View Full Version : Μεταφορική για μοτό από Αθήνα προς Σαλονίκη.
SeniorCanardo
19/01/2024, 12:36
Ξέρουμε καμία μεταφορική, που είναι ικανή να πάρει μοτοσυκλέτα από γειτονιά της Αθήνας και να τη φέρει σε γειτονία της Θεσσαλονίκης , κατά προτίμηση, ολόκληρη και όχι σε κομμάτια;
Αν κάποιος έχει κάτι υπόψιν ας μου στείλει όνομα ή ιδανικά και τηλ σε προσωπικό μήνυμα.
Ευχαριστώ!
:beer:
o_gavros
19/01/2024, 13:04
Πριν από πολλά χρόνια, έπρεπε να στείλω το ΧΤ στον αδερφό μου στην Καβυσσο στον Έβρο.
Ξεχυθηκα ωσάν εμετός στο Σεράγεβο (a.k.a. οδός Ορφέως ή/και Αγίας Άννης), να βρω μεταφορική για Αλεξανδρούπολη.
Ώσπερ και εγένετο. Φορτώσαμε το πραπρα στο φορτηγό,πόσα θέτε, τόσα, πάρτα, φιλάκια και να προσέχετε τους μυστηριους.
Τηλέφωνα τους θα βρεις σίγουρα στα ιντερνετς.
Αυτό το «από γειτονιά της Αθήνας» παίζει να σου κάνει τη ζωή δύσκολη. Οι μεταφορικές έχουν συνήθως μεγάλα φορτηγά που δεν μπαίνουν παντού.
Έκανα έντιτ και βγήκαν τα ονόματα, στα έστειλα μήνυμα Senior.
Lioulios
19/01/2024, 13:15
Απο γειτωνια οπως λες θα σου κοστισει περισσοτερο απο οτι να το πας εσυ στην εταιρια και να το παρει ο αλλος απο το αντιστοιχο πρακτορειο ή εδρα της εταιριας .
motojojo
19/01/2024, 13:16
Αυτό το «από γειτονιά της Αθήνας» παίζει να σου κάνει τη ζωή δύσκολη. Οι μεταφορικές έχουν συνήθως μεγάλα φορτηγά που δεν μπαίνουν παντού.
Όχι αν διαθέτουν και μικρότερα οχήματα για τα ντελιβερι.
Επειδή έχω δουλέψει σε μεταφορική για ένα φεγγάρι (ήταν η τελευταία μου εργασία πριν καταστώ άνεργος και εν συνέχεια, συνταξιούχος....) οι "καλές" μεταφορικές (με το ανάλογο αντίτιμο, βεβαίως....) έχουν και μικρά φορτηγά ένθεν και ένθεν, για αυτόν ακριβώς τον σκοπό.
Καλό θα ήταν να αμπαλάρεις μόνος σου τα τυχόν ευαίσθητα σημεία (ντεπόζιτο κ.λ.π.) διότι συνήθως απασχολούν κάτι περίεργους από το όπου νάναι και είναι παντελώς άσχετοι στο φόρτωσε-ξεφόρτωσε....
Τα έβλεπα κάθε μέρα και έβαζα γέλια/κλάματα κάθε φορά.....
Απο γειτωνια οπως λες θα σου κοστισει περισσοτερο απο οτι να το πας εσυ στην εταιρια και να το παρει ο αλλος απο το αντιστοιχο πρακτορειο ή εδρα της εταιριας .
Αυτό είναι και το καλύτερο, πέραν του κόστους, γλιτώνεις και τυχόν περεταίρω ζημιές.....
SeniorCanardo
19/01/2024, 13:28
Ευχαριστώ όλους όσους απάντησαν και εδώ και σε ΠΜ.
Δυστυχώς η μοτο έχει παραδώσει πινακίδες, οπότε δεν μπορεί να πάει στην μεταφορική, αν και αυτό θα ήταν το ιδανικό από πολλές απόψεις.
Προς το παρόν μαζεύω πληροφορίες για να δω πως και αν μπορεί να γίνει η δουλειά.
Dr.Monty
19/01/2024, 13:30
Senior, το ειχα κανει με μεταφορική Αλεξανδρουπολη - Θεσσαλονικη. Ηταν ΑΔΥΝΑΤΟ να βρω μεταφορική να την φερει σπιτι. Αν και ημουν μεγαλος νουμπης αναγκάστηκα και πηγα και την πηρα απο καλοχωρι.
