Σύνδεση

View Full Version : Ακρωτήρι Μακρυνικόλα 28-1-2024

billy84
02/02/2024, 15:06
Κάποια χρόνια πριν, μόλις είχα ολοκληρώσει την ανάβαση στα 53 ψηλότερα βουνά της Ελλάδας (όλα άνω των 2.000m υψόμετρο), ο φίλος Μάκης μου είχε προτείνει να κάνουμε μια εξόρμηση που θα περιλάμβανε ψήσιμο στην ύπαιθρο και κατανάλωση ενός συγκεκριμένου κρασιού που είχε βρει τυχαία σε μια κάβα. Το όνομα αυτού, 52 κορυφές. Καμία σχέση με το δικό μου εγχείρημα φυσικά, το κρασί αυτό ήταν εμπνευσμένο από τον Όλυμπο καθώς η εμφιάλωσή του γίνεται στο Λιτόχωρο. Όμως ήταν ό,τι πιο κοντινό στη λίστα που είχα ολοκληρώσει, βάσει ονόματος πάντα.

Τα χρόνια περνούσαν και ο φρενήρης ρυθμός που είχα αποκτήσει κυνηγώντας τα 200 ψηλότερα βουνά της Ελλάδας, δεν άφηνε περιθώρια για μια τέτοια εξόρμηση. Χώρια τη γενικότερη οργάνωση που απαιτούσε και δε γινόταν να αποφασιστεί την τελευταία στιγμή. Έτσι φτάσαμε το 2024 για να καταφέρουμε να κάνουμε αυτήν την ''εορταστική'' βόλτα, δυστυχώς δεν υπάρχει κρασί που να αναγράφει κάτι κοντά στο 200 ώστε να ήταν ακόμα πιο ταιριαστό. Ας πούμε ότι γιορτάσαμε καθυστερημένα το 1ο εγχείρημα. Την επόμενη φορά ίσως πάρουμε 4 μπουκάλια των 52 κορυφών για να πλησιάσουμε το σωστό νούμερο!:D

Το ραντεβού δόθηκε σχετικά αργά. ώστε να αποφύγουμε το χοντρό κρύο. Προσωπικά για αυτήν την κατάσταση είχα οραματιστεί το Ακρωτήρι Μακρυνικόλα στη Φωκίδα, το οποίο δεν έχει σχέση με κάποιο ψηλό βουνό αλλά ήταν ένα μέρος το οποίο είχα επισκεφθεί 5 χρόνια πριν και δέθηκα αμέσως μαζί του. Είναι κάτι σαν τα παραλιακά Άγραφα της Ελλάδας. Τεχνικά δεν είναι ακρωτήρι αλλά μια χερσόνησος στην οποία επικρατούν οι χωματόδρομοι. Είναι η χαρά των on-off ταξιδιωτών.

Το Τενερέ ανέλαβε χρέη μουλαριού, καθώς ο Μάκης δεν ήθελε να ασχοληθώ με τίποτα παρά μόνο με το να κουβαλήσω την καρέκλα μου!

450332

Η διαδρομή έγινε μέσω παλιάς εθνικής οδού. Από το Δίστομο κατεβήκαμε στην Αντίκυρα

https://www.youtube.com/watch?v=28YDhTZ7ziI

billy84
02/02/2024, 15:07
Απο την Αντίκυρα σύντομα φτάσαμε στον Βάλτο και από εκεί στον Πρόσακο. Ουσιαστικά εισήλθαμε στο Ακρωτήρι Μακρυνικόλα.

https://www.youtube.com/watch?v=TZpaLQ1sPoU

Λίγο μετά τον Βάλτο

450334

billy84
02/02/2024, 15:08
Από τον Πρόσακο ξεκινά η χωμάτινη πανδαισία. Οι διαδρομές είναι πραγματικά φανταστικές

https://www.youtube.com/watch?v=Vh_NqdVXm6Y

Άγριοι βραχώδεις σχηματισμοί

450335

Απέραντη θέα στη θάλασσα

450337

450338

Άγιος Ανδρέας. Εκπληκτική καθαρή μέρα, όμως με τσουχτερό κρύο και αέρα. Η παραλία που είχα στο μυαλό μου βρισκόταν από την ανατολική πλευρά και αναρωτιόμουν αν θα μας βόλευε έτσι όπως φυσούσε.

