PDA

View Full Version : Grand Theft Auto 6

Coyote.V
11/12/2023, 10:09
Το διάσημο παιχνίδι Grand Theft Auto ετοιμάζεται μετά από σχεδόν δέκα χρόνια να ανανεωθεί πλήρως με την 6η έκδοση. Το GTA 6 αναμένετια να είναι διαθέσιμο στις αρχές του 2025 στις δύο κορυφαίες κονσόλες και θα έχει μια σημαντική αναβάθμιση στα οχήματα που θα περιλαμβάνει. Αυτήν τη φορά η Rockstar έχει συμπεριλάβει στο παιχνίδι και μοτοσικλέτες, αλλά όχι όπως θα περίμενε κανείς.
Στο πρώτο τρέιλερ που κυκλοφόρησε η εταιρεία εμφανίζεται μια συμμορία ληστών που χρησιμοποιούν χωμάτινες μοτοσικλέτες enduro και motocross τρομοκρατώντας την πόλη. Περισσότερες πληροφορίες για το πόσο θα μπορεί ο παίχτης να εμπλακεί στην συμμορία Dirt-Bike Dirt-Bags δεν έχουν γίνει γνωστές, ωστόσο σίγουρα θα υπάρχει arc στο παιχνίδι που θα ασχολείται με τις μοτοσικλέτες.

Στο τρέιλερ δεν μπορούμε να διακρίνουμε τη μάρκα και τα μοντέλα. Υπάρχουν όμως χωμάτινες enduro, scrambler μοντέλα και ATV με τους μισούς αναβάτες να μην φοράνε ούτε κράνος. Γενικά πάντως η φιλοσοφία του παιχνιδιού δεν θα έλεγε κάποιος ότι είναι εκπαιδευτικού χαρακτήρα προτάσσοντας περισσότερο την παρανομία.

Στην παρούσα έκδοση του παιχνιδιού το μοντέλο μοτοσικλέτας που έχει ξεχωρίσει είναι η Ducati 1098 η οποία εμφανιζόταν στο παιχνίδι με την ονομασία Pagassi Bati 801 RR. Δείτε το τρέιλερ του Grand Theft Auto 6 που αναμένεται το 2025.

https://www.gazzetta.gr/gmotion/2282415/symmories-motosikletiston-sto-neo-gta-6-vid

Με τις υγείες μας... η μοτοσυκλέτα γίνεται εργαλείο εγκλήματος, πολύ ωραία! :sick:

CorpseAlive
11/12/2023, 10:12
Το διάσημο παιχνίδι Grand Theft Auto ετοιμάζεται μετά από σχεδόν δέκα χρόνια να ανανεωθεί πλήρως με την 6η έκδοση. Το GTA 6 αναμένετια να είναι διαθέσιμο στις αρχές του 2025 στις δύο κορυφαίες κονσόλες και θα έχει μια σημαντική αναβάθμιση στα οχήματα που θα περιλαμβάνει. Αυτήν τη φορά η Rockstar έχει συμπεριλάβει στο παιχνίδι και μοτοσικλέτες, αλλά όχι όπως θα περίμενε κανείς.
Στο πρώτο τρέιλερ που κυκλοφόρησε η εταιρεία εμφανίζεται μια συμμορία ληστών που χρησιμοποιούν χωμάτινες μοτοσικλέτες enduro και motocross τρομοκρατώντας την πόλη. Περισσότερες πληροφορίες για το πόσο θα μπορεί ο παίχτης να εμπλακεί στην συμμορία Dirt-Bike Dirt-Bags δεν έχουν γίνει γνωστές, ωστόσο σίγουρα θα υπάρχει arc στο παιχνίδι που θα ασχολείται με τις μοτοσικλέτες.

Στο τρέιλερ δεν μπορούμε να διακρίνουμε τη μάρκα και τα μοντέλα. Υπάρχουν όμως χωμάτινες enduro, scrambler μοντέλα και ATV με τους μισούς αναβάτες να μην φοράνε ούτε κράνος. Γενικά πάντως η φιλοσοφία του παιχνιδιού δεν θα έλεγε κάποιος ότι είναι εκπαιδευτικού χαρακτήρα προτάσσοντας περισσότερο την παρανομία.

Στην παρούσα έκδοση του παιχνιδιού το μοντέλο μοτοσικλέτας που έχει ξεχωρίσει είναι η Ducati 1098 η οποία εμφανιζόταν στο παιχνίδι με την ονομασία Pagassi Bati 801 RR. Δείτε το τρέιλερ του Grand Theft Auto 6 που αναμένεται το 2025.

https://www.gazzetta.gr/gmotion/2282415/symmories-motosikletiston-sto-neo-gta-6-vid

Με τις υγείες μας... η μοτοσυκλέτα γίνεται εργαλείο εγκλήματος, πολύ ωραία! :sick:

Ένα παιχνίδι είναι .
Η πραγματικότητα και πιο συγκεκριμένα η Ελληνική έχει δαιμονοποιήσει πολύ παραπάνω τα Beverly(για πατάκι σε κλοπή μηχανών) και τα χιουντάι άξεντ για μπούκες σε τράπεζες και καταστήματα.

Coyote.V
11/12/2023, 10:18
Αυτό όμως δεν είναι δικαιολογία για να το πάρει κάποιος στο παιδί του.
Τα παιδιά είναι σφουγγάρια, απορροφούν τα πάντα... εδώ αγωνίζονται πολλοί (δεν έχω παιδιά) να τους δώσουν τις σωστές βάσεις και έρχονται να τα διαφθείρουν. Μπορεί να ακούγομαι υπερβολικός αλλά αυτό λαμβάνω. Και χρησιμοποιούν κάτι που αγαπώ...

DoctoR_k6
11/12/2023, 10:42
Αφου εχει ηλικιακο περιορισμο (18).
Ας μην το αγορασουν σε μικρα παιδια.
Και μενα το ειδανε τα μικρα στο Play store αλλα τους ειπα οταν μεγαλωσετε... :lol:

Αφου οι μηχανοβιοι ειναι αλητηριοι!!! Εξατμισεις, μπραμπ-μπρουμπ!!! :D

Coyote.V
11/12/2023, 10:46
448969

Vassilis
11/12/2023, 10:52
Είσαι λίγο υπερβολικός είναι η αλήθεια. Το παιχνίδι έχει rating 18+. Αν κάποιος κάτω των 18 το παίξει (όπως και θα γίνει, όπως και έχει γίνει τόσο με τα προηγούμενα της σειράς όπως και αλλά παρόμοια) και λόγω αυτού βγει στον δρόμο χωρίς κράνος κλπ κλπ δεν φταίει το παιχνίδι. Όπως πχ δεν φταίει το call of duty αν βγαινουν και πυροβολανε κοσμο. Και στο 5 παντως που ειχε μηχανες φοραγε κρανος ο φιλος, μπορουσες να κανεις ο,τι μαλακια ηθελες στον δρομο αλλα αν ειχες ατυχημα σκοτωνοσουν. Να κατι εκπαιδευτικο.

Coyote.V
11/12/2023, 11:02
Το είπα και μόνος μου Βασίλη πως είμαι υπερβολικός.
Για να γίνει εκπαιδευτικό όμως θα πρέπει κάποιος να ασχολείται με το παιδί του. Αυτά όμως που διαβάζω καθημερινά στις εφημερίδες για την εγκληματικότητα των ανηλίκων δηλώνει το αντίθετο.

kostaskk
11/12/2023, 11:15
Γιατί το gta4 του 2008 δεν είχε μοτοσυκλέτες?

Coyote.V
11/12/2023, 11:19
Που να ξέρω... δεν έχω παιδιά όπως είπα και με τέτοια παιχνίδια δεν ασχολούμαι. Αυτό όμως που γράφεις ενισχύει σημαντικά την άποψή μου για την εγκληματικότητα των ανηλίκων και όχι μόνο των ανηλίκων την σήμερον ημέρα.

