PDA

View Full Version : TW 125 ΤΕΧΝΙΚΗ ΣΠΑΖΟΚΕΦΑΛΙΑ...

teotw125
21/07/2023, 22:25
Καλησπέρα σας. Οδηγώ εδώ και πολλά χρόνια ένα yamaha tw 125 (έχει φτάσει τις 80.000 km). Εδώ και δυο μήνες αντιμετωπίζω το εξής τεχνικό πρόβλημα: Η μηχανή σβήνει στα καλά καθούμενα και φτάνω στο σημείο να χρησιμοποιώ τη μίζα ακόμη και 10 φορές για μια διαδρομή 4 περίπου km. Ξαναπαίρνει αμέσως μπροστά κάθε φορά που σβήνει...

Το πρόβλημα είναι ότι στο νησί που ζω οι ΄τεχνικοί΄που υπάρχουν μαθαίνουν πάνω στις μηχανές μας, αλλά αυτή τη φορά λένε ό,τι τους κατέβει ενώ αρνούνται να ακούσουν ο ένας τη γνώμη του άλλου... Έτσι εγώ μόνο ακούω τη γνώμη του καθενός και συμπέρασμα δεν έχω βγάλει καθ΄ότι -ως άσχετος- μέχρι πρότινος δεν μπορούσα να ξεχωρίσω το καρμπιρατέρ από το αμορτισέρ... Έχω ακούσει λοιπόν από αυτούς για μπιέλα, ζιγκλεράκια, βουλωμένο ντεπόζιτο, ηλεκτρονική (που υποτίθεται ότι ''τσιτσιρίζει''), πολλαπλασιαστή, πηνία κ.λπ...

Όλοι αυτοί δεν μπορούν να μου δώσουν μια λογική εξήγηση για το κυριότερο σύμπτωμα που εμφανίζεται όταν η μηχανή έχει σβήσει: Αν είμαι σε κατηφόρα εκείνη την ώρα (σβήνει παντού και πάντα: κατηφόρα ανηφόρα, ίσιωμα, ζεστή, κρύα κ.λπ.) και θελήσω να εκμεταλλευτώ την περίσταση για να βάλω πάλι μπρος χωρίς να κουράζω τη μίζα, ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ! Όση φόρα και να έχω, όποια ταχύτητα και να βάλω, ενώ ακούγεται η κρούση της μηχανής όταν αφήνω τον συμπλέκτη, δεν ξεκινά! Αντίθετα, αν εκείνη τη στιγμή πατήσω τη μίζα, τότε έφυγε πάλι αμέσως. Παλιότερα δεν μου παρουσίαζε αυτό το πρόβλημα -μια δυο φορές που είχα ξεμείνει από μπαταρία την έβγαζα σε κατηφόρα και έπαιρνε αμέσως μπροστά!

Νομίζω ότι αν λυθεί αυτό το αίνιγμα θα βρω επιτέλους και την πηγή του βασικού προβλήματος της μηχανής! Ίσως βέβαια να κάνω και λάθος και να πρόκειται για δύο εντελώς άσχετα μεταξύ τους θέματα... Σας παρακαλώ αν υπάρχει κάποιος που είχε παρόμοιο πρόβλημα και το έλυσε ή κάποιος που να ξέρει τη τη λύση, ας με βοηθήσει. Σας ευχαριστώ!! Να έχετε όλοι καλούς δρόμους και καλά κουράγια στις ζέστες...

doctor_john
21/07/2023, 23:01
Καλως ήρθες!

έχεις κάποιο ιστορικό συντήρησης; τα service του έχουν γίνει κανονικά;

Αν είναι τυπικά συντηρημένο έχεις ελπίδες να συντηρηθεί περαιτέρω και να αποφύγεις επισκευές κ.λπ.
Αν όχι όπως είναι πιο σύνηθες για μικρή μοτο σε νησί, είναι πιο δύσκολα τα πράγματα και το μόνο ασφαλές είναι
να σου προτείνουν μηχανικό στον πειραιά που θα κινηθεί σε πνεύμα ανακατασκευής.
Τοτε θα πρέπει να αποφασίσεις αν σου αρέσει για να επενδύσεις στο μάζεμα του και να το κρατήσεις.

teotw125
21/07/2023, 23:15
Καλως ήρθες!