450339

billy84
02/02/2024, 15:13
Πορεία προς την παραλία Μαύρα Λιθάρια.

450340

Μαύρα Λιθάρια ή αλλιώς η Κόκκινη παραλία. Δε χρειάζεται καν να πάτε Σαντορίνη! :D

450341

Δυστυχώς ο καιρός ήταν αγριεμένος και ακατάλληλος για αυτό που θέλαμε.

450342

Αποφασίσαμε να συνεχίσουμε μέχρι την επόμενη ανώνυμη παραλία.

450343

Η οποία από ψηλά έδειχνε να προστατεύεται από τον καιρό. Η τελευταία κατηφόρα για να φτάσουμε ήταν σε άθλια κατάσταση και με μεγάλη κλίση. Ήταν ρίσκο η κατάβαση και δεδομένου ότι θα έπρεπε να ανέβουμε ξανά από τον ίδιο δρόμο, θα μπορούσε να πει κάποιος ότι παίξαμε λίγο με την τύχη μας. Η αλήθεια είναι όμως οτι ανεβοκατεβήκαμε με χαρακτηριστική άνεση έχοντας και οι δύο καινούργια τακούνια πίσω. Είναι αυτό που είχα γράψει και την προηγούμενη φορά, το καινούργιο λάστιχο μας ωθεί πολλές φορές να υπερβάλλουμε.

450344

Ολόκληρη η διαδρομή μέχρι τη διπλανή ανώνυμη παραλία εδώ

https://www.youtube.com/watch?v=QI6Rolu5W4M&t=1s

Τελικά ούτε εδώ επικρατούσαν οι ιδανικές συνθήκες για ψήσιμο παρόλο που ήταν ένας μικρός κόλπος και έδειχνε να προστατεύεται. Πέρναγε αέρας ακόμη και τέρμα αριστερά που πήγαμε.

450345

billy84
02/02/2024, 15:19
Η ώρα είχε πάει 11.15 και ακόμα δε γνωρίζαμε που ακριβώς θα σταματήσουμε. Και επειδή είχαμε κοντοσούβλι να ψήσουμε σε αυτοσχέδια σούβλα ''made by Makis'', είχαν αρχίσει να μας ζώνουν τα φίδια για το αν θα καταφέρουμε να προλάβουμε. Έπρεπε να δοκιμάσουμε και την τελευταία επιλογή από την ανατολική πλευρά του ακρωτηρίου που ήταν η Γυάλινη Άμμος.

450346

Απέραντο γαλάζιο και χωμάτινες διαδρομές, ο ιδανικός χειμωνιάτικος συνδυασμός!

450347

Στο βάθος η Γυάλινη Άμμος

450348

Θυμόμουν από τότε που είχα έρθει εκείνους τους ψηλούς βράχους και θεώρησα ότι θα παρέχουν μια στοιχειώδη προστασία από τον αέρα. Δυστυχώς διαψεύστηκα για ακόμη μια φορά. Με το ζόρι στεκόσουν και σε αυτήν την παραλία.

450349

Τελευταία μας επιλογή πριν το Βατερλώ ήταν η δυτική πλευρά του ακρωτηρίου. Επιστρέψαμε στον οικισμό του Αγίου Νικολάου ο οποίος δε δείχνει να έχει ούτε έναν μόνιμο κάτοικο. Αυτός ο οικισμός σε συνδυασμό με τον οικισμό Μακριά Μαλλιά που βρίσκεται λίγο πιο βόρεια, είναι υπέυθυνοι για την ονομασία του ακρωτηρίου- Μακρύ-Νικόλα.

450350

Συνεχίζοντας προς τη Δυτική πλευρά

450351

Κατεβαίνοντας προς την παραλία της Συκιάς η οποία ήταν η τελευταία ελπίδα μας.

450352

Πράγματι εδώ έκοβε σχεδόν τελείως ο αέρας. Προχωρήσαμε λίγο παραπέρα μέχρι την παραλία Γκρενίκος η οποία φάνηκε ιδανική για το σκηνικό που είχαμε οραματιστεί.

450353

Πάλι καλά που έχει γεμίσει ο τόπος ανεμογεννήτριες για να έχουμε και φθηνή εναλλακτική ενέργεια! Τζάμπα το ρεύμα, ανοίγουμε τα αιρκοντίσιον το χειμώνα στο κρύο για να σπάσει η ζέστη από τα καλοριφέρ!:moutza::lol:

450354

billy84
02/02/2024, 15:23
Ο Μάκης σκεφτόταν να φέρει 1,5 κιλό κοντοσούβλι αλλά τελικά έφερε 2 κιλά γιατί φοβήθηκε μήπως μείνω νηστικός! Καλύτερα να μου βάζουν βενζίνη για τις βόλτες παρά να με ταϊζουν μου φαίνεται! :lol:

450355

Η φύση μας προσέφερε το βασικό υλικό για τη φωτιά. Άφθονα ξύλα. Ο Μάκης δεν προτιμά το κάρβουνο, προτιμά τον πατροπαράδοτο τρόπο. Ευτυχώς είχε φέρει προσανάμματα μαζί του γιατί δεν ψηνόμουν να δημιουργώ φωτιά τρίβοντας ξύλα!:p

450356

Εγώ ακόμα δεν είχα καταλάβει περί τίνος πρόκειται. Ο τύπος έχει φτιάξει μια σούβλα που αποτελείται από 3 κομμάτια που βιδώνουν μεταξύ τους. Αυτό είναι κομβικό καθώς μπορεί να μεταφερθεί πολύ άνετα.

450357

Επειδή το κοντοσούβλι είναι αρκετά χοντρό, θεώρησα ότι θα χρειαστεί σίγουρα κανά δίωρο για να ψηθεί.

450358

Ο Μάκης το έχει πάει πολλά επίπεδα μπροστά το συγκεκριμένο σπορ. Εγώ κοιτούσα αποσβολωμένος. Αισθητήρας που συνεργάζεται με android

450359

Παρακολούθηση θερμοκρασίας εντός του κρέατος!!!

450360

Μοτεράκι που δουλεύει με Power Bank για να γυρνά τη σούβλα! Άλλο level ο τύπος!!! Το αλουμινόχαρτο μπήκε για προστασία από τη θερμοκρασία.

450361

Μόλις ο αισθητήρας έδειχνε 60 βαθμούς το κρέας θα ήταν έτοιμο προς κατανάλωση!!!

450362

billy84
02/02/2024, 15:29
Η φωτιά ήταν δυναμίτης! Αυτό που δεν πίστευα ποτέ είναι ότι ένα κοντοσούβλι υπό αυτές τις συνθήκες θα ήταν έτοιμο σε 50 λεπτά!!!! Την επόμενη μέρα κοιτούσα την ώρα που τραβήχτηκαν οι φωτογραφίες γιατί δεν πίστευα ότι θα ψηθεί τόσο γρήγορα.

450363

Ο Μάκαρος είχε φτιάξει και διάφορα άλλα στο σπίτι. Φέτα που θα γινόταν ψητή μαζί με τριμμένο τυρί, ψητά λαχανικά, πατατοσαλάτα, τζατζίκι κλπ. Αναρωτιέμαι εγώ τώρα, αν είχα βυζιά και κωλάρα τι άλλο θα έκανε ο απίθανος τύπος?:lol: Τυχερή αυτή που θα σε πάρει γιε μου! Είσαι άξιο παλλικάρι! :D

450364

Δε θα σας το κρύψω, το καταφέραμε όλο!!!!!!! :a8: Το πόσο δύσκολα σηκωθήκαμε ήταν ένα άλλο θέμα!:uplate:

450365

450366

Εννοείται το κρασί ήταν μέσα στους πρωταγωνιστές της εξόρμησης!

