PDA

View Full Version : Σχετικα με αδιαβροχα και νουμερα.

Lioulios
02/02/2024, 14:03
Hallo .

Ενα σετ αδιαβροχα που εχω, δεν εχω ιδεα τι νουμερο ή μαρκα ειναι μιας και ήταν αγορά μεσα απο την βαρκα του πατερα μου που μου λεει μια μερα "οποιο θες απο τα δυο σετ παρε ,κανεις ποτε δεν εχει χρησιμοποιησει κανενα"
Σε μικρες διαδρομες πανε -ελα στη δουλεια ήταν ακριβως οτι επρεπε .Ο μοναδικος στη δουλεια που πηγαινε στεγνος ήμουν εγω -οι υπολοιποι με τα αμαξια ...παπι ...χαχαχα.

Στο θεμα μας . Το σετακι σιγα σιγα μας αφηνει ,οποτε θελω κατι αναλογο ή και καλυτερο (αυτο που εχω πρεπει να ναι του 20αρικου) αλλα δεν ξερω πως να το παραγγειλω σε νουμερο .

Στα αδιαβροχα αγοραζουμε το νουμερό μας και θα χωρεσουμε μεσα κανονικα ή παιρνουμε καναδυο νουμερα παραπανω????

Dimos35
02/02/2024, 14:30
Εννοείται ότι παίρνουμε ένα νούμερο παραπάνω, δεν θέλουμε να βασανιζόμαστε να το βάζουμε, ειδικότερα στη άκρη του δρόμου υπό βροχή.

Προσωπικά έχω πάρει αυτό (https://www.skroutz.gr/s/16606597/Tucano-Urbano-Start-Diluvio-Andriko-Adiavrocho-Set-Panteloni-kai-Mpoufan-Michanis-Mayro-CHroma-567.html) και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Τρίτος χειμώνας που το έχω, δεν περνάει σταγόνα και είναι σχετικά ποιοτικό, δεν είμαι όμως courier, πάνω από μισάωρο διαδρομή δεν έχει χρειαστεί να το φορέσω.

Lioulios
02/02/2024, 15:02
https://www.e-moto.gr/el-gr/p/13704/adiavroho-set-mihanis-ixs
450330

450331

https://motokinisi.gr/gr/adiabroxo-set-shark-black-a-pro-61882526.html?gad_source=1&gclid=Cj0KCQiAwvKtBhDrARIsAJj-kTgEPIpf4tdTfGh8XXlUn5-dg14i88czwCzfsrZdIXc9fbJT09IT7K0aAu50EALw_wcB
450336

https://www.ideahellas.gr/product/adiavrocho-set-nordcode-rainsuit-easy-mavro-2/?gad_source=1&gclid=Cj0KCQiAwvKtBhDrARIsAJj-kTj-jwFOIwUigCcHJZIR5nKEpRJfifzt6lw_dYl4HnOQ0Vkn7L-j390aAlKpEALw_wcB
450333

Αυτα εχω δει πανω κατω στα χρηματα που θελω να διαθεσω και ειμαι και γω σε φαση που θα κανω 15-20λεπτα .Δεν θα τα φοραω εθνικη για ταξιδια κτλ , εκτος αν ειμαι καπου με το μεγαλο σε βολτα και με πιασει στο δρομο .

Tsber
02/02/2024, 17:00
Έχω το σετάκι Nordcode που πόσταρες και βγήκε σκυλί, πολλά χρόνια χρήσης και αρκετές φορές σε ακραίες συνθήκες.

Κλείνει άψογα στον λαιμό όπου κάθεται κάτω από το κράνος, έχει σούρες στη μέση και τα πόδια και οι εξωτερικές αδιάβροχες τσέπες είναι εξαιρετικές, αρκεί να θυμηθείς να βάλεις την κάρτα ή τα ψιλά για τα διόδια εκεί πριν κουμπωθείς!

Διπλώνονται σε μία πολύ μικρή και πρακτική τσαντούλα που χωράει ακόμα και σε backpack.

