View Full Version : Ειναι τυχη ειναι ατυχια ειναι σιγουρα ταλαιπωρια.
Coyote.V
04/12/2023, 14:38
Για να παρω το ιδιο μηχανακι πρεπει να δωσω πανω κατω τα ιδια η και περισσοτερα απο 4600.
Το φτηνοτερο εχει 4000+.
Θα ειναι λογικα εκτος θεσσαλονικης.
Οποτε θελει εξοδα για να παω να το δω θελει εξοδα για μηχανικο για να το δει ,εξοδα για την μεταβιβαση,εξοδα για τη μεταφορικη για να το φερει και ολο και καποιο συμμαζεμα θα θελει.
Και ολα αυτα αν ολα πανε καλα,γιατι υπαρχει περιπτωση να παω να το δω και να ειναι χρεπι και να φυγω οπως ηρθα
Το γεγονος οτι κατι πουλιεται ας πουμε 5000 ευρω δε σημαινει οτι εσυ που θα το αγορασεις θα πληρωσεις μονο 5,αυτα δυστυχως ετσι πανε.
Τότε σου εύχομαι καλή τύχη.
Εγώ θα το έφτιαχνα αλλά θα το έφτιαχνα μόνος μου γιατί το'χω το θέμα, θα έπαιρνα μόνο τα ανταλλακτικά αλλά doctor_jon... βέβαια δεν γνωρίζω αν η ασφαλιστική αποζημιώνει χωρίς απόδειξη μηχανικού.
CorpseAlive
04/12/2023, 14:54
Τότε σου εύχομαι καλή τύχη.
Εγώ θα το έφτιαχνα αλλά θα το έφτιαχνα μόνος μου γιατί το'χω το θέμα, θα έπαιρνα μόνο τα ανταλλακτικά αλλά doctor_jon... βέβαια δεν γνωρίζω αν η ασφαλιστική αποζημιώνει χωρίς απόδειξη μηχανικού.
Θα δει πραγματογνώμονας από την αντίδικο ασφαλιστική το μηχανάκι και θα δει τι ζημιά έχει, πόσα θέλει να φτιαχτεί πόσο κάνει μέσο όρο (και προς τα κάτω) η μηχανή σήμερα .
Λέω π.χ. το μηχανάκι κάνει σήμερα 4.000, οι επιδιορθώσεις κάνουν 3.500 , αυτό κρίνεται ως ασύμφορο.
άρα σου δίνουν 4.000 για το μηχανάκι μείον ότι λάβεις ως σώστρα κατά την διαγραφή του.
Coyote.V
04/12/2023, 15:00
Θα δει πραγματογνώμονας από την αντίδικο ασφαλιστική το μηχανάκι και θα δει τι ζημιά έχει, πόσα θέλει να φτιαχτεί πόσο κάνει μέσο όρο (και προς τα κάτω) η μηχανή σήμερα .
Λέω π.χ. το μηχανάκι κάνει σήμερα 4.000, οι επιδιορθώσεις κάνουν 3.500 , αυτό κρίνεται ως ασύμφορο.
άρα σου δίνουν 4.000 για το μηχανάκι μείον ότι λάβεις ως σώστρα κατά την διαγραφή του.
Αυτό είναι για ολική Χάρη, αλλού είναι η απορία μου... θέλουν απόδειξη μηχανικού αν αποφασίσεις να το επισκευάσεις;
Εμένα θα μου κόστιζε περίπου 2000€ με τα ανταλλακτικά μεταχειρισμένα εκτός τις δισκόπλακες και τα αναλώσιμα που θα έπαιρνα καινούργια.
CorpseAlive
04/12/2023, 15:11
Αυτό είναι για ολική Χάρη, αλλού είναι η απορία μου... θέλουν απόδειξη μηχανικού αν αποφασίσεις να το επισκευάσεις;
Εμένα θα μου κόστιζε περίπου 2000€ με τα ανταλλακτικά μεταχειρισμένα εκτός τις δισκόπλακες και τα αναλώσιμα που θα έπαιρνα καινούργια.
Προ εγκρίνουν από πριν προσφορά από συνεργείο.
Επομένως θες .
Υπόψιν επειδή οι τιμές είναι στο θεό ίσως η ολική να σου δώσει καλά λεφτά. Η μάνα μου έβγαλε ολική πριν λίγο καιρό ένα Atos του 1999. Της έλεγα κανά χιλιάρικο θα σου δώσουν. Τελικά πήρε 2.250 ευρώ! Για Atos του 99, μου φάνηκε απίστευτο...
johnstef33
04/12/2023, 17:46
Φίλε μου εμένα το ύψος της ζημιάς που ήρθε είδε ο πραγματογνώμονας και μάλλον έχει συμφωνηθεί είναι οριακά στο να φτιαχτεί ή να βγει ολική η ζημιά
Γνωρίζεις αν μπορώ να επιλέξω και με ποιον τρόπο να βγει ολική η ζημιά (επειδή την έχω αγοράσει καινούργια και είναι ακόμα με πολύ λίγα χιλιόμετρα)
σε συνεννόηση με την ασφαλιστική ή με το συνεργείο για να αγοράσω με αυτά τά λεφτά καινούργια??
Ευχαριστώ
panavour
04/12/2023, 18:33
βγαλτο ολικη,πουλα και το αλλο,και παρε κατι αλλο,καινουργιο.