450367

450368

Μέχρι και γυάλινα κρασοπότηρα είχε φέρει! Αν δει κανείς μόνο αυτά που κουβάλησε θα θεωρούσε ότι έχουμε πάει με αμάξι! Και όλα αυτά τα κουβάλησε κάνοντας καμιά 50αρια χιλιόμετρα χώμα!:a23:

450369

Πιστεύω πως και εκείνη η μεγάλη πέτρα που είναι κολλημένη στον βράχο έπαιξε κομβικό ρόλο στο πόσο γρήγορα ψήθηκε το κρέας.

450370

billy84
02/02/2024, 15:33
Η ώρα έχει πάει σιγά σιγά 16.15

450371

Και ετοιμαζόμαστε για την επιστροφή με βαριά καρδιά και στομάχια βεβαίως βεβαίως!:hypnotize:

450372

Από τη Συκιά δε βγήκαμε στον Πρόσακο αλλά ακολουθήσαμε την άλλη διαδρομή που θα μας έβγαζε στη Δεσφίνα.

450373

Η συγκεκριμένη διαδρομή κερδίζει αρκετό ύψος και προσφέρει απέραντη θέα!

450374

Προς τη διασταύρωση που αριστερά κατεβαίνει στα Γεννημάκια.

450375

Άφιξη στην παγωμένη Δεσφίνα με θερμοκρασία στους 6 βαθμούς.

450376

Από εκεί επιστρέψαμε στην Αθήνα, τρώγοντας και μια πολύ δυνατή βροχή από το ύψος της Μαλακάσας και κάτω. Για την εξόρμηση δεν έχω να γράψω πολλά, ήταν από τις πιο ιδιαίτερες που έχουμε κάνει και μάλλον θα την καθιερώσουμε σε ετήσια! Ίσως η επόμενη να γίνει καλοκαίρι, με ιδανικές συνθήκες, σε μια κορυφή βουνού, ποιός ξέρει?

Ευχαριστώ τον Μάκη για την όλη οργάνωση, για την προσπάθεια που κατέβαλλε και για το μεράκι που έχει να κάνει κάτι σωστά και όπως του αξίζει. Έφτιαξε μια μοναδική κατάσταση η οποία συνδυάστηκε με τη μεγάλη μας αγάπη, τη μοτοσυκλέτα!

Πάντα όρθιοι!:beer:

PaNick67
02/02/2024, 16:51
Νομιζω οτι το νεο προτζεκτ ξεκινησε

Οι 200 πιο καλες παραλιες για μπαρμπεκιου :lol:

Παντα τετοια ευχομαι! :beer:

azar41
02/02/2024, 18:00
Πολύ ιδιαίτερη εξόρμηση,το έχετε πάει σε άλλο επίπεδο, πολύ ωραίοι,καλή συνέχεια λέμε!

bulmont
02/02/2024, 18:20
Bιντεάκι από την μασαμπούκα δεν έχουμε;;;;;;;;

Coyote.V
03/02/2024, 12:49
Μερακλής ο Μάκης... μοτεράκια, ποτήρια κολόνα... :beer:

Ελπίζω να καθαρίσατε την παραλία μετά και να μην αφήσατε τίποτα πίσω.

νεοσσός
03/02/2024, 12:56
Απίστευτο το σούβλισμα στην παραλία. :lol:

Δεν έχω ξανακούσει τόσο καλή προετοιμασία για σούβλισμα και μεταφορά με μοτοσυκλέτες. Αδιανόητο επίπεδο, αν σκεφθούμε την προετοιμασία και την τεχνολογία (αισθητήρα θερμοκρασίας IoT!).

billy84
03/02/2024, 16:10
Νομιζω οτι το νεο προτζεκτ ξεκινησε

Οι 200 πιο καλες παραλιες για μπαρμπεκιου :lol:

Παντα τετοια ευχομαι! :beer:

Πολύ καλή ιδέα!!!!:lol: Να είσαι καλά φίλε!:beer:

Πολύ ιδιαίτερη εξόρμηση,το έχετε πάει σε άλλο επίπεδο, πολύ ωραίοι,καλή συνέχεια λέμε!

Ο φίλος το έχει πάει σε άλλο επίπεδο! Εγώ μόνο τις διαδρομές σχεδίασα!:lol:

Bιντεάκι από την μασαμπούκα δεν έχουμε;;;;;;;;

Ε, ξέρεις πως είναι αυτά, δεν προλαβαίνει να βγει το βίντεο όταν βγαίνει το κρέας από τη φωτιά!:D

Μερακλής ο Μάκης... μοτεράκια, ποτήρια κολόνα... :beer:

Ελπίζω να καθαρίσατε την παραλία μετά και να μην αφήσατε τίποτα πίσω.

Εννοείται δεν αφήσαμε το παραμικρό σκουπίδι. Δυστυχώς η παραλία είχε διάφορα σκουπίδια σε κάποια σημεία που τα ξεβράζει η θάλασσα όμως, δεν έδειχναν για αυτά που αφήνουν πίσω αυτοί που πάνε εκεί για μπάνιο.

Απίστευτο το σούβλισμα στην παραλία. :lol:

Δεν έχω ξανακούσει τόσο καλή προετοιμασία για σούβλισμα και μεταφορά με μοτοσυκλέτες. Αδιανόητο επίπεδο, αν σκεφθούμε την προετοιμασία και την τεχνολογία (αισθητήρα θερμοκρασίας IoT!).

Επειδή βασικά δεν υπάρχουν σούβλες τόσο μικρές από όσο γνωρίζω και αυτή είναι χειροποίητη κατασκευή του φίλου. Πραγματικά και εγώ εξεπλάγην με το πόσο βολική και λειτουργική αποδείχτηκε!

katsar
04/02/2024, 11:28
Μπράβο,αυτά είναι ''γούστα'' !!!!Μπράβο στην ψήστη !
Έτσι για να κολλάει κιόλας προτείνω στις επόμενες το ερυθρό Μαγικό Βουνό του Λαζαρίδη(Δράμα) :wave2:

gaslion
04/02/2024, 13:38
Μπράβο σας! Ξεχωριστή βόλτα.. Και του χρόνου να είστε καλά!

doctoras
05/02/2024, 15:43
Μπράβο ρε και χαράς το κουράγιο σας!! Δύσκολο εγχείρημα της προετοιμασίας και ψησίματος στην ύπαιθρο μόνο αν είσαι καμπερ τύπος το κανεις να φαίνεται εύκολο

Ωραίες οι ευρυγωνιες φωτο !

billy84
13/02/2024, 12:23
Μπράβο,αυτά είναι ''γούστα'' !!!!Μπράβο στην ψήστη !
Έτσι για να κολλάει κιόλας προτείνω στις επόμενες το ερυθρό Μαγικό Βουνό του Λαζαρίδη(Δράμα) :wave2:

Σε ευχαριστούμε αδερφέ! Πολύ ωραία πρόταση το συγκεκριμένο κρασί!

Μπράβο σας! Ξεχωριστή βόλτα.. Και του χρόνου να είστε καλά!

Να είσαι καλά φίλε! Υγεία πάνω από όλα και όλα θα έρθουν!

Μπράβο ρε και χαράς το κουράγιο σας!! Δύσκολο εγχείρημα της προετοιμασίας και ψησίματος στην ύπαιθρο μόνο αν είσαι καμπερ τύπος το κανεις να φαίνεται εύκολο

Ωραίες οι ευρυγωνιες φωτο !

Ο φίλος φυσικά είναι κάμπερ τύπος απλά σε μοτοσυκλετιστικό πακέτο!:lol:

Σε ευχαριστούμε φίλε!:beer:

DoctoR_k6
13/02/2024, 13:10
Ωραια βολτα σε συνδυασμο με καλο φαγοποτι.
Αφου αντεξαν τα γυαλινα ποτηρια σε τοσο κροκαλα παλι καλα!! :lol:

Μπραβο και στους 2!! :beer:

billy84
13/02/2024, 13:32
Ωραια βολτα σε συνδυασμο με καλο φαγοποτι.
Αφου αντεξαν τα γυαλινα ποτηρια σε τοσο κροκαλα παλι καλα!! :lol:

Μπραβο και στους 2!! :beer:

Είχαν μπει στο Tenere το οποίο φορά Tractive αναρτήσεις μπρος πίσω. Στο NC χωρίς σοβαρό τύλιγμα με φουσκαλωτό θα είχαν γίνει θρύψαλα!:lol:

Σε ευχαριστούμε να είσαι καλά!:beer:

DoctoR_k6
13/02/2024, 14:54
Είχαν μπει στο Tenere το οποίο φορά Tractive αναρτήσεις μπρος πίσω. Στο NC χωρίς σοβαρό τύλιγμα με φουσκαλωτό θα είχαν γίνει θρύψαλα!:lol:

Σε ευχαριστούμε να είσαι καλά!:beer:

Δεν ειναι αναρτηση αυτη ειναι βιλουδο!!! :D
Τα σιδερωνει ολα!!!

Panos76
14/02/2024, 14:09
Εγώ αποσβολώθηκα με τον Μάκη και ξέχασα τι διάβαζα και που πήγατε :eek:

billy84
14/02/2024, 20:31
Εγώ αποσβολώθηκα με τον Μάκη και ξέχασα τι διάβαζα και που πήγατε :eek:

Δεν πειράζει, το κοντοσούβλι να θυμάσαι!:lol:

airmav
16/02/2024, 07:40
αυτ τωρα γτ το έκανες? καλα δεν ήμαστε με τις βολτουλες τα οροπεδια, τα υψηπεδα ,τις κορυφουλες μας? τα μπραβο Μπιλ κλπ??

αλλά όχι εσυ ηθελες να μας αποτελειώσεις έτσι? κοντοσουβλάρα στην παραλία...με 90 μποφώρ???

το τερματισες το σπορ να ξέρεις...παντα τέτοια Μπιλ:beer:

billy84
16/02/2024, 10:16
αυτ τωρα γτ το έκανες? καλα δεν ήμαστε με τις βολτουλες τα οροπεδια, τα υψηπεδα ,τις κορυφουλες μας? τα μπραβο Μπιλ κλπ??

αλλά όχι εσυ ηθελες να μας αποτελειώσεις έτσι? κοντοσουβλάρα στην παραλία...με 90 μποφώρ???

το τερματισες το σπορ να ξέρεις...παντα τέτοια Μπιλ:beer:

Φίλε δε φταίω εγώ, ο Μάκης το τερμάτισε! Εγώ μόνο τη διαδρομή σχεδίασα και έφαγα το 70% του κρέατος! :lol:

Να είσαι καλά αδερφέ!:beer:

lykourgi
16/02/2024, 20:07
Ρε 'σεις; Τι ήταν αυτό, τώρα;
Άσε την βόλτα. Αλλά κοντοσούβλι σε πτυσσόμενη σούβλα με power bank;
Το κολωνάτο ποτήρι δε, με αποτελείωσε.

Μπράβο σας για την βόλτα και ειδικά στον Μάκη για την οργάνωση του γεύματος.

billy84
17/02/2024, 10:20
Ρε 'σεις; Τι ήταν αυτό, τώρα;
Άσε την βόλτα. Αλλά κοντοσούβλι σε πτυσσόμενη σούβλα με power bank;
Το κολωνάτο ποτήρι δε, με αποτελείωσε.

Μπράβο σας για την βόλτα και ειδικά στον Μάκη για την οργάνωση του γεύματος.