Ευχαριστώ όλους όσους απάντησαν και εδώ και σε ΠΜ.
Δυστυχώς η μοτο έχει παραδώσει πινακίδες, οπότε δεν μπορεί να πάει στην μεταφορική, αν και αυτό θα ήταν το ιδανικό από πολλές απόψεις.
Προς το παρόν μαζεύω πληροφορίες για να δω πως και αν μπορεί να γίνει η δουλειά.
Μπορείς να βγάλεις πινακίδες μεταφοράς οχήματος, με διάρκεια 2-3 μέρες, Ρώτα στο υπουργείο τα τι και πώς τα έχω ξεχάσει πλέον...:(
SeniorCanardo
19/01/2024, 13:55
Senior, το ειχα κανει με μεταφορική Αλεξανδρουπολη - Θεσσαλονικη. Ηταν ΑΔΥΝΑΤΟ να βρω μεταφορική να την φερει σπιτι. Αν και ημουν μεγαλος νουμπης αναγκάστηκα και πηγα και την πηρα απο καλοχωρι.
Από Θεσσαλονίκη ίσως και να μπορεί να βρεθεί trailer να το παραλάβει, το πρόβλημα είναι στην Αθήνα.:(
Η μοτο βρίσκεται καμία 20άρα χιλιόμετρα από Αιγάλεω, που από ότι θυμάμαι, από προηγούμενη αναζήτηση, είναι μαζεμένες οι μεταφορικές, οπότε δεν μας παίρνει για "κάτι άλλο".
Δεν παίζει να σε πάει κανείς πατάκι; 10 λεπτά υπόθεση είναι :D
motojojo
19/01/2024, 14:37
Αν δεν αναλαμβάνει καμία μεταφορική να την παραλάβει από το σπίτι σου, η μόνη εναλλακτική που μπορω να σκεφτώ (και με το αντίστοιχο κόστος φυσικά) είναι η χρήση φορτοταξι.
doctoras
19/01/2024, 15:16
Κώστα οι περισσότερες μεταφορικές με δρομολογια Αθηνα-Θεσσαλονίκη έχουν έδρα και Θεσσαλονικη ως υποκατάστημα ή ως κεντρικό (στο καλοχώρι όλες)
σίγουρα είναι αρκετές ώστε να πάρεις μια προσφορά απο εκεί και να κινηθείς αναλογα
τυχαία παραδείγματα
449913
https://praktoreia-metaforon.gr/metaforiki-athina-thessaloniki/
https://www.ftx.gr/metafores-athina-thessaloniki/
https://www.kosidismetafores.gr/
Ενα θέμα είναι οτι πρέπει να βρει τρόπο ο πωλητής να το πάει μεταφορική και εσύ να το παραλάβεις απο το καλοχώρι. Αν δεν έχετε τρόπο θα πρέπει να βρεθεί φορτοταξί για να καλύψει και τις δύο περιπτώσεις
Μια εναλλακτική ιδέα για αν γλιτώσετε κόστος είναι να βγάλει ο πωλητής πινακίδα τύπου "M" ψάξτο πως γίνεται
αν και με τρώει τι κορίτσι έχεις καπαρώσει...να μας με το τσιγκέλι :evil:
Υπάρχουν εταιρείες που παρέχουν οδική βοήθεια σε μοτοσυκλέτες και χρησιμοποιούν απλό van, τύπου VW Transit και πιο μικρό, με κόστος περίπου 30€ για αποστάσεις εντός Αθήνας. Τέτοια υπηρεσία θα μπορούσε να σου μεταφέρει το μοτοσακό από το στενό που βρίσκεται προς την αφετηρία της μεταφορικής εταιρείας.
Το ξέρω γιατί τις χρησιμοποιώ όταν βιάζομαι να πάω κάπου. :p
CorpseAlive
19/01/2024, 15:54
Υπάρχουν εταιρείες που παρέχουν οδική βοήθεια σε μοτοσυκλέτες και χρησιμοποιούν απλό van, τύπου VW Transit και πιο μικρό, με κόστος περίπου 30€ για αποστάσεις εντός Αθήνας. Τέτοια υπηρεσία θα μπορούσε να σου μεταφέρει το μοτοσακό από το στενό που βρίσκεται προς την αφετηρία της μεταφορικής εταιρείας.
Το ξέρω γιατί τις χρησιμοποιώ όταν βιάζομαι να πάω κάπου. :p
ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ
ΠΝΙΓΗΚΑ
SeniorCanardo
19/01/2024, 15:56
Παίδες μέχρι στιγμής βρέθηκε μια εταιρεία (από τις 5 που επικοινώνησα) που κάνει παραλαβή, με την ανάλογη επιβάρυνση.
Υπερ-ευχαριστώ τον @est που βοήθησε.
Θα κάνω μερικά τηλ. από βδομάδα σε κάνα 2 ακόμα, θα επικοινωνήσω και με τον ιδιοκτήτη και βλέπουμε.
Σας ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια.
@doctoras
Δεν έχω καπαρώσει τίποτα ακόμα, έρευνα κάνω να δω τι μπορεί να γίνει.
Είμαστε ακόμα σε αρχικό στάδιο, αν ευδοκιμήσει όμως έχει καλές πιθανότητες να πάει για projectάκι.
SeniorCanardo
19/01/2024, 15:59
Τέτοια υπηρεσία θα μπορούσε να σου μεταφέρει το μοτοσακό από το στενό που βρίσκεται προς την αφετηρία της μεταφορικής εταιρείας.
Ρε μπαγάσα έμαθες την διεύθυνση πριν από μένα και τσέκαρες ότι είναι και στενό;:bawl:
Δεν θέλω να στην σπάσω και σόρρυ για το οφτοπικ αλλά πριν 2 μήνες το πολύ,high society μεταφορική με δηλώσεις και εξειδίκευση στις μοτο
449950
Τι παρέλαβα,'οπως και -2 φλας .Τυχερός είναι γιατί άλλαξε και άλλη μεταφορική πριν και η μηχανή ήταν καλά αμπαλαρισμένη ,ο ένας τα έριχνε στον άλλο.Ο δεύτερος φυσικά όταν παρέλαβε
υπέγραψε πως η μότο είναι Ο.Κ.Απλά το νου σου.
449951
Νικο απ΄τις φωτογραφιες που εβαλες δεν τη βλεπω για καθολου high society τη μεταφορικη. Οσες ασχολουνται σοβαρα με μοτο εχουν ειδικες μεταλλικες βασεις στις οποιες μπαινει η μηχανη, δεν τις βαζουν ετσι χυμα λες και ειναι σακια πατατες.
Φυσικα η συγκεκριμενη περιπτωση εχει αλλο bottleneck (την παραλαβη απο το στενο) αλλα αξιζει να το εχει κι αυτο υποψιν ο Κωστας. Αν δλδ βρεις δυο-τρεις που σου κανουν τη δουλεια κανε την ερωτηση αν η μηχανη μεταφερεται σε βαση ή απλα δεμενη.
SeniorCanardo
19/01/2024, 17:05
Φυσικα η συγκεκριμενη περιπτωση εχει αλλο bottleneck (την παραλαβη απο το στενο) αλλα αξιζει να το εχει κι αυτο υποψιν ο Κωστας. Αν δλδ βρεις δυο-τρεις που σου κανουν τη δουλεια κανε την ερωτηση αν η μηχανη μεταφερεται σε βαση ή απλα δεμενη.
Μου είπαν για βάση και θέλουν mail με χοντρικές διαστάσεις.!
Ρε πως σας κόλλησε ότι βρίσκεται σε στενό;:cry:
Αλλά και να είναι φαντάζομαι μπορεί να την τσουλίσει στον πλησιέστερο κεντρικό δρόμο.
Τι διάολο Αθήνα είναι, δεν είναι στις φαβέλες του Ρίο.
o_gavros
19/01/2024, 17:09
Έχεις ροβολησει ποτές εκεί Ορφέως και Αγίας Άννης που είναι οι περισσότερες μεταφορικές;
Εμπειρία...
To στενο δεν το ειπα κυριολεκτικα βρε. Στενο ή λεωφορος, στην περιπτωση σου το δυσκολο της υποθεσης ειναι να βρεθει μεταφορικη που θα κανει παραλαβη απο τον προορισμο που θα υποδειξεις. Πρωτα θα βρεις μεταφορικες που εχουν αυτην την υπηρεσια και μετα προχωρας στο να δεις αν καποια εξ αυτων δουλευει με βαση μοτο.
Έχεις ροβολησει ποτές εκεί Ορφέως και Αγίας Άννης που είναι οι περισσότερες μεταφορικές;
Εμπειρία...
Τώρα είναι σχετικά καλούτσικα, που να έβλεπες τους καρόδρομους, ειδικά την Αγίας Άννης από Ιερά έως την Ορφέως, πριν 10-12 χρόνια.... μαρτύριο κανονικό για το φορτηγό και την μέση....
2 φορές άλλαξα μπροστινά αμορτισέρ στο φορτηγό εξαιτίας αυτών των δρόμων!!!
Οι κύριες μεταφορικές που κάνουν το Αθήνα Θεσσσαλονίκη δεν παραδίδουν απο εδώ και απο κεί.
Εγω χρησιμοποιώ ( οχι για μεταφορές μοτο ) Δερβίση και Πανελλαδική ( Αναστασιος ) με τον δεύτερο να είναι πιο θετικός θα σε παρότρυνα να πάρεις ενα τηλ.
Αυτές όμως συνεργάζονται με άλλες που κάνουν το Πρακτορεία - Σπίτι μου και αποστέλουν αυτόματα τα υλικά σε αυτές για να τα φέρουν στην πόρτα μου. Αλλά πληρώνω 2 κόμιστρα φυσικά, με το περίεργα της υπόθεσης το Θεσσαλονίκη - Αθήνα να κοστίζει 7 ευρώ και το Αθήνα σπίτι μου 30 χλμ να κοστίζει 12 συνήθως!!
Ενδεικτικά για τα Μεσόγεια χρησιμοποιώ με σειρά προτίμησης Μπάμπαλης Μέτμπα Πολύμερος.
Στις κύριες μεταφορικές ξέρουν ποιος περνάει από την περιοχή που θες και θα το κανονίσουν αυτοί να πάει να παραλάβει απο εκεί.
Γειά σου Λευτέρη!
Ισχύει αυτό που λες, παίζει η περισυλλογή από Αθήνα ή και Θεσσαλονίκη (ειδικά αν είναι κάτι προς Καβαλάρι, Ραιδεστό)να σου βγαίνει παραπάνω από το δρομολόγιο.
Συμφωνώ και με τις επιλογές σου για Μεσόγεια. Έχω να προτείνω για δυτικά προάστια (από Αθήνα για Ελευσίνα, Ασπρόπυργο κλπ) αν χρειαστεί.
SeniorCanardo
22/01/2024, 12:15
Μάγκες Φχαριστώ και πάλι, βλέπω τις εναλλακτικές μου και πράττω αναλόγως.
Τρέιλερ στη Σαλούγκα βρέθηκε για παραλαβή από την έδρα, από ΑΘήνα όχι.
Θα ενημερώσω συμπερασματικά για την εμπειρία, αν και όποτε ολοκληρωθεί ή διαδικασία.
Μάγκες Φχαριστώ και πάλι, βλέπω τις εναλλακτικές μου και πράττω αναλόγως.
Τρέιλερ στη Σαλούγκα βρέθηκε για παραλαβή από την έδρα, από ΑΘήνα όχι.
Θα ενημερώσω συμπερασματικά για την εμπειρία, αν και όποτε ολοκληρωθεί ή διαδικασία.
Βγάλε πινακίδα και ασφάλεια για 1 μήνα με οδική και την επόμενη μέρα πάρε τηλέφωνο και πές "Χαλασε και ο μηχανικός μου είναι Θεσσαλονίκη"... :smokin:
SeniorCanardo
22/01/2024, 13:42
Βγάλε πινακίδα και ασφάλεια για 1 μήνα με οδική και την επόμενη μέρα πάρε τηλέφωνο και πές "Χαλασε και ο μηχανικός μου είναι Θεσσαλονίκη"... :smokin:
You sneaky bastard!!!
Μ' αρέσει ο τρόπος που σκέφτεσαι. :bawl:
SeniorCanardo
05/02/2024, 11:10
Λοιπόν η δουλίτσα έγινε, με κάποια "μπρος-πίσω", πάντως έγινε.
Ευχαριστώ όσους βοήθησαν και από εδώ.
Η λύση δόθηκε τελικά από καλό φίλο, που βρήκε μεταφορική σε πολύ καλή τιμή και έκανε και την αγγαρεία να βάλει το τρέιλερ και να βοηθήσει στη μεταφορά.
Γενικές παρατηρήσεις:
Θα έλεγα πως το κομμάτι παραλαβή από το πεζοδρόμιο - παράδοση στο πεζοδρόμιο, στοιχίζει περισσότερο από ότι η μεταφορά από αποθήκη Αθήνα σε αποθήκη Θεσσαλονίκη.
Μετά το χρηματιστήριο αξιών, το χρηματιστήριο ενέργειας, έχουμε και "χρηματιστήριο μεταφορών".
Άλλη τιμή τη μία μέρα, άλλη την άλλη.
Πολύ δύσκολη η συνεννόηση για παραλαβή από το πεζοδρόμιο, αφού οι περισσότερες εταιρείες δεν δίνουν συγκεκριμένη ώρα παραλαβής αλλά ένα γενικό "παράθυρο" περίπου 8ωρών.:eek:
Που σημαίνει πως κάποιος θα πρέπει να χάσει ολόκληρο μεροκάματο για να ολοκληρωθεί η διαδικασία.
Για τους περίεργους::D
Στα χέρια μου έφτασε ένα ακόμα (παλαιό μεν σε αρκετά καλή κατάσταση δε) "περτικαλί" "ψηλόφτερο". (Γιατί ένα δεν είναι ποτέ αρκετό).
Θα ελεγχθεί εξονυχιστικά, θα αξιολογηθεί η κατάστασις και αναλόγως θα πάρει το δρόμου του. ;)
doctoras
05/02/2024, 11:40
έτσι δουλεύουν οι μεταφορικές φίλε
η οικονομιτότερη μεταφορά (και χωρίς πολύ συνεννόηση με εμπλεκόμενους) είναι πρακτορείο - πρακτορείο και τα πριν και μετά αγγάρεμα κάποιον γνωστό (που διαθέτει και μπορεί) για να παρθεί στα χέρια. Αν δεν υπάρχει αυτό ο παράγοντας τον ψιλο-πίνεις οικονομικά
καλορίζικο το εργαλείο είτε ως δότης είτε ως χωμάτινος αγωνιάρης
Λοιπόν η δουλίτσα έγινε, με κάποια "μπρος-πίσω", πάντως έγινε.
Στα χέρια μου έφτασε ένα ακόμα (παλαιό μεν σε αρκετά καλή κατάσταση δε) "περτικαλί" "ψηλόφτερο". (Γιατί ένα δεν είναι ποτέ αρκετό).
Θα ελεγχθεί εξονυχιστικά, θα αξιολογηθεί η κατάστασις και αναλόγως θα πάρει το δρόμου του. ;)
Καλορίζικο και να το ευχαριστηθείς φίλε μου:beer::beer::beer:
Θέλουμε και φωτό!
Kickstart
05/02/2024, 12:23
εγώ έφερα το crf από Δράμα με ένα 50αρικο. Έτυχε νταλικέρης που ήταν φαντάρος με καλό μου φίλο και κάνει το δρομολόγιο πάνω κάτω :)
Το πήγε ο πωλητής στην μεταφορική που του είπα και πήγα με το τρέιλερ εδώ Αθήνα στην έδρα τους όταν ήρθε και το τσίμπησα. Γενικά ευχαριστημένος έμεινα απλά με άργησαν παραπάνω από δυο βδομάδες μέχρι να βρουν χώρο να το χώσουν στην νταλίκα (ειχα πληρώσει κανονικά τον άλλον που το πούλαγε και το μηχανάκι καθόταν στην μεταφορική στη Δράμα) αλλά κλαϊν. Για κανα καθαρό (μοτοκρος κτλ) δεν παίζει κόμπλα μια χαρά ειναι οι μεταφορικές. Μηχανή πάντως δεν θα φερνα με μεταφορική..Θα προτιμούσα να πάω να τη φέρω καβάλα...πιστεύω ειναι μεγάλος ο κίνδυνος να στο βιάσουν ετσι που στριμώχνονται μέσα στις καρότσες.