View Full Version : Επιλογή scooter και για επαγγελματια
pitbullakias
20/08/2023, 15:54
Καλησπέρα και καλώς σας βρήκα
Θα ήθελα την βοήθεια σας για να επιλέξω scooter.
Μετά από ατύχημα που είχα είμαι καλά και δεν έφταιγα βγήκε άχρηστο ένα beverly 300 του 2018 που είχα πάρει καινούριο.
Είμαι επαγγελματίας και το θέλω κυρίως για την δουλειά μου σε συνδυασμό με την προσωπική μου ζωή.
Η απόσταση που θα κάνω για να πάω στην δουλειά μου είναι 11 χλμ και άλλα τόσα να γυρίσω.
Συνήθως θα κινούμαι στην πόλη καθώς είμαι τεχνικός και έχω βλάβες αλλά τυχαίνει και πολύ συχνά να χρειάζεται να καλύψω αποστάσεις 20 και 30 χλμ πήγαινε και άλλα τόσα έλα κάποιες φορές από εθνική και άλλες από παράλληλο.
Συνήθως κουβαλάω μικρά δέματα αλλά κάποιες φορές και μεγάλα και ογκοδη μεγέθους 60χ50χ50 πχ
Σκεφτόμουν να πάρω το daytona cargo 125 αλλά με προβληματίζει για τα μακριά και για συνοδηγό.
Με το beverly ήμουν σε όλα οκ εκτός από το φόρτωμα που συμβιβαζομουν και δεν φόρτωμα πάντα ότι ήθελα με αποτέλεσμα να περνώ αμάξι.
Το budget είναι Μαξ μέχρι 6000 θα προτιμούσα καινούριο.
Σκεφτόμουν μήπως πάρω ένα cargo και ένα μτχ η μπορώ να τα συνδυάσω όλα μαζί;
Δεν ξέρω τι παίζει στην αγορά καθώς έπαθα ξαφνικά το ατύχημα και δεν είχα την ανάγκη να αλλάξω το μηχανάκι.
Τι προτείνετε;
o_gavros
20/08/2023, 21:38
Για το καργκο, μιας και σκέφτομαι και εγώ ποιό ενδεχομένως θα είναι το επόμενο μουλάρι μου, κάνοντας σφυγμομέτρηση σε καμποσους κατόχους που πετυχαινω στο δρόμο, εχω να σου πω ότι το ρεζουμέ όσων ρώτησα ήταν πως είναι ένα φορτηγάκι με δυο ρόδες, σκυλί μαυρο.
Αν λες οτι εχεις συχνά φορτωματα, θα σου λυσει σίγουρα τα χέρια ως προς αυτό καθώς παινρει πολυ πραμα.Το αμάξι μόνο για εξαιρετικά μεγάλα φορτωματα.
Κανένας δεν είχε να αναφέρει κάτι κακό ή καμία παοδοκη ασθένεια. Ρωτάω επίσης για την κατάσταση του αναβάτη μετά το σχολασμα.κανένας δεν ανέφερε πρόβλημα σε μέση ή αλλου. Το δείγμα μου είχε μέσα από 20ρηδες μέχρι 60+ρηδες, παλιους μαστορους. Όλοι θετικοτατα λόγια.
Η ιδέα για δυο μηχανάκια δεν είναι κακή και μη σου πω ότι είναι και πιο ενδεδειγμένη δεδομένου ότι το καργκο κουτα έχει ~2Κ.
Καλησπέρα και καλώς σας βρήκα
Θα ήθελα την βοήθεια σας για να επιλέξω scooter.
Μετά από ατύχημα που είχα είμαι καλά και δεν έφταιγα βγήκε άχρηστο ένα beverly 300 του 2018 που είχα πάρει καινούριο.
Είμαι επαγγελματίας και το θέλω κυρίως για την δουλειά μου σε συνδυασμό με την προσωπική μου ζωή.
Η απόσταση που θα κάνω για να πάω στην δουλειά μου είναι 11 χλμ και άλλα τόσα να γυρίσω.
Συνήθως θα κινούμαι στην πόλη καθώς είμαι τεχνικός και έχω βλάβες αλλά τυχαίνει και πολύ συχνά να χρειάζεται να καλύψω αποστάσεις 20 και 30 χλμ πήγαινε και άλλα τόσα έλα κάποιες φορές από εθνική και άλλες από παράλληλο.
Συνήθως κουβαλάω μικρά δέματα αλλά κάποιες φορές και μεγάλα και ογκοδη μεγέθους 60χ50χ50 πχ
Σκεφτόμουν να πάρω το daytona cargo 125 αλλά με προβληματίζει για τα μακριά και για συνοδηγό.
Με το beverly ήμουν σε όλα οκ εκτός από το φόρτωμα που συμβιβαζομουν και δεν φόρτωμα πάντα ότι ήθελα με αποτέλεσμα να περνώ αμάξι.
Το budget είναι Μαξ μέχρι 6000 θα προτιμούσα καινούριο.
Σκεφτόμουν μήπως πάρω ένα cargo και ένα μτχ η μπορώ να τα συνδυάσω όλα μαζί;
Δεν ξέρω τι παίζει στην αγορά καθώς έπαθα ξαφνικά το ατύχημα και δεν είχα την ανάγκη να αλλάξω το μηχανάκι.
Τι προτείνετε;
https://sym.gr/model/joyride-300-16/ όλα σε ενα
doctoras
20/08/2023, 22:34
Να πω και εγώ μια άποψη και την πετάς αν δεν ταιριάζει
Μιας και ειδα ότι τα σκούτερακια της sym που θεωρούνταν vfm έχουν ξεφύγει..
Πως θα ήταν να προσαρμόσεις μια κλούβα για τα εργαλεία στη πίσω σέλα - σχάρα ενός nh-t 300 για να κανεις την δουλειά σου;
Ότι χάσεις σε πρακτικότητα του σκούτερ θα κερδίσεις σε ποιοτική μετακίνηση μοτοσυκλετας
https://sym.gr/model/nh-t-300/
Για το cargo επειδή το χρησιμοποιούσα για κάνα 6μηνο, θα σου πω ότι θα σε κουράσει σε τέτοιες αποστάσεις και είναι χαοτικά πιο αργό απο το Beverly σου. Προσωπικά θα κοιτούσα SH 150, επίπεδο πάτωμα, σχάρα πίσω, δεν καίει τίποτα, αραιά σέρβις, μεγάλο κάθε 24κ
Nostradamus
21/08/2023, 09:54
https://sym.gr/model/joyride-300-16/ όλα σε ενα
Ακριβως αυτο θα προτεινα και εγω. Εναλλακτικα και το X town ct https://kymco.gr/product/x-town-ct300i-abs-e5/
και τα δυο στο budget σου, θα σου καλυψουν ολες τις αναγκες. Αλλιως οτι ειπε ο γαυρος..
pitbullakias
21/08/2023, 17:50
Παιδιά σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας.
Το cargo από όσους μίλησα και εγώ μου είπαν ότι για πόλη είναι φοβερό αλλά δεν είναι για μακρινές αποστάσεις.
Όμως είναι σκύλο μαύρο και πολύ πρακτικό.
Σκεφτόμουν να πάρω το honda 350 αλλά έχει λίγο χώρο κάτω από την σέλα.
Το joyride το είδα σήμερα από κοντά και μπορώ να πω ότι μου άρεσε αρκετά όπως και το cruism.
Είχα πάρα πολύ μεγάλο χώρο από κάτω από την σέλα.
Δεν ξέρω από αξιοπιστία κλπ τι λένε βέβαια.
Σκεφτόμουν τα λεφτά που θα έδινα να πάρω το honda φτάνουν για το sym και το cargo μαζί.
Υπάρχει κάτι καλύτερο ποιοτικά που θα μπορούσα να κοιτάξω σε σκούτερ και ας ανέβω οικονομικά;
Όσον αφορά την μηχανή δεν θέλω να επιστρέψω καθώς με βόλεψε πολύ το beverly και επειδή συνήθως μπορεί να είναι φορτωμένος και οδηγώ με ένα χέρι συχνά δεν με βολεύει.
Το sh 150 το σκέφτομαι αλλά με προβληματίζουν γενικότερα τα λίγα κυβικα