View Full Version : Πως κάνω τις σόλες να μην γλιστράνε ?
Έχω τα Dainese Street Biker και οι σόλες του έχουν ελάχιστη πρόσφυση Αφού κι οι ελάχιστες γραμμώσεις που είχαν έχουν εξαφανιστεί Με αποτέλεσμα σε γλιστερό οδόστρωμα η λίγο χώμα αν δεν πατήσω καλά γλιστράει και δεν έχω καθόλου στηρίξη στα πόδια..
Αγόρασα αντιολισθητική αυτοκόλλητη μεμβράνη και την κόλλησα στον πάτο και κάπως διορθώνει το πρόβλημα αλλά αυτό είναι προσωρινή λύση αφού βλέπω να ξεκολλάει με τα πρώτα νερά..
Υπάρχει κάποια άλλη μόνιμη λύση έτσι ώστε να βελτιώσω την πρόσφυση του παπουτσιού?
Ευχαριστώ
doctoras
28/12/2023, 18:47
Όχι ότι ενδείκνυται, πατέντα σε παλιο παπούτσι κάνω το εξής, γυαλόχαρτο 500ρι και τρίψιμο με παλμικο τριβείο, ίσα να φύγει η γυαλάδα. Δουλεύει το πράμα
o_gavros
28/12/2023, 18:56
Σε κάποιον τσαγκαρη να σου προσθεσει σόλα;
Τύπου αναγομωση
Με λάμα σιδεροπρίονο τα χαράζεις χιαστί και πλάγια και θα με θυμηθείς.....
Λευκάδιος
28/12/2023, 20:12
Σε κάποιον να σου προσθεσει σόλα;
Τύπου αναγομωση
Δύο που ξέρω (Περιστέρι και Ίλιον) βάζουν σόλες Vibram,για μπότες εντουρο που είχα ρωτήσει (πάει βέβαια μια διετία από τότε) μου είχαν πει 45-50 ευρώ.
449427
449428
Στοιχεία????? Εχω ιδιο θεμa
με κατι Styl Martin
Λευκάδιος
29/12/2023, 07:51
με κατι Styl Martin
Στο Ίλιον εδώ ,Λευτέρη τον λένε αλλά έχει κρατήσει το όνομα από τον πατέρα του
449430
Αν έχεις Facebook και θες να δεις δουλειές του https://www.facebook.com/profile.php?id=100064009124551
Και Περιστέρι αυτός
https://www.shoesservice.gr/
Είναι ξαδέρφια,δευτερο-τρίτης γενιάς σ'αυτό το αντικείμενο.
Coyote.V
29/12/2023, 09:51
Αυτό με την αναγόμωση φαίνεται πάρα πολύ καλό! Μακάρι να το ήξερα πριν 6 μήνες, πέταξα ένα ζευγάρι ακριβά μποτάκια τα οποία από πάνω ήταν ακόμα σαν καινούργια...
o_gavros
29/12/2023, 10:14
Ρωτάει ο κοζμος Τάσοοο, ρωτάει :p
basilis_k6
29/12/2023, 11:11
οι περισσοτερες μεγαλες φιρμες βγαζουν ανταλλακτικες σολες. απλα δεν ειναι διαθεσιμες πουθενα. ειχα βρει για τις sidi μου και κατι dainese παλιοτερα. παντως και ενας τσαγκαρης στο αιγαλεω εβαζε σολες κατω. δεν ειναι και τιποτα φοβερο αλλα ειναι κανα 40αρι και οταν το υπολοιπο σωμα εχει φθορες δεν αξιζει και τοσο.
Αυτό με την αναγόμωση φαίνεται πάρα πολύ καλό! Μακάρι να το ήξερα πριν 6 μήνες, πέταξα ένα ζευγάρι ακριβά μποτάκια τα οποία από πάνω ήταν ακόμα σαν καινούργια...