BLiTzER
11/12/2023, 11:20
Γενικά πάντως η φιλοσοφία του παιχνιδιού δεν θα έλεγε κάποιος ότι είναι εκπαιδευτικού χαρακτήρα προτάσσοντας περισσότερο την παρανομία.

Ποιος το περίμενε αυτό από ένα παιχνίδι που ονομάζεται GRAND THEFT AUTO.

Ο Sherlock το έγραψε το άρθρο;

Coyote.V
11/12/2023, 11:21
:lol:

ΓιώργοςΤΤ
11/12/2023, 11:22
Τα παιχνίδια αυτά, το τελευταίο πράγμα που θέλουν να γίνουν είναι "εκπαιδευτικά".

Απευθύνονται σε άτομα άνω των 18, άσχετα αν η πλειοψηφία των γονέων δεν δίνει σημασία.

Εγκληματικότητα στις μικρές ηλικίες υπήρχε πάντα, αυτό που έχει αλλάξει είναι ότι πλέον υπάρχει το ίντερνετ και ανεβαίνουν βίντεο και ότι η κοινωνία είναι πιο ευαισθητοποιημένη στο θέμα.

PaNick67
11/12/2023, 11:24
Το ιδιο το παιχνιδι σε βαζει σε μια διαδικασια να κλεβεις, σκοτωνεις, ληστευεις και να αποκτας αυτοκινητα, ελικοπτερα, μηχανες, σπιτια, χρηματα και το κανει εδω και 20 χρονια που βγηκε το GTA.
Και τωρα μπορεις να αγορασεις μηχανη, να την φτιαξεις και να κανεις εγκληματα.

Η βια ειναι κατι που υπαρχει, τα παιχνιδια απλα το δειχνουν, δεν φταινε αυτα γι' αυτην, ειναι βαθια κοινωνικο το ζητημα. Τα παιδια ειναι σφουγγαρια, ρουφανε οτιδηποτε τους κανει εντυπωση. Χρειαζεται ανοιχτο μυαλο και ενασχοληση με την καθημερινοτητα του παιδιου σου να κουβεντιασεις μαζι του, να μαθεις τι το απασχολει, τι το βασανιζει, να συμβουλεψεις χωρις να αφορισεις. Δυσκολα πραγματα για την πλειοψηφια

Αρκετα μικροτερος επαιζα Tenchu, Metal Gear Solid, κλπ, δεν θυμαμαι κανεναν γνωστο να πηρε κατανα και να εσφαξε κανεναν ουτε κανεναν με οπλο να πυροβολουσε κοσμο. :lol:

Coyote.V
11/12/2023, 11:29
Τα παιχνίδια αυτά, το τελευταίο πράγμα που θέλουν να γίνουν είναι "εκπαιδευτικά".

Απευθύνονται σε άτομα άνω των 18, άσχετα αν η πλειοψηφία των γονέων δεν δίνει σημασία.

Εγκληματικότητα στις μικρές ηλικίες υπήρχε πάντα, αυτό που έχει αλλάξει είναι ότι πλέον υπάρχει το ίντερνετ και ανεβαίνουν βίντεο και ότι η κοινωνία είναι πιο ευαισθητοποιημένη στο θέμα.
Είναι;
Μακάρι να είναι έτσι... φαντάζομαι τον πιτσιρικά να πηγαίνει στον πατέρα του και να του λέει θέλω το GTA, και ο πατέρας του μεγαλωμένος με το Gran Turismo και πηγμένος με τα προβλήματα να το περνάει στο ντούκου.

Coyote.V
11/12/2023, 11:34
Αρκετα μικροτερος επαιζα Tenchu, Metal Gear Solid, κλπ, δεν θυμαμαι κανεναν γνωστο να πηρε κατανα και να εσφαξε κανεναν ουτε κανεναν με οπλο να πυροβολουσε κοσμο. :lol:

Θα πρέπει να είναι γνωστός; Χαλαρά διαβάζω για τους πυροβολισμούς σε σχολεία στις ΗΠΑ πχ. Προσεχώς και δω.

Το θέμα δεν είναι να μην το κάνει μόνο το δικό σου παιδί, αλλά μην πέσει και θύμα της αδιαφορίας κάποιου άλλου γονιού.

PaNick67
11/12/2023, 11:47
Θα πρέπει να είναι γνωστός; Χαλαρά διαβάζω για τους πυροβολισμούς σε σχολεία στις ΗΠΑ πχ. Προσεχώς και δω.

Το θέμα δεν είναι να μην το κάνει μόνο το δικό σου παιδί, αλλά μην πέσει και θύμα.

Μην συγκρινεις με ΗΠΑμερικη.. Εκει ειναι Land of the free, home of the brave, και πανε σουπερμαρκετ με MP5 αναρριχτα ριγμενο :lol: Οταν λοιπον θεωρεις δικαιωμα σου να εχεις οπλο να αμυνθεις και θεωρεις σωστο να αφαιρεσεις μια ζωη γιατι αισθανθηκες οτι απειληθηκες, θα βρεθουν καμποσα παιδια που θα λυσουν τις διαφορες τους με αυτα, δυστυχως.

sam4g
11/12/2023, 11:50
Η αλήθεια είναι πως πάντα υπήρχε εγκληματικότητα σε παιδικές ηλικίες, αλλά τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί τρομερά. Δεν είναι ότι πλέον υπάρχει το ίντερνετ και βγαίνουν παραέξω, αλλά αποτελεί πραγματικό γεγονός που διαπιστώνεται και από στατιστικά στοιχεία.

Προφανώς η βία που προβάλλεται παντού, είτε σε videogames είτε στην τηλεόραση και πόσο μάλλον στο ίντερνετ, παίζει το ρόλο της. Δεν είναι, όμως, ο βασικός παράγοντας.

Αν οι γονείς ήταν δίπλα στα παιδιά τους, δίνοντας τους αξίες και σωστή διαπαιδαγώγηση, δεν θα μιλούσαμε για αύξηση παιδικής βίας και εγκληματικότητας.

Επίσης, αν στα σχολεία, ο δάσκαλος είχε τη δυνατότητα να επέμβει σε τέτοιες συμπεριφορές, πάλι θα είχαμε πιο περιορισμένη παιδική βία.

Το θέμα μας δεν είναι τα παιχνίδια και οι μουσικές που προβάλλουν βία και εγκληματικότητα. Το θέμα είναι ότι το αξιακό μας σύστημα έχει διαρραγεί προ πολλού

Coyote.V
11/12/2023, 11:59
Βασικά τρελαίνομαι...

Αντιδρούν σε ταινίες και παραμύθια πχ Την χιονάτη και τους 7 νάνους επειδή την φίλησε χωρίς την θέλησή της ώρα που κοιμόταν και αυτά κυκλοφορούν ελεύθερα χωρίς να κουνιέται φύλλο !!!

Coyote.V
11/12/2023, 12:09
Με την δικαιολογία του περιορισμού ηλικίας που με ένα κλικ την προσπερνάς.

thunder ace
11/12/2023, 12:16
Έχετε πάρει χαμπάρι ότι τα κοριτσάκια γουστάρουν να φτάσει η ώρα να τις πούνε "σλατίνες"
Και τα αγοράκια να αποκτήσουν "καραμπιτ" και πότε θα το χρησιμοποιησουν;
Είμαι υπερβολικός;

Vassilis
11/12/2023, 12:21

Το θέμα δεν είναι να μην το κάνει μόνο το δικό σου παιδί, αλλά μην πέσει και θύμα της αδιαφορίας κάποιου άλλου γονιού.

Σωστά όλα αυτά αλλά δεν φταίνε τα παιχνίδια για τέτοιες συμπεριφορές.

BLiTzER
11/12/2023, 12:26

Οι πυροβολισμοί στις ΗΠΑ δε συμβαίνουν επειδή ο καθένας μπορεί να αγοράζει παιχνίδια, αλλά επειδή ο καθένας μπορεί να αγοράζει όπλα.

Το πρώτο GTA βγήκε το 1997. Θυμάμαι ακόμα να παίζω το timed demo του από PC Master ξανά και ξανά και ξανά. Υπέροχο! :D

Vassilis
11/12/2023, 12:33
Πες μου ότι δεν το είχες αγοράσει σπασμένο από κανένα τέτοιο μαγαζί. Με θυμάμαι να λιώνω (κάτω από 18). Παιχνιδαρα πραγματικά

Coyote.V
11/12/2023, 13:03
Ενδόμυχα όλοι ξέρουμε σε ποιους αναφέρονται αυτά τα παιχνίδια και κάνουμε τα στραβά μάτια. Έναν δεκαοκτάρη θέλω να πιστεύω ότι θα τον ενδιαφέρει περισσότερο μια γυναίκα ή οτιδήποτε άλλο λόγω πολιτικής ορθότητας παρά να κάτσει και να παίξει αυτή την μλκία.

Coyote.V
11/12/2023, 13:11
Έχετε πάρει χαμπάρι ότι τα κοριτσάκια γουστάρουν να φτάσει η ώρα να τις πούνε "σλατίνες"
Και τα αγοράκια να αποκτήσουν "καραμπιτ" και πότε θα το χρησιμοποιησουν;
Είμαι υπερβολικός;

Καθόλου... αλλά δεν φοβάσαι να μη σε πούνε boomer;

thunder ace
11/12/2023, 13:21
οταν εχεις παιδι 34 χρονων,αυτο νομιζεις θα με νοιαξει;
Ολοι μου οι φιλοι και οι παρεες πλεον εδω που ζω ειναι απο 27 (που ειναι ο δευτερος γιος μου)μεχρι εναν ανηψιο μου που ειναι 45.
Και μας γουσταρουν τρελλα.

Vassilis
11/12/2023, 13:25
Ενδόμυχα όλοι ξέρουμε σε ποιους αναφέρονται αυτά τα παιχνίδια και κάνουμε τα στραβά μάτια. Έναν δεκαοκτάρη θέλω να πιστεύω ότι θα τον ενδιαφέρει περισσότερο μια γυναίκα ή οτιδήποτε άλλο λόγω πολιτικής ορθότητας παρά να κάτσει και να παίξει αυτή την μλκία.

Μπορούν να τον ενδιαφέρουν και γυναίκες (ή άντρες, όπως την βρίσκει ο καθένας), και παιχνίδια και διαφορα πράγματα. Το ένα δεν αναιρεί το άλλο. GTA είναι τρελή παιχνιδαρα. Απλά το παράκαναν τόσα χρόνια με το 5. Περιμένουμε το 6 πώς και πώς.

thunder ace
11/12/2023, 13:32
Όταν ξεκίνησε η δεκαετία των 80, ειμουν 18 χρονών.
Τα μοναδικά ενδιαφέροντα ήταν τα 3Μ:μουσική..μηχανές και μου....ι@
Τότε μετά από λίγα χρόνια ξεκίνησαν και τα ουφαδικα.
Ούτε απ' έξω δεν περνάγαμε.
Την πρώτη κονσόλα την πήρα το 2000 επειδή με πρηξανε οι (τότε)πιτσιρικάδες μου.
Ακόμα προτιμώ την καλή παρέα...την βόλτα με μηχανή ..και το heavy metal.

Coyote.V
11/12/2023, 13:36
Μπορούν να τον ενδιαφέρουν και γυναίκες (ή άντρες, όπως την βρίσκει ο καθένας), και παιχνίδια και διαφορα πράγματα. Το ένα δεν αναιρεί το άλλο. GTA είναι τρελή παιχνιδαρα. Απλά το παράκαναν τόσα χρόνια με το 5. Περιμένουμε το 6 πώς και πώς.

Ελπίζω κάποτε τα βίνδεο γκέιμς να απαξιωθούν από την νεολαία όπως οι μηχανές σήμερα... μόνο εκεί εναποθέτω τις ελπίδες μου.

harris_x
11/12/2023, 13:38
Ελπίζω κάποτε τα βίνδεο γκέιμς να απαξιωθούν από την νεολαία όπως οι μηχανές σήμερα... μόνο εκεί εναποθέτω τις ελπίδες μου.

γιατι ρε, πλάκα έχουν

Coyote.V
11/12/2023, 13:40
γιατι ρε, πλάκα έχουν

Το παίζεις νεολαία τώρα ή το πιστεύεις;

Το ζάχαρο στα παιδιά βαράει κόκκινο

CorpseAlive
11/12/2023, 13:48
στο GTA 5 στην πρώτη καραντίνα είχα φτιάξει σε Custom Server την παλιά μου μηχανή Τρανσαλπ 700 να μπορεί να πατάει τα πάντα μέσα στο Game.
Μετά την οδήγησα και τελικά τη πούλησα.

Coyote.V
11/12/2023, 13:50
Εσένα δεν σου απαντάω, σε συμφέρει να έχεις πελατεία.

CorpseAlive
11/12/2023, 13:57
Εσένα δεν σου απαντάω, σε συμφέρει να έχεις πελατεία.

Δεν είμαι ποινοκολόγος!
Εκτός αν μαθαίνουν οι νέοι να οδηγούν από το GTA.
Τότε αλλάζει το πράγμα.

Coyote.V
11/12/2023, 14:04
Να και κάτι που μάθαμε σήμερα, όχι την ιδιότητά σου αλλά ότι έχουν εξειδίκευση οι δικηγόροι. Ο Κούγιας πάντως μπλέκεται με τα πάντα. (δεν σε συγκρίνω με αυτόν απλά λέω..)

Nostradamus
11/12/2023, 14:12
Πριν ποινικοποιησουμε τα παιχνίδια, μηπως να δουμε πως θα ασχολούνται οι γονεις με τα παιδια τους ή σε καποιες περιπτώσεις πως να μην ασχολούνται καποιοι με τα παιδια τους (σκληρό αλλα απαραίτητο) ? Παιδεία βασικα.. και δεν χρειάζονται υπερβολές.

BLiTzER
11/12/2023, 14:23

Ευτυχώς για όλους εμάς τους γνώστες, αυτό δε θα συμβεί ποτέ. Τα pc games είναι έργα τέχνης σήμερα, καθώς συνδυάζουν σενάριο, διαλόγους, εικαστικά, μουσική, όλα σε πολύ υψηλό επίπεδο. Προφανώς δεν είναι ΟΛΑ τα παιχνίδια έτσι, αλλά πολλά είναι. Μπορεί να είναι αγνά διασκεδαστικά ή άκρως εκπαιδευτικά, να σου ξεζουμίζουν το μυαλό, την παρατηρητικότητα, hand-eye coordination και άλλα 100 οφέλη που δεν υπάρχει κανένας λόγος να αναφέρω εδώ.

Το να κατηγορείς τα video games για όλα τα κακά του κόσμου είναι σαν να κατηγορείς πχ το ίντερνετ. Και τα 2 είναι εξαιρετικά μέσα, τεχνολογίες που μπορούν να σου δώσουν πράγματα που ούτε καν φαντάζεσαι, και δε θα βρεις πουθενά αλλού. Ή μπορείς να τα χρησιμοποιείς για να παίζεις το πουλί σου.

Coyote.V
11/12/2023, 14:30
Το να κατηγορείς τα video games για όλα τα κακά του κόσμου είναι σαν να κατηγορείς πχ το ίντερνετ.

Δεν κατηγορώ πράγματα που υπάρχει το "μέτρον άριστον" αλλά δυστυχώς δεν επικρατεί... ξέρεις πόση παντόφλα πέφτει για τα βινδεο γκέιμς; Με άσχημες καταλήξεις...

Coyote.V
11/12/2023, 14:34
Εκτός αυτού αν θέλετε να τα παίζεται παιδάκια, να τα παίζετε, αλλά πρέπει να υπάρξουν δικλείδες ασφαλείας για τα παιδιά και όχι ένα κιλκ.