CorpseAlive
04/12/2023, 21:15
Φίλε μου εμένα το ύψος της ζημιάς που ήρθε είδε ο πραγματογνώμονας και μάλλον έχει συμφωνηθεί είναι οριακά στο να φτιαχτεί ή να βγει ολική η ζημιά
Γνωρίζεις αν μπορώ να επιλέξω και με ποιον τρόπο να βγει ολική η ζημιά (επειδή την έχω αγοράσει καινούργια και είναι ακόμα με πολύ λίγα χιλιόμετρα)
σε συνεννόηση με την ασφαλιστική ή με το συνεργείο για να αγοράσω με αυτά τά λεφτά καινούργια??
Ευχαριστώ
Δεν ξέρω φίλε. Αν ήμουν μάστορας πάντως θα άλλαζα και έναν μασπιέ παραπάνω με καινούριο γιατί είχε στραβώσει από το τράνταγμα και χαλάει την γεωμετρία της μηχανής. Αν με εννοείς.
rainmike
04/12/2023, 21:42
Ευχαριστώ
Τι μηχανακι ειναι?
Αν μιλαμε για καινουρια μηχανη ολα τα ανταλλακτικα πρεπει να ειναι καινουρια δεν τιθεται θεμα παλαιοτητας.
Αν ο στουκος ηταν χοντρος εννοειται πως πας για καινουρια.
Πες τους δεν επιθυμω να επισκευαστει η μηχανη ειναι κουτα,θελω αποζημειωση.
doctor_john
04/12/2023, 22:04
Προ εγκρίνουν από πριν προσφορά από συνεργείο.
Επομένως θες .
Εφόσον τα ανταλλακτικά είναι από καταστήματα που εκδίδουν αποδείξεις και αποδίδουν φπα, δεν μπορούν
να χρησιμοποιηθούν μαζί με την αμοιβή του μηχανικού στην προσφορά;
σορυ που μοιάζω να επιμένω αλλά βρίσκεις εύκολα πλαίσιο, τροχό βρήκα με δισκόπλακες (https://www.ebay.co.uk/itm/256149481332?hash=item3ba3b2e774:g:V-4AAOSwt29kumjB&amdata=enc%3AAQAIAAAA0Hv%2Bul0JpgtXjZg5Wb1QZ2nPlXhMxTGeDd8SiQsbrGjEJQ28Wn6YFXqOe8%2FZ2iKAAXSts7mC6iv jrLu9VUFMz8JS2tb2SwO2nHtRfcOt4ZRsSLjyFL482rzfupXrSzPmwptVUHOdy4I8BDeUAtvyrIGdyDTirDSwQunsGT%2FZDzNQF wBnIHeZrrlaTEthQNEnRaqf1WeEdjBCb9UlyX4QuVMIy4ICbe2dH6mx3m101zXrREDGX3e%2F8EWc9aB1scL5vJF6C22S0yPVIxz WBn5NIg0%3D%7Ctkp%3ABk9SR8aegeqGYw), δεν λέω να κάνεις συμβιβασμούς, στην καλύτερη κατάσταση που βρίσκεις νομίζω δεν ξεπερνούν τα 2500ε μαζί με τον μηχανικό.
CorpseAlive
04/12/2023, 23:30
Εφόσον τα ανταλλακτικά είναι από καταστήματα που εκδίδουν αποδείξεις και αποδίδουν φπα, δεν μπορούν
να χρησιμοποιηθούν μαζί με την αμοιβή του μηχανικού στην προσφορά;
σορυ που μοιάζω να επιμένω αλλά βρίσκεις εύκολα πλαίσιο, τροχό βρήκα με δισκόπλακες (https://www.ebay.co.uk/itm/256149481332?hash=item3ba3b2e774:g:V-4AAOSwt29kumjB&amdata=enc%3AAQAIAAAA0Hv%2Bul0JpgtXjZg5Wb1QZ2nPlXhMxTGeDd8SiQsbrGjEJQ28Wn6YFXqOe8%2FZ2iKAAXSts7mC6iv jrLu9VUFMz8JS2tb2SwO2nHtRfcOt4ZRsSLjyFL482rzfupXrSzPmwptVUHOdy4I8BDeUAtvyrIGdyDTirDSwQunsGT%2FZDzNQF wBnIHeZrrlaTEthQNEnRaqf1WeEdjBCb9UlyX4QuVMIy4ICbe2dH6mx3m101zXrREDGX3e%2F8EWc9aB1scL5vJF6C22S0yPVIxz WBn5NIg0%3D%7Ctkp%3ABk9SR8aegeqGYw), δεν λέω να κάνεις συμβιβασμούς, στην καλύτερη κατάσταση που βρίσκεις νομίζω δεν ξεπερνούν τα 2500ε μαζί με τον μηχανικό.
Η συνολική προσφορά πρέπει να έχει σφραγίδα νόμιμου συνεργείου .
Είτε πάρεις τα ανταλλακτικά είτε ο μάστορας είναι αδιάφορο εφόσον συνοδεύονται από τα αντίστοιχα παραστατικά .
johnstef33
05/12/2023, 17:01
Τι μηχανακι ειναι?
Αν μιλαμε για καινουρια μηχανη ολα τα ανταλλακτικα πρεπει να ειναι καινουρια δεν τιθεται θεμα παλαιοτητας.
Αν ο στουκος ηταν χοντρος εννοειται πως πας για καινουρια.
Πες τους δεν επιθυμω να επισκευαστει η μηχανη ειναι κουτα,θελω αποζημειωση.
Nc750x 9/21 μοντέλο
Φυσικά κούτα.
Μου είπαν από την ασφαλιστική ότι θα επισκευαστεί η μηχανή με το ποσό που είπε ο πραγματογνώμονας.
Περίπου στο 70% της σημερινής εμπορικής αξίας του.
Θα τους ξαναπάρω και θα τους πω ότι όντως δεν επιθυμώ να επισκευαστεί
Να δούμε αν θα το δεχτούν
Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές
rainmike
06/12/2023, 11:13
Με πήρε ο μηχανικος 3400 ευρώ δικαιολογουν αυτοι και αν λαβουμε υποψιν μας οτι 2000 ευρώ ειναι
μονο τα περαστικα και το πλαισιο δεν ξερω με 1400 ευρώ πως θα καλυφθουν τα υπολοιπα.
Coyote.V
06/12/2023, 12:07
2000 για εργασία είναι νομίζω πάρα πολλά, κόψε ένα 500άρι αν μπορείς από εκεί. Για τα υπόλοιπα δεν ξέρω... τα θες και καινούργια.
rainmike
06/12/2023, 14:06
Μαγκες αυτη ειναι η προεκτιμηση.
Αυτό που με χαλάει περισσοτερο είναι η επισκευή του τροχου σε μηχανουργειο.
Θα πηγαινει καλα το μηχανάκι μετα?
448753
Coyote.V
06/12/2023, 14:26
Στην Αθήνα είναι ένας που ισιώνει τις ζάντες με σφυριές, χωρίς ζέσταμα χωρίς τίποτα και τις κάνει τέλειες.
Coyote.V
06/12/2023, 14:38
Θεοφιλοπούλου 11 , ΤΚ 11743, Νέος Κόσμος τηλ 2109249364. Νίκος Τζάφος Το μαγαζί λέγεται ΖΑΝΤΕΣ ΜΟΝΟ
448754
rainmike
06/12/2023, 16:02
Θεοφιλοπούλου 11 , ΤΚ 11743, Νέος Κόσμος τηλ 2109249364. Νίκος Τζάφος Το μαγαζί λέγεται ΖΑΝΤΕΣ ΜΟΝΟ
448754
Σε ευχαριστώ πολυ φιλαράκι ,αλλα μενω θεσσαλονικη δεν νομιζω να στειλω τον τροχο Αθήνα.
Θα μιλήσω και με το μηχανικό βέβαια.
Coyote.V
06/12/2023, 16:23
Σε ευχαριστώ πολυ φιλαράκι ,αλλα μενω θεσσαλονικη δεν νομιζω να στειλω τον τροχο Αθήνα.
Θα μιλήσω και με το μηχανικό βέβαια.
Σου πρότεινα τον καλύτερο που υπάρχει όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη... αν στη βάλουν στον τόρνο και φάνε μέταλλο δεν είναι καλό. Μιλάμε για μάγο!
Μίλα με τον μηχανικό σου πάντως.
CorpseAlive
06/12/2023, 16:32
Μαγκες αυτη ειναι η προεκτιμηση.
Αυτό που με χαλάει περισσοτερο είναι η επισκευή του τροχου σε μηχανουργειο.
Θα πηγαινει καλα το μηχανάκι μετα?
448753
Μιχάλη ζήτα καλύτερη προσφορά και για τον τραυματισμό σου για ηθική βλάβη.
Είναι ΠΑΡΑ πολύ χαμηλή η συγκεκριμένη προσφορά.
rainmike
06/12/2023, 16:39
Μιχάλη ζήτα καλύτερη προσφορά και για τον τραυματισμό σου για ηθική βλάβη.
Είναι ΠΑΡΑ πολύ χαμηλή η συγκεκριμένη προσφορά.
Ναι δεν εχω δωσει ακομα το οκ.
Απλα εχω παρει προσφορα.
Αυτοι της ασφαλιστικης δεν εχουνε ακομα την εκθεση του πραγματογνωμονα,αυτο θα προτεινει ο πραγματογνωμονας στην ασφαλιστικη σε συννενοηση με το συνεργειο.
Περιμενω ακομα και το χαρτι της τροχαιας και το χαρτι του νοσοκομειου
Απλα εχω μπλεξει τωρα με κατι αλλες εξετασεις που μου ειπαν οι γιατροι να κανω και περιμενω αποτελεσματα.
rainmike
28/12/2023, 11:22
Kαλά νεα μαγκες το μηχανάκι συμφώνησαν να το φτιαξουνε.
Απο βδομάδα θα ξεκινησουμε με παραγγελια το νεο πλαισιο και τα ανταλλακτικα.
Πιστευω τελη Γενάρη να το έχω.
dumutrus
28/12/2023, 14:39
Άντε ωραία νέα λίγο υπομονή και θα το έχεις πάλι.
Kαλά νεα μαγκες το μηχανάκι συμφώνησαν να το φτιαξουνε.
Απο βδομάδα θα ξεκινησουμε με παραγγελια το νεο πλαισιο και τα ανταλλακτικα.
Πιστευω τελη Γενάρη να το έχω.
Ωραία νέα επιτέλους, άντε με το καλό :beer:
doctor_john
28/12/2023, 17:39
Αν είναι βολικό βάλε φωτό απο τα πράγματα :a01:
Ωραίο αυτό με τα επίσημα νούμερα. Δεν ήξερα ότι υπάρχει τέτοιο επίπεδο υποστήριξης.
SeniorCanardo
28/12/2023, 17:51
Μπράβο ρε Μιχαλάρα, έτσι να βγει καλά ο χρόνος και να μπει καλύτερα ο επόμενος.
:beer:
doctoras
28/12/2023, 18:41
Είδες που ξεστράβωσε το πράμα, χριστουγεννιάτικο πνεύμα..!
johnstef33
28/12/2023, 18:45
Καλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλους
Που μπορώ να βρω τις πραγματικές τιμές σε γνήσια ανταλλακτικά για nc του 21??