Είμαι περήφανος που είναι φίλος μου! Μόνο αυτό! Εν τω μεταξύ γνωριστήκαμε εντελώς τυχαία στο Κάβο Ντόρο το 2017. Αυτός είχε πάει δικάβαλος με έναν φίλο του και εγώ κλασσικά μόνος μου. Και θυμάμαι να είμαι λίγο διστακτικός όταν μου ζήτησε το τηλέφωνό μου γιατί μου φάνηκε περίεργο που 2 μαντράχαλοι δικάβαλο είχαν πάει στο Κάβο Ντόρο:D Σκέφτηκα ότι ίσως το σβούριζαν το χταπόδι, ίσως το μαστίγωναν το δελφίνι:lol:

Να δεις γέλιο κάποιους μήνες μετά όταν του το είχα εκμυστηριευτεί αυτό του Μάκη!:bawl:

Σε ευχαριστούμε φίλε!:beer:

Panos760
20/02/2024, 22:34
Επιτέλους κ μια διαδρομή αναψυχής με καλό φαγητό.
Όλα τα περίμενα, αλλά κοντοσούβλι κ κρασί σε κολονάτο ποτήρι....με τίποτα.
Θυμήθηκα έναν σπαρταριστό διάλογο σχετικό με φαγητό όταν είχαμε πάει εκδρομή στην Αγία Μαρίνα του Βράχου κ είχε έρθει κ ο Μάκης μαζί.
Μπήκες μέσα στην εκκλησία κ άρχισες να μασουλάς μια λουκανικόπιτα.
Ο Μάκης σε είδε κ ο διάλογος ήταν ο εξής.
Μάκης: "Καλά ρε σύ, μέσα στην εκκλησία τρως λουκανικόπιτα";
Bill: "Γιατί, τι πρόβλημα υπάρχει; Ο Θεός ευλόγησε τον οίνο κ τον άρτο που μοιράζουν στην εκκλησία ".
Μάκης: "Τον άρτο ευλόγησε βρε αντίχριστε, όχι την λουκανικόπιτα "!!!!

pektis
21/02/2024, 15:55
Καλα...Οτι και να πω ειναι λιγο...Billy το εχεις περασει σε αλλο επιπεδο!!
Κοντοσουβλι με σουβλα και power bank?...
Πολλα μπραβο για την βολτα και για το κοντοσουβλι εννοειται!:lol:

billy84
22/02/2024, 09:52
Επιτέλους κ μια διαδρομή αναψυχής με καλό φαγητό.
Όλα τα περίμενα, αλλά κοντοσούβλι κ κρασί σε κολονάτο ποτήρι....με τίποτα.
Θυμήθηκα έναν σπαρταριστό διάλογο σχετικό με φαγητό όταν είχαμε πάει εκδρομή στην Αγία Μαρίνα του Βράχου κ είχε έρθει κ ο Μάκης μαζί.
Μπήκες μέσα στην εκκλησία κ άρχισες να μασουλάς μια λουκανικόπιτα.
Ο Μάκης σε είδε κ ο διάλογος ήταν ο εξής.
Μάκης: "Καλά ρε σύ, μέσα στην εκκλησία τρως λουκανικόπιτα";
Bill: "Γιατί, τι πρόβλημα υπάρχει; Ο Θεός ευλόγησε τον οίνο κ τον άρτο που μοιράζουν στην εκκλησία ".
Μάκης: "Τον άρτο ευλόγησε βρε αντίχριστε, όχι την λουκανικόπιτα "!!!!

Πω ρε φίλε θυμήθηκα την κουβέντα, πολύ γέλιο!:lol:

Καλα...Οτι και να πω ειναι λιγο...Billy το εχεις περασει σε αλλο επιπεδο!!
Κοντοσουβλι με σουβλα και power bank?...
Πολλα μπραβο για την βολτα και για το κοντοσουβλι εννοειται!:lol:

Να είσαι καλά φίλε! Είπαμε ο Μάκης είναι υπεύθυνος για αυτό που είδατε, εγώ ήμουν απλός κομπάρσος για το φαγητό!:lol: