Σύνδεση

View Full Version : Είμαι σε σοβαρό δίλημμα!!

vasilis_kampani
21/08/2023, 11:41
Καλησπερα παιδιά, είχα αγοράσει Honda innova καρμπ πριν καποιον καιρό σε πολυ καλη κατάσταση δουλεύει ρολόι μέχρι που ήρθε η μέρα που έγινε ένα τροχαίο «μονο εγώ τραυματίστηκα ευτυχώς» και για να φτιαχτεί το μηχανάκι μου θέλει 600-700 ευρω! Ο μηχανικός μου λέει σε περίπτωση που δεν θέλεις να στο φτιάξω μπορώ να στο αγοράσω και μου δίνει 500. Εγώ σκεφτόμουν και θελω να ρωτήσω και εσάς, να του ζητήσω 550 πχ και να του δωσω το μηχανάκι να βάλω αλλά 700 και να παρω άλλο μεταχειρισμένο στα ίδια λεφτά ή να το φτιάξω; Το κόστος θα μου βγει το ίδιο πάνω κάτω είτε αγοράσω άλλη είτε φτιάξω αυτήν! Απλά δεν ξέρω αν το μηχανάκι θα είναι όπως ήταν πριν!

Parking
21/08/2023, 11:47
τι μηχανάκι είναι και τι ζημία έχει πάθει
Αν ας πούμε έχει πάρει φωτιά γάματο
Αν στούκαρε και θέλει καλίμπρα ξανάγ....

Αν όμως μιλάμε για παπί πολύ φοβάμαι ότι δεν θα βρεις
Έχει καταντήσει ανέκδοτο μην πω εκβιασμός

rainmike
21/08/2023, 11:47
Καλησπερα παιδιά, είχα αγοράσει Honda innova καρμπ πριν καποιον καιρό σε πολυ καλη κατάσταση δουλεύει ρολόι μέχρι που ήρθε η μέρα που έγινε ένα τροχαίο «μονο εγώ τραυματίστηκα ευτυχώς» και για να φτιαχτεί το μηχανάκι μου θέλει 600-700 ευρω! Ο μηχανικός μου λέει σε περίπτωση που δεν θέλεις να στο φτιάξω μπορώ να στο αγοράσω και μου δίνει 500. Εγώ σκεφτόμουν και θελω να ρωτήσω και εσάς, να του ζητήσω 550 πχ και να του δωσω το μηχανάκι να βάλω αλλά 700 και να παρω άλλο μεταχειρισμένο στα ίδια λεφτά ή να το φτιάξω; Το κόστος θα μου βγει το ίδιο πάνω κάτω είτε αγοράσω άλλη είτε φτιάξω αυτήν! Απλά δεν ξέρω αν το μηχανάκι θα είναι όπως ήταν πριν!

Παρε γνωμες και απο αλλους μαστορες.
Μπορει ο συγεκριμενος να σου λεει 700 και αλλος να σου πει 500 η και φτηνοτερα.
Ρωτα αναλυτικα τι χρειαζεται να γινει και ψαξε τα ανταλλακτικα ποσο κοστιζουν, μπορει να βρεις αφτερμαρκετ φτηνοτερα.
Γενικα παρε γνωμες.

husky21
21/08/2023, 11:55
τι ζημια μπορει να εχει παθει ενα παπι
και να θελει 700 ευρω για φτιαξιμο;
για να σου δινει 500 ο μαστορας
αντε να βαλει κ 150 αυτος για ανταλλακτικα
και μετα θα το δωσει ΑΤΡΑΚΑΡΙΣΤΟ ΣΕ ΑΨΟΓΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ 1000+

vasilis_kampani
21/08/2023, 13:03
τι μηχανάκι είναι και τι ζημία έχει πάθει
Αν ας πούμε έχει πάρει φωτιά γάματο
Αν στούκαρε και θέλει καλίμπρα ξανάγ....