CorpseAlive
11/12/2023, 14:35
Εκτός αυτού αν θέλετε να τα παίζεται παιδάκια, να τα παίζετε, αλλά πρέπει να υπάρξουν δικλείδες ασφαλείας για τα παιδιά και όχι ένα κιλκ.

Υπάρχουν δικλείδες ασφαλείας
Λέγονται ''Γονείς''.

BLiTzER
11/12/2023, 14:38
Δεν κατηγορώ πράγματα που υπάρχει το "μέτρον άριστον" αλλά δυστυχώς δεν επικρατεί... ξέρεις πόση παντόφλα πέφτει για τα βινδεο γκέιμς; Με άσχημες καταλήξεις...

Καλά, αυτό παίζει παντού, σε οτιδήποτε. Χίλιες φορές, όμως, το παιδί μου να παίζει παιχνίδια στον υπολογιστή παρά να αποβλακώνεται στην τηλεόραση και στο κινητό.

448972

:D

Coyote.V
11/12/2023, 14:39
Καλά, αυτό παίζει παντού, σε οτιδήποτε. Χίλιες φορές, όμως, το παιδί μου να παίζει παιχνίδια στον υπολογιστή παρά να αποβλακώνεται στην τηλεόραση και στο κινητό.

Υπάρχουν δικλείδες ασφαλείας
Λέγονται ''Γονείς''.

Πριν ποινικοποιησουμε τα παιχνίδια, μηπως να δουμε πως θα ασχολούνται οι γονεις με τα παιδια τους ή σε καποιες περιπτώσεις πως να μην ασχολούνται καποιοι με τα παιδια τους (σκληρό αλλα απαραίτητο) ? Παιδεία βασικα.. και δεν χρειάζονται υπερβολές.

...

basilis_k6
11/12/2023, 14:39
Ειναι επιστημονικά αποδεδειγμένο οτι τα video games οχι μονο δεν δημιουργούν βιαιες τασεις στα παιδια αλλα τα απομακρύνουν απο αυτές. Τα υπολοιπα ειναι κουβεντα καφενείου και συνομοσιολογια. Η κοινωνια και η πολιτεία εχει ευθυνη για την εγκληματικότητα, μετα την οικογένεια προφανως.

Coyote.V
11/12/2023, 14:46
Ειναι επιστημονικά αποδεδειγμένο οτι τα video games οχι μονο δεν δημιουργούν βιαιες τασεις στα παιδια αλλα τα απομακρύνουν απο αυτές. Τα υπολοιπα ειναι κουβεντα καφενείου και συνομοσιολογια. Η κοινωνια και η πολιτεία εχει ευθυνη για την εγκληματικότητα, μετα την οικογένεια προφανως.

Πως είναι αποδεδειγμένο... η νεολαία αυτή την στιγμή βράζει, έχει γίνει ανεξέλεγκτη η βία, ακόμα και σε ομαδικό επίπεδο. Ειδήσεις δεν βλέπετε;

Θα πρέπει πρώτα δηλαδή να σας αγγίξει το θέμα για να ανοίξετε τα μάτια;

harris_x
11/12/2023, 14:47
doom και διαόλια μόνο ρε μ@υνια...

448974

harris_x
11/12/2023, 14:48

448972

:D

+1301

Άσε που εκεί ξέρεις τι βλέπει, στο κινητό ξέρεις;;;;

Coyote.V
11/12/2023, 14:49
Δεν έχω κάτι άλλο να προσθέσω στο θέμα... εκτός αν γουστάρετε να πειράζετε τον κογιότη, εκεί αλλάζει το πράγμα. :)

Kornillios
11/12/2023, 15:03
Coyote βλέπω πως έχεις αποκτήσει λίγο υπερβολική προκατάληψη ως προς τα video games...

Ένα παιχνίδι από μόνο του δεν ωθεί κάποιον σε βίαιες πράξεις...Μεγαλύτερη ευθύνη έχει η οικογένεια πρώτα από όλα, και σε δεύτερη μοίρα το σχολείο και το κράτος με το αίσθημα ατιμωρησίας σε ότι και να κάνει κάποιος. Ο καθένας κάνει ότι του κα..λώσει και αν του πεις "Αυτό που κάνεις δεν είναι σωστό" είτε νομοθετικά είτε ηθικά, όχι μόνο δεν θα κάτσει να το σκεφτεί για ένα δευτερόλεπτο αλλά θα αντιδράσει με το παραμικρό...Η αδιαφορία και ο ωχαδερφισμός που κυριαρχεί στη μπανανία που λέγεται Ελλάδα, ευθύνεται για τα πρωτεία σε θανατηφόρα τροχαία, ευθύνεται που κάποιος παίρνει ένα αυτοκίνητο ή μια μοτοσικλέτα και νομίζει πως είναι άρχοντας της ασφάλτου με δυστυχήματα όπως το θάνατο του βρέφους στον Βόλο, περιστατικά όπως τη θανατηφόρα επίθεση από 18 ΧΡΟΝΩΝ άνθρωπο με την ναυτική φωτοβολίδα στον αστυνομικό στο Ρέντη, το θάνατο της γυναίκας στη Θεσσαλονίκη επειδή κάποιος εκπαίδευσε σκύλους-δολοφόνους χωρίς να λάβει απαραίτητα μέτρα προστασίας ώστε να μην ξεφύγουν από το χώρο που φυλάσσουν κτλ.

Πάντως εγώ, όπως και πολύ φίλοι και γνωστοί, έχουν παίξει τη συγκεκριμένη σειρά παιχνιδιών από μικρά παιδιά. Κανείς δεν έχει υποπέσει σε βίαιες συμπεριφορές.

BLiTzER
11/12/2023, 15:05
Δεν έχω κάτι άλλο να προσθέσω στο θέμα... εκτός αν γουστάρετε να πειράζετε τον κογιότη, εκεί αλλάζει το πράγμα. :)

Έλα, πες την αλήθεια. Μπαίνεις σε online games και σε pwnάρουν 11χρονα. :lol:

karellen
11/12/2023, 15:11
Εγώ πάντως κοιτάω πως και πως να αναβαθμίσω το pc για να παίξω Baldur's Gate.

harris_x
11/12/2023, 15:14
Το παίζεις νεολαία τώρα ή το πιστεύεις;

Υπάρχουν φορές που παίζω κι εγώ, ο μικρός παίζει και το GTA, και το Kωλ of duty -όπως του το λέω και γελάμε-, και άλλα.
Η αλήθεια είναι ότι, όπως είπε και ο Γεώργιος παραπάνω (https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=162874&page=3&p=3187742&viewfull=1#post3187742), προτιμώ να παίζει video games, παρά να έχει το κινητό στα χέρια του.

Coyote.V
11/12/2023, 15:17
Έλα, πες την αλήθεια. Μπαίνεις σε online games και σε pwnάρουν 11χρονα. :lol:

Αλλού μου αρέσει να μπαίνω που τα 11χρονα δεν έχουν καμία δουλειά εκεί προς το παρών. Βασικά υπάρχει μια τάση να μην μπαίνουν και ενήλικες τώρα τελευταία με τα παιχνίδια. :D

dimitris23
11/12/2023, 15:27
γιατι εισαι τοσο αρνητικος ως προς τα βιντεο γκειμς. η λογικη οτι ειναι για μικρα παιδια και οτι στα 18 και μετα δεν συνεχιζεις να παιζεις δεν ισχυει. θυμιζει λογικη παπουδων τη δεκαετια του 80 που εβλεπαν αναβατες μοτοσυκλετας και ελεγαν οι αλητες κλεφτες κοντρακιδες χασικλιδες. πολλοι που ξεκινησαμε τη δεκαετια του 90 ή και νωριτερα συνεχιζουμε ακομα να ασχολουμαστε με βιντεο γκειμσ. αλλοι πολλοι αλλοι λιγοτερο. επισης δεν σε κανει ενα παιχνιδι εγκληματια που στη τελικη δειχνει την πραγματικοτητα στην κοινωνια. αυτος που θα επηρεαστει απο ενα παιχνιδι και θα βγει να σκοτωσει κοσμο , πολυ ευκολα θα επηρεαστει και απο μια ταινια. θα ελεγα να μην δαιμονοποιουμε τα παντα. ο κοσμος θα ειναι σκληρος και αδικος γεματος εγκλημα και δεν φταινε τα παιχνιδια οι ταινιες κτλ. ειναι αλλου η πηγη του προβληματος.

