PDA

View Full Version : Επιλογή θαμνοκοπτικού

billyka
16/08/2023, 18:00
Καλησπέρα σε όλους.Όπως λέει και ο τίτλος,ειμαι στην αναζήτηση του κατάλληλου θαμνοκοπτικού.Έκανα λίγη έρευνα στο διαδίκτυο αλλά θα ηθελα και κάποιος που γνωρίζει 2-3 πράγματα να με συμβουλέψει..Ας ξεκινήσω καταρχήν οτι το χρειάζομαι για 5 στρέμματα εκταση.Αυτήν την στιγμή τα χόρτα/βλάστηση ειναι στα δυο μετρα ύψος.Το κτήμα ειναι παρατημένο χρόνια.Έχει εκτος απο χόρτα και διάφορους θάμνους και βάτα,ειναι δλδ ζούγκλα.Οποτε εχω καταλάβει οτι χρειάζομαι κατι με δύναμη (πανω απο 2.5 ίππους).Από αυτά που διαβασα μάλλον καλύτερα να μείνω μακρια απο κινέζικο.Τα βρισκεις στην μισή τιμη των επώνυμων κατι που προσωπικά δεν μου φαίνεται ελκυστικό.Απ το να δωσω 250€ πχ και να χαλάσει ενα εξάρτημα και μετά να πρέπει να το πετάξω ολο γιατί ανταλλακτικά δεν παίζουν,προτιμω να δωσω 500€ και να τα δωσω μια φορα και να το χω να δουλεύει για χρόνια το μηχάνημα.Μου πρότειναν Husqvarna ή Stihl.Αν έχει κάποιος εμπειρία και εχει κατι να μου προτεινει/συμβουλέψει?

karellen
16/08/2023, 18:25
Έχω Stihl στο εξοχικό και κινέζικο στο σπίτι.Το stihl και το Χάσκυ είναι δύο τάξεις μεγέθους ανώτερα.Δεν είναι ότι το Γερμανικό θα πάθει πιο δύσκολα βλάβη,είναι η ποιότητα που τη βλέπεις παντού,στα χειριστήρια,στο μηχανισμό της μεσινέζας και κυρίως στο μοτέρ.Το κινέζικο έχει μια εμφανή φτήνεια σε όλα του αν και στον κήπο μου (1 στρέμμα περίπου) τα καταφέρνει καλά,αλλά στην περίπτωσή σου το Ευρωπαϊκό είναι μονόδρομος. Ειδικά αν στο χώρο σου έχεις και καλαμόχορτα!

billyka
16/08/2023, 18:43
Ευχαριστώ Karellen.Και γω αυτό εχω καταλάβει,πάμε για ευρωπαϊκό.Για την περίπτωση μου βέβαια μου προτειναν τρακτερακι αλλα το κόστος του τουλάχιστον στην χρονικη περίοδο που διανύουμε το καθιστά απαγορευτικό.Ίσως πληρώσω βέβαια για αρχη καποιον με τρακτερ και καταστροφεα να μπει μεσα να το κανει Πτολεμαΐδα

katsar
16/08/2023, 18:43
Καλησπέρα,δεν έχω εμπειρία από τα κινέζικα αλλά τα διάφορα εργαλεία Husq με βενζινοκινητήρα που έχω δουλέψει (χορτοκοπτικό -θαμνοκοπτικό ανάμεσα στα άλλα )
ήταν ''εργαλεία''.
Αν πληρώσεις άνθρωπο να σου το καθαρίσει με δικό του μηχάνημα μπορεί να δώσεις και ποσό που κάνει συμφέρουσα την αγορά ενός καλού δικού σου.
Αν είναι τόσο παρατημένο τότε ναι ίσως να χρειάζεται καταστροφέα.

thunder ace
16/08/2023, 18:57
Δουλεψα 12 χρονια στην Αθηνσς σε μαγαζι με εργαλεια και ενα εχω να πω:
Νουμερο ενα τα στιλ και νουμερο δυο τα χουσκβαρνα...μετα ολα τα αλλα.

