View Full Version : Προσοχη - Πρατηριο με νοθευμενη βενζινη
PortisHead
09/11/2023, 10:54
Για οσους κινουνται Πειραια και περιξ.
Ανοιξε βενζινάδικο σε πολύ κεντρικό σημειο του Πειραια, δεν ειναι γνωστης αλυσιδας, δεν εχω δει και 2ο με αυτη την επωνυμια, με λογοτυπο παρομοιο επωνυμης μαρκας.
Οταν λεμε κεντρικό σημειο, βγαζει ματι.
Θα μπορουσα να επεκταθω γιατι εχω και βρηκα και το αρθρο οπου πριν απο μερικους μηνες που βρισκοταν μόνο στο Κερατσινι, το ειχαν σφραγισει για 2 μήνες.
1 ατομο εβαλε βενζινη απο τη δουλεια εκει και εμεινε στα 500 μετρα.
Συνεργειο, βουλωμενα φιλτρα και καθαρισμα καρμπυρατερ.
Και ηταν μετα και 2-3 αλλοι εκει στο βενζιναδικο που ειχαν παει για παραπονα.
Το νου σας....
Οποιος καταλαβει απο τα χρωματα στις φωτο...καλως.
Επίσημο αρθρο ειναι οποτε....
https://www.protothema.gr/economy/article/1372182/appodixi-i-aade-evale-louketo-se-venzinadiko-sto-keratsini-deite-fotografies/
Προφανως, συμμορφωθηκε ως προς τις υποχρεωσεις του απεναντι στο κρατος
και ειπε να ρεφαρει απο τη νωθεια.
Nik0s_Dk
09/11/2023, 11:31
Υπάρχει κάπου που κάνουμε καταγγελία για κάποιο πρατήριο? Επίσης αν γνωρίζετε, γίνεται κάτι αν κάνεις καταγγελία?
Με αφορμή το ποστ του φίλου ρωτάω σορυ αν είναι άκυρο. Απλά ακόμα να καταλάβω πως σε 14αρι τεποζιτο φτάσαμε τα 15 πλασ λίτρα.. και θα θελα να γνωρίζω αν υπάρχει δυνατότητα να κάνει κάποιος κάτι ατομικά.
Υπάρχει κάπου που κάνουμε καταγγελία για κάποιο πρατήριο? Επίσης αν γνωρίζετε, γίνεται κάτι αν κάνεις καταγγελία?
Με αφορμή το ποστ του φίλου ρωτάω σορυ αν είναι άκυρο. Απλά ακόμα να καταλάβω πως σε 14αρι τεποζιτο φτάσαμε τα 15 πλασ λίτρα.. και θα θελα να γνωρίζω αν υπάρχει δυνατότητα να κάνει κάποιος κάτι ατομικά.
Μπαγάσα, τόχεις με τα ανέκδοτα, έτσι; :lol:
Τω καιρώ εκείνω, που κατέβαινα τακτικά Μέγαρα και Πάχη για ψάρεμα, με τον Πήγασο, έκανα το "λάθος" να βάλω σε βενζινάδικο στον κεντρικό δρόμο των Μεγάρων....
Γέμισε το του λέω, μου βάζει....18 κάτι λίτρα σε ντεπόζιτο που έπαιρνε 16 (και είχε ακόμα αρκετή μέσα) τον κοιτάω, με κοιτάει σαν χάνος ο υπάλληλος και του είπα να φωνάξει τον υπεύθυνο.
Έρχεται, του δείχνω την αντλία και την απόδειξη, "η που θα με αφήσεις να φύγω κύριος η που θα καλέσουμε εδώ και τώρα την αστυνομία" (ήταν λίγο πιο πάνω από εκεί....)
Και φυσικά έφυγα κύριος.... με την άκρη του ματιού, είδα τον υπεύθυνο να τα χώνει στον υπάλληλο. Προφανώς, ξέχασε να "γυρίσει" την αντλία σε κανονική ροή....
Ενημέρωσα τους συγγενείς και λοιπούς που μένουν εκεί να μην περνάνε ούτε απέξω.....
PortisHead
09/11/2023, 12:00
Εγω πλεον, μετα την περιπέτεια της αντλιας, εχω εντοπίσει τα εταιρικα Shell και βαζω μονο εκει.
Κι ας πρεπει να κατεβαινω απ οτη μηχανη, χαλάλι.
Δεν κοιταω καν τιμή.
Εχω παθει πλάκα.Αλλο μηχανακι λεμε.
Παιζω με τις ρεπριζ και δεν το πιστευω...ανεβαζω απ' οπου θελω στροφες και πεταγεται μπροστα.
Τι εβαζα τόσο καιρο ρπστμ ?
Δεν μας φτανουν ολα τα υπολοιπα βασανα, να χουμε και τους κατσαπλιαδες πρατηριουχους.
Βρε ουστ.
Εγω πλεον, μετα την περιπέτεια της αντλιας, εχω εντοπίσει τα εταιρικα Shell και βαζω μονο εκει.
Δεν κοιταω καν τιμή.
Παιζω με τις ρεπριζ και δεν το πιστευω...ανεβαζω απ' οπου θελω στροφες και πεταγεται μπροστα.
Δεν μας φτανουν ολα τα υπολοιπα βασανα, να χουμε και τους κατσαπλιαδες πρατηριουχους.
Βρε ουστ.
Χωρίς κολάν όμως, να τα λέμε κι αυτά :a03::tooth:
karellen
09/11/2023, 12:09
Δεν κοιταω καν τιμή.
Βρε ουστ.
Το έχω διαπιστώσει κι εγώ στο μεγάλο.
PortisHead
09/11/2023, 12:15
Χωρίς κολάν όμως, να τα λέμε κι αυτά :a03::tooth:
:lol::bawl::lol::bawl::lol::bawl:
CorpseAlive
09/11/2023, 12:19
Αρχή προστασίας του καταναλωτή, εμπορικό επιμελητήριο , αστυνομία διάλεξε και πάρε.
Ωστόσο αν Έχει καιρό που έχει γίνει είσαι Off.
Επίσης αν το μόνο στοιχείο που έχεις είναι μια απόδειξη μην το κάνεις δεν έχει νόημα τώρα.
Αυτά εκείνη την ώρα να τα κάνετε για επιλαμβάνεται το περισταστικό η ΕΛΑΣ ώστε να καταγραφεί και με τι όχημα ήσουν , που θα μπορεί να προκύψει τι ντεπόζιτο έχεις.
Τώρα θα μπορεί εύκολα να πει ότι δεν ηρθες με μηχανή αλλά με αμάξι άρα τι μαλακίες μου λες για χωρητικότητες?
Και άντε να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας.
Nik0s_Dk
09/11/2023, 13:36
Αρχή προστασίας του καταναλωτή, εμπορικό επιμελητήριο , αστυνομία διάλεξε και πάρε.
Ωστόσο αν Έχει καιρό που έχει γίνει είσαι Off.
Επίσης αν το μόνο στοιχείο που έχεις είναι μια απόδειξη μην το κάνεις δεν έχει νόημα τώρα.
Αυτά εκείνη την ώρα να τα κάνετε για επιλαμβάνεται το περισταστικό η ΕΛΑΣ ώστε να καταγραφεί και με τι όχημα ήσουν , που θα μπορεί να προκύψει τι ντεπόζιτο έχεις.
Τώρα θα μπορεί εύκολα να πει ότι δεν ηρθες με μηχανή αλλά με αμάξι άρα τι μαλακίες μου λες για χωρητικότητες?
Και άντε να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας.
Ναι ναι κατάλαβα τι λες. Δεν θέλω να κάνω κάτι τώρα, θέλω να ξέρω αν ξαναγίνει που μπορώ να απευθυνθώ.. είναι μεγάλη αλητεία. Αλλά αν μπορώ να καλέσω αστυνομία επί τόπου θα το κάνω.. φτάνει πια. Συμφωνώ απόλυτα με αυτό
Βρε ουστ.
εγω στην Αθήνα βάζω μόνο εταιρικά AVIN αλλά η επαρχία μου την έριξε την πιστολιά. Ευτυχώς το μόνο που χρειάστηκε ήταν αλλαγή φίλτρων
Tallyban
09/11/2023, 19:05
Αφού το έγραψε το πρώτο ψέμα είναι σίγουρα αλήθεια.
Η χωρητικοτητα ενος τεπόζιτου εχει μετρηθεί μεχρι το δαχτυλιδι σωστα; Οχι πιο πανω.
ioannispar
10/11/2023, 07:11
Μπαγάσα, τόχεις με τα ανέκδοτα, έτσι; :lol:
Τω καιρώ εκείνω, που κατέβαινα τακτικά Μέγαρα και Πάχη για ψάρεμα, με τον Πήγασο, έκανα το "λάθος" να βάλω σε βενζινάδικο στον κεντρικό δρόμο των Μεγάρων....
Γέμισε το του λέω, μου βάζει....18 κάτι λίτρα σε ντεπόζιτο που έπαιρνε 16 (και είχε ακόμα αρκετή μέσα) τον κοιτάω, με κοιτάει σαν χάνος ο υπάλληλος και του είπα να φωνάξει τον υπεύθυνο.
Έρχεται, του δείχνω την αντλία και την απόδειξη, "η που θα με αφήσεις να φύγω κύριος η που θα καλέσουμε εδώ και τώρα την αστυνομία" (ήταν λίγο πιο πάνω από εκεί....)
Και φυσικά έφυγα κύριος.... με την άκρη του ματιού, είδα τον υπεύθυνο να τα χώνει στον υπάλληλο. Προφανώς, ξέχασε να "γυρίσει" την αντλία σε κανονική ροή....
Ενημέρωσα τους συγγενείς και λοιπούς που μένουν εκεί να μην περνάνε ούτε απέξω.....
Το εχω κανει και εγω!
Ρε παιδια ειναι γνωστο οτι σε ελευθερα πρατηρια με 10-15λ. το λιτρο φθινοτερη βενζινη θα υπαρχει στανταρ προβλημα...
Πλεον τα τελευταια χρονια βαζω απο 1-2 βενζιναδικα μονο που εμπιστευομαι και δεν υπαρχουν παρατραγουδα!
Ακομα και για τα shell που γραφει ο φιλος πιο πανω, δεν εχω καλη σχεση...Ειχε νοθεια ακομα και το εταιρικο!
Πλεον μονο εκει που ξερω και ολα καλα...:beer:
PortisHead
22/09/2025, 13:06
Ξεθαβω γιατι ξανασυνεβει, απλα τωρα ημουν υποψιασμενος.
Γενικα παω πιο τουριστικα κι απο τουριστα με φωτογραφικη μηχανη στο στερνο, αλλα χρειαστηκε να κανω μια γρηγορη προσπεραση τις προαλλες
και ανοιγοντας αποτομα το γκαζι....δεν ανεβαζε με τιποτα πανω απο 5000 rpm.Γονάτιζε.
Ολες οι ταχυτητες το ιδιο με αποκορυφωμα να φτανει με 1002 κομπιασματα τις 6000.
Λεω, νεο τερτιπι η γρια, παμε μαλλον για αντλια.
Πριν παω ομως συνεργειο, θυμηθηκα οτι την τελευταια φορά, απιστησα κι εβαλα σε ακυρο βενζιναδικο (ΕΚΟ) υπενθυμιζοντας μου να μην ειμαι τοσο σπαστικος και ιδιοτροπος
και να εχω καλη πιστη στους βενζιναδες :lol:.
Πηρα λοιπον ενα καθαριστικο injection (οχι της LIQUI MOLY, ενα αλλο αμερικανικο) εβαλα και SHELL απο το γνωστο στην Παλαμηδιου στον Πειραια, και μετα απο 2-3 χλμ, το μηχανακι ανεβαζε αβιαστα μεχρι τον κοφτη ολες τις ταχυτητες.
Απίστευτο ?
grinderx
22/09/2025, 13:15
Ξεθαβω γιατι ξανασυνεβει, απλα τωρα ημουν υποψιασμενος.
Γενικα παω πιο τουριστικα κι απο τουριστα με φωτογραφικη μηχανη στο στερνο, αλλα χρειαστηκε να κανω μια γρηγορη προσπεραση τις προαλλες
και ανοιγοντας αποτομα το γκαζι....δεν ανεβαζε με τιποτα πανω απο 5000 rpm.Γονάτιζε.
Ολες οι ταχυτητες το ιδιο με αποκορυφωμα να φτανει με 1002 κομπιασματα τις 6000.
Λεω, νεο τερτιπι η γρια, παμε μαλλον για αντλια.
Πριν παω ομως συνεργειο, θυμηθηκα οτι την τελευταια φορά, απιστησα κι εβαλα σε ακυρο βενζιναδικο (ΕΚΟ) υπενθυμιζοντας μου να μην ειμαι τοσο σπαστικος και ιδιοτροπος
και να εχω καλη πιστη στους βενζιναδες :lol:.
Πηρα λοιπον ενα καθαριστικο injection (οχι της LIQUI MOLY, ενα αλλο αμερικανικο) εβαλα και SHELL απο το γνωστο στην Παλαμηδιου στον Πειραια, και μετα απο 2-3 χλμ, το μηχανακι ανεβαζε αβιαστα μεχρι τον κοφτη ολες τις ταχυτητες.
Απίστευτο ?
Καθόλου. Προσωπικά προσπαθώ να βάζω μόνο από Καλυψώ (εταιρικά τεσπά) ή/και από 1-2 της γειτονιάς μου που εμπιστεύομαι/δε μου έχουν δημιουργήσει πρόβλημα.
grinderx
22/09/2025, 13:18
Και πρόσφατη είδηση:
Ένα καίριο πλήγμα στα κυκλώματα διακίνησης λαθραίων και νοθευμένων καυσίμων επέφεραν οι αστυνομικές αρχές με την εξάρθρωση διεθνικής εγκληματικής οργάνωσης. Το κύκλωμα δραστηριοποιούνταν στο εκτεταμένο λαθρεμπόριο και νοθεία καυσίμων, τη χρήση παράνομων λογισμικών για εξαπάτηση των καταναλωτών με ελλειμματικές παραδόσεις και τη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.
Πηγή (https://www.ieidiseis.gr/ellada/572393/mafia-ton-kaysimon-toylachiston-30-000-aytokinita-evalan-notheymeni-venzini-se-poies-perioches-itan-ta-pratiria/)
Τα ποσοστα κερδους σε πρατηριο ειναι πολυ μικρα. Για αυτο αν δειτε χαμηλη τιμη, ειναι 100% σιγουρο οτι εχει πεσει νοθεια. Δεν βγαινει μανα μου.
Για αυτο εταιρικα για να μειωσουμε τις πιθανοτητες, ακομα και σε ταξιδια. :p
Τα ποσοστα κερδους σε πρατηριο ειναι πολυ μικρα. Για αυτο αν δειτε χαμηλη τιμη, ειναι 100% σιγουρο οτι εχει πεσει νοθεια. Δεν βγαινει μανα μου.
Για αυτο εταιρικα για να μειωσουμε τις πιθανοτητες, ακομα και σε ταξιδια. :p
Και πώς ξέρουμε ποιο είναι εταιρικό ή όχι?
Τα shell έχουν επωνυμία Ερμής, τα εκο Καλυψώ, αυτά ξέρω μπορείς να το δεις από το fuelgr.gr
PortisHead
22/09/2025, 14:49
Τα shell έχουν επωνυμία Ερμής, τα εκο Καλυψώ, αυτά ξέρω μπορείς να το δεις από το fuelgr.gr
κυριως MYRTEA τα Shell τα εταιρικα.
grinderx
22/09/2025, 14:49
Η Καλυψώ (Ελληνικά Πετρέλαια) έχει και την BP. Δε θυμάμαι η Avin ποια την έχει.
Οκ δεν το έχω πετύχει, ωραίος
PortisHead
22/09/2025, 14:51
Επίσης οσοι πατε με λιγες στροφες σαν εμενα, που και που να τις ανεβαζετε στον κοφτη, να βλεπετε αν οντως τραβαει οπως πρεπει.
Εγω με αλλαγες στις 3000, 6ταχυτο κιβωτιο και 1255 κυβικα ταξιδευα με 130 και δεν επαιρνα χαμπαρι.
Εγώ το καλοκαίρι για μετακινήσεις μέσα στην πόλη βάζω 100 οκτάνια, γιατι με την αερόψυκτη πομονα και την άθλια βενζίνη της Αθήνας σκορτσαρει. Ανεξαρτήτως εταιρικού ή μη. Και αντίστοιχα τον χειμώνα καταλαβαίνω την καλή βενζίνη από το πώς κρατάει ρελαντί. Αυτό που θέλω να πω είναι πως πιστεύω και τα εταιρικά πρατήρια δεν είναι πανάκεια, πιστεύω πως μέσες άκρες έχουν καλύτερη ποιότητα και ποσότητα αλλά όχι στο 100%
PortisHead
22/09/2025, 15:11
Εγώ το καλοκαίρι για μετακινήσεις μέσα στην πόλη βάζω 100 οκτάνια, γιατι με την αερόψυκτη πομονα και την άθλια βενζίνη της Αθήνας σκορτσαρει. Ανεξαρτήτως εταιρικού ή μη. Και αντίστοιχα τον χειμώνα καταλαβαίνω την καλή βενζίνη από το πώς κρατάει ρελαντί. Αυτό που θέλω να πω είναι πως πιστεύω και τα εταιρικά πρατήρια δεν είναι πανάκεια, πιστεύω πως μέσες άκρες έχουν καλύτερη ποιότητα και ποσότητα αλλά όχι στο 100%
Ισχυει στο 100%.
Εχω εντοπισει 2 εταιρικα Shell που δεν εχουν καμμια σχεση με 2 αλλα που βαζω ως συνηθως.
Μακαρι να μπορουσαμε να τα ονομαζουμε...αλλα...
harris_x
22/09/2025, 15:11
Επίσης οσοι πατε με λιγες στροφες σαν εμενα, που και που να τις ανεβαζετε στον κοφτη, να βλεπετε αν οντως τραβαει οπως πρεπει.
Α πα πα πα, τι 'ν' αυτά που λες;
εγω φοβάμαι :faint:
Και πώς ξέρουμε ποιο είναι εταιρικό ή όχι?
Το βλεπεις στο fuelgr application. Το γραφει και στην αποδειξη.
Εταιρικα:
BP και ΕΚΟ -> Καλυψω
Shell -> Ερμής ή Μυρτεα
Avin -> ΜΑΚΡΑΙΩΝ Α.Ε.
Η Καλυψώ (Ελληνικά Πετρέλαια) έχει και την BP. Δε θυμάμαι η Avin ποια την έχει.
Η BP την εκανε απο Ελλαδα λιγο πριν σκασει καν το πρωτο μνημονιο....Κατι θα ξερανε
grinderx
22/09/2025, 16:01
Η BP την εκανε απο Ελλαδα λιγο πριν σκασει καν το πρωτο μνημονιο....Κατι θα ξερανε
Τα Ελληνικά Πετρέλαια έχουν πάρει τα δικαιώματα για το brand name. Επίσης απ' όσο ξέρω πρέπει να ακολουθούν τη συνταγή της BP, δηλαδή να βάζουν τα πρόσθετα που ορίζουν οι Βρετανοί, κτλ Δηλαδή βενζίνη ΕΚΟ <> βενζίνης BP παρ' όλο που και τα δύο είναι από Ελληνικά Πετρέλαια. Τώρα αν αυτό είναι μούφα πληροφορία δε μπορώ να πω.
Θα κρατουσα μικρο καλαθι για το κοκτειλ. Τουλαχιστον να μην τα νοθευουν και χαλαλι τους τα προσθετα. :p
Panos760
22/09/2025, 18:00
Οι περισσότεροι το ξέρετε, αλλά για τους λίγους που το αγνοούν, εδώ και πολλά χρόνια υπάρχει η εφαρμογή fuel.gr η οποία πανελλαδικά δείχνει τιμές καυσίμων, επωνυμία πρατηρίων, φωτογραφίες, αξιολογήσεις, ωράριο λειτουργίας, προϊόντα μίνι μάρκετ εντός, προγράμματα ανταμοιβής κλπ.
Α πα πα πα, τι 'ν' αυτά που λες;
εγω φοβάμαι :faint:
465295
Tallyban
22/09/2025, 19:28
Βάζω πάντα στα πιο φθηνά,δε μου έχει τύχει ποτέ δυσλειτουργία στο κινητήρα,οπότε πρέπει να είμαι ποοολύ τυχερός τόσα χρόνια, κάποιοι που συνέχεια έχουν προβλήματα στα μη εταιρικά απλά άτυχοι,ή κάποιοι λένε ψέματα.
Παρεμπιπτόντως,πολλά βενζινάδικα (και άλλα μαγαζιά)δε ζουν από κέρδος ,αλλά από λεφτά που περνάνε απο τα χέρια τους.
grinderx
22/09/2025, 21:40
Θα κρατουσα μικρο καλαθι για το κοκτειλ. Τουλαχιστον να μην τα νοθευουν και χαλαλι τους τα προσθετα. :p
Να πω την αλήθεια δε διαφωνώ
Απ' όπου και να βάλεις βενζίνη η αλήθεια είναι μία.... Ασχέτως αν το πρατήριο είναι "εμπιστοσύνης" ή όχι, η βενζίνη στην Ελλάδα είναι χάλια κατευθείαν από τα διυλιστήρια. Δεν είναι δυνατόν να πηγαίνεις στο εξωτερικό (Βουλγαρία, Αλβανία, Ιταλία) και με τις ίδιες ταχύτητες και τρόπο οδήγησης να βγάζεις περισσότερα χλμ από ότι στην Ελλάδα, με τις ίδιες συνθήκες ΚΑΙ διπλοκάβαλος ΚΑΙ φορτωμένος!
Από εκεί και πέρα ο κάθε πρατηριούχος μπορεί να σε κλέψει, ακόμα και αν είναι εταιρικό πρατήριο, είτε στην ποιότητα είτε στα λίτρα (πριν χρόνια γνωστό πρατήριο στην Πειραιώς μου είχε βάλει 26 λίτρα βενζίνη σε ρεζερβουάρ...25 λίτρων!!! και η δικαιολογία του υπαλλήλου ήταν ότι "πρέπει να έχει πάει στα σωληνάκια"! - δεν το ήξερα ότι έχω καμήλα αντί για μηχανή, αν το είχα καταλάβει νωρίτερα θα έβαζα και στα φανάρια τότε :rolleyes::rolleyes:).
Πρόσφατα δεν είχε αποκαλυφθεί η νοθεία σε πρατήρια που τα περισσότερα είχαν το σήμα γνωστής Ελληνικής εταιρείας με αποτέλεσμα να κλείσουν κάποια από αυτά; (για καμια βδομάδα μέχρι να ανοίξουν με άλλη επωνυμία και ΑΦΜ)
Απ' όπου και να βάλεις βενζίνη η αλήθεια είναι μία.... Ασχέτως αν το πρατήριο είναι "εμπιστοσύνης" ή όχι, η βενζίνη στην Ελλάδα είναι χάλια κατευθείαν από τα διυλιστήρια. Δεν είναι δυνατόν να πηγαίνεις στο εξωτερικό (Βουλγαρία, Αλβανία, Ιταλία) και με τις ίδιες ταχύτητες και τρόπο οδήγησης να βγάζεις περισσότερα χλμ από ότι στην Ελλάδα, με τις ίδιες συνθήκες ΚΑΙ διπλοκάβαλος ΚΑΙ φορτωμένος!
2023 πάω με CBF600 (καρμπυρατέρ μάλιστα) σε Ιταλία-Αυστρία. Την μηχανή την είχα απο 2008, και ο μ.ο κατανάλωσης ήταν στα 6lt/100Km, μετρημένη συστηματικά μέσω του spritmonitor.de
Σε 7 συνολικά γεμίσματα που έκανα στις δυο αυτές χώρες, είδα κατανάλωση απο..... 4.2(!!!) μέχρι 4.6 lt/100Km :eek: :eek: :eek: Όλα εθνική, φορτωμένος με ~140χλμ ταχύτητα.
Στην εφαρμογή που ανέφερα, βλέπεις και καταναλώσεις απο άλλους με το ίδιο μοντέλο. Εγώ ήμουν σχετικά στον πάτο της λίστας, οι υπόλοιποι με πολύ πιο χαμηλή κατανάλωση, και αναρωτιόμουν πως διάολο το επιτυνχάνουν αυτό. Εεε... μετά κατάλαβα πως και γιατί.....
Tallyban
30/09/2025, 19:13
CBF600 καρμπ. να τοχεις στη καρότσα της οδικής για 100χλμ,αφημένο να δουλεύει ρελαντί,περισσότερο θα κάψει από 5 λίτρα...
Αν ειναι σωστα ρυθμισμενα τα καρμπυλατερ δεν καιει πολυ...
Θυμαμαι στην ιδια κατηγορια μηχανης που ειχα το gsf 600 σε ταξιδι εκαιγε 5 με 5,5/100 με σκισιμο...