PDA

View Full Version : Επιλογή Αγοράς Δράπανου Μπαταρίας

fasarias
13/10/2023, 12:09
Είμαι σε αναζήτηση αγοράς δράπανου μπαταρίας.
Ανοίγω νέο θέμα γιατί υπάρχει το εξής δίλημμα.
Και εξηγώ ποιό είναι αυτό.
Όλα μου τα εργαλεία μπαταρίας είναι bosch ωραία.
Το μεγάλο δράπανο της bosch στα 18v αυτό εδώ https://www.skroutz.gr/s/19015892/Bosch-GBH-18V-26-F-Professional-Kroustiko-Skaptiko-Mpatarias-18V-Solo-0611910001-0-611-910-001.html
Κοστίζει αυτή τη στιγμή 286 ευρώ σκέτο μόνο με βαλίτσα χωρίς μπαταρίες και φορτιστή οκ.
Αντίστοιχα το μεγάλο dewalt στα 18v αυτό εδώ https://www.skroutz.gr/s/21308681/Dewalt-DCH263P1-Kroustiko-Skaptiko-Mpatarias-18V-me-SDS-Plus.html
Κοστίζει αυτή τη στιγμή 270 ευρώ κομπλέ με βαλίτσα φορτιστή και μπαταρία 5ah παρακαλώ.
Συν του ότι το bosch είναι στα 2.6 joule μέγιστη κρουστική απόδοση ενώ το dewalt στα 3.
Προφανώς και δεν μπαίνω καν στην διαδικασία σύγκρισης ποιότητας μεταξύ των δύο αλλά όπως και να το κάνεις γέρνει πολύ η πλάστιγγα προς την πλευρά του dewalt.
Κάπου εδώ λοιπόν μπαίνει το δίλημμα.
Συνεχίζουμε με bosch ή κάνουμε μια νέα αρχή με dewalt και βλέπουμε μελλοντικά τι και πως θα πάει το πράγμα.

OldMan
13/10/2023, 13:08
Προσωπικα, τα DeWalt (όπως και τα Milwakee) τα θεωρώ "υπερτιμημένα"..
(όχι φυσικα οτι δεν ειναι αριστης ποιότητας, αλλα πλΕρώνεις υπεραξία..);)

Αν είχα παει για 15 μερες constructor στα βαθη της Sonora, σίγουρα θα τα επαιρνα..
Για πιο πολιτισμενες καταστασεις, τα Bosch ειναι μια χαρα..
(όπως και τα Metabo-Makita-κ.λ.π.)

o_gavros
13/10/2023, 13:21
Ο τεχνικός που μου έβαλε τα κλιματιστικά το καλοκαίρι είχε αυτό το συγκεκριμένο ντεβαλτ.
Το περιεργαστηκα λίγο καθώς τέτοιο, μπαταρίας, δεν έχω.
Μου λέει καλό αλλά αν ψώνιζα τώρα δε θα το παιρνα. (Μίλησε για το χιλτι).

Είναι η ίδια βιόλα με οποιονδήποτε επαγγελματία συναντάω και τους ρωτάω τι λέει το ταδε ντεβαλτ.
Καλο αλλά.
Αφου εχεις ήδη το εργαλείο, μείνε εκεί περα.
Έχω από τον πατερα μου το αντίστοιχο με καλώδιο, είναι κοντά 20 χρονών και εκτός ότι ακόμα δεν μασάει τίποτα, παραμένει απολαυστικό στο δουλεμα.

OldMan
13/10/2023, 13:29
(Μίλησε για το χιλτι).

Τωρα μαλιστα..

Παλιότερα, όταν μιλούσες για σκαπτικο, έλεγες Hilti..
(όπως ελεγες Jeep για οποιοδήποτε οχημα εκτος δρόμου..)

o_gavros
13/10/2023, 13:57
Ναι χαιρω πολυ, ξέρουμε και μεις που τα πουλανε...
Τα οικοπεδακια που ζητάνε, μας λείπουν.

OldMan
13/10/2023, 14:00
Ποιος σου φταίει που εισαι οδηγαρα και δεν εχεις "αγοράσει" 5-6 οικοπεδακια..??

karellen
13/10/2023, 14:54
Hilti ήξερα τα καρφωτικα μπετου με το καψύλι.

harris_x
13/10/2023, 15:06
Ποιος σου φταίει που εισαι οδηγαρα και δεν εχεις "αγοράσει" 5-6 οικοπεδακια..??
:lol::lol::lol::lol::lol::lol:

Bowleno
13/10/2023, 16:56
Ναι χαιρω πολυ, ξέρουμε και μεις που τα πουλανε...
Τα οικοπεδακια που ζητάνε, μας λείπουν.

και με ένα νεφρό κάνεις δουλειά.....:D

motojojo
13/10/2023, 17:04
Χωρίς να ξέρω ποιο υπερτερει και ποιο ειναι vfm, εφόσον σε ψήνει το dewalt και αφου τα δίνει όλα, ένας επιπλέον λόγος να το πάρεις είναι σε μελλοντική αγορά άλλων εργαλείων είναι να μπορείς να παίζεις μπάλα και με τις δυο εταιρείες.

stefanos
13/10/2023, 21:04
Στη δουλειά έχουμε ένα τροχουδάκι 18v ΧΤ φορτιστή 2 μπαταρίες.
Στο μήνα πάνω το κουμπάκι που ασφαλίζει τη σκανδάλη χαιρέτησε, μικρό το κακό πρέπει να κρατάς με το ένα χέρι την ασφάλεια και με το άλλο να πατήσεις τη σκανδάλη να ξεκινήσει.
Ελάχιστη χρήση ,είναι το τροχουδάκι που κουβαλάμε για να κόψουμε ένα σίδερο στα γρήγορα όταν τύχει κάτι έκτακτο.
Πρίν μια βδομάδα χαιρετήσαν και οι δύο μπαταρίες ταυτόχρονα το έχουμε δεν το έχουμε 2 χρόνια.
Ενδεχομένως να ήταν στο ράφι άλλα τόσα, δεν ξέρω αλλά έχω ξενερώσει και γενικά σαν ποιότητα πλαστικά κλπ έχω την εντύπωση ότι είναι κατώτερο από αντίστοιχα bosch.

fasarias
13/10/2023, 22:04
Παίδες καταρχήν ευχαριστώ για τις απαντήσεις-γνώμες σας και κατά δεύτερον, το έγραψα και στην αρχή ότι δεν συζητάμε για σύγκριση ποιότητας μεταξύ των δύο.
Είναι η νύχτα με την μέρα (100% το λέω αυτό και βάζω και το χέρι μου στην φωτιά), το γνωρίζω εκ των προτέρων ήδη.
Oldman κάπου κάνεις λάθος, τα Milwaukee όντως είναι υπερτιμημένα και πανάκριβα αλλά τα dewalt το ακριβώς αντίθετο, στα επώνυμα brands είναι η πιο φθηνή εταιρεία που υπάρχει.
Και ακριβώς αυτό το θέμα (τιμής) είναι που με έβαλε σε δεύτερες σκέψεις.
Βέβαια η χαμηλή τιμή από κάπου προκύπτει φυσικά, αλλά οκ λες πόσο στραβά μπορεί να πάει αυτό στην τελική υπάρχει και η εγγύηση.

silkman
16/10/2023, 20:56
Δεν ξερω τί έκανες και αν ψώνισες ήδη αλλα...

Γιατί να πάρεις μπαταρίας όταν υπάρχει αυτό
https://www.skroutz.gr/s/10358513/Metabo-UHEV-2860-2-Quick-Kroustiko-Skaptiko-Reymatos-1100W.html

3.4J και πραγματικά το εργαλείο σπέρνει από όσο έχω ρωτήσει. Παιρνεις αυτό, όχι κάποιο μικρότερο.

Τωρα για Bosch Dewalt Milwaukee τί να σου πω, τα μπλε δεν τα έχω τόσο σε υπόληψη, τα κόκκινα ο Ελληνας αντιπρόσωπος νομίζει οτι πουλάει διαμάντια Αμβέρσας με αυτες τις τιμές που τα δίνει, οπότε μάλλον μένει το κίτρινο. Αλλα δες το Metabo, εργαλειο για μια ζωη είναι. Και δεν δεσμέυεσαι με καμία πλατφόρμα με τα ρευματος...

stefanos
16/10/2023, 22:59

Γιατί να πάρεις μπαταρίας όταν υπάρχει αυτό
https://www.skroutz.gr/s/10358513/Metabo-UHEV-2860-2-Quick-Kroustiko-Skaptiko-Reymatos-1100W.html

3.4J και πραγματικά το εργαλείο σπέρνει από όσο έχω ρωτήσει. Παιρνεις αυτό, όχι κάποιο μικρότερο.

Τούμπανο πρέπει να είναι αυτό που παίρνει το κανονικό τσοκ και το sds.
Πήρα το σκέτο sds Κινέζικο μεν, ξήλωσα πλακάκια υδραυλικά από το μπάνιο και έβαλα άλλα δεν έκανε κιχ
έτοιμος ήμουν να κατεδαφίσω και την κουζίνα.

fkol k4
17/10/2023, 06:33

Γιατί να πάρεις μπαταρίας όταν υπάρχει αυτό ...

Γιατί αν δεν δουλεύεις στο σπίτι-εργαστήριο αλλά έξω (οικοδομή/σπίτι), τότε:

Μπορεί εκεί που δουλεύεις να μην έχει ρεύμα (πχ διαμέρισμα που έχει ξενοικιαστεί)
Ακόμα και αν έχει ρεύμα, τουλάχιστον δεν χρειάζεται να κουβαλήσεις και την μπαλαντέζα.
Ακόμα και αν κουβαλάς την μπαλαντέζα για άλλο εργαλείο (πχ φως), τουλάχιστον δεν χρειάζεται να την τραβάς για να πας να τρυπήσεις 2-3 μέτρα πιο εκεί.
Όσο λιγότερα εργαλεία έχεις στην πρίζα, τόσο λιγότερα καλώδια πρέπει να ξεμπλέκεις κάθε μια-δύο ώρες.
Όσο λιγότερα εργαλεία έχεις να βάλεις στην πρίζα, τόσο λιγότερο χρειάζεται να διαπραγματεύεσαι με τα υπόλοιπα συνεργεία για το ποιος θα πρωτοχρησιμοποιήσει τη μια προσωρινή πρίζα που έχει ο πίνακας.

Η βολικότητα των εργαλείων μπαταρίας είναι το κάτι άλλο.
Όποιος έχει δουλέψει με εργαλεία μπαταρίας δεν ξαναγυρίζει στη μπαλαντέζα αν έχει επιλογή.

OldMan
17/10/2023, 14:50
Όποιος έχει δουλέψει με εργαλεία μπαταρίας δεν ξαναγυρίζει στη μπαλαντέζα αν έχει επιλογή.

Με τι μουτρα να ξαναγυρίσει οταν εχει δώσει γύρω στο 500αρικο για φορτιστες και μπατταριες..?? ;)

bros400pgm
17/10/2023, 15:04
Με τι μουτρα να ξαναγυρίσει οταν εχει δώσει γύρω στο 500αρικο για φορτιστες και μπαταριες..?? ;)

Κοροιδευεις, αλλα δεν ξαναγυρναω μονο και μονο απο θεμα ασφαλειας στην εργασια: οικοδομες χωρις ρελε, χυμα καλωδια στο πατωμα, χυμα καλωδια στις σκαλες. Σκαει και η επιθεωρηση εργασιας και τσουπ, παρακαλας να μην σε γραψει για την γαμωμπαλαντεζα στο πατωμα.

PS: Φορτιστης, 45€ μονος, 80€ ο διπλος, καθε μια μπαταρια 5Ah κοστος γυρω στα 80€. :D

fasarias
18/10/2023, 01:45
Silkman δράπανα ρεύματος έχω αρκετά από φθηνά Parkside και Stanley μέχρι και αρκετά πιο ακριβά makita bosch και Metabo , χωρίς υπερβολή και εννοείται χωρίς να κάνω φιγούρα.
Πρόσφατα αγόρασα το Metabo 28-60 quick και παρ'όλο που έχω βγάλει ήδη 2 ανακαινίσεις μπάνιου ακόμα δεν έχω βγάλει ασφαλή συμπεράσματα στο αν μου αρέσει και τόσο.
Βασικά θεωρώ μάλλον πως το 2-28 της bosch μου κάθεται καλύτερα, και σε δύναμη είναι παρόμοια.
Άσχετο όμως με τα αντίστοιχα μπαταρίας.
Το δράπανο μπαταρίας το θέλω για την ευκολία μου και για να με συνοδεύει σε δουλίτσες χωρίς πολλές απαιτήσεις που χρειάζεται μπαμ-μπαμ καταστάσεις.
Να σου δώσω ένα παράδειγμα για να καταλάβεις καθώς επίσης να τονίσω το γεγονός ότι είμαι επαγγελματίας πράγμα που σημαίνει πως οι εργασίες μου δεν είναι μεμονωμένες αλλά συστηματικές.
Πάω να κάνω εγκατάσταση ας πούμε ηλιακού θερμοσίφωνα σε μια τυχαία ταράτσα.
Γράφω τυχαία ταράτσα γιατί αρκετά σπίτια στην ταράτσα έχουν μονάχα μια πρίζα στο κλιμακοστάσιο που συνήθως είναι δεσμευμένη από τον ενισχυτή της κεντρικής κεραίας της πολυκατοικίας και αν την βγάλεις και δεν έχεις κάποιο ταφ ή πολύπριζο μαζί σου τον ήπιες καταλήγοντας να ακούς μπινελίκια από κάποιον random μπάρμπα που έβλεπε τον αυτιά εκείνη την ώρα και ΕΣΥ του έκανες χαλάστρα.
Τελοσπάντων στο ρεζουμέ για ξήλωμα και τοποθέτηση ηλιακού πέρα από τα εργαλεία χειρός χρειάζεται ένας τροχός, ένα παλμικό κατσαβίδι ή δραπανοκατσάβιδο και ένα δράπανο για να κάνεις 4 τρύπες στριφώνι 10αρι στην πλάκα.
Οι τρύπες στην πλάκα γίνονται και με 1 δυνατό δραπανοκατσάβιδο (έτσι τις κάνω χρόνια τώρα) αλλά με δράπανο γίνονται πολύ πιο εύκολα και γρήγορα.
Κρίμα δεν είναι μέσα σε όλο αυτό τον χαμό να πρέπει να κουβαλάς μπαλαντέζες κλπ. αν έχεις επιλογή να δουλεύεις άνετα και με εργαλεία μπαταρίας ας πούμε.

silkman
18/10/2023, 15:15
Οπως μου τα ειπες ναι, θελεις μπαταριας οπως και να χει.

Παντως για μενα μια και εισαι επαγγελματιας και ηδη δεσμευμενος με την πλατφορμα της Bosch και δεν εχεις τιποτα άλλο Dewalt θα σου έλεγα όχι. Οσο και να σκοτώνει η 5αρα μπαταρια της Dewalt (την έχω σε σετακι δραπανο βιδωτηρι) δε μπορεις να εισαι μόνο με μία μπαταρια σε δουλεια... Αρα παρε το μπλε. Απο ότι καταλαβα αν χρειαστεί κατι μεγαλύτερο σε ρευματος, αυτό υπάρχει ήδη.

o_gavros
18/10/2023, 15:58
To uhev ή το khe πήρες; το πρώτο έχει δυο ταχύτητες.
Και με τι κριτήριο κατά νου, δεδομένου ότι τα δίνει ως combi hammers και τα δυο;

Για λόγο που δε μπορώ να εντοπίσω (από που έχω την πληροφορια δηλαδή) έχω τα δραπανα καταχωρημένα ως "σιδεροτρυπητηρια" στο μυαλό μου και όσα προοριζόταν για δομικά υλικά, ως "κρουστικα".

Δε συζητάμε την ευκολία που προσφέρουν τα μπαταρίας στον επαγγελματία.
Εγώ που 9 στις 10 επιλέγω μηχανάκι (χωρις μπαγκαζιερα) για την διευκόλυνση μου, μπορώ να ζαλωθω το κουτί του μικρου δεκαβολτου μακιτα μου (δραπανοκατσαβιδο) οταν ξέρω ότι η δουλειά που θα παω θέλει απλά μερικά τρυπηματα. Σε ένα μπακπακ στην πλατη, η εργαλειοτσαντα μπροστά στην ποδιά και βρουμ.
Ουτε μπαλαντεζες ουτε τιποτα.
Εγώ έτσι έχω γλυτώσει το να βγω με το βανάκι και να φάω τη μιση μου μέρα στην κίνηση.

fasarias
19/10/2023, 08:24
To uhev ή το khe πήρες; το πρώτο έχει δυο ταχύτητες.
Και με τι κριτήριο κατά νου, δεδομένου ότι τα δίνει ως combi hammers και τα δυο;

Για λόγο που δε μπορώ να εντοπίσω (από που έχω την πληροφορια δηλαδή) έχω τα δραπανα καταχωρημένα ως "σιδεροτρυπητηρια" στο μυαλό μου και όσα προοριζόταν για δομικά υλικά, ως "κρουστικα".

Δε συζητάμε την ευκολία που προσφέρουν τα μπαταρίας στον επαγγελματία.
Εγώ που 9 στις 10 επιλέγω μηχανάκι (χωρις μπαγκαζιερα) για την διευκόλυνση μου, μπορώ να ζαλωθω το κουτί του μικρου δεκαβολτου μακιτα μου (δραπανοκατσαβιδο) οταν ξέρω ότι η δουλειά που θα παω θέλει απλά μερικά τρυπηματα. Σε ένα μπακπακ στην πλατη, η εργαλειοτσαντα μπροστά στην ποδιά και βρουμ.
Ουτε μπαλαντεζες ουτε τιποτα.
Εγώ έτσι έχω γλυτώσει το να βγω με το βανάκι και να φάω τη μιση μου μέρα στην κίνηση.Το uhev με τις 2 ταχύτητες. Το κριτήριο αγοράς μου πέρα από το προφανές,δηλαδή 3.4 joule στα 3 κιλά (extreme επιδόσεις για αυτή τη κατηγορία) ήταν και η επιλογή των 2 ταχυτήτων, αν δεν κάνω λάθος πρέπει να είναι το μοναδικό στο εμπόριο που το έχει αυτό.
Βέβαια για να είμαι και ειλικρινής πήρα Metabo (είναι και made in Germany το συγκεκριμένο) με μεγάλη επιφύλαξη και με αβάντα ότι έχω και άλλες επιλογές σε τέτοια εργαλεία στην κατοχή μου.
Δράπανα ονομάζονται όλα αυτά, μετά χωρίζονται σε κατηγορίες κρουστικά ή μη.
Τα σιδεροτρυπητήρια (χα χα χα γ@μ@τη έκφραση) εγώ τα έχω περισσότερο στο μυαλό μου και τα χαρακτηρίζω συνήθως ως πνευματικά, ξέρω'γω μάλλον λάθος είναι και αυτό.

o_gavros
19/10/2023, 09:12
Metabo με μεγάλη επιφυλαξη;;;
Αν δεν είχα ήδη το ρευματος Bosch 2-28, τότε σίγουρα θα πηγαινα σε τουτο. Τι σε χαλάει;

fasarias
25/10/2023, 21:48
Metabo με μεγάλη επιφυλαξη;;;
Αν δεν είχα ήδη το ρευματος Bosch 2-28, τότε σίγουρα θα πηγαινα σε τουτο. Τι σε χαλάει;

Τώρα είδα την παράθεση σου ρε'συ.
Όχι δεν έχω κανένα πρόβλημα ίσα - ίσα που αυτή τη στιγμή στην αγορά το θεωρώ ότι πιο value for money υπάρχει ξεκάθαρα.
Η επιφύλαξη μου είναι στο γεγονός πως η Metabo έχει μπλέξει λίγο εκεί με τις συγχωνεύσεις και τις εξαγορές από άλλους ομίλους με αποτέλεσμα να μην έχει καθαρή ταυτότητα όπως είχε παλιότερα και ήξερες ακριβώς τι αγοράζεις.
Βέβαια το συγκεκριμένο είναι Made in Germany που για εμένα προσωπικά του δίνει μεγάλο πλεονέκτημα και σημαντικό κριτήριο στο να το αγοράσω έτσι.

o_gavros
25/10/2023, 21:55
Στην Ελλάδα δε νομίζω ότι χρειάζεται να ανησυχουμε για αυτό. Η ΜΕΤΑΒΟ είναι αυτή που είναι και η ΗΙΚΟΚΙ μια συγγενής μεν, διαφορετική μάρκα δε.
ΗΡΤ είναι νομίζω μόνο για Αμέρικα.

Ο Διονυσατος στα Καμίνια έχει την αντιπροσωπεία και το σέρβις και των δυο. Τον χρειάστηκα και διαπίστωσα την πολυ άμεση και σωστή εξυπηρέτηση τους από πρωτο χέρι.