View Full Version : Ερώτηση για αγορά μηχανης
fanispapa
27/07/2023, 15:02
Καλησπερα στην ομαδα .
Εδω και καιρο ψαχνω για την πρωτη μου μηχανη . Μετα απο πολλες ερευνες και πρωσοπικο γουστο ειχα καταληξει στην Himalayan οι λογοι ειναι οι εξης
- οικονομικο μεσα στην πολη
- ευελικτο
- ιδανικο για off road
- εμφανιση
αλλα παντα αυτο που ξινιζε ειναι η δυναμη της 25 αλογα.
Και τωρα τελευταια ειδα ενα KLE 500 που μου αρεσει αρκετα αλλα δεν ξερω μηπως να παω σε κατι πιο συγχρονο απο το KLE και για θεμα abs αλλα και καταναλωσης.
Αλλα ειμαι σε διλημα τι εχετε να προτεινετε αν εχετε και απο προσωπικες εμπειριες
Υ.Γ.
Εχω δει και το voge 500 αλλα ειναι αλλη κατηγορια απο αυτο που θελω γι αυτο δεν πολυ κοιταω τωρα (που μεταξυ μας απο τα παραπανω ειναι το καλυτερο)
Dimmanoukas
27/07/2023, 15:04
Γράψε budget για να γίνουν πιο στοχευμένες προτάσεις
Α και κάποια χαρακτηριστικά για εσένα βάρος ύψος εμπειρία κλπ
fanispapa
27/07/2023, 15:05
Budget μεχρι 4500 υψος δικος μου 1.89 και 100 κγ
fanispapa
27/07/2023, 15:15
*** update ξεχασα να αναφερω και οτι στα 4500 εχω βρει και Tenere με 80χιλ χλμ
Dimmanoukas
27/07/2023, 15:40
Το Himalayan έχει κάποια πλεονεκτήματα αλλά και ένα βασικό μειονέκτημα κατ' εμέ.
Πλεονεκτήματα ότι θα είναι οκ για το ύψος σου και θα νιώθεις άνετα σε αυτό, οικονομικό στην κτήση και χρήση του, αλλά βαρύ και σχετικά αδύναμο (ειδικά για το βάρος του).
Εάν κανείς αυτό το συμβιβασμό τότε φαντάζει ιδανική λύση, ειδικά για light off road καταστάσεις αλλά και αστική χρήση.
Αξίζει όμως να το δεις από κοντά και να το οδηγήσεις ιδανικά.
Η εμφάνιση είναι καθαρά υποκειμενικό θέμα οπότε μόνο εσύ θα μπορείς να κρίνεις τι σου αρέσει και τι όχι.
Το voge ειδικά το ac 500 είναι ιδανικό αλλά δεν μπορεί να κινηθεί εκτός δρόμου...το dsx κάπως καλύτερα αλλά δεν ξέρω στο budget σου τι γίνεται.
Ιδανικό επίσης φαντάζει το νέο 525 της voge αλλά ανεβαίνει στα έξι και δεν ξέρω ένα υπάρχει κάτι σε ετοιμοπαραδοτο.
Τέλος λίγο πιο αιρετική πρόταση αλλά και αυτή με συμβιβασμούς το 300 rallye της Voge.
Περιμενε να σου πούνε κάποια πρόταση και πιο έμπειρα μέλη.
CorpseAlive
27/07/2023, 16:03
Καλησπέρα, τι χρήση ακριβώς θες να κάνεις?
Γιατί βλέπω να αναφέρεις και το χώμα και την πόλη ?
Διπλός ή μονός?
Θες ταξίδι ή αν τύχει για λίγα χλμ εθνική ?
Καθημερινή χρήση κέντρο π.χ. αθήνας ή σε επαρχία?
fanispapa
28/07/2023, 10:16
Κυριως για μετακινηση εντος αττικης (κεντρο μενω) και μετα για καμια εκδρομη μεχρι επιδαυρο εκει γυρω , γενικα θα ηθελα και δικαβαλο με παρεα.
Αυτο που ξερω χωρις να ζαλιζω περισσοτερο ειναι το himalyan θα σε παει εκει που θελεις αλλα με περισσοτερες στασεις τωρα για αν ειναι ανετα δεν ξερω σε μεγαλο ταξιδι και επισης με την cruise ταχυτητα να ειναι 100 χμλ
ειδα και το dsx της voge δεν το ειχα δει ωραιο και δυνατο αλλα φευγει απο το budget
panavour
28/07/2023, 11:10
Ασε τα ιμαλαια,γιατι με 25 αλογα γρηγορα θα το βαρεθεις,ασε που στα κιλα σου + συνεπιβατης,θα σε κουρασει.Ασε επισης το μεταχειρισμενο γιαμαχα γιατι εχει 80 χιλιαδες χλμ.Αν μπορεις να μπεις στις ατοκες δοσεις της voge ,προχωρα σε καποιο απ τα 500αρια μοντελα της καινουργιο,να εχεις 2 χρονια εγγυηση και συγχρονο ABS.Yπαρχει και το 300αρι της καινουργιο μεσα στο μπατζετ σου,με 29 αλογα,οπως και το 350αρι της με 40 αλογα,με μικρη υπερβαση 500 ευρω στο μπατζετ σου.Αλλιως μπαινεις στην αβυσσο των μεταχειρισμενων και ''οπου βγει''.Καλη αγορα,και προσοχη.
Βουρ για το Ιμαλαιαν άμα σου αρέσει αισθητικά αφού βέβαια το οδηγήσεις και σου ταιριάζει. Τα voge πέραν του AC αισθητικά δεν συγκρίνονται με το Enfield.
Dimmanoukas
28/07/2023, 11:50
Δεν μπορώ να συμφωνήσω περισσότερο στα λεγόμενα του φίλτατου panavour.
Και κάτι άλλο πολύ σημαντικό...πήγαινε δες και καβάλα τα οποία μηχανάκια από κοντά.
Αλλιώς στις φωτό, αλλιώς από κοντά, να δεις πως νιώθεις πάνω σε αυτά.
Κάτσε στις voge που έχει πληθώρα επιλογών και κάτσε και σε royal αλλά και σε κάποιο μεταχειρισμένο.
Αυτομάτως πολλά πράγματα θα ξεδιαλύνουν μέσα σου και έπειτα είναι πιο εύκολο να ληφθεί μια πιο ώριμη απόφαση.
Τέλος, ξέροντας ότι οι εποχές είναι δύσκολες, υπάρχουν περιπτώσεις όμως όπου για την εξοικονόμηση ενός μικρού ποσού από το συνολικό budget, εκ των υστέρων η επιλογή βγαίνει πιο ακριβά από φθορές ή άλλα πράγματα που μπορεί να χρειαστούν (λάστιχα, αλυσίδες γρανάζια κλπ)
panavour
28/07/2023, 11:57
Βουρ για το Ιμαλαιαν άμα σου αρέσει αισθητικά αφού βέβαια το οδηγήσεις και σου ταιριάζει. Τα voge πέραν του AC αισθητικά δεν συγκρίνονται με το Enfield.
Βαλε σημειο στιξης στην προταση,διοτι αναλογως που θα το βαλεις,αλλαζει τελειως το νοημα της προτασης.:D
fanispapa
28/07/2023, 12:28
Ασε τα ιμαλαια,γιατι με 25 αλογα γρηγορα θα το βαρεθεις,ασε που στα κιλα σου + συνεπιβατης,θα σε κουρασει.Ασε επισης το μεταχειρισμενο γιαμαχα γιατι εχει 80 χιλιαδες χλμ.Αν μπορεις να μπεις στις ατοκες δοσεις της voge ,προχωρα σε καποιο απ τα 500αρια μοντελα της καινουργιο,να εχεις 2 χρονια εγγυηση και συγχρονο ABS.Yπαρχει και το 300αρι της καινουργιο μεσα στο μπατζετ σου,με 29 αλογα,οπως και το 350αρι της με 40 αλογα,με μικρη υπερβαση 500 ευρω στο μπατζετ σου.Αλλιως μπαινεις στην αβυσσο των μεταχειρισμενων και ''οπου βγει''.Καλη αγορα,και προσοχη.
Συμφωνω σε οτι λες για ιμαλαια, αλλα voge ειδα το dsx φαινεται σουπερ λιγο πιο ακριβο. Επισης θα ειναι η πρωτη μου μηχανη μεγαλη . Εχω δει για ιμαλαια το power tronic αλλα δινει το boost που λενε πχ περισσοτερη ροπη (παει αλλου το θεμα εδω )
Dimmanoukas
28/07/2023, 13:21
Πρώτον επειδή σου αρέσει μάλλον κυρίως αισθητικά το enfield δες το από κοντά για να έχεις ολοκληρωμένη άποψη.
Δεύτερον δεν ξέρω κατά πόσο εύκολο είναι να βρει κάποιος με 4,5 χιλιάδες
Τρίτον δεν είναι και το πιο σώφρον με το καλημέρα να μπει καποιο κιτ βελτίωσης καθώς στις περισσότερες των περιπτώσεων πάει περίπατο η εγγύηση
Αλλά ξαναλέω κάνε ένα κόπο και δες κάποια από κοντά... όσο είναι ακόμη καιρός γιατί κάποιες από αυτές θα κλείσουν κιόλας λόγω διακοπών.