View Full Version : Honda E-Clutch
...Ο νέος ηλεκτρονικά ελεγχόμενος συμπλέκτης της Honda βοηθά στην πραγματοποιήση αλλαγών ταχυτήτων ΧΩΡΙΣ να χρειάζεται ο αναβάτης να χρησιμοποιήσει τη μανέτα του συμπλέκτη -ούτε κατά την εκκίνηση και ούτε κατά το σταμάτημα. Με τον ηλεκτρονικό συμπλέκτη, η αποσύμπλεξη και η σύμπλεξη είναι πλέον ευθύνη της κεντρικής μονάδας του E-Clutch, με τον αναβάτη να μπορεί αν θέλει να επέμβει στη διαδικασία με τη μανέτα...
https://www.youtube.com/watch?v=UUkFHQx53Fg
https://www.motomag.gr/news/epikairotita/honda-e-clutch-o-ilektronikos-symplektis-mpainei-stin-paragogi-video
447047
Vroom για τη δημοσίευση, αλλά τι μανία βρε παιδιά με αυτό τον έρημο τον συμπλέκτη;
Seamless, διπλόδισκα, quickshifter τώρα και ηλεκτρονικός :eek:
Υπάρχει καλύτερος τρόπος να κουμαντάρεις το όχημα σου από τον συμπλεκτάκο - όπως θες το πας και έχεις τον απόλυτο έλεγχο :D
Θα ήθελα πάντως να διαβάσω εντυπώσεις από ιδιοκτήτη όταν βγει με το καλό, όχι από δημοσιογράφο ή test rider.
basilis_k6
18/10/2023, 20:13
τα βρισκω αχρηστα ολα αλλα θα ηθελα πολυ να μπορω να σταματαω με πρωτη μεσα. αυτο μονο θα το πλήρωνα ναι.
ΓιώργοςΤΤ
18/10/2023, 20:19
Μάλλον ήρθε η ώρα σου και εσένα για σκούτερ!
τα βρισκω αχρηστα ολα αλλα θα ηθελα πολυ να μπορω να σταματαω με πρωτη μεσα. αυτο μονο θα το πλήρωνα ναι.
Εύκολα, απλά πάρε αυτόματο, σκούτερ κατά προτίμηση :cry:
:p
sanctusan
19/10/2023, 05:29
Η Honda πάντα καινοτομούσε στα σασμάν, DCT, Υδραυλικό σασμάν του DN-01 και πολλά άλλα.
Αν δεν υπήρχε η εξέληξη, σε 3τάχυτα καρούλια θα μέναμε. Πολύ θα ήθελα να το δοκιμάσω όσο θα ήθελα να δοκιμάσω και ένα seamless!
PaNick67
19/10/2023, 08:26
Υπαρχει εδω και πολλα χρονια στα αυτοκινητα ως "ρομποτιζε". Το λανσαρε η PSA στα σουπερμινι της, το φορεσαν τα τριδυμα, Aygo, C1, 106, με πολλα πολλα προβληματα.
Η Honda ομως δεν ειναι τυχαια και οπως απεδειξε με το κιβωτιο διπλου συμπλεκτη της, θα το φτιαξει να δουλευει αψογα.
stefanos
19/10/2023, 08:46
Και οι πελάτες θα έχουν να ανησυχούν για δυο μοτέρ καμιά δεκαριά γρανάζια και άλλη μια ECU με κανα χιλιόμετρο εξτρα καλώδια μεγαλύτερη μπαταρία γεννήτρια και ποιος ξέρει τί άλλο.
Ένα παραπάνω σύστημα να σε αφήσει στο δρόμο.
RaGe_Raptor
19/10/2023, 09:07
447049
SeniorCanardo
19/10/2023, 12:03
Περιμένω με αγωνία μετά το "E-clutch", το "Ε-throttle", το "E-steering", το "Ε-leaning-angle" και φυσικά το απόλυτο feature "Ε-wheelie".
Να τα κάνει το μηχανάκι όλα μόνο του, εγώ να πληρώνω μόνο service, τέλη, ασφάλεια και βενζίνες.
