Σύνδεση

View Full Version : Μετέωρα - Μπάρος – Πρέσπες – Νυμφαίο με το Er6-n

Tsber
26/09/2023, 16:58
Ως γνωστόν ο χρόνος πετά, τα χρόνια φεύγουν και οι ζωές μας αλλάζουν, οι καλοί φίλοι όμως είναι πάντα δίπλα μας και μάς στηρίζουν έστω και αν μας χωρίζουν χιλιόμετρα, ήπειροι και θάλασσες.

Και για τέτοιους καλούς φίλους αξίζει να βρίσκουμε και να αφιερώνουμε όσο περισσότερο από τον πολύτιμο χρόνο μας μπορούμε!

Για τον Αλέξη τι να πω, ιστορία μου – αμαρτία μου, από τότε που γνωριστήκαμε στο MotoGP του Κατάρ πριν χρόνια πολλά έχουμε ταξιδέψει και περάσει μαζί από τα ομορφότερα και πιο επικίνδυνα περάσματα στην Ευρώπη και τα Βαλκάνια με χιόνια και κρύο, έχουμε διασχίσει χώρες ολόκληρες υπό καταρρακτώδη βροχή και έχουμε απολαύσει με την καρδιά μας κάθε στιγμή και κάθε μαγευτικό τόπο, δρόμο και εμπειρία που μας έχει προσφέρει απλόχερα το ταξίδι με μοτοσικλέτα.

Όσο όμως αλλάζουν οι ζωές μας και με τα χρόνια μεγαλώνει και η, χιλιομετρική, απόσταση ανάμεσά μας, τόσο δυσκολότερο γίνεται να συντονιστούν άδειες, υποχρεώσεις ή κάποιες ελεύθερες έστω ημέρες, ώστε να ξαναφορτώσουμε τις μοτοσικλέτες μας και να κινήσουμε όπως πάντα για…όπου!
Φέτος λοιπόν κανονίσαμε ώστε η Yamaha του Αλέξη να είναι άμεσα ετοιμοπόλεμη άμα τη αφίξει του από την Αγγλία και την «αγκαλιά» της Suzuki που οδηγεί εκεί :)

Μέσα στο καλοκαίρι λοιπόν της βρήκα ένα ζευγάρι ολόφρεσκα Michelin 2CT, και για το ιδιότροπο 110 μπροστινό της, την πέρασα ΚΤΕΟ και φρόντισα ώστε η μπαταρία της να είναι εντάξει ώστε να μπορούμε να αναχωρήσουμε άμεσα για όσο το δυνατόν περισσότερες ημέρες.
Η διαδρομή μας θα περιλάμβανε όπως πάντα όμορφα μέρη, υπέροχες διαδρομές, πολύ – μα πολύ στρίψιμο και ολίγη περιπέτεια

Τετάρτη πρωί λοιπόν κινήσαμε για τα ξακουστά Μετέωρα με τέλεια διάθεση για ένα ακόμα ταξίδι, να θυμηθούμε τα παλιά και να καταγράψουμε στον σκληρό δίσκο της ψυχής καινούργιες εμπειρίες, με την ίδια όρεξη και λαχτάρα.

446450

Αφήνοντας την Εγνατία προς τα νότια στο ύψος των Γρεβενών, η διαδρομή έγινε άμεσα σχεδόν κυματιστή και στριφτερή με καλή άσφαλτο και ελάχιστη κίνηση και ο Αλέξης άρχισε να στρώνει τα νέα λάστιχα με τον σωστό τρόπο, στις παρατεταμένες που αγαπά το μακρύ και χαμηλό Fazer. Οι πρώτες όμορφες φωτογραφίες βγήκαν στη γέφυρα του ποταμού Βενέτικου, όπου κάναμε μία στάση, με τους χαρακτηριστικούς βραχώδεις σχηματισμούς και το νερό να ζωγραφίζουν ένα μοναδικό τοπίο:

446451

446452

Στα νερά του ποταμού μάλιστα υπήρχε και κολυμβητής, οπότε καταλαβαίνετε ότι και ο καιρός ήταν με το μέρος μας!

446453

Τα καλοκαιρινά μου ισοθερμικά και γάντια μαζί με τους ανοικτούς αεραγωγούς του παντελονιού με κρατούσαν άνετο και δροσερό, ενώ ο άρτι αφιχθείς από τους 7 (επτά) βαθμούς των East Midlands Alex προφανώς ζοριζόταν κατά τι περισσότερο :lol:

Η απολαυστική διαδρομή συνεχίστηκε μέχρι και την άφιξη μας στην Καλαμπάκα, με τους μοναδικούς θεόρατους βράχους στον ορίζοντα να μεγαλώνουν όλο και περισσότερο μέχρι και την άφιξή μας στον ξενώνα που θα μας φιλοξενούσε:

446454

Για πρώτη φορά μετά από χρόνια εγώ ταξίδευα μόνο με ένα σακίδιο πλάτης και το tank bag αντί για το μεγάλο μου tail bag, και έτσι ξεφορτώσαμε και τακτοποιήσαμε τα πράγματά μας σε χρόνο dt πριν κινήσουμε άμεσα προς τα main attractions, πάντα με κράνος αλλά με κατά τι ελαφρύτερη περιβολή.

Το δέος που δημιουργεί το μοναδικό αυτό γεωγραφικό ανάγλυφο σε συνδυασμό με το απογευματινό φως και την μυστηριακή αύρα των μοναστηριών προκαλεί μία ενδόμυχη ψυχική ανάταση :)

446455

446456

446457

Η απίστευτη λεπτομέρεια και μαστοριά των δομών που αποτελούν στην κυριολεξία συνέχεια του βράχου, είναι κάτι που πρέπει να δει κανείς από κοντά για να το εκτιμήσει αναλόγως!

446458

446459

Tsber
26/09/2023, 17:07
Όσο ανηφορίζουμε, τόσο πιο επιβλητικό γίνεται και το τοπίο με την κοιλάδα να απλώνεται μέχρι εκεί που φτάνει το μάτι και τον δρόμο να ελίσσεται ανάμεσα σε βράχους και δέντρα...

446460

446462

Προχωρώντας προς το εσωτερικό των μονών συναντάς κεραμοσκεπές και πανέμορφα προαύλια με το κενό και τους γειτονικούς βράχους και μοναστήρια να δίνουν την αίσθηση ότι περπατάς πάνω στους κρίκους μιας αλυσίδας παράδοξων αιωρούμενων νησιών που επιπλέουν καταμεσής του πελάγους του ουρανού!

446463

446465

446464

446466

Μαζί με τον όμορφο θρησκευτικό διάκοσμο στο εσωτερικό υπάρχουν και πιο πρακτικά και, κάποτε, απολύτως απαραίτητα πράγματα όπως τα βαρέλια που πλέον έχουν μετατραπεί σε αφιερώματα και το χειροκίνητο βαρούλκο με τους γάντζους για το καλάθι που χρησιμοποιούσαν οι μοναχοί στο παρελθόν :)

446467

446468

446469

446470

Tsber
26/09/2023, 17:16
Υπάρχει βέβαια και η σύγχρονη, μα όχι λιγότερο τρομακτική εκδοχή :D

446471

Προφανώς υπάρχουν πολλά μοναστήρια και η διαδρομή που ακολουθούμε είναι όμορφη και διασκεδαστική, με ελάχιστη κίνηση λόγω καθημερινής ημέρας και off season περιόδου, με άφθονα σημεία παρατήρησης του ανάγλυφου και των κτιρίων από διάφορες γωνίες και προοπτικές:

446472

446473

446474

446476

Τελικά επιστρέφουμε στο δωμάτιο το σούρουπο, με τη μαγεία αυτού του μοναδικού τόπου να μας γαληνεύει την ψυχή και να μας βοηθά να απολαύσουμε το βραδινό μας γεύμα σε ένα από τα πολλά εστιατόρια της περιοχής με απόλυτη ηρεμία. Έχουμε άλλωστε πολλά να πούμε και να θυμηθούμε, και έτσι η σχεδόν καλοκαιρινή βραδιά θα κλείσει στη βεράντα του ξενοδοχείου με παρέα, κουβέντα και κάτι δροσερό :beer:

Το επόμενο πρωί κάνουμε μια τελευταία βόλτα στα κοντινότερα μοναστήρια και πετυχαίνω τον Φλοριάν με το GS Triple Black του, μία από τις BMW της συλλογής του, Ελβετός, ξέρετε, φτώχεια καταραμένη, το χαβιάρι μαύρο, το κρασί παλιό, το τυρί μουχλιασμένο :lol:

446475

Πολύ ωραίος τύπος πάντως, κατέβηκε από Γενεύη μέσω Βαλκανίων και σκόπευε να επιστρέψει μέσω Ιταλίας, με απεριόριστο μπάτζετ και δίχως χρονικό περιορισμό φυσικά. Μου έδειξε και κάποιες φωτό με κατολισθήσεις και μπλοκαρισμένους δρόμους από τα γύρω βουνά που ήρθε και με έβαλε σε σκέψεις καθώς ο επόμενος προορισμός μας ήταν ο Μπράλος.

Tsber
26/09/2023, 17:34
Μετά την υπέροχη πρώτη μέρα λοιπόν, σήμερα θα περνάμε τα βουνά για να στρίψουμε και να χαρούμε τον καθαρό αέρα και την πανέμορφη ελληνική φύση!

Η ανάβασή μας άρχισε πολύ γρήγορα λίγα χιλιόμετρα έξω από την Καλαμπάκα, με τον δρόμο ταλαιπωρημένο από την πρόσφατη μεγάλη κακοκαιρία αλλά απολύτως βατό και ενίοτε άκρως απολαυστικό, και με υπέροχη πανοραμική θέα προς τα ψηλά βουνά και το άπειρο...

446477

446478

Όταν κατηφορίσαμε προς τα χωριουδάκια που βρίσκονται ανάμεσα στις καταπράσινες πλαγιές καταλάβαμε ότι έριξε όντως ΠΟΛΥ νερό και όσο ανηφορίζαμε προς το ψηλότερο σημείο, οι προκλήσεις στον δρόμο μας όλο και αυξάνονταν!

446479

Έμπειροι και οι δύο σε τέτοιες καταστάσεις συνεχίσαμε και θυμηθήκαμε πάλι τα παλιά, από τα χαλίκια με τη γλιστερή σκόνη φίλερ στην Αλβανία και τους κάθε είδους απίθανους χωματόδρομους στα Βαλκάνια, μέχρι το εργοτάξιο, με φανάρι παρακαλώ, στα αλπικά περάσματα της Ελβετίας :lol:

446480

Φρέσκο κοκκινόχωμα σε ρόλο αυτοσχέδιας γέφυρας με σπορ λάστιχα δρόμου; Κανένα πρόβλημα!

Λάσπες, νεροφαγώματα και λίμνες νερού με street μοτοσικλέτες; Bring it on!

Πεσμένα δέντρα, χαλίκια και λοιπά φερτά υλικά; Εμείς θα περάσουμε...

Κάποια στιγμή μπήκα σε μία ικανά βαθιά και μακρουλή λιμνούλα με νερό αρκετά πιο γρήγορα απ’ ότι έπρεπε και σήκωσα αναγκαστικά τα πόδια στο ύψος του τιμονιού με χάρη που θα ζήλευε και η Κομανέτσι στα ντουζένια της, προσφέροντας απλόχερα το γέλιο στον σύντροχο που ακολουθούσε :lol:

446481

Περιπέτεια θέλαμε, περιπέτεια πήραμε λοιπόν, μέχρι που συναντήσαμε ένα όχημα της αστυνομίας να κατεβαίνει και μετά από σύντομη συζήτηση ουσιαστικά μας γύρισαν πίσω, καθώς η απάντηση στο αν μπορούμε να προσεγγίσουμε την κορυφή ήταν αποκλείεται καθώς το πέρασμα ήταν εντελώς αποκλεισμένο!

Μικρό το κακό καθώς το πρόγραμμά μας δεν επηρεάστηκε καθόλου χρονικά και απολαύσαμε ξανά και την κάθοδο στο καθαρό κομμάτι. Με την πυξίδα να δείχνει πλέον προς Βορράν και Κρυσταλλοπηγή το στρίψιμο συνεχίστηκε στις απολαυστικές και έρημες από αυτοκίνητα καμπές του επαρχιακού, και μετά από ένα μικρό κομμάτι αυτοκινητοδρόμου μπήκαμε στον δρόμο για τις Πρέσπες, που μας αποζημίωσε και αυτός δεόντως!

Η γκρίζα, κατσαρή άσφαλτος, η καταπράσινη φύση και η όμορφη, φυσική ροή αυτού του δρόμου σε συνδυασμό και πάλι με την ανυπαρξία κίνησης, μας έκαναν να φτάσουμε μονορούφι στις παρυφές της μεγάλης Πρέσπας, με ένα μίνι Στέλβιο λίγο πριν τους Ψαράδες όπου και θα διανυκτερεύαμε να είναι το κερασάκι στην τούρτα!

Νηστικό αρκούδι δεν χορεύει όμως και, αφού ξεφορτώσαμε, ήρθε η ώρα για ένα γερό γεύμα στο εστιατόριο που λειτουργεί το ωραίο μας κατάλυμα, μαζί με ένα μαγαζάκι με τοπικά προϊόντα :)

Υπάρχει δεξαμενή με ζωντανά γριβάδια όμως με μία ματιά στον κατάλογο ο Αλέξης διαλέγει καπνιστή μπριζόλα κι εγώ κεμπαπάκια Φλωρίνης με σαλάτα, ποτά και όλα τα περελκόμενα!

446482

Το φαγητό είναι εξαιρετικό, οι μερίδες μεγάλες και η τιμή για όλα αυτά απίθανη οπότε αποσυρόμαστε στα ενδότερα πλήρως χορτασμένοι και ευχαριστημένοι!

Μετά από λίγο ξανακαβαλήσαμε προς το νησάκι του Αγίου Αχιλλείου και την πλωτή γέφυρα που το ενώνει με την στεριά!

446484

Στο νησάκι βολτάρουν ελεύθερα υπέροχα μουτράκια και το απαλό, απογευματινό φως αναδεικνύει υφές και αποχρώσεις, δημιουργώντας μία μυστηριακή και γαλήνια ατμόσφαιρα...

446483

446485

446486

Tsber
26/09/2023, 17:46
Ακολουθώντας το χωμάτινο μονοπάτι βλέπουμε από μακριά τη Βασιλική του Αγίου Αχιλλείου με την ενδιαφέρουσα ιστορία της…

446487

…και βλέποντάς την από κοντά λουσμένη στο χρυσαφί φως του δειλινού μεταφερόμαστε στον καιρό του Βουλγαροκτόνου...

446488

446490

446489

446491

Μετά από αρκετό περπάτημα στο νησάκι παίρνουμε τον δρόμο του γυρισμού, αφενός γιατί νυχτώνει και αφετέρου γιατί τα αγαπημένα μποτάκια του Αλέξη δείχνουν σημάδια κατάρρευσης :tooth:

446495

Πριν ξαναπατήσουμε τη γέφυρα ακούμε με χαρά ένα δίχρονο πριονάκι να μαρσάρει και βλέπουμε πατέρα και παιδί να κάνουν ξεκινούν τη βόλτα τους στο νησάκι! Λίγο αργότερα συναντιόμαστε και στο μέσον της γέφυρας και φυσικά χαιρετιόμαστε :)

446492

Ένα απίστευτης ομορφιάς δειλινό πάνω από τη στιλπνή επιφάνεια της λίμνης είναι η τελευταία μαγική εικόνα αυτής της απίθανης ημέρας :eek:

446493

Πριν παρκάρουμε λαδώνουμε τις αλυσίδες…

446494

…και αμέσως θυμάμαι μία παρόμοια φωτογραφία 15 χρόνια πριν, κάπου στην Αλβανία!

446496

Πώς περνάει ο καιρός ρε παιδιά!

Tsber
26/09/2023, 17:52
Την επόμενη μέρα απολαμβάνουμε ένα υπέροχο πρωινό με τραγανά τοστάκια από καλαμποκόψωμο, ομέλετα, φρυγανισμένο ψωμί με βούτυρο και μαρμελάδα και υπέροχο γαλλικό και ελληνικό καφέ :D

446497

Η υπέροχη μέρα που μόλις ξημέρωσε λούζει το γραφικό ψαροχώρι με το πρωινό φως του ήλιου και εκπέμπει μία μοναδική ηρεμία!

446499

Ο Θεός αποφάσισε να ρίξει εδώ στην επιφάνεια της λίμνης ένα κεφαλαίο ωμέγα, με μία στενωπό να ασφαλίζει τον όρμο ένθεν και ένθεν, και τους ανθρώπους να κουρνιάζουν και αυτοί, ως συνήθως, στον μυχό του...

446498

446500

446501

Ήρεμοι και γαληνεμένοι ξεκινάμε για τον τελευταίο προορισμό της εκδρομής μας, αφού ο Αλέξης αγόρασε και ένα κιλό εκλεκτά τοπικά φασόλια, με σκοπό να αποφύγουμε όσο μπορούμε την Εγνατία και τη βαρεμάρα του αυτοκινητοδρόμου.

Tsber
26/09/2023, 18:04
Στόχος μας είναι το γραφικό Νυμφαίο μέσω της ορεινής διαδρομής της Κλεισούρας και του Λεχόβου και η πρώτη μας στάση γίνεται στα πρώτα στροφιλίκια μετά την Καστοριά:

446502

446504

446503

Εδώ βάζω και το καμεράκι στο κράνος και ακολουθεί πολύ στρίψιμο στο φιδάκι της Κλεισούρας…

446510

446506

446505

446507

…καθώς και υπέροχες καμπές μέσα σε πράσινο τούνελ μετά το Λέχοβο…

446508

446509

Tsber
26/09/2023, 18:09
Και η οδηγική νιρβάνα συνεχίζεται στο ανέβασμα προς Νυμφαίο, με ολόφρεσκη μαύρη άσφαλτο και μηδενική κίνηση σε μία υπέροχη διαδρομή που θυμίζει σε κάποια σημεία κοφτό αλπικό πάσο :)

446511

446512

446513

446514

446515

Tsber
26/09/2023, 18:17
Μετά από ολίγον καλντερίμι παρκάρουμε στην πλατεία του Νυμφαίου και απολαμβάνουμε έναν καφέ παρατηρώντας τις μεταλλικές στέγες των κτιρίων, που μαρτυρούν ότι εδώ πέφτει σίγουρα πολύ χιόνι!