Coyote.V
11/12/2023, 15:31
γιατι εισαι τοσο αρνητικος ως προς τα βιντεο γκειμς. η λογικη οτι ειναι για μικρα παιδια και οτι στα 18 και μετα δεν συνεχιζεις να παιζεις δεν ισχυει. θυμιζει λογικη παπουδων τη δεκαετια του 80 που εβλεπαν αναβατες μοτοσυκλετας και ελεγαν οι αλητες κλεφτες κοντρακιδες χασικλιδες. πολλοι που ξεκινησαμε τη δεκαετια του 90 ή και νωριτερα συνεχιζουμε ακομα να ασχολουμαστε με βιντεο γκειμσ. αλλοι πολλοι αλλοι λιγοτερο. επισης δεν σε κανει ενα παιχνιδι εγκληματια που στη τελικη δειχνει την πραγματικοτητα στην κοινωνια. αυτος που θα επηρεαστει απο ενα παιχνιδι και θα βγει να σκοτωσει κοσμο , πολυ ευκολα θα επηρεαστει και απο μια ταινια. θα ελεγα να μην δαιμονοποιουμε τα παντα. ο κοσμος θα ειναι σκληρος και αδικος γεματος εγκλημα και δεν φταινε τα παιχνιδια οι ταινιες κτλ. ειναι αλλου η πηγη του προβληματος.

Εξήγησα παραπάνω τις θέσεις μου, δεν μπορώ να λέω συνέχεια τα ίδια. Στο μόνο καινούργιο που μπορώ να απαντήσω είναι ότι δεν έχουμε κατακτήσει ολοκληρωτικά τον homo sapiens (σοφό άνθρωπο) για να προχωρήσουμε παρακάτω. Αυτό προσπαθούμε...

doctor_john
11/12/2023, 15:53
Είναι ευκαιρία να προπονηθούμε στην λογική της ομάδας.
Ο κογιότ ανησυχεί για τα πρότυπα που διαμορφώνουν τα παιδιά με το gta και είμαστε αρκετοί που έχουμε ασχοληθεί με αυτό σε βάθος.

Εμένα μου μοιάζει σαν "πεδίο αποφόρτισης κανόνων" και τους χρωστάω για τα ραδιόφωνα που έχουν φτιάξει.

Coyote.V
11/12/2023, 16:01
Ο κογιότ ανησυχεί για τα πρότυπα που διαμορφώνουν τα παιδιά με το gta και είμαστε αρκετοί που έχουμε ασχοληθεί με αυτό σε βάθος.

Εμένα μου μοιάζει σαν "πεδίο αποφόρτισης κανόνων" και τους χρωστάω για τα ραδιόφωνα που έχουν φτιάξει.

Η ανησυχία μου έχει προέκταση στην ανθρωπότητα, δεν έχω παιδιά για ανησυχώ άμεσα όπως πολλοί θα έπρεπε. Την αποφόρτιση δεν την βλέπω πουθενά αντιθέτως βλέπω υπερβολική φόρτιση. Ειδικά σε μικρές ηλικίες.

BLiTzER
11/12/2023, 16:13
Μεγαλύτερη ανησυχία μου προκαλούν οι σύγχρονοι ρυθμοί ζωής 2 εργαζόμενων γονέων, που τους επιτρέπουν ίσως μια ώρα ποιοτικού χρόνου με τα παιδιά τους μέσα στην ημέρα. Και πιθανότατα είμαι πολύ αισιόδοξος με τον χρόνο.

Vassilis
11/12/2023, 16:15
Τάσο συνδέεις πράγματα με λάθος τροπο. Πιστεύεις ότι για την βία ευθύνονται τα video games κατι που δεν ισχυει. Βασικα, επειδη απ οτι εχω καταλαβει σ αρεσουν τα αεροπλανα ψαξε στο YouTube πχ f/a 18 dcs ή f14 dcs και μετα ελα πες μου οτι ελπιζεις ν απαξιωθουν τα video games απο την νεολαια.

Coyote.V
11/12/2023, 16:25
Τάσο συνδέεις πράγματα με λάθος τροπο. Πιστεύεις ότι για την βία ευθύνονται τα video games κατι που δεν ισχυει. Βασικα, επειδη απ οτι εχω καταλαβει σ αρεσουν τα αεροπλανα ψαξε στο YouTube πχ f/a 18 dcs ή f14 dcs και μετα ελα πες μου οτι ελπιζεις ν απαξιωθουν τα video games απο την νεολαια.

Η δουλειά μου είναι, δεν συμφωνώ με τις πολεμικές μηχανές... όταν ήρθε η ώρα να έχω δικαίωμα επιλογής διάλεξα τα canadair που προσφέρουν κοινωνικό έργο με πολύ μεγάλο τίμημα στον ελεύθερο χρόνο μου. Επίσης η φιλοσοφία της χώρας μας δεν είναι επιθετική αλλά αμυντική.
Με τέτοιους γείτονες δεν μπορείς να κάνεις αλλιώς, είναι ανάγκη και όχι επιθυμία.

Vassilis
11/12/2023, 16:34
Τότε ψάξε flight simulator canadair :p

Coyote.V
11/12/2023, 16:35
Τότε ψάξε flight simulator canadair :p

Τι να το κάνω όταν έχω βάλει εκατοντάδες ώρες πτήσης με αυτά; :lol: Και εκπαιδευτεί σε πραγματικό simulator των μιράζ;

Να σπαταλάω τον χρόνο μου χωρίς νόημα;

Dr.Monty
11/12/2023, 16:37
λιγο offtopic αλλα είχε να κανει με το GTA. Οταν έφαγε cancel ο Pepe le pew.

448977

tzimidis
11/12/2023, 16:41
Πως είναι αποδεδειγμένο... η νεολαία αυτή την στιγμή βράζει, έχει γίνει ανεξέλεγκτη η βία, ακόμα και σε ομαδικό επίπεδο. Ειδήσεις δεν βλέπετε;

Θα πρέπει πρώτα δηλαδή να σας αγγίξει το θέμα για να ανοίξετε τα μάτια;

Η νεολαία βράζει γιατί το σλόγκαν του πανκ κινήματος "ΝO FUTURE", είναι πιο επίκαιρο από ποτέ,
και απειλεί αυτούς ακριβώς, που υποτίθεται έχουν κάποιο future μπροστά τους, όχι εμένα τον 50αρι.
Όταν τα παιδιά βλέπουν τους γονείς άνεργους, ή το μισθό να φτάνει μεχρι τις 10 του μήνα, όταν οικογενειακή επισκεψη σε ταβέρνα παίζει πια 1 φορά το χρόνο (και αν), όταν τρώνε 5 φορές την εβδομάδα μακαρόνια μαράτα,
τότε κάπου θα ξεσπάσουν.
Και τα χειρότερα έρχονται.

Coyote.V
11/12/2023, 17:30
Η νεολαία βράζει γιατί το σλόγκαν του πανκ κινήματος "ΝO FUTURE", είναι πιο επίκαιρο από ποτέ,
και απειλεί αυτούς ακριβώς, που υποτίθεται έχουν κάποιο future μπροστά τους, όχι εμένα τον 50αρι.
Όταν τα παιδιά βλέπουν τους γονείς άνεργους, ή το μισθό να φτάνει μεχρι τις 10 του μήνα, όταν οικογενειακή επισκεψη σε ταβέρνα παίζει πια 1 φορά το χρόνο (και αν), όταν τρώνε 5 φορές την εβδομάδα μακαρόνια μαράτα,
τότε κάπου θα ξεσπάσουν.
Και τα χειρότερα έρχονται.

Και YOLO... Δεν διαφωνώ μαζί σου, και γω μαράτα ψωνίζω και φαντάσου είμαι μόνος μου. Λύση δεν βλέπω να υπάρχει... την θέση της την παίρνει η καταστολή. Το θέμα είναι τι κάνουν για τον εαυτό τους για να ξεφύγουν από αυτό.
Ας πούμε ζεις σε μια αγροτική περιοχή όπου ο πατέρας σου έφαγε τις επιδοτήσεις στα κωλόμπαρα και μερσεντές, αντί να ρίξει τα χρήματα στα χωράφια και γεωργικά μηχανήματα... εσύ τι κάνεις;
Περιμένεις να βρεις εξαθλιωμένους Πακιστανούς και να την βγάζεις όλη μέρα στην καφετέρια αντί να προσπαθήσεις να διορθώσεις το πρόβλημα και να ρίχνεις την ευθύνη στην εκάστοτε κυβέρνηση;

Αν και δεν μου αρέσει να μιλάω για τέτοια θέματα σε motoforum, δυστυχώς αναγκάζομαι... περάσαμε σε άλλο επίπεδο από το αρχικό.

Πάλι για ζημιά ήρθες...

tzimidis
11/12/2023, 17:40
Δημοσιεύθηκε αρχικά από tzimidis Προβολή μηνύματος
Πλέον δεν χρειάζεται να φαγωθουν οι επιδοτήσεις, το μέλλον των νέων είναι κατεστραμμενο και μόνο χειρότερο μπορεί να γίνει.
Για τη νεολαία που βράζει λέω.

Κατά τα άλλα, GTA μέχρι το San andreas επαιζα, μετά το γύρισα στα mmorpg.

Coyote.V
11/12/2023, 17:43
Πλέον δεν χρειάζεται να φαγωθουν οι επιδοτήσεις, το μέλλον των νέων είναι κατεστραμμενο και μόνο χειρότερο μπορεί να γίνει.
Για τη νεολαία που βράζει λέω.

Κατά τα άλλα, GTA μέχρι το San andreas επαιζα, μετά το γύρισα στα mmorpg.

Άρα καταλήγουμε στο συμπέρασμα πως για το μέλλον των παιδιών φταίνε οι γονείς... δεν λέω κάτι άλλο, προστατέψτε τα παιδιά σας από οποιαδήποτε απειλή. Ακόμα και αν αυτό είναι ένα παιχνίδι που μοιάζει αθώο.

tzimidis
11/12/2023, 17:45
Άρα καταλήγουμε στο συμπέρασμα πως για το μέλλον των παιδιών φταίνε οι γονείς....

ΝΑΙ

Πάλι για ζημιά ήρθες...
Καλά, φεύγω.

Coyote.V
11/12/2023, 17:47
Καλά, φεύγω.

Μείνε αλλά μην το οδηγήσουμε σε αδιέξοδο γιατί θα το κλειδώσουν.

Coyote.V
11/12/2023, 18:06
Έχω εντοπίσει πάντως το πρόβλημα και την ρίζα του μέσα από την συζήτηση που είχαμε εδώ..

"Το παιδί μου είναι απασχολημένο με τα βίνδεο γκέιμς και γω ήσυχος γιατί είναι στο σπίτι και όχι στην αλάνα για μπάλα με τους όποιους κινδύνους ή που να τρέχεις τώρα σε αθλητικούς συλλόγους κουρασμένος από την δουλειά... Είναι μια βολή και αυτό, για την πάρτη μου." Αυτό έκανε ο πατέρας μου αυτό θα κάνω και γω.

tzimidis
11/12/2023, 18:12
αλλά μην το οδηγήσουμε σε αδιέξοδο γιατί θα το κλειδώσουν.

Δεν υπάρχουν αδιέξοδα (εκτός από το μέλλον που ερχεται)

Μείνε
Ευχαριστω

Coyote.V
11/12/2023, 18:16
Δεν υπάρχουν αδιέξοδα (εκτός από το μέλλον που ερχεται)

Το μέλλον είναι κοινό για όλους, όλα είναι μια αλυσίδα. Αν δεν μας καταστρέψει η φύση, θα καταστραφούμε μόνοι μας έτσι όπως βαδίζουμε.

PaNick67
11/12/2023, 19:18
Έχω εντοπίσει πάντως το πρόβλημα και την ρίζα του μέσα από την συζήτηση που είχαμε εδώ..

"Το παιδί μου είναι απασχολημένο με τα βίνδεο γκέιμς και γω ήσυχος γιατί είναι στο σπίτι και όχι στην αλάνα για μπάλα με τους όποιους κινδύνους ή που να τρέχεις τώρα σε αθλητικούς συλλόγους κουρασμένος από την δουλειά... Είναι μια βολή και αυτό, για την πάρτη μου." Αυτό έκανε ο πατέρας μου αυτό θα κάνω και γω.

Το απλουστευεις πολύ.

Όταν ο γιος πήγαινε δημοτικό όλοι οι φίλοι του, σχεδόν όλη η τάξη του έπαιζε Fortnite.
Δεν τον άφηνα γιατί δεν ήταν 13 αλλά 10 και το θεωρούσα λάθος.

Μέχρι που μια μέρα ήρθαν οι φίλοι του σπίτι και όλη την ώρα μίλαγαν για αυτό, όλη την ώρα έβλεπαν βίντεο για αυτό και μάλιστα ο γιος μου "ήξερε" και τους παίχτες!! Μπορεί εγώ να είχα φραγή στο YouTube και να επετρεπα μόνο το kids, αυτός όμως μάθαινε αυτά που τον ενδιέφεραν από αλλού.

Το Xbox με τα Forza horizon, Pro, NBA κλειστό.

Την επόμενη μέρα το κατέβασα στον υπολογιστή του γιατί προτίμησα να ξέρω τι κάνει και πόσο το κάνει, παρά να κρύβεται από εμένα και να μην έχω ιδέα με τι ασχολείται.

Δεν μπορείς να βάλεις το παιδί σου στο περιθώριο, δεν θες να μην το κάνουν παρέα αφού δεν ξέρει.

ratamahatta
11/12/2023, 19:30

Οι ραδιοφωνικοί σταθμοί στο gta γ@μουν

Vassilis
11/12/2023, 20:32
Και εκπαιδευτεί σε πραγματικό simulator των μιράζ;

Video game :p

doctor_john
11/12/2023, 21:59
Η ανησυχία μου έχει προέκταση στην ανθρωπότητα, δεν έχω παιδιά για ανησυχώ άμεσα όπως πολλοί θα έπρεπε. Την αποφόρτιση δεν την βλέπω πουθενά αντιθέτως βλέπω υπερβολική φόρτιση. Ειδικά σε μικρές ηλικίες.

Συμφωνώ, κάνεις πολύ καλά και ανησυχείς. Το θέμα είναι πόσο καλά γνωρίζεις το αντικείμενο της ανησυχίας σου.
Το παιχνίδι αυτό δεν στερείται επιπτώσεων, ούτε σαν ιστορία, ούτε σαν ερεθίσματα. Είναι λογικό πως ένας ανοικτός
κόσμος που διαφημίζει την ροπή στην εγκληματικότητα σε τρομάζει.

Παρόλα αυτά, αν παίξεις κάνοντας ότι να ναι, θα δεις ότι απομονώνεσαι σιγά σιγά και καταντά βαρετό.
Από όλους όσους γνωρίζω ότι έχουν ασχοληθεί, κανένας δεν έχει ροπή στην εγκληματικότητα.
Μην ξεχνάμε όμως ότι τα παιχνίδια έχουν χαρακτηρισμό ηλικίας. https://pegi.info/

Οκ να μπει ο άνω των 8-10 στο παιχνίδι των 14-16 αν οι γονείς του κατανοούν (έχουν παίξει δηλαδή) τα ερεθίσματα.
Αν είναι διατεθειμένοι να προσθέσουν και αυτή την ασχολία στην επίβλεψή τους, που σημαίνει και στην εξήγηση που θα κάνουν σιγά σιγά
στο παιδί για την ελαφρότητα, την πλάκα του σουρεαλισμού κ.λπ. που αντιμετωπίζουμε τα παιχνίδια.

Όταν όμως έχει 18 σήμανση το παιχνίδι είναι σαν την πορνογραφία, δεν είναι για παρακάτω.
Υπάρχουν και γονείς, δεν φυτρώνουν τα παιδιά.
Έχω κοντά μου οικογένειες με παιδιά "ελεύθερα" στο ιντερνετ με κανόνες τηλεόρασης. Τόσες ώρες, με αυτούς τους όρους κ.λπ.
Οπωσδήποτε οι γονείς είναι ορκισμένοι μυστικοί παρακολουθητές.
Τα παιδιά επιλέγουν πολύ ενδιαφέροντα θεάματα και μουσικές ποιότητας που μας ανοίγουν τα μάτια.
Για τα παιχνίδια ρωτάνε. Αρνήσεις θα έχουν λόγο κόστους ή χρόνου που χρειάζεται ενάντια στα διαβάσματά τους.
Δεν επιλέγουν τα παιδιά ανηθικότητες και βρωμιά εύκολα. Να σου είμαι ειλικρινής νομίζω πως θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε
τα παιχνίδια βίας σαν δείκτη που θα μας οδηγούσε να κοιτάξουμε καλύτερα το παιδί που τα επιλέγει και το περιβάλλον του.

Περισσότερο ανησυχώ για το αλκοόλ στα παιδιά που πραγματικά κάνει ζημιά και πολύ πιθανά δημιουργεί μελλοντικούς γονείς
που αγνοούν τα βασικά.

Lioulios
11/12/2023, 22:45
Παντως οπως το ειδα λιγο στο τρέιλερ , το παιχνιδι για τους +18 τα σπαει.
Δεν εχω καθολου επαφη με το αντκειμενο και ποτε δεν ειχα περα απο καποια φεγγαρια στο μακρυνο παρελθον που επαιζα το πρωτο που ειχε βγει ,σε ps φιλου .
Τωρα εχουν ξεφυγει πραγματικα . Αν δεν ειχα παιδι στο σπιτι, δεν με ενοιαζαν τα λ7 και ειχα χρονο για σκοτωμα , θα επαιρνα ps μονο και μονο για αυτο το παιχνιδι.

ioannispar
12/12/2023, 06:52
Θυμαμαι ειχε ερθει ο γιος μου στα 8 του (τωρα ειναι 12) και μας παρακαλαγε να του παρουμε το GTA και υποσχοταν οτι δεν θα σκοτωνει και οτι δεν συμφωνει οτι αυτα που κανει μεσα το παιχνιδι ειναι σωστα. Το εχει τερματισει 2 φορες και παιζει ολα τα παιχνιδια πλεον που ειναι 18+ . Το παιδι οχι επειδη ειμαι πατερας του αλλα ειναι πολυ προσγειωμενο και θεωρω πως οφειλεται στις αρχες και την παιδεια που του εχουμε δωσει και θα συνεχισουμε να του δινουμε! Οποτε πιστευω πως για ολα ευθυνεται η οικογενεια και ποσο αυτη ασχολειται με το παιδι της. Παιζουμε και μαζι και κανουμε χαβαλε! Οταν υπαρχει χρονος παιζουμε και με αλλα παιχνιδια που πρεπει να βγεις απο το σπιτι, και ετσι η συνησφορα μεγαλωνει. Οι συζητησεις ειναι MUST για τα παιδια και πρεπει να βρεις τον τροπο να θελει να σε ακουσει. Βλακειες θα κανουν αλλα θα υπαρχει παντα καποιο μετρο.

Αυτα απο εμενα, παω να δουλεψω :wave2:

rainmike
12/12/2023, 09:35

Ενώ εμεις που μεγαλώσαμε με castlevania γίναμε καλύτεροι:D
https://www.youtube.com/watch?v=LeNr33gIhIM

SeniorCanardo
12/12/2023, 10:18
Αυτήν τη φορά η Rockstar έχει συμπεριλάβει στο παιχνίδι και μοτοσικλέτες, αλλά όχι όπως θα περίμενε κανείς.

Εντάξει μικρό το κακό, δεν ενδιαφέρουν κανένα αυτά.
Φαντάσου να είχε τίποτα λήσταρχους με CBX, NC, τίποτα ηλεκτρικά και να σε βάζει το παιχνίδι να κλέβεις μπαταρίες (Grand Theft Battery) ή να φορτίζεις παράνομα στην πρίζα του γείτονα.:bawl:
Αυτά είναι σύγχρονα προβλήματα, όχι δίχρονα και μοτοκρόσια.

Άσε που απόφοιτος λυκείου σήμερα, δεν νομίζω να μπορεί να βρει την αναλογία και να κάνει σωστή μίξη στο δίχρονο, χώρις απλικεϊσιον στο κουνιστό.

stefanos
12/12/2023, 11:27
Μοτοσυκλέτες είχε και σε προηγούμενα.

atom_smasher
12/12/2023, 13:12
υπαρχουν πιτσιρικάδες που καίγονται να οδηγήσουν μηχανάκια έστω και εικονικά; μπα. Νομιζα οτι αυτά είναι χούγια gen x και βγάλε.

CorpseAlive
12/12/2023, 14:27
υπαρχουν πιτσιρικάδες που καίγονται να οδηγήσουν μηχανάκια έστω και εικονικά; μπα. Νομιζα οτι αυτά είναι χούγια gen x και βγάλε.

Εγώ πάντως προσπαθώ εδώ και 1 χρόνο να ψήσω τους κουμπάρους μου να πάρουν μηχανάκι να οργώσουμε την ευρώπη.
Ο ένας ψήνεται αλλά τρώει ακραία παντόφλα από την γυναίκα του
ο άλλος εργένης έχει τρομερό κόλλημα με τις Αλφα Ρομέο και μαζεύει χρήματα για αυτή.
Έμπλεξα με την νέα γενιά (μου).

Coyote.V
12/12/2023, 14:40
Εσύ τι είσαι milenian; Γω είμαι gen x...

Τι γράφω ρε... με βάλατε στο λούκι. :lol:

doctor_john
12/12/2023, 14:59
Σε μια κοινωνία που γαλουχίζεται να ακούει "κίνδυνος" και να τρέχει να κρυφτεί
χωρίς να έχει αντιμετωπίσει κίνδυνο ποτέ, ψάχνεις φίλους να ρισκάρουν όταν μάλιστα
συμβουλεύονται ανθρώπους με τελείως διαφορετική αρχιτεκτονική, φτιαγμένους να επιβιώνουν χρησιμοποιώντας τα πάντα σε περίπτωση απουσία μας...

Coyote.V
12/12/2023, 15:06
...ε;

CorpseAlive
12/12/2023, 15:20
Σε μια κοινωνία που γαλουχίζεται να ακούει "κίνδυνος" και να τρέχει να κρυφτεί
χωρίς να έχει αντιμετωπίσει κίνδυνο ποτέ, ψάχνεις φίλους να ρισκάρουν όταν μάλιστα
συμβουλεύονται ανθρώπους με τελείως διαφορετική αρχιτεκτονική, φτιαγμένους να επιβιώνουν χρησιμοποιώντας τα πάντα σε περίπτωση απουσία μας...

Περίπου έτσι είναι . Ειδικά η συγκεκριμένη είναι εξαιρετικά φοβική με το θέμα μηχανής.

dumutrus
12/12/2023, 23:21
Όταν αφορά γυναίκα το θέμα είναι πως κατοχυρώνεις τα όποια δικαιώματα (γούστα) προτού βάλεις στεφάνι μετά απλά αιτήσαι και η αίτηση απορρίπτεται άνευ συζητήσεως.