Μπάσκετ έπαιζες ? :lol:
lykourgi
29/12/2023, 15:24
Και αυτός στο Περιστέρι, ο οποίος μάλλον είναι ο αντιπρόσωπος της Vibram :
https://www.vibram.gr/epikoinonia/
Έχω φτιάξει ένα ζευγάρι παλιές μπότες (όχι μοτο), με επιτυχία.
Τιμές, αυτές που έγραψε παραπάνω ο Λευκάδιος.
MG-KTiNoS
29/12/2023, 16:12
Με λάμα σιδεροπρίονο τα χαράζεις χιαστί και πλάγια και θα με θυμηθείς.....
πριονοκορδέλα πχιο καλά
MG-KTiNoS
29/12/2023, 16:13
Δύο που ξέρω (Περιστέρι και Ίλιον) βάζουν σόλες Vibram,για μπότες εντουρο που είχα ρωτήσει (πάει βέβαια μια διετία από τότε) μου είχαν πει 45-50 ευρώ.
449427
449428
νομίζω ότι δε μπαίνουν σε νταινέζε αυτές (αλλά δε θυμάμαι κι όλας 100%)
basilis_k6
29/12/2023, 16:29
αν μιλαμε για τετοιο πατο μαλλον απλα τις πετας.
449439
υπαρχει και ενα κολπο με θερμοπιστολο που λιωνεις λαστιχο πανω στο δικο σου. πατεντα που ειχα δει το yt καποτε. ουσιαστικα ειχαν παρει μια μιση σολα και ενα τακουνι απο μαγαζι με μερικα δολλαρια και κολλησαν στο ζεστο λαστιχο το ενα πισω και το αλλο μπροστα και εγινε καινουργιο.
υπαρχει και ενα κολπο με θερμοπιστολο που λιωνεις λαστιχο πανω στο δικο σου. πατεντα που ειχα δει το yt καποτε. ουσιαστικα ειχαν παρει μια μιση σολα και ενα τακουνι απο μαγαζι με μερικα δολλαρια και κολλησαν στο ζεστο λαστιχο το ενα πισω και το αλλο μπροστα και εγινε καινουργιο.
Αναγόμωση σόλας παπουτσιού; :uplate:
doctoras
31/12/2023, 19:13
Τέτοιες vibram που δείχνει ο γιωργος βάζει και ο «πι και φι».
Τους είχα ρωτησει για πολιτικό παπούτσι που δεν άξιζε, μου είχαν πει στο 50ρικο
Δεν ξέρω αν για εξειδικευμένο παπούτσι μηχανής ζητήσουν παραπάνω
Τελικά παράγγειλα σόλες vibram και τις τοποθέτησα μόνος μου..
Οι σόλες ήταν μεγαλύτερες και χρειάστηκε με κοπτικό μαχαιράκι και Dremler να κοπούν περιφερειακά και να ευθυγραμμιστούν αλλά η όλη διαδικασία δεν πήρε κάνω απο 1 ώρα
Στα θετικά η άψογη πρόσφυση και το επιπρόσθετο ύψος που είναι σημαντικό για τα νερά, λάσπη
Στα αρνητικά το πρόσθετο βάρος
Κόστος με μεταφορικά 18€
449627
449628
449629
449630
dumutrus
09/01/2024, 14:58
Μεγεία μια ερώτηση με τι τα κόλησες;
dumutrus
09/01/2024, 15:35
Ο.κ. ευχαριστώ ρώτησα μήπως είχες βάλει πιο εξειδικευμένο
Βενζινοκολλα
All time classic μυρωδιά για όσους πρόλαβαν τα παλιά καλά τσαγκάρικα :)
All time classic μυρωδιά για όσους πρόλαβαν τα παλιά καλά τσαγκάρικα :)
Αυτή..
449678
Τελικά παράγγειλα σόλες vibram και τις τοποθέτησα μόνος μου..
Οι σόλες ήταν μεγαλύτερες και χρειάστηκε με κοπτικό μαχαιράκι και Dremler να κοπούν περιφερειακά και να ευθυγραμμιστούν αλλά η όλη διαδικασία δεν πήρε κάνω απο 1 ώρα
Στα θετικά η άψογη πρόσφυση και το επιπρόσθετο ύψος που είναι σημαντικό για τα νερά, λάσπη
Στα αρνητικά το πρόσθετο βάρος
Κόστος με μεταφορικά 18€
449627
449628
449629
449630
Κόλλησες την καινούρια σόλα πάνω στην παλιά, χωρίς να αφαιρέσεις την παλιά;
Κόλλησες την καινούρια σόλα πάνω στην παλιά, χωρίς να αφαιρέσεις την παλιά;
Σωστα.
Η αναγόμωση σόλας είναι πολύ παλιά ιστορία..... Αρβίλες (που πια δεν τις βρίσκεις) τις είχα μια δεκαετία και κάθε 4-5 μήνες άλλαζα σόλες!
Αλλά νομίζω ότι θα έπρεπε να αφαιρέσεις ένα κομμάτι από την παλιά σόλα. Κι αυτό για να εφαρμόζει καλύτερα και να μην έχει βρωμιές.
Το καλύτερο που θα μπορούσες να κάνεις, είναι να πας τα μποτάκια σε ένα τσαγκάρη, να αφαιρέσει την παλιά σόλα και να σου βάλει μία σκάφη Vibram (όπως έχει γίνει στα μποτάκια στην αρχή του νήματος). Τώρα κόλλησες ένα πάτο πάνω σε μία ήδη πολυμερισμένη σόλα, χωρίς προεργασία και χωρίς τα κατάλληλα εργαλεία για να γίνει σωστά η δουλειά (δεν πιστεύω οτι έχεις πρέσα παπουτσιών, ούτε μεταλλικό βαρίδι καλαπόδι για να το αφήσεις να σταθεροποιηθεί). Μακάρι να αντέξει, αλλά πολύ φοβάμαι ότι στο πρώτο ζόρι θα ξεκολλήσουν. το μόνο που κέρδισες είναι ένα 25αρι € διαφορά, και η χαρά ότι το έκανες μόνος σου.:beer:
Lioulios
09/01/2024, 19:23
Ακριβως το ιδιο προβλημα εχω και εγω με κατι μποτακια καλοκαιρινα ...εχουν γινει γυαλι και φοβαμαι να τα βαλω ,ειδικα τωρα με 230 κιλα μηχανη στο πλακακι πυλωτης θα εχουμε δραματα .
Ειχα στο μυαλο μου 2 λυσεις .
Αυτο που λεει ο bulmont με το πριονισμα που το εχω ξανακανει σε αρβυλες στρατου με ικανοποιητικα αποτελεσματα και η αλλη να παω για καινουρια σολα .
Μαμα φοραει μια βιμπραμ με συγκεκρημενες καμπυλες και αυτη ειναι ακριβη .Αν δεν βαλεις αυτην ,τοτε τα σημεια που θα πιανει θα ειναι διαφορετικα και θα ναι σαν τσιρκο.
Θα κανω την φθηνη -τζαμπα λυση να δω και αν δεν κανω δουλεια δεν ξερω ....
Μιας και η αξια του υποδηματος πλεον ειναι σχεδον ιδια με την αξια της ανακατασκευης .
449680
doctor_john
09/01/2024, 20:55
Είναι λίγο ρίσκο έτσι όπως έγινε.
Η βενζινόκολα θα κρατήσει στα σημεία που έχουν επαφή με την νέα αλλά δεν υπάρχει εμπιστοσύνη στο δεσμό τους..
Και η ποσότητα είναι λίγη αλλά δεν είναι αυτό το πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι πως δεν θα κολλήσει για καιρό.
Δεν ξέρω τι παθαίνει, μπορώ να κολλήσω δέρματα και να στηριχτώ σε αυτά. Λαστιχένιες σόλες δεν..
Όσες φορές το προσπάθησα καθάριζα μετά απο λίγο.
Η μόνη κόλλα που έχω δει να λειτουργεί είναι στα τσαγκαράδικα, αυτή που σταθεροποιείται με θερμότητα.
