View Full Version : Την πήρα!
asxetost
24/01/2024, 00:06
Την......πήρα, και κάτι που δεν κάνω ποτέ, θα ποσταρω τη χαζοφατσα μου πριν βγούμε με τον αδερφό, που ταλαιπωρησα άλλη μια φορά να κάνει μοτοντελιβερι,από το γκαραζ όπου θα μείνει μέχρι να δώσω την πρακτική εξέταση για το δίπλωμα. -Το οποίο περιμένω 2 βδομάδες να γίνει.... ^#&×&3&#*@;+]-;'^
Την έχουμε μόνο να την κοιτάμε για την ώρα λοιπόν!!:zzz:
450037
Μεγειά σου, πολλά καλά, ασφαλή και απολαυστικά χιλιόμετρα σού εύχομαι από καρδιάς :beer:
asxetost
24/01/2024, 04:49
Μεγειά σου, πολλά καλά, ασφαλή και απολαυστικά χιλιόμετρα σού εύχομαι από καρδιάς :beer:
Ευχαριστώ! Και σε εσένα το ίδιο!
doctor_john
24/01/2024, 07:38
Α! δείχνετε όμορφοι! Με 'γειές!
Καλά χιλιόμετρα σε υπέροχα τοπία!
Αυτό το χρώμα το λέω PRADA.. :lol:
asxetost
24/01/2024, 07:58
Α! δείχνετε όμορφοι! Με 'γειές!
Καλά χιλιόμετρα σε υπέροχα τοπία!
Αυτό το χρώμα το λέω PRADA.. :lol:
Εεε μα σε παρακαλώ!! Μόνο χρώμα Prada θα φόραγα στη μηχανή μου!!
Να σαι καλά, ευχαριστώ όλους για τις ευχές, καλούς δρόμους για όλους!:D:D:D
karellen
24/01/2024, 08:27
Την......πήρα, και κάτι που δεν κάνω ποτέ, θα ποσταρω τη χαζοφατσα μου πριν βγούμε με τον αδερφό, που ταλαιπωρησα άλλη μια φορά να κάνει μοτοντελιβερι,από το γκαραζ όπου θα μείνει μέχρι να δώσω την πρακτική εξέταση για το δίπλωμα. -Το οποίο περιμένω 2 βδομάδες να γίνει.... ^#&×&3&#*@;+]-;'^
Την έχουμε μόνο να την κοιτάμε για την ώρα λοιπόν!!:zzz:
450037
Πάντα με τέτοιο χαμόγελο!
Η....χαρά του άσχετου(!) :lol: και οι σχετικές ευχές ήρθαν εδώ!
Καλορίζικο και από μένα! :beer:
Πολύ ωραίο, πέτυχε τον σκοπό της αφού χαμογελάς πριν ακόμα την οδηγήσεις έξω, καλές βόλτες φίλε :wave2:
DoctoR_k6
24/01/2024, 09:14
Καλοταξιδο και καλα χλμ!!!
Παντα ειναι ωραια η αισθηση ενος νεου μοτο στην κατοχη μας!!
Manalishi
24/01/2024, 09:24
Καλοτάξιδο και καλοριζικο το εργαλείο!
congate7
24/01/2024, 09:44
:beer: Καλορίζικο, καλοτάξιδο! :beer:
Πάντα τέτοιες χαρές και πάντα τέτοια χαμόγελα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
:beer::beer::beer:
Καλά χιλιόμετρα και μόλις από asxetost γίνεις sxetikost μ' ένα ακόμα καλύτερο μηχανάκι!!!!!!!!
(όχι πώς αυτό δεν είναι καλό μοτόρι, αλλά λέμε τώρα......)
:bawl::bawl:
Καλορίζικη και καλοτάξιδη η μηχανάρα σου.
Εύχομαι να την χαρείς στο έπακρον!
SeniorCanardo
24/01/2024, 10:15
Καλοτάξιδη, καλόστριφτη, κλπ.
Να την χαίρεσαι πάντα όπως τη χαίρεσαι τώρα.
:beer:
harris_x
24/01/2024, 10:36
Καλοτάξιδο και πάντα όρθιο :beer:
Μεγειά σου και καλές βόλτες! :beer:
Καλοτάξιδη και πάντα όρθιος!!
Πολύ ωραία μοτοσυκλέτα. Θα την ευχαριστηθείς πολύ.
Καλούς δρόμους και όρθιος !:beer:
Αυτό το παιδικό χαμόγελο τα λέει όλα!
The only difference between men and boys is the price of their toys. :)
Καλοτάξιδο!
Θα τη θυμάσαι σε όλη σου τη ζωή αυτή μέρα :);)
Να έχεις καλά και όμορφα χιλιόμετρα μαζί της. Εν τω μεταξύ πήρες μοτοσυκλέτα πασπαρτού που τα κάνει όλα και συμφέρει. Καλορίζικη..
CorpseAlive
24/01/2024, 12:22
Καλοτάξιδη ! Με το καλό και το δίπλωμα!
Καλοτάξιδο, καλόστριφτο και πάντα όρθιος!:beer:
thunder ace
24/01/2024, 12:44
Καλοταξιδοι και να περασεις ωραιες στιγμες.
RaGe_Raptor
24/01/2024, 12:58
καλορίζικη!:beer:
dumutrus
24/01/2024, 14:53
Μεγεία καλοτάξιδι.:beer:
Nostradamus
24/01/2024, 15:57
καλα και ασφαλη χιλιομετρα !!
Lioulios
24/01/2024, 16:18
Χαρες μαζι της ευχομαι .
Καλορίζικο,καλά χιλιόμετρα!!!
lykourgi
24/01/2024, 16:34
Καλούς δρόμους να έχεις.
Καλοτάξιδη! Χέρια χαλαρά και πάντα όρθιος.
costas_versys
24/01/2024, 17:08
Καλορίζικο και να προσέχεις στον δρόμο
Πωπωπω κάτι χαμόγελα! Καλορίζικη και καλοτάξιδη, καλά χιλιόμετρα με ασφάλεια!
Καλορίζικο-καλοτάξιδο και αγρατζούνιστο να είναι!:beer:
τι μοτορι ειναι αυτο που πηγες και πηρες ρε ασχετε?? :lol:
καλοβολτη και παντα ορθια να ειναι.. δε σου ευχομαι να τη χαρεις, γιατι αυτο ειναι δεδομενο!! :beer:
ratamahatta
24/01/2024, 20:33
Καλοτάξιδη , αγρατζουνιστη, και όμορφη συμβίωση εύχομαι
Το χαμόγελο όλα τα λεφτα
alexis72
24/01/2024, 20:37
καλοτάξιδη κ πάντα ορθιος
:beer::beer:
Sotirisxt
24/01/2024, 21:27
Καλορίζικη και καλοταξιδη να την χαίρεσαι φίλε καλά χιλιόμετρα..
Μαγική η στιγμή που κάθεται κάποιος στο νέο του μηχανάκι μετά την αγορά, να χαρείτε πολλά ασφαλή και απολαυστικά χιλιόμετρα μαζί!
Billymuse
24/01/2024, 22:30
Καλή αρχή και καλά χιλιόμετρα:beer:
george.S
25/01/2024, 06:59
Καλορίζικη :beer:
Καλές βόλτες :)
Πολύ χαίρομαι με τέτοια ποστ, μοντέλο που πάντα μου άρεσε επίσης.
Καλοβολτο και προσοχή !
asxetost
25/01/2024, 14:52
Πολύ χαίρομαι με τέτοια ποστ, μοντέλο που πάντα μου άρεσε επίσης.
Καλοβολτο και προσοχή !
Έτσι, όχι σαν μερικούς μερικούς πιο πάνω που την απαξιούν :evil: :lol:
Εννοείται πως κάνω πλάκα και σας ευχαριστώ όλους ξανά, είναι απίστευτο πόσοι άνθρωποι που δεν έχουμε γνωριστεί ποτέ νιώθω οτι χαίρονται και αυτοί μαζί μου.
Να είστε όλοι καλά, έχετε ανάψει το φως στη διάθεση μου, ελπίζω να τα πούμε στους δρόμους! :D:D:beer:
strokt up
25/01/2024, 19:59
Καλορίζικο και καλοτάξιδο το εργαλείο. Πολύ καλή επιλογή. Τα κάνει όλα και πολύ καλά κιόλας.
εν το μεταξυ το δικο μου στο ταξιδι καιει λιγοτερο απ'οτι μου εκαιγε το 250...
αναλογα το πως θα το παω, εχω δει καταναλωσεις απο 3,9 επαρχιακο δικτυο,
εως 4,5 λιτρα στα 100χλμ, εθνικη με 140-150.
μεσα στη πολη ειμαι περιπου στα 5,7 με 6.
το δικο σου επειδη ειναι πιο αεροδυναμικο καθ'οτι ντυμενο λογικα στο ταξιδι θα καιει ελαφρως
λιγοτερο..
asxetost
26/01/2024, 00:05
εν το μεταξυ το δικο μου στο ταξιδι καιει λιγοτερο απ'οτι μου εκαιγε το 250...
αναλογα το πως θα το παω, εχω δει καταναλωσεις απο 3,9 επαρχιακο δικτυο,
εως 4,5 λιτρα στα 100χλμ, εθνικη με 140-150.
μεσα στη πολη ειμαι περιπου στα 5,7 με 6.
το δικο σου επειδη ειναι πιο αεροδυναμικο καθ'οτι ντυμενο λογικα στο ταξιδι θα καιει ελαφρως
λιγοτερο..
Έχεις το N ε;
Ρε συ, τώρα που το φέρναμε στο γκαραζ αφού μπήκε διαγνωστικό στο συνεργείο κτλ κτλ σαν να άκουγα ένα κροταλισμα, πέρα από τα φερινγκ, εκεί πέρα που πριν τις 4χιλ στροφές τρίζουν όλα -οκ αυτό το έχουν αναφέρει πάρα πολλοί, υπάρχουν diy τρόποι να διορθωθεί.
Απλώς επειδή ο προηγούμενος αμφιβάλλω αν έχει κάνει βαλβίδες στις 23.000 όπως έκανε ενημέρωση η καβασακι, αντί του προτεινομενου 44.000 που ήταν όταν είχε πρωτοβγει το μηχανακι, εγω που βρίσκομαι στις 31 χιλιάδες τώρα σκέφτομαι οτι είναι κατά πολύ εκπροθεσμο και μήπως ήταν οι βαλβίδες αυτό το κροταλισμα.
Γενικά οι βαλβίδες ακούγονται όταν θέλουν ρύθμιση;
Εκ σκούζε μουά για το κατεβατό :rolleyes:
doctor_john
26/01/2024, 07:25
Ο ήχος που λες μπορεί να είναι από διάφορα. Αν δεν έχει ρυθμίσει βαλβίδες για εμένα επιβάλλεται.
Έχει συμβεί πολλές φορές, καλύτερα να το ξαναγράψω απο το να συμβεί:
Δεν μας νοιάζει τι πιστεύει ο μηχανικός για τις βαλβίδες! Δεν πα να 'ναι 150χρόνια εξουσιοδοτημένος, να έχει ιδρύσει την kawasaki..
Ρύθμισε τις βαλβίδες και καλύτερα να αγοραστεί και ένα σετ καπελότα kawasaki ανα 1 γιατί φοράει ανα 5.
Ζήτησε τα διάκενα που θα βρει και αυτά που θα πετύχει. Τα σημειώνει έτσι και αλλιώς.
Να ελέγξει αν εσωτερικά τα τοιχώματα της κεφαλής προς τα εμπρός δείχνουν διαφορετικά μεταξύ τους για οποιοδήποτε λόγο.
Με την παραμικρή υπόνοια κόπωσης των βαλβίδων αντικαθίστανται. Είναι σε λογικές τιμές.
Είναι σχεδόν σίγουρο ότι χρειάζεσαι καθάρισμα της κεφαλής και των πιστονιών.
Αυτό σημαίνει και φλάντζα κεφαλής και έλεγχο της επιφάνειας της.
Μέχρι να το πας στο μηχανικό θα πρότεινα να αντικαταστήσεις την βενζίνη με την καλύτερη που έχεις διαθέσιμη.
Έχει υψηλή συμπίεση και έτσι όπως τα έχουν κάνει με την απλή βενζίνη έχει διαφορά που δεν την θέλεις στο μηχανικό
αλλά ούτε μέχρι να πας εκεί.
asxetost
26/01/2024, 08:42
Ο ήχος που λες μπορεί να είναι από διάφορα. Αν δεν έχει ρυθμίσει βαλβίδες για εμένα επιβάλλεται.
Έχει συμβεί πολλές φορές, καλύτερα να το ξαναγράψω απο το να συμβεί:
Δεν μας νοιάζει τι πιστεύει ο μηχανικός για τις βαλβίδες! Δεν πα να 'ναι 150χρόνια εξουσιοδοτημένος, να έχει ιδρύσει την kawasaki..
Ρύθμισε τις βαλβίδες και καλύτερα να αγοραστεί και ένα σετ καπελότα kawasaki ανα 1 γιατί φοράει ανα 5.
Ζήτησε τα διάκενα που θα βρει και αυτά που θα πετύχει. Τα σημειώνει έτσι και αλλιώς.
Να ελέγξει αν εσωτερικά τα τοιχώματα της κεφαλής προς τα εμπρός δείχνουν διαφορετικά μεταξύ τους για οποιοδήποτε λόγο.
Με την παραμικρή υπόνοια κόπωσης των βαλβίδων αντικαθίστανται. Είναι σε λογικές τιμές.
Είναι σχεδόν σίγουρο ότι χρειάζεσαι καθάρισμα της κεφαλής και των πιστονιών.
Αυτό σημαίνει και φλάντζα κεφαλής και έλεγχο της επιφάνειας της.
Μέχρι να το πας στο μηχανικό θα πρότεινα να αντικαταστήσεις την βενζίνη με την καλύτερη που έχεις διαθέσιμη.
Έχει υψηλή συμπίεση και έτσι όπως τα έχουν κάνει με την απλή βενζίνη έχει διαφορά που δεν την θέλεις στο μηχανικό
αλλά ούτε μέχρι να πας εκεί.
Χίλια ευχαριστώ για τη κατατοπιση, είναι να κάνω κάποια πράγματα τυπικά στην ανάρτηση και στο μπροστινό σύστημα, μου φαίνεται θα τα τρενάρω να ασχοληθώ με το μοτερ.
Να σαι καλά και πάλι!!
doctor_john
26/01/2024, 10:05
Λυπάμαι που τα γράφω έτσι απόλυτα αλλά πρέπει να γίνουν όπως και ο λεπτομερής έλεγχος της τρομπας.
Έχω τουλάχιστον μία ανάρτηση εργοστασίου με 30000χλμ να σου στείλω αν χρειάζεσαι, ψαλίδια του '10, πίσω τροχούς κ.α.
Γενικά ότι χρειαστείς ρώτησε πρώτα γιατί μου περισσεύουν.
Κοίταξε για τα διαθέσιμα τζαμπερ. Είναι οικονομικά και λειτουργούν.
asxetost
26/01/2024, 10:39
Σε ευχαριστώ, ελπίζω να μην χρειαστεί να αλλάξω όλο το σύστημα, είναι μινιμαλ οι ανάγκες από οτι κατάλαβα αλλά ακόμα και αυτά κοστίζουν πάρα πολύ.
Επειδή όπως λέει και το όνομα ειμί άσχετος παντελώς, εν έχω ιδέα τι είναι ωρέ τα καπελοτα, τι είναι τα jumper κ.ο.κ.
Κάτι άλλο, πήρα μια τιμή για diablo rosso II αρκετά καλή, ειδικά σε σχέση με κάτι dunlop roadsmart II ή IV που σκόπευα να βάλω.
Έχουμε γνώμη για τα συγκεκριμένα;
Σε ευχαριστώ, ελπίζω να μην χρειαστεί να αλλάξω όλο το σύστημα, είναι μινιμαλ οι ανάγκες από οτι κατάλαβα αλλά ακόμα και αυτά κοστίζουν πάρα πολύ.
Επειδή όπως λέει και το όνομα ειμί άσχετος παντελώς, εν έχω ιδέα τι είναι ωρέ τα καπελοτα, τι είναι τα jumper κ.ο.κ.
Κάτι άλλο, πήρα μια τιμή για diablo rosso II αρκετά καλή, ειδικά σε σχέση με κάτι dunlop roadsmart II ή IV που σκόπευα να βάλω.
Έχουμε γνώμη για τα συγκεκριμένα;
Ναι! Είναι γτπ. Μην τα βάλεις. Αν και για την εμπειρία σου και για την χρήση που θα κάνεις στη μηχανή τον πρώτο καιρό δεν θα δεις διαφορά. Αργότερα όταν θα αρχίσεις να πιέζεις περισσότερο θα καταλάβεις πόσο άθλια είναι.
Καλορίζικη και καλές βόλτες με προσοχή και σεβασμό!
asxetost
26/01/2024, 11:08
Μπορεί και να τα βάλω για την ώρα γιατί με τα έξοδα τα μοτερικά κτλ θα μου φύγει η παναγίτσα.
Θα είναι και ένας λόγος για να μην ξεφεύγω και πολύ αν όντως είναι γτπ, είναι λίγο καινούριο για μένα με 2-3 στιγμιαίες κινήσεις το κοντέρ να μπορεί να φτάσει χαλαρά 180 και να έχει κι άλλο.
Είπαμε, θέλουμε να ζήσουμε να γίνουμε σκατόγεροι ζαρωμένοι :a024: :D
Απλώς επειδή ο προηγούμενος αμφιβάλλω αν έχει κάνει βαλβίδες στις 23.000 όπως έκανε ενημέρωση η καβασακι, αντί του προτεινομενου 44.000 που ήταν όταν είχε πρωτοβγει το μηχανακι, εγω που βρίσκομαι στις 31 χιλιάδες τώρα...