DoctoR_k6
12/12/2023, 23:41
Εγώ πάντως προσπαθώ εδώ και 1 χρόνο να ψήσω τους κουμπάρους μου να πάρουν μηχανάκι να οργώσουμε την ευρώπη.
ο άλλος εργένης έχει τρομερό κόλλημα με τις Αλφα Ρομέο και μαζεύει χρήματα για αυτή.

Αν δεν το έχει ο άλλος ρε συ...τι να τον αφήσει η γυναίκα του.
Του λέει που θες να πας μωρη κουλομαρια. Ευρώπη με μότο...??:lol:
Αν τον είχε γνωρίσει μοτοσυκλετιστη δεν θα γινοταν αυτή η κουβέντα.
Ποντος στην γυναίκα από εμενα.
Ο άλλος είναι αμαξάς...άστον.

Όποτε ψησε την γυναίκα σου να πάτε παρεούλα πριν μεγαλώσει η οικογένεια...γιατί μετά :a9:

CorpseAlive
12/12/2023, 23:47
Αν δεν το έχει ο άλλος ρε συ...τι να τον αφήσει η γυναίκα του.
Του λέει που θες να πας μωρη κουλομαρια. Ευρώπη με μότο...??:lol:
Αν τον είχε γνωρίσει μοτοσυκλετιστη δεν θα γινοταν αυτή η κουβέντα.
Ποντος στην γυναίκα από εμενα.
Ο άλλος είναι αμαξάς...άστον.

Όποτε ψησε την γυναίκα σου να πάτε παρεούλα πριν μεγαλώσει η οικογένεια...γιατί μετά :a9:

Καλοκαίρι αν όλα είναι στην θέση τους φύγαμε για τουρ την Κεντρική Ιταλία (Νάπολη-Ρώμη-Σιένα-Φλωρεντία-Πίζα-Αγ. Μαρίνο και επιστροφή στα πάτρια από Ανκόνα) Θα φτιάξω Thread για να με βοηθήσετε να προετοιμαστώ.!

PaNick67
13/12/2023, 08:25
Καλοκαίρι αν όλα είναι στην θέση τους φύγαμε για τουρ την Κεντρική Ιταλία (Νάπολη-Ρώμη-Σιένα-Φλωρεντία-Πίζα-Αγ. Μαρίνο και επιστροφή στα πάτρια από Ανκόνα) Θα φτιάξω Thread για να με βοηθήσετε να προετοιμαστώ.!

Σωστος ο Doc σε αυτα που σου λεει.

Να ξερεις οτι η υπαρξη γυναικων σε παρεα μηχανων μπορει να οδηγησει σε σοβαρη ρηξη σχεσεων της παρεας. Ταξιδια με μηχανη μονο με απολυτα κολλητους που εχουν κολλησει ομως και οι γυναικες σας, αλλιως το ζευγαρι μονο του ή οι φιλοι σολο και φυσικα ολοι αυτοι καραγουσταρουν την φαση. Αλλιως ατερμονη και συνεχης γκρινια

Οι αντρες και να τσακωθουμε μια φορα θα φιλωσουμε αμεσως με μπυρα στο χερι. Οι γυναικες κρατανε μανιατικο για 4 τερμινα.

harris_x
13/12/2023, 08:36
Όταν αφορά γυναίκα το θέμα είναι πως κατοχυρώνεις τα όποια δικαιώματα (γούστα) προτού βάλεις στεφάνι μετά απλά αιτήσαι και η αίτηση απορρίπτεται άνευ συζητήσεως.
με τη συμπεριφορά σου προτού μπει το στεφάνι.

με λίγα λόγια, αν λόγω έρωτα/καυλας/αγάπης αφήσεις πίσω τα όποια θέλω σου, τα έχασες . & -

RaGe_Raptor
13/12/2023, 08:45

Επιτέλους κάποιος το είπε!!!

atom_smasher
14/12/2023, 12:48

x είμαι. αλλά δεν καβάλησα πιτσιρικάς. στα 26. Η παντόφλα δυσκολα ξεπερνιεται. Θελει μαεστρια και λεφτά. Ο αλλος καλα ειναι στα αυτοκινητα, ας τον εκει.

Acacius
14/12/2023, 21:42
Η παντόφλα δυσκολα ξεπερνιεται. Θελει μαεστρια και λεφτά.

Δηλώνεις ότι αφήνεις τις μοτοσυκλέτες και ψάχνεις για άλλο χόμπυ. Ξεκινάς αθλητική σκοποβολή και της λές ότι σκέφτεσαι να φέρεις οπλοβαστό και ένα-δυο τέτοια (https://www.tacticalstore.gr/product/battle-rifle-308/) στο σπίτι. Ίσως δει το μοτοσυκλετισμό με άλλο μάτι.

Tedvj23
15/12/2023, 21:28

+1 :a25:

Creeper
17/12/2023, 11:17
Νομίζω λίγο πολύ έχουν ειπωθεί όλα, αν μου επιτρέπεται και εμένα να πω τη γνώμη μου, αρχικά ξεκινάμε με το γεγονός ότι παιδιά για τα οποία δεν προορίζονται ηλικιακά κάποια βίντεο games αποκτούν πρόσβαση σε αυτά και μάλιστα χωρίς καμία επιτήρηση με οποιοδήποτε τρόπο- γυρνάνε οι γονείς κομμάτια από τις δουλειές τους και σου λέει μία χαρά κάθεται ήσυχο εκεί πέρα άστο το παιδί.

Επίσης, σε αρκετές περιπτώσεις όπως πάλι προαναφέρθηκε, υπάρχουνε όπλα στα σπίτια τα οποία δεν φροντίζεται να είναι κλειδωμένα και φυλαγμένα μακριά από τα παιδιά. Υπάρχει σχετικό βίντεο που μπορώ να παραθέσω και είμαι σίγουρος ότι είναι παραπάνω από μία φορές που έχει συμβεί κάτι αντίστοιχο, να βρίσκει δηλαδή ένα παιδί το όπλο του πατέρα χύμα κάπου στο σπίτι και την άλλη μέρα να ψάχνουν στη γειτονιά ποιος ξεκλήρισε τους γείτονες.

Σε συγκεκριμένη περίπτωση βρέθηκε ότι μία παρέα παιδιών έπαιζε τα εν λόγω παιχνίδια λίγες ωρες πριν ανοίξει πυρ σε ανθρώπους με αληθινό πιστόλι, όμως σε τι ποσοστό πραγματικά επηρέασε το video game αυτη την πράξη;

Γιατί το gta4 του 2008 δεν είχε μοτοσυκλέτες?

Έχει, μάλιστα επειδή οι developers τότε δεν ήταν οι ίδιοι από οτι φαίνεται πολύ σχετικοί με μηχανές δεν υπάρχει καν η κίνηση του counter-steering οπότε οι μηχανές απλά δεν έστριβαν ποτέ :facepalm: :lol:

Έχουν γίνει πάντως σχετικές έρευνες και λένε ότι γενικότερα οι άνθρωποι που οδηγούν σε βιντεοπαιχνίδια τείνουν να είναι πιο επικίνδυνοι οδηγοί στο δρόμο.

Εγώ πάντως ανυπομονώ να δω επιτέλους ένα game να αξιοποιεί καλά την unreal engine 5
Θα μείνω μόνο στο οτι το gaming είναι κατ εμε μια μορφή τέχνης και όταν χρησιμοποιείται στα σωστά πλαίσια ( δεν λέω και να καθόμαστε όλη μέρα ή κάθε μέρα να λιωνουμε τη ζωή μας) έχει να προσφέρει πολύ όμορφες στιγμές.

Έχω πολύ ελεύθερο χρόνο κυριακάτικα ο άρρωστος, έκθεση μόνο