Αν όμως μιλάμε για παπί πολύ φοβάμαι ότι δεν θα βρεις
Έχει καταντήσει ανέκδοτο μην πω εκβιασμός

Honda innova καρμπ το γράφω επάνω. Θέλει αλλαγή μπουκάλες, σταυρος, ζάντα μπροστινή, ρουλεμάν τιμονιου, τρόμπα φρένου, δίσκοπλάκα, τακάκια, λεβιέ ταχυτήτων, φτερό εμπρός, μασλιε οδηγού, φλας πίσω αριστερά, μάσκα φανού, μάσκα κοντέρ, και θέλει τόρνο για σκελετό καλιμπρα δεν ράγισε καθόλου απλά στράβωσε λίγο. Αυτά τα λίγα.

vasilis_kampani
21/08/2023, 13:10
Τα γράφω πιο πάνω στον Parking αυτά που θέλει και μου βγαίνουν τοσα πάνω κάτω. Σκέφτομαι μήπως τα βρω φθηνότερα άλλου και του τα στείλω.

vasilis_kampani
21/08/2023, 13:12
Παρε γνωμες και απο αλλους μαστορες.
Μπορει ο συγεκριμενος να σου λεει 700 και αλλος να σου πει 500 η και φτηνοτερα.
Ρωτα αναλυτικα τι χρειαζεται να γινει και ψαξε τα ανταλλακτικα ποσο κοστιζουν, μπορει να βρεις αφτερμαρκετ φτηνοτερα.
Γενικα παρε γνωμες.

Εσυ πίστευεις αξίζει να το φτιάξω αν βρω λίγο φθηνότερα ή να το δωσω να πάρω άλλο;

rainmike
21/08/2023, 14:11
Εσυ πίστευεις αξίζει να το φτιάξω αν βρω λίγο φθηνότερα ή να το δωσω να πάρω άλλο;

Εγω θα επαιρνα αλλο αλλα εγώ δεν ειμαι εσυ και δεν εχουμε και τις ιδιες αναγκες.
Δεν ξερω ποσα χρηματα μπορεις να διαθεσεις.
Γενικα 700 ευρω σερβις για παπι ειναι παρα πολλα.

kostaskk
21/08/2023, 15:44
Για να στο ζητάει 500 σημαίνει ότι έχει κέρδος να βγαλει και η επισκευή θα κοστίσει πολύ κάτω από 700 σε αυτόν.. αυτά πουλιούνται 1200-1500€. Άρα έχει περιθώριο 700-1000€. Αν έχει βρει κάποιο μεταχειρισμένο ολόκληρο μπροστινό σύστημα 200€ πετάξει πάνω και τπτ πλαστικά,πατάκια,μανέτες, καθρέπτες,επιλογέα, τρόμπα, τζάμπα που έχει πεταμένα μέσα στο μαγαζί σε κούτες ξεχασμένα η ταιριάξει από αλλά θα του βγει 200-300€. Θα δώσει και μερικές σφυρίες με την βαριά στο πλαίσιο να ισωσει και όλα καλά .
Άρα θα έχει κέρδος 400-700€

vasilis_kampani
21/08/2023, 17:57
Για να στο ζητάει 500 σημαίνει ότι έχει κέρδος να βγαλει και η επισκευή θα κοστίσει πολύ κάτω από 700 σε αυτόν.. αυτά πουλιούνται 1200-1500€. Άρα έχει περιθώριο 700-1000€. Αν έχει βρει κάποιο μεταχειρισμένο ολόκληρο μπροστινό σύστημα 200€ πετάξει πάνω και τπτ πλαστικά,πατάκια,μανέτες, καθρέπτες,επιλογέα, τρόμπα, τζάμπα που έχει πεταμένα μέσα στο μαγαζί σε κούτες ξεχασμένα η ταιριάξει από αλλά θα του βγει 200-300€. Θα δώσει και μερικές σφυρίες με την βαριά στο πλαίσιο να ισωσει και όλα καλά .
Άρα θα έχει κέρδος 400-700€