Μιας και η μηχανη αγοραστηκε απο εμπορο, εγω δε θα εδινα και πολυ σημασια στα χιλιομετρα που γραφει το οδομετρο. Μονο ως μινιμουμ μπορεις να το θεωρησεις αυτο το νουμερο. Επισης, αφου οπως καταλαβα δεν υπαρχει βιβλιο σερβις, υποθετεις οτι δεν εχει γινει τιποτα απ'οσα δεν μπορεις να διαπιστωσεις με το ματι.
asxetost
26/01/2024, 11:48
Ναι, έχεις πολύ δίκιο. Μην αγοράζουμε να τα ίδια μας τα φούμαρα.
Φαίνεται ωραία η άτιμη όσο και να θέλω να είμαι ξινός λόγω προϊδεασμού, για να δούμε, που βρίσκεται ο πάτος σε τούτο το βαρέλι;;...
ΓιώργοςΤΤ
26/01/2024, 12:04
H σειρά Diablo Rosso έχει εξαιρετικό κράτημα και γρήγορη κορώνα με δεδομένο ότι είναι λάστιχα προσανατολισμένα για χρήση σε δρόμο. Επίσης σου επιτρέπουν να κινείσαι με βροχή. Να κινείσαι όμως, αυτό.
asxetost
26/01/2024, 12:45
Ναι δεν είμαι να ξανοίγομαι πολύ, ακόμα και ο rossi να ήμουν ρε παιδί μου γονιδιακά, θέλω να κάνω τα σχολεία καιρού και budget επιτρέποντος πρώτα, ακόμα και να κάνεις ακριβώς τα ίδια πράγματα ήδη με αυτά που θα σου πουν, που λέει ο λόγος, είναι άλλη η ψυχολογία πιστεύω όταν θα βγεις μόνος σου και θα έχεις μια σφραγίδα από επαγγελματίες πίσω από κάθε σου κίνηση και το στήσιμο σου έπανω στη μοτοσυκλέτα.
Οπότε παναγίτσα mode on και Diablo rosso it is!:lol:
Ένα ένα, γιατί έρχονται μπουγιουρντιά!!
doctor_john
26/01/2024, 13:54
Για εμένα δεν έχει νόημα να βάλεις τόσο δρομισια λάστιχα τώρα αλλά και πάντα να είμαι ειλικρινής.
Αν ειναι να ασχολείσαι η ακόμα χειρότερα να περιορίζεσαι όταν βρέχει δεν έχει νόημα.
Οποιαδήποτε καλά λάστιχα καλύπτουν τις επιδόσεις του.
Τα νέα batlax θα έβαζα ή τα mutant.
peterTHErider
26/01/2024, 21:46
Ναι! Είναι γτπ. Μην τα βάλεις. Αν και για την εμπειρία σου και για την χρήση που θα κάνεις στη μηχανή τον πρώτο καιρό δεν θα δεις διαφορά. Αργότερα όταν θα αρχίσεις να πιέζεις περισσότερο θα καταλάβεις πόσο άθλια είναι.
Καλορίζικη και καλές βόλτες με προσοχή και σεβασμό!
Γτπ τα dunlop και προτείνεις τα κινέζικα rosso?
Ρε παιδια μην τα πετάτε έτσι.
Η dunlop είναι κορυφή και ακολουθεί η bridgestone.
Η πιρελι ήταν κάποτε. Από τότε που την πήραν οι Κινέζοι κοιτάει τα ευρώ και επενδύει στο τμήμα μάρκετινγκ.
Τα μόνα που αξίζουν της πιρελι είναι τα σλικ. Αυτά ναι.
Έβαλα rosso 4 corsa που είναι πολύ διαφημισμενα και τα άλλαξα γιατί πραγματικά ήταν για γτπ.
asxetost
26/01/2024, 22:43
Η πιρελι ήταν κάποτε. Από τότε που την πήραν οι Κινέζοι κοιτάει τα ευρώ και επενδύει στο τμήμα μάρκετινγκ.
Έβαλα rosso 4 corsa που είναι πολύ διαφημισμενα και τα άλλαξα γιατί πραγματικά ήταν για γτπ.
Όχι νομίζω για τα rosso λέει ο φίλος.
Για τα rosso 2 λέω! Τα είχα κάποτε και είναι χάλια. Ξερά, κούτσουρα. Όσο για τα Dunlop, έχω τα ΤΤ και δεν τα αλλάζω!!
ασχετε, ως αρχαριος δεν ειναι και απολυτη αναγκη να πας σε σουπερ ντουπερ ουαου λαστιχαρα
που κοστιζει κοντα 4 κατομπαλα και ειναι για απαιτητικους οδηγους..
αν η χρηση ειναι ηπια και νορμαλ και ενα πιο οικονομικο λαστιχο μια χαρα θα σε καλυψει..
εγω στο δικο μου φοραω τα bt 16 pro (οικονομικη σειρα της bridgestone, τωρα παιζουν καπου στα 240€ νομιζω)
και 2μιση χρονια τωρα μια χαρα συμπεριφορα εχουν για τις απαιτησεις μου.. εμενα με καλυπτουν πληρως, και
φυσικα θα τα ξαναπροτιμησω..
asxetost
27/01/2024, 09:55
Ναι, συμφωνώ mike, όταν και αμα βρω τα όρια του ελαστικού- που πιστεύω και να μπορούσα, θα ήταν πολύ μακριά από οτιδήποτε είναι εύλογο να κάνεις στο δημόσιο δρόμο- θα το ξανασυζητησουμε.
Κάτι άλλο, αν τσεκάρουμε με το μηχανικό τη συμπίεση στους κυλίνδρους και αυτή βρίσκεται μέσα στα όρια, είναι αυτό ένα δείγμα οτι οι βαλβίδες κρατάνε ακόμα ρύθμιση;
peterTHErider
27/01/2024, 10:32
Για τα rosso 2 λέω! Τα είχα κάποτε και είναι χάλια. Ξερά, κούτσουρα. Όσο για τα Dunlop, έχω τα ΤΤ και δεν τα αλλάζω!!
Κατάλαβα πως λες γτπ τα dunlop και μου έκανε εντύπωση. Ε τότε συμφωνούμε. Τα tt κορυφή.
doctor_john
27/01/2024, 10:45
Σε ξεγελά, ποιά όρια; με άλλη ανάρτηση αυξάνονται, σε ποιο οδόστρωμα κ.λπ.
Το θέμα είναι να είναι χρήσιμη η μοτό σε όλες τις συνθήκες. Καλή αποβολή υγρών.
Κάτι άλλο, αν τσεκάρουμε με το μηχανικό τη συμπίεση στους κυλίνδρους και αυτή βρίσκεται μέσα στα όρια, είναι αυτό ένα δείγμα οτι οι βαλβίδες κρατάνε ακόμα ρύθμιση;
χε! γιατί όσα έσπασαν είχαν χαμηλή συμπίεση; Αν δεν έχει βιβλίο ακολουθείς όλες τις οδηγίες των 42000χλμ.
Χρειάζεται έλεγχο, σοβαρό από μηχανικό που ξέρει.
Στο δικό μου είχαν προσπαθήσει να το βάλουν σπρώχνοντας. Με την συμπίεση που έχει..
Δεν καταλάβαινες κάτι, ακόμα και όταν τράβηξε ο μηχανικός το κιβώτιο όλα ήταν τέλεια.
Το έλυσε και κοίταγε τα γρανάζια με το μικρό σφυράκι, της δεύτερης χώρισε στα δύο!
Επίσης ένα σωληνάκι που περνά ανάμεσα για τα λάδια είχε ξεκουμπώσει με το στρες.
Είναι πολύ εύκολη μοτό, έκανε πάρτυ ο μηχανικός μου ανακατασκευάζοντας τον κινητήρα.
Χρειάζεται να είναι στη θέση τους όμως. Μη σε ανησυχεί να κάνεις μεγάλο service τώρα, θα τα πάρεις πίσω τα χρήματα σου
στη συνέχεια της συντήρισης.
Θα βάλεις υγρά φρένων, σωληνάκια δεν θα βάλεις νέα ή υψηλής; (μαύρα πλιιζ)
Μοτοσυκλέτα πήρες, όχι μηχανάκι.. :beer:
asxetost
27/01/2024, 10:56
Ναι τα ακούω αυτά που λες.... απλώς επειδή προσεχώς λόγω μαζεμενων εξόδων αρκετών κοιτάζω πως μπορεί να γίνει..
Επειδή αυτό μπορεί να πάρει και ένα μήνα πχ, θα ήμουν πολύ παρανοϊκός αν δεν κυκλοφορώ το μηχανάκι μέχρι να έχω τα χρήματα να το σετάρω;;
Είναι και μια ερώτηση που σκοπεύω να κάνω και στο μηχανικό, αν δεν δει προφανώς κάτι στη λειτουργία της μηχανής που να είναι κόκκινη σημαία έτσι και αλλιως.
AUFGEBRACHT
27/01/2024, 11:15
Καθαρά προσωπική άποψη, τα Bridgestone είναι ΓΤΠΚ...και στο αυτοκίνητο (Τuranza), και στην μηχανή (Trailwing, battlewing, κάτι τέτοιο...) τα άλλαξα πάνω στο εξάμηνο αμφότερα. Θεωρώ τα Metzeler απείρως καλύτερα από τα Bridgestone.
PaNick67
27/01/2024, 11:17
Ναι τα ακούω αυτά που λες.... απλώς επειδή προσεχώς λόγω μαζεμενων εξόδων αρκετών κοιτάζω πως μπορεί να γίνει..
Επειδή αυτό μπορεί να πάρει και ένα μήνα πχ, θα ήμουν πολύ παρανοϊκός αν δεν κυκλοφορώ το μηχανάκι μέχρι να έχω τα χρήματα να το σετάρω;;
Είναι και μια ερώτηση που σκοπεύω να κάνω και στο μηχανικό, αν δεν δει προφανώς κάτι στη λειτουργία της μηχανής που να είναι κόκκινη σημαία έτσι και αλλιως.
Το ιδανικο ειναι να τα κανεις ολα μαζι, να ξερεις τι και πως. Αλλα επειδη ολα μαζι κοστιζουν και υπαρχει και η ζωη μας που τρεχει μαζι με υποχρεωσεις, τα πραγματα ιεραρχουνται.
Γνωμη μου να κανεις αυτα που ο μηχανικος συστησει ως προτεραιοτητες, αν και εγω θα κοιταζα να ξεμπερδευω με τον κινητηρα. Δηλαδη λαδια, φιλτρο, βαλβιδες. Μετα τα λαστιχα, μετα τα φρενα, μετα τα αλυσιδογραναζα, μετα το ψυγειο, κλπ με γνωμονα φυσικα οτι δεν χρειαζονται αμεσα κατι.
harris_x
27/01/2024, 14:04
Ναι, συμφωνώ mike, όταν και αμα βρω τα όρια του ελαστικού- που πιστεύω και να μπορούσα, θα ήταν πολύ μακριά από οτιδήποτε είναι εύλογο να κάνεις στο δημόσιο δρόμο- θα το ξανασυζητησουμε.
Άμα βρεις τα όρια του ελαστικού, κατέβασε πιέσεις και ξαναψάξε τα :winka:
Τι λάστιχα έχει τώρα? Τι χρονολογίας είναι? Είναι φθαρμένα ταλαιπωρημένα? Είσαι σίγουρος ότι χρήζουν άμεσης αλλαγής?
Άλλαξε τα λάδια και το φίλτρο λαδιού μόνος σου άμεσα και ύστερα πήγαινε την σε έναν μηχανικό να ελέγξει λάστιχα, αλυσίδες, φρένα, φίλτρο αέρος, να την κάνει μια βόλτα και να ακούσει το μοτέρ. Δεν χρειάζεται άμεσα να ελέγξεις και βαλβίδες αν δεν έχεις τα χρήματα. Πες του πως έχεις πολύ σφιχτό μπάτζετ για την ωρα και ζήτησε του να αλλάξει μόνο ότι χρήζει επείγουσας αλλαγής. Αργότερα όταν θα έχεις βάλει πάλι κάποια χρήματα στην άκρη να διαθέσεις την πας για ένα πιο Γενικό σέρβις.
Edit: και παραφλου να αλλάξεις μόνος σου. Είναι πανευκολο.
asxetost
27/01/2024, 16:43
Μπροστά 2011 και πίσω 2015, χρονολογίες θυμαμαι και δεν έχει σημασία νομίζω καν τι μάρκα/τύπος είναι απο κει και πέρα.
Για να συμπληρώσω παραφλου και να αλλάξω λάδια- φίλτρο πρέπει να λυθεί ποδιά ε;
Να είμαι ειλικρινής αυτά θέλω να τα αφήνω στο μηχανικό, περισσότερο γιατί όταν θα είναι η ώρα να γίνουν, εφόσον είναι άνθρωπος που εμπιστεύομαι οτι δεν θα με κοροϊδέψει( καθημερινό φαινόμενο), μπορεί και να δει ή να ακούσει κάτι παράλληλα που εγώ δεν θα μπορούσα να αντιληφθώ.
Και ας δώσω και ένα 10άρικο παραπάνω που λέει ο λόγος
Kickstart
27/01/2024, 17:41
Αδερφέ άλλαξε τα λάστιχα το συντομότερο.
Μην πας σε πανάκριβα δεν έχει σημασία τώρα στην αρχή, βάλε όμως φρέσκα. Τα λάστιχα αυτά που φοράει όσο καλά και να δείχνουν στο μάτι ο κύκλος ζωής τους έχει ολοκληρωθεί προ πολλού. Να θυμάσαι ακόμα και η ακριβότερη μηχανή του κόσμου το μόνο σημείο της που εφάπτεται του εδάφους όταν κινείται είναι το ελαστικό.
, εφόσον είναι άνθρωπος που εμπιστεύομαι οτι δεν θα με κοροϊδέψει( καθημερινό φαινόμενο).....
μη βαζεις και το χερι σου στη φωτια γι αυτο...
συνηθως τυποι παντελως ασχετοι ειναι τα ιδανικα κοροϊδα για τα συνεργεια...
δε λεω πως θα σου πει οτι εκανε κατι χωρις να το εχει κανει, μπορει να μην ειναι τετοιος,
αλλα ανετα μπορει να σου πει πως πρεπει να γινει κατι που ουσιαστικα δεν χρειαζεται για να
βγαλει λιγο παραπανω χρημα...
ξερεις εκει που δουλευω ποσους κοροϊδευει μεσα στα μουτρα τους ο boss μου και παρ'ολα αυτα
αυτοι πινουν νερο στο ονομα του γιατι "ειναι ο καλυτερος"?? να λεω εγω στον πελατη οτι αμα
σταυρωσει τα λαστιχα του (2 χρονων) βγαζει ανετοτατα εναμιση χρονο ακομα, και να ερχεται
ο boss με ακυρωνει, και να του λεει οτι σε ενα 3μηνο το πολυ πρεπει να τα αλλαξει γιατι ειναι
βαρυ το αμαξι και τα τρωει γρηγορα, και ο πελατης να τον πιστευει και να μου λεει με υφακι,
"τον ακουσες τι λεει ο μαστορας?*"
γενικα το er6 ειναι ενα αξιοπιστο μηχανακι για χαλαρη all arround χρηση και δε χρειαζεται πολλα πολλα..
φυσικα αν εσυ για να νιωθεις ασφαλης θες να του αλλαξεις της παναγιας τα ματια, go for it αλλα κρατα
και καμια πισινη.. το μοτερ ενα "καπως" κροταλισμα το εχει στη λειτουργια του παντως να ξερεις..
ο δικος μου μηχανικος (στου οποιου το ονομα πινουν νερο οι περισσοτεροι kawasakiδες) μου ειπε τα εξης:
βαλβιδες βαραει ΜΟΝΟ αμα το σκιζεις (αλλωστε δεν ειναι φτιαγμενο για τετοια χρηση), και οτι οσο του φερομαι
σωστα, δε θα παθει ποτε τιποτα.. αμα προσπαθω να το παω σα να ειναι ΖΧ10 ξερω γω, ε τοτε θα το παρω στα χερια..
* (φυσικα, ετσι για την ιστορια, η απαντηση που πηρε ειναι οτι στην 30ΧΡΟΝΗ εμπειρια μου, εκφερω τεχνικη αποψη
βαση αυτου που ΒΛΕΠΩ και οχι βαση αυτου που συμφερει τη τσεπη μου, καθως οπως και να εχει εγω ως υπαλληλος,
τα ιδια λεφτα θα παρω...)
doctor_john
27/01/2024, 18:42
Τι λάστιχα έχει τώρα? Τι χρονολογίας είναι? Είναι φθαρμένα ταλαιπωρημένα? Είσαι σίγουρος ότι χρήζουν άμεσης αλλαγής?
Άλλαξε τα λάδια και το φίλτρο λαδιού μόνος σου άμεσα και ύστερα πήγαινε την σε έναν μηχανικό να ελέγξει λάστιχα, αλυσίδες, φρένα, φίλτρο αέρος, να την κάνει μια βόλτα και να ακούσει το μοτέρ. Δεν χρειάζεται άμεσα να ελέγξεις και βαλβίδες αν δεν έχεις τα χρήματα. Πες του πως έχεις πολύ σφιχτό μπάτζετ για την ωρα και ζήτησε του να αλλάξει μόνο ότι χρήζει επείγουσας αλλαγής. Αργότερα όταν θα έχεις βάλει πάλι κάποια χρήματα στην άκρη να διαθέσεις την πας για ένα πιο Γενικό σέρβις.
Edit: και παραφλου να αλλάξεις μόνος σου. Είναι πανευκολο.
Ωπ! ποιος το λέει αυτό; :)
Αν καλύπτει αντικατάσταση κινητήρα εγώ είμαι οκ.
Φίλε geioan συζητάμε για συγκεκριμένη μοτό με θέμα που χτυπά στις βαλβίδες από το 2006.
asxetost
27/01/2024, 20:41
Καλά τα διάκενα θα τα ελέγξω και αν χρειαστεί θα ρυθμιστούν. Απλώς χρήμα για να γίνουν πολλά μοτερικα αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν.
Αν βρεθεί οτι έχουν φάει ξύλο οι βαλβίδες θα πρέπει να μπει στο πρόγραμμα να γίνει μια σειρά από πράγματα, όπως έχω καταλάβει.
Βλέπουμε..!