Το καλύτερο που θα μπορούσες να κάνεις, είναι να πας τα μποτάκια σε ένα τσαγκάρη, να αφαιρέσει την παλιά σόλα και να σου βάλει μία σκάφη Vibram (όπως έχει γίνει στα μποτάκια στην αρχή του νήματος). Τώρα κόλλησες ένα πάτο πάνω σε μία ήδη πολυμερισμένη σόλα, χωρίς προεργασία και χωρίς τα κατάλληλα εργαλεία για να γίνει σωστά η δουλειά (δεν πιστεύω οτι έχεις πρέσα παπουτσιών, ούτε μεταλλικό βαρίδι καλαπόδι για να το αφήσεις να σταθεροποιηθεί). Μακάρι να αντέξει, αλλά πολύ φοβάμαι ότι στο πρώτο ζόρι θα ξεκολλήσουν. το μόνο που κέρδισες είναι ένα 25αρι € διαφορά, και η χαρά ότι το έκανες μόνος σου.:beer:
Δεν διαφωνώ ότι αυτή ενδεχομένως θα ήταν η καλύτερη λύση αλλά και το 60αρι που ζητάνε είναι αρκετά υπολογίσιμο!
Με 18 € πιστεύω ότι έδωσα την καλύτερη δυνατή λύση για παπούτσι που χρησιμοποιείται σε συνθήκες μηχανής..
Για την ιστορία αφού καθάρισα τις σόλες και της έτριψα με dremler και γιαλόχαρτο συγκολλήθηκαν και παρέμειναν 12 h με μεγγενες ξυλουργού
Για μένα η συγκόλληση δείχνει αρκετά στιβαρή, ο καιρός βέβαια θα δείξει.. πιο πολύ με προβληματίζει το έξτρα βάρος.
Πάντως σε δοκιμή περπάτημα σε μωσαϊκό είναι σαν να έχεις βεντούζες
nauagios
09/01/2024, 22:26
Δεν έχεις εφαρμόσει με τον σωστό τρόπο την κολλα. Η βενζινοκολλα είναι adhesive glue. Καθαρίζεις με ασετον τις επιφάνειες και αλειφεις μια λεπτή στρώση ΚΑΙ στις 2 επιφάνειες. Της φυσας λίγο να δεις να θαμπώνει η κολλα και τις φέρνεις σε επαφή και πιέζεις. Μετά χτυπάς για καλύτερη εφαρμογή με κάποιο μικρό σφυρακι σε όλη την επιφάνεια και μετά το βάζεις σε μέγγενη. Καλύτερη κολλα είναι αυτή που πουλάνε στα καταδυτικά για της στολές νεοπρεν ή αν δεν βρεις η κλασική κολλα για σαμπρέλες. Χρόνια άλλαζα τις σόλες στα αρβύλα. Πάντα όμως ξηλωνα την παλιά σόλα.
άσε τον.. Της φύσης.. μικρό σπυράκια..
Ποια εκδοση ειναι ο κορρέκτοράς σου..??
nauagios
10/01/2024, 14:14
αναθεμα και αν κοιταξα τί εγραφα τετοια ωρα. σε ευχαριστω παντως τα ειδα και γελασα.
karellen
11/01/2024, 18:59
Οι περί παζαριού προτάσεις μετεφέρθησαν εδώ. (https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=152251&page=615&p=3191173#post3191173)
με κατι Styl Martin
πολυ ευχαριστηενοςαπό δουλειά στα STyl Martin που αλλαξε σόλεςτο Περιστερι.Πραγατικά πολύ ευχαριστηεος μιας και τα εχω βολευτει 20 χρόνια και δεν βγαινουν πια.
Λευκάδιος
26/01/2024, 10:58
πολυ ευχαριστηενοςαπό δουλειά στα STyl Martin που αλλαξε σόλεςτο Περιστερι.Πραγατικά πολύ ευχαριστηεος μιας και τα εχω βολευτει 20 χρόνια και δεν βγαινουν πια.
Μια χαρά,πόσο κόστισε;