View Full Version : Voge DS900X
Ξεκίνησαν οι προπαραγγελίες του voge 900dsx στα 9,500κ και με τον εξοπλισμό που έχει ειναι ο ορισμός του vfm.
Ο στάνταρ εξοπλισμός περιλαμβάνει:
– 4 προγράμματα ισχύος (SPORT, ENDURO, STREET και RAIN)
– QUICKSHIFTER UP & DOWN για αλλαγές ταχυτήτων χωρίς συμπλέκτη
– Ακτινωτοί τροχοί (21″-17″) με ελαστικά χωρίς αεροθάλαμο
– Cruise Control
– TCS σύστημα ελέγχου πρόσφυσης
– Σταθεροποιητής τιμονιού (STABILIZER)
– LCA (αισθητήρας υποβοήθησης αλλαγής λωρίδας)
– TPMS σύστημα ελέγχου πίεσης ελαστικών
– Φωτιστικά FULL LED
– Έγχρωμη Οθόνη TFT με πλήρεις ενδείξεις
– Συνδεσιμότητα Blue Tooth με δυνατότητα πλοήγησης
– DASH CAM (κάμερα καταγραφής διαδρομών)
– KEYLESS σύστημα εκκίνησης
– Μονόδρομος συμπλέκτης
– BREMBO φρένα με 4πίστονες δαγκάνες μπροοστά
– Δύο δίσκοι 305mm και ένας 265mm
– Απενεργοποιούμενο ABS τελευταίας γενιάς
– KYB πλήρως ρυθμιζόμενo ανεστραμένο πιρούνι
– ΚΥΒ πλήρως ρυθμιζόμενο μονό αμορτισέρ με μοχλικό σύστημα
– Έξτρα προβολείς ομίχλης LED
– Ρυθμιζόμενες μανέτες
– Προστατευτικές χούφτες
– Ρυθμιζόμενος ανεμοθώρακας
– θερμαινόμενη σέλα
– θερμαινόμενα γκριπ
– Άγκιστρο ασφάλισης κράνους
– Πρίζα παροχής ρεύματος και θύρα φόρτισης USB
– Ανοξείδωτα πλευρικά προστατευτικά κάγκελα και σχάρα
– Ανοξείδωτη εξάτμιση
– Πλάγιο & κεντρικό σταντ
Dimmanoukas
11/12/2023, 20:46
Η τιμολόγηση επιθετική αρκετά, όχι ότι είναι λίγα τα περίπου 10 χιλ, αλλά κοντράρει πολύ δυνατά πλέον το 800 mt.
Μένει μόνο να το δούμε από κοντά και να το πλακώσουν στις δοκιμές για να έχουμε ξεκάθαρη εικόνα.
Η τιμολόγηση επιθετική αρκετά, όχι ότι είναι λίγα τα περίπου 10 χιλ, αλλά κοντράρει πολύ δυνατά πλέον το 800 mt.
Μένει μόνο να το δούμε από κοντά και να το πλακώσουν στις δοκιμές για να έχουμε ξεκάθαρη εικόνα.
εχει αρκετά εξτρα στον στανταρ εξοπλισμό που αν τα βαζες θα ήθελες 2κ σίγουρα.Επισης αν το συγκρίνεις με τρεισερ 700,kawasaki versys 650,honda nc750 που είναι στα ίδια λεφτά και με αυτά δεν μπαίνεις το ίδιο χώμα,εχεις 20 αλογα παραπάνω και τα εξτρα.
https://youtu.be/8IxiwKfCQ5o?si=9_NK40vOGARdkj5Y
https://youtu.be/ols2MHbNH2k?si=Hhz1g16YmQbDoYU-
Dimmanoukas
11/12/2023, 21:19
εχει αρκετά εξτρα στον στανταρ εξοπλισμό που αν τα βαζες θα ήθελες 2κ σίγουρα.Επισης αν το συγκρίνεις με τρεισερ 700,kawasaki versys 650,honda nc750 που είναι στα ίδια λεφτά και με αυτά δεν μπαίνεις το ίδιο χώμα,εχεις 20 αλογα παραπάνω και τα εξτρα.
Έτσι είναι, η τιμή είναι πολύ δελεαστική για όλα αυτά που προσφέρει, ωστόσο δεν παύει να είναι 10 χιλ στρογγυλά.
Επίσης αρκετοί θα το σκεφτούν ότι εάν ανέβω σε τόσα, ίσως αξίζει να πάω και σε επώνυμο, άσχετα που για τα ίδια πράγματα (ως πακέτο) και με επώνυμη μάρκα θα θες ένα 5 χιλιαρο παραπάνω.
Άρα περίπου στο 65 με 70% της τιμής παίρνεις 100% μηχανή (εάν μπορεί να επιτραπεί η έκφραση).
Προσωπικά πιστεύω και 90% να πάρεις πάλι συμφέρει, εκτός και εάν έχεις να πληρώσεις τα έξτρα λεφτά για να πάρεις το 100% (premium αίσθηση και brand name)
Επίσης για εμένα cf και voge έχουν κάνει όνομα στο είδος τους (κινέζικα).