Αλλά το πιο κύριο όπως είπα είναι ότι είναι γερά, σωστές κολλήσεις και υλικά :a013:

Lioulios
02/02/2024, 17:34
Σε αυτο προσανατολιζομαι και εγω .
Και εσυ το πηρες ενα νουμερο πανω ?

Bowleno
02/02/2024, 18:41

Γενικά, ένα νούμερο πάνω είναι μια χαρά.
Αυτό που θα πω εγώ, οτιδήποτε πάρεις, με το καλημέρα βάλε σιλικόνη στις ραφές στον καβάλο όλα σχεδόν εκεί πάσχουν αν δεν θες να φαίνεσαι σαν... Κατουρημένος όταν το βγάζεις...

Lioulios
02/02/2024, 19:37
Kαι αυτο το φτηνιαρικο που εχω εκει την πατησε ,αλλιως θα το κραταγα ακομα .Γενικα κρατησε πολυ γιατι τα προσεχω τα πραγματα μου .
Ειναι ακομα λειτουργικο ,αλλα για αλλες χρησεις.
Αυτο με την σιλικονη δεν το καταλαβα.
Τί σιλικονη ?

Tsber
02/02/2024, 20:05

Ναι, αν μπορείς δοκίμασε τα γιατί το πολύ μεγαλύτερο γίνεται αλεξίπτωτο και το όχι αρκετά μεγάλο είναι ζόρι να το φορέσεις.

Lioulios
02/02/2024, 20:29
Δυστηχως δεν υπαρχει δυνατοτητα δοκιμης ,αλλα ειμα σε ολα medium .
Dainese φοραω 50.
Λεω να παρω το large σε αδιαβροχο .

sam4g
02/02/2024, 22:46
Κι εγώ είχα υπόψιν ότι στα αδιάβροχα παίρνεις ένα νούμερο πάνω. Παρ’ολα αυτά, σε παντελόνι ανορακ χρειάστηκε να πάρω το νούμερο που φοράω δηλαδή medium. Το large ήταν τεράστιο. Έμπαινε άλλος ένας μέσα

Bowleno
03/02/2024, 05:31
Kαι αυτο το φτηνιαρικο που εχω εκει την πατησε ,αλλιως θα το κραταγα ακομα .Γενικα κρατησε πολυ γιατι τα προσεχω τα πραγματα μου .
Ειναι ακομα λειτουργικο ,αλλα για αλλες χρησεις.
Αυτο με την σιλικονη δεν το καταλαβα.
Τί σιλικονη ?

Μια σιλικόνη σφραγιστική ρε συ, σε σωληνάριο, γυρνάς ανάποδα το παντελόνι και απλώνεις με το δάχτυλο (να φοράς γάντι μια χρήσης) στις ραφές στον κάβαλο διότι εκεί μαζεύεται το νερό που τρέχει από το υπόλοιπο αδιάβροχο, λιμνάζει και στο τέλος ΠΑΝΤΑ θα περάσει μέσα. Λίγο η πολύ, εξαρτάται από την ποιότητα της ραφής αλλά πάντα περνάει έστω και λίγο και είναι τουλάχιστον κωμικό θέαμα όταν το βγάζεις εκει που πας....

o_gavros
03/02/2024, 09:11
Και τι διασφαλίζει ότι η σιλικόνη θα μείνει εκεί;

McGyver
03/02/2024, 09:25

Αφήνεις το γάντι από μέσα :bawl:.

doctor_john
03/02/2024, 09:41
Υπάρχουν ταινίες αδιαβροχοποίησης πολύ λεπτές, που τυλίγεις τα δύο άκρα της ραφής εσωτερικά και τις σιδερώνεις
για να ενεργοποιηθεί η κόλλα. Αντέχουν πάρα πολύ και δεν καταλαβαίνεις κάτι διαφορετικό απο πριν.
Στα μεγάλα καταστήματα με είδη ραπτικής.

Bowleno
03/02/2024, 09:49

Το έχεις δοκιμάσει και νομίζεις ότι θα φύγει; γίνεται ένα σώμα ρε συ, είναι ότι καλύτερο!

Bowleno
03/02/2024, 09:49
Υπάρχουν ταινίες αδιαβροχοποίησης πολύ λεπτές, που τυλίγεις τα δύο άκρα της ραφής εσωτερικά και τις σιδερώνεις
για να ενεργοποιηθεί η κόλλα. Αντέχουν πάρα πολύ και δεν καταλαβαίνεις κάτι διαφορετικό απο πριν.
Στα μεγάλα καταστήματα με είδη ραπτικής.

Να σε δω να βάζεις σίδερο σε αδιάβροχο.....:cry:

:lol:

o_gavros
03/02/2024, 10:31
Το έχεις δοκιμάσει και νομίζεις ότι θα φύγει; γίνεται ένα σώμα ρε συ, είναι ότι καλύτερο!

Όχι δεν έχω δοκιμάσει τίποτα. Από σένα έμαθα την ιδέα. Ήταν η πρώτη σκέψη που έκανα καθώς τα μέρη που θα την απλώσεις είναι κινούμενα

Coyote.V
03/02/2024, 12:19
Έχω ένα ολόσωμο της Held το οποίο δεν είναι με νούμερα αλλά με γενικό size... πχ S, M, L. Το μέγεθός μου σε αυτή την περίπτωση είναι το S οριακά με το Μ...
Το Μ που πήρα είναι υπολογισμένο να μπαίνει πάνω από τον ρουχισμό και είναι μάλιστα και πολύ άνετο.

doctor_john
03/02/2024, 15:47
Να σε δω να βάζεις σίδερο σε αδιάβροχο.....:cry:

:lol: όταν λαδώνεις την αλυσίδα βάζεις και στα σκριπ;
Η θερμοκρασία που χρειάζεται είναι χαμηλή και έχεις πάντα την επιλογή να ακολουθήσεις με την μύτη (απο το σίδερο)
την ταινία χωρίς να σιδερώσεις το νάυλον.

Ενεργοποιείς την κόλλα, δεν στοκάρεις τοίχο. Στα σκούρα ρούχα πιάνει και με τον Ήλιο αν έχεις την υπομονή.

Bowleno
03/02/2024, 18:23
Όχι δεν έχω δοκιμάσει τίποτα. Από σένα έμαθα την ιδέα. Ήταν η πρώτη σκέψη που έκανα καθώς τα μέρη που θα την απλώσεις είναι κινούμενα

Για του λόγου το αληθές... Το συγκεκριμένο είναι της tucano Urbano, σχετικά ακριβό αλλά στον καβάλο 3 φορές με έκανε θέαμα :moutza::moutza:
Έπεσε σιλικόνη και problem solved....
450394

runner
04/02/2024, 00:20
Δυστηχως δεν υπαρχει δυνατοτητα δοκιμης ,αλλα ειμα σε ολα medium .
Dainese φοραω 50.
Λεω να παρω το large σε αδιαβροχο .

Σε dainese 50 που ειμαι και εγω, πηρα large και δεν το μετανιωσα

Κι εγώ είχα υπόψιν ότι στα αδιάβροχα παίρνεις ένα νούμερο πάνω. Παρ’ολα αυτά, σε παντελόνι ανορακ χρειάστηκε να πάρω το νούμερο που φοράω δηλαδή medium. Το large ήταν τεράστιο. Έμπαινε άλλος ένας μέσα

Σχετικα με το anorak σε παντελονι αρχικα πηρα το medium (το νουμερο μου) αλλα επειδη μπορει να βαλω και επιγονατιδες απο μεσα, προτιμησα να παρω το large για να μην το τσιτωνω με ανεβα-κατεβα. Βεβαια πλεει στα ποδια αλλα στη μεση ειναι μια χαρα σφικτο με το λαστιχο του.

Lioulios
05/02/2024, 13:03
Μια σιλικόνη σφραγιστική ρε συ, σε σωληνάριο, γυρνάς ανάποδα το παντελόνι και απλώνεις με το δάχτυλο (να φοράς γάντι μια χρήσης) στις ραφές στον κάβαλο διότι εκεί μαζεύεται το νερό που τρέχει από το υπόλοιπο αδιάβροχο, λιμνάζει και στο τέλος ΠΑΝΤΑ θα περάσει μέσα. Λίγο η πολύ, εξαρτάται από την ποιότητα της ραφής αλλά πάντα περνάει έστω και λίγο και είναι τουλάχιστον κωμικό θέαμα όταν το βγάζεις εκει που πας....

Κανονικη κοινή σιλικονη δηλ που βαζουμε με το μπιστολι ,αλλα υπαρχει και σε σωληναριο ?
Αυτη που αγοραζουμε απο τα μαγαζια με χρωματα ,εργαλεια κτλ ?

karellen
05/02/2024, 13:10
Κανονικη κοινή σιλικονη δηλ που βαζουμε με το μπιστολι ,αλλα υπαρχει και σε σωληναριο ?

Πολλά χρόνια τώρα μας έχει σώσει το σωληνάριο,η 'μεγάλη' πάντα εύρισκε τον τρόπο να παίρνει αέρα και πετάγαμε το μισό φυσίγγι.

PortisHead
05/02/2024, 13:46
Οι θερμοαιμοι αντρες βαζουμε την κοκκινη σιλικονη της Bisson που αντεχει στους 400 βαθμους κελσιου.
Βλακειες....φλαντζόκολλα καλυτερα.

MG-KTiNoS
05/02/2024, 14:08
λοιπόν

1 Αν το φορέσεις πάνω από μπουφάν κορντούρες κλπ θες 2 νούμερα μεγαλύτερο.
Πολύ προσοχή στο παντελόνι να είναι στιλ βράκας και όχι αυτά τα κομψά που δείχνετε.

2 Τίποτε δεν είναι αδιάβροχο για πάντα αλλά υπάρχουν Γ.... στερά σπρέι αδιαβροχοποίησης πια
Το κόλπο με τις σιλικόνες δεν το έχω δοκιμάσει

3 Βασικό Μετά από μια ηλικία το μονοκόματο δεν παίζει (προστάτης)

Bowleno
05/02/2024, 14:27

Ναι αυτή....

motojojo
06/02/2024, 19:06
Μόλις πήρα το nordcode. Δοκίμασα στο μαγαζί το large μαζί με το μπουφάν μου (Buse No52) και έκατσε καλά. Δηλ δεν ήταν ουτε χαλαρό ούτε πολύ σφιχτό. Το Παντελόνι δεν το δοκίμασα, υποθέτω δεν θα έχει θέμα.

Φαίνεται στοιβαρό και καλής ποιότητας, δεν ειναι λεπτό. Έχει όμως ενα μικρό μειονέκτημα, δεν δίνεται με πουγκί, γεγονός που μπορεί να κάνει τη μεταφορά του λίγο πιο δύσκολη. Τελικά με καλό τύλιγμα γίνοται αρκετά μικρά, εγώ τα έκανα ρολό. Τώρα θέλω κάτι σαν μικρό σακί για να τα βάλω μέσα.

giorgosb
06/02/2024, 19:17
Μόλις πήρα το nordcode. Δοκίμασα στο μαγαζί το large μαζί με το μπουφάν μου (Buse No52) και έκατσε καλά. Δηλ δεν ήταν ουτε χαλαρό ούτε πολύ σφιχτό. Το Παντελόνι δεν το δοκίμασα, υποθέτω δεν θα έχει θέμα.

Φαίνεται στοιβαρό και καλής ποιότητας, δεν ειναι λεπτό. Έχει όμως ενα μικρό μειονέκτημα, δεν δίνεται με πουγκί, γεγονός που μπορεί να κάνει τη μεταφορά του λίγο πιο δύσκολη. Τελικά με καλό τύλιγμα γίνοται αρκετά μικρά, εγώ τα έκανα ρολό. Τώρα θέλω κάτι σαν μικρό σακί για να τα βάλω μέσα.

Μεγειες.. Σχετικά με την μεταφορά, για τα δικά μου πριν χρόνια, είχα βρεί στο Motoraid αδιάβροχο σάκο 8λτ της SW. Βλέπω τώρα το χει μόνο σε σετάκι (https://www.motoraid.eu/sw-motech-drypack-3-set-1-8-13-lt)..

Tsber
06/02/2024, 19:52

Μεγειά σου, μάλλον άλλαξε το μοντέλο γιατί τα αντίστοιχα δικά μου έχουν και μία ποιοτικότατη θήκη μεταφοράς όπως έγραψα και πιο πάνω...

Bowleno
06/02/2024, 19:52

Τιμούλα; γράψε εντυπώσεις μετα την πρώτη χρήση. Με ενδιαφέρει αν θα σε κάνει να μοιάζεις κατουρημένος η όχι.

Μεγειές και καλοφόρετο :beer:

Lioulios
06/02/2024, 20:05
Αφου θα βαλει σιλικονη

Lioulios
06/02/2024, 20:09

Ποιο μοντελο πηρες ?
Αυτο με τα 50€ ή με τα 70€ ?
Φωτο θα παιξει ?

motojojo
06/02/2024, 20:23
Μεγειά σου, μάλλον άλλαξε το μοντέλο γιατί τα αντίστοιχα δικά μου έχουν και μία ποιοτικότατη θήκη μεταφοράς όπως έγραψα και πιο πάνω...

Ή τη χάσανε στο μαγαζί.
Γενικά τα είχαν ολα σε κρεμάστρες και ορισμένα σετ είχαν τη θήκη μαζί. Αυτο το σετ δεν ειχε.

Τιμούλα; γράψε εντυπώσεις μετα την πρώτη χρήση. Με ενδιαφέρει αν θα σε κάνει να μοιάζεις κατουρημένος η όχι.

Μεγειές και καλοφόρετο :beer:

Ποιο μοντελο πηρες ?
Αυτο με τα 50€ ή με τα 70€ ?
Φωτο θα παιξει ?

Αυτό ακριβώς από αυτο το μαγαζι (https://motokinisi.gr/gr/adiabroxo-set-rainsuit-easy-nordcode-1340035.html). Πενηνταρικάκι.

Εντυπώσεις όταν (και αν) έρθει η ώρα.
Βασικά το πήρα για να πηγαινω στη δουλειά αμα βρέχει.

Φωτό φορεμένο, απλωμενο ή τυλιγμένο;

Lioulios
06/02/2024, 20:33
Οτι εχετε ευχαριστηση

zephyr1
07/02/2024, 05:36
Παντελονι περνεις anorak μεγαλο μεγεθος,απο πανω οτι ναναι.

Tsber
07/02/2024, 10:39
Ή τη χάσανε στο μαγαζί.
Γενικά τα είχαν ολα σε κρεμάστρες και ορισμένα σετ είχαν τη θήκη μαζί. Αυτο το σετ δεν ειχε.

Μήπως να τη ζητήσεις φίλε μου;

Αν πσς ένα ταξίδι ή εκδρομή θα ταλαιπωρηθείς, κρίμα είναι...

Για να ξέρεις αν ποτέ το χρειαστείς, διπλώνουν και τα δύο πλακέ σε μέγεθος λίγο μεγαλύτερο από Α4:

450473

DoctoR_k6
07/02/2024, 15:57
Εγω εχω αυτα (https://www.stelpet.gr/Proion/13960/123/Adiavroxo-Set-mixanis-TucanoUrbano-Diluvio-Plus-534P/)πανω απο 10 χρονια.
Δεν εχουν κανει κιχ και σε τρελη βροχη.
Αν συνδυαστουν και με τις γκετες που δινει η tucano πας με κουστουμι οπου θες και μετα αλλαζεις σαν τον James Bond. :lol:

Coyote.V
07/02/2024, 16:05

Το 52 είναι το πρώτο νούμερο για Large που το εύρος είναι 52-54. Το ίδιο είπα και γω... ό,τι νούμερο φοράς αυτό παίρνεις και σε αδιάβροχο, είναι υπολογισμένο το πόσο μεγαλύτερο θα είναι για να φορεθεί πάνω από όλα.

motojojo
07/02/2024, 18:00
Λιουλιε δεν σε εχω ξεχάσει. Έχω βγάλει μερικές φωτογραφίες αλλά παίρνει μια αιωνιότητα να ανεβει μία!

Δεν ξέρω τι συμβαίνει, δεν μπορεί να τα κλάνει η οπτική ίνα με 100kb....

motojojo
07/02/2024, 18:28
Μήπως να τη ζητήσεις φίλε μου;

Αν πσς ένα ταξίδι ή εκδρομή θα ταλαιπωρηθείς, κρίμα είναι...

Για να ξέρεις αν ποτέ το χρειαστείς, διπλώνουν και τα δύο πλακέ σε μέγεθος λίγο μεγαλύτερο από Α4:

450473

Ήταν τόσο καλός και εξυπηρετικός ο υπάλληλος που δεν μου πήγε καρδιά να κάνω μανουρα για ένα τσαντάκι. Και αυτός όταν είδε οτι δεν είχε απογοητευτηκε λίγο και θεώρησε ότι δεν θα το πάρω. Έψαξε κιόλας μπας και υπάρχει κάτι άλλο και μαλιστα στα ίδια χρήματα (δεν υπήρχαν και πολλά νουμερα διαθέσιμα). Οπότε απλά το πήρα έστω και χωρίς το τσαντακι.

karellen
07/02/2024, 18:48
Και μια δική μου οπτική:
Εκτός από τα ογκώδη "επίσημα" αδιάβροχα που πιάνουν αρκετό χώρο και πρέπει να υπάρχει βαλίτσα να μεταφερθούν,υπάρχουν και τα πιο λεπτά αντιανεμικά/γυμναστικής/σάουνας τα οποία είναι αρκετά αποτελεσματικά και το κυριότερο πιάνουν ελάχιστο χώρο,διπλωμένα έχουν όγκο σαν ένα πορτοφόλι.

450486

Ένα τέτοιο σετ παντελόνι-μπουφάν έχω χρόνια στη μηχανή,το παντελόνι 9€ από τον τότε Carefour Μαρινόπουλο και το μπουφάν 15€ από αθλητικό κατάστημα.Το εν λόγω σετ με έβγαλε παλληκάρι σε πολλές αναπάντεχες βροχές αλλά και σε απαιτητικές καταιγίδες.Κάποια στιγμή όμως το παντελόνι παρέδωσε πνεύμα και άρχισε να μπάζει από τις ενώσεις στον καβάλο και στα γόνατα (το μπουφάν ακόμα ακμαίο το σκυλί!).Μετά από κάμποσο ψάξιμο βρέθηκε η λύση: Jumbo και ξερό ψωμί.

450487

Αρκετά χοντρό εν σχέσει με τη φλίδα που είχα παλιότερα και με αστρονομικό κόστος 4,49€ (έχει και αντίστοιχο μπουφάν με τα ίδια λεφτά νομίζω).Το μπουφάν και το παντελόνι τα έχω βάλει σε μία σακουλίτσα απ' αυτές που κλείνουν υδατοστεγώς και την έχω στριμώξει κάτω από τη σχάρα της μηχανής και είναι εκεί μόνιμα.Σε περίπτωση ξαφνικής βροχής λοιπόν έχεις βγάλει τα αδιάβροχα έξω και τα φοράς πάνω από τα ρούχα σε δευτερόλεπτα.

450488

450489

OldMan
08/02/2024, 14:01
Βασικό Μετά από μια ηλικία το μονοκόματο δεν παίζει (προστάτης)

Μερα απο μια ηλικια, καθεσαι σπιτι σου..!!!

Lioulios
13/02/2024, 14:43
Τελικα... Πηρα και γω το Nordcode το ιδιο με του jojo.
Δυο λογια και απο μενα :
Στα αρνητικα ,οπως λεει και ο Καρελεν ξεχναμε την πρακτικοτητα στο θεμα αποθηκευσης κτλ με το μεθεθος τσεπης των "φθηνων" αντιανεμικων αδιαβροχων .

Ποιοτητα σαφως ανωτερη και σου δινει την αισθηση του καλου -ακριβου προοιόντος με το που θα το πιασεις .Δεν εχει την αισθηση του νάιλον .
Δειχνει πως θα κρατησει .
Στα σημεια που εχει μπει η θερμοκοληση στις ραφες ,εχει γινει καλη δουλεια και σε σχεση με τα απλα φαινεται η μερα με τη νυχτα .

Στην δικη μου περιπτωση ήρθε με το τσαντακι του και αν το ανοιξεις ,το ξεδιπλωσεις ,το βαλεις κτλ ...
Φτανωντας στο σημειο να το ξανααποθηκευσεις πιανει περιπου το 1/3 του χωρου ενος tankbag 15λιτο που εχω αν το πατησεις καλα.Αλλιως το 1/2.

Με 1,76 υψος ,80 κιλα και 50 νουμερο jacket , το σετ αυτο σε νουμερο large ειναι σαν να εχει φταχτει πανω μου .Ηρθε και εκατσε ακριβως .
Δοκιμαστηκε και με μπουφαν κορντουρα και δερμα και υπαρχει μικρη δυσκολια στο να μπει το πανω μερος του αδιαβροχου λογω περιορισμου της εκτασης των χεριων λογω προστασιων του μπουφαν.
Δε λεω πως δεν μπαινει , απλα θελει μια προσπαθεια παραπανω . Αφου μπει , καθεται πολυ καλα και δεν ζοριζεται .

Στην φωτο φαινεται η διαφορα σε μεγεθος με το παλιο σετ , που πλεον εχει γινει απλα αντιανεμικο .
Μετα τη ζημια και τα νερα που εβαζε στον καβαλο ,γυριζοντας το αναποδα ,ειδα πως η ταινια αδιαβροχοποιησης της ραφης εφυγε ολη σαν χαρτι.

450601

motojojo
13/02/2024, 19:18
Τελικα... Πηρα και γω το Nordcode το ιδιο με του jojo.
Δυο λογια και απο μενα :
Στα αρνητικα ,οπως λεει και ο Καρελεν ξεχναμε την πρακτικοτητα στο θεμα αποθηκευσης κτλ με το μεθεθος τσεπης των "φθηνων" αντιανεμικων αδιαβροχων .

Ποιοτητα σαφως ανωτερη και σου δινει την αισθηση του καλου -ακριβου προοιόντος με το που θα το πιασεις .Δεν εχει την αισθηση του νάιλον .
Δειχνει πως θα κρατησει .
Στα σημεια που εχει μπει η θερμοκοληση στις ραφες ,εχει γινει καλη δουλεια και σε σχεση με τα απλα φαινεται η μερα με τη νυχτα .

Στην δικη μου περιπτωση ήρθε με το τσαντακι του και αν το ανοιξεις ,το ξεδιπλωσεις ,το βαλεις κτλ ...
Φτανωντας στο σημειο να το ξανααποθηκευσεις πιανει περιπου το 1/3 του χωρου ενος tankbag 15λιτο που εχω αν το πατησεις καλα.Αλλιως το 1/2.

Με 1,76 υψος ,80 κιλα και 50 νουμερο jacket , το σετ αυτο σε νουμερο large ειναι σαν να εχει φταχτει πανω μου .Ηρθε και εκατσε ακριβως .
Δοκιμαστηκε και με μπουφαν κορντουρα και δερμα και υπαρχει μικρη δυσκολια στο να μπει το πανω μερος του αδιαβροχου λογω περιορισμου της εκτασης των χεριων λογω προστασιων του μπουφαν.
Δε λεω πως δεν μπαινει , απλα θελει μια προσπαθεια παραπανω . Αφου μπει , καθεται πολυ καλα και δεν ζοριζεται .

Καλοφόρετο!

Στις ιδιες διαστάσεις είμαστε περίπου, στο μαγαζί έκανα την προσπάθεια που λες, στο σπίτι όμως το φόρεσα πιο άνετα.

Εγώ τα τύλιξα ρολό, δυο ιμαντάκια θέλω να τα σφίγγω και πιάνουν αρκετά μικρό χώρο τελικά, αλλά δεν ξέρω πόσο εφικτό είναι να τα τυλίγω έτσι και έξω.

karellen
13/02/2024, 19:46
Τον παν είναι να περνάει το παντελόνι από τη μπότα, ειδικά εκεί στο μπελαλίδικο σημείο τακουνι-κουτουπιέ!

Bowleno
13/02/2024, 19:48
Τον παν είναι να περνάει το παντελόνι από τη μπότα, ειδικά εκεί στο μπελαλίδικο σημείο τακουνι-κουτουπιέ!

Θέλει τρόπο όχι κόπο....:D

karellen
13/02/2024, 19:54
Ναι.
Να είσαι στο ένα πόδι και να προσπαθείς να περάσεις το άλλο μπατζάκι ισορροπωντας σαν το εκκρεμές του Φουκώ και να σε βαράει και η βροχή από πάνω.

giorgosb
13/02/2024, 20:37
Ναι.
Να είσαι στο ένα πόδι και να προσπαθείς να περάσεις το άλλο μπατζάκι ισορροπωντας σαν το εκκρεμές του Φουκώ και να σε βαράει και η βροχή από πάνω.

Και αφού έχεις ζωγραφίσει κάτω τα τετράγωνα του κουτσό, με την την κιμωλία που έχεις στην θήκη των αδιάβροχων..

karellen
13/02/2024, 21:02

Bowleno
13/02/2024, 21:59
Ναι.

Και αφού έχεις ζωγραφίσει κάτω τα τετράγωνα του κουτσό, με την την κιμωλία που έχεις στην θήκη των αδιάβροχων..

Έκανα εικόνα αυτές τις 2 περιγραφές και.... χρωστάτε πάλι καφέ, αλήτες! :moutza::moutza:
Μου βγήκε από την μύτη :bawl:

motojojo
14/02/2024, 19:25
Έκανα εικόνα αυτές τις 2 περιγραφές και.... χρωστάτε πάλι καφέ, αλήτες! :moutza::moutza:
Μου βγήκε από την μύτη :bawl:

Εσύ πρέπει να αρχίσεις να πίνεις λιγότερο καφέ! :lol:

Lioulios
17/02/2024, 14:58

Τα απλα αντιανεμικα αδιαβροχα ειναι σιγουρα ανετα χαμηλα και οι μποτες εμπαιναν ευκολα .
Στο συγκεκρημενο τωρα που πηρα εγω , στον πατο εχει σκρατς που κλεινουν με βελκρο και οταν ειναι φουλ ανοιχτο ,ειναι σαν παντελονι καμπανα ενα πραγμα .
Εχει μελετηθει καλα στο σημειο εκεινο ,αλλα δεν εχω αποψη για τα υπολοιπα αν ειναι ετσι.

karellen
17/02/2024, 16:01
Τα απλα αντιανεμικα αδιαβροχα ειναι σιγουρα ανετα χαμηλα και οι μποτες εμπαιναν ευκολα .
Στο συγκεκρημενο τωρα που πηρα εγω , στον πατο εχει σκρατς που κλεινουν με βελκρο και οταν ειναι φουλ ανοιχτο ,ειναι σαν παντελονι καμπανα ενα πραγμα .
Εχει μελετηθει καλα στο σημειο εκεινο ,αλλα δεν εχω αποψη για τα υπολοιπα αν ειναι ετσι.

Σατερντεηναϊτόπουλος? :tooth:

Lioulios
17/02/2024, 16:40
Σατερντεηναϊτόπουλος? :tooth:

450983
:p