PDA

View Full Version : ΕΛΕΟΣ

zephyr1
20/12/2005, 15:27
:confused:
ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΕΛΕΟΣ. ΕΧΩ 2 ΜΗΧΑΝΑΚΙΑ 1 KAWASAKI ZEPHYR 750 & 1 YZF R1 & ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΚΑΘΕ ΤΕΛΟΣ ΧΡΟΝΟΥ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΣ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΛΟ & ΚΑΛΥΤΕΡΟ:yuck: ΜΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕ ΤΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ (ZEPHYR)749 CC 37 ΕΥΡΩ & ΜΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ 2ο (yzf) 998cc 93 ΕΥΡΩ ΗΜΑΡΤΟΝ.
ΠΕΣΤΕ ΜΟΥ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΤΩΝ 247CC ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΝΟ 60 ΕΥΡΩ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΛΕΣ & ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΑΛΛΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΟ ΕΝΑ ΜΗΧΑΝΑΚΙ & ΑΛΛΗ ΣΤΟ ΑΛΛΟ.

ΤΙ ΝΑ ΠΩ & ΝΑ ΤΑΝ ΚΑΛΕΣ ΟΙ ΕΠΟΧΕΣ ΚΙΟΛΑΣ ΝΑ ΛΕΓΕΣ ΔΕΝ ΒΑΡΙΕΣΑΙ ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΠΟΙΟ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ ΘΑ ΦΥΓΕΙ.:nono:
ΑΤΙΜΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

postman
20/12/2005, 22:02
ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΧΑΜΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟΥΣ ΝΑ ΧΑΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΜΗΧΑΝΕΣ ΜΑΣ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ,ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΧΑΛΑΛΙ.ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ ΟΤΙ Η ΜΟΝΗ ΚΑΤΑΛΗΛΗ ΜΟΤΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΟΥΡΟ . ΕΣΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ STREET ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΖΗΜΕΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΜΟΡΤΙΣΕΡ .

akaposto
20/12/2005, 22:05
ωστέ έτσι ε?2 μηχανές ,ε καπιτάλα?
πλήρωνεεεεε!!!!:cool:

υπηρεσίες???
i don't know this word
.
.
.

την θυμάστε την διαφήμηση?

gdevelek
20/12/2005, 22:24
Φίλε δε θέλω να υπερασπιστώ το κράτος και την πολιτική του ως προς τα τέλη κυκλοφορίας, αλλά πώς είναι δυνατόν να έχεις δύο μηχανές 750 και 1000 κυβικών, μια εκ των οποίων μάλιστα είναι και εκ των κορυφαίων στην κατηγορία της, και να δυσκολεύεσαι να πληρώνεις 93Ε το χρόνο για τα τέλη της;

vassilis88
21/12/2005, 09:46
kala re paidia to oti exei 2 moto mpravo tou alla dn simainei oti einai k o onasis!dn einai k liga 93 euro..!

gdevelek
21/12/2005, 09:58
Αρχικά δημιουργήθηκε από vassilis88
kala re paidia to oti exei 2 moto mpravo tou alla dn simainei oti einai k o onasis!dn einai k liga 93 euro..!

Λίγο δεν είναι και το κόστος αγοράς και συντήρησης μιας R1...

με την ασφάλισή της...

με τα λαστιχάκια της...

με το σέρβις της...

dukeandthecity
21/12/2005, 10:08
εχεις ένα δικιο (οταν τις αγόραζε ήξερε πανω κάτω τι θα δινει για τελη)

ΑΛΛΑ

εγω κανω το σκ@το μου παξυμαδι για να έχω δυο μοτο και τρωω φακες νεροβραστες για να μπορω να στριβω στο 1.05 και να δινω ολα τα καλουδια στις μοτο μου. Αυτο ειναι δικαιωμα μου.

Το να με αρμεγουν για υπηρεσιες που δεν μου προσφέρουν ειναι λίγο ξεφτίλα. :wave2:

gdevelek
21/12/2005, 10:24
Αρχικά δημιουργήθηκε από dukeandthecity

Το να με αρμεγουν για υπηρεσιες που δεν μου προσφέρουν ειναι λίγο ξεφτίλα. :wave2:

Με την ίδια λογική μπορείς να πεις

δεν πληρώνω διόδια γιατί οι δρόμοι είναι χάλια

δεν πληρώνω δημοτικά τέλη γιατί ο δήμος μου είναι βρώμικος

δεν πληρώνω φόρους γιατί η Παιδεία/Υγεία/Αστυνομία/Δικαιοσύνη/Υποδομές παίρνουν κάτω από τη βάση...

zephyr1
21/12/2005, 10:24
Ρε παιδια ξανα ελεος αλλα να μου την πουνε και ατομα με μηχανακια δεν το περιμενα,φαντασου οι υφισταμενη για την φορολογια πως θα σκεφτονται.Ακουστε να σας πω για να μην μπερδευουμε τη βουρτσα με την οδοντοβουρτσα.Εχω 1 zephyr 750cc αξιας απο 1500-3000 ευρω,αυτο το μηχανακι κυκλοφορει ολη μερα & εκτελει χρεη δουλειας εκτονοσης κ@υλ@ς & επαφης με την μοτοσκλετα εχει κοντα στα 230.000 kmh. Ωσπου μια μερα μου εκανε νοημα οτι θελει να ασχολειται μονο με το κομματι της δουλειας & οχι με ολα τ' αλλα.Και ετσι αρχες καλοκαιριου αγοραστηκε το R1 07/00 στην τιμη των 7500 ευρω.Λογω φορτου εργασιας βγαινει μια φορα τον μηνα κυριακη & πηγε μια τουρκια :rotflmao: Προσπαθησα ειλικρινα να βρω ενα τροπο για να τα βολεψω ολα σε ενα μηχανακι αλλα δεν γινεται,η θα εχεις ενα μηχανακι & θα το στιβεις κανοντας ολα τα παραπανω η εχεις 2 & μοιραζονται η απαιτησης του αναβατη εχοντας λιγοτερες φθορες & στα 2.Τελος παντων οι μοτοσυκλεστικες αναγκες ενος αναβατη δεχονται γενικως επικριση & αυτο απ΄ οτι βλεπω ειναι βαθια ριζωμενο σε ολους μας.Οσο για το αν θα πρεπει να εισαι ωνασης για να εχεις 2 μηχανακια σας λεω μονο οτι εχω μαγαζι στη λουτσα(για αυτο & τοσα πολλα kmh καθε μερα κεντρο για ψωνια)& δουλευω 10 πρωι με 10 βραδυ.:eyepop:

:sun: Να εχουμε τα ματια μας ανοιχτα & να βλεπουμε μακρια:D

thx guys be cool & fast
:beer:

BELZEBOYLIS
21/12/2005, 10:59
Αρχικά δημιουργήθηκε από gdevelek
Με την ίδια λογική μπορείς να πεις

δεν πληρώνω διόδια γιατί οι δρόμοι είναι χάλια

δεν πληρώνω δημοτικά τέλη γιατί ο δήμος μου είναι βρώμικος

δεν πληρώνω φόρους γιατί η Παιδεία/Υγεία/Αστυνομία/Δικαιοσύνη/Υποδομές παίρνουν κάτω από τη βάση...

BRAVO .....O MONOS TROPOS GIA NA BELTIO8OYN KAPOIA PRAGMATA SE AYTH TH XORA !!!!!!!!

akaposto
21/12/2005, 11:03
ακυρο,sorry

akaposto
21/12/2005, 11:07
Αρχικά δημιουργήθηκε από akaposto
ωστέ έτσι ε?2 μηχανές ,ε καπιτάλα?
πλήρωνεεεεε!!!!:cool:

επειδή παρεξηγήθηκε αυτό,
δεν λέω ότι όποιος έχει 2 μηχανές (2 οχήματα γενικά) είναι και ματσό.
Το υπονοούμενο ήταν ότι το λέει το κράτος αυτό...
χούμορ,αλλά δεν πέρασε :(

κατά τα άλλα ξέρεις τα πάγια έξοδα της μοτο-οχήματος πριν την αγοράσεις.:wave2:

τώρα αν πιάνουν τόπο τα λεφτά που δίνεις,
άλλο τροπάρι.

sapila racing
21/12/2005, 12:50
Αρχικά δημιουργήθηκε από gdevelek
Φίλε δε θέλω να υπερασπιστώ το κράτος και την πολιτική του ως προς τα τέλη κυκλοφορίας, αλλά πώς είναι δυνατόν να έχεις δύο μηχανές 750 και 1000 κυβικών, μια εκ των οποίων μάλιστα είναι και εκ των κορυφαίων στην κατηγορία της, και να δυσκολεύεσαι να πληρώνεις 93Ε το χρόνο για τα τέλη της;

Φίλε gdevelek, είσαι εκτός θέματος.

Ο άνθρωπος δεν είπε ότι θα πέσει έξω ο ετήσιος προυπολογισμός του λόγω των 93 Ευρω.

Απλά είπε ότι είναι γελοίο να πληρώνεις 93 Ευρώ για τέλη κυκλοφορίας μοτοσυκλέτας.
Γενικά είναι γελοία η αντιμετώπιση των μοτοσυκλετών από το κράτος.

Πάρε τα διόδια (οι μοτοσυκλέτες πληρώνουν τα μισά από τα αυτοκίνητα ενώ δεν προκαλούν ούτε το 1/20 της φθοράς),
πάρε τα τέλη (που είναι βάσει κυβικών εκατοστών), πάρε τις γελοίες πινακίδες, πάρε του γελοίους δρόμους.
Από όπου κι αν το πιάσεις το θέμα είμαστε χαμένοι από χέρι, και μας χρησιμοποιούν για εισπρακτικούς λόγους και ΜΟΝΟ.

Το πόσες μοτό έχει ο καθένας είναι δικαίωμά του και καπέλλο του, και θα έπρεπε τουλάχιστον να μπορούμε να πληρώνουμε τέλη γι μέρος του έτους κατά το οποίο κυκλοφορούμε την μηχανή κι όχι υποχρεωτικά για όλο τον χρόνο.

gdevelek
21/12/2005, 13:04
Αρχικά δημιουργήθηκε από sapila racing
Φίλε gdevelek, είσαι εκτός θέματος.

Μπα... Μια χαρά μέσα είμαι...

Ο άνθρωπος δεν είπε ότι θα πέσει έξω ο ετήσιος προυπολογισμός του λόγω των 93 Ευρω.

Ο φίλος λέει πως "μάλλον από του χρόνου ένα από τα δύο θα φύγει", άρα το θέμα δεν είναι μόνο θέμα αρχής αλλά και ???.

Γι' αυτό άκου που σου λέω, εντός είμαι...

sapila racing
21/12/2005, 17:14
Εντάξει λοιπόν...

Εγώ έχω 4 μηχανές και 2 αυτοκίνητα.
Φέτος μάλιστα που πούλησα μια και αγόρασα μια άλλη καινούρια πριν από ένα μήνα πλήρωσα 8 σηματάκια.
2 τα αυτοκίνητα, 3 οι παραμένουσες μηχανές, 1 αυτή πού πούλησα, 1 αυτή που αγόρασα (σηματάκι 93 ευρώ για 40 ημέρες)για το 2005, κι ένα για την καινούρια για το 2006.

Φυσικά δεν τα κυκλοφορώ ΟΛΑ ΜΑΖΙ, αλλά τα πληρώνω όλα λες και είμαι ο Νο1 καταστροφέας των δρόμων....

Οχι δεν θα πουλήσω άλλη μηχανή, θ ασυνεχίσω να έχω 4, αλλά όχι κι ότι είναι λογικό το μηχανάκι τάδε κυβικών να πληρώνει ίδια τέλη κυκλοφορίας με αυτοκίνητο ίσων κυβικών.
Τέλη κυκλοφορίας σημαίνει ότι πληρώνεις για την χρήση του δρόμου.
Λογικό θα ήταν να πληρώνεις ανάλογα με το βάρος του οχήματος, ή με τον όγκο του.

Σε ένα λογικό κράτος, μπορείς να πληρώνεις για εξάμηνο πχ, και να λές ότι αυτό το εξάμηνο θα κυκλοφορώ με το Α όχημα και το άλλο εξάμηνο με το Β.
Δεν εισαι υποχρεωμένος να έχεις ΟΛΑ τα τέλη κυκλοφορίας πληρωμένα για να μεταβιβάσεις το όχημα...

:wave2:

zephyr1
21/12/2005, 17:46
Αμ μπραβο!!!!!!!:D :D

BELZEBOYLIS
21/12/2005, 18:05
Συμφωνώ με τον sapila racing ! Ότι θέλει και όσα μπορεί ο καθένας μας..... , δεν πέφτει λογαριασμός σε ΚΑΝΕΝΑ !!! Πληρώνεις τους φόρους που σου αναλογούν και ξεμπερδεύεις . Τα υπόλοιπα είναι καμουφλαρισμένα τερτίπια για να σου τα παίρνει το κράτος .... Δεν ξέρω γιατί έχουμε δεχτεί να πληρώνουμε τόσα πολλά για υπηρεσίες που δεν λαμβάνουμε !!!

gdevelek
21/12/2005, 21:53
Αν δεν κάνω μεγάλο λάθος, αν κανείς δεν κυκλοφορεί ένα όχημα, καταθέτει πινακίδες και δεν πληρώνει τέλη.