Είχα ένα ατύχημα πριν ένα μήνα και βγάζοντας το κοστούμι με τις τιμές των ανταλλακτικών ο τοπικός αντιπρόσωπος μου είπε ότι τα φούσκωσε λίγο μήπως προκειψει κάτι αργότερα...θέλω να τα αγοράσω εγώ τα ανταλλακτικά αν γίνεται.
harris_x
08/01/2024, 12:25
Κύριοι, τα περι του νέου ατυχήματος αφαιρούνται.
Η όποια συζήτηση, σταματάει εδώ.
rainmike, αν χρειάζεστεις κάτι στείλε πμ.
rainmike
08/01/2024, 12:42
Κύριοι, τα περι του νέου ατυχήματος αφαιρούνται.
Η όποια συζήτηση, σταματάει εδώ.
rainmike, αν χρειάζεστεις κάτι στείλε πμ.
Να σαι καλα ρε φιλε αλλα δεν χρειαζομαι τιποτα
johnstef33
15/01/2024, 17:38
Δεν ξέρω φίλε. Αν ήμουν μάστορας πάντως θα άλλαζα και έναν μασπιέ παραπάνω με καινούριο γιατί είχε στραβώσει από το τράνταγμα και χαλάει την γεωμετρία της μηχανής. Αν με εννοείς.
Σού έχω στείλει π.μ. φίλε
rainmike
20/03/2024, 13:23
Μετά απο ενα σωρο emails με πηραν τηλεφωνο απο την Ducati για να μου πουν οτι το πλαισιο θα παραδοθει ως τις 20 απριλιου.
Και ρωταω ευλογα γιατι μου ειπατε παιδια 25 με 30 εργασιμες απο τις αρχες Γεναρη και δεν μου ειπατε 3 με 4 μηνες?
Δηλαδη εγω τωρα που εχω πληρωσει ασφαλεια και τελη κυκλοφοριας για ενα μηχανακι σε ακινησια απο το Νοεμβριο ,που εχω πληρωσει προκαταβολη στο συνεργειο απο το
Γεναρη ,που εχω ενα καρο εξοδα και δεν εχω παρει φραγκο ακομα απο την ασφαλιστικη τι ειμαι?
Κοροιδο? Μαλακας?,Ηλιθιος?
Μαλλον και τα 3
Μετά απο ενα σωρο emails με πηραν τηλεφωνο απο την Ducati για να μου πουν οτι το πλαισιο θα παραδοθει ως τις 20 απριλιου.
Και ρωταω ευλογα γιατι μου ειπατε παιδια 25 με 30 εργασιμες απο τις αρχες Γεναρη και δεν μου ειπατε 3 με 4 μηνες?
Δηλαδη εγω τωρα που εχω πληρωσει ασφαλεια και τελη κυκλοφοριας για ενα μηχανακι σε ακινησια απο το Νοεμβριο ,που εχω πληρωσει προκαταβολη στο συνεργειο απο το
Γεναρη ,που εχω ενα καρο εξοδα και δεν εχω παρει φραγκο ακομα απο την ασφαλιστικη τι ειμαι?
Μαλλον και τα 3
Τι να πω φίλε μου, υπομονή, λίγο έμεινε...
rainmike
20/03/2024, 14:04
Chill out, Μαϊκ..;)
Ρε φιλαράκι δικιο εχεις,αλλα σε βγαζουν εξω απο τα ρουχα σου να πουμε
SeniorCanardo
20/03/2024, 14:53
Υπομονή τον έφαγες τον γάιδαρο, βέβαια η ουρά είναι πάντα πιο δύσκολη.
Δες το και αλλιώς το Πάσχα θα είναι λογικά έτοιμο για γυροβολίες και μέχρι τότε βγάζεις και καμιά βόλτα το "σουτιενάκι", που το είχες "παραμελήσει".
Από την άλλη τους βλέπω εδώ μέσα που αγχώνονται με τα κινέζικα, μήπως και καθυστερούν τα ανταλλακτικά και η ντουκατάρα με ψαρόβαρκα να το έστελνε, θα είχε φτάσει 3 φορές μέχρι τώρα.:D
doctor_john
20/03/2024, 15:04
Υπομονή Mike, ήταν δύσκολη περίοδος αυτή και στις δύο χώρες. Κακώς δεν σε ενημέρωσαν ..
Προσπάθησε να το δεις πως βοηθάς ένα κατάστημα της πόλης σου ..
rainmike
20/03/2024, 15:22
Υπομονή τον έφαγες τον γάιδαρο, βέβαια η ουρά είναι πάντα πιο δύσκολη.
Δες το και αλλιώς το Πάσχα θα είναι λογικά έτοιμο για γυροβολίες και μέχρι τότε βγάζεις και καμιά βόλτα το "σουτιενάκι", που το είχες "παραμελήσει".
Από την άλλη τους βλέπω εδώ μέσα που αγχώνονται με τα κινέζικα, μήπως και καθυστερούν τα ανταλλακτικά και η ντουκατάρα με ψαρόβαρκα να το έστελνε, θα είχε φτάσει 3 φορές μέχρι τώρα.:D
φιλε μαρεσει που νομιζα οτι θα παρω τη μηχανη τελη Γεναρη
Μιλάμε για τέλη Μαιου και βλεπουμε.
Και σκεφτομουν και για την ετησια οχι τιποτα:p
harris_x
20/03/2024, 15:28
φιλε μαρεσει που νομιζα οτι θα παρω τη μηχανη τελη Γεναρη
Μιλάμε για τέλη Μαιου και βλεπουμε.
Και σκεφτομουν και για την ετησια οχι τιποτα:p
το 675 θα είναι ό,τι πρέπει για τις διαδρομές αυτές :winka:
dumutrus
20/03/2024, 16:02
Υπομονή Μιχάλη όλα καλά θα πάνε και την ετήσια πρώτα ο Θεός θα προλάβεις.
panavour
20/03/2024, 16:53
Τα ιταλικα ειναι premium,και εχουν χαρακτηρα,που δικαιολογει την αργοπορια.
Τα κιτρινιαρικα οχι.
Απ την αλλη,παλι καλα,σκεψου η ΙΤΑΛΙΑ να ηταν μακρυα οσο η ΚΙΝΑ.
rainmike
20/03/2024, 17:09
Τα ιταλικα ειναι premium,και εχουν χαρακτηρα,που δικαιολογει την αργοπορια.
Τα κιτρινιαρικα οχι.
Απ την αλλη,παλι καλα,σκεψου η ΙΤΑΛΙΑ να ηταν μακρυα οσο η ΚΙΝΑ.
Τριχες κατσαρες ειναι ,και εγω στην αρχη ειχα θαμπωθει.
Ρε φιλε λεω εστειλα μυνημα το πρωι και με παιρνουν τηλεφωνο το απογευμα?
Βαζουν απλά μια κοπέλα που σου λεει οτι κοιταμε το θεμα σου και θαμπωνεσαι με την εξυπηρετηση.
Εμενα μου ειπαν σημερα οτι εχει φτιαχτει το πλαισιο και θελει αλλο ενα μηνα να χτυπηθουν τα νουμερα.
Αν ομως ηταν καποιος πονηρεμενος θα μπορουσε να πει ,ποιος μου λεει οτι δεν καναν τιποτα τοσο καιρο και
απλα επειδη τους πιεσαμε ,ειπαν τωρα να χτυπησουν τα νουμερα σε ενα πλαισιο που ηταν ηδη σε στοκ?
Θα μου πεις ολα εικασιες ειναι γιατι οποιος εχει το πεπονι εχει και το μαχαιρι.
Τουλαχιστον ειναι ολοι ευγενικοι αυτο το αναγνωριζω.
CorpseAlive
20/03/2024, 17:34
Μαλλον και τα 3
Υπομονή Μιχάλη …
Απορία , η άδεια δεν θα πρέπει να επανεκδοθεί με το νέο πλαίσιο ή θα γίνει τροποποίηση της παλιάς ;
doctoras
20/03/2024, 17:34
κανείς δε μπορεί να ξέρει τι ακριβώς συμβαίνει.
πάντως κανένα εργοστάσιο δε κρατάει στοκ γιατί είναι assets και κοστίζουν. Οπότε το πιθανότερο είναι είχε να δοθεί παραγγελία απο την ducati στον προμηθευτή τους που τους το κατασκευάζει. Τώρα ποσο χρόνο να τους έδωσε παιζει....γιατί ΑΝ κατασκευάζει 1000δες κομμάτια σε καλούπια για διάφορες εταιρείες και πρέπει να αλλάξει την γραμμή για να φτιάξει ένα τεμάχιο είναι ένα θέμα..
επίσης η παλαιότητα παίζει και αυτή τον ρόλο της, όταν δε μιλάμε για ένα μηχανικό τμήμα του κινητήρα που θα υπάρχουν λόγω κίνησης κάποια κομμάτια.. Και δε θα θέλει τόσο χρόνο για να βρεθεί.
Πάρτο χαλαρά γιατί μηχανάκι έχεις και το ντουμπλάρει άνετα, απλώς όπως είπαμε παλαιότερα μιας και είσαι της πρακτικότητας, ένα φλατ τιμόνι θέλει πάνω απο την τιμονόπλακα και θα γίνει άνετο και καθημερινό.
Το μοτέρ πάντως χουρχουρίζει υγεία απο αυτό που άκουσα την κυριακή.
Ετοιμο για λίμνη πλαστήρα, αντε με ένα πλύσιμο και τσαμάκωμα τα φλασάκια :D
rainmike
20/03/2024, 17:55
Υπομονή Μιχάλη …
Απορία , η άδεια δεν θα πρέπει να επανεκδοθεί με το νέο πλαίσιο ή θα γίνει τροποποίηση της παλιάς ;
Οχι δεν χρειαζεται κατι ,αν ολα πανε καλα και τα νουμερα εινα αυτα της αδειας,θα ειναι σαν να μην αλλαχτηκε ποτε το πλαισιο.
Θα φαινεται απλα ενα μηχανακι 16 ετων με ενα υποπτα καινουριο πλαισιο
rainmike
20/03/2024, 17:57
κανείς δε μπορεί να ξέρει τι ακριβώς συμβαίνει.
πάντως κανένα εργοστάσιο δε κρατάει στοκ γιατί είναι assets και κοστίζουν. Οπότε το πιθανότερο είναι είχε να δοθεί παραγγελία απο την ducati στον προμηθευτή τους που τους το κατασκευάζει. Τώρα ποσο χρόνο να τους έδωσε παιζει....γιατί ΑΝ κατασκευάζει 1000δες κομμάτια σε καλούπια για διάφορες εταιρείες και πρέπει να αλλάξει την γραμμή για να φτιάξει ένα τεμάχιο είναι ένα θέμα..
επίσης η παλαιότητα παίζει και αυτή τον ρόλο της, όταν δε μιλάμε για ένα μηχανικό τμήμα του κινητήρα που θα υπάρχουν λόγω κίνησης κάποια κομμάτια.. Και δε θα θέλει τόσο χρόνο για να βρεθεί.
Πάρτο χαλαρά γιατί μηχανάκι έχεις και το ντουμπλάρει άνετα, απλώς όπως είπαμε παλαιότερα μιας και είσαι της πρακτικότητας, ένα φλατ τιμόνι θέλει πάνω απο την τιμονόπλακα και θα γίνει άνετο και καθημερινό.
