PDA

View Full Version : ΑΓΟΡΑ ΜΙΚΡΗΣ ΜΙΧΑΝΗΣ

gerasimos13000
26/11/2023, 15:13
Καλησπέρα στην παρέα!
Ελέω πρόσφατης κλοπής του beverly, είπα να κοιτάξω προς τη μεριά α2 μοτοσυκλετών. Όντας αρκετά μπερδεμένος απ΄όσα έχω ακούσει παρακαλώ τα φώτα σας!
το μπάτζετ είναι γύρω στα 3-4 χιλιάρικα, βαριά 4,5 μιας κι έχω συνηθίσει σε σκουτερ και δε ξέρω αν θα με κουράσει η μηχανή. Έχω καταλήξει σε κάποιες επιλογές.. Πχ zontes t1310,voge 300ds ή κάποια μεταχειρισμένη gs310.. Εννοείται οποιαδήποτε πρόταση/συμβουλή καλοδεχούμενη. τι λετε?

Nostradamus
26/11/2023, 15:18
Versys 300x

panavour
26/11/2023, 15:20
Καλησπέρα στην παρέα!
Ελέω πρόσφατης κλοπής του beverly, είπα να κοιτάξω προς τη μεριά α2 μοτοσυκλετών. Όντας αρκετά μπερδεμένος απ΄όσα έχω ακούσει παρακαλώ τα φώτα σας!
το μπάτζετ είναι γύρω στα 3-4 χιλιάρικα, βαριά 4,5 μιας κι έχω συνηθίσει σε σκουτερ και δε ξέρω αν θα με κουράσει η μηχανή. Έχω καταλήξει σε κάποιες επιλογές.. Πχ zontes t1310,voge 300ds ή κάποια μεταχειρισμένη gs310.. Εννοείται οποιαδήποτε πρόταση/συμβουλή καλοδεχούμενη. τι λετε?

Καμμια μηχανη ΔΕΝ εχει την ευκολια και την πρακτικοτητα ενος σκουτερ.Απο κει και περα ,στα λεφτα που διαθετεις ενα τρακοσαρακι μοτοσυκλετακι,εφ οσον σ αρεσει θα σε εξυπηρετησει.ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ,για να εχεις και την εγγυηση ,και ολα τα συγχρονα καλουδια.Οτι παρεις καντο τεστ πρωτα για να δεις αν σου κανει.

Nostradamus
26/11/2023, 16:28
Από τα τρία έχω οδηγήσει το voge. Είναι πάρα πολύ αδύναμα με αυτούς τους κινητήρες. Για αυτό είπα το Versys. Καλύτερα σκούτερ σε αυτά τα κυβικά. Τουλάχιστον έχεις την πρακτικότητα.

Dimmanoukas
26/11/2023, 17:31
Είχα μια πολύ μικρή εμπειρία από σκούτερ με το m310 της zontes, αλλά από μια δελεαστική πρόταση έτυχε να έρθει στην κατοχή μου μηχανή 700 κυβικών εκατοστών.

Προσωπικά δεν με έχει κουράσει και είναι πολύ πιο άνετη (από την ανάρτηση) και προφανώς ασφαλής σε σχέση με το σκούτερ (από ενεργητική ασφάλεια).

Τέλος την ευχαριστιεμαι περισσότερο από το σκούτερ.

Επίσης πρέπει να μας πεις τι χρήση θα της κάνεις και πόσα κιλά και ύψος έχεις για δούμε από ενεργητικής απόψεως.

Κάποια που κοιτούσα και εγώ για αστική χρήση είναι
Voge 300acx
Royal Enfield 350 hunter
Voge 500ac

gerasimos13000
26/11/2023, 18:29
Είχα μια πολύ μικρή εμπειρία από σκούτερ με το m310 της zontes, αλλά από μια δελεαστική πρόταση έτυχε να έρθει στην κατοχή μου μηχανή 700 κυβικών εκατοστών.

Προσωπικά δεν με έχει κουράσει και είναι πολύ πιο άνετη (από την ανάρτηση) και προφανώς ασφαλής σε σχέση με το σκούτερ (από ενεργητική ασφάλεια).

Τέλος την ευχαριστιεμαι περισσότερο από το σκούτερ.

Επίσης πρέπει να μας πεις τι χρήση θα της κάνεις και πόσα κιλά και ύψος έχεις για δούμε από ενεργητικής απόψεως.

Κάποια που κοιτούσα και εγώ για αστική χρήση είναι
Voge 300acx
Royal Enfield 350 hunter
Voge 500ac
Κυρίως για αστική χρήση το θέλω (Αθήνα και προάστια). Περισσότερο ήθελα άποψη αν υπάρχει εμπιστοσύνη στα κινέζικα(to zontes t310 έχω ξεχωρίσει) ή αν πχ είναι καλύτερα να πάω σ ένα δοκιμασμένο μεταχειρισμένο (πχ gs310). 1,80 είμαι 75 κιλα, οπότε δε θα έχω θέμα απ αυτή την άποψη πιστεύω. Ήμουν ικανοποιημένος απτο beverly αλλά λέω να δοκιμάσω και μια μηχανή.

panavour
27/11/2023, 10:54
Κυρίως για αστική χρήση το θέλω (Αθήνα και προάστια). Περισσότερο ήθελα άποψη αν υπάρχει εμπιστοσύνη στα κινέζικα(to zontes t310 έχω ξεχωρίσει) ή αν πχ είναι καλύτερα να πάω σ ένα δοκιμασμένο μεταχειρισμένο (πχ gs310). 1,80 είμαι 75 κιλα, οπότε δε θα έχω θέμα απ αυτή την άποψη πιστεύω. Ήμουν ικανοποιημένος απτο beverly αλλά λέω να δοκιμάσω και μια μηχανή.

το gs310 ειναι κι αυτο ινδοκινεζικο(δεν γνωριζω ακριβως ποια χωρα απ τις δυο),μην τσιμπας επειδη γραφει bmw.Kαι δεν εχει βγει το καλυτερο στα διαφορα τεστ,ειδικα στην πισω αναρτηση.Ασε που οι τιμες των ανταλλακτικων του ειναι γερμανικες.Αν ομως σ αρεσει οπτικα αλλα και λογω ονοματος,αμα το βρεις σε καλη κατασταση μεταχειρισμενο παρτο.

Nitse3
27/11/2023, 11:38
Στα 4500 ίσως βρεiς και κανά ελαφρώς μεταχειρισμένο benneli TRK 500 ή Himalayan.

panavour
27/11/2023, 11:41
Επισης γυρω στα 4000-4300 βρισκεις σε αριστη κατασταση voge 500ds μεχρι 20000 χλμ με τριβαλιτσο.Απειρως καλυτερο απο τα 300αρια.

Nostradamus
27/11/2023, 14:53
Να δεις ποσα 300αρια θα βρει με λιγα χιλιομετρα.. Και υπαρχει λογος.. Δεν κανουν για την συντριπτικη πλειοψηφια των αναβατων νεων ή μη. Εχουν λογο υπαρξης μονο αν δεν σου φτανουν τα χρηματα για κατι αλλο καινουργιο και θες ντε και καλα "μηχανη".

Προχθες πετυχα σε γνωστο καταστημα στα βορεια, εναν ιδιοκτητη που συζητουσε την αλλαγη του καινουργιου 300 του με το 525 (αφου πλεον υπαρχει και αυτο).. 3 μηνες αναβατης γενικα (στην ζωη του) ο συγκεκριμένος. Και ρωτουσε ο ανθρωπος πραγματα για το βαρος και μονο. Και δεν ειναι ο πρωτος ουτε ο δευτερος που πετυχαινω να κανει το ιδιο.

george.S
27/11/2023, 15:09
Μια χαρά φτάνουν και περισσεύουν τα 300 κυβικά για commuting μέσα στον αστικό ιστό
Μην τρελαθούμε κάποτε commuting έκαναν με c50

Bowleno
27/11/2023, 15:12
Να δεις ποσα 300αρια θα βρει με λιγα χιλιομετρα.. Και υπαρχει λογος.. Δεν κανουν για την συντριπτικη πλειοψηφια των αναβατων νεων ή μη. Εχουν λογο υπαρξης μονο αν δεν σου φτανουν τα χρηματα για κατι αλλο καινουργιο και θες ντε και καλα "μηχανη".

Προχθες πετυχα σε γνωστο καταστημα στα βορεια, εναν ιδιοκτητη που συζητουσε την αλλαγη του καινουργιου 300 του με το 525 (αφου πλεον υπαρχει και αυτο).. 3 μηνες αναβατης γενικα (στην ζωη του) ο συγκεκριμένος. Και ρωτουσε ο ανθρωπος πραγματα για το βαρος και μονο. Και δεν ειναι ο πρωτος ουτε ο δευτερος που πετυχαινω να κανει το ιδιο.

Όντως, έχουν ξεσαλωσει να τα δίνουν, μέσα σε αυτούς κι εγώ και ο Lakiss, τα δώσαμε και πήραμε τα 500αρια...
Για να λέμε και του στραβού το δίκιο, όμως, εγώ την δουλειά μου μια χαρά την έκανα και με το 300 ac. Όταν όμως έχεις για πάνω από 20ετια μοτό με 45+ ίππους, σου φαίνεται λίγο....

Nostradamus
27/11/2023, 16:32
Μια χαρά φτάνουν και περισσεύουν τα 300 κυβικά για commuting μέσα στον αστικό ιστό
Μην τρελαθούμε κάποτε commuting έκαναν με c50

Lets agree that we disagree. :)

THRESH
27/11/2023, 17:29
Καλησπέρα στην παρέα!

Απο τα 3 που αναφέρεις, μου αρέσει το BMW αλλά δεν νομίζω οτι είναι κάτι ιδιαίτερο μηχανολογικά.

Εγώ θα έπαιρνα ένα
https://www.car.gr/classifieds/bikes/view/319194965-voge-300-acx
μαζί με https://www.shad.es/en/shad-world/products/bags/bolsas-cafe-racer/sr38-black/c94r223/
σε μαύρο , για να έρθει η φάση της μηχανής πιο ήπια σε σχέση με το σκούτερ και τους αποθηκευτικούς του χώρους.