Επίσης για το φίλο Λάκη και τα βίντεο, δεν μπορώ να καταλάβω και πολλά από τα ρώσικα, παρά μόνο ότι μου αρέσει περισσότερο το μπλε χρώμα
(βαριέμαι να βάλω υπότιτλους ή να κάνω μετάφραση στα σχόλια για να βγάλω άκρη)
Άρα περίπου στο 65 με 70% της τιμής παίρνεις 100% μηχανή (εάν μπορεί να επιτραπεί η έκφραση).
και αμφίβολη αξιοπιστία. Πλαίσιο και μοτέρ πάντως είναι ίδια με της Bmw.
panavour
11/12/2023, 23:12
Ενώ στα άλλα την έχεις σίγουρη την αξιοπιστία.
Ενώ στα άλλα την έχεις σίγουρη την αξιοπιστία.
Μπορεί να έχω Voge, αλλά κάποια πράγματα να λέγονται.
Voge και CFmoto μέχρι στιγμής έχουν στηρίξει κατά πολύ τις γκάμες τους σε δανεισμένη τεχνολογία (και κόπιες), ακολουθώντας πεπατημένες λύσεις.
Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό γιατί κάνουν βήματα εκ τους ασφαλούς και είναι όφελος για τον καταναλωτή, όμως δεν έχουν την ικανότητα ακόμα να παράγουν νέα τεχνολογία όπως οι άλλοι καταξιωμένοι κατασκευαστές.
Είναι φυσιολογικό λοιπόν αφού δεν κατέχουν τόσο το know how, στα πρώτα τους δημιουργήματα να υπάρχουν περισσότερα σφάλματα και αστοχίες.
Πρώτη φορά η Voge παρουσιάζει μηχανάκι φορτωμένο με τόση τεχνολογία, κάτι θα βγάλει. Είναι αναμενόμενο και στατιστικά περισσοτερο πιθανό από μία Honda κτλ.
Κατα τα άλλα ευπρόσδεκτο το μοντέλο, μακάρι να πάει καλά.
Πραγματικά ατελείωτη η λίστα του εξοπλισμού!
Μου φαίνεται περίεργο πάντως που μια εταιρεία που λογικά θα είναι επιλογή κάποιου με χαμηλό μπάτζετ δεν εστιάζει περισσότερο στη χαμηλή αρχική τιμή. Θα μου φαινόταν πιο "χρήσιμο" ας πούμε να στοίχιζε 8900 και ας είχε πιο μαζεμένο εξοπλισμό. Ή να το έβγαζαν σε δύο εκδόσεις εξοπλισμού τουλάχιστον. Γιατί να πληρώσω ντε και καλά όλα αυτά τα έξτρα;
Πάντως ο περισσότερος εξοπλισμός αφορά ηλεκτρονικά μπλιμπλικια τα οποία είναι φασον φθηνά και κατά βάση άχρηστα
Μηχανολογικά δεν υπάρχει ιδιαίτερη εξέλιξη κι αυτό ισχύει για όλους κι όχι μόνο για τους Κινέζους
Καθρεφτάκια στους ιθαγενεις πουλάνε μαλλον
Dimmanoukas
21/06/2024, 17:34
Έτυχε σήμερα να κινούμαι κοντά στην περιοχή της mototrend
Ήθελα από περιέργεια να δω από κοντά και το κυριότερο να κάτσω επάνω στο 900αρι.
Η αλήθεια είναι ότι κούμπωσα τέλεια πάνω του, στα 1,86 που είμαι μου είναι κουτί. Και ακόμη και στατικά το βάρος του μου φάνηκε διαχειρίσιμο.
Δυστυχώς ή ευτυχώς μπήκε το μικρόβιο. Βέβαια τα δεδομένα είναι όλα κόντρα στην κτήση της (οικονομικά, ανάγκες και χρήση) αλλά ας υπάρχει εκεί κάπου στην άκρη του μυαλού.
Την έχει πάρει κανένας να μας πει πρώτες εντυπώσεις?
Έτυχε σήμερα να κινούμαι κοντά στην περιοχή της mototrend
Ήθελα από περιέργεια να δω από κοντά και το κυριότερο να κάτσω επάνω στο 900αρι.
Η αλήθεια είναι ότι κούμπωσα τέλεια πάνω του, στα 1,86 που είμαι μου είναι κουτί. Και ακόμη και στατικά το βάρος του μου φάνηκε διαχειρίσιμο.
Δυστυχώς ή ευτυχώς μπήκε το μικρόβιο. Βέβαια τα δεδομένα είναι όλα κόντρα στην κτήση της (οικονομικά, ανάγκες και χρήση) αλλά ας υπάρχει εκεί κάπου στην άκρη του μυαλού.
Την έχει πάρει κανένας να μας πει πρώτες εντυπώσεις?
Απάντησε, με ειλικρίνεια όμως, σε αυτές τις απλές ερωτήσεις:
Την χρειάζομαι όντως;
Μπορώ να την αγοράσω χωρίς να πιεστώ οικονομικά;
Μπορώ να την συντηρήσω σωστά;
Σε μένα το πρώτο είναι ξεκάθαρα όχι, στο δεύτερο έτσι κι έτσι, στο τρίτο είναι ναι. Οπότε......
Την είδα κι εγώ (δίπλα μένω, άλλωστε) μου άρεσε κι εμένα ΠΟΛΥ αλλά οι 2 πρώτες απαντήσεις (κυρίως, η πρώτη) αρκούν.....
mia_zoi_kawa
21/06/2024, 18:52
Υποστηρίζοντας όσα λέει ο bowleno η μοτοσυκλέτα φαίνεται καλή όμως γιατί να πας σε τόσα κυβικά. Εγώ οικονομικά μπορώ να αλλάξω κατηγορία και να πάω σε 750 transalp αλλά δεν το κανω γιατί τα θεωρώ υπερβολή. Προτιμώ να βάλω μια δεύτερη μικρή μοτοσυκλέτα στο γκαράζ.
harris_x
21/06/2024, 20:43
Σαν να μου μυρίζει ναφθαλίνη :look:
karellen
21/06/2024, 21:15
Άμα την οδηγήσετε η ερωτηση Νο 1 θα αλλάξει πρόσημο.
Dimmanoukas
21/06/2024, 23:05
Απάντησε, με ειλικρίνεια όμως, σε αυτές τις απλές ερωτήσεις:
Την χρειάζομαι όντως;
"Μάλλον οχι"
Μπορώ να την αγοράσω χωρίς να πιεστώ οικονομικά;
"Δυστυχώς όχι"
Μπορώ να την συντηρήσω σωστά;
"Ε όσο για τόσο ναι"
Έλα όμως που τη τελω, την τελω πολύ.
Μ' αρέσει πως μ' αρέσει.
Πέρα της πλάκας, ούτε τα οικονομικά μου ούτε οι τρέχουσες ανάγκες μου δικαιολογούν την κτήση της.
Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν την έχω λοκαρει και ότι θα προσπαθήσω να την οδηγήσω για να έχω πιο αντικειμενική άποψη για αυτήν.
mia_zoi_kawa
22/06/2024, 07:39
Άμα το θέλεις πάρτο . Η αγορά μιας μηχανής είναι προσωπική αποφαση και κανείς δεν μπορεί να μπει στην θέση σου . Εγώ για να καταλάβεις όταν πηγαίνω σε εβδομαδιαία συνάντηση του μότο και βλέπω τι καβαλάνε οι υπολοιποι ...περήφανα κιόλας....στεναχωριέμαι... και τους κερνάω πατατάκια....
Εν κατακλείδι το να αγοράσεις ένα voge καινούργιο αντί για μια Άφρικα μεταχειρισμένη δεν είναι και τόσο παράλογο
Εγώ για να καταλάβεις όταν πηγαίνω σε εβδομαδιαία συνάντηση του μότο και βλέπω τι καβαλάνε οι υπολοιποι ...περήφανα κιόλας....στεναχωριέμαι... και τους κερνάω πατατάκια....
Στα ~10 χρονια που ειμαι στο φορουμ πρεπει να ειναι η μεγαλυτερη μαλακια που εχω διαβασει. :a10:
mia_zoi_kawa
22/06/2024, 07:55
Στα ~10 χρονια που ειμαι στο φορουμ πρεπει να ειναι η μεγαλυτερη μαλακια που εχω διαβασει. :a10:
Δεν με γνωριζεις και μάλλον δεν κατανοήσες το χιούμορ και τον αυτοσαρκασμο. Εγώ είμαι 15 με 20 χρόνια και δεν έχω γράψει ποτέ σε κάποιον ότι γράφει μαλακίες.
panavour
22/06/2024, 08:20
Ρε μην τσακωνεστε.Ολοι έχουμε γράψει κι έχουμε διαβάσει μαλακίες.Ετσι είναι τα φόρουμ.Περιστασιακη ανταλλαγή ΚΑΙ μαλακιων.Αν δεν πούμε και καμμιά μαλακία πως θα περάσει η ώρα.Παντως για ναρθουμε στο θέμα του voge 900.Πηγα ,το είδα, ωραίο είναι, αλλά τώρα πχια λόγω ηλικίας δεν ανεβαίνει εύκολα το πόδι, ειδικά με το τριβαλιτσο ,οπότε ΔΕΝ από μένα.
Δεν με γνωριζεις και μάλλον δεν κατανοήσες το χιούμορ και τον αυτοσαρκασμο. Εγώ είμαι 15 με 20 χρόνια και δεν έχω γράψει ποτέ σε κάποιον ότι γράφει μαλακίες.
Σόρι, δεν κατάλαβα πως έκανες αυτοσαρκασμό. Άρα το παλιό africa στο οποίο αναφέρεσαι είναι δικό σου. Μια χαρά μηχανή, θα υπάρχει για περισσότερα χρόνια απ το 900.
Το σίγουρο πάντως είναι ότι η γνώμη μας για τη μηχανή του άλλου δεν ενδιαφέρει κανέναν άλλον εκτός από εμάς.
:beer:
CorpseAlive
22/06/2024, 09:30
Έχω διαβάσει και χειρότερες στα 4 που είμαι εγώ , αλλά η συγκεκριμένη εύκολα μπαίνει στις τόπ 20 μου.
KAWA , αν σε στεναχωρούμε ρε δικέ μου , συγνώμη , αλλά εμένα δεν με έχεις κεράσει πατατάκια
harris_x
22/06/2024, 10:21
Άμα το θέλεις πάρτο . Η αγορά μιας μηχανής είναι προσωπική αποφαση και κανείς δεν μπορεί να μπει στην θέση σου . Εγώ για να καταλάβεις όταν πηγαίνω σε εβδομαδιαία συνάντηση του μότο και βλέπω τι καβαλάνε οι υπολοιποι ...περήφανα κιόλας....στεναχωριέμαι... και τους κερνάω πατατάκια....
Εν κατακλείδι το να αγοράσεις ένα voge καινούργιο αντί για μια Άφρικα μεταχειρισμένη δεν είναι και τόσο παράλογο
Γι' αυτό έκοψες τελευταία;
Δεν αντέχεις τη στεναχώρια;
Άμα την οδηγήσετε η ερωτηση Νο 1 θα αλλάξει πρόσημο.
Οσον αφορά εμένα, Νίκο, δεν νομίζω, στα μέρη που κινούμαι κυρίως θα κουράζει πολύ και δεν το θέλω αυτό. Άλλωστε είναι ο λόγος που πήρα το AC αντί για το DS.
ΙΣΩΣ να το σκεφτόμουν σοβαρά ΑΝ έβγαινε 900 AC....
Όπως και να έχει, ένας παραμένει ο κρυφός πόθος: Η Bonni t120
Και σε αυτό το χρώμα: :pink::pink::pink:
453981
CorpseAlive
22/06/2024, 10:31
Γι' αυτό έκοψες τελευταία;
Δεν αντέχεις τη στεναχώρια;
Μπορεί να τον βάλαμε μέσα από τόσα πατατάκια που κέρασε . Κάνεις δεν ξέρει .
Προχωράμε
Dimmanoukas
22/06/2024, 10:37
@karellen
Την έχεις οδηγήσει?
Την έχουν πάρει και κάποιοι δημοσιογράφοι για long term test και σίγουρα ένα feedback θα το πάρουμε αλλά είναι αλλιώς από το να πάρεις τις εντυπώσεις από έναν απλό αναβάτη, χωρίς να είναι του χώρου.
Προσωπικά όταν λέω ότι την θέλω προφανώς ισχύει αλλά θα πρέπει να συντρέχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις για να την αποκτήσω.
Και σίγουρα πριν γίνει αυτό θα γίνουν και διεξοδικά τεστ και με τον ανταγωνισμό, είτε σε καινούργια, είτε σε μεταχειρισμένα πχ Άφρικα που αναφέρθηκε.
harris_x
22/06/2024, 10:52
Μπορεί να τον βάλαμε μέσα από τόσα πατατάκια που κέρασε . Κάνεις δεν ξέρει .
Προχωράμε
"Όσα δε φτάνει η αλεπού..." λένε στο χωριό μου.
mia_zoi_kawa
22/06/2024, 10:54
Δεν ταιριάζουν πολύ τα χνωτα μας για αυτο . Το βλέπεις και από τα γραφόμενα εδώ μέσα. Καλή συνέχεια στην παρέα σας.
karellen
22/06/2024, 11:07
@karellen
Την έχεις οδηγήσει?
Την έχουν πάρει και κάποιοι δημοσιογράφοι για long term test και σίγουρα ένα feedback θα το πάρουμε αλλά είναι αλλιώς από το να πάρεις τις εντυπώσεις από έναν απλό αναβάτη, χωρίς να είναι του χώρου.
Προσωπικά όταν λέω ότι την θέλω προφανώς ισχύει αλλά θα πρέπει να συντρέχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις για να την αποκτήσω.
Και σίγουρα πριν γίνει αυτό θα γίνουν και διεξοδικά τεστ και με τον ανταγωνισμό, είτε σε καινούργια, είτε σε μεταχειρισμένα πχ Άφρικα που αναφέρθηκε.
Τη συγκεκριμένη όχι,το cfmoto 800 ναι και πιστεύω ότι μέσες-άκρες είναι κοντά αυτά τα δύο.
Στο προηγούμενο ποστ μου #15 ήθελα να επισημάνω πιο πολύ την αίσθηση που σου δίνει ένα φρέσκο μοντέλο εν σχέσει με το παλιό που μπορεί να έχουμε,το μοτέρ,οι αναρτήσεις,τα ηλεκτρονικά,όλα αυτά που σε βάζουν στο τριπάκι της ανανέωσης.
harris_x
22/06/2024, 11:12
Δεν ταιριάζουν πολύ τα χνωτα μας για αυτο . Το βλέπεις και από τα γραφόμενα εδώ μέσα. Καλή συνέχεια στην παρέα σας.
Κρινοντας απο οσα ειπες στην πρώτη συνάντηση, μάλλον τα δικά σου δεν ταιριάζουν πουθενά.
Ψαξου λίγο, καλό θα σου κάνει.
:beer:
Dimmanoukas
22/06/2024, 11:42
@karellen
Σε ευχαριστώ και καταλαβαίνω πολύ καλά αυτό που λες για το νέο - φρέσκο.
Η αλήθεια είναι ότι το mt στα καινούργια είναι ο άμεσος ανταγωνιστής ως προς το κοινό που απευθύνονται (καθώς σε μτχ μπαίνουν και άλλα πολλά στο παιχνίδι) αλλά στα χαρτιά φαίνεται λίγο διαφορετικό το στήσιμο ανάμεσα στα δύο, πχ 21" ιντσες εμπρός τροχός στο voge έναντι 19" του cf κλπ.
Για εμένα καθότι φρέσκος στον χώρο με εμπειρία 1,5 χρόνου, έχοντας το 700αρι clx της cf που δεν την λες και παλιά, λόγω ύψους - κιλών (1,87 και περί τα 100 κιλά) το clx μου είναι οριακό σε μέγεθος.
Με δυσκολεύει προς το παρόν? Όχι
Είναι ότι ακριβώς χρειάζομαι για κίνηση στο κέντρο Αθήνας αλλά και με ασφάλεια σε Αττική οδό κλπ? Ναι συνδυάζοντας μικρές διαστάσεις - βάρος και ευελιξία, χωρίς καμία έκπτωση στις επιδόσεις.
Με τρώει ο κwλος μου? Σαφέστατα
Αν ήμουν καλύτερα οικονομικά θα έκανα την αλλαγή? Μάλλον ναι
Αν προχωρούσα όμως σίγουρα θα τσεκαρα πλέον πιο διεξοδικά την οποία επιλογή. Και ναι το voge θα ήταν (είναι) ψηλά στην λίστα αυτή.
Για εμένα καθότι φρέσκος στον χώρο με εμπειρία 1,5 χρόνου, έχοντας το 700αρι clx της cf που δεν την λες και παλιά, λόγω ύψους - κιλών (1,87 και περί τα 100 κιλά) το clx μου είναι οριακό σε μέγεθος.
Με δυσκολεύει προς το παρόν? Όχι
Κάνε ότι κι εγώ: δίαιτα! :p
Ήμουν 97 κιλά, έχω πέσει στα 83 και συνεχίζω.....(1,80 ύψος)
Dimmanoukas
22/06/2024, 13:12
Χαχα αυτό πρέπει να το κάνω ούτως ή άλλως.
Βέβαια δεν είναι τα κιλά το θέμα με το clx αλλά το ύψος.
Πόσο να μαζέψω με το πέρασμα των χρόνων.
Μπράβο πάντως για τη δίαιτα και τα κιλά
thunder ace
23/06/2024, 06:16
Κάνε ότι κι εγώ: δίαιτα! :p
Ήμουν 97 κιλά, έχω πέσει στα 83 και συνεχίζω.....(1,80 ύψος)
Ακριβως τα ιδια και εγω: 97 κιλα 1.80 υψος , μου λειπει να πεσω στα 83.
harris_x
23/06/2024, 10:00
Με τρώει ο κwλος μου? Σαφέστατα
Άκουσέ με αγαπητέ, ο σωστός κωλος μοτοσυκλετιστη, έχει φαγούρα για 2ο, 3ο, 4ο, κ.λπ. μηχανάκι.
Όταν το budget δεν είναι sufficient ( που λεν' και στου Κωριό), έχει φαγούρα για κάτι άλλο.
Αλίμονο αν ακολουθουσαμε τη λογική, θα είχαμε γεμίσει 50ρια πάπια.
Follow your ass :beer:
Dimmanoukas
23/06/2024, 12:28
Χάρη, με έχει φαγουρήσει και έχω ξυστει στην γκλίτσα του τσοπάνη ήδη δύο φορές σε ενάμιση χρόνο.
Γενάρη του 2023 σκούτερ και δίπλωμα, Ιούνιο του 2023 πάει το σκούτερ και ήρθε το clx.
Τώρα μετά από ένα χρόνο πάλι αλλαγή θα είναι too much, εκτός και εάν ο εκλεκτός δικηγόρος του moto αναλαμβάνει διαζύγια δωρεάν, χαχα.
Θα πορευθούμε με το clx κάνα δίχρονο ακόμη, να φύγουν και οι παιδικές ασθένειες του voge και μετά βλέπουμε πάλι.
harris_x
23/06/2024, 12:40
Χάρη, με έχει φαγουρήσει και έχω ξυστει στην γκλίτσα του τσοπάνη ήδη δύο φορές σε ενάμιση χρόνο.
Γενάρη του 2023 σκούτερ και δίπλωμα, Ιούνιο του 2023 πάει το σκούτερ και ήρθε το clx.
Τώρα μετά από ένα χρόνο πάλι αλλαγή θα είναι too much, εκτός και εάν ο εκλεκτός δικηγόρος του moto αναλαμβάνει διαζύγια δωρεάν, χαχα.
Θα πορευθούμε με το clx κάνα δίχρονο ακόμη, να φύγουν και οι παιδικές ασθένειες του voge και μετά βλέπουμε πάλι.
Το παν είναι να μπαίνει πρόγραμμα.
:winka:
AUFGEBRACHT
23/06/2024, 17:59
Όταν ακούω, ή διαβάζω, σε τεστ μοτό made in China την ατάκα "σε μελλοντικό update θα λυθεί το θέμα με τη χαρτογράφηση", με πιάνει νευρικό γέλιο...
Η αχίλλειος πτέρνα των Κινέζων, είναι η έλλειψη τεχνογνωσίας στην κατασκευή ΔΙΚΩΝ τους, in house που λένε και στην ωρολογοποιία, κινητήρων. Κατ' επέκταση, μπορεί οι κινητήρες να είναι copy-paste, reverse engineering, ή δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο, αλλά αυτό έχει επιπτώσεις στη χαρτογράφηση του κινητήρα...εν προκειμένω, μπορεί το Voge 900DSX να χρησιμοποιεί τον κινητήρα που η μητρική Loncin κατασκευάζει για λογαριασμό της BMW, όμως η λειτουργία, η απόκριση, η ροπή και η ιπποδύναμη του Voge, είναι η μέρα με τη νύχτα με τον αντίστοιχο της BMW. Σε σημερινό τεστ της μοτό, o δοκιμαστής ανέφερε ότι η χαρτογράφηση είναι επτασφράγιστο μυστικό των Γερμανών, εξ' ου και η προαναφερόμενη διαφορά. Επίσης, στα σχόλια, ο δημοσιογράφος αναφέρει με...τακτ πως η ποιότητα δεν έχει καμία σχέση, και δεν υπάρχει σύγκριση, ανάμεσα σε BMW και Voge, όπως είναι και το λογικό και αναμενόμενο.
Γενικά, από σχόλια που έχω διαβάσει και Ελλάδα και εξωτερικό, στα μειονεκτήματα της εν λόγω μοτό αναφέρονται κάποια θέματα ποιότητας υλικών και συναρμολόγησης, καθώς και κακή εργονομία και θέση οδήγησης, με λάθος τοποθέτηση των μαρσπιέ, που κουράζουν σε πολύωρη οδήγηση...ίδια θέματα είχα διαβάσει και για το 525, όσον αφορά την θέση οδήγησης.
Dimmanoukas
23/06/2024, 18:12
Η αλήθεια είναι ότι το είδα και εγώ το αντίστοιχο βίντεο που πολύ σωστά αναφέρει όσα τονίζονται παραπάνω.
Το συμπέρασμα ότι χωρούν βελτιώσεις σε θέματα ποιότητας (φινίρισμα και διαχείριση καλωδίων), στη θέση οδήγησης (χαμηλή σέλα ψηλά τα ποδοστηρια) και στη χαρτογράφηση για τις χαμηλές στροφές.
Όσον αφορά στη ζέστη και την τραχύτητα του κινητήρα, τα περισσότερα μοντέλα euro 5 έχουν αυτό το θέμα.
Βέβαια κάνει και αρκετά άλλα πράγματα πολύ καλά και είναι αλήθεια ότι θα κάνει και αυτό καλή πορεία πωλήσεων.
Μένει να δούμε ακούσουμε και άλλες γνώμες και απο απλούς αναβάτες, εκτός από δημοσιογράφους.
AUFGEBRACHT
23/06/2024, 18:24
Τα περί κακής εργονομίας-θέσης οδήγησης, τα έχω διαβάσει και από απλούς αναβάτες, κυρίως για το 525, όπως και για τα θεματάκια στην απτή ποιότητα κατασκευής...
Το περί χαρτογράφησης το αναφέρω επειδή ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ το θεωρώ μεγάλο μείον να δίνεις 10 χιλιάρικα και να έχεις κομπασμούς ή καθυστερήσεις στην απόκριση, και να σου λένε ΟΤΑΝ βγει αναβάθμιση, θα στρώσει...έχω γνωστό που είχε αγοράσει το CFM 800MT και είχε ξενερώσει από την λειτουργία του κινητήρα, σε βαθμό που σκεφτόταν να το πουλήσει μετά από 1 μήνα, του πήρε 2 αναβαθμίσεις μέχρι να λειτουργεί ικανοποιητικά.
panavour
23/06/2024, 19:38
η διαφορα στην τιμη ,απο6-9 χιλιαρικα,δικαιολογει καποιες υποχωρησεις.οποιος δεν θελει να τις κανει ,προφανως και θα δωσει παραπανω,να παρει τα "επτασφραγιστα μυστικα'' της μπέμπας. Ετσι πανε αυτα.Τα μεταξωτα βρακιά........................................................:beer:
Στο 525 πάντως, η λειτουργία του ψεκασμού είναι υποδειγματική. Τα μαρσπιέ είναι ψηλά και εδώ (στοχεύουν σε χαμηλή θέση οδήγησης), αλλά η εργονομία γενικά είναι σωστή. Επειδή την έχω γδύσει τα καλώδια είναι συμμαζεμένα γενικά, και οι φίσες καλής ποιότητας. Τα πλαστικά είναι από το μεσαίο ράφι, αλλά δένουν μεταξύ σε πολλά σημεία με βίδες και δεν τρίζουν. Είναι δε τόσες οι βίδες που είναι μπελάς.
Προσωπικά οι εκπτώσεις στην ποιότητα δεν με χαλάνε, γιατί τις αναμένω δεδομένου της τιμής. Κοντεύω τα 10.000 και την έχω ευχαριστηθεί. Το 900 που είδα στατικά είναι δύο σκαλιά πιο πάνω παντού. Περιμένω να κάνω test ride και θα γράψω εντυπώσεις.
PortisHead
24/06/2024, 14:35
Σχετικο - Ασχετο.
Ειδα διπλα- διπλα παρκαρισμενα το 900dsx των 10.000 ευρω
και το Tenere των 15+ χιλιαδων ευρω.
Η μέρα με τη νύχτα απ' ολες τις αποψεις δυστυχως.
Καταραμενη φτωχεια :lol:
panavour
24/06/2024, 15:11
Σχετικο - Ασχετο.
Ειδα διπλα- διπλα παρκαρισμενα το 900dsx των 10.000 ευρω
και το Tenere των 15+ χιλιαδων ευρω.
Η μέρα με τη νύχτα απ' ολες τις αποψεις δυστυχως.
Καταραμενη φτωχεια :lol:
η μερα ηταν το βογκ,και η νυχτα το γιαμαπα???