έχεις κάποιο ιστορικό συντήρησης; τα service του έχουν γίνει κανονικά;

Αν είναι τυπικά συντηρημένο έχεις ελπίδες να συντηρηθεί περαιτέρω και να αποφύγεις επισκευές κ.λπ.
Αν όχι όπως είναι πιο σύνηθες για μικρή μοτο σε νησί, είναι πιο δύσκολα τα πράγματα και το μόνο ασφαλές είναι
να σου προτείνουν μηχανικό στον πειραιά που θα κινηθεί σε πνεύμα ανακατασκευής.
Τοτε θα πρέπει να αποφασίσεις αν σου αρέσει για να επενδύσεις στο μάζεμα του και να το κρατήσεις.

Ευχαριστώ για το καλωσόρισμα. Δεν έχω εικόνα για τα service, απλώς το πήγαινα κάθε 2000 km για λάδια, και που και που κοίταζαν και για μπουζί, φρένα, λάστιχα κ.λπ. Από την άλλη, δεν ξέρω αν αξίζει τον κόπο να τραβήξω μία από τα ίδια στον Πειραιά... Πιστεύω ότι αν απαντηθεί το πρόβλημα που περιγράφω, τότε θα είμαι πλέον σε θέση να αξιολογήσω την κατάσταση! Ευχαριστώ!

Bowleno
21/07/2023, 23:24
Καρμπυρατέρ θεοβρώμικο, κακορυθμισμένο (αν έχει ρυθμιστεί και ποτέ....) βενζίνες του κ@λου, βαλβίδες εντελώς κουκουρούκου αυτά με πρωτη ανάλυση των συμπτωματων....

toyar
22/07/2023, 07:37
Ένα καλό service θέλει με μπουζί φίλτρα ρύθμιση βαλβιδων
Κι αν δε στρώσει έτσι άνοιγμα καρμπυρατέρ για καθάρισμα

bulmont
22/07/2023, 08:06
Φίλτρο αέρα καθάρισμα, το ίδιο σε ρεζερβουάρ και αλλαγή φίλτρου βενζίνης (αν έχει.....)

telegonos
22/07/2023, 08:12
Καλησπέρα σας. Οδηγώ εδώ και πολλά χρόνια ένα yamaha tw 125 (έχει φτάσει τις 80.000 km). Εδώ και δυο μήνες αντιμετωπίζω το εξής τεχνικό πρόβλημα: Η μηχανή σβήνει στα καλά καθούμενα και φτάνω στο σημείο να χρησιμοποιώ τη μίζα ακόμη και 10 φορές για μια διαδρομή 4 περίπου km. Ξαναπαίρνει αμέσως μπροστά κάθε φορά που σβήνει...

Βάλτο μερικές φωτό να δω αν φαίνεται κάτι.

teotw125
22/07/2023, 23:01
Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις! Τη Δευτέρα θα επανέλθω και με φωτογραφίες (τεχνικοί λόγοι εμποδίζουν να γίνει νωρίτερα κάτι τέτοιο). Να είστε καλά!

teotw125
24/07/2023, 11:24
445016445014450184450194450207

teotw125
24/07/2023, 11:26
445021445022445023445024

toyar
24/07/2023, 11:32
η τεχνικη σπαζοκεφαλια ειναι οτι πριν σβησει δουλευε....

teotw125
24/07/2023, 11:54
η τεχνικη σπαζοκεφαλια ειναι οτι πριν σβησει δουλευε....

:lol: Ναι! Μπορεί να μην είναι στα καλύτερά της, αλλά άντεχε η κακομοίρα μια χαρά!

OldMan
24/07/2023, 12:07
Ελατηρια και βαλβιδες..

teotw125
24/07/2023, 12:34
Ελατηρια και βαλβιδες..

Ευχαριστώ πολύ! Πιστεύετε ότι δεν είναι τα ηλεκτρικά που μου λένε εδώ στο νησί ε;