Μετά θα μπορέσουμε και εμείς οι άμπαλοι να ποστάρουμε συναρπαστικές φωτό στο Insta.
Άρε hondάρα, μηχανάκι δεν μπορείς να φτιάξεις στα ΤζιΠι, αλλά στα Κλατς και Κλουτς είσαι πρωτοπορία.:bawl:
ΓιώργοςΤΤ
19/10/2023, 14:38
Και E-endo για τα φανάρια μπροστά στην καφετέρια παρακαλώ.
Ε-ρεμαλακιεςπουπουλανεστονκοσμο
basilis_k6
19/10/2023, 15:07
Εύκολα, απλά πάρε αυτόματο, σκούτερ κατά προτίμηση :cry:
:p
Μάλλον ήρθε η ώρα σου και εσένα για σκούτερ!
πήρα ήδη. ομως θα ηθελα να εχω μηχανη που κρατάει συμπλέκτη. το dct παρόλο που σαν συνολο δεν με τρελλανε και δεν θα το πλήρωνα, το οτι σταματας και ξεκινας χωρις συμπλέκτη μου αρεσε πολυ.
πήρα ήδη. ομως θα ηθελα να εχω μηχανη που κρατάει συμπλέκτη. το dct παρόλο που σαν συνολο δεν με τρελλανε και δεν θα το πλήρωνα, το οτι σταματας και ξεκινας χωρις συμπλέκτη μου αρεσε πολυ.
Ε, βρες κανένα aprilia mana να κάνεις δουλίτσα. Βέβαια, τον περισσότερο καιρό συνεργείο θα βρίσκεται αλλά δεν γ@μεις, λεπτομέρειες....:lol:
doctor_john
19/10/2023, 17:36
Απο τι ρε συ; δύο ξέρω και τα στύβουν χωρίς πρόβλημα.
Bάλε ρεκλούσι!:)
https://www.youtube.com/watch?v=1ZtHX62nxHQ
Φίλος έχει Mana και δηλώνει πολύ ευχαριστημένος. Δεν του έχει βγάλει προβλήματα, σαν Ελληνίδα μάνα ένα πράμα.
Θα ήθελα να δοκιμάσω ένα με ικλάτς.
telegonos
21/10/2023, 00:26
Bάλε ρεκλούσι!:)
https://www.youtube.com/watch?v=1ZtHX62nxHQ
To ιδιο σκέφτηκα κι εγώ.
giorgosb
03/11/2023, 11:32
"Σύμφωνα με το ιαπωνικό περιοδικό Young Machine τα πρώτα μοντέλα της Honda που θα αποκτήσουν τον νέο αυτοματοποιημένο συμπλέκτη E-Clutch για το 2024 θα είναι όσα έχουν τον δικύλινδρο κινητήρα της οικογένειας CB 500 και τον τετρακύλινδρο της οικογένειας CB 650."
https://www.motomag.gr/news/nea-montela/honda-cb-500-kai-cb-650-2024-ta-prota-montela-me-aytomatopoiimeno-symplekti-e
Coyote.V
03/11/2023, 14:43
Μόνο σε αυτοκίνητα με ενδιαφέρουν κάτι τέτοια γιατί βαριέμαι να τα οδηγώ.
Έχει να κάνει σε τι συνθήκες οδηγείς και πόσες ώρες τη μέρα. Επίσης σχετίζεται και με το πόσο καλό είναι το αυτόματο σύστημα μετάδοσης.
Όσο έκανα συστηματικά πολλά χιλιόμετρα σε μποτιλιαρισμένους δρόμους, είχα αρχίσει να γλυκοκοιτάζω τα αυτόματα συστήματα μετάδοσης ακόμα και για μοτοσυκλέτα. Σε αμάξι που κινείται εντός του αστικού ιστού είναι πολύ σημαντικό. Ακόμα και το χειρότερο αυτόματο κιβώτιο σε αμάξι, παρέχει μεγάλη άνεση μέσα στην πόλη.