Το μοτέρ πάντως χουρχουρίζει υγεία απο αυτό που άκουσα την κυριακή.
Ετοιμο για λίμνη πλαστήρα, αντε με ένα πλύσιμο και τσαμάκωμα τα φλασάκια :D
Χρησταρα εισα δυναμη και εγω θελω να σουλουπωσω το triumph αλλα να παρω πρωτα κατι απο την ασφαλιστικη.
doctor_john
20/03/2024, 19:10
Τριχες κατσαρες ειναι ,και εγω στην αρχη ειχα θαμπωθει.
Ρε φιλε λεω εστειλα μυνημα το πρωι και με παιρνουν τηλεφωνο το απογευμα?
Βαζουν απλά μια κοπέλα που σου λεει οτι κοιταμε το θεμα σου και θαμπωνεσαι με την εξυπηρετηση.
Εμενα μου ειπαν σημερα οτι εχει φτιαχτει το πλαισιο και θελει αλλο ενα μηνα να χτυπηθουν τα νουμερα.
Αν ομως ηταν καποιος πονηρεμενος θα μπορουσε να πει ,ποιος μου λεει οτι δεν καναν τιποτα τοσο καιρο και
απλα επειδη τους πιεσαμε ,ειπαν τωρα να χτυπησουν τα νουμερα σε ενα πλαισιο που ηταν ηδη σε στοκ?
Θα μου πεις ολα εικασιες ειναι γιατι οποιος εχει το πεπονι εχει και το μαχαιρι.
Τουλαχιστον ειναι ολοι ευγενικοι αυτο το αναγνωριζω.
Δεν στο έδωσαν γραπτώς όμως.
Είναι αρκετά δύσκολο για μια εταιρεία να σου κόψει απόδειξη 1000+ το Δεκέμβριο.
Σήμερα ρώτησαν, τους είπαν υπάρχει και θα είναι έτοιμο το ταμπελάκι σε καμιά εβδομάδα.
Υπάρχει και τρόπος να δεις πόσο καιρό είναι ραμμένο οτιδήποτε από ανθρακούχο χάλυβα
αλλά εφόσον σε εξυπηρετεί να το πάρεις από αυτούς και δεν έχεις γραπτά..
Η διαδικασία σύνθεσης με σωλήνες συνήθως γίνεται με καλίμπρες, μία ή περισσότερες ανάλογα πως εξυπηρετεί
τον έλεγχο στην παραγωγή του.
Πλαίσια που χρησιμοποιούνται σε ολόκληρη την σειρά μοντέλων και καλύπτονται από εργοστασιακή αντικατάσταση
είναι φυσιολογικό να στοκάρονται στον κατασκευαστή εφόσον κοστίζουν σε χρόνο κατασκευής κατά παραγγελία.
Πάει, χάλασαν και οι Ιταλοί...
Στο τέλος θα παραδώσουν το πλαίσιο με χτυπημένα τα νούμερα σου, στον ίδιο χρόνο που χρειάζονται οι Κινέζοι να παραδώσουν μια βίδα...
johnstef33
20/03/2024, 19:20
Μαλλον και τα 3
Είμαι κι εγώ στην ίδια φάση με σένα φίλε και σε καταλαβαίνω απόλυτα
Απλά εγώ έχω δηλώσει ακινησία στη μηχανή και έχω γλυτώσει τα τέλη για τώρα.
Επίσης δεν έχω δώσει ακόμα κάποια χρήματα για επισκευή και θα δω αν μπορώ να κάνω εξουσιοδότηση στο συνεργείο για αυτό, επειδή ο κουνιάδος μου σε ανάλογη περίπτωση του είπαν , φτιάξτε εσείς τη ζημιά αφού χρειάζεστε και βιάζεστε το αυτοκίνητο και θα αποζημίωθητε μετά
Μετά όμως τού είπαν χωρίς να τον ενημερώσει το συνεργείο,ότι θα σας δοθούν τα μισά χρήματα λόγο παλαιότητας......
Αυτά και καλή δύναμη σε όλους μας
rainmike
09/05/2024, 14:08
Παραλαβαμε επιτελους το πλαισιο:D
harris_x
09/05/2024, 14:10
Άντε επιτέλους!
Με το καλό να παραλάβεις και το μηχανάκι :beer: :beer: :beer:
rainmike
09/05/2024, 14:13
Άντε επιτέλους!
Με το καλό να παραλάβεις και το μηχανάκι :beer: :beer: :beer:
Μακαρι ρε φιλαρακι ειναι 6 μηνες το μηχανακι σε ακινησια περιμενω πως και πως
dumutrus
09/05/2024, 14:50
Αντε επιτέλους με το καλό να το πάρεις και στα χέρια σου.
CorpseAlive
09/05/2024, 14:53
Αντε ρε Μιχαλάρα! Όλα καλώς λοιπόν!
:beer::beer::beer:
doctoras
09/05/2024, 18:27
Επιτήρησε λίγο το συνεργείο να κάνουν προσεκτική συναρμολόγηση εντός εργοστασιακών αποκλίσεων.
Προλαβαίνεις τα πάντα!
doctor_john
09/05/2024, 19:12
εντάξει, ducati είναι, παίζει να κάνουν καλύτερη δουλειά απ' το εργοστάσιο :lol:
Με γειές! φωτό!
rainmike
09/05/2024, 20:21
Εχει δικιο ο Χρησταρας,το εχω υποψιν μου.
Αυριο θα παω να ελεγξω λιγο το νεο πλαισιο και να παραλαβω και κατι δωρα που δωσανε απο την ντουκατι λογω αργοποριας του πλαισιου.
Εχω σκοπο να βαλω αδεια απο την δουλεια την ημερα των εργασιων για να ειμαι παρων.
Αυτο που με νοιαζει περισσοτερο ειναι να κουμπωσει σωστα η μηχανη στο νεο πλαισιο.
Οι ροπες να ειναι σωστες και με βαση το manual της ντουκατι
rainmike
14/05/2024, 09:43
Απορώ πως εσπασε αυτο το πραγμα.
Αν το κρατησεις ειναι πολυ στιβαρο, στο σημειο του σπασιματος δεν παιζει καθολου,οση δυναμη και να βαλεις.
452903
doctor_john
14/05/2024, 17:37
Πολύ εύκολα, ο τροχός πιέστηκε προς τα πίσω και δεξιά, οι κάτω σωλήνες συμπιέστηκαν δημιουργώντας μοχλό που τράβηξε τους πάνω.
Είναι πολύ καλό δείγμα κόλλησης, αξίζει μια μικρή αναφορά.
Όπως βλέπουμε έχουν δημιουργήσει το 7/1 το οποίο μεταφράζεται στο μήκος της κόλλησης εξωτερικά* προς το πάχος (του παχύτερου λέει ο κανόνας)
του λεπτότερου όπως φαίνεται.
Η επιλογή τους αυτή δεν είναι ενάντια στον κανόνα, είναι το minimum μιας ασφαλούς κόλλησης.
Είχαν δίκιο;
Η κόλληση και τα τμήματα που ακουμπά είναι σχεδόν απείρακτα. Το σημείο που σκίστηκε είναι αυτό που γνωρίζαμε όλοι πως έχει δεχθεί θερμικό σοκ
στην μικρότερη δυνατή έκταση όμως, κάτι που οφείλεται πρωτίστως στην επιλογή του minimum της κόλλησης.
* στον διαμήκη του σωλήνα, σαν να λέμε χοντροκομμένα: το μήκος της υποτείνουσας.
kostaskk
15/05/2024, 12:59
Φαίνεται λίγο σαν σκαλωσιά οικοδομής.
Αλλά μηχανάκια έχουν ολόκληρο τον λαιμό κολλημένο από πάνω μέχρι κάτω( όχι σωλήνες)
Και πάλι σπάνε σε τρακαρίσματα
doctor_john
15/05/2024, 18:07
Ή σαν τον πύργο του Άιφελ..
Τα άλλα θα είχαν σπάσει με την μισή δύναμη ή πολύ χειρότερα θα είχαν ξεκινήσει διάρρηξη που δεν θα φαινόταν.
Δεν είναι σωστό να κάνουμε συγκρίσεις όμως γιατί εκείνα δεν επισκευάζονται σε μια ημέρα όπως αυτό, η εταιρεία τους
δεν θυμάται το μοντέλο, όχι να αντικαταστήσει πλαίσιο κτυπώντας νέους αριθμούς.
Γι' αυτό τα λέμε μηχανάκια και όχι μοτοσυκλέτες όπως τις ducati.
stefanos
15/05/2024, 19:49
Απορώ πως εσπασε αυτο το πραγμα.
Αν το κρατησεις ειναι πολυ στιβαρο, στο σημειο του σπασιματος δεν παιζει καθολου,οση δυναμη και να βαλεις.
Εγώ απορώ γιατί δεν το κολλήσατε και πήρες άλλο.
Εκτός και αν είναι θεόστραβο και με γελάει η φωτογραφία.
telegonos
16/05/2024, 19:36
Γι' αυτό τα λέμε μηχανάκια και όχι μοτοσυκλέτες όπως τις ducati.
Πσσσσσσς
rainmike
22/05/2024, 20:34
Case Closed.
Παρελαβα το μηχανακι.
Συνολικα αλλαχτηκαν πλαισιο,μπρος και πισω δισκοπλακες,μπρος πισω τακακια,τιμονi,αξονας μπροστινου τροχου
ρουλεμαν μπροστινου τροχου,μανετα μπροστινου φρενου,μπροστινο φτερο,πεταλ πισω φρενου.
Εγινε επισκευη μπροστινου τροχου ,ισιωμα βαψιμο,εγινε επισκευη στα μπροστινο (τσιμουχες) αλλαχτηκαν λαστιχα
Συνολικο κοστος στρογγυλα 3800 ευρω και 6 μηνες αναμονή.
Ευχαριστώ ολα τα παιδια για την βοηθεια.
Καλα χιλιομετρα σε ολους
453159
harris_x
22/05/2024, 20:36
Case Closed.
Παρελαβα το μηχανακι.
Συνολικα αλλαχτηκαν πλαισιο,μπρος και πισω δισκοπλακες,μπρος πισω τακακια,τιμονi,αξονας μπροστινου τροχου
ρουλεμαν μπροστινου τροχου,μανετα μπροστινου φρενου,μπροστινο φτερο,πεταλ πισω φρενου.
Εγινε επισκευη μπροστινου τροχου ,ισιωμα βαψιμο,εγινε επισκευη στα μπροστινο (τσιμουχες) αλλαχτηκαν λαστιχα
Καλα χιλιομετρα σε ολους
453159
Επιτέλους ρε παλικάρι!
Καλά χλμ και πάντα όρθιος :beer:
dumutrus
22/05/2024, 21:31
Καλορίζικο Μιχάλη επιτέλους το παρέλαβες χαλάλι η αναμονή.
karellen
22/05/2024, 22:45
Ετοιμοπόλεμο το monster!
Καλά χιλιόμετρα! :beer:
doctoras
22/05/2024, 22:52
Σιδερένιοι και άπεφτοι μηχανη και αναβατης, το εργαλείο μυρίζει καινούργιλα!!
Κόκκινο δεν ήταν το πλαίσιο το προηγούμενο;
με το καλό οι επόμενες βόλτες :beer:
Σιδερένιοι και άπεφτοι μηχανη και αναβατης, το εργαλείο μυρίζει καινούργιλα!!
Κόκκινο δεν ήταν το πλαίσιο το προηγούμενο;
Δεν μελετάς και θα σε μαλώσω :p
Εχει βάλει πιο πίσω, φωτό το παλιο πλαίσιο, ίδιο χρώμα είναι.....
@Μιχάλη καλόβολτο και άπεφτοι και οι δυο! :beer:
Case Closed.
Παρελαβα το μηχανακι.
Καλα χιλιομετρα σε ολους
453159
Ναι ρε Μιχάλη, επιτέλους έτοιμη η κούκλα :beer:
Όμορφα χλμ και όλα καλά από εδώ και πέρα αδερφέ!
SeniorCanardo
23/05/2024, 10:07
Επιτέλους, just in time για την ετήσια.
:beer::beer::beer::beer:
End good, all good :beer:
(τελος καλο ολα καλα, για οσους μπζαχνονται στο trans-λεητ)
Case Closed.
Παρελαβα το μηχανακι.
Καλα χιλιομετρα σε ολους
453159
Αντε ν' αρχίσεις να γράφεις χλμ !!!!
Καλοβολτος και καλό στριφτό.
giorgosb
23/05/2024, 17:02
Καλές βόλτες!
Manalishi
23/05/2024, 17:46
Καλα χλμ!!!
PaNick67
23/05/2024, 18:10
Καλες βολτες και ποτε ξανα!
panavour
28/05/2024, 22:55
Απ' όλα τα 3800,πόσα πήρες απ' την ασφάλεια;;;
rainmike
02/06/2024, 09:47
Απ' όλα τα 3800,πόσα πήρες απ' την ασφάλεια;;;
3464+Ηθικη βλαβη
johnstef33
02/06/2024, 13:16
3464+Ηθικη βλαβη
Εμένα φίλε μου απάντησαν ότι πλέον δεν πληρώνονται ηθικές βλάβες καί τέτοια
Μόνο έξοδα από φάρμακα γιατρούς εξετάσεις και θεραπείες
Τέλος πάντων,να δούμε πότε θά παραλάβω κι εγώ
rainmike
02/06/2024, 18:12
Εμένα φίλε μου απάντησαν ότι πλέον δεν πληρώνονται ηθικές βλάβες καί τέτοια
Μόνο έξοδα από φάρμακα γιατρούς εξετάσεις και θεραπείες
Τέλος πάντων,να δούμε πότε θά παραλάβω κι εγώ
Ολα αυτά που αναφερεις θεωρουνται ηθικες βλάβες
CorpseAlive
02/06/2024, 19:55
Ολα αυτά που αναφερεις θεωρουνται ηθικες βλάβες
Όχι δεν θεωρούνται ηθική βλαβη αυτά .
Απλά «φουσκώνουν ελάχιστα την ηθική εξωδικαστικά για να καλύψουν ζημιά που αλγόριθμικα δεν καλύπτεται εξωδικαστικά από την ασφαλιστική . Όπως πχ στην δίκη σου περίπτωση Μιχάλη .
Αυτά είναι θετικές και αποθετικές ζημιές .
rainmike
04/06/2024, 20:17
Όχι δεν θεωρούνται ηθική βλαβη αυτά .
Απλά «φουσκώνουν ελάχιστα την ηθική εξωδικαστικά για να καλύψουν ζημιά που αλγόριθμικα δεν καλύπτεται εξωδικαστικά από την ασφαλιστική . Όπως πχ στην δίκη σου περίπτωση Μιχάλη .
Αυτά είναι θετικές και αποθετικές ζημιές .
Ελα φιλαράκι εμενα απο το νομικο τμημα της ιντερσαλονικα μου ειπαν οτι ολα εκτος της μηχανης συμπεριλαμβανονται σε αυτο που λεμε
ηθικες βλάβες.
Παντως οπως με ειχες παροτρυνει ,αρνηθηκα την επισκεψη απο δικο τους γιατρο και εστειλα μονο χαρτια απο δημοσιο νοσοκομειο.
Ηθελαν να στειλουν σπιτι δικο τους γιατρο για να εξετασει και καλα τι ,το αιματωμα που ειχα στο αρχιδι?
Οτι να ναι μιλαμε.:)
CorpseAlive
04/06/2024, 20:43
Ελα φιλαράκι εμενα απο το νομικο τμημα της ιντερσαλονικα μου ειπαν οτι ολα εκτος της μηχανης συμπεριλαμβανονται σε αυτο που λεμε
ηθικες βλάβες.
Παντως οπως με ειχες παροτρυνει ,αρνηθηκα την επισκεψη απο δικο τους γιατρο και εστειλα μονο χαρτια απο δημοσιο νοσοκομειο.
Ηθελαν να στειλουν σπιτι δικο τους γιατρο για να εξετασει και καλα τι ,το αιματωμα που ειχα στο αρχιδι?
Οτι να ναι μιλαμε.:)
Κλασικές μαλακισμένες τακτικές των ασφαλιστικών!
Εγώ χαίρομαι ειλικρινά που εσύ είσαι ικανοποιημένος , όλα τα άλλα είναι να χάμε να λέγαμε και να χάμε να πούμε !
Τα λέμε στην επόμενη βόλτα Μιχαλάρα!