446516

446517

Τα καλντερίμια και τα χαρακτηριστικά πετρόχτιστα σπίτια δημιουργούν μία μοναδική ατμόσφαιρα :)

446518

446519

446520

446521

446522

446523

και καθώς περπατώ ανάμεσα στα γραφικά σοκάκια αυτού του πανέμορφου τόπου, ευχαριστώ και πάλι ενδόμυχα το ταξίδι, αυτό το διαβατάρικο πέρασμα μέσα από διαφορετικούς κόσμους…

446524

Τούτη την εξόρμηση την ευχαριστηθήκαμε πολύ, οδηγήσαμε, θυμηθήκαμε, φωτογραφήσαμε και νιώσαμε ξανά τη μοναδική αίσθηση του να κινείσαι μέσα στον χώρο και τον χρόνο πάνω σε αυτήν τη γεννήτρια συναισθημάτων που λέγεται μοτοσικλέτα – το μέσο που κάνει κάθε ταξίδι μοναδικό και αξέχαστο!

446525

Και όπως πάντα χαιρετιστήκαμε με τη φράση κλειδί:

Και στα επόμενα :beer:

νεοσσός
26/09/2023, 18:26
Πολύ ωραία τοπία. Εύγε!

azar41
26/09/2023, 18:54
Εξαιρετική βόλτα Παντελή,ωραία περιγραφή και ζωντανές φωτό,να είσαι καλά να βολτάρεις με τον φίλο σου!
Στην επόμενη!:beer:

o_gavros
26/09/2023, 19:08
Εξαιρετικός αφηγητής και φωτογράφος!
Η βόλτα, λουκούμι!
Γρήγορα η επόμενη ευχομαι.

dumutrus
26/09/2023, 21:28
Μπράβο πρώτον που καταφέρατε να συνταξιδέψετε και πάλι μετά από καιρό και δεύτερον για την ωραία αφήγηση άντε και στα επόμενα :beer:

giorgosb
26/09/2023, 22:11
Σύντομα να έρθει και η επόμενη.. Όμορφη βόλτα και εικόνες! :beer:

RaGe_Raptor
26/09/2023, 23:09
Πολύ ωραίες φωτογραφίες!
Και στα επόμενα...

karellen
26/09/2023, 23:35
Μας ταξίδεψες όμορφα απόψε.
Μπράβο Παντελή,να είστε γεροί και για την επόμενη! :beer:

gaslion
27/09/2023, 07:53
Ωραίοι!

George_M.
27/09/2023, 08:17
Πολυ ομορφη γυρα σε επιβλητικους προορισμους.
οι δε Πρεσπες οσα κ να πουμε παντα αποτελουν μια κατηγορια απο μονες τους!
μπραβο στην φιλια που καλα κρατει κ στα επομενα λοιπον!!

Παντελη δωσε ενα ινφο για το καταλυμα στους Ψαραδες αν θες,κοιταζχα κ γω για εκει κ βρηκα κανα 2 με δωματια κ φαγητο/πρωινο

lospsi
27/09/2023, 09:07
Μπράβο σας!

(15 χρόνια ίδια μηχανή, ε???? Με έπιασε η καρδιά μου:lol::D :tooth:)

Bowleno
27/09/2023, 09:17

Γιατί όχι αν σε καλύπτει στα θέλω σου; Κι εγώ θα κρατούσα ακόμα τον Πήγασο, εάν μπορούσα, τότε....

Παντελή, πολύ δυνατές εικόνες! :beer:

DoctoR_k6
27/09/2023, 09:29
Ωραιο βολτακι κ ωραια παρεα!!
Οι φωτο οπως παντα τρομερες!!
Μπραβο που το μοιραστηκατε.

Γιατι να μην κραταμε χρονια την μοτο μας...? 16 χρονια κ συνεχιζουμε. :D

Tsber
27/09/2023, 09:47
Πολύ ωραία τοπία. Εύγε!

Σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου :beer:

Tsber
27/09/2023, 09:47
Εξαιρετική βόλτα Παντελή,ωραία περιγραφή και ζωντανές φωτό,να είσαι καλά να βολτάρεις με τον φίλο σου!
Στην επόμενη!:beer:

:beer::beer::beer:

Tsber
27/09/2023, 09:54
Εξαιρετικός αφηγητής και φωτογράφος!
Η βόλτα, λουκούμι!
Γρήγορα η επόμενη ευχομαι.

Να είσαι καλά Γιάννη!