Τώρα για ιδανικές συνθήκες όπου κάποιος κινείται σε ανοικτό δρόμο, έχει την ομορφιά του ο χειρισμός του κιβωτίου ταχυτήτων.
basilis_k6
07/11/2023, 15:21
https://www.motomag.gr/news/nea-montela-epikairotita/eicma-2023-honda-cb650r-cbr650r-me-ilektroniko-symplekti-e-clutch
Τέλειο. Παίρνεις qs και αυτόματο συμπλέκτη (ξεκινα-σταματα με 1η μέσα!!) και αν θες το κλείνεις και τα κάνεις ολα με τη μανέτα. Παίζει να ειναι η καλύτερη προσθηκη τεχνολογίας απο την εποχη που τοποθέτησαν cornering abs. το θέμα ειναι να βγάλει και κανενα σοβαρο μηχανάκι η honda γιατι μονο του δεν το πουλάει.
mr.mister
07/11/2023, 17:31
Το κακο ειναι αν θα πεσεις απο δεξια η τιμη επισκευης θα ειναι υψηλη
Το θέμα είναι μην δεν ξεκινάει απο το φαναρι και δεν ξέρεις τι φταίει. Το eclutch, το dct, το start/stop,το quick shifter, το immobilizer, ο συναγερμός, το μν της μάνας του ?
Το κακο ειναι αν θα πεσεις απο δεξια η τιμη επισκευης θα ειναι υψηλη
Στατιστικά όλα τα μηχανάκια από εκεί πέφτουν (για αυτό και είναι ακριβότερες οι μανέτες του φρένου από του συμπλέκτη).
Πληροφοριακά το νέο αυτό σύστημα θα προσθέτει 3 - 3,5 κιλά στο συνολικό βάρος ανάλογα με τον τύπο μοτοσυκλέτας.
basilis_k6
15/11/2023, 13:54
Πληροφοριακά το νέο αυτό σύστημα θα προσθέτει 3 - 3,5 κιλά στο συνολικό βάρος ανάλογα με τον τύπο μοτοσυκλέτας.
Ναι είναι πολυ ελαφρυ. Αν του χρονου το βαλει στο τρανσαλπ μαζι με cruise, λυπαμαι που το λεω και ειναι κριμα, αλλα θα το βαλω πιο ψηλα απο το σαφως ανωτερο ποιοτικα vstrom στην δικη μου λιστα αγορας.
giorgosb
23/11/2023, 14:48
Το CB 650R E-Clutch (https://www.motomag.gr/news/nea-montela/anakoinothike-i-timi-stin-ellada-gia-honda-cbr-1000rr-r-sp-cbr-650r-e-clutch-cb) φτάνει τα 9.950€, ενώ το CBR 650R E-Clutch ξεπερνάει ελαφρώς το ψυχολογικό όριο των 10.000€, φτάνοντας τα 10.490€
goumis hornet
04/12/2023, 10:31
Το CB 650R E-Clutch (https://www.motomag.gr/news/nea-montela/anakoinothike-i-timi-stin-ellada-gia-honda-cbr-1000rr-r-sp-cbr-650r-e-clutch-cb) φτάνει τα 9.950€, ενώ το CBR 650R E-Clutch ξεπερνάει ελαφρώς το ψυχολογικό όριο των 10.000€, φτάνοντας τα 10.490€
900ευρω πάνω το νεο CBR 650R για την νεα οθονη και το e-clutch.....:mad:
giorgosb
04/12/2023, 10:40
900ευρω πάνω το νεο CBR 650R για την νεα οθονη και το e-clutch.....:mad:
Η έκδοση με το e-clutch είναι προαιρετική. Η απλή έκδοση ξεκινά από τα 9.990€
448705
goumis hornet
04/12/2023, 10:48
448705
Ενδιαφερον.....εχεις υποψιν σου,αν το παραγγείλεις με το E-clutch αυτο θα τοποθετείτε εδω;σαν έξτρα τοποθετηση μου κανει και όχι σαν απο κατασκευης ή θα μπορεί
να μπει και αργότερα;;;;'οπως και να χει μάλλον θα είναι το επόμενό μου.....
giorgosb
04/12/2023, 10:58
εχεις υποψιν σου,αν το παραγγείλεις με το E-clutch αυτο θα τοποθετείτε εδω;
οπως και να χει μάλλον θα είναι το επόμενό μου.....
Αυτό δεν το γνωρίζω..
Με το καλό!
Δεν αντέχω να βλέπω κάτι τέτοια 9.999.9 ειδικά από μεγάλες εταιρείες :rolleyes:
Λες και πουλάνε τον μαγικό μασαζοκορσέ στο τελεμάρκετινγκ...
goumis hornet
05/12/2023, 11:29
Αυτό δεν το γνωρίζω..
Με το καλό!
Ευχαριστώ.Για να δούμε θα αξίζει;Αυτό που δεν μ'αρέσει είναι ότι προεξέχει πολύ και σε απλό πέσιμο θα πάθει σίγουρα ζημία
και τα μανιτάρια πιθανών δε θα το καλύπτουν..
ίδωμεν...
Για να δούμε θα αξίζει;
ίδωμεν...
Με το καλό να το πάρεις και να το χαρείς φίλε, αν κρίνω από την υπογραφή και το nick σου θα χαρίσεις και σε εμάς μία πολύ ενδιαφέρουσα σύγκριση και άποψη!
goumis hornet
08/12/2023, 11:07
Με το καλό να το πάρεις και να το χαρείς φίλε, αν κρίνω από την υπογραφή και το nick σου θα χαρίσεις και σε εμάς μία πολύ ενδιαφέρουσα σύγκριση και άποψη!
Να 'σαι καλα.Το hornet ηταν το πρωτο,μετα για χρονια CBR600F και στο τελος για 1 χρονο το CRF300L αλλά δεν....
Περιμένω να ερθει,να το κάνω τεστ και να δω τί λεει και το e-clutch.Αναμονη λοιπον....
Ρε παιδιά, στα διάφορα βιντεάκια λένε ότι το e-clutch χρεώνεται μόλις 100 λίρες παραπάνω:
https://www.youtube.com/watch?v=pQs7qg2oQ2A&ab_channel=BennettsBikeSocial
Σίγουρα στην Ελλάδα είναι 500 ευρώ επιπλέον; :eek:
Βέβαια και το +100 μάλλον κάποιου είδους promotion είναι για να "περπατήσει" το νέο σύστημα, θα ήταν χαζομάρα δηλαδή να μην το πάρει κανείς σε αυτή την τιμή, αλλά και πάλι...
Overwrite
05/05/2024, 13:56
Τελικά υπάρχει ο μηχανισμός και σε κανένα cb500αρι? γιατί στο site τους μονο στο cb650r/cbr650r το βλέπω
Τελικά υπάρχει ο μηχανισμός και σε κανένα cb500αρι? γιατί στο site τους μονο στο cb650r/cbr650r το βλέπω
Από ό,τι λέγεται μέχρι στιγμής το σύστημα ντεμπουτάρει μόνο στα 650 με μειωμένο κόστος, στη Αγγλία τουλάχιστον, για να γίνει πιο ελκυστικό και στο μέλλον θα μπορεί να τοποθετηθεί και σε άλλα μοντέλα πλην των premium που θα συνεχίσουν να διατίθενται με το ακριβότερο και πλήρως αυτόματο, κατά βούληση, DCT.
basilis_k6
05/05/2024, 15:13
αστοχο το ονομα παντως.
Overwrite
09/05/2024, 20:50
την εχει παρει κανεις να μας πει γνωμη για την εμπειρια με τις ομορφες λακουβες της αθηνας?
goumis hornet
10/05/2024, 10:14
Ρε παιδιά, στα διάφορα βιντεάκια λένε ότι το e-clutch χρεώνεται μόλις 100 λίρες παραπάνω:
https://www.youtube.com/watch?v=pQs7qg2oQ2A&ab_channel=BennettsBikeSocial
Σίγουρα στην Ελλάδα είναι 500 ευρώ επιπλέον; :eek:
Βέβαια και το +100 μάλλον κάποιου είδους promotion είναι για να "περπατήσει" το νέο σύστημα, θα ήταν χαζομάρα δηλαδή να μην το πάρει κανείς σε αυτή την τιμή, αλλά και πάλι...
Είμαστε large εδω....9.990 το απλό και 10.490 με το e-clutch και 9.550 έχει το 2023 μοντέλο.
Στη Αγγλία,ναι 100 λίρες η διαφορά και μοσχοπουλάει.
την εχει παρει κανεις να μας πει γνωμη για την εμπειρια με τις ομορφες λακουβες της αθηνας?
Περιμένω να έρθει Ελλάδα το e-clutch να το δώ και απο κοντά και μάλλον αυτό θα πάρω...
Απο θέση οδήγησης που το καβάλησα στατικά μια χαρά είναι,κλασική θέση sport touring.
Δεν υπάρχει διαθέσιμο για τέστ.
Στούς άνω του 1,85 θα βρίσκει το καλάμι τους στο e-clutch αν το επιλέξουν.
Το μόνο που με προβληματίζει είναι που εξέχει το e-clutch 6cm απο το καπάκι του κινητήρα,σε ενδεχόμενη πτώση...
Στις λακούβες της Αθήνας ότι street και να πάρεις το ίδιο θα είναι....
Είμαστε large εδω....9.990 το απλό και 10.490 με το e-clutch και 9.550 έχει το 2023 μοντέλο.
Στη Αγγλία,ναι 100 λίρες η διαφορά και μοσχοπουλάει.
Περιμένω να έρθει Ελλάδα το e-clutch να το δώ και απο κοντά και μάλλον αυτό θα πάρω...
Απο θέση οδήγησης που το καβάλησα στατικά μια χαρά είναι,κλασική θέση sport touring.
Δεν υπάρχει διαθέσιμο για τέστ.
Στούς άνω του 1,85 θα βρίσκει το καλάμι τους στο e-clutch αν το επιλέξουν.
Το μόνο που με προβληματίζει είναι που εξέχει το e-clutch 6cm απο το καπάκι του κινητήρα,σε ενδεχόμενη πτώση...
Στις λακούβες της Αθήνας ότι street και να πάρεις το ίδιο θα είναι....
Εσένα σκέφτηκα φίλε μου όταν είδα το βίντεο και τσαντίστηκα, κρίμα που δεν κάνουν και εδώ το ίδιο :(
Μήπως να κάνετε γνωστή την πρόθεσή σας εσύ και οι λοιποί ενδιαφερόμενοι στην εδώ αντιπροσωπεία, λέω τώρα, μήπως πιέσουν να αλλάξει κάτι;
Γιατί δεν αναφέρεται επίσημα ως προωθητική ενέργεια η μειωμένη τιμή στο εξωτερικό.
Overwrite
11/05/2024, 02:23
Το είδα κι εγώ ότι δεν παίζει test drive(στην Αθήνα τουλάχιστον) που είναι κρίμα.
Απότι είδα σε ένα βιντεάκι το eclutch την κάνει σαν παπί στις ταχύτητες. Νομίζω πως δεν σβήνει με πρώτη κι ας είναι ακίνητη χωρίς συμπλέκτη!
Για αρχή κοιτάω on-off μηχανές για να πειραματιστώ ως νέος οδηγός και με μικρότερο μπατζετ. Αλλά ομολογώ ότι την λιγουρεύομαι την συγκεκριμένη. Εμφανισιακά είναι πανέμορφη. Την είδα κι από κοντά και είναι ακόμα καλύτερη.
goumis hornet
18/05/2024, 19:20
Εσένα σκέφτηκα φίλε μου όταν είδα το βίντεο και τσαντίστηκα, κρίμα που δεν κάνουν και εδώ το ίδιο :(
Μήπως να κάνετε γνωστή την πρόθεσή σας εσύ και οι λοιποί ενδιαφερόμενοι στην εδώ αντιπροσωπεία, λέω τώρα, μήπως πιέσουν να αλλάξει κάτι;
Γιατί δεν αναφέρεται επίσημα ως προωθητική ενέργεια η μειωμένη τιμή στο εξωτερικό.
Και να μαζευτούμε,που δεν γίνετε αυτό,δεν θα καταφέρουμε κάτι.Είναι ένα μηχανάκι ιδιαίτερο,sport touring, και με όχι πολλούς ενδιαφερόμενους.
Το είδα κι εγώ ότι δεν παίζει test drive(στην Αθήνα τουλάχιστον) που είναι κρίμα.
Απότι είδα σε ένα βιντεάκι το eclutch την κάνει σαν παπί στις ταχύτητες. Νομίζω πως δεν σβήνει με πρώτη κι ας είναι ακίνητη χωρίς συμπλέκτη!
Για αρχή κοιτάω on-off μηχανές για να πειραματιστώ ως νέος οδηγός και με μικρότερο μπατζετ. Αλλά ομολογώ ότι την λιγουρεύομαι την συγκεκριμένη. Εμφανισιακά είναι πανέμορφη. Την είδα κι από κοντά και είναι ακόμα καλύτερη.
Περίπου σαν παπί όπως το είπες.Κάνεις ανεβάσματα-κατεβάσματα και σταματάς χωρίς να πατήσεις συμπλέκτη αν θές και το έχεις ενεργοποιημένο.
Και ενεργοποιημένο να το έχεις,αν τραβήξεις συμπλέκτη απενεργοποιείτε το σύστημα για 5sec στις χαμηλές ταχύτητες και για 1sec στις υψηλές.
Σταματάς και με ότι ταχύτητα έχεις μέσα χωρίς να πατήσεις συμπλέκτη και να ξεκινήσεις επίσης,αλλά για το ξεκίνημα θα φάς τους δίσκους αν ξεκινάς με μεγαλύτερη ταχύτητα,αλλά έχει και φωτεινή ένδειξη
που σε ειδοποιεί να κατεβάσεις.
Αγγλία: απλό £8,599 (10.028,08 ευρώ) και το e-clutch £8,699 (10.144.70 ευρώ).
Γερμανία: απλό 9.800€€ και το e-clutch 10.200€ και αναφέρει με έξοδα παράδοσης που δεν ξέρω τί εννοεί 10.390€ και 10.790€ αντίστοιχα.
Ισπανία: απλό 10.100€ και το e-clutch 10.400€
Ιταλία: απλό 9.690€ και το e-clutch 10.090€
Γαλλία: κυκλοφορεί μόνο η έκδοση e-clutch 9.949€
Ελλάδα: απλό 9.990€ και το e-clutch 10.490€
Χθές όμως....
Κατέβηκα Αθήνα για αγορά και πήγα Σαρακάκη.
Παραγγελία τώρα και παραλαβή Σεπτέμβρη.Δεν υπάρχει διαθέσιμο πουθενά στην Ελλάδα...ούτε απλό ούτε e-clutch.
Ήρθαν λίγα τα οποία ήταν κλεισμένα.
Και το δίλημμα είναι,παραγγέλνω ή περιμένω Νοέμβρη την έκθεση της Ιταλίας Eicma για νέα μοντέλα;;)
Έχεις ήδη χάσει την άνοιξη και το καλοκαίρι. Αν έχεις μηχανή περίμενε.
goumis hornet
18/05/2024, 19:44
Έχεις ήδη χάσει την άνοιξη και το καλοκαίρι. Αν έχεις μηχανή περίμενε.
Δεν έχεις άδικο...
Δεν έχω δικό μου,αλλά έχω ένα cb500x του 23 που φιλοξενώ και το κινώ απο Απρίλιο μέχρι αρχές Ιουλίου και μετά θα το έχω ξανά απο αρχές Νοεμβρίου για άλλους 3 μήνες.
Χάνω δυο καλούς μήνες Ιούλιο-Αύγουστο που θα πάρω και άδεια,αλλα δεν μπορεί να γίνει κάτι σε αυτό αφού απο Σεπτέμβριο θα ερχόταν το άλλο.
Απλά σκέφτομαι πως αν δεν μου κινήσει το ενδιαφέρον κάτι στην έκθεση και πάω για παραγγελία στο CBR τελικά το Νοέμβρη,θα μου πουν παραλαβή Γενάρη-Φλεβάρη
εκτός και αν στοκάρουν τον Σεπτέμβρη κάμποσα που χλωμό το βλέπω...
Και να μαζευτούμε,που δεν γίνετε αυτό,δεν θα καταφέρουμε κάτι.Είναι ένα μηχανάκι ιδιαίτερο,sport touring, και με όχι πολλούς ενδιαφερόμενους.
Περίπου σαν παπί όπως το είπες.Κάνεις ανεβάσματα-κατεβάσματα και σταματάς χωρίς να πατήσεις συμπλέκτη αν θές και το έχεις ενεργοποιημένο.
Και ενεργοποιημένο να το έχεις,αν τραβήξεις συμπλέκτη απενεργοποιείτε το σύστημα για 5sec στις χαμηλές ταχύτητες και για 1sec στις υψηλές.
Σταματάς και με ότι ταχύτητα έχεις μέσα χωρίς να πατήσεις συμπλέκτη και να ξεκινήσεις επίσης,αλλά για το ξεκίνημα θα φάς τους δίσκους αν ξεκινάς με μεγαλύτερη ταχύτητα,αλλά έχει και φωτεινή ένδειξη
που σε ειδοποιεί να κατεβάσεις.
Αγγλία: απλό £8,599 (10.028,08 ευρώ) και το e-clutch £8,699 (10.144.70 ευρώ).
Γερμανία: απλό 9.800€€ και το e-clutch 10.200€ και αναφέρει με έξοδα παράδοσης που δεν ξέρω τί εννοεί 10.390€ και 10.790€ αντίστοιχα.
Ισπανία: απλό 10.100€ και το e-clutch 10.400€
Ιταλία: απλό 9.690€ και το e-clutch 10.090€
Γαλλία: κυκλοφορεί μόνο η έκδοση e-clutch 9.949€
Ελλάδα: απλό 9.990€ και το e-clutch 10.490€
Χθές όμως....
Κατέβηκα Αθήνα για αγορά και πήγα Σαρακάκη.
Παραγγελία τώρα και παραλαβή Σεπτέμβρη.Δεν υπάρχει διαθέσιμο πουθενά στην Ελλάδα...ούτε απλό ούτε e-clutch.
Ήρθαν λίγα τα οποία ήταν κλεισμένα.
Και το δίλημμα είναι,παραγγέλνω ή περιμένω Νοέμβρη την έκθεση της Ιταλίας Eicma για νέα μοντέλα;;)
Η υπομονή είναι αρετή!
goumis hornet
19/08/2024, 19:04
Η υπομονή είναι αρετή!
Ένας μήνας έμεινε πάνω-κάτω...
Ελπίζω να μην αλλάξει κάτι...
Έκανα παραγγελία 20 Μαίου και παραλαβή Σεπτέμβρη είπαν.Για να δούμε...
Αλήθεια,υπάρχει κάποιος απο εδώ μέσα που πήρε κάποιο απο την προηγούμενη φουρνιά που ήρθε;
Ένας μήνας έμεινε πάνω-κάτω...
Ελπίζω να μην αλλάξει κάτι...
Έκανα παραγγελία 20 Μαίου και παραλαβή Σεπτέμβρη είπαν.Για να δούμε...
Με το καλό!
Χρόνια έχω να νιώσω αυτή τη γλυκιά προσμονή που κορυφώνεται με την παραλαβή :D
Αν δεν εμφανιστεί κάποιος άλλος θα μας τα πεις εσύ, με ανθρώπινες θερμοκρασίες θα τη χαρείς και πιο πολύ, άμεσα :beer:
goumis hornet
20/08/2024, 10:06
Με το καλό!
Χρόνια έχω να νιώσω αυτή τη γλυκιά προσμονή που κορυφώνεται με την παραλαβή :D
Αν δεν εμφανιστεί κάποιος άλλος θα μας τα πεις εσύ, με ανθρώπινες θερμοκρασίες θα τη χαρείς και πιο πολύ, άμεσα :beer:
Ευχαριστώ πολύ!
Όντως γλυκιά η προσμονή,μιάς και θα είναι το πρώτο που παίρνω κούτα.
Όλα τα προηγούμενά μου ήταν 1-4 ετών όταν τα αγόραζα.
Αλλά όσο πλησιάζει η ώρα,μειώνετε η υπομονή...
Ελπίζω να μην αλλάξει κάτι,γιατί στο εξωτερικό διαβάζω ότι τους λένε για παραλαβή τέλος '24 με αρχές '25...
:beer::beer: