View Full Version : Nolan X-804 RS
RaGe_Raptor
09/01/2024, 20:47
Πολύ καλές οι πρώτες στατικές εντυπώσεις και εντυπωσιακά spot-on το fitment,κατά τύχη αφού δεν είχα φορέσει ποτέ ξανά x-lite. Φορ ρέφερενς ,το σχήμα μου πάει προς το στρογγυλό.
Πανέμορφο στα μάτια μου το κλασικό cf pattern. Τα χρώματα ίδια με του GSXR (δεν διαλέγουμε με βάση το χρώμα αλλά αφού έκατσε γιατί όχι)
Πολύ καλύτερη η αίσθηση του εσωτερικού από το x-spirit2 .
Μακράν χειρότερος ο μηχανισμός αλλαγής ζελατίνας, ίσως είναι ασφαλέστερος αφού έχει βιδακια, του τύπου στην τούμπα δεν φεύγει η ζελατίνα όταν σκάει το κράνος κάτω. Σε πρακτικότητα όμως δεν φτάνει του x-spirit2.
Αυτά προς το παρόν.
RaGe_Raptor
09/01/2024, 20:52
...
RaGe_Raptor
09/01/2024, 20:56
Και κάτι άλλο, ο μηχανισμός κλειδώματος της ζελατίνας μου μοιάζει για near future fail point.
RaGe_Raptor
09/01/2024, 20:58
Tell me it's made in Italy without telling me it's made in Italy :bawl:
449687
doctoras
09/01/2024, 21:10
Καλορίζικο πολύ όμορφο!
Έκανα μια βολτα στο σάιτ τους, αφενός δεν υπάρχει xlite, ενσωματώθηκαν στης Nolan. Το σάιτ καμία σχέση με το παλιό, πολύ απλό λες και είναι βιοτέχνες..
Θυμαμαι ότι είχαν διαφορετική γραμμη παραγωγής λόγω του ότι τα xlite ήταν χειροποίητα..
Τι διάολο σαν πολύ σήψη δεν έχει πέσει στη αγορά…μη πάμε σε καμία αποκάλυψη…
RaGe_Raptor
09/01/2024, 21:16
Υποτίθεται δεν έχει αλλάξει κάτι όσον αφορά το χειροποίητο της παραγωγής, απλά από x-lite σαν brand έγινε x-series σειρά.
Coyote.V
09/01/2024, 22:11
Και κάτι άλλο, ο μηχανισμός κλειδώματος της ζελατίνας μου μοιάζει για near future fail point.
Συμφωνώ, κατά τα άλλα είναι πολύ ωραίο! Καλοφόρετο και αγρατζούνιστο.
DoctoR_k6
09/01/2024, 23:58
Αγρατζουνιστο να ειναι και καλά χλμ.
Άλλα που πας και μπλέκεις με Ιταλούς ρε συ...:lol:
Καλορίζικο, πολύ ωραίο το carbon με την ιριδίζουσα και πολύ καλό σαν κράνος γενικά :beer:
Είχα πολλά Nolan στο παρελθόν και το πρώτο που χαλούσε πάντα γύρω στα πέντε χρόνια ήταν ο μηχανισμός ρύθμισης της ζελατίνας στο πλάι!
Μηχανισμό κλειδώματος δεν είχαν αλλά όντως στο δικό σου φαίνεται επίφοβος και σαν να άλλαξε το ευαίσθητο σημείο, οπότε καλύτερα απέφυγε βάναυσες συμπεριφορές :D
RaGe_Raptor
14/01/2024, 20:36
Καλορίζικο, πολύ ωραίο το carbon με την ιριδίζουσα και πολύ καλό σαν κράνος γενικά :beer:
Είχα πολλά Nolan στο παρελθόν και το πρώτο που χαλούσε πάντα γύρω στα πέντε χρόνια ήταν ο μηχανισμός ρύθμισης της ζελατίνας στο πλάι!
Μηχανισμό κλειδώματος δεν είχαν αλλά όντως στο δικό σου φαίνεται επίφοβος και σαν να άλλαξε το ευαίσθητο σημείο, οπότε καλύτερα απέφυγε βάναυσες συμπεριφορές :D
Ευχαριστώ πολύ!
Έχω ήδη λιπάνει τον μηχανισμό με ρευστή σιλικόνη, δουλεύει παρά πολύ πιο ελεύθερα/ευχάριστα. Απορώ γιατί δεν παρέχουν τη σιλικόνη στη συσκευασία.
karellen
14/01/2024, 21:35
Καλοφόρετο Veloci και αχρείαστο να ναι! :beer:
DoctoR_k6
14/01/2024, 23:49
Ευχαριστώ πολύ!
Έχω ήδη λιπάνει τον μηχανισμό με ρευστή σιλικόνη, δουλεύει παρά πολύ πιο ελεύθερα/ευχάριστα. Απορώ γιατί δεν παρέχουν τη σιλικόνη στη συσκευασία.
Εμ δεν θες να σου πω ποιος βάζει και μπουκαλάκι σιλικόνης στην συσκευασία καινούριου κράνους...:lol:
RaGe_Raptor
14/01/2024, 23:55
Εμ δεν θες να σου πω ποιος βάζει και μπουκαλάκι σιλικόνης στην συσκευασία καινούριου κράνους...:lol:
Το μπουκαλάκι το οποίο χρησιμοποίησα γράφει made in Japan ;)
sapila racing
15/01/2024, 07:58
μεγεια σου και αγρατζουνιστο!
