PDA

View Full Version : Ηχος οταν αφηνω το γκαζι σε sym joyride

Antonis-sym
05/09/2023, 21:55
Καλησπερα,εχω παρει 1καινουριο sym 300aρι το joyride και οποτε αφηνω το γκαζι,αξουω 1 ηχο απο την αρχη που το πηρα απο κατω, κατι σαν τζζζζ τζζζ 3 δευτερολεπτα περιπου και σταματαε.Μονο οταν αφηνω τελειως το γκαζι. Το πηγα και μου ειπαν οτι δεν ακκυν κατι περιεργο!!Ομως ειμαι 1000% σιγουρος και...ΟΡΛ εχω παει να το ριξω στην πλακα.Εχετε ιδεα τι μπορει ναναι καθοτι ασχετος???Ευχαριστω εκ των προτερων!!!

motojojo
05/09/2023, 22:21
Πιθανον να ειναι καποιος συντονισμος, οχι κατι το ανυσηχητικο.

Το έχεις καιρο;

Antonis-sym
05/09/2023, 22:28
Ειναι ολοκαινουριο,1500χλμ 2 μηνες.Αλλα το ακουω απο την αρχη με την ιδια συχνοτητα...

doctor_john
05/09/2023, 22:38
Aν είναι μηχανικός ο ήχος, θα μπορούσε να είναι η αλλαγή κατανομής του φορτίου σε κάποιο σημείο της μετάδοσής σου.
Όσο το γκάζι είναι ανοικτό, το γρανάζι του κινητήρα γυρνάει - παρασύρει τον πίσω τροχό.
Όταν κλείνεις το γκάζι ο τροχός γυρνάει - παρασύρει το "βαρύ" πλέον μικρότερο του γρανάζι (πιο δύσκολο) που παρασέρνει όλα τα κινούμενα του κινητήρα.

Την στιγμή της αλλαγής από ανοικτό σε κλειστό, το βάρος σας επί την ταχύτητα θα προσπαθήσει να σπρώξει το γραναζάκι της πρωτεύουσας μετάδοσης.
Δεν είναι απίθανο να έχει κάποιου είδους μειωτήρα για να απορροφά το σοκ χωρίς φθορά και για να μην σου φαίνεται απότομο.

Αν είναι ηλεκτρικός ο ήχος μη βγαίνεις στη βροχή θα γίνει μλκ! :lol:

Antonis-sym
05/09/2023, 22:44
Ευχαριστω φιλε για την απαντηση.Σε βροχη εχω βγει 2 φορες(2 μηνες το εχω μονο)αλλα δεν εγινε κατι περιεργο