500 ευρώ δεν του το δίνω σίγουρα, παραπάνω θα ζητήσω αλλά δεν θέλω να ζητήσω και ένα ποσό μεγάλο που δεν πρόκειται να συζητήσει για την τιμή. Πιστεύεις ένα 600αρι να του ζητήσω; Ή παραπάνω λίγο; Αλλιώς μετά στο car.gr δεν ξέρω ποσό θα πουληθεί αυτό. Εννοείται πως θα το βάλω τρακαρισμένο και θα γράψω που ακριβώς έχει τρακάρει και τι θέλει. Οποτε ποσό να πίασει ένα 450αρι; Οποτε δν ξέρω αν συμφερει να το πουλήσω έτσι.

devil's animal
21/08/2023, 19:10
για να στο ζηταει ο μαστορας παει να πει οτι αξιζει... ενα το κρατουμενο..
για να σου ζηταει 600-700 για να φτιαχτει παει να πει οτι με 200-300 σε κοστος εχει κανει την δουλεια...δυο τα κρατουμενα...
για να στο ζηταει 500, αξιζει σιγουρα παραπανω...3 και παμε για σουμα...

ή του λες να του δωσεις 500, ουτε σεντ παραπανω, για να στο φτιαξει...ή του λες να σου δωσει 600, ουτε σεντ παρακατω, για να του το πουλησεις...
αν δεν δεχτει τιποτα απο τα 2 του λες οτι θα πας να το παρεις γιατι εχεις βρει να στο φτιαξουν φτηνοτερα...και στην τελικη πλην της καλιμπρας δεν ειναι τιποτα, τα περισσοτερα τα κανεις και μονος σου..

αυτος θα μειωσει το κερδος του σε καθε περιπτωση...
το θεμα ειναι οτι αν δεχτει να του το πουλησεις 600 αν θα βρεις μετα κατι αντιστοιχο και καλο με 1100 π.χ....

ζυγισε τα και πραξε...
:wave2:

mikes
21/08/2023, 19:57
Επειδη ορισμενοι εχετε μπερδευτει λιγο με το κοστος επισκευης, να σας ενημερωσω πως το κοστος για τον μαστορα και το κοστος για τον πελατη, εχουν χαοτικη διαφορα μεταξυ τους καθως στη 2η περιπτωση μπαινουν στο παιχνιδι τα εργατικα και το νομιμο κερδος των ανταλλακτικων..

vasilis_kampani
21/08/2023, 21:38
για να στο ζηταει ο μαστορας παει να πει οτι αξιζει... ενα το κρατουμενο..
για να σου ζηταει 600-700 για να φτιαχτει παει να πει οτι με 200-300 σε κοστος εχει κανει την δουλεια...δυο τα κρατουμενα...
για να στο ζηταει 500, αξιζει σιγουρα παραπανω...3 και παμε για σουμα...

ή του λες να του δωσεις 500, ουτε σεντ παραπανω, για να στο φτιαξει...ή του λες να σου δωσει 600, ουτε σεντ παρακατω, για να του το πουλησεις...
αν δεν δεχτει τιποτα απο τα 2 του λες οτι θα πας να το παρεις γιατι εχεις βρει να στο φτιαξουν φτηνοτερα...και στην τελικη πλην της καλιμπρας δεν ειναι τιποτα, τα περισσοτερα τα κανεις και μονος σου..

αυτος θα μειωσει το κερδος του σε καθε περιπτωση...
το θεμα ειναι οτι αν δεχτει να του το πουλησεις 600 αν θα βρεις μετα κατι αντιστοιχο και καλο με 1100 π.χ....

ζυγισε τα και πραξε...
:wave2:

Αρχικά σε ευχαριστώ φίλε για το ενδιαφέρον βοήθησες πολύ και όντως έτσι σκεφτόμουν και εγώ. Αυτό που με προβληματίζει και έκανα αυτό το θέμα είναι κυρίως επειδή πήρε σκελετό (στράβωσε ο σκελετός εκεί που είναι ο Σταύρος μπροστά στο τιμόνι) δεν ράγισε μου είπε και με την καλιμπρα διορθώνεται. Βέβαια δεν διορθώνεται 100% ποτέ. Όλοι το κάνουν στο περίπου με έναν χάρακα. Θα έχω κάποιο θέμα έστω το παραμικρό; Θα γίνει οδηγικά και μηχανικά όπως ήταν πριν ή θα παραμείνει ένα ελάχιστα στραβό και χτυπημένο παπι; Εαν γίνει όντως όπως ήταν πριν τοτε να του ριξω τιμή και να του τα δώσω αλλιώς δεν το θέλω δεν μου κάθεται καθόλου καλό να έχω ένα στραβό μηχανάκι. Είναι φόβος!