Ξαναθυμίζω το βασικό και περίεργο σύμπτωμα: ''το κυριότερο σύμπτωμα που εμφανίζεται όταν η μηχανή έχει σβήσει: Αν είμαι σε κατηφόρα εκείνη την ώρα (σβήνει παντού και πάντα: κατηφόρα ανηφόρα, ίσιωμα, ζεστή, κρύα κ.λπ.) και θελήσω να εκμεταλλευτώ την περίσταση για να βάλω πάλι μπρος χωρίς να κουράζω τη μίζα, ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ! Όση φόρα και να έχω, όποια ταχύτητα και να βάλω, ενώ ακούγεται η κρούση της μηχανής όταν αφήνω τον συμπλέκτη, δεν ξεκινά! Αντίθετα, αν εκείνη τη στιγμή πατήσω τη μίζα, τότε έφυγε πάλι αμέσως. Παλιότερα δεν μου παρουσίαζε αυτό το πρόβλημα -μια δυο φορές που είχα ξεμείνει από μπαταρία την έβγαζα σε κατηφόρα και έπαιρνε αμέσως μπροστά! ''

OldMan
24/07/2023, 12:47
Όση φόρα και να έχω, όποια ταχύτητα και να βάλω, ενώ ακούγεται η κρούση της μηχανής όταν αφήνω τον συμπλέκτη, δεν ξεκινά!

"Φρεναρει" ικανοποιητικά ο κινητηρας οταν αποσυμπλέκεις..??

teotw125
24/07/2023, 13:45
"Φρεναρει" ικανοποιητικά ο κινητηρας οταν αποσυμπλέκεις..??

Ναι! Ακούγεται κιόλας η κρούση αλλά δεν παίρνει μπροστά εκείνη την ώρα. Ενώ στην ίδια φάση αν πατήσω μια με τη μίζα, έφυγε σφαίρα... Να συμπληρώσω ότι δουλεύει κανονικά αλλά σβήνει συχνά. Ζεστή, κρύα,κατηφόρα, ανηφόρα,ίσιωμα με 2α με 3η, 4η και 5η. Πολύ σπάνια σβήνει με την 1η ταχύτητα και πολύ συχνά σβήνει σε λακούβες, λακουβίτσες κ.λπ. Αυτά είναι όλα τα συμπτώματα που έχω εντοπίσει...

alexis72
24/07/2023, 18:34
σιγουρα ΔΕΝ φταίει αυτο ,αλλα βλέπω στην 2η -3η και 5η φωτο ,οτι λείπει η κατω βίδα απο το καπάκι που εχει μέσα το φίλτρο λαδιού ? η ειναι μέσα σπασμένη η μισή βίδα η ειναι αλενόβιδα κ δεν φαίνεται καλα το κεφάλι της ? αν ναι τότε πως αλλάζεις φιλτρο λαδιού ? η ΔΕΝ το αλλάζεις ποτέ το φ. λαδιού ? για τις διακοπές που κανει αρχεισε με 1 πολυ πολυ καλο καθαρισμό του καρμπυρατέρ

doctoras
24/07/2023, 18:57
Αν δεν έχεις τεχνικές γνώσεις πρέπει να απευθυνθείς σε μάστορα. Αν δεν είσαι ικανοποιημένος από τα μαρτορια εκεί
Κάνε μια έρευνα για πλησιέστερη περιοχή καλό μάστορα ρωτά κοστος μεταφοράς με μεταφορική από και προς και στείλε το να στο φτιάξουν μια και καλή

Το μηχανάκι φαίνεται πολυ ταλαιπωρημένο και με αρκετή διάβρωση σε μεταλλικά σημεία όπως και διαρροές στο μοτερ

Αν θες να το φτιάξεις δώσε μαζεμένα απο αυτά που δεν έχουν δοθεί τα προηγούμενα χρόνια και καντο καινούργιο
Δεν ειναι και τίποτα δύσκολο, ούτε και υπερβολικά δαπανηρό, απλό μοτεράκι έχει αεροψυκτο
Απλως θα χρειαστεί τον σωστό μάστορα
Άποψη μου

telegonos
24/07/2023, 19:57
Αυτός ο όρος ''η ΚΡΟΥΣΗ της μηχανής'' ήδη μας δείχνει ότι κάτι δεν πάει καλά. Οταν συμπλέκεις σπρωχτός -κι όχι αποσυμπλέκεις βεβαίως βεβαίως- δεν έπρεπε να ακούς καμία ''κρουση'', έπρεπε να ακούς την ρόδα να γυρνάει τον κινητήρα.

Το μοτό σου, στην κατάσταση που είναι στις φωτό, δείχνει σαν να αναζητά ένα λυτρωτικό θάνατο, να ξεκουραστεί το καημένο, κι εσύ σαδιστικά του το αρνείσαι. Το περίεργο είναι που δουλεύει ακόμα, όχι που δεν δουλεύει υπό κάποιες συνθήκες.

