία και αποφάσισε να την πέσει στους admins, όταν αισθάνθηκε ασφάλεια.
Από την άλλη ο άλλος είναι γνωστό τρολλ σε διάφορα μοτοσυκλετιστικά φόρουμ, με διάφορα ονόματα, "Τελλέγονος","Πολυμήχανος","Γεωμέτρης","FlyingInADream".
Δογματικός, ειρωνικός, αλλάζει απόψεις κατά το δοκούν, προωθεί το προσωπικό του blog, αυτοδιαφημίζεται και"γλύφει εκεί που κατουράει".
Τον διώχνουν και πάλι επιστρέφει με νέο nickname και την ίδια νοοτροπία.
Κατά την άποψη μου πρόκειται για ένα "καρκινικό" κύτταρο, ένα ξένο σώμα, σε ένα κατά τα άλλα "υγιή οργανισμό" και θα έπρεπε να αποκλειστεί δια βίου, ασχέτως nickname.
Δεν είμαι μέλος της διαχειριστικής ομάδας, αρά μικρή σημασία έχει η γνώμη μου.
Οπότε καλό είναι οι "αδέκαστοι" και οι "ισοαποστάκηδες" πριν πάρουν θέση να γνωρίζουν πως όλα τα ζητήματα εξετάζονται μέσα στο context τους και όχι σε δοκιμαστικούς σωλήνες, αν θέλεις να βγάζεις ασφαλή συμπεράσματα.
Κατά τα άλλα εγώ θα παραμείνω,ένα "πολιτικό ον" και αν κάποιοι χαλιούνται...ξέρετε την συνέχεια μην λέμε πάλι τα ίδια.
Άντε καλή χρονιά and I'm out.
:beer:
karellen
30/12/2023, 10:23
Νομίζω αρκετά το αναλύσαμε.
Πάμε παρακάτω.
Ειπώθηκε και παραπάνω.
Να το ληξουμε εδώ.
harris_x
30/12/2023, 10:44
Από εδώ και κάτω μιλάμε για μπατζαβαλη και πότε θα πάμε.
Τα υπόλοιπα θα εξαφανιζονται με μαγικό τρόπο :a38:
...οπως τα μπινελικια του μπατζαβαλη ενα πραμα...
harris_x
30/12/2023, 10:55
Από εδώ και κάτω μιλάμε για μπατζαβαλη και πότε θα πάμε.
είπα.
PaNick67
30/12/2023, 10:56
Αν ειναι για Μπατζαβαλη απλα πειτε το ποτε. Αν και αμηχανος θα παρω το αμαξι και θα ερθω για την μασα
Αλλα να μην μεινουμε στο "μελι, μελι και απο τηγανίτα τιποτα" :lol:
Θα σε δώσουμε στεγνά και θα πληρώσεις ότι πιεις... :P
karellen
30/12/2023, 13:11
Ειδικά στο πιώμα το μαγαζί τσούζει :rolleyes: :rolleyes:
stefanos
30/12/2023, 13:40
Έγινε ταβέρνα το καφενείο στον Καρατζά?
Ειδικά στο πιώμα το μαγαζί τσούζει :rolleyes: :rolleyes:
Συμφωνώ,τις τρεις τελευταίες φορές που θυμάμαι,το κρασί ήταν κερασμενο από το μαγαζί!:)
CorpseAlive
31/12/2023, 01:17
Πότε θα παμε;
17/01/2023 ; Να ανεβάσω θέμα ;
Θα έπρεπε ήδη να υπήρχε χθες.
Coyote.V
31/12/2023, 17:24
Τι θέμα... βόλτα για μάσα να ανεβάσεις!
.
Τι διάολο σαν πολύ σήψη δεν έχει πέσει στη αγορά…μη πάμε σε καμία αποκάλυψη…
τη νόλαν την έχουν φάει τα φοντς (έτσι δεν τα λένε?) εδώ και κάμποσα χρόνια
οι οποίοι είναι γνωστοί μαυραγορίτες
Όπως καταλαβαίνεις λοιπόν αυτό είναι το λογικό αποτέλεσμα
έως να το στύψουν το λεμονάκι και να το πετάξουν στην ανακύκλωση των αγορών
(2 R Holding που ανήκει στην Eurazeo)
RaGe_Raptor
09/01/2024, 21:58
τη νόλαν την έχουν φάει τα φοντς (έτσι δεν τα λένε?) εδώ και κάμποσα χρόνια
οι οποίοι είναι γνωστοί μαυραγορίτες
Όπως καταλαβαίνεις λοιπόν αυτό είναι το λογικό αποτέλεσμα
έως να το στύψουν το λεμονάκι και να το πετάξουν στην ανακύκλωση των αγορών
(2 R Holding που ανήκει στην Eurazeo)
Δεν πάτε σε κάνα φόρουμ οικονομολόγων να τα πείτε?:cry::lol:
Χάρη, Θόδωρε και Αντών, μήπως πρέπει να ξανασκεφτείτε κάποιες πρακτικες;
Αρκετα παλιοτερα, το πρωτοκολο περιελαμβανε φλογιστρα, γκαζοταναλιες κ.λ.π.
Μετα το γυρισαμε σε πιο politically correct διαδικασίες, οπως πισσα, πουπουλα και σιδηροτροχιά..
(λιαν συντομως, κατι λουλουδες mods παραπονεθηκαν οτι τους αφηνε σημαδια η ραγα στον ωμο και ζητουσαν βαρεα και ανθυγιεινα..)
Μ' αυτα και μ' εκεινα, καταληξαμε στις επιπλήξεις (reproaches Ελληνιστί), οι οποιες ειναι τω οντι αποτελεσματικες στο να ντρεπονται καποιοι..
karellen
03/02/2024, 16:50
Σάββατο κι απόβραδο (χωρίς ασετυλίνη), τι πιο χαβαλέ να τρολλάρεις όλους αυτούς του scammers που θέλουν να σου δώσουν μια περιουσία για ένα παλιοποδήλατο που έχεις βάλει για πούλημα. :D
450393
Σάββατο κι απόβραδο (χωρίς ασετυλίνη), τι πιο χαβαλέ να τρολλάρεις όλους αυτούς του scammers που θέλουν να σου δώσουν μια περιουσία για ένα παλιοποδήλατο που έχεις βάλει για πούλημα. :D
450393
Πες στον "ταχυδρόμο της PDP" να έρθει να παραλάβει στη δουλειά σου, στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής.
karellen
03/02/2024, 18:39
με επιασε ποιητικος οιστρος βραδυατικο..
εγραψα ενα τραγουδι βασισμενο πανω στο "Αθηνα μου" του Κων/νου Αργυρου (https://www.youtube.com/watch?v=1Ba3fOvlruU)
το τραγουδι αναφερεται στην περιπετεια ενος υποτειθεμενου μελους του φορουμ
που ζει στην Πατρα οδηγει GS1200 και παρουσιαζει μια ταση να χανεται σε καθε βολτα..
απολαυστε:
Η ΚΑΖΟΥΡΑ ΜΟΥ
Χαμενος καπου στα ορεινα της Ναυπακτιας
το GPS μου δειχνει να μη συνεργαζεται..
στο πουθενα με εφερε παλι η μαλακια, ρε τι βλακεια...
Ενας αερας να τρυπαει το κορμι μου,
κι εγω βρεγμενος πιο πολυ απ'τη κορντουρα μου..
εεεμ τη θελω απεγνωσμενα, την καζουρα μου...
Απο το βαθος ξεπροβαλει το φεγγαρι
και καθως πεφτει το σκοταδι αγριευομαι
κι απο το κρυο μου 'χει γινει μανιταρι, το παπαρι...
τοσα χρονια χανομαι σε καθε βολτα,
καποιος θα ελεγε πως εγινε η μαστουρα μου...
εεεμ τη θελω απεγνωσμενα, την καζουρα μου..
Λυκος στη νύχτα η μοναξια που ουρλιαζει
απόψε μέχρι και ο καιρος μαζι μου τα ´βαλε
και αφου η βροχή ποτε δεν έγινε χαλαζι, γλυκοχαραζει...
και ψαχνοντας να βρω πως θα γυρισω πισω,
στον εαυτο μου λεω φορωντας την κορντουρα μου..
πως τη ψαχνω απεγνωσμενα, την καζουρα μου..
Και ξεκιναω για τη Πατρα με ενα αγχος,
μη μου κοπουν το telelever και ο αξονας..
και μεινω παλι στο βουνο πανω μοναχος, σα τους κομαντος..
παταω λοιπον το γκαζι και δε σταματαω,
μα κατουριεμαι και μου φευγουνε τα ουρα μου...
εεεεμ τη θελω απεγνωσμενα, την καζουρα μου..
καθε ομοιοτητα με αληθινα προσωπα και γεγονοτα δεν ειναι τυχαια.... :lol::p
karellen
07/02/2024, 09:06
:bawl:
Coyote.V
06/03/2024, 12:24
Με είδα σήμερα να επιστρέφω από τριήμερο ταξίδι για δουλειά στο Ζάγκρεμπ.. 15 χρονια απο την τελευτααια φορα που ημουν ξανα εκει...Καθαριότητα υποδειγματικη, τάξη, ωραιότατη άσφαλτος, ποδηλατοδρομοι παντού μέχρι και το αεροδρόμιο, υποδειγματικη συμπεριφορά οδηγών, πάρκα, πλατείες, και αίσθημα ασφαλειας όλες τις ώρες...
Δεν μας καταλαβαίνω καθόλου πλέον εδώ..
Πιες κανένα φραπέ 12 το μεσημέρι, κάνε καμιά κατάληψη με δήθεν νόμιμα δικαιώματα, γράψε το όνομα η το παρατσούκλι σου με σπρέι στους τοίχους... χτύπα το σύστημα στη ρίζα του!
451218
SeniorCanardo
06/03/2024, 14:03
Πιες κανένα φραπέ 12 το μεσημέρι, κάνε καμιά κατάληψη με δήθεν νόμιμα δικαιώματα, γράψε το όνομα η το παρατσούκλι σου με σπρέι στους τοίχους... χτύπα το σύστημα στη ρίζα του!
"Από την πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλα, βγάζω τα παπούτσια μου, να μην βραχεί η ομπρέλα".
Είπες και εσύ τον καημό σου...
"Ου γαρ έρχεται μόνον..." :bawl:
Κορίτσια... Να θυμίσω ότι εδώ είναι το "με είδα", ναι;
Αν δεν "σας βλέπετε", να πάτε στο καφενείο.
CorpseAlive
06/03/2024, 16:47
Coyote
για τους δρόμους , την καθαριότητα και την ασφάλεια ως πολίτες έχουμε ήδη κάνει το χρέος μας προς την εξουσία.
Πληρώνουμε φόρους, τέλη και οι πλείστοι δεν παρανομούμε .
Ωστόσο το κράτος δεν τηρεί το δικό μέρος από το κοινωνικό συμβόλαιο, ήτοι δεν μας παρέχει αυτά για τα οποία υπάρχει να παρέχει.
Επομένως να συνοψίζεις τους λόγους που η χώρα μας έχει καταντήσει μία βαλκανική κολομβία και ίσως το όνειδος του δυτικού κόσμου επειδή πίνουμε καφέ στις 12 , γίνονται καταλήψεις ή κάποιοι κάνουν γκράφιτι είναι κάτι αντίστοιχο με το να πω ότι η πολεμική μας αεροπορία είναι γτπκ επειδή στον στρατό ένας εποπατζής έριξε τον φραπέ στο καψιμι. Ασύνδετο.
Τα μηνύματα με τους χαρακτηρισμούς έφυγαν για άλλες πολιτείες.
Ελπίζω να καταλαβαίνετε. :wave2:
Coyote.V
06/03/2024, 17:28
Coyote
για τους δρόμους , την καθαριότητα και την ασφάλεια ως πολίτες έχουμε ήδη κάνει το χρέος μας προς την εξουσία.
Πληρώνουμε φόρους, τέλη και οι πλείστοι δεν παρανομούμε .
Ωστόσο το κράτος δεν τηρεί το δικό μέρος από το κοινωνικό συμβόλαιο, ήτοι δεν μας παρέχει αυτά για τα οποία υπάρχει να παρέχει.
Επομένως να συνοψίζεις τους λόγους που η χώρα μας έχει καταντήσει μία βαλκανική κολομβία και ίσως το όνειδος του δυτικού κόσμου επειδή πίνουμε καφέ στις 12 , γίνονται καταλήψεις ή κάποιοι κάνουν γκράφιτι είναι κάτι αντίστοιχο με το να πω ότι η πολεμική μας αεροπορία είναι γτπκ επειδή στον στρατό ένας εποπατζής έριξε τον φραπέ στο καψιμι. Ασύνδετο.
Χρέος προς την εξουσία τα κοινά; Δεν νομίζω... χρέος προς εσένα είναι αν το ξεκαθαρίσεις τότε θα λυθούν όλα.
Ένα παράδειγμα:
Πλήρωσες για τις πλάκες στην πανεπιστημίου για να φτιαχτούν και ήρθαν οι επαναστάτες της φακής να τις ξηλώσουν και να τις πετάξουν στα περιπολικά που εσύ έχεις πληρώσει. Και μετά απαιτείς να τα πληρώσει πάλι το κράτος χωρίς να σε χρεώσει.
Τον λογαριασμό δεν τον στέλνεις στους μπαχαλάκηδες αλλά στο κράτος που θα πρέπει να έχει λεφτόδεντρα. Σημείωσε ότι αυτά τα χρήματα θα μπορούσαν να έχουν δοθεί στην υγεία η κάπου αλλού...
Ωστόσο ναι, η αλλαγή έρχεται από το άτομο, την μονάδα στο ΚΨΜ που θα κάνει το σωστό... για να αλλάξεις τον κόσμο θα πρέπει να αρχίσεις πρώτα από την μονάδα, από σένα δηλαδή.
panavour
06/03/2024, 19:06
Χρέος προς την εξουσία τα κοινά; Δεν νομίζω... χρέος προς εσένα είναι αν το ξεκαθαρίσεις τότε θα λυθούν όλα.
Ένα παράδειγμα:
Πλήρωσες για τις πλάκες στην πανεπιστημίου για να φτιαχτούν και ήρθαν οι επαναστάτες της φακής να τις ξηλώσουν και να τις πετάξουν στα περιπολικά που εσύ έχεις πληρώσει. Και μετά απαιτείς να τα πληρώσει πάλι το κράτος χωρίς να σε χρεώσει.
Τον λογαριασμό δεν τον στέλνεις στους μπαχαλάκηδες αλλά στο κράτος που θα πρέπει να έχει λεφτόδεντρα. Σημείωσε ότι αυτά τα χρήματα θα μπορούσαν να έχουν δοθεί στην υγεία η κάπου αλλού...
Ωστόσο ναι, η αλλαγή έρχεται από το άτομο, την μονάδα στο ΚΨΜ που θα κάνει το σωστό... για να αλλάξεις τον κόσμο θα πρέπει να αρχίσεις πρώτα από την μονάδα, από σένα δηλαδή.
Στην συγχρονη Ελλαδα,των δικαιωματων μονον,αλλα οχι των υποχρεωσεων μην τα επισημαινεις αυτα,διοτι θα παρεξηγηθεις.Δεν τα σηκωνει αυτα η πλειοψηφια των πολιτων,ιδιαιτερα η νεωτερη,η οποια θεωρει οτι αφ οτου γεννηθηκε ,ολοι της χρωστανε χαρη.
CorpseAlive
06/03/2024, 19:44
Ένα παράδειγμα:
Κοίτα , όσο απαντάς σε πράγματα που δεν ειπώθηκαν δεν έχει νόημα η περαιτέρω κουβέντα.
Εγώ είπα κάτι απλό και θεωρώ αρκετά κατανοητό και με μηδέν πολιτικό έρεισμα.
Κυριολεκτικά χρησιμοποίησα την θεωρία του κοινωνικού συμβολαίου πάνω στο οποίο ερείδεται η αστική δημοκρατία που φαντάζομαι επικροτείς.
Ούτε έπιασα κουβέντα για τα μπάχαλα ούτε για λεφτόδεντρα ούτε που πήγαν τα λεφτά.
Η Μονάδα δεν αλλάζει τίποτα μόνη της.
Ποτέ δεν άλλαξε κάτι μόνη της. Οι κοινωνικές τάσεις δημιουργούνται από κοινωνικές ανάγκες και αυτές με την σειρά τους από τις κοινωνικές συνθήκες και αυτές με την σειρά τους από τους παράγοντες των συνθηκών οι οποίοι όπως και να το κάνεις καταλήγουν πάντα στο κεφάλαιο.
Στην συγχρονη Ελλαδα,των δικαιωματων μονον,αλλα οχι των υποχρεωσεων μην τα επισημαινεις αυτα,διοτι θα παρεξηγηθεις.Δεν τα σηκωνει αυτα η πλειοψηφια των πολιτων,ιδιαιτερα η νεωτερη,η οποια θεωρει οτι αφ οτου γεννηθηκε ,ολοι της χρωστανε χαρη.
Παναβούρη αφού λέμε άσχετα , είμαι ανάμεσα σε Original BMW βαλίτσες Μαύρες ή Ασημένιες και η σκέψη μου είναι ότι οι μαύρες θα χαλάσουν πιο γρήγορα από μικροχτυπηματάκια...τι λες εσύ?
Coyote.V
06/03/2024, 20:33
Εννοείται ότι δεν είναι πολιτική κουβέντα. Είναι συζήτηση για τον πολιτισμό και την παιδεία στην οποία έχουν επέμβει αρνητικότατα οι πολιτικοί, αυτό όμως είναι άλλη κουβέντα.
Το θέμα είναι ότι ο πολιτισμός μας καταρρέει διότι η μόνη αξία που έχει απομείνει είναι αυτή του χρήματος. Εννοείται ότι μια κοινωνία δεν μπορεί να σταθεί μόνο με αυτή την αξία χωρίς να γίνει δούλος της.
Καλά τα λέει ο panavour ... και ακόμα καλύτερα ο δολοφονημένος πρόεδρος που είπε την φράση: Μη ρωτάς τι μπορεί να κάνει η χώρα σου για σένα, αλλά τι μπορείς να κάνεις εσύ για τη χώρα σου. Προφανώς την είπε αναγνωρίζοντας κάποια αξία που δεν υφίσταται πια.
Η Ελλάδα το μόνο που μπορεί να παράγει είναι πολιτισμός και αντί αυτού χρόνια τώρα διασύρεται σε όλο τον κόσμο με τα επεισόδιά στο σύνταγμα... όπως επίσης και η πόλη του φωτός, το Παρίσι.
Η εικόνα ποια είναι; Ο πολιτισμός καταρρέει στην γενέτειρά του με τον χειρότερο τρόπο.
Φυσικά καλύτερα να καταρρεύσει, ντρέπομαι έτσι όπως τον έκαναν... να χάνονται ζωές δίπλα μας και εμάς να μας απασχολεί το νεξτ τοπ μοντελ. (πχ)
Αν θέλουμε να είμαστε ελεύθεροι στο μέλλον θα πρέπει να ανακαλύψουμε ξανά τις αξίες και το χρήμα να γίνει υπηρέτης και όχι αφέντης.
Senior Canardo έλα ξεδιπλώθηκα. :lol:
panavour
06/03/2024, 22:46
Κοίτα , όσο απαντάς σε πράγματα που δεν ειπώθηκαν δεν έχει νόημα η περαιτέρω κουβέντα.
Εγώ είπα κάτι απλό και θεωρώ αρκετά κατανοητό και με μηδέν πολιτικό έρεισμα.
Κυριολεκτικά χρησιμοποίησα την θεωρία του κοινωνικού συμβολαίου πάνω στο οποίο ερείδεται η αστική δημοκρατία που φαντάζομαι επικροτείς.
Ούτε έπιασα κουβέντα για τα μπάχαλα ούτε για λεφτόδεντρα ούτε που πήγαν τα λεφτά.
Η Μονάδα δεν αλλάζει τίποτα μόνη της.
Ποτέ δεν άλλαξε κάτι μόνη της. Οι κοινωνικές τάσεις δημιουργούνται από κοινωνικές ανάγκες και αυτές με την σειρά τους από τις κοινωνικές συνθήκες και αυτές με την σειρά τους από τους παράγοντες των συνθηκών οι οποίοι όπως και να το κάνεις καταλήγουν πάντα στο κεφάλαιο.
Παναβούρη αφού λέμε άσχετα , είμαι ανάμεσα σε Original BMW βαλίτσες Μαύρες ή Ασημένιες και η σκέψη μου είναι ότι οι μαύρες θα χαλάσουν πιο γρήγορα από μικροχτυπηματάκια...τι λες εσύ?
ασημενιες εχω κι εγω,φαινονται καλυτερα και το βραδυ.
karellen
05/04/2024, 12:36
Πενία τέχνας απεργάζεται.
μπιφόρ.
452030
άφτερ.
452031
:D
SeniorCanardo
05/04/2024, 12:59
Καλά ρε ολόκληρη Καλαμάτα, "χαμέμηλα" πήγες και μάζεψες...:bawl:
karellen
05/04/2024, 13:06
Ρίγανη μπόυ,ρίγανη.
Καλά ρε ολόκληρη Καλαμάτα, "χαμέμηλα" πήγες και μάζεψες...:bawl:
Ορίστε, το διόρθωσε :bawl:
Ρίγανη μπόυ,ρίγανη.
Αν και νομίζω καλύτερα να έπιανε λίγο καλοκαίρι για το μάζεμα.
DoctoR_k6
05/04/2024, 14:19
Και εμεις στο χωριο προς καλοκαιρι μαζευουμε τα χεροβολα μας, τα κρεμαμε και μετα τριψιμοοο...:D
Κανεις και βολτα στο βουνο συγχρονως και γεμιζεις για το χειμωνα τα βαζα σπιτι με ωραια , μυρωδατη ριγανουλα.
karellen
05/04/2024, 15:13
Περσινή είναι Πάνο.
Και δεν είναι του βουνού αλλά Μανιάτικη,έχω σπαρμένη σε ένα κομμάτι στον κήπο.
Tallyban
18/04/2024, 08:10
Για μικρής εμβέλειας οχήματα μια χαρά είναι τα κινέζικα.
Γιατί με αυτά τα εξαρτήματα χαλασμένα στα 30000χλμ δεν έχεις εμπιστοσύνη να πας μακρυά.