Πολυ ωραιο ειναι. :beer:
Ευχαριστώ πολύ!
Σωστός, παλιά έδινε η Shoei πολύ καλής ποιότητας σιλικόνη, το καλοκαίρι με τις κάψες καλό είναι να βάζεις και στην τσιμούχα για να μην ξεραίνεται και να μείνει άψογη για χρόνια :beer:
RaGe_Raptor
30/01/2024, 17:33
η ντροπή του μοτοτζιάρ είμαι. καινούριο κράνος κι ακόμα δεν το έκανα δοκιμή, μόνο στατικά ανέβηκα πάνω στο GSX-R :cry:
RaGe_Raptor
30/01/2024, 17:40
Καλορίζικο πολύ όμορφο!
Έκανα μια βολτα στο σάιτ τους, αφενός δεν υπάρχει xlite, ενσωματώθηκαν στης Nolan. Το σάιτ καμία σχέση με το παλιό, πολύ απλό λες και είναι βιοτέχνες..
Θυμαμαι ότι είχαν διαφορετική γραμμη παραγωγής λόγω του ότι τα xlite ήταν χειροποίητα..
Τι διάολο σαν πολύ σήψη δεν έχει πέσει στη αγορά…μη πάμε σε καμία αποκάλυψη…
ξαναβλέποντας αυτό το ποστ, θυμήθηκα ότι μάλλον αυτό το site εννοείς το οποίο δεν είναι το επίσημο (https://www.nolanhelmets.com/)
αυτό είναι το site της nolan (https://nolan-helmets.com/en_GB/) κάθε άλλο παρά "βιοτεχνικό";)
basilis_k6
30/01/2024, 19:29
εκτος απο το αγωνιστικο βγαζει ακομα το 903 αλλα το χαλασε πολυ. νομιζω μεχρι και το εσωτερικο αλλαξε, το παλιο ηταν αψογο. εβαλε sun visor και δεν εχει πλεον μοντελο χωρις sun visor πλην του 804.
TheRegulator
14/03/2024, 11:00
η ντροπή του μοτοτζιάρ είμαι. καινούριο κράνος κι ακόμα δεν το έκανα δοκιμή, μόνο στατικά ανέβηκα πάνω στο GSX-R :cry:
Το συγκεκριμενο το συζητουσαμε με ενα φιλο την προηγουμενη εβδομαδα, εχεις κανα feedback? Θα το ξανα αγοραζες?
harris_x
14/03/2024, 11:12
Το συγκεκριμενο το συζητουσαμε με ενα φιλο την προηγουμενη εβδομαδα, εχεις κανα feedback? Θα το ξανα αγοραζες?
Χρησιμοποιούσα το ίδιο στη σχολή ασφαλούς οδήγησης και το έκανα αναγκαστικά.
Δε θα το αγόραζα σε καμία περίπτωση.
RaGe_Raptor
14/03/2024, 11:58
Γνωριζεις οτι ολα τα κρανη δεν ταιριάζουν το ιδιο σε όλους. Προσωπικα θα το ξαναγόραζα για ενα και μονο λογο:Μου έκατσε τόσο καλα που θα πίστευα πως το καλουπωσαν στο σχήμα του κεφαλιού μου.
Εννοείται πως αεροδυναμικά είναι κορυφαίο, όσο κι αν πας.
Το field of view στο πάνω μερος είναι το καλύτερο που έχω συναντήσει αλλά νομίζω οτι κι αυτό είναι απόρροια του πολύ σωστού fitment.
Έχει πολύ καλύτερο εσωτερικό από το shoei που είχα πριν (καλά ήταν και παλιο)
Με λίγα λόγια, ναι, θα το συνιστούσα ανεπιφύλακτα, αν υπαρχει η δυνατότητα να το δοκιμάσεις πρώτα για σωστή εφαρμογή στο σχήμα του κεφαλιού σου.
RaGe_Raptor
14/03/2024, 12:05
Διευκρινιστικά, όταν λέω field of view στο πάνω μέρος εννοώ το άνοιγμα της ζελατίνα. Είναι πολύ σημαντικό να έχεις ανεμπόδιστη όραση τη στιγμή που έχεις τη μέγιστη κλίση και το σωμα σου είναι στο χαμηλότερο σημείο. Αν δεν έχει σωστή εφαρμογή το κράνος θα σου μπλοκάρει το fov στην πιο κρίσιμη στιγμή με αποτέλεσμα να μην μπορείς να πάρεις σωστή στάση σώματος κι από κει και πέρα δημιουργείται ντόμινο ανεπιθύμητων παρενεργειών. Να το προσέξεις πολύ αυτό.
RaGe_Raptor
15/07/2024, 15:41
How is a carbon helmet made? All the secrets of the Nolan X-804 RS Ultra Carbon (https://youtu.be/8NNnfdiyumw?si=de_8IzTI2iSbMiEb)
Nolan X-804 RS Ultra Carbon, come è fatto e come si costruisce un casco in carbonio (https://youtu.be/izENa76FTX0?si=GsEwyrC6mGxhSPEM)