Το μοτό σου, πρέπει να το εξετάσει ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ, επαγγελματίας με νόμιμο συνεργείο. Πιθανόν να έχεις βρώμικο-βουλωμένο κάποιο ζιγκλέρ στο καρμπυρατέρ, μπορεί να μην φορτίζει καλά από τα πηνία του, μπορεί να έχει μεγάλη φθορά σε ελατήρια πιστονιού ή βαλβίδες και να χάνει συμπίεση, μπορεί πολλά άλλα πράγματα, και με ερωτήσεις και τηλεδιάγνωση από φορουμ, δεν θα βγάλεις άκρη.

Από Σεπτέμβρη, και ακόμα καλύτερα μόλις πιάσουν τα κρυα, βρες ένα ΣΟΒΑΡΟ επαγγελματία και στείλτου το, να στο φτιάξει. Τέτοια εποχή, δεν νομίζω κανείς να προλαβαίνει να ασχοληθεί, είναι όλοι τόσο κλεισμένοι από τους πελάτες ''μάστορα φεύγω διακοπές αύριο το πρωί, φτιάχτο μου, τι εννοείς είναι εφτά το απόγευμα και δεν προλαβαίνεις'', που ούτε καν μέσα στο μαγαζί δεν θα το βάλουνε για να το δούνε αργότερα. Μηχανές που είναι σε τέτοια κατάσταση, και δείχνουν ότι θα τραβήξει το σήριαλ της επισκευής τους, είναι δουλειές του χειμώνα, που δεν έχει πολύ κίνηση ένα συνεργείο και προλαβαίνει να ''απλωσει'' τις εργασίες του.

Σε ποιό νησί είσαι; Εχει γραμμή για Λαύριο;

toyar
24/07/2023, 20:05
κανενα συνεργειο δεν θα ασχοληθει σοβαρα
το μηχανακι αυτο θελει ερασιτεχνη με γνωσεις και διαθεση να του δειξει αγαπη
με ενα απλο σερβις θα παρει τα πανω του αλλα για λιγο

Coyote.V
24/07/2023, 20:14
Έναν ηλεκτρολόγο να του φτιάξει μια καινούργια καλωδίωση χρειάζεται με καινούργιο ρελέ μίζας και διακόπτη.

teotw125
24/07/2023, 20:58
[QUOTE=alexis72;3171321]σιγουρα ΔΕΝ φταίει αυτο ,αλλα βλέπω στην 2η -3η και 5η φωτο ,οτι λείπει η κατω βίδα απο το καπάκι που εχει μέσα το φίλτρο λαδιού ? η ειναι μέσα σπασμένη η μισή βίδα η ειναι αλενόβιδα κ δεν φαίνεται καλα το κεφάλι της ? αν ναι τότε πως αλλάζεις φιλτρο λαδιού ? η ΔΕΝ το αλλάζεις ποτέ το φ. λαδιού ? για τις διακοπές που κανει αρχεισε με 1 πολυ πολυ καλο καθαρισμό του καρμπυρατέρ[/QUOTE

Ευχαριστώ για την απάντηση! Θα το ψάξω και για τη βίδα και για το καρμπυρατέρ. Δεν το ήξερα καν ότι υπάρχει ΚΑΙ φίλτρο λαδιού.

teotw125
24/07/2023, 21:04
Αν δεν έχεις τεχνικές γνώσεις πρέπει να απευθυνθείς σε μάστορα. Αν δεν είσαι ικανοποιημένος από τα μαρτορια εκεί
Κάνε μια έρευνα για πλησιέστερη περιοχή καλό μάστορα ρωτά κοστος μεταφοράς με μεταφορική από και προς και στείλε το να στο φτιάξουν μια και καλή

Το μηχανάκι φαίνεται πολυ ταλαιπωρημένο και με αρκετή διάβρωση σε μεταλλικά σημεία όπως και διαρροές στο μοτερ

Αν θες να το φτιάξεις δώσε μαζεμένα απο αυτά που δεν έχουν δοθεί τα προηγούμενα χρόνια και καντο καινούργιο
Δεν ειναι και τίποτα δύσκολο, ούτε και υπερβολικά δαπανηρό, απλό μοτεράκι έχει αεροψυκτο
Απλως θα χρειαστεί τον σωστό μάστορα
Άποψη μου

Ευχαριστώ για την απάντηση. Έχω καταλάβει πια (κι εγώ που είμαι άσχετος) ότι κάπως έτσι πρέπει να γίνει...

teotw125
24/07/2023, 21:13
Αυτός ο όρος ''η ΚΡΟΥΣΗ της μηχανής'' ήδη μας δείχνει ότι κάτι δεν πάει καλά. Οταν συμπλέκεις σπρωχτός -κι όχι αποσυμπλέκεις βεβαίως βεβαίως- δεν έπρεπε να ακούς καμία ''κρουση'', έπρεπε να ακούς την ρόδα να γυρνάει τον κινητήρα.

Το μοτό σου, στην κατάσταση που είναι στις φωτό, δείχνει σαν να αναζητά ένα λυτρωτικό θάνατο, να ξεκουραστεί το καημένο, κι εσύ σαδιστικά του το αρνείσαι. Το περίεργο είναι που δουλεύει ακόμα, όχι που δεν δουλεύει υπό κάποιες συνθήκες.

Το μοτό σου, πρέπει να το εξετάσει ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ, επαγγελματίας με νόμιμο συνεργείο. Πιθανόν να έχεις βρώμικο-βουλωμένο κάποιο ζιγκλέρ στο καρμπυρατέρ, μπορεί να μην φορτίζει καλά από τα πηνία του, μπορεί να έχει μεγάλη φθορά σε ελατήρια πιστονιού ή βαλβίδες και να χάνει συμπίεση, μπορεί πολλά άλλα πράγματα, και με ερωτήσεις και τηλεδιάγνωση από φορουμ, δεν θα βγάλεις άκρη.

Από Σεπτέμβρη, και ακόμα καλύτερα μόλις πιάσουν τα κρυα, βρες ένα ΣΟΒΑΡΟ επαγγελματία και στείλτου το, να στο φτιάξει. Τέτοια εποχή, δεν νομίζω κανείς να προλαβαίνει να ασχοληθεί, είναι όλοι τόσο κλεισμένοι από τους πελάτες ''μάστορα φεύγω διακοπές αύριο το πρωί, φτιάχτο μου, τι εννοείς είναι εφτά το απόγευμα και δεν προλαβαίνεις'', που ούτε καν μέσα στο μαγαζί δεν θα το βάλουνε για να το δούνε αργότερα. Μηχανές που είναι σε τέτοια κατάσταση, και δείχνουν ότι θα τραβήξει το σήριαλ της επισκευής τους, είναι δουλειές του χειμώνα, που δεν έχει πολύ κίνηση ένα συνεργείο και προλαβαίνει να ''απλωσει'' τις εργασίες του.

Σε ποιό νησί είσαι; Εχει γραμμή για Λαύριο;

Ευχαριστώ για την απάντηση. Έχεις δίκιο. Κάτι τέτοιο θα δρομολογήσω. Μήλο είμαι και μπορώ να το στείλω και Λαύριο (μέσω Σύρου)

teotw125
24/07/2023, 21:17
κανενα συνεργειο δεν θα ασχοληθει σοβαρα
το μηχανακι αυτο θελει ερασιτεχνη με γνωσεις και διαθεση να του δειξει αγαπη
με ενα απλο σερβις θα παρει τα πανω του αλλα για λιγο

Κι εμένα αυτό με φοβίζει...

teotw125
24/07/2023, 21:21
Έναν ηλεκτρολόγο να του φτιάξει μια καινούργια καλωδίωση χρειάζεται με καινούργιο ρελέ μίζας και διακόπτη.

Να και τα ηλεκτρικά! Ευχαριστώ για την απάντηση. Θα το αφήσω όσο αντέξει έτσι και ''μετά θάνατον'' θα το πάω και σε ηλεκτρολόγο και σε συνεργείο...