Tallyban
16/08/2023, 19:05
Για ποιότητα δε ξέρω,αλλά όταν πας στην αντιπροσωπεία να πάρεις ο ίδιος ανταλλακτικά για επισκευή,σε στέλνουν έξω σε συνεργαζόμενους,βγάλε άκρη.

karellen
16/08/2023, 19:37
Ευχαριστώ Karellen.Και γω αυτό εχω καταλάβει,πάμε για ευρωπαϊκό.Για την περίπτωση μου βέβαια μου προτειναν τρακτερακι αλλα το κόστος του τουλάχιστον στην χρονικη περίοδο που διανύουμε το καθιστά απαγορευτικό.Ίσως πληρώσω βέβαια για αρχη καποιον με τρακτερ και καταστροφεα να μπει μεσα να το κανει Πτολεμαΐδα

5 στρέμματα είναι πολλά και αν είναι τα χορτάρια τόσο ψηλά όπως λες θα ταλαιπωρηθείς πολύ και με μισά αποτελέσματα.Βάλε για αρχή έναν καταστροφέα και κατόπιν θα μπορείς να κάνεις 'συντήρηση'

stefanos
16/08/2023, 20:05
Λοιπόν έχω ένα stihl fs 120 πάνω από 20 χρόνια.Ακομα παράγεται ακόμα μπαίνω στο εξουσιοδοτημένο και παίρνω ότι χρειάζομαι.Για 2 μέτρα βάτα δεν κάνει είναι μικρό και μάλλον ακατάλληλο.
Και γενικά νομίζω ότι δεν θα κάνεις δουλειά με θαμνοκοπτικο.Αν τα χόρτα είναι πυκνά χοντρά και ψηλά δεν δουλεύονται με μισινεζα πρέπει να βάλεις δίσκο.
Ο δίσκος θα τα κόψει αλλά θα μείνουν εκεί και μετα θα πρέπει να τα μαζέψεις, χώρια που θα σε δυσκολέψουν στη δουλειά όντας στρώμα μπροστά σου
Αν θα το δουλεύεις το χωράφι από εδώ και πέρα συστηματικά θα πρότεινα τρακτέρ με καταστροφέα φέτος και από του χρόνου άνοιξη το ξεκινάς με θαμνοκοπτικο συντήρηση που θα είναι ευκολότερο για μισινεζα.
Τα κινεζικα δεν είναι και άσχημα αλλά πλέον είναι ακριβά και ΒΑΡΙΑ για την ιπποδύναμη ανταλλακτικά βρίσκεις γιατί όλα τα κινεζικα ουσιαστικά είναι ίδια μεταξύ τους, προσωπικά χρησιμοποιώ και για τα stihl μαϊμούδες ανταλλακτικά εκεί που δεν έχει και πολύ σημασία.

kostaskk
16/08/2023, 20:48
Παλιά θα το κάνανε με χέρια και τσάπα,πριόνι χειρός...

Πρέπει να έχει σίγουρα δίσκο..ίσως και μεγάλο.
η μεζινέτα -πλαστικό δεν κόβει χοντρά και σκληρά. Ίσως χρειαστείς να αλλάζεις σε μεζινέτα για τα λεπτά ευλιγιστα χορτα που ίσως δεν τα κόβει καλά ο δίσκος, Ίσως χρειαστείς και πριόνι αν έχει πολύ χοντρά η δέντρα. Τζουγρανα για να μαζευτούν σε στοίβες και να κάουν.