PortisHead
24/06/2024, 15:12
η μερα ηταν το βογκ,και η νυχτα το γιαμαπα???
:lol:
Το ακριβως αντιθετο.
Λες χαλαλι τα extra 5 χιλιαρικα.
Προσωπικη αποψη πάντα.
panavour
24/06/2024, 15:30
:lol:
Το ακριβως αντιθετο.
Λες χαλαλι τα extra 5 χιλιαρικα.
Προσωπικη αποψη πάντα.
για ποιο τενερε μιλας,το σουπερ τενερε?? το 1200?
Dimmanoukas
16/10/2024, 15:58
Καλώς εχόντων των πραγμάτων θα το οδηγήσω την τρίτη οπότε θα σας έχω και νεότερα.
Υ.γ. Αν σας πω βέβαια ότι έκλεισα και για το sr4 μην με πάρετε με τις ντομάτες pleaseee!
panavour
16/10/2024, 16:43
Καλώς εχόντων των πραγμάτων θα το οδηγήσω την τρίτη οπότε θα σας έχω και νεότερα.
Υ.γ. Αν σας πω βέβαια ότι έκλεισα και για το sr4 μην με πάρετε με τις ντομάτες pleaseee!
Το sr4 το οδηγησες,το πήρες.Καλοριζικο.
Dimmanoukas
16/10/2024, 17:24
Δεν ξέρω...μακάρι να βγει έτσι γιατί πραγματικά χρειάζομαι τις ανέσεις ενός σκούτερ (προστασία από καιρικά φαινόμενα, αποθηκευτικούς χώρους και ίσως λέω ίσως σιγά σιγά να ανεβάσω τον μικρό γιατί θα χρειάζεται καθημερινή μετακίνηση δύο χιλιομέτρων καθημερινά από του χρόνου).
Στατικά όμως που ανέβηκα ενώ είναι άνετο πολύ, μου φάνηκε πλέον πολύ ξένη αίσθηση σε σχέση με την μηχανή.
Για αυτό έκλεισα back to back τα test ride και με το 900, για να έχω μια άμεση σύγκριση.
Και για να είμαστε κάπως on topic είχε και το black night στο 900αρι που είναι πολύ πολύ όμορφο με τις χρυσαφί αντιθέσεις.
Εάν έπρεπε να διαλέξω χρώμα θα ήταν tough decision ανάμεσα στο μπλε ή το μαύρο (καθώς το μπλε δείχνει λίγο καλύτερη η βαφή ενώ στο μαύρο είναι ματ και δείχνει ένα κλικ πιο κάτω, χρωματικά όμως τα σπάει...ωχ το ξαναπα αυτό)
Τέλος είπανε ότι έχουν μείνει γενικά πολύ λίγα αποθέματα σε μηχανάκια (στο sr4 και στο 900αρι που ρώτησα) καθώς το εργοστάσιο δεν προλαβαίνει τις παραγγελίες και ίσως να έχουν από το νέο έτος νέες παραλαβές.
doctor_john
16/10/2024, 17:57
Xωρίς παρεξήγηση, αν είναι ίδιο "σχέδιο" με το 525 η ομορφιά είναι υποκειμενική...
Καλύτερα να κρίνεις μεταξύ τους με βάση την παθητική ασφάλεια των αναγκών σου.
panavour
16/10/2024, 18:26
Δεν ξέρω...μακάρι να βγει έτσι γιατί πραγματικά χρειάζομαι τις ανέσεις ενός σκούτερ (προστασία από καιρικά φαινόμενα, αποθηκευτικούς χώρους και ίσως λέω ίσως σιγά σιγά να ανεβάσω τον μικρό γιατί θα χρειάζεται καθημερινή μετακίνηση δύο χιλιομέτρων καθημερινά από του χρόνου).
.
Μέχρι εδώ διάβασα .Άσε το θηρίο το 900.Καμμια σχέση με τις ανάγκες που ανέφερες.Αν έχεις οικογένεια το σκούτερ είναι μονόδρομος.Ασε που σου περισσεύουν και 4 χιλιάρικα,για τις ανάγκες του παιδιού.ΓΝΩΜΗ μου πάντα.Αργοτερα δίνεις το σκούτερ στο παιδί και παίρνεις το 1300 που θα έχει βγάλει η Voge.Κοιτα και το sr3
AUFGEBRACHT
17/10/2024, 10:43
Μέχρι εδώ διάβασα .Άσε το θηρίο το 900.Καμμια σχέση με τις ανάγκες που ανέφερες.Αν έχεις οικογένεια το σκούτερ είναι μονόδρομος.Ασε που σου περισσεύουν και 4 χιλιάρικα,για τις ανάγκες του παιδιού.ΓΝΩΜΗ μου πάντα.Αργοτερα δίνεις το σκούτερ στο παιδί και παίρνεις το 1300 που θα έχει βγάλει η Voge.Κοιτα και το sr3
Εδώ και καιρό, γλυκοκοιτάω τόσο το SR4 Max, όσο και το πανάκριβο ετεροθαλές αδερφάκι του, το C400GT...το σκεπτικό το ίδιο, καθημερινή μετακίνηση από και προς δουλειά χειμώνα-καλοκαίρι, κι όσο ο καιρός είναι καλός, μετακίνηση τα παιδιά στις δραστηριότητες, ιδιαίτερα τη μικρή που ζητάει να την πηγαινοφέρνω με τη μηχανή.
Κι εκεί που στην πάλη λογική vs συναίσθημα είμαι στο τσακ να κλείσω mega scooter test ride, κατεβαίνω μια μέρα με την μικρή, και αράζω δίπλα σε ένα XMax...της λέω "σ' αρέσει αυτό το σκούτερ, δεν θα βόλευε πιο πολύ να είχαμε ένα τέτοιο αντί για τη μηχανή και να σε πηγαινοφέρνω, θα είσαι πιο άνετα και καλύτερα", το κοιτάει από δω, το κοιτάει από ΄κει και μου λέει "θα σου πω αλήθεια, πιο πολύ θα βόλευε, αλλά η μηχανή είναι πιο όμορφη και είναι και μηχανή, αυτό είναι σκούτερ" :lol::lol::lol::lol:
Υ.Γ. Έχουν σκάψει όλη την πόλη για δίκτυο φυσικού αερίου και τηλεφωνικές γραμμές, όλοι οι δρόμοι είναι με μπαλώματα και εξογκώματα, συχνή επωδός από τους χρήστες σκούτερ γενικά "δεν μου έχει μείνει πλευρό και μέση"...
grinderx
17/10/2024, 10:56
Εδώ και καιρό, γλυκοκοιτάω τόσο το SR4 Max, όσο και το πανάκριβο ετεροθαλές αδερφάκι του, το C400GT...το σκεπτικό το ίδιο, καθημερινή μετακίνηση από και προς δουλειά χειμώνα-καλοκαίρι, κι όσο ο καιρός είναι καλός, μετακίνηση τα παιδιά στις δραστηριότητες, ιδιαίτερα τη μικρή που ζητάει να την πηγαινοφέρνω με τη μηχανή.
Κι εκεί που στην πάλη λογική vs συναίσθημα είμαι στο τσακ να κλείσω mega scooter test ride, κατεβαίνω μια μέρα με την μικρή, και αράζω δίπλα σε ένα XMax...της λέω "σ' αρέσει αυτό το σκούτερ, δεν θα βόλευε πιο πολύ να είχαμε ένα τέτοιο αντί για τη μηχανή και να σε πηγαινοφέρνω, θα είσαι πιο άνετα και καλύτερα", το κοιτάει από δω, το κοιτάει από ΄κει και μου λέει "θα σου πω αλήθεια, πιο πολύ θα βόλευε, αλλά η μηχανή είναι πιο όμορφη και είναι και μηχανή, αυτό είναι σκούτερ" :lol::lol::lol::lol:
Υ.Γ. Έχουν σκάψει όλη την πόλη για δίκτυο φυσικού αερίου και τηλεφωνικές γραμμές, όλοι οι δρόμοι είναι με μπαλώματα και εξογκώματα, συχνή επωδός από τους χρήστες σκούτερ γενικά "δεν μου έχει μείνει πλευρό και μέση"...
Τί να κεράσω τη μικρή;;; :p
Όσον αφορά το ΥΓ: Αααααχ έτσι!!! Με τη μηχανάρα μου δεν καταλαβαίνω τίποτα :evil: Φτου, φτού μη μας ματιάσουν :p
+Άπειρα βρουμ για την μικρή!!
panavour
17/10/2024, 11:53
Οδηγησε το και θα δεις.Οι αναρτήσεις του είναι αξιοπρεπεστατες για σκούτερ.Θα σε εκπλήξουν ευχάριστα.Απ οσα εχω οδηγησει μεχρι τωρα,εχει τις καλυτερες,οσον αφορα την ανεση.
Nostradamus
19/10/2024, 21:22
Οι αναρτήσεις του sr4 απλά είναι αλλού σε σχέση με ότι σκούτερ κυκλοφορεί.. ΑΛΛΟΥ.
Απλά έχει δίκιο η κόρη σου.. ειναι σκούτερ:lol:
panavour
21/10/2024, 23:36
https://youtu.be/P3VTMBxtpbo?si=WOFREVoD6oE9DlaL
εχει υποτιτλους.πρωτα πολωνικα και το βαζεις στην μεταφραση σ οποια γλωσσα θελεις.
Dimmanoukas
22/10/2024, 11:48
Καλησπέρα από εμένα,
Σήμερα πήγα για το test ride
Ρώτησα για την δυνατότητα ταξινόμησης μηχανής euro 5 από 01/01/2025 και μου είπαν ότι για συγκεκριμένα τεμάχια μπορούν ως μια άτυπη παράταση.
Τώρα το κακό νέο είναι ότι δεν είχαν έτοιμο το 900αρι για να το κάνω test ride (καλό για εμένα γιατί δεν είναι να μπαίνω σε μπελάδες και πραγματικά δεν το χρειάζομαι)
Υ.γ. η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει topic για το sr4 και καταχραζομαστε αυτό του dsx900, οπότε δεν ξέρω εάν πρέπει να μεταφερθούν όλα αυτά σε ένα νέο
giorgosb
22/10/2024, 12:10
Υ.γ. η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει topic για το sr4 και καταχραζομαστε αυτό του dsx900, οπότε δεν ξέρω εάν πρέπει να μεταφερθούν όλα αυτά σε ένα νέο
Τώρα υπάρχει. (https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=164139&p=3226491#post3226491)