vasilis_kampani
21/08/2023, 21:40
Επειδη ορισμενοι εχετε μπερδευτει λιγο με το κοστος επισκευης, να σας ενημερωσω πως το κοστος για τον μαστορα και το κοστος για τον πελατη, εχουν χαοτικη διαφορα μεταξυ τους καθως στη 2η περιπτωση μπαινουν στο παιχνιδι τα εργατικα και το νομιμο κερδος των ανταλλακτικων..

Έχεις δίκιο φίλε εγώ το έκανα το θέμα κυρίως γιατί με προβληματίζει το στραβοματακι που εχρι ο σκελετός. Δεν μαρεσει καθόλου αλλά δεν ξέρω μπορεί και να γίνει όπως ήταν απλά δεν ξέρω και είπα να ανοίξω θέμα αν αξίζει να φτιαχτεί

doctoras
21/08/2023, 22:02
Είναι όντως δίλλημα
Τα ανταλλακτικά του με ψάξιμο στα μεταχειρισμένα γίνεται δουλειά και μπορεις να τα βρεις οικονομικά
Το θέμα με το πλαίσιο θέλει ψάξιμο ποσό καλά μπορεί να επισκευαστεί από ποιον και ποσο..

Από την άλλη να δώσεις παπί χοντα ακόμη και με καρμπ για να παρεις κινεζικό (όχι ότι δεν θα είναι καλό) το θεωρώ λίγο downgrade.

Αν έχεις χρόνο αξίζει να ψαχτείς, αν δεν έχεις και χρειάζεσαι αμεσα όχημα, θα πρέπει να κοιτάξεις άλλου

Nomand
21/08/2023, 22:27
Φίλε μου αφου δεν χτύπησες τα άλλα άστα να πάνε μην στεναχωριέσαι, τώρα σε θυμήθηκα που έψαχνες παπι πριν κάνα δίμηνο και ήθελες δίχρονο για αρχή και μας άκουσες τελικά και πήρες τετράχρονο. Την αγορά την ξέρεις πως ειναι με αρκετό ψάξιμο θα βρεις ένα μηχανάκι στα 1100 με 1200 αν δεν βιάζεσαι πολύ. Στην θεση σου αφού δεν μπορείς να αναλάβεις την επίσκευη από μόνος σου θα το πούλαγα στο μάστορα διότι και τα λεφτά που σου ζητάει να του δώσεις δεν θα είσαι και από επάνω για να δεις τι ακριβώς θα κάνει και τι ανταλλακτικα θα βάλει, ο μάστορας καλώς ή κακώς θέλει κέρδος και εσύ ακόμα λόγω ηλικίας (που είναι λογικό) είσαι λίγο άπειρος για να το αξιολογήσεις.
Και παλι σου λέω το μόνο που έχει αξία είναι που δεν χτύπησες τα σίδερα θα φτιαχτούν ξανά

billyka
21/08/2023, 22:27
Εγώ απλά θα αναφέρω τιμή για καινούργιες γνήσιες μπουκάλες απο Yamaha F1zr..240€ οι μπουκάλες και 90€ ο σταυρός..Σας φαίνονται πολλά τα 600-700 ευρώ που ζητάει ο μάστορας?Εμένα για τέτοια ζημιά στο μηχανάκι μου φαίνονται νορμάλ.Το θέμα είναι ότι άρπαξε ο σκελετός.Καντου πρόταση για 600€ και αν δεχτεί καλως,αν οχι παρε τα 500.Με αλλα 600-700 που θα έδινες για την επισκευή περνεις ενα έτοιμο.Χωρίς στραβωμένο σκελετό

vasilis_kampani
21/08/2023, 22:47
Είναι όντως δίλλημα
Τα ανταλλακτικά του με ψάξιμο στα μεταχειρισμένα γίνεται δουλειά και μπορεις να τα βρεις οικονομικά
Το θέμα με το πλαίσιο θέλει ψάξιμο ποσό καλά μπορεί να επισκευαστεί από ποιον και ποσο..

Από την άλλη να δώσεις παπί χοντα ακόμη και με καρμπ για να παρεις κινεζικό (όχι ότι δεν θα είναι καλό) το θεωρώ λίγο downgrade.

Αν έχεις χρόνο αξίζει να ψαχτείς, αν δεν έχεις και χρειάζεσαι αμεσα όχημα, θα πρέπει να κοιτάξεις άλλου

Φίλε doctora όντως θέλει ψάξιμο το θέμα με το πλαίσιο και σαν μη γνωστής σε αυτά. Κινεζικο δεν παιρνω με τίποτα και ας μου στοιχίσει παραπάνω ο Ιάπωνας μεταχειρισμένος. Δεν πρόκειται να πάρω Daytona παρότι είναι καλά μηχανάκια δεν κάνω delivery όποτε δεν έχω ανάγκη να πάρω ότι πιο φθηνό υπάρχει στη αγορά και δεν μαρεσουν κιόλας. Ούτε βέβαια έχω να δώσω 2000 για να βγάλω τα γούστα μου στο παπι. Μια μέση λύση. Μάλλον θα ψαχτώ γιατί δεν ξέρω αν και κατά ποσό καλά λυνεται το θέμα με τον σκελετό. Τα υπόλοιπα πάνε και έρχονται αλλά ο σκελετός είναι όλη η ζωή της μηχανης εκεί δεν ξέρω με προβληματίζει. Πχ και ένα μικρό downgrade να κάνω από innova σε kaze R που οκευ ειναι πιο μικρό από δύναμη δεν με πειράζει αν έχω το κεφάλι μου ησυχο.

vasilis_kampani
21/08/2023, 23:02
Φίλε μου αφου δεν χτύπησες τα άλλα άστα να πάνε μην στεναχωριέσαι, τώρα σε θυμήθηκα που έψαχνες παπι πριν κάνα δίμηνο και ήθελες δίχρονο για αρχή και μας άκουσες τελικά και πήρες τετράχρονο. Την αγορά την ξέρεις πως ειναι με αρκετό ψάξιμο θα βρεις ένα μηχανάκι στα 1100 με 1200 αν δεν βιάζεσαι πολύ. Στην θεση σου αφού δεν μπορείς να αναλάβεις την επίσκευη από μόνος σου θα το πούλαγα στο μάστορα διότι και τα λεφτά που σου ζητάει να του δώσεις δεν θα είσαι και από επάνω για να δεις τι ακριβώς θα κάνει και τι ανταλλακτικα θα βάλει, ο μάστορας καλώς ή κακώς θέλει κέρδος και εσύ ακόμα λόγω ηλικίας (που είναι λογικό) είσαι λίγο άπειρος για να το αξιολογήσεις.
Και παλι σου λέω το μόνο που έχει αξία είναι που δεν χτύπησες τα σίδερα θα φτιαχτούν ξανά

Να σαι καλά φίλε είμαι στο κρεβάτι τώρα αλλά ευτυχώς δεν έπαθα κάτι σοβαρό μόνιμης βλάβης. Ναι είχα ξεροκεφαλιασει με το δίχρονο αλλά βρήκα αυτό το innova και ήταν διαμάντι. Προσεγμένο πολύ απο τον προηγούμενο ιδιοκτήτη σαν καινούργιο ήταν. Δεν θα το σκεφτόμουν καν για πούλημα αλλά ο σκελετός μπροστά στράβωσε λίγο και όσο και να επιμένει ο μάστορας ότι φτιάχνεται όπως ήταν εγώ ξέρω ότι δεν θα γίνει όπως ήταν. Άλλο η καλιμπρα άλλο τα εργοστασιακά μηχανήματα ακρίβειας. Και όπως τα είπες και εσυ τον μαστορα αυτόν δεν τον ξέρω, δεν γνωρίζω αν θα βάλει γνησια ανταλλακτικά που του ζήτησα και δεν ξέρω με τον σκελετό τι γίνεται. Μάλλον ξεκινάμε το ψάξιμο από σήμερα χαχα!

vasilis_kampani
21/08/2023, 23:04
Εγώ απλά θα αναφέρω τιμή για καινούργιες γνήσιες μπουκάλες απο Yamaha F1zr..240€ οι μπουκάλες και 90€ ο σταυρός..Σας φαίνονται πολλά τα 600-700 ευρώ που ζητάει ο μάστορας?Εμένα για τέτοια ζημιά στο μηχανάκι μου φαίνονται νορμάλ.Το θέμα είναι ότι άρπαξε ο σκελετός.Καντου πρόταση για 600€ και αν δεχτεί καλως,αν οχι παρε τα 500.Με αλλα 600-700 που θα έδινες για την επισκευή περνεις ενα έτοιμο.Χωρίς στραβωμένο σκελετό

Εντάξει το f1zr είναι πιο παλιό και πιο δυσεύρετο πιστεύω από ένα innova και ίσως για αυτό τέτοιες τιμές. Μάλλον θα κάνω πρόταση για 600 ευρώ και να βάλω αλλά τόσα να πάρω άλλο! Θα πάρω και άλλες γνώμες βέβαια αλλά προς τα εκεί το κλείνω!

Parking
21/08/2023, 23:18
Honda innova καρμπ το γράφω επάνω. Θέλει αλλαγή μπουκάλες, σταυρος, ζάντα μπροστινή, ρουλεμάν τιμονιου, τρόμπα φρένου, δίσκοπλάκα, τακάκια, λεβιέ ταχυτήτων, φτερό εμπρός, μασλιε οδηγού, φλας πίσω αριστερά, μάσκα φανού, μάσκα κοντέρ, και θέλει τόρνο για σκελετό καλιμπρα δεν ράγισε καθόλου απλά στράβωσε λίγο. Αυτά τα λίγα.

γαματο

kostaskk
22/08/2023, 03:31
Πώς έγινε το ατύχημα? Ασφάλεια δεν μπορεί να αποζημιώσει? Αν είχες πάρει δίχρονο μπορεί στο ίδιο σημείο να είχες +50km/h.

Daytona γιατί όχι? Ίδιο πράγμα είναι και δεν βαρανε μπιέλα όπως τα Innova και ποιο γρήγορα είναι και λιγότερο καίνε.(injection) Και με 1000-1500 βρησκεις και θα είναι ποιο καινούριο.(1-5 χρονών)
Και καλητερα φρένα έχει.
Άντε να πάθεις καμιά μικροζημια η να έχει παραπάνω φθορές σε βάθος 10-20 χρόνων (πλαστικά,βίδες, φυγοκεντρικό,δισκα,σχαρα)

Σε παρόμοιο ατύχημα με το glx το μπροστινό μπουκάλες ας πούμε με τις αναρτήσεις μέσα είχε καπου 60-70€ ιμιτασιον, φτερό κάπου 15 μάσκα 15, φανάρι 10, Ζάντα εμπρός 40. Χειρολαβές-πατακια και αυτά κάπου στα 10€ και κάτι αλλά ψηλά που δεν θυμάμαι πάλι κοντά στα 5-10 το κομματι...μαζί με εργασία δεν πρέπει να πήγε πάνω από 250€.
Μέχρι και ολόκληρο το κοντέρ που είχα αγοράσει ποιο παλιά κ αυτό 10€ είχε.. σχεδόν όσο κάνουν οι ντιζες του.

Το πλαίσιο άμα είναι λίγο στραβο δεν πειράζει τόσο, ίσως να μην καταλάβεις και τίποτα στον δρόμο. Το θέμα είναι μην ραγίσει και κοπεί στον δρόμο σε καμία λακούβα.

Η θα το φτιάξεις, με υπομονή ίσως βρεις ότι χρειάζεται φτηνά. Και να το κρατήσεις η να το δώσεις ολόκληρο λειτουργικό μετά κοντά 1000€

Μια άλλη λύση είναι να το σπάσεις κομμάτια και να πουλάς τα ανταλακτικα, μπορεί να πάρει πολύ χρόνο να φύγουν όλα,
Αλλά 300€ μοτέρ, 70€ ηλεκτρικά,70 πισω τροχό,50 καρμπ40, 70 πλαστικά, 20 πισω φανάρι, και ότι άλλο έχει καλό σιγά σιγά θα βγάλεις λεφτά.

vasilis_kampani
22/08/2023, 22:57
Πώς έγινε το ατύχημα? Ασφάλεια δεν μπορεί να αποζημιώσει? Αν είχες πάρει δίχρονο μπορεί στο ίδιο σημείο να είχες +50km/h.

Daytona γιατί όχι? Ίδιο πράγμα είναι και δεν βαρανε μπιέλα όπως τα Innova και ποιο γρήγορα είναι και λιγότερο καίνε.(injection) Και με 1000-1500 βρησκεις και θα είναι ποιο καινούριο.(1-5 χρονών)
Και καλητερα φρένα έχει.
Άντε να πάθεις καμιά μικροζημια η να έχει παραπάνω φθορές σε βάθος 10-20 χρόνων (πλαστικά,βίδες, φυγοκεντρικό,δισκα,σχαρα)

Σε παρόμοιο ατύχημα με το glx το μπροστινό μπουκάλες ας πούμε με τις αναρτήσεις μέσα είχε καπου 60-70€ ιμιτασιον, φτερό κάπου 15 μάσκα 15, φανάρι 10, Ζάντα εμπρός 40. Χειρολαβές-πατακια και αυτά κάπου στα 10€ και κάτι αλλά ψηλά που δεν θυμάμαι πάλι κοντά στα 5-10 το κομματι...μαζί με εργασία δεν πρέπει να πήγε πάνω από 250€.
Μέχρι και ολόκληρο το κοντέρ που είχα αγοράσει ποιο παλιά κ αυτό 10€ είχε.. σχεδόν όσο κάνουν οι ντιζες του.

Το πλαίσιο άμα είναι λίγο στραβο δεν πειράζει τόσο, ίσως να μην καταλάβεις και τίποτα στον δρόμο. Το θέμα είναι μην ραγίσει και κοπεί στον δρόμο σε καμία λακούβα.

Η θα το φτιάξεις, με υπομονή ίσως βρεις ότι χρειάζεται φτηνά. Και να το κρατήσεις η να το δώσεις ολόκληρο λειτουργικό μετά κοντά 1000€

Μια άλλη λύση είναι να το σπάσεις κομμάτια και να πουλάς τα ανταλακτικα, μπορεί να πάρει πολύ χρόνο να φύγουν όλα,
Αλλά 300€ μοτέρ, 70€ ηλεκτρικά,70 πισω τροχό,50 καρμπ40, 70 πλαστικά, 20 πισω φανάρι, και ότι άλλο έχει καλό σιγά σιγά θα βγάλεις λεφτά.

Αρχικά Καλησπερα Κώστα και σε ευχαριστώ για την απάντηση. Το ατύχημα έγινε με εμένα να χάνω τον έλεγχο της μηχανης σε μια στροφή. Δεν έγινε κάποια ζημιά σε κάποιον δεν προσέκρουσα με κανέναν επεσα με πολύ άσχημο τρόπο εκτός δρόμου και την ζημιά την φάγαμε εγώ και το μηχανάκι

. Τώρα αυτό αναλόγως την μηχανή που λες, εγώ σκεφτόμουν όντως για δίχρονο παπι πριν κάποιο καιρό αλλά όχι για δυνατό δίχρονο διαολοπαπο όπως το dynamik πχ αλλά για το f1zr που δεν έχει κάποια διαφορά με το innova. Άντε να είναι πιο απότομο αν ανοίξεις το γκάζι.

Λοιπόν πάμε τώρα στο ζουμί. Το πλαίσιο όπως έμαθα από τον μηχανικο είναι στραβός στον Σταύρο μπροστά με τόρνο μου λέει έρχεται ακριβώς όπως ήταν αλλά αυτό είναι που με αγχώνει λίγο. Αν θα γίνει σωστή δουλειά. Ακριβώς όπως το λες αν θα ραγίσει σε καμία λακουβα γιατί οι αναρτησεις των παπιών δεν φημίζονται κιόλας. Να το πουλήσω ανταλλακτικά το σκέφτηκα αλλά θα μου βγει λίγο παραπανω αλλά με πολύ παραπάνω κοπο και χρόνο και δεν πιστεύω πως αξίζει. Αν το πλαίσιο όντως πάει όπως ήταν θα ηθελα να το κρατήσω αλλά δεν ξέρω ποσό καλη δουλειά θα γίνει με αυτό. Και σκέφτομαι και το ενδεχόμενο να το δώσω και να πάρω άλλο.

billyka
22/08/2023, 23:14
Φίλε μου επειδή ειχα και τα δύο,το f1 δεν έχει καμία σχέση με το ινοβα.Το ινοβα δείχνει βαρυ σε σχέση με το f1,το γκάζι παλι καμία σχέση..Με +2χιλιοστα κ εξατμιση το f1 το σηκωνα μόνο με γκάζι με δευτέρα

antoncbf
22/08/2023, 23:15
πουλα το 550-600 ευρω κ βρες 1 yamaha crypton r παπακι ,αθανατο κ απο ανταλλακτικα βρισκεις τα παντα

vasilis_kampani
23/08/2023, 01:25
Φίλε μου επειδή ειχα και τα δύο,το f1 δεν έχει καμία σχέση με το ινοβα.Το ινοβα δείχνει βαρυ σε σχέση με το f1,το γκάζι παλι καμία σχέση..Με +2χιλιοστα κ εξατμιση το f1 το σηκωνα μόνο με γκάζι με δευτέρα

Φίλε τοτε σίγουρα κάτι παραπάνω θα ξέρεις όντας κάτοχος και των δυο αλλά το είπα αυτό επειδή ο αδερφός του φίλου μου έχει ένα f1zr και μου είπε ότι είναι ελαφρύ και όντως νευρικό πολυ αλλά από θέμα γκαζιού μέχρι 110 πηγαινε σε ευθεία. Από αυτήν την άποψη το λέω. Και έχω ακούσει γενικά από πρώην ιδιοκτήτες ότι καίει τον αγλέορα σε σχέση με αλλά γκάζιαρικα διχρονα και είναι αρκετά ψωφιο για δίχρονο. Ενα πολύ απότομο μηχανάκι πάντως δεν θα το ηθελα δεν είμαι και πολύ έμπειρος αλλά θεωρούσα ότι το f1 δεν είναι από τα πολύ απότομα.

vasilis_kampani
23/08/2023, 01:28
πουλα το 550-600 ευρω κ βρες 1 yamaha crypton r παπακι ,αθανατο κ απο ανταλλακτικα βρισκεις τα παντα

Ωραίο μηχανάκι ναι δεν ξέρω αν θα είναι λίγο downgrade σε σχέση με το innova λόγω μικρότερων κυβικων (105-115) και μου κακοφανεί. Δεν έχω ανεβεί αν δεν υπάρχει αισθητή διαφορά δεν με πειράζει καθόλου.

kostaskk
23/08/2023, 13:16
Το Innova είναι down grade από μόνο του.
Αργό για τα κυβικά του, δεν στροφαρει πολύ και αργή γεωμετρία,ψιλό μαλακές αναρτήσεις για αυτό τα προτιμανε μεγάλοι σε ηλικία,, κάποτε τα περνούσα με 50αρι 2t. Νομίζω 105 τελική?

Το crypton είναι πολύ ποιο στριφτερο, και ίσως το ίδιο δυνατό η καλητερο παρά τα λίγα κυβικά