Το κινέζικο οκ, μπορεί να βγάλει δουλειά, το βασικό να αδειάζεις τελείως την βενζίνη από το καρμπυρατέρ όταν είναι να το αποθηκεύσεις η να μην το χρησιμοποιήσεις για πολύ καιρο, γιατί μετά θα θέλει καθαρισμό καρμπυρατέρ, η αναλογία λαδιού να είναι σωστή και διαλείμματα για να κρυώνει το μοτέρ,

billyka
16/08/2023, 21:09
Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις και την βοήθεια.Εχω καταλήξει να μην πάρω κινεζικό.Αύριο θα παω με ενα δανεικο χουσκβαρνα του θείου μουΓια κινέζικο που τον ειπα,μου είπε οτι είχε ενα και το δούλευε δεκα χρόνια αλλά ενα άλλο του έβγαλε 7 κοψίματα και μετά το πέταξε.Δεν έχουν δλδ σταθερή ποιότητα.Οποτε θα κοιτάξω σε stihl-husqvarna.Θα καθαρίσω αύριο τουλάχιστον περιμετρικα του σπιτιού το κομμάτι που με ενδιαφέρει άμεσα και για το υπόλοιπο θα περιμένω να πέσουν τα χόρτα και βλέπουμε.

Bowleno
16/08/2023, 21:15
Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις και την βοήθεια.Εχω καταλήξει να μην πάρω κινεζικό.Αύριο θα παω με ενα δανεικο χουσκβαρνα του θείου μουΓια κινέζικο που τον ειπα,μου είπε οτι είχε ενα και το δούλευε δεκα χρόνια αλλά ενα άλλο του έβγαλε 7 κοψίματα και μετά το πέταξε.Δεν έχουν δλδ σταθερή ποιότητα.Οποτε θα κοιτάξω σε stihl-husqvarna.Θα καθαρίσω αύριο τουλάχιστον περιμετρικα του σπιτιού το κομμάτι που με ενδιαφέρει άμεσα και για το υπόλοιπο θα περιμένω να πέσουν τα χόρτα και βλέπουμε.

Αφού δεν έχουν πέσει μέχρι τώρα, τον Οκτώβριο θα τα δεις να θεριεύουν πολύ.....

ποπαϋ
16/08/2023, 21:33
echo 520
5 χρονια εγγύηση
εναλλακτικά kawasaki tj53

lykourgi
16/08/2023, 22:14
Κάνε ότι είπε ο stefanos. Ακριβώς όμως.

Με χορτοκοπτικό (έστω και καλό), θα φτύσεις αίμα για μέρες και θα πρέπει να μαζέψεις και τα κομμένα.
Καλύτερα τρακτέρ και κάψιμο αργότερα, τον χειμώνα.
Από του χρόνου χορτοκοπτικό, για συντήρηση.
Εκτός και μπορείς να βάλεις μέσα μερικές κότες. Θα το έχουν συνέχεια καθαρό και θα έχεις και τα αυγά σου. Θέλουν βέβαια, κάποια φροντίδα.

Από μάρκες, ότι είπαν όλοι. Husqvarna (το 40άρι πριόνι του '85 σκοτώνει ακόμη), Stihl (χορτοκοπτικό, άψογο), Echo (δεν έχω, ακούω καλά λογια παντού). Χρήση ερασιτεχνική, περιστασιακή.
Από κινέζικα έχω αγοράσει Nakayama (μικρό αλυσοπρίονο) και είναι αξιοπρεπέστατο.

alexis72
17/08/2023, 00:04
δεν εγραψες (για μένα παντα) το πιο σημαντικό ...
το χωράφι αυτο ειναι λογικά σε χωριό ...εκει μένεις μόνιμα η απλά πηγαίνεις 2-3 φορές τον χρόνο ? αν δεν μένεις μόνιμα εκεί θα το κουβαλάς καθε φορά μαζί σου με το αυτοκίνητο η θα το αφήνεις εκεί μέσα π.χ. σε αποθήκη ? αν το αφήνεις εκεί σε αποθήκη θα εχεις το αγχος για κλοπή ...αλλο να κλαίς 150-200 ευρώ κ αλλο 500 ευρω για αρκετά καλό ...απο κινέζικα εως 200 ευρω πολυ αξιόλογα (με σειρά) ειναι τα kaiser - visco -kraft αν πας στα 500 +ευρώ ,εγω θα ελεγα echo japan (ειναι τα μόνα που εχουν 5 χρόνια εγγύηση ) μετά τα efco και oleo mac και τα stihl ειναι πολυ καλα ...αλλα τα ακριβά μοντέλα απο 700+ευρω ,οποιο κ να πάρεις να προσέξεις 2 πραγματάκια 1) να εχει το μηχάνημα ΑΝΤΙΔΟΝΗΣΗ και 2) να του βάζεις λάδι μίξης 2T πολυ καλό ,τα κορυφαία ειναι της husqvarna το LS η το XP

MikeG
17/08/2023, 08:32
Χρησιμοποιώ Echo βενζινοκινητο πάνω από 10 χρόνια τώρα. Έχει καθαρίσει πολλά πολλά στρέμματα.
Καμιά βλάβη μέχρι στιγμής, μόνο 1 φορά το χρόνο τυπική συντήρηση.
Εννοείται μετά από κάθε χρήση ασχολούμαι να το καθαρίσω.

billyka
17/08/2023, 08:50
Είναι σε χωριό και θα μένω μόνιμα εκεί,οπότε εκεί θα το αφήνω,έχει αποθήκη.Για κλοπή δεν το πολυφοβάμαι γενικά ειμαστε πολύ ήρεμα εδώ,σπάνια συμβαίνει κάτι.Άσε που έχω και 5 σκυλιά,δεν νομίζω να θέλει να μπει κάποιος

stefanos
17/08/2023, 09:35
Οποτε θα κοιτάξω σε stihl-husqvarna.

Επιπλέον και σημαντικό κριτήριο επιλογής είναι τι σέρβις υπάρχει κοντά σου. Οτι υπάρχει κοντά αυτό να προτιμήσεις. Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχουν αναλώσιμα, ανταλλακτικά και σέρβις κοντά.

jtp-val
17/08/2023, 10:37
Ένα τρακτέρ του χωριού με καταστροφέα.Επενδυσε σε ένα ραντιστικο για χορτάρια και μετά κοίτα για χλοοκοπτικο stihl.Θα ταλαιπωρηθείς,δεν είναι κήπος είναι 5στρ...

alexis72
17/08/2023, 11:12
Είναι σε χωριό και θα μένω μόνιμα εκεί,οπότε εκεί θα το αφήνω,έχει αποθήκη.Για κλοπή δεν το πολυφοβάμαι γενικά ειμαστε πολύ ήρεμα εδώ,σπάνια συμβαίνει κάτι.Άσε που έχω και 5 σκυλιά,δεν νομίζω να θέλει να μπει κάποιος

πολυ καλο αυτο , εγω θα επαιρνα echo -efco -oleo mac τα δουλεύουν επαγγελματικά γνωστοί μου που κόβουν χόρτα σε ιδιώτες η σε δήμους - χωριά κλπ , μετα θα πηγαινα σε stihl αλλα πανω απο 700 ευρω τουλάχιστον ,οσο για τα husqvarna εχει φίλος των 550ευρω αγορά κ ειχε θεμα με την αντιπροσωπεία κ τα ανταλλακτικά...το ξαναγράφω να διαλέξεις μονο με ΑΝΤΙΔΟΝΗΣΗ μηχάνημα

billyka
17/08/2023, 16:37
Λοιπόν,έκοψα γύρω στις 4 ώρες.Το μηχάνημα είναι ενα Husqvarna 128R,μικρό,28cc και ελαφρύ,5 κιλά.Δουλειά έκανα,αν και κατάλαβα οτι θέλω μεγαλύτερο μηχανημα απο αυτό.Όχι κάτι αμάν,αλλά επειδή η βλάστηση έχει γίνςι 1.5-2 μετρα το άκουγα που λίγο ζοριστηκε σε κάποιες φάσεις.Το μόνο πρόβλημα που συνάντησα ηταν οτι μου κοψε καμια 4 φορες την μεσινεζα οταν το δοκιμασα σε αγριόχορτα που χουν κάνει χοντρούτσικο κορμό και είναι χλωρά.Εκεί δλδ ενα μεγαλύτερο με εναν δισκο μπροστά θα ηταν οτι πρέπει

karellen
17/08/2023, 16:48
Το μόνο πρόβλημα που συνάντησα ηταν οτι μου κοψε καμια 4 φορες την μεσινεζα οταν το δοκιμασα σε αγριόχορτα που χουν κάνει χοντρούτσικο κορμό και είναι χλωρά.Εκεί δλδ ενα μεγαλύτερο με εναν δισκο μπροστά θα ηταν οτι πρέπει
Πάρε ένα νούμερο χοντρύτερη,όχι καρούλι ολόκληρο αλλά 5 μέτρα έτσι για δοκιμή.Αν βρεις αυτή που είναι στριφτή (σαν πλεξούδα) ακόμα καλύτερα.

HelenKoR
17/08/2023, 18:47
Χαρά στο κουράγιο σου!
Πες σε κάποιον με καταστροφέα να περάσει το χωράφι σου (πόσο να πάρει; 30€ το στρέμμα; )
Αν βάλεις δίσκο, μεγάλη προσοχή στις πέτρες...

alexis72
17/08/2023, 20:06
πάρε για δοκιμή εστω τετράγωνη μεσινέζα ΟΧΙ στρογγυλή κ βάλτην μεσα σε κουβά με νερό για 24 ωρες τουλάχιστον και την αλλη μέρα βάλτη για δουλειά

billyka
17/08/2023, 20:07
Δεν μπορεί να μπει τρακτέρ για την ώρα τουλάχιστον γιατί έχει διαφορες κατασκευές/φρακτες κτλ μέσα.Τον χειμώνα που θα πεσει η βλάστηση και θα δούμε τι υπάρχει μεσα στο κτημα(τωρα το πήραμε) το ξαναβλέπουμε για τρακτέρ.Πήγα τώρα και πήρα μεσινέζα και μου πε αυτό με το νερό.Αλλά μου πε επίσης οτι με αυτό το μηχανάκι τζάμπα ταλαιπωρούμαι και να νοικιάσω με 30€ το μεγάλο,θα το βαλω δισκο λεει και σε 4 ώρες θα το κανω όλο αλοιφή.Πήγα με το παπί και και οχι με το αυτοκίνητο και δεν το πήρα,αλλα μαλλον αύριο αυτό θα γίνει

lykourgi
17/08/2023, 22:17
Αν βάλεις δίσκο, μεγάλη προσοχή στις πέτρες...

........και στις σπίθες.

(Δεν έχω εμπειρία από δίσκο, μόνο δοκιμή έχω κάνει.)

Panos760
18/08/2023, 00:43
Να πω κ εγώ την άποψη μου.
Έχω αγοράσει πριν 5 χρόνια ένα κινέζικο θαμνοκοπτικό μάρκας Kraft.
Τιμή 120€.
Δίχρονο 3,1 ίπποι κ αλουμινένιο μπαστούνι με ποιοτικά γρανάζια.
Το εργαλείο κόβει τα πάντα, χωρίς πρόβλημα.
Χρειάζεται όμως ποιοτική, χοντρή μεσινετζα, τακτική λίπανση με γράσο στην κεφαλή κ λειτουργία μηχανής μέχρι να τελειώσει η βενζίνη.
Μέχρι τώρα δεν είχα κάποιο πρόβλημα, για τις λίγες φορές που το έχω χρησιμοποιήσει.

Πληροφοριακά πάντως, ο καλύτερος τρόπος να καθαρίσει κάποιος ΞΕΡΟ χορτάρι είναι τρακτέρ με φρεζα ή καταστροφέας.
Τα χορτοκοπτικά κάνουν για χλωρό χορτάρι....