Αυτό το "πληρώνουμε για τη φθορά των δρόμων" το ξέρετε ως πραγματικότητα ή το υποθέτετε;

Αν υποθέσουμε ότι έτσι είναι ή έστω έτσι πρέπει να είναι, έχετε μπεί στη θέση επαγγελματία μεροκαματιάρη φορτηγατζή, που με το σκεπτικό σας, θα πλήρωνε τουλάχιστον 1.000Ε το χρόνο για τέλη;

Όσο για το περί κυβικών και των ΙΧ ίδιων κυβικών, έχετε βεβαίως δίκιο, όπως και εγώ που έγραφα προ καιρού πως το 1400άρι Saxo με τους 75 ίππους πληρώνει τα ίδια τέλη με το 1800άρι Leon με τους 180 ή περισσότερους ίππους.

Akefalos
22/12/2005, 04:46
Ego alli aporia exo pantos.Giati mexri ta 600-700cc i diafora einai toso mikri kai meta ektoksevetai?

Diladi ta 125 einai sta 15 evro,ta 600 sta 35evro kai meta i epomeni katigoria paei sta 90?Symfona me ti logiki mou de tha eprepe na einai pano apo 60 evro.

Giati einai etsi ?:confused: :confused: :confused:

sapila racing
22/12/2005, 09:53
Akefale,

Το κράτος κοιτάει να τα αρπάξει, οπότε σου λέει αν έχεις πάνω από 780 κυβικά πας στην επόμενη κλίμακα αφού για να έχεις ΤΟΣΟ μεγάλη μηχανή, έχεις και λεφτά.
Κάτι σαν μινι τεκμήριο δηλαδή :mad:
Δηλαδή εγώ πού έχω 4 μηχανές πρέπει να θεωρούμαι αυτομάτως πολυεκατομμυριούχος??? Αποκλειεται να τις έχω επειδή είναι η κα&*α μου?

gdevelek η διαδικασία κατάθεσης πινακίδας έχει αλλάξει, αλλά έτσι κι αλλιώς ήταν πολύπλοκη και χρονοβόρα από παλιά.

Επειδή το κράτος δεν θέλει ή δεν μπορεί να κάνει ελέγχους, σου λέει ότι ο μόνος τρόπος να μην πληρώσεις τέλη, είναι κατάθεση πινακίδας.
Επίσης να ξέρετε ότι δεν έχουν βγάλει καν τα ειδικά σηματάκι ατου 1 ευρώ γι αυτούς που αγόρασαν καινούρια μοτο κάνοντας απόσυρση μοτοσυκλέτας.
Ολοι αυτοί (δν είναι και πολλοί) πληρώνουν το σηματάκι 2006 ΚΑΝΟΝΙΚΑ!

Στην Αγγλία πχ, μόνο αν έχεις την μοτο η το αυτοκίνητο στον δρόμο, πρέπει να έχει πληρωμένα τέλη.
Αν είναι σε garage, δεν καταλαμβάνει χώρο στον δημόσιο δρόμο και δεν χρειάζεται να πληρώνεις.

Να σημειώσω εδώ ότι εκεί, το μόνο που χρειάζεται να έχεις σε έλεγχο είναι τα πληρωμένα τέλη.
ούτε δίπλωμα, άδεια, ασφάλεια, ΚΤΕΟ ουτε τίποτα. Ο αστυνομικός μπορεί να σου ζητήσει να τα παρουσιάσεις μέσα σε μια εβδομάδα στο πλησιέστερο σου αστυν.τμήμα.
Κι αυτό γιατί για να πληρώσεις και να πάρις το tax disc (σήμα τελών) παρουσιάζεις όλα αυτά τα χαρτιά.
Εξυπνο και απλό.

Εδώ πρέπει να κουβαλάς μαζί σου ενα μικρό ντοσσιέ.
(Δίπλωμα, ταυτότητα, άδεια, ασφάλεια, τέλη ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΔΕΙΞΗ!!!!, και για αυτοκίνητο + ΚΤΕΟ και Καρτα Καυσαερίων)
:eek: :eek:

cityfly
23/12/2005, 15:18
Akefale,

Να σημειώσω εδώ ότι εκεί, το μόνο που χρειάζεται να έχεις σε έλεγχο είναι τα πληρωμένα τέλη.
ούτε δίπλωμα, άδεια, ασφάλεια, ΚΤΕΟ ουτε τίποτα. Ο αστυνομικός μπορεί να σου ζητήσει να τα παρουσιάσεις μέσα σε μια εβδομάδα στο πλησιέστερο σου αστυν.τμήμα.
Κι αυτό γιατί για να πληρώσεις και να πάρις το tax disc (σήμα τελών) παρουσιάζεις όλα αυτά τα χαρτιά.
Εξυπνο και απλό.

Εδώ πρέπει να κουβαλάς μαζί σου ενα μικρό ντοσσιέ.
(Δίπλωμα, ταυτότητα, άδεια, ασφάλεια, τέλη ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΔΕΙΞΗ!!!!, και για αυτοκίνητο + ΚΤΕΟ και Καρτα Καυσαερίων)
:eek: :eek:

σου ζητάνε δηλαδή το αυτονόητο

άσχετο με μοτό αλλά απολύτως σχετικό με αυτό το σκεπτικό

ένας γνωστός μου πήγε να βγάλει καινούργια ταυτότητα

πάει λοιπόν στο αστυνομικό τμήμα της γειτονιάς του με την παλιά του ταυότητα και του ζητήσαν 2 μη συγγενείς για μάρυτες ότι είναι αυτός που δηλώνει
Για την ακρίβεια ότι είναι αυτός που αναγράφεται πάνω στην ταυτότητά του.
Για να μη χρειάζονται μάρτυρες, λέει, πρέπει να πάει στο τμήμα που εκδόθηκε αρχικά η ταυτότητά του.

:confused: :confused: :confused:

τότε βρε παιδιά τι ρόλο παίζει η ταυτότητα ήθελα να ξερα

Boxer
23/12/2005, 17:40
και εγω εχω δυο μηχανες αλλα την μια την εχω εδω και δυο χρονια στο γκαραζ και απλα την γυαλυζω και την βλεπω.
και φυσικα δεν πληρωνω τα τελη.
θα εχω προβλημα;

Daemon
23/12/2005, 17:46
Αρχικά δημιουργήθηκε από Boxer

θα εχω προβλημα;

Αναλογα τα κυβικα θα ειναι και το προβλημα.. υπολογιζεις σημα x2 για καθε χρονια (σημα + προστημο δηλαδη) :)

NikosRR
24/12/2005, 15:04
Δεν εισαι υποχρεωμένος να έχεις ΟΛΑ τα τέλη κυκλοφορίας πληρωμένα για να μεταβιβάσεις το όχημα...

:wave2:
αν δεν ειναι πληρωμενα δεν μπορεις να το μεταβιβασεις; ακομα και δεν το κυκλοφορεις και εχεις παραδωσει αδεια;

sapila racing
25/12/2005, 10:33
Αρχικά δημιουργήθηκε από NikosRR
αν δεν ειναι πληρωμενα δεν μπορεις να το μεταβιβασεις; ακομα και δεν το κυκλοφορεις και εχεις παραδωσει αδεια;

Αν δεν έχεις παραδώσει πινακίδα έχεις πρόβλημα, αν όπως λές την έχεις καταθέσει στο υπουργείο, είσαι ok.

NikosRR
25/12/2005, 11:26
ευχαριστω!

kxIII
27/12/2005, 10:00
Παιδιά, το μάθαμε στο στρατό.
Το πάθος και το λάθος το πληρώνεις :rolleyes:

harpoon
27/12/2005, 21:40
απο οπου κ να το πιασεις το θεμα με αυτοκινητα κ μοτο βρωμαει.
πληρωνεις τελη κυκλοφοριας, αλλα σε φορολογει κ με το τεκμηριο. βεβαια αλλαξαν τα τεκμηρια, αλλα παλι το ιδιο σκατα ειναι. τι παει να πει τεκμηριο. οπως ειπε κ καποιος παραπανω , κανω το σκατο μου παξιμαδι για να εχω 10 μοτο κ αλλα 5 κουτια. μαγκια μου. πληρωνω κ τελη κυκλοφοριας κ ειμαι σωστος. αλλα οχι , θελουμε εναν νταβατζη να μας τα παιρνει απο παντου. κ τι διοδια κ μαλακιες. οι δρομοι ειναι για εντουρο κ τζιπ μονο. οσο για σημανση, τα εκκλησακια να ειναι καλα.
θελει να μαζευτουμε ολοι κ να τους κλεισουμε μεσα στην βουλη μεχρι να καταλαβουν οτι δεν μασαμε κουτοχορτο. κ μιας κ θα εινα μεσα, ας δουνε πως μπορουν να λυσουν αυτα τα προβληματα.
θα ηθελα φιλε μου να μπορεσεις να κρατησεις κ τις δυο μηχανες.
μακαρι να ειχα κ γω δυο.
τους εγκαρδιους χαιρετισμους μου σε ολους/