Φέτος ο Αλέξης έφερε τα μεγάλα όπλα, τη full frame Nikon του με το αντίστοιχο κανόνι μπροστά :lol:

Παρά την αβυσσαλέα διαφορά τιμής χάρη στον υπερευρυγώνιό μου έχασα αξιοπρεπώς!

Θα εισέλθω σε λεπτομέρειες στο φωτογραφικό θέμα :)

Tsber
27/09/2023, 09:56
Μπράβο πρώτον που καταφέρατε να συνταξιδέψετε και πάλι μετά από καιρό και δεύτερον για την ωραία αφήγηση άντε και στα επόμενα :beer:

Ευχαριστώ ρε φίλε :beer:

Tsber
27/09/2023, 09:57
Σύντομα να έρθει και η επόμενη.. Όμορφη βόλτα και εικόνες! :beer:

Ευελπιστώ - να είσαι καλά Γιώργο!

Tsber
27/09/2023, 09:58
Πολύ ωραίες φωτογραφίες!
Και στα επόμενα...

Σε ευχαριστώ πολύ :beer:

Tsber
27/09/2023, 09:59
Μας ταξίδεψες όμορφα απόψε.
Μπράβο Παντελή,να είστε γεροί και για την επόμενη! :beer:

Πολύ χαίρομαι για αυτό όπως πάντα :sun:

Υγεία να έχουμε και όλα γίνονται!

Tsber
27/09/2023, 10:00
Ωραίοι!

:beer:

Tsber
27/09/2023, 10:10
Πολυ ομορφη γυρα σε επιβλητικους προορισμους.
οι δε Πρεσπες οσα κ να πουμε παντα αποτελουν μια κατηγορια απο μονες τους!
μπραβο στην φιλια που καλα κρατει κ στα επομενα λοιπον!!

Παντελη δωσε ενα ινφο για το καταλυμα στους Ψαραδες αν θες,κοιταζχα κ γω για εκει κ βρηκα κανα 2 με δωματια κ φαγητο/πρωινο

Σε ευχαριστώ πολύ Γιώργο, οι λίμνες σου περνούν πάντα μία ηρεμία και χωρίς να το καταλάβεις χαλαρώνεις!

Η γοητεία των Πρεσπών είναι ότι δεν υπάρχει κάτι μεγάλο να βαραίνει οικιστικά το τοπίο και ανοίγει ακόμα περισσότερο το μάτι σου.

Ο ξενώνας στους Ψαράδες λέγεται Συντροφιά, μόλις φτάσεις στο χωριό πηγαίνεις αριστερά στη διχάλα προς τη λίμνη και είναι εκεί που τελειώνει
ο δρόμος στην ακρολιμνιά.

Έχω και review στο Booking, αν κλείσεις από εκεί έχει δωρεάν ακύρωση και δεν χρεώνει καν την κάρτα σου μέχρι να πας.

Αν πας φαγητό οπωσδήποτε όλες τις ώρες της ημέρας!

Βγάλε και καμιά φωτό στον ωραίο δρόμο από Καστοριά για Πρέσπες, τι κορνάρισμα έριξα στον Αλέξη να σταματήσουμε αλλά περνούσε καλά και δεν με άκουγε :lol:

Tsber
27/09/2023, 10:19
Μπράβο σας!

Εγώ από έρωτα, ο άλλος από ανάγκη :lol:

Στην Αγγλία που μένει έχει το μεγάλο Bandit 1250 αρκετά χρόνια!

Γιατί όχι αν σε καλύπτει στα θέλω σου; Κι εγώ θα κρατούσα ακόμα τον Πήγασο, εάν μπορούσα, τότε....

Παντελή, πολύ δυνατές εικόνες! :beer:

Να είσαι καλά :beer:

Ωραιο βολτακι κ ωραια παρεα!!
Οι φωτο οπως παντα τρομερες!!
Μπραβο που το μοιραστηκατε.

Γιατι να μην κραταμε χρονια την μοτο μας...? 16 χρονια κ συνεχιζουμε. :D

Να είσαι καλά φίλε μου :)

Το Fazer είναι 22 παρεμπιπτόντως!

tzarot
27/09/2023, 10:51
Υπέροχη διαδρομή. Μας ταξιδέψατε. Πάντα τέτοια.

SeniorCanardo
27/09/2023, 11:20
Ωραία διαδρομή, ωραίες φωτό!
Μπράβο ρε Παντελή.

billy84
27/09/2023, 11:39
All time classic εκδρομή!:beer:

Tsber
27/09/2023, 13:54
Υπέροχη διαδρομή. Μας ταξιδέψατε. Πάντα τέτοια.

Σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου :beer:

Tsber
27/09/2023, 13:55
Ωραία διαδρομή, ωραίες φωτό!
Μπράβο ρε Παντελή.

Να είσαι καλά αδερφέ :)

Tsber
27/09/2023, 13:56
All time classic εκδρομή!:beer:

Έτσι :beer:

NickBel
28/09/2023, 00:10
Όλα ωραία ως συνήθως. Πολύ ωραία μέρη. Κείμενο και φωτογραφίες απόλαυση μπράβο

Alexis55
29/09/2023, 21:12
Πολύ όμορφη εκδρομή γεμάτη εικόνες και οδήγηση. Αλήθεια, που την βρήκαμε τόσο καλή άσφαλτο και χάραξη δρόμου στην Ελλάδα. Τα πράγματα αλλάζουν κι εγώ λείπω. Πρώτη φορά αναίβηκα στα Μετέωρα!!
Σ` ευχαριστώ που με βοήθησες να γίνω μέλος στο moto.gr Και φυσικά στα επόμενα.

dumutrus
30/09/2023, 00:31
Καλως ήρθες Αλέξη ελπίζω να μείνεις.

Tsber
30/09/2023, 09:39
Καλως ήρθες Αλέξη ελπίζω να μείνεις.

Mέχρι να συνηθίσει τα "τεχνικά" είναι, μετά μη τον φοβάσαι :D

Tsber
30/09/2023, 10:01
Πολύ όμορφη εκδρομή γεμάτη εικόνες και οδήγηση. Αλήθεια, που την βρήκαμε τόσο καλή άσφαλτο και χάραξη δρόμου στην Ελλάδα. Τα πράγματα αλλάζουν κι εγώ λείπω. Πρώτη φορά αναίβηκα στα Μετέωρα!!
Σ` ευχαριστώ που με βοήθησες να γίνω μέλος στο moto.gr Και φυσικά στα επόμενα.

Βρε καλώς τον :beer:

Σε κακή χάραξη θα σε πήγαινα βρε;

Άσε που δε βράχηκες κιόλας και χάρηκες οδήγηση χωρίς "speed cameras ahead" ακόμα και στους χωματόδρομους :lol:

Αγαπητοί συμφορουμίτες στα Μετέωρα δεν είχε ξανανέβει αλλά ξέχασε να γράψει ότι είχε περάσει κάποτε από εκεί όταν
πήγε μικρός Θεσσαλονίκη - Κέρκυρα και πίσω με παπάκι, ναι, για τέτοια δίτροχη περίπτωση μιλάμε!

Και στην Αγγλία που είναι έχει γυρίσει πολύ με τη Suzuki του και το κορίτσι του, Σκωτία, Κορνουάλη αλλά και απέναντι Γαλλία, Βέλγιο, Ολλανδία κλπ.

Καλώς ήρθες ρε φίλε, πάντα όρθιος και να χαίρεσαι τις βόλτες σου:

446619

sam4g
30/09/2023, 13:13
Τρομερή η βολτα αλλά και η αφήγηση δεν πάει πίσω. Πραγματικα, όταν διαβάζω ταξιδιωτικά δικά σου και του bill, απ τη μια ξεφεύγω κι εγώ μαζί σας, απ την άλλη ζηλεύω (με την καλη έννοια). Να στε καλά να ταξιδεύετε και να μοιράζεστε μαζί μας τις υπέροχες εικόνες.

Υ.γ. Εγώ, πλέον, με δυο παιδιά (το ένα μωρό) απολαμβάνω τη διαδρομή σπίτι-δουλειά-σπίτι ;)

Mastrojohnny
30/09/2023, 16:54
Μπράβο σας ρε αλάνια πάντα να ανταμώνετε

Tsber
30/09/2023, 21:43
Τρομερή η βολτα αλλά και η αφήγηση δεν πάει πίσω. Πραγματικα, όταν διαβάζω ταξιδιωτικά δικά σου και του bill, απ τη μια ξεφεύγω κι εγώ μαζί σας, απ την άλλη ζηλεύω (με την καλη έννοια). Να στε καλά να ταξιδεύετε και να μοιράζεστε μαζί μας τις υπέροχες εικόνες.

Υ.γ. Εγώ, πλέον, με δυο παιδιά (το ένα μωρό) απολαμβάνω τη διαδρομή σπίτι-δουλειά-σπίτι ;)

Να είσαι καλά και να χαίρεσαι την οικογένεια και τη μοτοσικλέτα σου!

Εκτιμώ αφάνταστα τα γραφόμενα τα δικά σου όπως και όλων των σύντροχων που αφήνουν τον καλό τους λόγο :beer:

Ελπίζω να γεμίσει το φόρουμ με ταξιδιωτικά από όσους περισσότερους θέλουν και μπορούν να τα μοιραστούν.

Tsber
30/09/2023, 21:50
Μπράβο σας ρε αλάνια πάντα να ανταμώνετε

tsakgr
01/10/2023, 09:10
Σας ευχαριστούμε πολύ για τις ωραίες φωτογραφίες και την αντίστοιχη τεκμηρίωση. Ταξιδέψαμε και εμείς μαζί σας. Συγχαρητήρια για την προετοιμασία και την υλοποίηση του ταξιδιού. Ευχόμαστε τα καλύτερα στα επόμενα ταξίδια!

doctoras
01/10/2023, 10:12
Γαμάτη βόλτα και περιγραφή αναμενόμενη από έναν καλλιτέχνη!
Οι φωτό όμως ρε φίλε είναι για περιοδικό!! Έχεις γίνει expert στο απεικονιστικό!

Tsber
01/10/2023, 16:48
Σας ευχαριστούμε πολύ για τις ωραίες φωτογραφίες και την αντίστοιχη τεκμηρίωση. Ταξιδέψαμε και εμείς μαζί σας. Συγχαρητήρια για την προετοιμασία και την υλοποίηση του ταξιδιού. Ευχόμαστε τα καλύτερα στα επόμενα ταξίδια!

Να είσαι καλά ρε Χρήστο, τα είπαμε και στη συνάντηση, αν δεν πηγαίναμε μεσοβδόμαδα θα ερχόσουν κι εσύ!

Οψόμεθα ;)

Tsber
01/10/2023, 17:03
Γαμάτη βόλτα και περιγραφή αναμενόμενη από έναν καλλιτέχνη!
Οι φωτό όμως ρε φίλε είναι για περιοδικό!! Έχεις γίνει expert στο απεικονιστικό!

Σε ευχαριστώ από καρδιάς για τα καλά λόγια Χρήστο, όπως πάντα τα εκτιμώ μέχρι τελείας :beer:

Με τις φωτό το διασκεδάσαμε αφάνταστα με τον Αλέξη, μονομαχία aps-c vs full frame :lol:

Ο υπερευρυγώνιος μου απολαυστικός αλλά και η νέα τεχνολογία το κάτι άλλο, εντυπωσιάστηκα πραγματικά...

Θα γράψω σύντομα λεπτομέρειες στο ανάλογο θέμα!

Oneman1987
02/10/2023, 23:38
Νταξει φαίνεται απ τις φάτσες σας ότι το χαρήκατε! Όπως είπε και ο αποπανω πρέπει να σας πάρουν στον εοτ για προμοσιον όπως είστε. Με έκανες κι εμένα να θέλω να πάω στα μοναστήρια :lol:

Tsber
03/10/2023, 10:01
Νταξει φαίνεται απ τις φάτσες σας ότι το χαρήκατε! Όπως είπε και ο αποπανω πρέπει να σας πάρουν στον εοτ για προμοσιον όπως είστε. Με έκανες κι εμένα να θέλω να πάω στα μοναστήρια :lol:

Που να μας δεις και με μαγιό :lol:

Να πας, αλλά όχι για μόνιμα και το έχω βάρος στη συνείδηση μου μετά :p

gabri
01/12/2023, 00:03
Πολύ ωραία βόλτα, ωραίες διαδρομές,
πολύ ωραία μέρη.
Μας ταξιδέψατε μαζί σας.
Κρίμα που τότε δεν ήμουν μέλος του forum
κι έτσι δεν έτυχε να βρεθούμε.
Στην επόμενη όμως....
Καλά να περνάτε!

airmav
01/12/2023, 07:51
πολυ ωραια μερη παντελη...να ειμαστε καλα και να παιρνομε τους δρομους και τα βουνα

Tsber
01/12/2023, 10:00
Πολύ ωραία βόλτα, ωραίες διαδρομές,
πολύ ωραία μέρη.
Μας ταξιδέψατε μαζί σας.
Κρίμα που τότε δεν ήμουν μέλος του forum
κι έτσι δεν έτυχε να βρεθούμε.
Στην επόμενη όμως....
Καλά να περνάτε!

Ναι είσαι καλά Γιώργο, την επόμενη φορά έχεις :beer: κερασμένη!

Εξαιρετικός και "ευέλικτος" προορισμός η Καλαμπάκα, από βορά και νότο.

Tsber
01/12/2023, 10:02
πολυ ωραια μερη παντελη...να ειμαστε καλα και να παιρνομε τους δρομους και τα βουνα

Η καλύτερη ευχή αδερφέ, και όσο τα φιλαράκια σου είναι διαθέσιμα μην αφήνετε χιλιόμετρο και διαδρομή ανεκμετάλλευτα :a013: