View Full Version : Moto Morini X-Cape τώρα, ή RE Himalayan.. όταν έρθει; Ή κάτι άλλο τέλος πάντων;
mandrakoukos
18/10/2023, 13:46
Χαιρετώ τα μέλη του φόρουμ
Θα 'θελα να μοιραστώ τον προβληματισμό μου, καθώς έχω χάσει τη μπάλα από τις αντικρουόμενες πληροφορίες.
Μετά από πολλά χρόνια σκουεροοδήγησης στην Αθήνα, το όχημα στοιχίζει πολλά σε αβαρίες. Μην ήρθε η ώρα να το γυρίσω σε μοτοσυκλέτα, να μπορώ να κάνω κι ένα Αθήνα-Ζάκυνθος;
Έλα που μου αρέσουν τα στρογγυλοφάναρα, αν και οι κατασκευαστές τους σνομπάρουν τους κάπως ψηλότερους.. Ίσως να υπερβάλω κιόλας, όμως αυτή την αίσθηση έχω σ' όποιο καβαλάω, πλην του Husqvarna Norden 901 που δεν το λες και κλασσικό στρογγυλοφάναρο, το λες όμως ακριβό. Κι εμένα δε με λες θηρίο, 1,90 είμαι.
Θηρία δεν είμαστε, είμαστε όμως οικογενειάρχες και τα φροντιστήρια θένε λεφτά, τι να περισσέψει για όχημα; Κάτι φτηνό λοιπόν και μεγάλο. Τι μένει; Moto Morini X-Cape, RE Himalayan και άλλα με ρύγχη (τα οποία απεχθάνομαι)
Δώστε σοφοί γέροντες τα φώτα σας (που όλοι νεότεροι θα 'στε από μένα)
Ευχαριστώ
CorpseAlive
18/10/2023, 14:00
Χαιρετώ τα μέλη του φόρουμ
Θα 'θελα να μοιραστώ τον προβληματισμό μου, καθώς έχω χάσει τη μπάλα από τις αντικρουόμενες πληροφορίες.
Μετά από πολλά χρόνια σκουεροοδήγησης στην Αθήνα, το όχημα στοιχίζει πολλά σε αβαρίες. Μην ήρθε η ώρα να το γυρίσω σε μοτοσυκλέτα, να μπορώ να κάνω κι ένα Αθήνα-Ζάκυνθος;
Έλα που μου αρέσουν τα στρογγυλοφάναρα, αν και οι κατασκευαστές τους σνομπάρουν τους κάπως ψηλότερους.. Ίσως να υπερβάλω κιόλας, όμως αυτή την αίσθηση έχω σ' όποιο καβαλάω, πλην του Husqvarna Norden 901 που δεν το λες και κλασσικό στρογγυλοφάναρο, το λες όμως ακριβό. Κι εμένα δε με λες θηρίο, 1,90 είμαι.
Θηρία δεν είμαστε, είμαστε όμως οικογενειάρχες και τα φροντιστήρια θένε λεφτά, τι να περισσέψει για όχημα; Κάτι φτηνό λοιπόν και μεγάλο. Τι μένει; Moto Morini X-Cape, RE Himalayan και άλλα με ρύγχη (τα οποία απεχθάνομαι)
Δώστε σοφοί γέροντες τα φώτα σας (που όλοι νεότεροι θα 'στε από μένα)
Ευχαριστώ
Budget?
mandrakoukos
18/10/2023, 14:09
Καλή ερώτηση.. Υποθέτω ως 8000€. Χρηματοδοτήσεις παίζουν άραγε;
αμα τα εχεις παιζουν σαν καταναλωτικο δανειο.
CorpseAlive
18/10/2023, 14:24
Καλή ερώτηση.. Υποθέτω ως 8000€. Χρηματοδοτήσεις παίζουν άραγε;
Άσε τα Στρογγυλά και πάρε ένα NC είτε κούτα είτε μεταχειρισμένο.
Ελάχιστη κατανάλωση, ταξιδιωτική ικανότητα και παπί στην πόλη.
mandrakoukos
18/10/2023, 14:36
Δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία. Πρέπει όμως και να σε τραβάει το όχημα, να σου κάνει κλικ..
CorpseAlive
18/10/2023, 14:38
Δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία. Πρέπει όμως και να σε τραβάει το όχημα, να σου κάνει κλικ..
Στρογγυλά φανάρια σε On/off από καινούρια παίζουν μόνο αυτά που έχεις αναφέρει.
Σε πιο παλιά παίζει και η Transalp 700. Αλλά μιλάμε για μηχανή 15 ετών. Βέβαια με το Budget σου την κάνεις αρκετά καλή σε βελτίωσεις και μαζέματα αλλά κατά την ταπεινή μου άποψη (και εμπειρία στο συγκεκριμένο) δεν αξίζει.
mandrakoukos
18/10/2023, 14:49
Όπως και να 'χει, ευχαριστώ.
AUFGEBRACHT
18/10/2023, 16:29
Από εμένα Moto Morini X-Cape...
panavour
18/10/2023, 17:08
Έχεις 8 χιλιάρικα στο χέρι.Κοιτα μηχανάκια μέχρι αυτήν την τιμή, ΜΗΝ χρεωθείς διότι "χρέος αρχή δουλείας," που λέγαν και οι αρχαίοι,ανέβα να κάνεις βόλτα σε ότι σου αρέσει,και πάρε ότι σου αρέσει περισσότερο.Αφου βέβαια αποφασίσεις τι ακριβώς χρήση θέλεις να κάνεις με την μηχανή.Καλη επιλογή και πολλή προσοχή.
Dimmanoukas
18/10/2023, 18:14
Τα οχτώ χιλιάρικα είναι καλό budget, δεν είναι αμελητέο.
Το ύψος σου είναι κάπως δεσμευτικό, καθώς με στρογγυλό φανάρι, αυτής της αισθητικής (λίγο ρετρό) είναι το suzuki sv 650, το όποιο και σου αφήνει ρέστα από το budget και είναι πολύ μηχανή (αλλά γυμνή ως προς την κάλυψη του αέρα). Δεν ξέρω όμως ένα πάνω της θα κουμπώσει καλά λόγω ύψους.
Εάν κοιτάξεις κάτι σε γυμνό, είναι πιο φτηνό στο budget, πιο ελαφρύ, αλλά έχει το μειονέκτημα της κάλυψης και άνεσης για επιβάτη ή και πιθανό συνεπιβάτη.
Τώρα σε adventure φάση πιο ογκώδεις μηχανές, με καλύτερη κάλυψη και ίσως άνεση, ειδικά για το ύψος σου, αλλά θεωρώ ότι έχουν ένα καπέλο χιλιάρικο plus σε σχέση με τα γυμνά.
Για το Himalayan ή καλύτερα το scram 411 που είναι λίγο πιο road focused, θα σου είναι ωραίο ως μέγεθος, αλλά δεν ξέρω εάν θα σε καλύψει σε ταξίδι και έχουν αναφερθεί κάποια θεματάκια ως προς την ποιότητα. Βέβαια είναι περίπου στο μισό του διαθέσιμου budget, εκτός και εάν περιμένεις το καινούργιο που θα κυκλοφορήσει σύντομα.
Μια πρόταση που θα σε ιντριγκάρει σίγουρα αισθητικά είναι το SEIEMMEZZO SCR της Moto morrini και αντίστοιχα με στρογγυλό προβολέα είναι το leoncino trail της benelli.
Ωστόσο αυτό που ειπώθηκε είναι να πας να τα δεις από κοντά, να κάτσεις πάνω τους για να δεις εργονομικά πως είσαι και όλα τα υπόλοιπα έρχονται.
Αυτά από εμένα, καλή επιλογή να ευχηθώ και καλά και ασφαλή χιλιόμετρα.
mandrakoukos
18/10/2023, 19:46
Όντως τα οχτώ χιλιάρικα είναι καλά, αν τα έχεις στο χέρι!
Υπάρχουν βέβαια, αλλά έχω την αντίληψη ότι καλό είναι να μην στερεύεις, ιδίως αν έχεις οικογένεια. Οπότε το "χρέος-αρχή δουλείας", που πολύ σωστά αναφέρει ο panavour, είναι καμιά φορά μονόδρομος. Εξάλλου ό,τι τελειώνει το προηγούμενο χρέος μου, από τέσσερις τροχούς, και λέω να το ..αντικαταστήσω με χρέος δίτροχο!
Στο λεοντσίνο που ανέβηκα στην έκθεση γελούσαν τα διπλανά μηχανάκια.. Όσο κι αν λατρεύω τα ρετρό, δυστυχώς δεν είναι αμοιβαίο το αίσθημα. Ούτε καν το scrambler της Triumph.
Το Χ-cape είναι το μόνο μη στρογγυλοφάναρο που μου άρεσε, όπως και το ντεμέκ στρογγυλοφάναρο Norden 901 που είναι απλησίαστο. Το δε Himalayan είναι ψηλότερο από το Scram, γι΄αυτό το προτιμώ.
Μετά τις απαντήσεις μού έφυγε η ανησυχία περί "φτηνού κινητήρα" του X-Cape. Να δούμε περί σέρβις.
Ευχαριστώ πολύ όσους μπήκαν στον κόπο να πουν τη γνώμη τους.
Νομίζω οτι το καλύτερο που μπορείς να επιδιώξεις , είναι να έχει ρετρό επιρροές η σύγχρονη μηχανή που σε ενδιαφέρει :lol:
https://www.car.gr/classifieds/bikes/view/333208585-suzuki-v-strom-1050
πχ https://www.car.gr/classifieds/bikes/view/336713430-suzuki-dl-650-v-strom
σαν στυλ το βάζω https://www.car.gr/classifieds/bikes/view/336294804-kawasaki-z-650
(παρόμοια φάση τo XSR 900)
Υπάρχει και τέτοιο , στο στυλ on-off ρετρό επιρροών αλλά δεν το ξέρω πως κινείται σαν εμπειρία χρήσης
https://www.car.gr/classifieds/bikes/view/336618493-moto-guzzi-v-850
CorpseAlive
18/10/2023, 20:34
Νομίζω οτι το καλύτερο που μπορείς να επιδιώξεις , είναι να έχει ρετρό επιρροές η σύγχρονη μηχανή που σε ενδιαφέρει :lol:
https://www.car.gr/classifieds/bikes/view/333208585-suzuki-v-strom-1050
πχ https://www.car.gr/classifieds/bikes/view/336713430-suzuki-dl-650-v-strom
σαν στυλ το βάζω https://www.car.gr/classifieds/bikes/view/336294804-kawasaki-z-650
(παρόμοια φάση τo XSR 900)
Υπάρχει και τέτοιο , στο στυλ on-off ρετρό επιρροών αλλά δεν το ξέρω πως κινείται σαν εμπειρία χρήσης
https://www.car.gr/classifieds/bikes/view/336618493-moto-guzzi-v-850
Το Moto Guzzi είναι άρρωστο μηχανάκι από κοντά!
Ο μόνος λόγος που δεν το πήρα τελικά ήταν η χαμηλή ιπποδύναμη για τα δικά μου γούστα!
(Bonus έχει τρομερό ήχο και όσο το έπιασα είχε πολύ ποιοτική κατασκευή.)
Άσχετο με το guzzi βέβαια αλλά οδήγησα το Hunter της Enfield προχθές και ξαναθυμήθηκα τι ωραίο ήχο έχουν τα αεροψυκτα.
Triumph Scrambler 900 :cool:
και αν έχεις κέφια και 1200 φυσικά, έχει ένα μεταχειρισμένο λευκό, λουκούμι :blush:
doctor_john
18/10/2023, 21:31
Το ύψος είναι λίγο θέμα, ανάλογα και την διάπλαση σου στερεί τα κλιπ ον σε αυτές τις μοτό αλλά νομίζω δεν τα θες έτσι και αλλιώς.
Μου αρέσουν τα morini έχω πεθυμήσει και την μάρκα, έχουν προσεγμένο σχεδιασμό και στην ουσία είναι kawasaki που γνωρίζουμε.
Δεν θα περίμενα ιδιαίτερη κάλυψη από την αντιπροσωπεία στην ελλάδα. Δεν τους ξέρω, μπορεί να είναι καλοί οι άνθρωποι.
Θα έβρισκα τον πιο πράσινο μηχανικό που δουλεύει versys και θα ήμουν τυπικός με το πρόγραμμα συντήρησης.
Ανταλλακτικά απο ιταλία σε λιγότερο από εβδομάδα..
Μην παρεξηγήσεις όμως. Η διαφορά στην "ανεση" ενος μεγάλου σκούτερ είναι τεράστια.
Αυτές είναι μοτοσυκλέτες και σε θέλουν εκεί, να οδηγέίς και να ορίζεις.
Ίσως θα ήταν καλό, όταν σου λένε πολύ βαριά για το morini να συνεχίζεις λέγοντας ότι σου αρέσει και το versys.
Αν πουν διαφορετικά, δεν ξέρουν το morini, αν πουν τα ίδια για μια μοτό που έγινε φέτος 16..
doctoras
18/10/2023, 21:41
Άσχετο με το guzzi βέβαια αλλά οδήγησα το Hunter της Enfield προχθές και ξαναθυμήθηκα τι ωραίο ήχο έχουν τα αεροψυκτα.
Ήθελα και εγώ να το οδηγήσω αλλά δεν κατάφερα, τι εντυπώσεις σου άφησε;
Kickstart
19/10/2023, 08:19
καλημέρα φίλε...περυσι μου μπαίναν διαόλοι να χτυπησω ενα στρογγυλό (οχι ακριβως αλλα κοντά) και κοιταγα συγκεκριμένο μοντέλο καθώς εχω παρελθόν στην εταιρεία..
τελικά για διαφορους κυριώς οικονομικούς λόγους δεν το προχώρησα, κανε μια ερευνα και δοκιμασε ένα πριν αποφασίσεις...
για το υψος σου είναι μια χαρα,τυχαίνει φίλος δικηγορος το είχε πριν χρόνια ακριβως στο υψος σου και μια χαρα ταξιδάρες πηγε με αυτό μεχρι που το εδωσε σε καποιον Κερκυραίο.
https://www.car.gr/classifieds/bikes/view/333994362-bmw-r-1200-r
https://www.car.gr/classifieds/bikes/view/31655304-bmw-r-1200-r
MG-KTiNoS
19/10/2023, 08:43
και μια χαρα ταξιδάρες πηγε
Εδώ γράφεις και τόμους πάντως για το τι σημαίνει ταξιδάρες και το τι εννοεί ο ποιητής
Kickstart
19/10/2023, 10:02
Ταξιδάρες προσωπικά εννοώ πάνω κάτω την χώρα μας + ένα δυο (δεν θυμάμαι πρέπει να ρωτήσω, ένα πήγε σιγουρα το δεύτερο ίσως με άλλο μηχάνημα) ταξίδια στας Ευρώπας
παρεμπιπτόντως όταν το έδωσε στον Κερκυραίο είμασταν μαζί σε εκδρομή Ήπειρο και πέριξ και στο γύρνα το πήγε Πρέβεζα όπου παρέλαβε ο νέος ιδιοκτήτης.
τεσπα το μηχανάκι κατα την γνώμη μου ειναι αρκετά άνετο και στα ταξίδια αν και δείχνει γυμνό μια χαρά τα διεκπεραιώνει, και καθημερινο σιγουρα δεν ειναι μπαουλέ όπως τα μεγαλα gs
mandrakoukos
19/10/2023, 10:29
Μην παρεξηγήσεις όμως. Η διαφορά στην "ανεση" ενος μεγάλου σκούτερ είναι τεράστια.
Αυτές είναι μοτοσυκλέτες και σε θέλουν εκεί, να οδηγέίς και να ορίζεις.
Η γυναίκα μου σ' έβαλε, έτσι; Μου άρχισε χτες βράδυ το ψηστήρι. "Τι τη θες τη μηχανή στα 51 σου; Πάρε ένα καινούργιο σκούτερ κλπ κλπ"
Πέρα από την πλάκα, το σκέφτομαι πολύ αυτό που γράφεις για την άνεση των σκούτερ. Έλα όμως που κάποτε πρέπει να κάνεις και κάτι που γουστάρεις!
mandrakoukos
19/10/2023, 10:34
για το υψος σου είναι μια χαρα,τυχαίνει φίλος δικηγορος το είχε πριν χρόνια ακριβως στο υψος σου και μια χαρα ταξιδάρες πηγε με αυτό μεχρι που το εδωσε σε καποιον Κερκυραίο.
Για το ύψος μου μπορεί να είναι. Από σκούτερ 250cc σε μοτό 1200cc όμως; Ξερωγώ, σα να παραπάει..
PaNick67
19/10/2023, 10:47
Η γυναίκα μου σ' έβαλε, έτσι; Μου άρχισε χτες βράδυ το ψηστήρι. "Τι τη θες τη μηχανή στα 51 σου; Πάρε ένα καινούργιο σκούτερ κλπ κλπ"
Πέρα από την πλάκα, το σκέφτομαι πολύ αυτό που γράφεις για την άνεση των σκούτερ. Έλα όμως που κάποτε πρέπει να κάνεις και κάτι που γουστάρεις!
Ποια ανεση των σκουτερ; ΟΚ ειναι αυτοματα, δεν βρεχεσαι απο τα νερα του δρομου, εχουν αποθηκευτικο χωρο κατω απο την σελα και αν πας σε μονη αναρτηση πισω εχουν την ανεση μοτοσυκλετας δρομου, αλλα ειναι αρκετα παραπανω απο το μπατζετ σου. Αν μιλαμε γα δυο αμορτισερ πισω, ποια ανεση ακριβως; Ισα ισια που αν εχεις προδιαθεση στην μεση θα στο βγαλει το θεμα πιο γρηγορα.
Το X-Cape απο την αλλη εχει μεγαλυτερη διαδρομη αναρτησεων, καθεσαι ψηλα και βλεπεις μακρυα, απλα ειναι μοτοσυκλετα που σημαινει συμπλεκτης για αλλαγη ταχυτητων, περιορισμενοι χωροι, πιο βαρυ, ψηλο, μακρυ, κλπ.
Αν κυκλοφορεις μονο μεσα στην πολη ισως σε κουρασει η μοτοσυκλετα μιας και δεν ειχες πριν. Προσωπικα ειχα μοτοσυκλετες για 17 χρονια, ειχα σκουτερ για 14 και οταν ξαναπαρω, μοτοσυκλετα θα ξαναπαρω. Εμενα η γυναικα μου λεει το αλλο: Σκουτερ στα 56; Σοβαρεψου μεγαλος ανθρωπος :lol:
mandrakoukos
19/10/2023, 11:05
Ποια ανεση των σκουτερ; ΟΚ ειναι αυτοματα, δεν βρεχεσαι απο τα νερα του δρομου, εχουν αποθηκευτικο χωρο κατω απο την σελα και αν πας σε μονη αναρτηση πισω εχουν την ανεση μοτοσυκλετας δρομου
Ε, αυτά. Συ είπας!
Το προϊστορικό burgman που έχω είναι καναπές εν κινήσει. Σου λέει η γυναίκα μου, από καναπέ να πάω σε σκαμπό; :nono:
Dimmanoukas
19/10/2023, 11:11
Δεν είναι δύσκολο για να πάρεις μια ιδέα...κάνε τεστ ride μια υποψήφια μηχανή και ένα πιο σύγχρονο σκούτερ
Θα καταλάβεις μόνος σου τι θες περισσότερο και τι βολεύει περισσότερο
Απλά πάλι τα σκούτερ λόγω κάποιων ευκολιών? και κυρίως ζήτησης είναι αντίστοιχα υπερ-κοστολογημενα.
Πχ θες περίπου 6,5 για το sr4 max της voge στα 350 κυβικά, όταν το αντίστοιχο dsx 525 έχει τα ίδια μην και πω και κάτι τις λιγότερο στα 500 κυβικά
Ενδεικτικά είναι τα παραδείγματα από την ίδια εταιρεία
Επίσης η λιγότερη σέλα των μηχανών έναντι των σκούτερ αναπληρώνεται από καλύτερο σύστημα ανάρτησης
Εάν μπει και παράγοντας ενεργητική ασφάλεια στην μέση τότε χάνουν από τα αποδυτήρια
Ήθελα και εγώ να το οδηγήσω αλλά δεν κατάφερα, τι εντυπώσεις σου άφησε;
Καταρχήν για τα δικά μου κριτήρια είναι πανέμορφη. Είναι λίγο πιο μικρή από μια μπονεβιλ αλλά είναι όπως θα έπρεπε να είναι, δηλαδή απαλλαγμένη από ψυγεία, σωλήνες, σωληνάκια και άλλα αχρείαστα πράγματα :lol:. Ποιοτικά μου φάνηκε οκ, τα χρώματα είναι τέλεια, ο ήχος είναι τέλειος, φρένα απλά οκ, αναρτήσεις λίγο σκληρές αλλά εμένα δεν με ενόχλησαν. Το πλαϊνό σταντ για κάποιο λόγο είναι αδικαιολόγητα σκληρό, θέλει κλωτσιά για να ανεβοκατέβει αλλά είναι λεπτομέρεια αυτό. Είναι αργό; Ναι. Είναι πολύ αργό; Ναι. Φαίνεται ότι είναι αργό μέσα στην πόλη; Όχι. Αν δεν θέλει κάποιος με τίποτα σκούτερ για μένα είναι ιδανικό για πόλη. Κάπου είδα ότι θέλει 11-12 δευτ για τα 100. Τελική στο κοντέρ 125 και νομίζω ότι τα πιάνει και με τέταρτη δεν ξέρω αν ισχύει, πάντως με πέμπτη μου έδωσε την εικόνα ότι μπορεί να κινείται με 120 μέχρι να τελειώσει το ρεζερβουάρ. Μέχρι τα 100-110 φτάνει κάποια στιγμή, από τα 110 μέχρι τα 125, κοντερίσια πάντα, μου φάνηκε ότι έκανα όση ώρα έκανα να φτάσω τα 110 :lol: Για δεύτερο μηχανάκι, για commuting, για βόλτες στην πόλη και στα περίχωρα είναι υπέροχη.
doctor_john
19/10/2023, 11:36
Για το ύψος μου μπορεί να είναι. Από σκούτερ 250cc σε μοτό 1200cc όμως; Ξερωγώ, σα να παραπάει..
Το συγκεκριμένο μη το φοβασαι καθόλου. Δοκίμασε το να δεις τον όγκο του και αν σου αρέσει προχώρα άφοβα.
Υπέροχη μοτό
panavour
19/10/2023, 16:14
!
Το θέμα ΕΚΛΕΙΣΕ.Αφου άρχισε η γυναίκα την γκρίνια ΤΕΛΟΣ.
Καλορίζικο το σκούτερ.
basilis_k6
19/10/2023, 16:43
εγω παντως που έκανα την κίνηση να παω σε σκουτερ μπορω να πω οτι η άνεση ειναι το μεγάλο του πρόβλημα. δικάβαλο? ουτε καν, κοπαναει λες και εισαι πανω σε hardtail ποδήλατο στα κατσαβραχα. οικονομία? επισης φολα. καιει σαν μηχανη και για να δεις χαμηλες καταναλωσεις πρεπει να παιζεις σε πολυ συγκεκριμένες ταχυτητες. αν ειχα 8κ δεν θα κοιτουσα κανενα σκουτερ, για κανενα λογο.
mandrakoukos
19/10/2023, 18:03
εγω παντως που έκανα την κίνηση να παω σε σκουτερ μπορω να πω οτι η άνεση ειναι το μεγάλο του πρόβλημα. δικάβαλο? ουτε καν, κοπαναει λες και εισαι πανω σε hardtail ποδήλατο στα κατσαβραχα. οικονομία? επισης φολα. καιει σαν μηχανη και για να δεις χαμηλες καταναλωσεις πρεπει να παιζεις σε πολυ συγκεκριμένες ταχυτητες. αν ειχα 8κ δεν θα κοιτουσα κανενα σκουτερ, για κανενα λογο.
Αντικειμενικά, το πανάρχαιο δικό μου τα σπάει από άνεση. Ότι κοπανάει, κοπανάει. Να καίει.. χμμ.. για καρμπιρατέρ του 1998, 4,5 λίτρα/100χλμ δεν είναι τραγικό. Η Μορίνι δεν θα καίει 5-6 μέσα στην πόλη;
Όπως και να 'χει, το πρόβλημά μου είναι ότι αν με ζόριζαν να διαλέξω σκούτερ (πλην X-ADV και κάτι BMW, τουτέστιν όλα ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ) πάλι το δικό μου θα διάλεγα από εμφάνιση. Όχι του 2023, του 1998! Εννοείται βέβαια ότι η Μορίνι μου φαίνειται 100 φορές ομορφότερη.
basilis_k6
19/10/2023, 18:29
Αντικειμενικά, το πανάρχαιο δικό μου τα σπάει από άνεση. Ότι κοπανάει, κοπανάει. Να καίει.. χμμ.. για καρμπιρατέρ του 1998, 4,5 λίτρα/100χλμ δεν είναι τραγικό. Η Μορίνι δεν θα καίει 5-6 μέσα στην πόλη;
Όπως και να 'χει, το πρόβλημά μου είναι ότι αν με ζόριζαν να διαλέξω σκούτερ (πλην X-ADV και κάτι BMW, τουτέστιν όλα ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ) πάλι το δικό μου θα διάλεγα από εμφάνιση. Όχι του 2023, του 1998! Εννοείται βέβαια ότι η Μορίνι μου φαίνειται 100 φορές ομορφότερη.
τραγικο ειναι οτι τοσο καινε τα καινουργια 300αρια αμα τα ζορισεις.
Shinigami Ryuk
19/10/2023, 18:34
Aκου την καρδια σου,μια φορα ζουμε
Dimmanoukas
19/10/2023, 19:49
Το moto morrini μέσα στην πόλη θα είναι από έξι...στην πορεία θα πέφτει πιο χαμηλά.
Το δικό μου 700αρι όντας και πιο ελαφρύ γυμνό γαρ είναι στα 6,6
doctor_john
19/10/2023, 20:23
Φοράς αρκετά διαφορετικούς εκκεντροφόρους απο τα morini - versys. Aποδίδει περισσότερο αλλά ψηλότερα.
Τα νούμερα που δίνουν για τα versys δεν είναι ρεαλιστικά (εννοώ να συμβαδίζουν με την αντίληψη του οδηγού), στην πράξη είναι πολύ
πιο ζωηρό μέχρι τις 6000rpm.
Το πιο πρόσφατο που έχω είναι versys πρώτη γενιά με ίδια μίγματα στους κυλίνδρους, εργοστασιακό όσον αφορά τα περιφερειακά εκτός του φίλτρου.
Πρέπει να έχεις όρεξη και να το κυνηγάς για να περάσει τα 5,5lt.
Dimmanoukas
19/10/2023, 20:43
@Doctor_john
Σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες και πραγματικά είναι πολύ εντυπωσιακό πλεονέκτημα αυτό για το versys & morrini.
Υ.γ. αλήθεια το nick name προκύπτει από τον τραγουδιστή?
doctor_john
19/10/2023, 21:01
Απο τον συνθέτη λες ;)
είναι μετάφραση δασκάλου μου στην χρωματολογία, του γιατρός που με βάφτισε ο φυσικός μου στην πρώτη λυκείου.
Ο funk dude ήταν πολύ φίλος της μοτοσυκλέτας, είχε μερικές αλλά οδηγούσε την φαρδύτερη (indian) για λόγους χωροταξικούς..
υγ: το δικό σου έχει προοπτικές, δεν έχω βρει πουθενά αναλυτικά στοιχεία, διάμετρο βαλβίδων, εξαγωγές, χαρτογράφηση κ.λπ.
Αν υπάρχουν κάπου πες μου πλιζ.
Dimmanoukas
19/10/2023, 21:29
Σε ευχαριστώ για μια ακόμη φορά
Στο owner's manual λογικά δεν θα υπάρχει Ε?
doctor_john
19/10/2023, 22:28
Δεν νομίζω. Ουτε στο service manual. Αν υπάρχουν after market επώνυμα μπορεί και να δεις κάποια μεγέθη.
Αλλιώς από χρήστες που ασχολούνται.
υγ: Έχεις διαβάσει την ιστορία του κινητήρα; έχει δυνατότητες και στην ουσία το μόνο που σε απασχολεί είναι να λειτουργεί
σωστά η ψύξη του. Απο εκεί και πέρα έχει μεγάλο περιθώριο να τον ταΐσεις, νομίζω τα 38mm σώματα ψεκασμού που φοράει είναι απο τα μικρά. Άνετα και 41mm με την ίδια κεφαλή λίγο καθαρισμένη στις εξαγωγές.
βλέπω έχεις slip συμπλέκτη, πως σου φαίνεται; σε μάζεψε καμιά φορά;
panavour
19/10/2023, 22:29
Μην κολλάτε στις καταναλώσεις,όλα καίνε από 500 και πάνω ειδικά στην πολη,ένα λίτρο πάνω ένα λίτρο κάτω δεν είναι κριτήριο αγοράς μοτό,ένα φανάρι λίγο κίνηση παρά πάνω,λίγο πιο βαρύς αναβάτης και έδεσε το γλυκό.
basilis_k6
20/10/2023, 00:27
Μην κολλάτε στις καταναλώσεις,όλα καίνε από 500 και πάνω ειδικά στην πολη,ένα λίτρο πάνω ένα λίτρο κάτω δεν είναι κριτήριο αγοράς μοτό,ένα φανάρι λίγο κίνηση παρά πάνω,λίγο πιο βαρύς αναβάτης και έδεσε το γλυκό.
αυτος που κανει πολλα χλμ και παιρνει σκουτερ για οικονομια επειδη τα περιοδικα λενε "με βαρυ χερι δεν θα ξεπερασει τα 4λ/100" και φανταζεται ανετα 3,5λ σε σχεση με τα 6 της μηχανης του κολλαει μια χαρα. αλλο που η αληθεια ειναι οτι καινε τα ιδια με τις μοτοσυκλέτες πλέον. 2 λιτρα/100 στα 1500χλμ το μήνα ειναι 60ευρω διαφορά.
PaNick67
20/10/2023, 08:27
αυτος που κανει πολλα χλμ και παιρνει σκουτερ για οικονομια επειδη τα περιοδικα λενε "με βαρυ χερι δεν θα ξεπερασει τα 4λ/100" και φανταζεται ανετα 3,5λ σε σχεση με τα 6 της μηχανης του κολλαει μια χαρα. αλλο που η αληθεια ειναι οτι καινε τα ιδια με τις μοτοσυκλέτες πλέον. 2 λιτρα/100 στα 1500χλμ το μήνα ειναι 60ευρω διαφορά.
Οπου σε αυτα τα 1.500 χλμ εχεις ηδη πληρωσει 120 για βενζινες, θες 3 αλλαγες λαδιων τον χρονο, ενα μεγαλο σερβις σε μια απο αυτες και καθε 14 μηνες αλλαγη ιμαντες, ραουλα, κλπ ενω τα αλυσογραναζα βγαζουν ανετα 3 χρονια αν τα προσεχεις λιγο. Το σκουτερ εχει φθηνοτερα λαστιχα, η μοτο ταξιδωτικες δυνατοτητες. Κατι κερδιζεις, κατι χανεις.
Βασικα αν κανεις τεστ ραιντ σε μοτο και περασεις απο κανα δυο φρεατια δρομων, κανα σαμαρακι και μερικες λακουβες, εχεις δωσει προκαταβολη την επομενη στιγμη, ασε τις στροφες και τα φρενα
mandrakoukos
20/10/2023, 09:35
Δεν το καταλαβαίνω.
Έγραψα πιο πάνω ότι το Burgman AN250 του 1998 που οδηγώ, με καρμπιρατέρ κι ούτε ξέρω πόσα χλμ πριν έρθει από Γερμανία, καίει 4,5λ/100χλμ. Πως είναι δυνατόν καινούργια σκούτερ με ψεκασμό να καίνε το ίδιο; Καμία εξέλιξη στην οικονομία μέσα σε 25 χρόνια;
(Το βάζω να υπάρχει)
Τον τελευταίο καιρό έχω φάει κόλλημα με αυτό https://www.car.gr/classifieds/bikes/view/327908338-honda
Πολύ θα το ήθελα για δοκιμή καμιά εβδομάδα.
doctor_john
20/10/2023, 10:45
Τρέφεσαι κανονικά; μήπως δεν πίνεις αρκετό νερό; συμβαίνει στις αλλαγές των εποχών..
panavour
20/10/2023, 11:39
(Το βάζω να υπάρχει)
Τον τελευταίο καιρό έχω φάει κόλλημα με αυτό https://www.car.gr/classifieds/bikes/view/327908338-honda
Γιατί καμάρι μου θέλεις να καίγεσαι απ' την εξάτμιση;;;Να πω ότι έχει και τα κατάλληλα λάστιχα.Ουτε σαμάρια νορμάλ παίρνει.Αυτη η μόδα με τα σκραμπλερ.................
Τρέφεσαι κανονικά; μήπως δεν πίνεις αρκετό νερό; συμβαίνει στις αλλαγές των εποχών..
-όχι
-ισχύει
:uplate:
Γιατί καμάρι μου θέλεις να καίγεσαι απ' την εξάτμιση;;;Να πω ότι έχει και τα κατάλληλα λάστιχα.Ουτε σαμάρια νορμάλ παίρνει.Αυτη η μόδα με τα σκραμπλερ.................
Στάϊλ μάτερς, να είμαι ίδιος ο στηβ μακουίν στη Λιοσίων και να γουστάρουν τα μωρά στο πέρασμά μου, πςςςς :bawl:
Τι να σας πω, 'χρησιμότερο' το βλέπω απ'το Rebel πχ (και επειδή ο άνθρωπος είπε για αυτό το στυλ πάνω-κάτω, νομίζω δεν είναι κακό)
mandrakoukos
20/10/2023, 13:10
Στάιλ μάτερς και είδα πριν από λίγο το Moto Morini Calibro που δεν ξέρω αν είναι κόνσεπτ ή θα βγει.
Και θυμήθηκα ότι πριν από καιρό είχα πετύχει ένα κόνσεπτ για scrambler της BSA, πραγματικό στολίδι.
doctor_john
20/10/2023, 13:14
Δεν θες ένα από τα ρολόγια του να βλέπεις και την ώρα;
basilis_k6
20/10/2023, 13:49
Δεν το καταλαβαίνω.
Έγραψα πιο πάνω ότι το Burgman AN250 του 1998 που οδηγώ, με καρμπιρατέρ κι ούτε ξέρω πόσα χλμ πριν έρθει από Γερμανία, καίει 4,5λ/100χλμ. Πως είναι δυνατόν καινούργια σκούτερ με ψεκασμό να καίνε το ίδιο; Καμία εξέλιξη στην οικονομία μέσα σε 25 χρόνια;
Υπηρχε μεχρι τα euro5. Τα μονοκύλινδρα πλεον καινε πολυ. Εκτος αν πας σε 150αρι. Αν θες οικονομια θες μεγαλο μοτερ. 500+
Δεν θες ένα από τα ρολόγια του να βλέπεις και την ώρα;
έχω (το μονακό) :bawl:
(Το βάζω να υπάρχει)
Και μόνο για την εξάτμιση εκεί που βρίσκεται, θα ανεβαίνουν τα μωρά ΜΙΑ μόνο φορά....:cry:
:lol:
Τα πλέον άχρηστα μηχανάκια τα σκραμπλεροειδή, τα κατατάσσω στην ίδια κατηγορία με τις Harley wide glide....
Nostradamus
20/10/2023, 15:05
Το δικο μου 300αρι σκουτερ καιει παντως απο 3.5 εως 3.8 πραγματικα και δουλευει τις περισσοτερες φορες στο ανω 1/3 των στροφων του (euro 5 μοντελο του 2022).
Οποτε στο θεμα οικονομιας καυσιμου ειναι παρα πολυ καλα γι αυτο που ειναι. Στα υπολοιπα ειναι για τ' αναθεμα οπως καθε σκουτερ που σεβεται τον εαυτο του...:lol:
panavour
20/10/2023, 16:01
Ότι και να λέμε για τα σκούτερ η αγορά έχει διαφορετική γνώμη.
doctoras
20/10/2023, 16:07
(Το βάζω να υπάρχει)
Αδερφέ συμπάσχω την ίδια ανησυχία έχω εδώ και καιρό..
Το έχω οδηγήσει σε τεστ μάλιστα.
Διάφοροι λόγοι που το βλέπω μηχανάκι - γέφυρα με αρκετές δυνατότητες.
Δυο μαλακιες κάνανε στην χοντα ένα ότι δε παίζει στροφόμετρο και δυο τα πατητήρια του συνοδηγού είναι αρκετά ψηλά. Θα τα διορθώσουν στο επόμενο
Ακόμη και ετσι όμως έμπαινα..
basilis_k6
20/10/2023, 17:01
Το δικο μου 300αρι σκουτερ καιει παντως απο 3.5 εως 3.8 πραγματικα και δουλευει τις περισσοτερες φορες στο ανω 1/3 των στροφων του (euro 5 μοντελο του 2022).
Οποτε στο θεμα οικονομιας καυσιμου ειναι παρα πολυ καλα γι αυτο που ειναι. Στα υπολοιπα ειναι για τ' αναθεμα οπως καθε σκουτερ που σεβεται τον εαυτο του...:lol:
μοντελο?
mandrakoukos
25/10/2023, 09:40
447349
Τείνω ότι αξίζει να περιμένει κανείς ένα τέτοιο δίτροχο. Ελπίζω να συμφωνεί και το σκουτερ μου!
Αν έχουν βελτιώσει την ποιότητα κατασκευής και έχει τσιμπήσει σε δύναμη-ροπή, ίσως ναι.
Θα εξαρτηθεί και απο την τιμή που θα πλασαριστεί Ευρώπη μεριά
mandrakoukos
17/04/2024, 00:38
Λοιπόν...
Μετα την πρώτη συνάντηση με το νέο Ιμαλάιαν στην έκθεση μοτοσικλέτας, η οποία συνέπεσε με φλάντζα κεφαλής στο σκούτερ μου, καταλήγω ότι ετοιμάζομαι να παραγγείλω το Shotgun 650.
Ναι, ξέρω, όχι πολλή συνοχή στη συλλογιστική αλλά είναι κουκλί κι ας μου πέφτει κάπως μικρό.
mia_zoi_kawa
17/04/2024, 06:13
Πολλά λεφτά θα δώσεις για να πηγαίνεις 3,4 φορές (φαντάζομαι) στην Ζάκυνθο τον χρονο. Από την στιγμή που η μοτοσυκλέτα θα χρησιμοποιείται έτσι παίρνεις αυτήν που σου αρέσει περισσότερο .
mandrakoukos
17/04/2024, 10:46
Καλημέρα
Μπα, μια και αν.
Θα το παίζω Στιβμακκουίν στην Κηφισίας που έγραψε κάποιος!
Η Ιμαλάιαν πάντως, δεν μου έκανε κλικ.
Nostradamus
17/04/2024, 11:57
Το shotgun γι αυτό που είναι, έχει πολύ ενδιαφέρον πάντως. Από την πολυ σύντομη δοκιμή στην έκθεση, μου άρεσε.
Da.Vintage
17/04/2024, 12:31
Εγώ πάντως συμφωνα με αυτά που έγραψες και αφού δεν φοβάσαι ούτε τον ινδό/κινέζο απο άποψη αξιοπιστίας και μεταπώλησης και μπορείς να θυσιάσεις και τις ευκολίες ενός σκούτερ...
εγώ θα πήγαινα εδώ και μόνο ψηλό-ρετρο-στρογγυλό φανάρι-αρκετά κυβικά-και μου φαίνεται κ στριφτερό και κάτω απο 8000€. Moto Morini Seiemmezzo 650 scrambler το δεξίά εννοείται
452360
ΥΓ. Εγώ είχα τις ίδιες ανησυχίες με εσένα αλλά πια φοβάμαι τον ινδό/κινέζο οπότε επέλεξα την λύση ενός επώνυμου σκούτερ, μιας και τρώω την Κηφισίας 365 τον χρόνο και θελω και την προσασία απο καιρικά φαινόμενα και λιγότερα κυβικά και την ευκολία και τους χώρους. Αλλά αν μου έλεγε κάποιος οτι το απο πάνω μηχανάκι το έβγαζε μια απο τους Ιαπωνες κολωσσούς θα θυσίαζα όλα τα παραπάνω
Παίδες τα μότο ταφτίνι στην έκθεση τα είχαν πετάξει σε μια μεριά και κανείς δεν τους έδινε σημασία
Δεν είχαν άνθρωπο εκεί γενικά με άλλα πράγματα ασχολούνταν η εταιρία
Πριν λοιπόν τους δώσετε τα ωραία σας λεφτά υπολογίστε μπας και ξανακλείσουν και κάτσετε στο παγωτό
Ναι όλα ρευστά είναι αλλά η εικόνα που έδειχναν δεν ήταν μια εταιρείας που... Ανθεί!
Σε αντίθεση με τους άλλους που έδειχναν πιο ενεργοί και μάλιστα δίπλα δίπλα με τα Κινέζικα
mandrakoukos
17/04/2024, 18:53
Αυτό που μου κάνει εντύπωση έχοντας καβαλήσει διάφορα RE νεορετρά τις τελευταίες μέρες, είναι ότι μπορεί στο ένα να φαίνεσαι ΟΚ (λόγω μπογιού πάντα) και σε άλλο όχι. Μιλάμε για μηχανές με μικροδιαφορές.
Από κατόχους ιμαλάιαν πήρα ευνοϊκές πληροφορίες για την (με παραδοχές πάντα) ποιότητα της RE. Αντίθετα, ένας κύριος που συνάντησα γύρω απ' την X-Cape μου περιέγραψε -παραδόξως με χαμόγελο- πόσες ζημιές του έβγαλε μηχανή άλλου ιταλοκινέζικου. Έκανα κι εγώ τις αναγωγές μου, λέω μήπως τελικά τα ινδικά να είναι για την ώρα πιο αξιόπιστα από τα κινέζικα.
Δεν ξέρω, ίσως να είναι όλα προκαταλήψεις.
Το seiemezzo θα το δω την Παρασκευή αν το έχει η SP Motors. Για την ώρα πάντως μου άρεσε πολύ η Shotgun και τείνω κατά κει. Αν δεν πάρω τώρα μοτο δεν θα πάρω ποτέ.
mia_zoi_kawa
18/04/2024, 00:28
Οι πωλήσεις των πρόσφατων μοντέλων της RE οφείλονται κατά 90 % στο μαρκετινγκ. Η δουλειά που ξεκίνησε με την Itchy Boots εξελιχθηκε με τους βλογκερς στο you tubeι απίστευτα στοχευμένα και άρτια αισθητικα. .Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι ότι υπάρχει κόσμος σήμερα που αγοράζει τόσο ψοφιους κινητήρες με απαιτήσεις ρυθμίσεων βαλβίδων κάθε 3000 χλμ και αισθάνεται περήφανος για αυτό. Μιλάω για το hunter που κάποια στιγμή καλοκοιταζα. Δεν ξέρω στο Himalayan. Συγκριτικά νομίζω οι Κινέζοι είναι ποιο τίμιοι . Καβασακιζουν λιγάκι.
Da.Vintage
18/04/2024, 07:49
την Moto Morini δεν την είδα στην έκθεση γιατί θα ήθελα να το καβαλήσω το Seiemezzo
την Moto Morini δεν την είδα στην έκθεση γιατί θα ήθελα να το καβαλήσω το Seiemezzo
αυτό λέμε
Εκεί που την είχαν θαμμένη και χωρίς κανέναν, στην πίσω μεριά του σταντ που να τη δεις?
Κι οι ίδιοι την έχουν για τόσο κάποιος θα πάει με το ζόρι να τους πληρώσει?
δείτε το μόνοι σας
Da.Vintage
18/04/2024, 08:51
Παντως εγώ δεν ξαναμπλέκω ούτε με ινδό ούτε με κινέζο... οσες φορες εχω ακολουθήσει το "φαίνεσθαι" με αμφιβόλου προελεύσεως το έχω μετανιώσει απο ζημιές κτλ. Πάω σε Ιάπωνα και τέλος ουτε για ευρώπη δεν ρισκάρω. Αλλά γιατί να μην βγάζει κ η Honda ενα Seiemezzo ιδιο ρε πστη μου! Γιατί οι πστηδες οι Ιταλοί να είναι τόσο μπροστά στην σχεδίαση με Duc κα Mv και να λες αν φοραγε μοτερ honda θα το έπαιρνα με κλειστά τα μάτια. Γιατί και ομορφα είναι και στημένα υπέροχα και δυνατά!
Sorry για το εν μέρη οφ τοπικ
αλλά καταλαβαίνω τον mandrakoukos (https://www.moto.gr/forums/member.php?u=59435) που κοιτάει με 8Κ να πάρει κάτι όμορφο και αρκετά κυβικά. Γιατί αν πάει σε Ιάπωνα θα συμβιβαστεί με κατι μικρότερο κ ισως σχεδιαστικά πιο συντηριτικό
1. Άλλο 2κύλινδρο και άλλο 1κύλινδρο. Δεν συγκρίνονται. Άρα, αν θέλεις περισότερο βουνό, χώμα θώρακες και επιγονατίδες, περάσματα απο χειμάρους κλπ τότε μόνο 1κύλινδρο, αν όμως θές μακριά ταξίδια και adventouring τότε μόνο 2κύλινδρο.
2. Μηχανή δεν επέλεξα ποτέ με βάση τη λογική αλλα μόνο απο το αν μου κάνει κλίκ και μου αρέσει και δεν το μετάνιωσα ποτέ. Το budget παίζει όμως ρόλο, οπότε πάρε αυτή που σου κάνει κλικ στο budget σου.
3 Τώρα για Morini X-Cape που έχω εδώ και 22.000 χλμ και εχω γυρίσει όλη την Ελλάδα, θα σου πω τα καλύτερα. Απλά πρέπει να ξέρεις τι παίρνεις. Αν θές περισσότερα, έμπα στο γρουπάκι που έχουμε New Moto Morini Gr https://www.facebook.com/groups/231772639723146 να σου τα πούμε αναλυτικά.
Ελπίζω να σε βοήθησα.
doctor_john
18/04/2024, 09:30
Μπορεί να κλείσει η ΜΜ με τις πωλήσεις που κάνει; Πολύ δύσκολο.
Ακόμα και αν έκλεινε όμως και ταυτόχρονα εξαφανίζονταν όλα τα ανταλλακτικά, πάλι δεν θα υπήρχε πρόβλημα για τα επόμενα 20 χρόνια.
mandrakoukos
19/04/2024, 14:15
Πήγα να δω seiemmezzo, πολύ μικρή σε μέγεθος.
Είδα όμως kawasaki eliminator, 500cc αντί 650, ιδια άλογα περίπου, φτηνότερη λίγο η τελευταία.
Τώρα;
Λίγο πιο όμορφη η shotgun, κάπως διαφορετικο στυλ, αλλά.. Kawasaki η άλλη.
Dimmanoukas
19/04/2024, 14:26
Στην ίδια κατηγορία παίζει και η honda με το Rebel στα 500 κυβικά και αυτή.
Επίσης από royal εκτός από το shotgun υπάρχει και το meteor στα 650 κυβικά και αυτό.
CorpseAlive
19/04/2024, 14:30
Είδα όμως kawasaki eliminator, 500cc αντί 650, ιδια άλογα περίπου, φτηνότερη λίγο η τελευταία.
Τώρα;
μτχ Rebel και γλίτωσες εύκολα και ανώδυνα 2000+ ευρώ.
mia_zoi_kawa
19/04/2024, 14:36
Έχω μπερδευτεί για Χ cape και Himalayan δεν μιλάμε;
Η υποστήριξη μιας μοτοσυκλέτας είναι ένα θέμα. Στα 22κ χιλιόμετρα δεν σε απασχολεί. Στα 62κ όμως είναι ένα θέμα.
Δεν πιστεύω ότι θα έχει πρόβλημα. η Moto morini. Eκτος αν γίνει κάτι σοβαρό με την Κινα(πολύ πιθανόν) τότε όμως ολοι , ακόμα και panavour θα εχει θέμα.
mandrakoukos
19/04/2024, 14:37
Το meteor είναι πανέμορφο αλλά όχι ετοιμοπαραδοτο.
Το rebel δεν είναι για μένα. Δεν μου αρέσει για να είμαι ακριβής. Εκτιμώ πολύ πάντως τις προτάσεις.
mandrakoukos
19/04/2024, 14:40
Ναι, ξεκίνησα λόγω ύψους ανάμεσα σε xcape και himalayan. Το δεύτερο όμως δεν μου έκανε κλικ, χωρια που έρχεται σε 1,5 μήνα κι εγώ είμαι με δανεικό μηχανάκι. Η morini.. ούτε ξέρω.. Φοβάμαι λίγο την ποιότητα; Είναι πολύ μεγάλη για κάποιον που οδηγούσε πάντα σκούτερ; Δεν ξέρω.
Τώρα;
η Honda Rebel 500 αναφέρθηκε γιατί είναι παρόμοιο στυλ με την Kawasaki Eliminator 500
https://www.youtube.com/watch?v=QRdHVFYF_a4
doctor_john
19/04/2024, 15:30
Έχω μπερδευτεί για Χ cape και Himalayan δεν μιλάμε;
Η υποστήριξη μιας μοτοσυκλέτας είναι ένα θέμα. Στα 22κ χιλιόμετρα δεν σε απασχολεί. Στα 62κ όμως είναι ένα θέμα.
Δεν πιστεύω ότι θα έχει πρόβλημα. η Moto morini. Eκτος αν γίνει κάτι σοβαρό με την Κινα(πολύ πιθανόν) τότε όμως ολοι , ακόμα και panavour θα εχει θέμα.
Κανένα πρόβλημα για την ΜΜ ότι και να συμβεί.
Θα πρέπει να κλείσει η kawasaki και να εξαφανιστεί στοκ ανταλλακτικών από μοντέλα με 15χρονια εκδόσεις.
mandrakoukos
18/05/2024, 10:53
Καλημερα
Μετα από αρκετή σκέψη παρήγγειλα και παρέλαβα προ 10ημερου την RE Shotgun 650.
Ευχαριστώ όλους για τις χρήσιμες πληροφορίες και γνώμες.
doctoras
18/05/2024, 11:10
Καλά έκανες! Καλοτάξιδο να είναι, φαίνεται πολύ ωραίο!
Μελλοντικά για τους ενδιαφερόμενους αν θέλεις επέστρεψε με περισσότερες εντυπώσεις και τεχνικά δεδομένα στο σχετικο θέμα
mandrakoukos
18/05/2024, 16:50
Ευχαριστώ πολυ!
Μια πρώτη εντύπωση είναι η υπερβολική κατανάλωση στα πρώτα 140 χιλιόμετρα. Ίσως λόγω άστρωτου οχήματος ή ατζαμοσυνης μου.
Θα επανέλθω.
Καλορίζικος χωρίς φωτογραφία όμως με το νέο σου μωρό δεν γίνεται!!!