Coyote.V
24/07/2023, 21:27
Να και τα ηλεκτρικά! Ευχαριστώ για την απάντηση. Θα το αφήσω όσο αντέξει έτσι και ''μετά θάνατον'' θα το πάω και σε ηλεκτρολόγο και σε συνεργείο...
Αν μπορείς να συντηρήσεις την καλωδίωση μόνος σου και να αλλάξεις ρελέ μίζας και διακόπτη. WD40 στις φίσες και μετά καθαριστικό επαφών. Βέβαια τα καλώδια θα είναι σε φάση να σπάει το πλαστικό λόγω πολυμερισμού και να γίνεται κομματάκια, το έχει φάει η αλμύρα.

alexis72
24/07/2023, 23:57
[QUOTE=alexis72;3171321]σιγουρα ΔΕΝ φταίει αυτο ,αλλα βλέπω στην 2η -3η και 5η φωτο ,οτι λείπει η κατω βίδα απο το καπάκι που εχει μέσα το φίλτρο λαδιού ? η ειναι μέσα σπασμένη η μισή βίδα η ειναι αλενόβιδα κ δεν φαίνεται καλα το κεφάλι της ? αν ναι τότε πως αλλάζεις φιλτρο λαδιού ? η ΔΕΝ το αλλάζεις ποτέ το φ. λαδιού ? για τις διακοπές που κανει αρχεισε με 1 πολυ πολυ καλο καθαρισμό του καρμπυρατέρ[/QUOTE

Ευχαριστώ για την απάντηση! Θα το ψάξω και για τη βίδα και για το καρμπυρατέρ. Δεν το ήξερα καν ότι υπάρχει ΚΑΙ φίλτρο λαδιού.

πολυ ωραίο νησί παντως η μήλος ,εκει ποσα συνεργεία μοτο εχει ξέρεις ? το μοτο οπως σου εγραψαν πιο πανω ειναι πολυ παρατημένο -γεμάτο σκουριές που σίγουρα θα εχει και ΜΕΣΑ στο ντεπόζιτο ,ανοιξε την ταπα βενζίνης (το βραδυ καλύτερα) κ με 1 δυνατό φακό να δεις για σκουριές ΜΗΝ ανάψεις αναπτήρα αν ΔΕΝ εχεις φακό για να δείς ΠΡΟΣΟΧΗ ,ναι στο καπάκι που λείπει η μια βίδα μπαίνει το φίλτρο λαδιού ,υποθέτω οτι θα εχει μεσα σπασμένη βίδα αλλιώς θα εσταζε λάδι απο εκεί ...θέλει αρκετό χρημα για να μαζευτεί κ αν πέσεις σε απατεώνα ...κλάψτα χαράλαμπε...θα ειναι βαρέλι διχως πάτο ,βρες 1 φιλαρακι σου που να ασχολείοται με παπάκια εστω κλπ ,για να σου δειξει εστω τα βασικά ,το καρμπυρατέρ απ οτι βλέπω στις φωτο μαλλον ΔΕΝ ειναι το γνήσιο ,οπότε υπάρχει σοβαρό θεμα αν ταιριάζει αν θελει ρύθμισμα κλπ ,κ το μαύρο πλαστικό που φεύγει απο το καρμπ/τέρ κ μπαίνει στην εισαγωγή του μοτέρ φαινεται σπασμένο ...δηλ. παιρνει πολυ αέρα κ λογικά φταίει κ αυτο -πολυ κακή εντύπωση μου εκανε επίσης μια λεπτομέρεια που για μενα δείχνει τον ασχετο μάστορα ...διπλα στο καρμ/τέρ απο την αριστερή μεριά της μοτο ,υπάρχει μια εντελώς σκουριασμένη μεγάλη βίδα ,αυτη η βίδα ρυθμίζει την καδένα του εκεντροφόρου για να μην ακούγεται ,βρηκε μια τυχαια βιδα π.χ. απο καρότσι οικοδομής ...κ την εβαλε επανω ο μάστορας ...εγω βλέπω βαρέλι δίχως πάτο αν δεν το φτιάξεις μόνος σου εστω τα βασικά ...και τεραστια προσοχή στο φίλτρο λαδιού να μπεί αυτο που προτείνει η yamaha γι αυτο το μηχανάκι κ οχι καποιο απλά να ταιριάζει π.χ. απο χτ125 η χτ250 η serow κλπ ,πολλά μοτέρ κόλλησαν λόγω λάθους φιλτρου λαδιού απο TW σε XT και το αντίθετο

alexis72
25/07/2023, 00:06
μπας κ εισαι ο ιδιος φίλε κ το πουλάς ? απο μήλο κ αυτός ...https://www.car.gr/classifieds/bikes/view/334683364-yamaha-tw-125

Bowleno
25/07/2023, 02:06
Κι εμένα αυτό με φοβίζει...

Άστο να πεθάνει στην ησυχία του και πάρε αυτό που είπαμε, να έχεις ήσυχο το κεφάλι σου.....

D3300
25/07/2023, 09:07
Ο manual τεντωτήρας καδένας όλα τα λ7 πάντως.
Αρχικά πάρε αντισκουριακό και συρματόβουρτσα γιατί αυτό το θέαμα δεν αντέχεται ρε φίλε.

alexis72
25/07/2023, 13:17
Ο manual τεντωτήρας καδένας όλα τα λ7 πάντως.
Αρχικά πάρε αντισκουριακό και συρματόβουρτσα γιατί αυτό το θέαμα δεν αντέχεται ρε φίλε.

μηχανικός απο τα lidl που λένε κ στο χωριό μου ...

teotw125
25/07/2023, 16:51
μπας κ εισαι ο ιδιος φίλε κ το πουλάς ? απο μήλο κ αυτός ...https://www.car.gr/classifieds/bikes/view/334683364-yamaha-tw-125

Όχι! Προς στιγμήν σκέφτηκα να το αγοράσω για να φτιάξω μια και από τα δύο,αλλά είναι τόσο χάλια που δεν αξίζει ούτε τα μισάαπό όσα ζητάει...

D3300
25/07/2023, 17:10
μηχανικός απο τα lidl που λένε κ στο χωριό μου ...

Εδώ είσαι :beer:

https://www.ebay.com/itm/325494223278

michael 75
25/07/2023, 19:45
ρευμαααααααα

teotw125
25/07/2023, 20:12
Άστο να πεθάνει στην ησυχία του και πάρε αυτό που είπαμε, να έχεις ήσυχο το κεφάλι σου.....

ΤΟ ΕΧΩ ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙ. ΑΥΡΙΟ ΠΑΕΙ Ο ΓΙΟΣ ΜΟΥ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΝΑ ΜΟΥ ΤΟ ΣΤΕΙΛΕΙ

alexis72
25/07/2023, 23:03
αν σου αρέσει τοσο πολύ το tw125 ...
παρε αυτο αστέρι φαίνεται https://www.car.gr/classifieds/bikes/view/332243729-yamaha-tw-125
ενω στην 14η φωτο φαίνεται καθαρά οτι εχει επάνω το ΓΝΗΣΙΟ καρμπυρατέρ της yamaha για το tw125

teotw125
26/07/2023, 10:34
αν σου αρέσει τοσο πολύ το tw125 ...
παρε αυτο αστέρι φαίνεται https://www.car.gr/classifieds/bikes/view/332243729-yamaha-tw-125
ενω στην 14η φωτο φαίνεται καθαρά οτι εχει επάνω το ΓΝΗΣΙΟ καρμπυρατέρ της yamaha για το tw125

Ίσως η δικιά μου να είναι πιο ...σύγχρονο μοντέλο:lol::lol::beer:

Πάντως, και σε αυτήν εδώ, νομίζω ότι το καρμπιρατέρ είναι ίδιο με της δικής μου: https://www.car.gr/classifieds/bikes/view/324232517-yamaha-tw-125#bigger-photos Νομίζω ότι έχουν βάλει στη δική μου το καρμπιρατέρ της tw200 https://www.car.gr/classifieds/bikes/view/333742980-yamaha-tw-200#bigger-photos

teotw125
26/07/2023, 10:48
Εδώ είσαι :beer:

https://www.ebay.com/itm/325494223278

:beer: Ευχαριστώ!!

alexis72
26/07/2023, 13:25
Ίσως η δικιά μου να είναι πιο ...σύγχρονο μοντέλο:lol::lol::beer:

Πάντως, και σε αυτήν εδώ, νομίζω ότι το καρμπιρατέρ είναι ίδιο με της δικής μου: https://www.car.gr/classifieds/bikes/view/324232517-yamaha-tw-125#bigger-photos Νομίζω ότι έχουν βάλει στη δική μου το καρμπιρατέρ της tw200 https://www.car.gr/classifieds/bikes/view/333742980-yamaha-tw-200#bigger-photos

για διάβασε αυτο ...μπας κ σε βοηθήσει εστω κ λίγο...https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=158847

teotw125
26/07/2023, 21:56
για διάβασε αυτο ...μπας κ σε βοηθήσει εστω κ λίγο...https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=158847

Ευχαριστώ!